K-report
 

Železnice bývalého SSSR Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železnice bývalého SSSR « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 18.června 2007M_k39  18-6-07  08:47
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 10:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono taky podle poezda.net nic v půl jedný odpoledne z Čopu do Kyjeva nejede. Ale koho by napadlo si to tam hledat...
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 13:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane jo – UkrZalizinycja spilno z RŽD planuje podovžyty šyroku koliju vid mista Košyce čerez Bratyslavu do Vidňa!
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 14:59:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám začala výstavba trati Cahul - Giurgiulešti. Tím pádem se dá brzo očekávat, že přestane po zprovoznění jezdit noční R z Reni do Kišiněva (peáž přes UK na Moldova a zpět na UK) ...
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 22:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavka2: Na stránkách www.uz.gov.ua se dají v sekci rozklad ruchu pojizdiv vyhledat přímé vlaky mezi jednotlivými městy, no musí se to tam samozřejmě napsat azbukou. Příměstské vlaky jsou nepřehledně rozepsány po jednom v textových v jednom podle jednotlivých oblastí (sekce rozklad ruchu elektropojizdiv)

Já už jsem podruhé při cestě na ukrajinu použil vlak do Michalovců (Šíravu), autobus -> Sobrance, Vyšné Nemecké, pak pěšky do Užhorodu na nádraží. Bohužel na tamním přechodě už nejde přecházet pěšky, tak je potřeba přifařit se k někomu do IGK. Jak tak čtu, tak je to asi stejně rychlé jako čekat v Čopu.

Ano, ua vlaky jezdí včas, ale místy docela pomalu, zvlášť mimo dráty. Cesta Ťačiv-Užhorod (cca 150 km) pasažirským, tedy "švidkým" (rychlým) pojezdem trvá 6 hodin, no včetně půlhodinky v Čopu a Vinohradovu a dvaceti minut v Chustu, přesto je to vyhlídková jízda. Tady se ale o nějaký zkracování jízdních dob snažit nemusí, pač jsou bezkonkurenčně nejlevnější
Saxon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.145.2
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 13:58:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,

nemáte prosim vás někdo zkušenosti s nočním rychlíkem Moskva-Kievskaja do Kišiněva ? Kolik to stojí, jak dlouho je třeba rezervovat lůžko dopředu,dá-li se to koupit v Praze, jestli je to bezpečné atd. ? Díky moc
K.Mor.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.130.159
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 18:19:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky bych měl dotaz, existuje nějaký vlakový spoj z Ukrajiny, tj. z Čopu do Rumunska, přesněji do Sighetu Mar. a dál?
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 22:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě Ukrajinu doporučuju k návštěvě.

Teď jsem se z Ukrajiny vrátil. Sice jsem tam byl na cyklodovolené, takže na vlaky nebyl čas. Tohle jsem vyfotil při náhodném setkání.

 
 
 

 
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 00:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže tipnu Rachiv-Jasiňa i dle geografického středu Evropy.Neměl jste v Dilovém problém s vojáky?
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 09:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaké kontrolní body na silnici tam byly, ale akorát jsme tam zastavili, oni koukli dovnitř a jelo se dál. Spíše nás zdržovaly krávy neustále se pletoucí po silnici.

Asi čtyři noci jsme stanovali u jednoho místního na zahradě hned vedle trati. Ale přes den jsme někde jezdili a za tmy byl slyšet akorát kravál. Většinou tam jezdily osobáky jako dva motory a dva vložáky. Tohle asi byla neschopnost jednoho motoru a do toho krpálu, co tam hned za zastávkou začínal, by to jeden nezvládl. V noci se tam jezdí jen na halogen, pozičky měli vypnuté.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6404
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 10:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spíš aby se to nějak mohlo vrátit zpátky....
jeden čas tam prej jezdily ganzy se 4 vložákama a na přípřeži čmelák
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4393
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 11:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ojin: A není jednodušší jet rovnou autobusem z Michalovců do Užhorodu? Tak jsme jednou taky cestovali, tedy opačně. Jinak na hraničním přechodu se nikdy nedalo přecházet pěšky, vždy se dalo jen přejet.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 16:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Medyka - Šehyni (Přemyšl - Lvov) se pěšky přejít dá. Fronta. A bus Michalovce - Užhorod samozřejmě OK. Nejvíc jsme si naběhli na přechodu Hrebenne-Rava Ruska, kde kvůli svátku celý den nejel autobus a v 5 lidech stopovat není zrovna nejjednoduší...
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 22:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K.Mor.: Jedině osobákama do Teresvy, odtud jezdívaly dva osobáky za den do Sighetu M. a odtud už vnitrostátní dopravou CFR
Lucián
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.175.63.27
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 23:06:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Canfranc: Problém je, že ty osobáky z Teresvy do Sighetu M. už nejezdí každý den jako dřív, ale jen cca 3 dny v týdnu (údajně když se konají trhy), bohužel si nepamatuju, které dny to jsou. Cca 4 roky zpátky jezdily 2x týdně osobáky Rachov - Sighetu M., ty ale byly pro nezájem cestujících zrušeny.

Loni jsme takhle chtěli jet, ale nakonec nám nezbylo než dojet vlakem do stanice Djakovo (ukrajinsky správně Djakove, maďarsky se ta vesnice jmenuje úplně jinak, nějak od N), tady přejít pěšky hranice do Halmeu (cca 2 km) a vlakem CFR do Satu Mare.

Koncem 90. let prý přes Halmeu jezdil nějaký rychlík ze Slovenska přes Ukrajinu do Rumunska (nevím, zda do něj bylo možno na Ukrajině nastoupit nebo z něj vystoupit či zda šlo o čirou peáž), ale dnes tam funguje jen nákladní doprava (nicméně vypadalo to, že docela intenzivní, i vozy ČD tam byly - to je umožněno dvourozchodnou tratí z Čopu až do Halmeu).
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 18:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lucian:
Kdepak ze Slovenska do Rumunska, to bylo kapanek jinak! Jedna se totiz o slavnou katastrofu (cislo snad 386/387??, opravte me, prosim, tehdy jsem byl skoro v plenach :D) - rychlik Karpaty z Krakova do Bukuresti/Varny.
Lucián
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.194.194
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 20:06:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wool: Z Krakova do Bukurešti/Varny? :-)))) Tak to je teda maso. Jaká tak mohla být jízdní doba? :-)

Jinak údajně byl 15.1.2007 otevřen silniční most s hraničním přechodem pro auta i pěší mezi Solotvinou a Sighetem M., prý je to od nádraží v obou městech kousek (info z http://karpaty.prygl.net/zakarpati-hranice.php).
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 22:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wool: zcela správně (386/7 Kraków - Bucuresti/Constanta).
Na území Ukrajiny bylo možné vystoupit v případě, že měl člověk vstupní vízum. Stavěl "na každé mezi" - např. na trianglu u Koroleva.
Jízdní doba "přiměřená" (vybrané body):
Kraków Gl. 0,14
Košice 7,16-7,26
Čop 11,00-11,30
Ďakovo 14,15-14,20
Oradea 18,16-18,27
Brasov 1,57-2,07
Constanta 7,01
Navíc měl (téměř) pořád zpoždění, a to už i na Slovensku. Jo, když jsme s ním v dubnu 1997 cestovali bylo to moc fajn :-)

OT:
A cesta zpět byla okořeněna jednou ze dvou zcela kuriózních zahraničních náhradních doprav, které jsem kdy zažil - v rámci výluky mezi Rusovcemi a Blavou jsme byli z Rajky přepraveni modrou skříňovou Avií ŽSR s rozvozem cestujících po sídlišti Petržalka (na hlavní jsme dojeli jen my dva Češi).


(Druhou kuriózní náhradní -kolejovou- dopravou téhož roku byla přeprava u NSB na jeřábu a přívěsném voze mezi stanicemi Vatnahalsen a Myrdal pro výpadek elektřiny v důsledku průtrže mračen.)


Omlouvám se za horší kvalitu (foceno obyčejným automatem a naskenováno.)

 
 }
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 22:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lucian:
Na mailu darecek
Canfranc: Diky, mne bylo tenkrat (v roce 1997) dvanact a cetl jsem to nekde v Draze, kterou jsem zhruba pred peti minutami vyhrabal ze stohu periodik... Ale nechalo to ve mne stopu, tak i to cislo si pamatuju, clanek o ceste byl napsan dost poutave a autor mluvil napr. o "polskem vasnostovi" (takto oznacil vozmistra, ktery nechtel pustit vuz cizi spravy na sit PKP) nebo zajimave popisoval vymenu baterii jednoho z vozu behem stani v Satu Mare... Uz tenkrat jsem mel pocit, ze jizda timto musi byt senzacni, uz jen proto, ze si spravy udajne vzajemne cinily naschvaly a odmitaly si vagony, tak do Krakova kolikrat dojel jediny vuz. Alespon takto to bylo napsane...

(Příspěvek byl editován uživatelem Wool.)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6420
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 10:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak do Krakova kolikrat dojel jediny vuz nebo dojel 1 vůz jen do lupěného (nebo jak se ten přechod jmenuje) a PKP vozák ho vyřadil. takže lidi, šli na pěškobus, neb R odjel do polska jako Lv
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 17:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Łupków
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 12:22:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Několik fotek z cesty na sever Kavkazu:
 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 13:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: Teda když vidim ten přejezd tak mě napadá že něco podobného by našlo uplatnění i v ČR.
M1 - Maracaibo
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 18:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale peníze pro toto by se už v ČR asi nenašly.
Gasonův blog !!!PoZoR!!! AKTUALIZACE DENNĚ!!!
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
NIKON COOLPIX L4, to je můj mazlíček
754 068 JE BEST foto pod nickem: Šari - Díky moc
pavka_2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 14:36:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letos od ledna je otevřen pohraniční přechod pro osobní auta Solotvino - Sighet, dá se tam přejít i pěšky, vzdálenost mezi nádražími Solotvino(poslední) a Sighet je asi 1 km. Jel jsem tam před 14 dny, pohraniční kontrola zcela bez problémů.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 08:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bombový atentát na diaľkový rýchlik pri Novgorode ( RŽD ). 3 cestujúci v kritickom stave .
odkaz
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 22:42:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad pafka
Na tomto přechodě jsme chtěli před týdnem přejít jen na pár hodin do Rumunska. Ale v Solotvině zrovna končil trh, takže na přechodu stála dlouhá řada babek ověšených vším možným. Po nějaké době čekání jsme to nakonec vzdali a nadále se věnovali jen ukrajinskému zakarpatí.

Z těch hraničních přechodů - vždy byl větší problém přejít přes ukrajinskou stranu. To co nám ale nyní předvedli Slováci na novém kontrolním bodě mezi Čopem a Čiernou, to byla síla. Oproti značne nadimenzovanému pobytu Dukly jsme tam chytli další téměř hodinu. Několikanásobná prohlídka byla sice korektní, ale vééélmi důkladná. Že by nácvik na schengen?
A ještě drobné upozorníčko pro ty, kteří se rozhodují jet vlakem individuálně z Ukrajiny na Slovensko poprvé. Není dobré se v Čopu vytřískat v obchodech ze všech hřiven - je oblíbenou taškařicí místních uniformovaných panáků, že vás nepustí přes dveře k pasovému odbavení, dokud vám v pokladně neorazítkují (zpáteční) jízdenky prezentačním razítkem. A za to si ihned vyinkasují štemplovné 5 hřiven.
Nicméně stejně stojí za to se tam podívat...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 13:55:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím se malou reklamu na železniční, turistické a v neposlední řadě i historické pozoruhodnosti, o kterých toho mnoho nevíme (tedy teď už víme :-) :

http://railtrips.euweb.cz/c_mol_uvod.html
FialaP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 19:10:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče reklamy (tedy jestli to vůbec je reklama, protože s autorem nemám - snad kromě určitého respektu k těmto zemím a jejich železnicím - nic společného), tak bych rád upozornil na úžasnou knihu Zdeňka Šindlauera o (a nejen) cestování po železnicích na východ od naší republiky "Česká Lípa Střelnice - Kursk". Dávám si již delší dobu před spaním pár stránek na pohlazení duše.
Pokud náhodou sem občas pan Šindlauer zabrousí, tak má mou poklonu.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 19:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rád upozornil na úžasnou knihu Zdeňka Šindlauera o (a nejen) cestování po železnicích na východ od naší republiky "Česká Lípa Střelnice - Kursk"

Mohu je potvrdit .. velmi poutavé čtení .. ale i další jeho tituly /Dlouho nejel žádný vlak či Vlakopis Lužický/ jsou velmi čtivé a zajímavé knihy ...



ICQ 237-113-861
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 17:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raspli : v těchto místech jsem taky byl.. a jak se jezdilo na Ukrajině na kole? Jinak pár fotek je zde: odkaz,
v Českobudějovické diskuzi
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 11:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé přepravy po ruských železnicích.
http://www.tetro.spb.ru/index.php?id=2&page=0
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2007


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 12:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár fotek z mé nedávné návštěvy železnic a lesních drah Podkarpatké Rusi naleznete zde:

odkaz

Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 21:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé informace o ČS7
http://railbook.net/index.php?mod=articles&art=11
810.515
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.28.237
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 14:24:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíte, že je bezpečné jet na Ukrajině vlakem přes noc. Konkrétně jde o úsek Chop-Kyjev vnitrostátním vlakem 99 a Kyjev - Čop Duklou.Doporučujete nějaké další opatření?
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 18:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

810.515: Rozhodně bezpečnější než u nás nebo v Polsku. Zvlášť když máte dolní plackartu či kupejnyj, to vám pak nikdo nic nesebere. Problém může být spíš se sehnáním lístku, ale to se týká hlavně prázdnin (počet volných míst z Kyjeva zde: http://uz.gov.ua/?m=services.transppl.schedulkiev&lng=uk
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 19:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdo byl poslední dobou vlakem v Litvě, mohl si všimnout letáků a plakátů sdělujících že:


Modernus ir šiuolaikiški -- dviaukščiai keleiviniai -- traukiniai jau greitai!

Jau 2008 metu pabaigoje Lituvos geležinkeliu begiais tarp Vilniaus, Kauno ir Traku; prades važiuoti du pirmi modernus ir šiuolaikiški dviaukščiai keleiviniai elektriniai traukiniai, kuriu maksimalus eksploatavimo greitis - 160 km/val. Elektrinio traukinio sąstatą sudarys 3 vagonai su 318 patogiu sedimu vietu ir vietos neišardytu dviračiu vežimui. Vagonu vidaus apdailai panaudotos šiuolaikiškos nedegios medžiagos.
Moderni ir šiuolaikiška keleiviniu salonu ir išores vaizdo stebejimo sistema užtikrins traukinio eismo ir keleiviu saugumą. Traukinyje keleiviai gales pasijungti kompiuterius, o oro kondicionavimo sistema vaguonose suteiks didesni komforto pojuti. Pažemintos vagonu grindys bei irengti ivažiavimo tilteliai palengvins žmoniu su sutrikusia judejimo funkcija ilaipiniomą ir išlaipinimą. Svarbiausia informacija bus užrašyta ir Brailio raštu, kas palengvins keliones neregiams.


Týká se to jednotek ř. 471, která je na letácích vyobrazena s logem LG (zřejmě montáž), jak "jede z Kaunasu do Vilna" (odděluje panoramata těchto dvou měst).

LG také přestaly poskytovat 50% studentskou slevu - aspoň jsem to tak pochopil u okýnka ve Vilně.
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2007


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 12:50:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravený odkaz na galerii Úkrajinských železnic na Podkarpatské Rusi:

Železnice Podkarpatské Rusi

(Příspěvek byl editován uživatelem ziki.)
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 11:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová dětská železnice v Novosibirsku.
http://www.zap-sib-rail.narod.ru/Article/dzd-nsk.html
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 6-2004


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 15:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Týká se to jednotek ř. 471, která je na letácích vyobrazena s logem LG (zřejmě montáž).

Ano, ale zanedlouho to bude skutečností...
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 09:24:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dám sem trošku historie z léta 1984 (naskenované diapozitivy). Snad to někoho potěší. Prvně leningradská sada...
 
 
 
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 09:27:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
 
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 10:42:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď něco z nejbližšího okolí Leningradu.
 
 
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 10:47:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nakonec Moskva a okolí.
 
 
 
 
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 10:51:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
 
Kastelan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 12:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedá, luxuss!!!
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 15:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žrádlo, skutečně kvalita, milý pftr! Barvy i kompozice super... více!
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 13:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano, více, co nejvíce! to asi bylo trochu o hubu v těch časech fotit, ne?
Yeah Federace zlínských fotičů
Adamko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.125.19
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 18:13:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosim vas, ta suprava v prvej serii od pftr je co? Kde by som mohol najst neake blizsie info? Ide o neaku rusku napodobeninu japonskeho sinkanzenu? Vdaka
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 23:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jem v roce 1978 v Oděse.Měl jsem ze začátku obavy,jestli budu moc udělat nějaké fotky.Po slušném dotazu u děžurného a vysvětlení o co mi jde a po předložení železniční průkazky nebyl problém.Nesměl jsem do depa,ale ve stanici mi bylo dovoleno bumážkou fotit.Určitě byly místa,kde se fotit nesmělo,ale asi jsem měl tenkrát štěstí a narazil jsem na pochopení.
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 04:45:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add Pospec - zcela potvrzuji to, co napsal Milanklewar - fotil jsem všude zcela bez problémů. Ovšem samozřejmě vycvičen tehdejšími osožáky na ČSD, nesnažil jsem se nijak okatě provokovat - např. nějakými foty milice před loko a ani jsem se zbytečně dlouho nezdržoval na jednom místě. Dost fot spíš ani nevzniklo díky jakési autocenzuře - dostal jsem se na mnoho míst, kam pravděpodobně ani místní šotouš se neměl nárok dostat (např. na stanoviště oné ER 200, na centrální "velíny" ranžírů, do různých výrobních podniků typu našeho AŽD a nebo dep) a ač mě nikdo nikde nezakazoval fotit, sám jsem si často řekl ne. Dnes mne to může leda tak mrzet, ale jak říká klasik - to je však jediné, co se proti tomu dá dělat.
Tak přikládám alespoň vzhled stanoviště na ER2 a přes čelní sklo focenou protijedoucí soupravu.
 
 
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 04:56:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A něco málo dalších fot:
Malý průvodčí Míša Pasumanský pod pečlivým dohledem vedoucí vozu (vpravo vzadu):
 
Chvíle před odjezdem a stanoviště TU3 (od našich TU47 předpokládám lišících se brzdičem)
 
 
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 04:58:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A odstavené TU2 - ty pro jejich vyšší hlučnost používali na leningradské pionýrské jen při poruše některé z našich TU3.
 
 
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 05:11:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tentokrát jsem si nechal naskenovat spíše diáky osobního charakteru, takže další fota z dob CCCP snad někdy příště (do tramvajové diskuze jsem přidal něco nákladních tramvají). Teď již jen dvě náhodné fota z Moskvy a z jedoucího vlaku focené odstavené parní zálohy někde mezi Leningradem a Kališčem
 
 
a na závěr jednu "romantiku" z nočního otevírání mostů na Něvě (mimochodem - zrovna po tomto mostu jezdila i tramvaj, takže se zde sklápěla i trolej)
 
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 05:41:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add Adamko - k tomu ER200 - není to napodobenina, ale samostatně vyvíjený ruský typ. Základní technické parametry se dají najít v mezinárodní Wikipedii, na youtube zase slušná videa (ve vyhledávači stačí zadat "ER200".
V tom roce 1984, kdy mé fotky vznikly se jednalo jednak o první rok komerčního provozu mezi Leningradem a Moskvou a jednak o v té době jediný vlak, prohánějící se po CCCP pravidelně dvoustovkou. V té době měli sice sověti od nás i lokomotivy ČS 200 s též takovouto konstrukční rychlostí, neměli však k nim dostatečně obrzděné vozy, takže ty jezdily pravidelně "jen" 160 (což i tak bylo výrazně víc, než skutečnost u ČSD). Alespoň takto nás tehdy informoval jeden ze strojvedoucích. Jestli se na tom něco změnilo 1985 a později, nemám tušení.
 
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 22:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ptfr: úžasné fotky, také mě překvapuje čistota na nádražích, covidím na fotkách v zemích býv. SSSR. Bylo to tam i v roce 1984 ?:-)
pftr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 17:48:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add Martin240025) - Musím potvrdit. Ta čistota byla až neuvěřitelná. Na člověka zvyklého z našich dep na zašmírované podlahy to bylo to první, co člověka udeřilo do očí. Jakmile někde něco ukáplo při opravě nějaké lokomotivy, hned tam byla babka s dvoukolákem, na něm soudek čistých jemných pilin, všechno posypala, vymetla... během minutky bylo vše zase čisté. A ve stanicích bylo též velmi čisto.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace