K-report
 

Archiv do 15.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Staré archivy » Archiv do 15.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 13:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě Esům: při sólo mašině se dá dosáhnout velkého zrychlení použitím Nouzové Jízdy. Sice se nevyužije 100%pT, ale vzrůst výkonu a tažné síly je opravdu impozantní. Je ovládán přímo Regulátor tahu a CŘČ je vyřazen a je vyřazena i malá skluzovka. Funguje jen ta, co vypíná HV, ale při sólo mašině ke skluzu nedojde. Stojící člověk, pokud to nečeká, tak spadne a pokud nedržíte ovladač NJ, tak je docela problém na něj dosáhnout, aby se ubralo. Stopky jsem v ruce neměl. Sólo 242 takové zrychlení určitě nemá, regulace hodně zdržuje...
Martin
P.S. žádné prasárny typu přes brzdu dát co největší pT a pak odbrzdit i přes cucák nejsou potřeba.
Harald
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 13:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Corllin a jiné: to jste mi trochu nesprávně rozuměli. Ja nemyslím o výměně šroubovky na lokomotivách, dálkových vlacích osobní dopravy a na nákladních vlacích, ale o tom, že ty jednotky, které již mají, resp. (do budoucna) stejně by měli automatickou spřáhlu, neměli jakoukoliv automatickou spřáhlu, ale jednotnou, aby bylo možně například tvořit smíšený skupinový vlak z jednotky 5xx ČD a 8xx ŽSR.

p.s.: technický popis spřáhly Scharfenberg se najde na němčině na: http://de.wikipedia.org/wiki/Scharfenbergkupplung a na angličtině nebo nemčině na: http://www.voithturbo.com/scharfenberg-schaku-principle.htm
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 14:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Harald:Tak teď už ti nerozumím vůbec co myslíš....
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 15:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2:..ale diskuze se vedla že mi nevěří že z 0 na 100 za 7.3 sec.tak jsem jim stručně popsal jak se to povedlo..ne teda mě ale znám autora...
přes nouzi je to sebevražda v přímém přenosu...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 15:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: díky snad se najde někdo jiný..
Harald
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 15:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Corllin: zkusím to ještě jednou:

V Německu, Rakousku, Švycársku, Francie a.t.d. je spousta elektrických a motorových jednotek, které sice mají automatické spřáhly, ale káždá řada má jiný typ automatické spřáhly. Proto je zpravidla možně vzájemně přípojit jenom dvě jednotky stejného typu. Například údajně nejde spřáhlit ÖBB-Talent s ÖBB-Desirem.

Aby to se nestalo podobně i v České Republice, že časem budou sice nakoupené modernější vozidla, které jsou vybavené automatickými spřáhly, různé řady vozidel však také budou mít různy typy spřáhly a proto vzájemně nekompatibilní, bylo by nutno, aby někdo (Ministerstvo dopravy? ČD jako dominantní dopravce? ČD a sousedí společně?) se rozhodl pro určitý jednotný typ spřáhly.

A proto se zeptám, kolik různých typů automatických spřáhel už je na sítí SŽDC a případně i ŽSSK, PKP a MÁV.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 15:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na síti SŽDC můžete spatřit vzájemně nekompatibilní 471, 451 - 452, 680, Desiro a Regiosprinter (RS1). Desiro a RS1 jdou mechanicky spojit, nejdou však propojit do mnohočlenného řízení.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 15:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom bych doplnil,že není potřeba tyto jednotky mezi sebou propojovat a pokud je třeba je připojit na lokomotivu se šroubovkou,tak se to uděla přes spřáhlo,které má z jedné strany šroubovku a z druhé automatické spřáhlo.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
jonáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.238.40
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 15:55:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No auto sice neni vlak, ale fyzika je furt jenom jedna .. takže 85 tun při 100 km/h má energii cca 33 MWs a ty tam musíte rozjezdem dostat, čili během uváděných 7 s je třeba aplikovat průměrný výkon 4,7 MW se stoprocentní účiností využití výkonu i adheze už od nulových otáček .. a to se mi zdá bejt dostatečně nereálný.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 16:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcery : Automatické zpriahadlo malo slúžiť na zníženie potreby ručnej obsluhy vozňa na spádoviskách, zriaďovacích staniciach a vůbec pri manipuláciách s vozňami. Pri príprave pos. dielu na spádovisku by stačilo povytiahnuť s tyčou poistný hák, rozpojiť vzduch. hadicu, takisto s tyčou. A nebolo by potrebné vstupovať medzi vozne a ručne rozvesovať klasické skrutkovky a hadice. Po skončení zostavy , pri kupľovaní vlaku by sa zaistil posledný vozeň, prípadne skupina a stlačením odpredu dozadu by rušeň natlačil vzpriahadlá , čím by sa zabezpečilo spojenie vozńov a prieb. brzdy. O tomto systéme sa hovorilo vo veľkom v 60.rokoch m. st. , v časoch mojho štúdia na dop. priemyslovke. Pripravoval sa celouerópsky projekt pod patronátom UIC na r. 1973, kedy sa mala v celej Európe zastaviť nákl. doprava a prerábať na všetkých nákl. vozňoch samoscepky. O osobných vozňoch si už nepamätám európske zámery. Začiatkom 70. rokov sa však už o tomto pláne prestalo hovoriť. A ako sa medzi zamestnancami rozšírili, upustilo sa od tohto zámeru pre nákladnosť a negatívny dopad na ekonomiku, nakoľko v tom čase mala železnica ešte veľký podiel na nákl. preprave a zvlášť v medzištátnom tranzite.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 16:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jonáš:no konečně argument který má hlavu a patu.Protože ten kolega již není mezi námi tak mi to nemůže potvrdit..ale dejme tomu že stopky byly mechanické, že je zmáčkl o vteřinku později protože nečekali takovou reakci,a ono říci" ted je tam sto a zmáčknou stopky ...no ale asi máte pravdu...no ale do deseti vteřin je tam kilo a na to dám krk...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 17:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk kn: pokud jsem pochopil, tak součástí spřáhla je i vzduchové propojení? no to zas tak jednoduché není...dík za vysvětlenou..předpokládám že z lok by se to ovládalo vypínačem který je na nich už nainstalován..
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 17:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Oldcerry:Na některých lokomotivách to bylo skutečně nachystané,vím,že to měly třeba 742.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 17:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si prohlásit, že podle mne je velkou chybou absence jednotného spřáhla v Evropě (UIC). A ještě větší chybou je použití podobných spřáhel u různých jednotek, která jsou však vzájemně nespojitelná (buď velikost hlavic(pendolíno ČD má menší hlavici než 451,471,452), nebo výškově (ešus vs. 451+452). Co Desiro, jde spojit s 451/2, nebo ešusem, nebo pendolínem? Nebo má úplně jiné spřáhlo? Jde totiž o to, že v nouzi se může občas vyskytnout po ruce dříve jednotka jiné řady, než lokomotiva, a pak takové dvě různospřáhlové jednotky spojit nejde vůbec.
A k čemu vůbec vznikly různé výšky stejného spřáhla, různé velikosti stejného spřáhla?
Je vidět, jak si v Evropě stále (nejen) národní železnice hrají na svém písečku, na nějakou unifikaci se kašle. UIC je málo průrazná. Tohle je také jedna z věcí, kde si evropské železnice samy pod sebou řežou větev.
Vždyť snad i číňani mají stejná spřáhla jako býv. SSSR, takže na hranicích stačí jen vyměnit podvozky. Kde se ještě krom. Mongolska (a Finska???) používají spřáhla OSŽD mimo býv. SSSR?
senior
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.190.65
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 17:42:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Harald,pochopil jsem Tvoji otázku na aut.spřáhla,ta byla zodpovězena.Potom se rozjela diskuse o ruských spřáhlech.Čas od času vidím tzv.spojovací vozy Es s ruskými cisternami.Které mají aut. spřáhla.Co se v nich vozí nevím.A ještě u nás,asi ve Chvaleticích cca.před dvaceti lety jezdily soupravy Eas s ruskými spřáhly.Tenkrát na těch vozech jsem dělal kola.Jestli je to tam do teď, to nevím.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 18:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

senior: Do Břeclavi se v ruských cisternách vozí žlutý fosfor.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 18:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Oldcerry: ...no ale do deseti vteřin je tam kilo a na to dám krk...

Klidně se o ten Váš krk vsadím, protihodnotou nabízím láhev whisky, že to pod deset nebude.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 19:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to bude zajímavé.Dejte vědět kdo co vyhrál
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1442
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 19:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak učebnici jsem našel, ale už jsem to nějak nepochopil, je to pro mě moc složitý. Spočítat to zrychlení pro ESo nedokážu

PS: PŠ: A můžu se měření taky zůčastnit?
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.45.222
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 20:55:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ruská spřáhla SA3 se, pokud mne paměť neklame, používají i na rudných vlacích z Kiruny do Narviku a ještě jsme je viděli někde ve středním Turecku na nějakém vlaku a pak ještě v Portugalsku vozí naftu cisternama do nějaké elektrárny někde na jih od Lisabonu, tak tam. Myslím, že ve všech případech to byly SA3, ale už je to déle.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 21:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěcy: nad tím, jak to změřit jsem zatím nepřemýšlel. Ale já v tom mám jenom flašku, to by měl asi vymyslet ten, co v tom má tu hlavu.
Jxxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 4-2007


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 21:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za deset sekund 363 z 0-100?Do toho bych šel.To musí v poho udělat!
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 22:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záleží taky na tom,kolik má vozů,jaké jsou podmínky pro rozjezd (sucho,mokro,mrholení),jak je na tom mašina po technické stránce atd.je spousta faktorů

(Příspěvek byl editován uživatelem corllin.)
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Harald
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 23:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad PŠ: Děkují!

ad Corllin: propojit 452 na Pendolino je určitě zbytečně. Docela myslitelný byl by však například skupinový vlak Brno - Břeclav (elektrická jednotka) s přímými motorovými vozy do Židlochovic, Hustopeč a do Čejče.
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 2-2007
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 23:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...snad i číňani mají stejná spřáhla jako býv. SSSR, takže na hranicích stačí jen vyměnit podvozky...


Slušné urychlení...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 00:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Harald: ale tomu přeci nic nebrání. Jednotka řady 560 jde úplně bez potíží spojit s motorovými vozy řady 810, protože oboje má... šroubovku a nárazníky.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1443
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 06:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plha:
Samozřejmě. Buď urychlení, nebo úspora měnicích zaměstnanců. Oboje velmi slušné = poloviční.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4423
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 08:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té plánované výměně za automatická spřáhla - kdysi jsem to našel v dobovém časopise VTM z roku 1968 - psalo se tam jako o hotové věci, že v dubnu 1973 dojde v celé Evropě k výměně za automatická spřáhla, a to během třítýdenního přechodného období.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 08:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K automatickým spřáhlům - pokud vím, tak hlavní výhodou není proklamovaná údajná úspora personálu, ale vedení tažných i "tlačných" sil podélnou osou vozidla, a z toho vyplývající výrazné zjednodušení konstrukce vagonů.
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 09:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt je, že pendolíno s sebou prý vždy vozí jakýsi nástavec na spřáhlo (Haralde, je to rod střední), aby ho mohli tahat jinými HV. Tedy aspoň doufám, že se to netýkalo jen zkušebního provozu. Uznávám, že to je dobrá věc pro všechny jednotky vybavené automatickým spřáhlem. Mají to i ešusy a panťáky? Jestli ne, jak se řeší situace, že na trati se buď taková jednotka porouchá nebo na delší dobu nejde proud a je třeba jednotku odtáhnout?
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 09:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nástavci se tuším říká prsa (kdysi se to tu objevilo). Je snad na ONJ, ale že by byly v každým ešusu??
Jak jste to jeli ????
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 09:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhli: V osmdesátých letech bylo jedno na každé EM 475 a vážilo asi 50 kg. Nasadit ho ve dvou byl pěkný záhul. Jednou jsem to dělal v Hradci K. kvůli výluce.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral: tak jí někdy spolu zmaříme.."Balantines" 1l...Telecí leta už mám za sebou ale snad se překonám a někde to prubnu...Kruci chtělo by to Cerhenice...No uvidíme ..
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:07:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral. připrav si bankovky....no a nebo nabruš sekyru...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Oldcerry: Kdybych to věděl, tak loni jsem se na okruhu k 162 dostal a vyzkoušet se to dalo. Teď nevím.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jka: na všech vozidlech, ke kterým jsem se dostal: RS 1, Desiro, Flirt, Talent se nasazovací schaku vozí v jednom kusu přímo ve vozidle. Předpokládám, že totéž je u našich vozidel 451-2, 471, 680. Aneb: na ONJ je možná dobrá, ale pro odtažení chcíplotiny z tratě drobátko nepoužitelná.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci: výpočty jsou v tomto případě na houby...
výpočtů a teorií jsem zažil hodně ale praxe je někde jinde...na papíře to funguje bez chyby ale na kolejích je to někde jinde. Znám jednu diplomku na zapojení TM suprová i titul za ní dostal..jenže když to podle ní zapojili tak to nejezdilo...protože praxe ukázala že nejdou udělat naprosto shodné TM..tak se to přepojilo dle praxe a jezdí...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

451/2 vozí pokud vím pro celou soupravu jedny prsa ve strojovně. Ešusy maj prsa "v pluhu" (asi na každým čele), možná tam mají taky uloženy "hrnce".

Oldcerry:
Na okruhu bych se někdy rád svezl. Ty tam jezdíš?
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci:párkrát jsem tam byl na testování nových lok..ale to je už dávno..to jěště si ČKD hrálo na lokomotivku...Taky zářný případ kdy se výpočty a teorie rozešla se skutečností...a stačilo jen 10% tolerance odporníku a bylo po grafech a křivkách..
Shark
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 12:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někde na Youtube by měl být záznam z testovací jízdy Traxxu (DB 185) 0-140 km/h. Pokud si to dobře pamatuji, měl je tam za cca 20 sekund.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 13:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

451 i 471 "prsa" /jedny na soupravu/ vozí samozřejmě sebou .. např. při potřebě odtažení či nepředpokládané výluce by jim někde v depu byly asi houby platný ...
P.S. Ale manipulace není žádný med .. musí být na to minimálně dva chlapi ...


ICQ 237-113-861
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 14:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dva chlapi na jedny prsa? Chudáci ženský, ty musej samy nosit dvě a co teprvá ženy-strojvedoucí porouchaného vlaku s aut. spřáhlem...
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 14:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ženy strojvedoucí u nás už nejsou
Nefoťte to sviňo staró!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 14:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale budou.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1448
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 14:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Německu jsou a jezděj s nárazníkama i prsama.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 15:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

někdo tu kdysi vzpomínal, jak jim chcípla souprava a museli čekat, než se z ONJ dovalí prsa, ježto v soupravě nebyly ...
Jak jste to jeli ????
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 16:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: nestraš...!!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4356
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 16:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry: proč nestraš ??
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 20:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jena: Kam nemůže ďábel ,tam nastrčí ženskou....
pokus o vtip..klidně at jezdí,znal jsem dvě , ne teda osobně a dokonce ta jedna snad i jezdila na Ragulinech...jen dál děvčata zkultivovat naše řady...akorát náš slovník by se musel předělat...např. předávací věta "Máš to dobrý ,buď zdráva" by se mohlo dámy dotknout...
Jožo_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 21:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adapter na srubovku maju u nas aj Stadlery 840, vozia ho so sebou. Poznam uz dva pripady spojenia: jeden bol tento rok 840+460 na jarnu akciu do Kosic a druhy viem, ze bol pred niekolkymi rokmi (840 004)zhodou okolnosti tiez za 460 ale CD, pocas transportu na CZ Raildays. Videl som z toho snimky, tusim v ZM.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 21:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz z jiného soudku.Dalo by se dostat na ŽZO do Cerhenic?podotýkám,že jsem zaměstnancem ČD.Díky.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 22:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud někdo víte odpověď na mou otázku, kterou jsem dával do diskuze Německo, budu rád. Díky
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 23:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Fucza:A otázka zněla jak?
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 07:55:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Harald 12.8. 23.05: 452 a pendolino se na trati pravděpodobně spojovat nebudou, ale používat jediné pomocné spřáhlo pro všechny jednotky v depu by se hodilo. Nehledě na nemožnost přitažení chcíplé 471 řadou 451 z trati a naopak.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 08:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin:pokud si pamatuji tak sice je tam vrátnice ale kousek od areálu je silniční nadjezd a tak to máš jak na dlani,okruh jako takový je volně přístupný .. Jak malej tak velkej ..uprostřed okruhu je Sokoleč.Ale líp by ti odpověděl PŠ ten tam byl nedávno ..aspoň to psal
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 09:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: Zněla takto: Jak je to prosím se zajížděním našich 371 do polského Rzepinu? V TS 301 je v třídenním oběhu 2. a 3. den, ale nejde mi do hlavy jak se z prvního dne dostane do Berlína. Díky.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Oldcerry:Myslel jsem technické zázemí,třeba depo na ŽZO atd.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1376
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může mi někdo poradit jestli 740 424 OKD má EDB a 742 520 Viamont jestli má EDB a jaký má spalovací motor?
Děkuji předem
http://vrbam.ic.cz/
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin. pokud vím tak jednou za čas dělají průvan..(den otevřených dveří)...Já když jsem tam byl tak toho moc k vidění nebylo..pár hal, měříci vozy a tři lok...ale to je už 12 let...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 14:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Oldcerry:Jaké lokomotivy tam mají ve svém stavu?
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace