K-report
 

Archiv do 18.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železnice bývalého SSSR » Archiv do 18.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 20:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
Dark
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 16:52:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro ty kdo by se chtěli podívat do Moldavska, tak mám jednu potěšující zprávu, co jsem zjistil na webu Ministerstva zahraničních věcí !!!

Ministerstvo zahraničních věcí České republiky oznamuje, že Moldavská republika s účinností od 1. ledna 2007 zrušila vízovou povinnost pro občany České republiky Toto opatření umožňuje vstup a pobyt na území Moldavské republiky bez víz maximálně po dobu 90 dnů v průběhu 6 měsíců od data prvního vstupu.
Od 6. dubna 2006 se provádí přímo na hraničních přechodech registrace o místě a pobytu cizinců do státního registru, čímž je nahrazena dřívější přihlašovací povinnost cizince po příjezdu do místa pobytu.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 07:46:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aúú, tohle mi nedělejte ... :-) Teď abych nechal doma ženu a vyrazil na ten R Odessa - Cernovcy, co asi n*krát překračuje UZ/CFM hranice
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5843
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 09:45:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak vem manželku sebou :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 18:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovoluji si upozornit na svůj příspěvek č. 71 v diskusi "Šestikola" o ruských bobinách a šestikolech předělaných na pojízdné chaloupky.
 
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 22:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Estonská centristická strana Eesti Keskerakond (tj. Estonská středová strana), jejíž předseda a nynější ministr ekonomiky a komunikací Edgar Savisaar stál za renacionalizací Eesti Raudtee (EVR), nyní návrat EVR do státní náruče využívá v kampani před parlamentními volbami, které proběhnou 4. března - viz předvolební plakát této strany:
 
(Edgar Savisaar je uprostřed).
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8430
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 22:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před tou americkou lokomotivou to vypadá zvlášť pikantně.

Ale stejně jsem někde četl, že chtějí provést "normální" transformaci a pak to prodat znova...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 23:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těžko říct, ale zatím prohlašují, že v dohledné době to zůstane tak, jak to je, tj. unitární železnice ve vlastnictví státu. Ovšem po volbách může být samozřejmě vše jinak.

Zároveň se připravují celkem velké investice do infrastruktury s podporou fondů EU. Mj. se chystá novostavba spojky, která umožní jet z Oravy (trať Tartu - Pečory) do Piusy (trať Pečory - Valga) bez úvratě v ruské PPS Pečory Pskovskije. A šéf EVR tento týden prohlásil, že v roce 2010 bude možné dojet rychlíkem z Tallinnu do Valgy za 3 hodiny, nyní by to rychlíkem (kdyby tam nějaký jezdil) bylo za něco přes 4 hodiny. Ale kolem Via Baltica (resp. její železniční části) je nějak ticho po pěšině.
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 7-2004


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 21:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, naši estonští bratři konečně pochopili, kudy vede cesta. Neříkal jsem snad, že estonský a britský model byl odstrašujícím příkladem pro celou Evropu?
Jinak ta fotka je naprosto sqělá!
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8432
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 23:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)



K tomuhle se jenom sluší dodat, že "naše estonské bratry" stálo vykoupení privatizovaného dvoutřetinového podílu mnohem víc než kolik získali za jeho prodej (takže je ty ojeté americké diesly přišly docela draho), a hlavně že museli zpřístupnit svojí síť ruským privátním dopravcům, kteří "znovuznárodněné" Eesti Raudtee připravili o pěknou část tranzitních výkonů.

Takže je to vlastně pravda, estonský model je opravdu odstrašujícím příkladem pro celou Evropu. Dá se říct, že pos..li co mohli...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 13:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

estonský a britský model Nejsou náhodou úplně odlišné?
umožní jet z Oravy (trať Tartu - Pečory) do Piusy (trať Pečory - Valga) bez úvratě v ruské PPS Pečory Pskovskije Jaký to má smysl? Z Tartu se dá jet do Valgy přímo.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8441
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 14:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsou náhodou úplně odlišné?

Jasně, že jsou.

Ale napadla mě ještě taková jedna veselá věc - jsem zvědav, jestli nějakému estonskému národovci nezačne vadit ten zvýšený provoz ruských dopravců na estonských kolejích. Myslím, že v pobaltské zemi se jedná o velmi "atraktivní" politické téma, ze kterého by se dalo něco vytlouct. To by se teprv mohly modro-černo-bílé vlaječky na třepetat.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 14:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No je fakt, že ještě neznacionalizované EVR tímhle argumentem na svých stránkách dost mávaly. Já myslím, že to nebude tak žhavé - ostatně, na přepravě z Ruska jsou jejich železnice životně závislé.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8443
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 15:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na přepravě z Ruska jsou jejich železnice životně závislé.

No právě.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 10:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsem zvědav, jestli nějakému estonskému národovci nezačne vadit ten zvýšený provoz ruských dopravců na estonských kolejích

Zatím to vypadá tak, že k poslednímu prosinci ukončil samostatnou vozbu CoalTerminalTrans a předal ji EVR. Zatím mi není známo, co udělal s lokomotivami, ale měl snahu je pronajmout EVR. A během ledna taky skončil někdejší největší nepřítel EVR, tedy dopravce Spacecom (což je v podstatě ruský dopravce), a lokomotivy Spacecomu jezdi pravděpodobně u EVR (resp. byly viděny na vlacích, které zjevně nemají se Spacecomem nic společného).
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8454
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 09:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je zajímavý. Existuje tam tedy ještě nějaký "externí" nákladní dopravce?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 09:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravděpodobně už jezdí akorát Westgate Transport, který prostřednictvím své matky Transoil patří (stejně jako Spacecom) do ruské skupiny Severstaltrans.
Pepan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.253.153
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 10:39:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, jak je to s jízdenkami Moskva-Petrohrad? Dají se koupit v Praze, jsou vlaky povinně místenkové, je třeba rezervovat předem, jaké jsou ceny? Na stránkách rzd.ru jsem toho se svou ruštinou moc nevyluštil. Děkuju.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 15:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dají se koupit v Praze, jsou vlaky povinně místenkové, je třeba rezervovat předem Ano (doporučuju kancelář wasteels), ano (resp. většina jich jezdí přes noc a je složena z lůžkových vozů), ano (40 dní předem, není vhodné to moc odkládat). Ceny byly ještě loni docela přijatelné. Od nás lze rezervovat jen místo ve čtyřlůžkovém (a asi i ve dvoulůžkovém) kupé, ale ne ve velkoprostorovém voze (plackartnyj) - ostatně cestování velkoprostorovými lůžkovými vozy je prý docela otřes.
Pepan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.253.153
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 23:26:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuju, zkusím se tam poptat.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 07:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Englishrussia.com jsem narazil na šotoreportáž z Abcházie.

Ultraortodoxní milovníky mašinek je třeba upozornit, že se jedná o drastické záběry.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 08:30:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V úseku Gagra - Suchumi jsem se cca před 35 lety (1972) jako malý kluk spolu s rodiči svezl tamním "panťákem" (asi ER-2) během prázdninového zájezdu. Hezky to tam od té doby "zvelebili".
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 12:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nojo, však to tam je taky divočina vpravdě kavkazská. Má to všechno: etnický střet, občanskou válku, sankce, boj o koryta, ruské mocenské hry... Poměrně pěkně je to shrnuto třeba tady:
http://www.navychod.cz/?req=article&id=138
A ještě neco o gruzínské "revoluci":
http://www.navychod.cz/?req=article&id=294
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 15:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotky z Abchazie jsou tady

(Příspěvek byl editován uživatelem brr.)
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 18:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

teda ty fotky z abchazie jsou depresivní. jezdí tam vubec něco? nebo je to jedno velké vrakoviště?
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 08:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdí snad vlak Suchumi - Soči, ten tam na pár fotkách je. I když na poezda.net ho už nemůžu najít.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 12:39:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tamější černomořské pobřeží, to bývala přímo "Kavkazská Riviéra". Již za carských dob. Později za SSSR oblíbené letovisko sovětských a spřátelených papalášů i drobnopapalášů. A takhle to tam dopadlo.
UZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.130
Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 22:42:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemá tu někdo prosím něco o lokomotivách co jezdí na Ukrajině? zejména uvítám z české produkce děkuji.
Railfort
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 09:24:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolega mne požádal o nějaké zdroje informací o železničním provozu na sovětském dálném východě v období druhé světové války. Neznáte, prosím, nějaké vhodné stránky. Předem děkuji.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 21:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránkách Ukrzaliznycji už visí nový "hrafik" platný od 27. V. 2007.\ Moc se toho samozřejmě nemění, prý pár nových vlaků. Srandovní je ovšem tohle: Kdyby někdo chtěl jet z Oděsy na Krym dvě noci a postát si 11 hodin u moldavských hranic...}
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 01:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu jsem jej prozkoumal a změny skutečně malé, většinou v četnosti jízd vlaků (denně – 1x za 2 dny a obráceně); škoda je, že šikovný (ač šnečí) spoj Užhorod—Černovice bude jezdit jen každý cca 4. den, a to jen o prázdninách.
Pepan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.253.153
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 01:26:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár postřehů někoho, kdo byl v Rusku poprvé soukromě, takže jel i příměstským vlakem: Na nástupiště i z nich u příměstské dopravy v Moskvě i Petrohradu se dá dostat jen přes turnikety podobné, jako mají v metru. Nejspíš se tím šetří průvodčí (žádný jiný příklad šetření pracovní silou jsem ale v Rusku neviděl, naopak lidí je tam na vše dost) a brání přístupu pochybných existencí na nástupiště. Hlavní moskevská nádraží jsou opravená, čistá a bezpečná, bez bezdomovců, heren a stoleté špíny. Kam se hrabe pražský hlavák. Naopak se ale zdá, že prostory před nádražíma jsou jediné ve městě, kde je srocování bezdomovců, nelegálních imigrantů, narkomanů a pod. tolerováno. Kam se hrabou Vrchlického sady. Příměstskou dopravou kolem Moskvy jezdí neskutečné davy, intervaly vlaků jsou krátké, vlaky dlouhé a široké a rychlost relativně pomalá. Vlaky fungují jako pojízdné obchodní domy, asi kvůli tomu, že když cesta do práce trvá běžně 2 hodiny a totéž cesta zpět, na nákupy jinde moc času nezbývá. Takže v jediném panťáku se dá koupit vše: voda, a zmrzlina na obřerstvení, nový jízdní řád, kancelářské potřeby a křížovky, náplast na puchýře z těch tlačenic, kuchyňské potřeby včetně nožů, se kterými prodavač pobíhá po vagónu, holicí strojek i stan. V panťácích se zastávky hlásí jako v metru, včetně výstrahy pozor, dveře se zavírají. A to je asi tak vše, celkový dojem mnohem lepší než z našich žabotlam.
Dálkovou dopravu jsem nevyzkoušel, protože při ceně letenky Moskva-Petrohrad asi 2.300 Kč včetně poplatků s Aeroflotem mi TU154 přišlo jako mnohem lepší varianta.
Pepan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.253.153
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 01:27:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě důkaz české stopy v Moskvě:
 
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 11:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježišmarjá ta Abcházie je srdcervoucí Potrapte mě ještě - kde na území bývalého SSSR upadla železnice podobně? Mohl bych poprosit více odkazů?
Yeah
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 17:55:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba Karabach nebo Tádžikistán. Pěkná nádraží na sračky a na nich trosky rozstřílených čmeláků :-)) Ale mám to jen na analogu...
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 18:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W.: to je škoda. obojího. nebydlíš náhodou poblíž?
Yeah
pavka_2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 11:48:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, jestli se dají stáhnout na webu ukrajinských železnic tabulkové jízdní řády, nebo se tam dá vyhledat jen jednotlivé spojení ?
Děkuji.
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 11:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hodím sem zážitky z cesty na Ukrajinu tento týden. V pondělí večer jsme vyrazili z Prahy Cassovií do Košic, kam jsme dojeli druhý den ráno. na stejný vlak byl už sestou připojen přímý vůz UŽ Vídeň - Kyjev. V Košicích ho připojili celkem ke třem dalším vozům, z nichž služební jel jen do Čierné a další dva až do Čopu. Na slovenské i ukrajinské straně proběhla pasová a celní kontrola celkem rychle a bez potíží. Výměna podvozků byla provedená celkem rychle, vůz byl jen jeden a pracovníků kolem dost. Pak nás nechali do odpoledne stát na místě. Oproti jízdním řádům na stránkách českých, polských a slovenských železnic jsme z Čopu odjeli skoro o tři hodiny později (jak ukázalo hledání na stránkách UŽ). V 15.10 jsme tedy opustili Čop, když náš vůz přidali k dalším šestnácti vagonům vlaku Užhorod - Kyjev. Druhý den v půl osmé ráno jsme dojeli do Kyjeva. Stejný den jsme si tam kupovali jízdenku na R 91, firměnnyj pojezd do Lvova. Domluva na pokladně byla v pohodě, a tak jsme měli za chvilku v ruce jízdenky na svoje jména, při koupi totiž musíte předložit průkaz totožnosti. Cesta z Kyjeva v lůžkovém vozebyla bez potíží (teda mimo chrápajícího spolucestujícího) Stejně bez potíží pak i cesta druhý den ze Lvova do Čopu, pro změnu vozem RŽD, anžto šlo o vlak Moskva - Užhorod. V Čopu jsme si museli na pokladně ještě zaplatit poplatek 5 UAH za kompostuvannja (dostali jsme datové razítko na jízdenku). Na Ukrajině jsou nádraží většinou čistá a opravená a nenajdete v nich hromady bezdomovců. Vlaky jezdí načas a ty důležitější mají příjezd a odjezd i s pochodovou muzikou z nádražního rozhlasu (zažito ve Lvově i Kyjevě a před dvěma lety taky v Čopu). Prostě Ukrajinu doporučuju k návštěvě.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 08:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vodis: Stejně jsme jeli na UA před 14 dny i my. A taky jsme se nestačili v Čopu divit, když jsme tam čučeli až do odpoledne.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace