K-report
 

Archiv do 26.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nejotřesnější zážitky na ČD » Archiv do 26.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 20:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrátil bych se k těm "označkovaným" síťovým jízdenkám. Já využívám hodně často dvoudenní síťové a někdy když je hodně dobrý den, tak dokážu "nasbírat" aj 15 kleští. Jenže jak bylo řečeno - vysvětlujte průvodčímu, že to má být jen jednou. Když už se ozvu, že to již jednou označené je, tak odpoví, že on to MUSÍ označit. Chjo...
www.dopravni.net
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 20:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JO a dokonce jsem našel jednu krásně "vyšperkovanou" dvoudenní síťovou. Myslím, že jsem jich tam napočítal 11, ale nevím, zda jsem počítal dobře.
 
www.dopravni.net
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 00:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gapa: Zajímavé, to jsem ještě nikdy neviděl. Můj rekord na dvoudenní je snad "jen" 5 štemplů
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 13:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak včera jsme vyrazili na výlet a když se daří, tak se daří. Normální člověk nevím, jestli by jel ještě někdy vlakem. I když nejotřesnější zážitek to nakonec nebyl, ale jen díky tomu, že jsem měl jízdní řád a tuším, co a jak.
O co šlo: Dokud to jezdí, chtěli jsme se projet vlakem do Opole. Sice v Jeseníku je skvělý přípoj, takže z Přerova je třeba vyjet už v 4:15. Protože v plánu byly jen osobáky a spěšňáky a navíc je celá trasa v olomouckém kraji, koupili jsme si olomoucký RegioNet. Cesta tam v pohodě, jen přestup z Regionovy do 831 v Bludově je drsný . Jízdenka z Glucholaz do Opole byla o 2 zlote dražší než měla být, protože průvodčí spočítal vzdálenost 71 km místo 68, což jsme ale zjistili až v Opoli, když jízdenka z pokladny na zpáteční cestu byla levnejší. Ale Polsko neřešme, to by bylo na delší povídání. Zajímavá byla zpáteční jízda v podání ČD. Osobákem vychází krásný spoj přes Krnov a protože vyjíždí z Jeseníku hned poté, co spěšný vlak z Opole přijede, nechtěli jsme riskovat, že zůstaneme v Jeseníku a vystoupili ze spěšňáku na zastávce Česká Ves bazén, že počkáme na osobák zpátky. V Krnově bylo na přestup 15 minut, je to poslední vlak, takže se dalo čekat, že přípoj chvíli počká. Když ale po deseti minutách projel náklad, začali jsme tušit, že zpoždění bude větší a hrozilo, že zůstanem v Krnově přes noc. Když bylo zpoždění asi 45 minut, dostal jsem nápad, že co když se ještě nějak dostanem přes Jeseník, i když později, tak nebudem muset strávit noc v Krnově. Nakonec takový spoj byl, počkat na zastávce na motorák ze Zlatých hor do Jeseníku a tam přestup. Jediný problém byl, že ze Zábřehu do Přerova se muselo rychlíkem, na který nám neplatila jízdenka, ale lepší než nocovat v Krnově. A doufal jsem, že někde získáme potvrzení, že kvůli zpoždění můžem dojet do Přerova. Takže jsme zhruba hodinu opožděnou 843 nechali odjet a čekali dál. Kvůli přípojům měla i 810 do Jeseníku přes půl hodiny, tak jsme doufali, že nezůstanem trčet v Jeseníku, že počká aspoň tam přípoj. Nakonec počkat musel, protože to bylo pokračování toho motoráku, kterým jsme přijeli. Průvodčí po zjištění, že potřebujem dojet do Přerova nám řekla, že si musíme koupit ze Zábřehu jízdenku a že neví co ještě chcem. Tak jsem jí to ještě jednou celé vysvětlil a že prý s náma něco zkusí udělat. Asi za 10 minut přišla s vyjetýma spojema jak jsem chtěli jet a jak jedeme a s hlášenkou, že kvůli zpoždění vlaku 3515 jedeme přes Zábřeh. A že to máme zkusit vysvětlit průvodčímu v rychlíku, že nás na to třeba nechá jet. Jak nejdřív vypadala drsně, tak nakonec aspoň něco. Když byl v Zábřehu čas, zkusil jsem získat potvrzení že můžem jet rychlíkem a navic už po půlnoci tam a nedohadovat se s průvodčím. Nakonec po přehazování si problému jsem skončil u výpravčího a ten mi po poslechnití si historky slavnostně vydal potvrzení, že můžeme použít ze Zábřehu do Přerova vlak 201 .

Takže až na to, že jsme čekali zbytečně dvě hodiny na zastávce Česká Ves bazén, nervovali se že zůstanem trčet v Krnově, pak že v Jeseníku, dohadovali se s průvodčí a několikrát vysvěttlovali co vlastně chceme, dopadlo to dobře. Byli jsme doma jen o hodinu a čtvrt později a nemuseli nic doplácet a nemuseli nocovat někde na nádraží. Ale kdyby jel běžný cestující s vyjetým spojením z IDOSu a nevěděl co se dá dělat, tak buď skončí v Krnově nebo bude doplácet jízdné .

Ale aspoň se něco dělo, přece cestování bez zpoždění a výluk by nebyla zábava.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 13:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Typický příklad toho, jak si člověk sám sobě komplikuje život. Kdyby jsi nebyl šotouš a seděl doma na , tak se ti to nikdy nestane. Jo, výlet s ČD je vždy dobrodružství, a člověk se na cestách s nimi nikdy nenudí.. (viz hláška pod čarou..)
Jak jste to jeli ????
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 13:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhli: Asi tak. Kdyby člověk seděl doma pořád a nikam nechodil, tak by nemusel řešit plno problémů. Ale asi radši někam vypadnu i za cenu toho, že se něco stane .

Jsem šotouš, když jsem nevyfotil jedinou fotku? Se považuju za poddruh projížděč, občas si něco vyfotím, ale kvůli tomu tam nejedu . Ale to se už dostáváme do jiné skupiny, takže tady to radši necháme "veselým" historkám z cestování.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 23:43:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkas: Když si koupíte síťovku, uzavíráte smlouvu s ČD na to, že se můžete vozit, nikoliv na to, že Vás někam dovezou. To, že jste dostali povolení na cestu rychlíkem, je Vaše klika (a ochota výpravčího), nárok na něho nemáte.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 00:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Babilon: Nepolemizuju s tím, jestli Jirkas měl nebo neměl nárok. Ale měl by ho mít, jinak je síťovka (dle vaší definice "negarantuje dovezení ale pouze vození") nabídka vhodná akorát pro šotouše, kterým je jedno, kam ten den dojedou, hlavně když cestou zažijou nějaké to vzrůšo.
nezmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 00:46:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon: Pokud ovsem Jirkase o zpozdeni informovaly v dobe uzavreni smlouvy.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 01:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že zaměstnanec ČD neměl právo povolit použití rychlíku. Jediné právo dané čl. 301 SPPO bylo prodloužit platnost jízdenky pro dokončení zamýšlené cesty, tj. ze Zábřehu na Moravě do Přerova. Jízdenka RegioNet ovšem neopravňuje k použití R 201 v tomto úseku, cestující tedy měl vyčkat nejbližšího ranního Os.

Zaměstnanec nemohl povolit cestu nejbližším vhodným vlakem R 201 podle čl. 301, bod a, protože toto oprávnění se vztahuje pouze pro cestu do cílové stanice a jak už napsal p. babilon, síťovka žádnou cílovou stanici nemá, jelikož z čl. 36 vyplývá, že cílová stanice je na jízdence vytištěna.

Výpravčí v Zábřehu na Moravě i průvodčí R 201 podle mého názoru oba jednali v rozporu se SPPO.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 01:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak teď vám tady napíšu takový zážitek, který není zas tak otřesný a má dobrý, ba co víc, šťastný konec, ale po přečtení si historky od Jirkase to přecijenom napíšu.
Nejdříve ale musím souhlasit, že pokud se vydáte s ČD na delší a komplikovanější cestu, tak s sebou přinejmenším noste nouzové světlice, protože bůhví kde nakonec skončíte.

S kolegou šotoušem (jsme šotouši MHD s úchylkou na elektrickou trakci, mající alespoň základní znalosti o železnici (to sem to pěkně vystih)) jsme se vraceli z dvoudenního tripu po Z a SZ Čechách domů do Olomouce. Bylo to naplánovaný takto: z Mostu pojedeme rychlíkem do Holešovic, tam si dokoupíme příplatek na IC/EC (protože jsme oba dva měli dvoudenní síťovou) a po hodině čekání pojedeme EC do Olomouce. Rychlík jel načas, vše vypadalo nadějně. I když byl nacpaný, tak jsme si přece jenom našli místo v oddílu pro matky s dětmi .
BTW, tyhle kupéčka jsou nejlepší, nikdo ve vlaku o nich neví a průvodčí většinou nemají problém vás tam nechat, i pokud evidentně nejste matka a ke všemu s dítětem.
Ovšem co čert nechtěl, vlak zastavil v Řetenicích, o kterých jsme ani nevěděli kde to je, a průvodčí podali vysvětlení, že v Teplicích naboural nějakej kamión do Mostu a že se musí počkat, jestli není narušená statika, pokud se teda vůbec pojede. No snažili jsme se zachovat klid, ale baba vedle nás začala děsně histerčet, že nestihne přípoj v Praze kajsik na jižní Moravu, že tam má ještě kola a cely to začala překrucovat, házela špínu na ČD. No prostě nádhera todle poslouchat.
Po hodině a půl se vlak rozjel, baba vystoupila v Ústí n/L. (to ještě nevěděla, že by ten přípoj stihla ) a my jsme pokračovali do Prahy. Zpoždění se podařilo stáhnout na 75 min a já sem si v klídku chrápal v prázdným kupé. V tom slyším, že už jsme v Praze...vykouknu rozespalej z okýnka a vidím "Praha-Holešovice". No to bych vám nepřál zažít. Nikdo nevěděl co teď! Vystoupit a modlit se, aby EC čekalo na tenhle rychlík? Nebo jet dál na Hlavní nádraží a doufat, že něco pojede do Olomouce? Všechen bordel v kupé sme naházeli do báglů a běželi ven...v tom hlášení, že EC směr Bohumín odjede z druhého nástupiště...my sme byli na prvním
Tak sme popadli nohy na ramena a přeběhli přes koleje na 2. nástupiště a s vydechnutím zapadli do klimatizovaného kupé.
Jenže to už se blížila průvodčí a my jsme neměli EC příplatek. Tak to byly nervy...podívala se na naše jízdenky, pak následoval nedůvěřivý pohled na nás. Tak co? Vrátila nám jízdenky a odešla Tak takhle to dopadá, když průvodčí má přehled ve všech těch slevách

Nakonec jsme v klídku dojeli (možná trochu promrzlí z té děsné klímy, co nešla zeslabit) do Olomouce s lehkým 10 min. zpožděním.

A když jsem nad tím přemýšlel, tak mě napadlo, že jsme vlastně měli štěstí. Protože kdybychom nestáli v těch Řetenicích, tak bychom dojeli včas do Prahy a koupili bychom si příplatek na IC/EC

Takže cestujte dál s ČD, určitě se nudit nebudete
I seek you: 246-442-983
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 06:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po skušenostech z cestou Hradišťanem z Práglu knám na Ostravsko, které jsem tady popisoval, jsem si tuto rubriku fakt oblíbil.Čeké dráhy to je fakt loterie, čím pojedu, kam dojedu když už dojedu, v kolik dojedu, kde budu muset nocovat před nádražím když mi ujede poslední přípoj a zavřou čekárnu.....A na závěr...ukecal jsem několik lidí co nejeli vlakem snad 20 let na cestu do Těšína za levnym polskym tovarem, co čert nechtěl snědoobčané si někde na trase zapůjčili část drážního majetku a cesta z Vítkovic do Těšína cca 3 hodiny.To jsem si vyslechnul...ať si fotim ty mašinky a už nikdy je netaham na vlak...zase o 5 pasažeru méně..ale o tyhle vyloženě nahodile cestujíci stejně dráhy nestojí,,viz cenová tarifní džungle
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 09:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud vim, tak se příplatek IC/EC dá koupit přímo u průvodčího ve vlaku (s normální jízdenkou).
Jako jsem já miloval vás,tak se i vy milujte navzájem (znalí pochopí,neznalí ignorují...)
|Retry|Abort|Ignore|Fail|
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1808
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 09:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trupman: web ČD: Síťové jízdenky Klasik platí v zakoupeném časovém období ve všech vlacích ČD, ... Držitel síťové jízdenky Klasik neplatí ve vlacích vyšší kvality EC/IC předepsaný příplatek.

Průvodčí přehled měla ;-) akorát se na vás nechápavě dívala, proč jste tak vystrašení
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 19:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karloslt: no nekecej

To je fuckt bordel toto
I seek you: 246-442-983
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 05:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman > že by se v tarifní džungli začali už ztrácet i lidi celkem se zajímajíci o dráhu?
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5040
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 14:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Madusan:
že by se v tarifní džungli začali už ztrácet i lidi celkem se zajímajíci o dráhu?

Bohužel jo
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 4-2004


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 21:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se modré gumy opět vyznamenaly, tentokrát pro změnu v Hranicích n.M.
Přijížděl jsem po trati 282 a už asi hodinu jsem věděl, o zpoždění 116 minut IC541 směr Český Těšín.
Na informačních tabulích v Hranicích nebylo zpoždění hlášeno, odjel Os3317 a zpoždění stále žádné. Zpoždění se objevilo přesně v 18:44, tzn. 6 minut před příjezdem a ještě k tomu 90 minut, přitom v té době už měl 2 hodiny, takže opět lež.
EC129 měl v té době +40 a na tabuli nic.
Dnes si polohu vlaku umí najít každé malé dítě, takže nechápu proč to mlžení nebo to jsou opravdu tak neschopní, že si to neumí sdělit ?

Situace v 18:44
 
První úsek D47 otevřen už letos !!!!
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 15:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman: do oddílu pro matky s dětmi si sednout můžete, ale v případě potřeby máte povinnost to místo nějaké matce s dítětem uvolnit. Taky se snažím jezdit v těchto kupé. Na to, že to bývá nejlepší dvojka v celém vlaku, bývají docela prázdné.
MCh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.224.205
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 09:48:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem pro cestu z Prahy do Brna použil noční rychlík 375 Pannonia. Říkal jsem si, že nočními vlaky nikdo nejezdí, ale to jsem se šeredně zmýlil - souprava nacvaklá, lidi stáli v uličkách a jiní se uličkami prodírali s batohy třeba i 4x tam a zpět. Cestující byli většinou mladí němci a pár lidí hovořících anglicky. Původně čisté B ČD bylo za chvíli pocákané od piva, závěsy v oknech, boty na sedačkách, kouřilo se všude a hluku bylo také požehnaně. Soupravou sice prošli občas 3 policajti, ale tím se samozřejmě nikdo nenechal rušit v bujaré zábavě. Tak jsem si říkal, jestli se s tím dá něco dělat nebo jestli je jedinou možností zrušení nočních vlaků.
Marin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 11:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mch: Na úsek Pha-brno je už lepší použít nějakej ten WLAB..
Aspoň moje zkušenost
Brněnské perly: 263 001-0, 263 002-8

Jestli někdo máte jakékoliv informace (plány, fotky, zajímavosti z provozu...) o těchto strojích a jste ochotni je poskytnout, tak prosím na mail nebo na 302-279-475. Přiravuju stránky...
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 11:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak.Když je narváno,vnitro lehátko za 80.- to jistí.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2857
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 16:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MCh:
Docela mě to překvapuje, ale z pohledu dopravce jedině dobře. Lepší než tahat prázdné tuny šrotu. (Z pohledu cestujícího je to samozřejmě o něčem jiném ...)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1574
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 20:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle ještě ČD nenabízejí..http://www.tiscali.cz/trav/trav_center_070807.1006323.html?r=nb
..pořádná mašina má kotel a komín..
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1412
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 21:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože český lůžkáče jsou pro štěnice moc špinavý.
Klub objektivních: GlEx, Martin_zlivský, Jakuza, Manemb, Kralupan, Martin_hrubeš, Saša, Locutus. Ti, kteří mně nikdy neviděli a neznají mne, nechť si ponechají soudy o mé osobě pro sebe. Nejsem jim na to zvědav. Obzvláště to platí pro neregistrované hosty. Mám spoustu přátel a někteří lidé mě mají dokonce i rádi. A věřte nebo ne, jsou mezi nimi i osoby něžného pohlaví.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 22:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alf ne, zatím nabízejí pouze blechy z plyšáků v 1. třídě, vlastní zkušenost z R Beskyd Brno-Přerov a byly tam!
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 09:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: Ten 30 let starý prach asi českým blechám vyhovuje.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4655
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se nemusíte bát. To jsou přeci blechy psí, ty na člověka nejdou...

No jak jsem jel z Brna čímsi já (jakýsi R minulý rok), tak ze všech škvír vylézala jakási havět. Nešlo poznat co to je, ale bylo to všude...
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 10:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Kurva neumíte číst!!! Tady se nechodí." Takto pěkně oslovuje "hlídací" služba v Berouně cestující, kteří si snaží zkrátit cestu přes služební přechod. Ano je tam podchod a rozhodně by se měl používat, ale když byla takhle "mile" oslovena asi osmdesátiletá stařenka a to 2x, tak jsem fakt čuměl. Přitom, chvíli před tím tam přešlo procesí těch rychlejších a šťastnějších.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
MCh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.224.205
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 13:29:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Bylo by vhodné na to upozornit vrchního přednostu UŽst. Beroun.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35122
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 14:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa:
Je to už nějakou dobu zpátky, ale už jsem to tam též slyšel a trochu jsem si s nimi pak „popovídal”. Sice to chvíli vypadalo, že mi jednu vrazí, ale naštěstí tam bylo dost obecenstva, tak si to nedovolili.
Chápu, že to může být otravné, když jim tam furt někdo leze, ale tohle si nesmí dovolit za žádných okolností. Pokud se neumí chovat, nechť hlídaj někde u plotu kravína, tam jejich chování vadit nikomu nebude.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 19:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: No jo, když tam jsou samí specialisti, je to hrůza...
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 22:20:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: ono v Berouně si ty hlídači o sobě dost myslí, fotil jsem tam šestikolo a on na mě vyběhl, že je fotit nesmím, prostě slepej a blbej = vražedná kombinace
http://vrbam.ic.cz/
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 11:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Môžem sa opýtať kto to tam stráži? Ak je to SBS tak sa ani nečudujem lebo vo väčšine SBS pracuju vymleti grázli ktorí nevedia nič ine okrem toho ,že niekoho zmlatia. Predpokladam, že v ČR to nieje iné.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
stránka nielen o MHD ale aj železnici aktualizovaná denne
vo fotogalérii nájdete fotky MHD, SAD a železnice
papierove modely, SimTr
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 12:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo Beroun...Tam jsem jednou viděl, jak chtěla nějaká ženská přejít s kolem po úrovňovém přechodu, a ten tlustej securiťák jí doporučil, ať tam nechodí, až jde na konec perónu (směr Zdice) a přejede to úrovňově tam :-))) Riziko je samozřejmě naprosto stejné, akorát, že tam vzadu to není tak na vočích.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Bovlk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ja byl vcera v nejmenovane stanici a kolem 22:00 jsem se chtel vycurat. Na zachodech napis "provozni doba 8-20". Vhodil jsem 2x5 Kc do toho automatu, co me pousti, a nic. Tak jsem sel do pokladny a pak za vypravcim se zeptat, kde se muzu vycurat. Bylo mi sdeleno, ze nic takoveho tu ted neni, WC ma pronajata jakasi firma od reditelstvi v PRaze a i kdyz jim na nadrazi tohle take vadi, tak s tim nemuzou nic delat. Toz jsem slibil, ze si budu stezovat na hygienicke stanici a vycural se do kolejiste. Ale jinak tohle je dost casty problem, na autobusaku v Lounech to dovedli tak daleko, ze Po-Pa 8-16, v nedeli je zavreno uplne a v sobotu jen 8-12. Asi tam mimo otviraci hodiny nikdo nejezdi. Takze stiznost hygienikum budu psat velmi obecne.
Marin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam: Ještě bych doplnil: Slepej, blbej a iniciativní - to je nejhorší kombinace...
Brněnské perly: 263 001-0, 263 002-8

Jestli někdo máte jakékoliv informace (plány, fotky, zajímavosti z provozu...) o těchto strojích a jste ochotni je poskytnout, tak prosím na mail nebo na 302-279-475. Přiravuju stránky...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 06:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Leštěnej prd si zase udělal reklamu, fotbalisté Jablonce včera cestovali do Vídně:
Animmu nevadí, že se v pendolinu porouchá klimatizace, což je v horké srpnové středě obzvlášť nepříjemné. " Trochu jsme se potili...." vypráví Luděk Zelenka

Sport 16.8. (str.6)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 22:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj nejostřejší zážitek ve vlaku (nikoli s ČD) byl splucestující v kupé, který se s plnou hubou pousmál a pak kýchl... (asi nemusím říkat, že jsem měl chleba až v trenkách...)
SM Lomoz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.236.63
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 12:29:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden z nejotřesnějších zážitků se mi stal právě včera. Použil jsem vlaku Os 4819 z Jihlavy (odj. 19:30). Od 2. nástupiště jsme vyjeli kupodivu zcela včas. Moje radost ale ihned skončila, protože jsme pouze přejeli na 1. nástupiště, kde vlak zastavil před návěstidlem. Po necelých 10-ti minutách jsme se zničehonic rozjeli (aniž přijelo cokoliv zpožděného). Jak jsme vyjeli z nádraží, řekl jsem si "no konečně!", jenže vlak prudce zabrzdil a zůstali jsme asi 5 minut viset. Potom s námi fíra zacouval zpět k 1.nástupišti, přesně tam, odkud jsme vyjeli, což cestující kvitovali velmi hlasitým potleskem a nechápavými pohledy, co to ČD nacvičují. Po dalších cca 10 minutách přijel zpožděný Os 8348 od Horní Cerekve (aha, proto s námi ČD manipulovali takto jak s dobytkem!), a po přestupu několika "spokojených" zákazníků jsme se na 3.pokus s již více než +25 minutami vydali úspěšně směr Brno.
Na celé záležitosti je potěšitelné ze strany ČD jen to, že nakonec přece jen umožnili přestup cestujím ze zpožděného vlaku, kterým by se jinak cestování značně zkomplikovalo. Naprosto neomluvitelné je ale to, jakým způsobem bylo s námi manipulováno bez jediné informace o tom, co se to vlastně děje a co se bude dít (proto to přirovnání k dobytku výše). Průvodčí, který viditelně měl u ČD odpracováno už nějaký pátek, nebyl evidentně také nikým informován (a tak mohl také jen kroutit hlavou), i staniční rozhlas mlčel. Jedinou informaci, kterou jsem zaslechl bylo, že Os 8348 konečně přijede.
Je pravda, že se stávají i horší věci, ale asi nikdy nepochopím, proč se na ČD mimořádnosti řeší takovýmito způsoby, které sváteční cestující od dalších cest s ČD spíše odradí.
Johnyxxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 13:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj zážitek je z 15.8.2007 z rychlíku Cassovia. Určitě není nejotřesnější, ale patří sem. Začnu pěkně popořadě: jel jsem s rodinou z letiště s tím, že v Praze určitě stineme Silesii, ale že Cassovia by byla lepší kvůli přestupu v ČT do Svitav.
Na Hlavní jsme přijeli ve 20.07 (Cassovia prav.odj. 20.02), přičemž jsem nejdříve musel z hlavní haly běžet po schodech k odjezdům, abych věděl, jestli to stíháme a kam koupit jízdenku. +15 min, tak jsem se vydal k pokladně, kde jsem celkem rychle koupil jízdenku. Bylo 20.14 ,na tabuli odjezdů stále +15 a 7(!!!) nástupiště, rozběhl jsem se k nástupišti a asi minutu před odjezdem jsem oznámil průvodčí ať počká na zbytek rodiny (moc se jí to nelíbilo a to přitom chvíli potom naskočilo zpoždění na +20). Úspěšně jsme nastoupili do rozpáleného Bpee (na slovenské části byly 3x B ZSSK, 2 z nich se sedadly z Bmee, třetí koženka) a vydali se směr ČT. Před námi seděla čtveřice silně opilých Slováků, kteří později začali hrát karty a sprostě si nadávat,...nevšímal jsem si jich, průvodčí je pak poslala do slovenských vozů. Tím naše problémy skončily.

Nejvíc mě ale zaujal problém dvou paní, které cestovaly do Žamberka. Obě byly celekm nervózní ze zpoždění, protože se jim už stalo, že jim vlak do Žamberka ujel a musely nocovat v Ústí!!! Průvodčí dala oběma číslo na přednostu do Ústí, který tvrdil, že vlak nepočká. Průvoodčí říkala, že čím víc lidí zavolá, tím bude větší šance. Nakonec to pravděpodobně stihly, ale jistě to nevím. Pokud ne, tak je ve vlaku asi už neuvidíme (alespoň to slibovaly)
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 11:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Gapa: Regionet, jeden den a asi 7 razítek a 2 ručně psaná čísla vlaků.
 
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 23:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Johny..jooo v Ústí běžná věc že poslední vlak do Letohradu na rychlík od Prahy nečeká..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 01:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když Trumpan napsal: pokud se vydáte s ČD na delší a komplikovanější cestu, tak s sebou přinejmenším noste nouzové světlice, protože bůhví kde(a jak) nakonec skončíte

...tak jsem se smál. Už ne.

Včera 30 min zpožděnej R626 Emil Zátopek. Už při odjezdu z Kolína se to na obloze šikovalo na bouřku-sem tam pár blesků, nic moc. V Klánovicích začalo lehce kapat a když jsme vjížděli do Běchovic, tak už to bylo v plném proudu: ohromný liják, blesk přímo doprovázen hromem (=bouřka je už úplně nejblíž). Byl jsem ve 4 voze za loko a projížděli jsme po nulté koleji. Jakmile "můj" vůz minul DK, zablesko se, ozvala se děsná rána (jsem myslel, že mi u toho pootevřenýho okna prasknou bubínky), bušení čehosi do střechy a rychlobrza. Lidi z počátku pekelně vyděšení, já sice tušil, že jsme buď strhli trolej a nebo do ní praštil blesk a přepálil jí, ale na tutovku jsem to nevěděl a tak jsme čekali...10 minut...20 minut... NIKDO nás nepřišel informovat o tom, co se děje...(mezitím se prokodrcal ešus) Pak už mě to přestalo bavit (a lidi taky: většina vylezala do kolejiště a pokuřovala, neboť déšť už ustal) volal jsem na ústřednu se žádostí o spojení s DK Běchovice. Bohužel jsem obdržel tón, že číslo neexistuje... Přes vysílačku jsem se pak dověděl, že "spadla trolej a zfialověla JOPka"... Ale to už příšla průvodčí s tím, ať si vystoupíme (mimo lidí s kolama) že budem přestupovat do jinýho vlaku. Takže se asi 600 lidí (a nakonec i ti s kolama) kodrcalo potmě přes I. kolej na rozestavěné nástupiště do zastavivšího EC 126 Fatra, která pak jela !neskutečně! narvaná přes Malešice na hlavák se zastavením ve Vršovicích. Naštěstí to většina lidí brala s humorem a i v té sauně na prvním představku, kde jsem s pár lidma stál, padaly na adresu dráhy dost hustý srandičky

Hlášky večera:

Neznámá cestující při pochodu v mírném dešti v kolejišti:

"Tady je to jak z nějakýho blbýho hororu"

Dáma na podpatcích ve štěrku první koleje se dvěma kufry:

"Já je budu žalovat, tohle v ceně nebylo"

Slečna na představku čekajích na odjezd vlaku: "Já si du zápálit" jde s cígem ven a tam na ní spustí průvodčí: "Tady se nesmí kouřit, dostanete pokutu." Slečna vedle mě v hloučku pokuřujích: "Na to ti tady všichni z vysoka se*em!! Todleto tady a ještě má kecy..." Druhá průvodčí: "Nastupte si, pojedem." (na návěstidle stůj, výpravčí telefonuje) Huráá! Výpravčí též gesty ukazuje k nástupu. Nastoupíme, zavřem dveře (nařídí průvodčí! /byť by se po rozjezdu zavřely samy taky/) a potíme se v nedýchatelném vzduchu... Výpravčí do vysílačky: "Tak až přijde odhláška, tak už snad všichi přelezli, tak budem už moct jet." Takže zase otevíráme dveře (nedýchatelno) a průvodčí řve: "zavřete ty dveře, dyť jedem". Já: "Nikam nejedem, čekáme na odhlášku"
Druhá průvodčí: "Co je to odhláška?" Jeden z cestujících se žvárem na peróně:"To je takový to, jak hlásej v rozhlasu, aby lidi ukončili nástup, že je vlak připraven k odjezdu".() Další průvodčí: "My tady pravidelně nestavíme, takže nás tu hlásit nebudou, tak zavřete ty dveře." "Né, nikam ještě nejedem", řve jakýsi mladík. Naštěstí v tu chvíli dorazí odhláška, je postaveno a po několikerém zatroubení (asi se učí troubit:-) vyrážíme.

Chlápek za jízdy ve vlaku: "Nevíte, jak se dostanu do Uhříněvsi?" Já:"No po půlnoci jede snad nejakej osobák na Benešov." "Ne!! Vlakem ne! Už nikdy ne!!

Ve Vršovicích otvíráme dveře po obou stranách představku a lapáme po vzduchu. Nejakej starší chlap se tlačí ven, bohužel na tu stranu,kde není perón. "Bacha, není tam nástupiště", povídám. "Na to já se*u!!" A následně udělal krok do prázdna a hodil držku mezi pražce. Další jeho slova nelze publikovat...


Chap ve vlaku:

Jestli dojedem na hlavák, tak si kleknu na kolej a budu děkovat Duškovi, Moskvě, Bushovi a Alláhovi, že jsem to přežil"

Na železnici...dějou se věci...

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5103
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 02:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Bacha, není tam nástupiště", povídám. "Na to já se*u!!" A následně udělal krok do prázdna a hodil držku mezi pražce

Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4377
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 08:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tragikomičnost by tomu příběhu dodal následný průjezd nějakého "éčka" se soupravou...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7223
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 08:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem si včera taky užil. Chtěl jsem jet z Plzně v 22:07 do Pardubic, zvažoval jsem, jestli v Praze přeběhnu na vlak v 0:07 nebo jestli zůstanu ve "svém" voze, který jede z Prahy 1:11.
Přijdu na plzeňské nádraží, můj vlak má na příjezdu 480 minut zpoždění, na odjezdu zpoždění není. Vyhodnotil jsem to jako informační šum.
Vlak dojede celkem včas, vzápětí naskočí na odjezdu 50 minut zpoždění. Čekáme na zpožděný rychlík od Brna. Ten dojel, k nám přeběhlo asi 7 lidí a v čase t+50 (přesně!) odjíždíme. V Prase jsme v 0:37 místo 23:45, říkám si, že na nějaké přelézání do předchozího vlaku kašlu. Než k němu přepojí od našeho vlaku přímé lehátko, pojede plusmínus stejně jako my.
Natáhnul jsem se s taškou pod hlavou a zavřel oči. Vzápětí někdo vstoupil do kupé, otevřu oči a zjistil jsem, že je to ten pán, co jsem vám tu o něm vyprávěl počátkem července, ten, co ho tehdy tak zajímalo, co mám v ledvince a protože jsem spal, on byl ohleduplný - snažil se jí otevřít tak, aby mě nevzbudil. Ujistil jsem ho, že ani dneska nemám nic, co by mi mohl ukrást, takže ať se ani nesnaží. Pán poděkoval za informaci, omluvil se, že ruší a odešel.
Probodil jsem se v cca. 1:35 - v tunelu! On to byl tunel směrem na Vršovice, což mě docela překvapilo, jednak jsem netušil, že se v Praze nepovede zkrátit zpoždění, takže vyjedeme s +25 minutami a jednak jsme měli jet přes Libeň. Usoudil jsem, že je asi nějaká noční výluka (teprv po přečtení předchozích příspěvků jsem pochopil, o co šlo).
V Pardubicích vylezu z vlaku, jsou tři v noci, a kolem smrad. To není v Pcích nic neobvyklého, ale tohle byl přeci jen nějaký zvláštní typ smradu, jakoby spálenina. Ukázalo se, že jsem na správné stopě. Po nástupišti běhala průvodčí, asi 20-letá štíhlá dlouhovlasá blondýna, po příchodu k vlakvedoucímu sdělila, že ten "smrad jak sviňa" je támhle z toho béčka a ona že neví, co s tím.

Když jsem v 3:05 odcházel z nádraží, ještě tam ten vlak stál a na odjezdovém návěstidle svítila červená...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 17:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pád na držku na pražce.... Kdysi dávno v době budějických osobáků jsem se vracel qečeru do Prahy osobákem co jel z Čerčan durch coby zrychlenka. V něm nějací dva dost přivožralý houbaři s košíkama. A ti když zjistili, že je to zrychlenka a tudíž už nevím ve které díře nevystoupí, strhli po vzoru Švejka brzdu a vyskočili ven. Šťastnou shodou náhod nekde v místě valné hromady před Senohrabama, kde je parádní bordelem zarostlej břeh dolů. Následoval mohutný praskot a nářek postupně mizel do hlubiny. Pročež vlakvedoucí pravil "no tak snad už můžem jet dál, ty už asi zpátky nenastoupí" a vyrazilo se ku Prase
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3893
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 17:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dáma na podpatcích ve štěrku první koleje se dvěma kufry:

"Já je budu žalovat, tohle v ceně nebylo"


Naopak, dráhy by měly žalovat onu dámu o rozdíl mezi cenou "prosté" jízdy a cenou jízdy s překvapením.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Marin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 17:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Jak to tak pročítám, tak ty ty mimořádnosti snad přitahuješ
Brněnské perly: 263 001-0, 263 002-8

Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde, a udělá to.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 20:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Následoval mohutný praskot a nářek postupně mizel do hlubiny. Pročež vlakvedoucí pravil "no tak snad už můžem jet dál, ty už asi zpátky nenastoupí"


Klub objektivních: GlEx, Martin_zlivský, Jakuza, Manemb, Kralupan, Martin_hrubeš, Saša, Locutus. Ti, kteří mně nikdy neviděli a neznají mne, nechť si ponechají soudy o mé osobě pro sebe. Nejsem jim na to zvědav. Obzvláště to platí pro neregistrované hosty. Mám spoustu přátel a někteří lidé mě mají dokonce i rádi. A věřte nebo ne, jsou mezi nimi i osoby něžného pohlaví.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 21:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marin2: V Běchovicích je to během týdne dvakrát.

Už tam nesmím jezdit, nebo se zase něco stane...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Shane
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 21:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38:nemáte na moje dva kámoše,ti když jeden měsíc jezdili z Brna spolu pokaždé se něco stalo.Jednou klekl Brejlovec,podruhé kvůli nehodě 2 hodiny zpoždění,potřetí pro změnu kleklo kvatro,počtvrté se blokla brzda na vagoně a popaté si museli přestoupit ve Veselí nad Moravou do druhého vlaku,který tam ještě nestál,zase tak 50min sekera.Od té doby se rozhodli že když s ČD,tak každý zvlášť
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5114
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 01:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý zážitek se mi přihodil tak před půl rokem v osobáku Čadca - Přerov. Jel sem ve voze Bt, když jsme přijížděli do Bohumína, šel sem už se postavit k výstupním dveřím. Tam už stal jeden chlapík, tak sem se postavil za něho tak, že sem se lehce opíral o dveře na hajzl, jenomže to sem neměl dělat. Fíra najednou začal prudce brzdit a já sem nedobrovolně vletěl na daný hajzl rychleji jak jednotka rychlého naszaení zrovna ve chvíli, kdy tam nějaký borec vykonával potřebu . Oba dva jsme tehdy byli celkem v šoku, ani nevím, kdo víc
Marin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 07:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Kdyby jsi náhodou hodlal navštívit Brno, tak prosím dej vědět. Na tu dobu bych si cestu vlakem neplánoval
Brněnské perly: 263 001-0, 263 002-8

Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde, a udělá to.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 08:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.208.10
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 09:58:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jde řeč o "vystupování" mimo perón, vzpomněl jsem si na jednu příhodu.
Když ještě asi před pěti lety jezdil z Hanušovic do Starého Města starý dobrý dunihlav (ř.831), býval kolem šesté večer po příjezdu ze StM přivěšován v Hanušovicích k vlaku do Šumperka. (Další spoje do StM už jezdily s 810). Lidi co jezdili častěji to už věděli a pokud jeli dál, tak z vozu nevystupovali. Vlak od StM dojel do Hanušovic, pak zacouval až na zhlaví směr Jeseník a pak najel zpět do stanice, kde se přicucl na šumperák. Jeli jsme tehdy v zimě, venku tma a furt valil sníh a na tom jesenickým zhlaví byl solidní metr prašanu. Ve voze seděla i parta přiopilých běžkařů, Ti, když zjistili, že stojíme mimo nádarží a v závějích, uspořádali iniciativně soutěž o nejladnější skok šipkou z vlaku ven (ti nejdrsnější s rozběhem po představku). Některé kreace byly skutečně pěkné, někteří zvládli salta, někteří jen vruty:-)
Bohužel nepochopení ze strany personálu ČD soutěž ukončilo. Poslední soutěžící naskakoval již za jízdy.
831
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2007


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 19:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice za to nemůže ČD,ale stejně to napišu. Nejvíc mě štvou když jedu přes přejezd tak v autě sedí krůta, která se směje a kejve hlavou a ukazuje abych houkal.
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 10-2006


Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 10:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak já se taky přidám, zkopíruju sem slohovku, jak jsem jel loni se synem do Budapešti. :-)

Mno, začal bych asi tím, že se mi cesta vlakem moc líbila, bohužel mluvím o zpáteční cestě, kterou jsme absolovali v neděli přes den.
Cesta tam byla plná neopakovatelných zážitků, vřele doporučuji, člověk se odnaučí cestovat nočními vlaky. Náš vlak "Pannonia" měl pravidelný odjezd z Prahy hl.n. ve 23:05. Schválně zde píši pravidelný, ne skutečný, v tom byl totiž diametrální rozdíl. Jelikož já i můj kluk máme rádi vlaky, tak jsme na nádraží dorazili s dvouhodinovým předstihem abychom mohli pozorovat ruch nádraží. Tak jsme pozorovali, pozorovali, a kolem půl jedenácté jsem si řekl, že by náš český železniční majoritní dopravce mohl přistavit soupravu, aby byl zaručen pohodlný a včasný nástup cestujících do soupravy. Zde jen odbočím - v průběhu dvouhodinového pozorování ruchu na nádraží jsme si všimli, že vlaky vyjíždějící z této stanice se přistavují cca 30minut před odjezdem. Proto i tato moje doměnka. Mno, dá se říci, že České dráhy opět nezklamaly a proto vlak přisupěl k nástupišti ve 22:57. Podotýkám, že tento vlak v Praze začíná svou jízdu, takže nemá důvod být opožděn.
Je zcela zřejmé, že do 12ti vozové soupravy, skládající se mimo obyčejných vozů i z 6ti lůžkových a lehátkových, není možno během osmi minut naměstnat všechny cestující. Už třeba jen z důvodu, že u spacích vozů se kontrolují jízdenky u dveří vozu na nástupišti a stewardi odkazují cestující na jednotlivá kupé, podle rezervace. Než vlak odjel, uplynulo dlouhých 21 minut. Z počáteční stanice tedy vlak vyjížděl již se zpožděním 15minut. Další terno nás čekalo v kupé, do kterého k nám přistoupily čtyři anglické turistky. Po uložení zavazadel a ustlání lehátek se všichni jali ulehnout - zde nastala osudová chvíle. Již dlouhou dobu před tímto výletem jsem měl obavy z toho, jak spolucestující přijmou mé, ne zrovna voňavé, boty. Strachoval jsem se ale naprosto zbytečně. Již zpočátku jsem se z rozhovoru slečen dozvěděl, že celý den vartovaly po Praze a nyní se přesunují do Budapešti. Bohužel, když se zuly, tak bylo ihned v kupé poznat, že byly celý den v botách :D. Takže opravdu lahůdka. Co dodat - až do Brna bylo otevřené okno naplno, pak jsem ho už zavřel, jelikož se ochladilo a musel jsem si zvyknout. Lituji ale celníků na obou hranicích, kteří po otevření našeho kupé museli být minimálně mírně přiotráveni :-). Také bych se ještě zastavil trošku nad technickými aspekty této dobrodružné cesty. Již po příjezdu soupravy k nástupišti jsem se začal litovat a zpytovat svědomí, co jsem komu ten den provedl tak hrozného. Náš vůz byl toptiž řady Bc, což je sice zkratka něčeho úplně jiného, ale perfektně to vystihuje vagon - Bezcenný :/ Jedná se o starý vůz z dob dávno minulých ČSD, odhadem tak třicetiletého stáří. Je pravda, že uvnitř bylo útulno, všechno čisté a upravené, ale.... Tento typ vozů totiž nemá kotoučové brzdy, ale bubnové. Toho jsem si všiml hend při prvním brždění v Praze-Libni. Pro neznalé - poslechněte si brzdící obyčejný současný osobní vlak a pak jděte na nákladové nádraží a poslechněte si krásný zvuk brzdícího nákladního vlaku. Nákladní vozy mají totiž též bubnové brzdy. Zjednodušeně - představte si, že spokojeně spíte na lehátku ve vlaku a najednou vás šokově probere příšerný skřípot, který je intenzitou téměř podobný startujícímu tryskovému letadlu. Mno, také úžasné=v každé stanici jste vzhůru.
Nicméně cestou po krajích bývalého Československa všechno ještě šlo, dalo se to přežít (spolucestující, zřejmě vlivem uspávacího prostředku linoucího se z jejich bot,vesele spaly bez problémů). Problém nastal až v Bratislavě, kde nám byla odpojena česká a připojena maďarská lokomotiva. Já jsem byl v tu dobu venku na nástupišti (vzhůru jsem byl opět díky super brzdám - respektive jejich zvuku :D) Byl jsem proto svědkem, jak sebou celá vlak škubl asi o metr zpět ( to najela na vlak lokomotiva) a inhed jsem běžel zkontrolovat kluka do kupé, jestli neslítnul z postele. Naštěstí ne, takže dobrý, to bych si asi vlakvedoucího podal :-) Mno, následná jízda byla super, maďarský strojvedoucí se asi domníval, že veze dobytek ( i když kdyby šel kolem /nejen/ našeho kupé, tak by se o tom utvrdil.:D Takže prudké rozjezdy střídalo ještě prudší brzdění, celkem (pominu audio složku jízdy) tedy příjemná jízda se změnila téměř v horskou dráhu. Tohle už jsem nevydržel, rezignoval jsem na spaní a šel do klasického vozu kouřit a kecat s lidmi, co byli vzhůru.
Mno, jak to shrnout - na nádraží Keleti jsme vystoupili a já v duchu poděkoval Bohu, že jsme cestu přežili ve zdraví.:-)
To je můj názor na tuto věc. :-)
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.5.207
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 15:22:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iamgood: Nechci se vás nějak dotknout, ale tohle má být podle vás otřesný zážitek? Mně to spíš připadá jako (bohužel) naprosto normální průběh cesty nočním vlakem. 15 minut zpoždění na odjezdu z Prahy u Pannonky a podobných nočních vlaků není nic zvláštního, dost často to bývá mnohem víc, stačí se podívat na přehled zpoždění takovýchto vlaků. Anglické turistky (i když jim smrděly nohy) jsou zlatí spolucestující, nebo byste radši cestoval s partou přiožralých týpků, kteří celou noc ve vlaku prochlastají, přičemž se spolu hlasitě baví a pokřikují, a když je požádáte jestli by se nemohli trochu zklidnit, tak vám začnou sprostě nadávat? O tom že takováto individua většinou taky zrovna nevoní snad ani nemusím psát. A co se týče špalkových brzd, tak vězte, že naprostá většina "klasických" vozů, které jezdí na nočních vlacích (lůžkových i vozů k sezení) má právě tyto brzdy. Takže pokud vám vadil zvuk brzd, tak jste buď natrefili na opravdu špatný vůz u kterého brzdy skřípěly víc než u ostatních, a nebo asi nejezdíte často vlakem (i když píšete, že máte vlaky rád).

Osobně jsem zažil daleko divočejší jízdy nočními vlaky než to co tady popisujete, ale přesto jezdím vlaky (třeba na Slovensko) stále docela rád...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace