K-report
 

Archiv do 21.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Osobní vozy » Staré archivy » Archiv do 21.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 18:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubze: Je to dobré i na odreagování, tedy pokud jste unavený. Když jste navíc sám v kupé, tak proč toho nevyužít. Aspoň sklopit, tak na půl, že je to něco mezi léhátkem a sedačkou.
Jinak teď na těch Hradčanech jelo asi staré Ampz, soudě podle toho, že mu chyběl kryt na ovládání i na záchod...

 
 
http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 19:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na CL 363/EN 353 jelo skoro "historické" německé ABm(22x - nezapamatovaný index, dohledáno zde odkaz) v laku původních západoněmeckých DB.

Kvůli výluce nedojel včas Excelsior do Prahy a tak lůžko do Drážďan jelo na EC 178 - fajn pohled na kombinaci ČD Ampz, ZSSK WLABmee ;-)

A konečně na R 376 naše milé MÁV / nově START poslalo jediného průvodce, aby obíhal jak Bcmz, tak WLABmz ... no tak si průvodce zjednodušil práci a všechny ubytoval v lůžku ... dostat single za cenu lehátka T6, to je moc fajn nabídka :D
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3746
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 23:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx:
...no ty zase perlíš!

???
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3749
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 23:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No přece, aby se cestující během cesty mohl vyspat, ne?

No, když mi ČD k tomu nepřidají někoho, s kým bych se tam mohl vyspat, tak ani ne.
Nepřipadá mi to příliš bezpečné a navíc výrazně se tím snižuje kapacita vozu.
Ne, tudy cesta opravdu nevede.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 07:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Takže protže ty se ve vlaku bojíš usnout, tak jsou sklopné sedačky zbytečné?!? To je ale brilantní logika. A co , co se ve vlaku usnout nebojím? A co vozy DB na EC do Berlína? Tam jsou též sklopné sedačky- že by DB byly tak zpátečnické, když tudy cesta nevede? Zodpověz si sám.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 14:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx:
vy to tu nějak motáte. Proti polohovatelným sedákům nic nemám. Ale musí být polohovatelné tak jako třeba v autobuse nebo ve vámi uvedených velkoprostorových vozech DB.
Ale je nesmysl, aby šly sedáky sklopit do "lehátka". Vůz je určen pro DENNÍ přepravu cestujících. To že konkrétně Vy se rád natáhnete je sice pěkná věc, ale ten kdo ty vozy kupoval s tím nepočítá a NENÍ to přednost tohoto vozu určeného pro dálkovou přepravu.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 7-2004


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 14:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Fousekx:Mám dotaz,ve kterých vozech DB 2.třídy se nyní dá rozložit sedačky tak,aby se v nich dalo udělat "letiště"?Pokud mne pamět neklame tak na DB krom kupé jedničky určitě ne.
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 19:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubze: pokud je vlak skoro prázdný, tak proč si nelehnout?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 23:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubze:

Blbost!
Proč by se nemohlo udělat letiště? I Rakušáci takhle vleže cestují i po pěti v kupé. A je to mnohem pohodlnější, než po pěti vsedě. Jenže někdo u ČD holt musel prosadit debilní sedačky od Borcadu.
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 09:49:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Ale to bude asi něco špatně že? V ten okamžik se sníží kapacita kupé na tři a lidi si nemaj kam sednout. A většine přijde blbý ty spáče burcovat a na to se hřeší. Jinak Borcad sedačky nemám rád taky, je to tvrdý jak šutr. Dobrý sedačky maj němci (ač s hnusným potahem) a i rakušáci v těch reko velkoprostorech. Nejlepší ale švédové, to jsou správný křesílka, ušáky. V tom se sedí úžasně.
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 12:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:

Vy to taky nechápete. Já už nevím jak bych to vysvětlil. Vůz je prostě určen pro sezení, ne ležení. To, že někdo někdy někde udělal takové sedáky je sice pěkná věc, ale leží se v lehátku a cíl každé železnice je, aby lidé v sedačkách seděli a v lehátkách leželi.
To je jako kdybyste jel v noci lehátkem a místo na ležení byste si upravil kupé na sezení a ještě si pro jistotu rozsvítil světlo a četl si celou cestu.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 13:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubze:

Vůz je určen pro cestující. A většina cestujících pojede pohodlnějším vozem, když si může vybrat větší pohodlí (ležení) za stejnou cenu. Jenže to zase nechápete Vy. A kdyby v nich platila taková omezující pravidla, jak píšete, tak by průvodčí zakazovali dělat ze sedaček letiště. Prostě kecáte.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 13:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michawel:
Kapacita kupé se nesníží na tři. Lze tam ležet i v šesti, což jsem v Rakousku několikrát zažil a je to lepší, než v šesti sedět.
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 14:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:kecáš tady jedině ty,Kubze má pravdu!!!Taky to nesnáším,když se někdo takhle roztahuje....je to prostě OSOBNÍ vůz....ne lehátkový.

Prosbička:jezdíte někdo často EC 107 Praha??Zítra s ním jedu a zajímalo by mě jestli tam ty Bmz jezdí pravidelně,abych se aspon někde mohl zchladit...a popřípadě,i o prázkách s ním jezdí ve čtvrtek hodně lidí?Předem děkuju

(Příspěvek byl editován uživatelem lukssek.)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4293
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 15:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukssek: nechápu, proč vám vyskakují žíly na čele?? Qěci tu řeší 2 varinty:

A) vlak je skoro prázdný
B) vlak je plný, ale lidí v tom kupé pro 6 osob je aspoň 5

V těchto případech je myslím úplně jedno, zda tam někdo sedí "v pozoru" nebo si udělá pohodlí. Případy, kdy je vlak plný a někdo se rozvaluje přes 3 sedačky jsou myslím bez debat a to tu nikdo neřeší...

Např. já před pár dny jel domů večerním Manažerem. V posledním voze Bmz bylo obsazeno cca 1/3-1/2 kupé, většnou po jednom lidu případně různými skupinkami. Když jsem zjistil, že jdou sedačky srazit až k sobě, neváhal jsem. A moc hezky jsem se unaven po náročném dni vyspal, v podstaně někde od Záboří až do Jistebníku. A nemám pocit, že by krz toho někdo z dalších cestujících utrpěl nějakou "újmu" či že bych se nějak jinak "provinil"...
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 15:16:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad všichni:

Vážení, řekl bych, že celá vaše diskuse je poněkud mimo realitu protože v osobním voze jsou všechna místa na sezení a pokud tam někdo leží, tak v případě, že si chci sednout stačí požádat průvodčího aby svým povinnostem učinil "zadost" a spáče ráčil vzbudit a příslušná sedadla tím pro sezení uvolnil....použil sem v praxi jednou a nebyl problém, "jiní" použili na mne v jednom EC z Vídně do Říma (kdysi dávno)....
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 15:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lukssek: Teď jezdí na Praze pravidelně 2*Bmz, klimatizovaný Bpee, Ampz, pravidelně se však střídá WRmee a WRm.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 16:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, CiPe. Když mi bude vadit, že tam někdo zabírá víc, než jedno místo, tak ho klidně požádám, aby je uvolnil. Případně průvodčího.

Kubze, Lukssek:

Proč teda Bmz mají letišťoidní sedačky, he? Na to, aby se všechny roztáhly a pak se na nich sedělo? To asi ne, že. Jste fakt divní. Letišťoidní sedačky jsou sedačky, které poskytují vyšší komfort. A to proto, že umožňují základní funkci: sezení a přídavnou: ležení. A když se chce, tak tam může ležet i šest cestujících. Jak říkám - odzkoušeno v praxi v Rakousku několikrát. A přestože neumím německy skoro ani slovo a ostatní cestující byli pravděpodobně Rakušáci a jeden Slovinec, tak nebyl problém se domluvit. Všichni chtěli ležet. (Podotýkám, že to bylo v EuroNightu, tedy nikoli v denním vlaku.)
Bdbmrsee
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 16:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, v sprnu chci cestovat vlakem na Slovensko a rád bych se zeptal, jaká je pravděpodobnost, že na vlaku 422/433 Cassovia bude řazený lůžkový vůz WLABmee62 ZSSK, a ne staré WLAB, případně jaké máte kdo s tímto vozem zkušenosti. Děkuji.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3754
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 16:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak se přistupuje do oddílu, ve kterém již leží (a spí) již čtyři cizí cestující?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 16:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Normálně. Mám hubu.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3755
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 17:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co když spějí?
Nebo to jako znamená, že večer usnu, a ráno se probudím na téměřposteli mezi dvěma zcela neznámými lidmi? Nic ve zlém, ale na to povahu nemám.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 17:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukksek: Obábám se, že v Bmz se příliš nezchladíte, ba naopak. V těchto horkých dnech bohužel u starších Bmz klimatizace zhruba v 80% nefunguje. Ale není to jen jejich problém, podobný mají velmi často i německé Bpmz nebo i rakouské vozy.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 18:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Stejně tak by vám mělo vadit večer usnout vsedě a ráno se vsedě probudit v kupé plně obsazeném spícími sedícími lidmi. Nebo vám to ležení snad připomíná manželskou postel plnou cizích lidí? jaký je rozdíl ve spaní vsedě v plném kupé a v ležení v plném kupé? Lidé jsou různých povah. Někdomu zase vadí celou noc sedět. Ale jinak samozřejmě platí, že vozy jsou určeny primárně k sezení. Ležení v nich však není zakázáno a proto, když se lidé v kupé domluví, že budou ležet, proč by ležet nemohli? Trochu ohleduplnosti nikdy neuškodí.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 7-2004


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 18:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V našich nočních rychlících se ti však spíš stane,že tě navštíví spolucestující od Džamily a ti se tě nebudou na nic ptát a ani s tebou nebudou chtít spát....
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3757
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 18:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Ano, to ležení v kupé mi připomíná manželskou postel plnou cizích lidí; jinak mé názory jsou patrně ovlivněny tím, že ve vlaku nespím, nepoužívám vlaky k celonočním přejezdům, na které si navíc myslím, že určené jsou lehátkové a lůžkové vozy.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 19:22:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
No Vy takto sedačkové vozy nočních vlaků nepoužíváte, jiní lidé ano. A krom jistých profláklých spojů jsouto z valné většiny normálně platící cestující. Já rovněž nepoužívám běžně noční vlaky tímto stylem. Ale na poslední chvíli, nebo v případě vyprodání lůžek a lehátek se to hodí.
Bmz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.253
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 21:33:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si nějak nedokážu představit, jak v kupé Bmz leží 6 cizích lidí... Anebo představit bych si to snad i dokázal, ale buď pan Qěcy má spolu s těma čtyřma Rakušákama a jedním Slovincem trochu jinou orientaci nebo dva leželi na zavazadlových policích?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1318
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 22:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bmz: byli jsme tři muži a tři ženy. Leželi jsme cikcak a možná, že vás to překvapí, ale ani jsme si vzájemně nestrkali nohy pod nos. Proste jsme se vešli.
Bigshark
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 3-2007


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 11:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tomto bych souhlasil s panem Qěcy. Také jsem tak jel. Je sice trochu stísněný prostor, ale jinak se jet dá. I se člověk docela vyspí.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 11:53:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Livingproof:

Vážený, s takovými těmi Vašimi rádoby-soudy zda někde klimatizace funguje či ne se mi už začínáte malinko zajídat, vážně...

To, zda funguje nebo ne u vozů, které ji mají si lze ověřit pouze pohledem na kontrolky v rozvodné skříni vozu, musí svítit "chlazení" (symbol sněhová vločka) a "provoz ventilátorů" + pochopitelně přítomnost VN-napětí v kabelu....

Pokud je výše uvedené splněno, tak vesměs problém s teplotou uvnitř vozu nevzniká...(v 99,99 % případů)

PS: Nevím jak ostatní, ale já mám tak nějak ve zvyku každé EC důkladně projít než si vyberu místo k s ezení a ty kontrolky jsou "vždycinky" první věc na kterou automaticky koukám, doporučuji všem....

PS2: Ano, v EC-soupravách složených z německých vozů obvykle min. jeden vůz nechladí (+ nefunguje toaleta popř. dveře), vozy MAV jsou na tom lépe vzhledem k datu výroby nasazených řad (cirka 1990 resp. 1994), nejlépe jsou na tom naše Ampz, WRmz, Bmz ať již stará či nová - jsou nejmladší (Ampz - rok dodávek 1999, WRmz - 1997, Bmz - 2000) - viz. EC do Aarhusu a taky třeba Vindobona či Antonín Dvořák....
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 12:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spoj EC Vindobona 172 dnes jede asi o jeden český vůz Bmz241 méně, jelikož byl vyřazen pro závadu. Dále asi pojede místo jednoho Bpmz OBB vůz Bmz.

Jinak netuší někdo, jak jsou staré vozy DB, které jezdí např. na EC 174 a 175 ? A jak staré jsou vozy MÁV, které jezdí třeba na Hungárce ?.

Jinak vůz 1. třídy od DB na Vindoboně je fakt s prominutím hnusný, sedačky prosezené, potahy prodřené, celkově neútulný, tak téměř všichni jezdí v našem novém Apmz (alespoň na Vindoboně).

A ještě jedna info- na EC Vindobona někdy jezdí vůz Bmz 005 od OBB, který je vyroben někdy v 70. letech, avšak prošel velkou modernizací, má přípojky na notebook... .
Folcek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 15:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak včera se poprvé jel 010, která neměla dveře, mezi vstupním prostorem a vnitřím
 
 
a měla ještě úpravu v tom že zde bylo i tlačítko,,Zastávka na znamení''
nažhavte fotoaparáty na řadu 810 na trati 331
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 22:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak:

Aeel mají prý svoji největší éru za sebou, takže se budou vypravovat (až skončí horka) asi tak 4 vozy na R Brno - Bohumín (-Těšín), nyní toto jezdí 1-2 vozy, před 14 dny jezdilo až 5 vozů, ale někdo usoudil, že když je horko, tak je lepší Aee145. Já to sice moc nechápu, ale prý, že se už Aeel na EC a na EX nehodí, takže se tam raději budou dávat Aee145, alespoň na EX, na EC snad ne. Nechápu to, mi je Aeel milejší. Takže se na R Kysuca a Javorník objevují vozy Aee145, zaměněny byly s Aeel, které se posílají na "brněnsko-bohumínské" rychlíky. Kéž by ještě vyměnili Béčka za Beer, které by jezdily do Brna s tím, že se už na IC Moravia nehodí . Jinak na Moravii jsem také několikrát viděl Aee145, např. vůz 001.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 01:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ris: Avmz DB mají pro mnohé oproti Ampz ČD velikou výhodu: jsou oddílové => je v nich klid (na práci).

Qěcy: "lůžková" úprava je ve vozech II. třídy opravdu zbytečná, oponující publikum má pravdu v tom, že je to bezohledné. Pokud vás leželo v 6 v jednom komparmentu (nedovedu si to představit), byli jste "světlá" výjímka, ale několikrát jsem se na R202/203 Chopin setkal s tím, že v Bmz ÖBB v některých oddílech leželi 2 lidi přes celé kupé. Kam si pak má člověk sednout?
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 06:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vás leželo v 6 v jednom komparmentu (nedovedu si to představit), byli jste "světlá" výjímka

Protože byste sám zabral celé kupé si to nedovedete představit?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 10:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil:
Já se setkávám s tím, že dva lidi leží přes celé kupé především ve všech kupátkách s neroztahovacími sedačkami. Tam to totiž jinak nejde. Můžete mi konečně vysvětlit, proč bylo v Evropě vyrobeno tolik vozů Bněco s letišťoidními sedačkami? Pro srandu králíkům to určitě nebylo a není (OeBB např dodnes kupuje/rekonstruuje takovéto vozy).
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 11:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Qěcy: Protože někteří lidé si sedačky rádi trošku sklopí aby neseděli úplně ve svislé poloze a jestli během cesty spí nebo je už plně na jejich volbě ale nedávají nohy na protější sedačky a nikoho ani v případě nově přistupujících cestujících neomezují. Jako už fakt přestávám doufat o vaší svéprávnosti, když uvádíte že polohovací sedačky se dosazují všude v Evropě kvůli tomu aby z nich mohli dělat "letiště". I v TGV v 1.třídě se dají sedačky polohovat, tudíž vysunout spodní část a více sklonit opěrnou část, sezení je pak pohodlnější ale proboha né kvůli tomu aby tam lidé leželi jako v léhátku. Jde o pohodlnější variantu sezení!!!
Buďto všichni nebo nikdo... a nebo jenom já
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 12:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citátor: Obávám se, že žádný normální cestující nebude hledat a sledovat nějaké kontrolky stavu klimatizace, už jen proto, že neví kde jsou a navíc pro cestující nejsou určeny.
Ono je totiž úplně jedno, jestli klimatizace signalizuje, že "funguje" nebo nefunguje, rozhodující je, že je ve voze přes 40°. A za tím, že zejména české starší Bmz a německé Bpmz často nechladí, pokud je venkovní teplota vyšší než 30° si stojím, protože s tím mám opakované zkušenosti.
Když teď ve vedrech sleduji v Kralupech průjezdy EC sestavených z těchto vozů, většina má z důvodu nefunkční klimatizace nouzová větrací okénka otevřená!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 13:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr: Já bych to v nočním vlaku ani nezkoušel. Ale předpokládal bych, že při lůžkové úpravě by se v kupé vyspali pohodlně 3 lidé...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 13:18:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martyni: Dovoluji si rovněž pochybovat o vaší svéprávnosti a navíc i představivosti:
Víte, jaký je rozdíl mezi sedačkou částečně sklopnou (pendolíno ČD, 2. série Bmz ČD) a letišťoidní sedačkou - úplně sklopnou do vodorovna? Asi ne, když tu plácáte takové kydy. Takže se znova ptám:
K čemu mají letišťoidní sedačky vodorovnou polohu, když při sklopení všech šesti sedaček do vodorovna se v kupé nedá vůbec sedět s nohama na zemi??? Proč to tak zkonstruovali?
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 13:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: protože když si sklopíte dvě sedačky proti sobě, tak se na tom dá pohodlně ležet
I seek you: 246-442-983
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 14:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof: no já bych spíš řekl, že stará Bmz ČD nechladí téměř vůbec, oproti novým, kde je vždy krásný a svěží vzduch. Jednou jsem měl teploměr a: staré Bmz mělo 29 stupňů, nové 21 !!! je škoda, že to nejde srovnat tak, aby měl každý vůz v soupravě stejnou teplotu, tak okolo 22 stupňů.

Jinak nejhůře je na tom teď asi Aee152, kde jsou jen malilinká okénka a teplota ve voze... no ani se neptejte... včera jsem s tím jel z Tišnova do Brna a škoda mluvit.
Avantime
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 14:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris: Bee neRIC jsou na tom úplně stejně. Možná i proto na R 67x a 68x jezdí Béčka a proto taky v létě do Bee neRIC nelezu. :-)
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 15:07:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ris:

No, ona je to asi u všech vozů - nejen řady Bmz -z velké části taky věc údržby...

Zdravím....
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 15:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Avantime: B jezdí na R Brno - Praha i proto, že je někomu milejší sedačka, i když cestující většinou vleze tam, kam ho nohy zavedou a zda-li jede na EC v Bdbmrsee nebo v Beel, to už mu je většinou jedno.

Jinak několik Bee neRIC a Aee152 stojí v Heršpicích (stále nějaké závady...) a také z důvodu horka vypravuje Brno na nějaké R místo Aee152 své dva stařičké vozy A150 19-46 001 a 002. Už moc dlouho tu asi nebudou, ale v tomto počasí jsou mi 100x milejší...
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1401
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 16:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ris:Musím říci,že je to z mnoha cest v ČR a v zahraničí zajímavý vypozorovaný postřeh.Zatímco v ČR přijede vlak,zastaví,nahrne se dav lidí,který vlaze tam,kde má každý nejblíže dveře a maximálně projde ten dotčený vagón a usadí se.(samozřejmě,pokud nemá místenku...to je logické).Po odjezdu ze stanice už je klid.Kdežto třeba v Rakousku cestující taky nalezou,ale ještě 15 minut po odjezdu ze stanice se valí lidé tam a zpátky po celém vlaku a hledají jejich vysněné místo.....
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 17:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006: A také máme v ČR specialitu, že lidé vyjdou z podchodu na nástupiště, který je zpravidla uprostřed a tam většina zůstane stát. Přijede vlak a všichni se nahrnou do prostředních vozů. Pak je zajímavé sledovat, když vlak odjíždí, jak se tam mačkají v chodbičkách a stojí u záchodů, zatímco v zadních vozech sedí v kupé po jednom člověku :-) Vždycky si říkám - dobře jim tak, když jsou blbý :-)
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 17:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj,ano,další česká specialita,proto také já chodím zásadně do prvního anebo posledního vozu.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3763
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 17:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof:
Vidím, že ČD mají skutečně "chytré" zákazníky. Zde se opravdu hodí slovo substrát.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 17:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006, ad.:
Myslím, že tohle pravidlo praktikuje většina šotoušů.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bmz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.253
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 22:49:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: víte proč to tak zkonstruovali? I kapitalistické železnice musí šetřit, tak tady ušetřili na dorazu... To máte 66 ušetřených zarážek na vagón, to se na ceně projeví ;) Mimochodem, třeba i A z Bautzenu jdou sklopit do letiště.

Ale já mám asi v tom horku špatnou představivost nebo co.. V Bmz se obvykle leží buď ve třech napříč, nebo max. ve čtyřech na délku kupé (myšleno cizí spolucestující). Ale v šesti, abyste si ani nestrkali nohy pod nos, tak to fakt nevím, to musel být nějaký pololeh... Bmz je těsné i pro šest sedících lidí... Nebyla by nějaká ilustrační fotka?
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 09:39:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006 - jo to Rakousko potvrzuju a ještě přidám. Když člověk ví, že devadesát neli sto procent vlaků z Vídně odjíždí jedničkou dozadu, tak stačí jít do prvního vozu za lokomotivou a vždycky si sedne, protože dav je línej tak daleko dojít. Navíc díky bohu rakušáci narozdíl od Němců příliš neřešej místenky a tak .... no problem. Když člověk nastuduje řazení a ví kde je jaká dvojka, nemá problém. Rakušák navíc má rád kupé, takže velkoprostory bývají prázdnější.
ad Bmz: To ležení v šesti se v Rakousku opravdu provozuje a je to děsný. Jako nejvíc k nasrání bylo, když ve voze Bmz (v rámci jednotky 4010/6010 tuším tomu říkaj Transalpin) si dvě holky lehly na to letiště proti sobě, ale na sedadlech na chodbu a defacto nás tak zavřeli, že jsme si nemohli dojít ani na záchod. Průvodčí na to neřekl ani popel. Naštěstí v Selzthalu se ty slepice probudily a tak jsem jim naznačil, že by mohli sedět normálně, sice měli plnou hubu keců, ale dostal jsem se ven. Klika byla, že se uvolnila čtyřka v sousedním velkoprostoru.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 16:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová aktualizace fotogalerie: "Věnováno bulharským železničářům" :-)
http://www.vagonweb.cz/
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 18:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak v provozu je po delší době zase unikátní Bee 20-38 001. Spatřit jej můžete na R Brno -Praha - Brno (- Bohumín). Nejspíše také zavítá do Ostravy- toto úterý, pokud vydrží na svém oběhu. Tam by jel jako R 743, zpět jako R 748, ovšem nezaručuji, vychází to tak pouze podle oběhů, ze kterých zas může vypadnout (třeba pro závadu).
Alorovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 3-2007


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 18:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris: A cim je tak unikatni???
A.Jirgl
http://www.zeleznicehb.ic.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3768
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 19:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je ten modrej?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4936
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 19:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už dávno není modrý, je zelený jako všecky ostatní. Včera jel na R 612 z Jihlavy do Prahy.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 20:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No unikátní je interiérem a je to taková první pořádná modernizace interiéru u tehdejších ČSD. Od "sériových" kolegů Bee neRIC se liší kapku interiérem.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3770
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 20:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vůz Bmz 005 od OBB ... má přípojky na notebook...

Tak mě napadá, ono existuje něco jako speciální přípojka na notebook? A jaký je rozdíl, má-li vůz "přípojku na notebook" a "zásuvku 230 V"?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace