K-report
 

Archiv do 21.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nákladní doprava » Archiv do 21.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Němec z Ova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 08:00:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Páni fotografové, vyhlašuji nejvyšší foto-šoto stupeň pohotovosti na trase Dluhonice - Kadaň. V 6:10 hod opustila Ostravu lokomotiva SD č. 184 501-5. Včera absolvovala 12-ti hodinovou cestu z Kadaně se čtyřmi vozy do OOS. Teď si odváží 10 vozů po revizi.
Jde o vlak č. 59 640 1.násled.

Jde asi o první takový výlet na Dálný východ. Určitě mně známý.


Přeji Vám dobrý lov.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 17:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od začátku září do konce října se bude konat největší odstávka chemičky v Litvénově-Záluží (Chemopetrol, Česká rafinerská, Unipetrol). znamená to tedy, že se přestane vyrábět a expedovat cca. 95% všech chemických výrobků.

Dají se tedy očekávat i velké změny v železniční dopravě-v letních měsících se zřejmě bude, kvůli předzásobení zákazníků, jezdit mnohem častěji. naopak v tom září a říjnu se nehne ani kolo.

Ranžír Most-nové nádraží (Kopisty) bude fungovat asi jen na 50%. Samozřejmě z něho nebudou jezdit ani ucelené soupravy ČD a UNIDO. UNIDO možná na ty dva měsíce přesune své lokomotivy, které "bydlí" v Záluží do nějaké jiné lokality.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Mjj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 16:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boj o vagony zuří všude.Některé firmy to řeší levným vývozem vagonů z Balkánu,kde stojí v roští,ale například vývoz vagonů z Republiky Srpské se nepovedl,86 vagonů,včetně tolik žádané řady Eas,se muselo vrátit ze Slovinska zpět poté,co byly nezákonně odprodány
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 19:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono již i na Balkáně začínají zdroje vysychat. Zde v poslední době spíše Bulharsko, Rumunsko. Navíc zde loví velcí hráči - AAE, NACCO, OnRail....Ale něco se dá ulovit i v Maďarsku.
Toto vezly ČD do O-Svinov a následně Viamont do Polska:
  Eals - původně MÁV.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 6-2004


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 20:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mcx: zřejmě přesně tuhle soupravu jsme nedávno řešili s kolegou S200 a mám dotaz, protože většina z vozů neměla čitelný popis (včetně čísel): jak se dá přepravit takový vlak, třeba i za hranice, když ty vozy nemají popis v pořádku? U jednoho vozu jsem číslo vyluštil, ale "systém" ho nalezl jako neevidovaný, takže to v něm buď nebylo vůbec, nebo pod jinými čísly.
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 20:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Statistik:
- v systému ČD jej nenajdeš. Předpokládám že to vezl soukromník, jak je psáno výše. Ten se do systému nezadává a potom si vlastně může vozit co chce i bez čísel.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 6-2004


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 20:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To vím, že soukromníci "již" nemají povinnost údaje o jízdách svých vlaků do systému dávat, ale tenhle vlak zrovna soukromník nevezl, aspoň tedy ne v celé trase, proto ten na první pohled hloupý dotaz.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 21:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá s uhlím pro Sinergy (kotelna v areálu Setuzy) Nedávno Jsem zaznameal návoz kamiony, což mě naštvalo.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 21:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, úplně takto to není. Jak jsem psal do Svinova to vezly ČD - alespoň jsem tedy na tom viděl v Přerově eso ČD. A ze Svinova Viamont.
Vzhledem k tomu, že se jedná nějspíše o neregistrované vozy, tak to jede jako "zboží na vlastních kolech" a čísla teoreticky s "režimem" 00, ale tentokrát to takto asi nebylo, nepátral jsem po tom.
I jiní dopravci dělají soupis vlaku (a odevzdávají ho provozovateli dopravní cesty) pro účely účtování - SŽDC, ale není v centrálním evidenčním systému ČD (proč by taky měl být). Alespoň tedy takto mi to bylo vysvětleno :-)
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 21:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak čísla byla čitelná na mnoha vozech. Celkem 37 vozů.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 6-2004


Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 21:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak čísla byla čitelná na mnoha vozech

Je to možné, já to neviděl na vl. oči, ale referoval kolega a ze zaslaných fotek (tuším 3) jsem vydedukoval jen jedno číslo.

Zatřídění pod 00 00 mně napadlo taky, ale neprověřoval jsem to.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1978
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 13:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč mají některé nákladní vozy značku CZ ČD a některé CZ CD? Nějaká chyba při označování?
ICQ -> 21 65 33 068
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 13:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Správně tam má být ČD, nikoli CD - viz český Registr VKM

V této souvislosti je zajímavé i označování poslkých vozů PL-PKP CARGO, protože kód VKM (čili to, co následuje za kódem země a pomlčkou) se může skládat ze dvou až pěti písmen.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 6-2004


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 22:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz pro odporníky: mám focenou ucelenku polských wapek s černým uhlím z žst. Brzeszcze Kopalnia do Kamenných Žehrovic. Co to je za akci???
Kladno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 07:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

firma zabývající se prodejem uhlí má sklad na bejvalém Schoelleru a nakupuju levnější uhlí od poláků
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2165
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 14:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jestli se ještě stále míchá s nějakými zbytky po místní těžbě. To uhlí se pak každopádně vozí do ECKG, párkrát za rok i do Malešic.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 23:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznáte někdo, co je to za náklad? Dnes ráno v Ostravě hl.n.

 
 
 
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 6-2004


Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 23:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle statistického čísla zásilky by mělo jít o součásti průmyslových pecí a jede to Piaski kolo Kielc (resp. teda asi Kielce Piaski) - Venezia SC. Margh, tedy Polsko - Itálie.

(Příspěvek byl editován uživatelem statistik.)
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 08:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen pro zajímavost - na 7. koleji na Masaryčce, ve šturcu u perónu, stojí čtyřosá Zetka. Na místě pro přechodky je post-it s rukopisným nápisem: "Pro přednostu - přeprava nábytku"

Ani jsem netušil, že ČD dokáží takhle vyjít vštříc zákazníkovi s jedinou voz. zásilkou a hlavně extrémně zjednodušit přepravní dokumentaci.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 08:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zákazníkovi ne, přednotovi určitě. Taky jsem dneska koukal na ni jako puk
Jak jste to jeli ????
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 12:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Služební zásilka.
Němec z Ova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 14:19:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně tak k rukám přednosty jezdí např. zrušené vozy do Bohumína. Přednosta Čierne pri Čope zase dostává "do ruk" zásilky určené k překládce na ŠRT.

Najde se zde někdo, kdo ví kolik stojí přeprava prázdného čtyřosého vozu volného oběhu z Č. Třebové do Ostravy na poplatcích SŽDC? A dále na kolik přijde přeprava toho samého vozu zpět pojede li jako správkový? To bude nemýlím li se, asi stejná částka. Jako příklad berme třeba vůz Eas o hmotnosti cca 24 t. Děkuji.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2193
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 16:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je myšleno jako zvláštním vlakem? Protože jinak mě nenapadá, jak byste to chtěl počítat, pokud jde o vůz zařazený v soupravě vlaku s libovolnou/neznámou délkou. Jedině snad sečíst poplatky za všechny vlaky, co projedou úsek ČT - Ova a vydělit to počtem vozů...
Němec z Ova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 17:01:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šlo by o přepravu v běžných nákladních vlacích.
Jde mi o to, kolik takto zbytečně přepravených vozů "utopí" zisky, co údajně dráha má. Nyní, co chvíli, Ostrava rozesílá správkové vozy do Č. Třebové a jiných opraven vozů na území ČR. Blízké okolí nepočítám.
Smutné na těch přepravách je to, že většina takto v Ostravě lepených správek dojíždí právě z těch stanic, kde opravny nemají "práci". Viz příklad s Třebovou.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 23:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Leda to pocitat jako za prepravu prázdných vozů neposkytnutých železničním dopravním podnikem.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Mjj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 07:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle tarifu východ-západ jsou všechny zásilky,které jedou dál na východ dle tohoto tarifu,určené přednostovi Čierne jako příjemci.Neřešte přepravy vagonů a poplatky SŽDC,je to věc Carga,jak naloží se svými penězi,ne?:-)
Crash84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 21:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim, rád bych se zeptal jestli někdo nemáte přehledy nákladních vlaků na trati 174. Díky
Ivan Vaško
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.175.62.201
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 08:54:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím odborníky na nákladní dopravu o radu, jak nejlépe dopravit větší (nadrozměrné) zařízení do Ruska do města Usť-Kut (severozápadně od Bajkalu). Podrobnosti, rozměry a hmotnosti poskytnu telefonicky (724 354 584) anebo mailem. Děkuji
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2269
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 09:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě záleží jak nadrozměrné to zboží je. Předám kontakt profesionálům.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 22:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ivan Vaško: doporučuji se obrátit na firmu NH trans - http://www.nh-trans.cz/, jsou to nejlepší specialisté pro nadrozměrné náklady i směr Rusko. Lepší v Česku není.
Ivan Vaško
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.175.62.201
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 08:38:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Trainspot a Mcx: Děkuji za pomoc. Profesionálové se již ozvali a NH-trans oslovíme také.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 12:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych jeden dotaz, třeba bude někdo znát odpověď: jak to v současnosti vypadá z terminálem Brno jih? Funguje? A kdo jej provozuje?

Na stránkách města Brna jsem se pouze dověděl toto: "V Brně je v provozu velké železniční kontejnerové překladiště, jehož provozovatelem je společnost ČSKD - Intrans Brno." Ale Intrans se k tomuto překladišti na svých stránkách nehlásí.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 15:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Situace je celkem neměnná - vlastníkem terminálu je stále Intrans. Vlastníkem pozemků pod ním jsou ČD. Případný prodej je tedy dost problematický. Takovýto terminál by se dneska hodil v jiných lokalitách - Brno je bohužel z tohoto hlediska nezajímavé.

Na terminále se už několik let nepřekládá, jeřáby předpokládám mají propadlé potřebné papíry. Je to možná docela škoda - za komančů to byl nejvíc high-tech terminál u nás. Bohužel to vybavení přišlo celkem vniveč. Dneska už by stejně moc použitelné nebylo, resp. parametry dnešních překládacích mechanismů jsou už jinde, takže ani nějaká demontáž a použití jinde není moc smysluplné.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 20:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Již třetí rok schvalovacího procesu.
Název záměru a jeho zařazení podle přílohy č.1
Logisticko-výrobní centrum v bývalém areálu Synthesia, a.s.

1.Logistický areál firmy MAERSK: Celková ploch záměru: 40 914 m2.
2.EUR INPRO – sklad kontejnerů: Celková ploch záměru: 11 660 m2.
3.Profer-invest s.r.o. – logistika: Celková ploch záměru: 14 598 m2.
4.Profer-CZ s.r.o. – výroba: Celková ploch záměru: 3 772 m2.
5.Logistická hala pro pronájem: Celková ploch záměru: 22 386 m2.
...............................................
ŽELEZNIČNÍ DOPRAVA je vedena z nádraží Rosice nad Labem po stávající vlečce vedené do areálu Synthesia a.s. Předávacím místem mezi ČD a Synthesia a.s. je seřaďovací nádraží Zelená Louka. V tomto prostoru probíhá vážení a rozřazení. Po rozřazení jsou vagóny sunuty po vlečce do prostoru posuzovaného záměru. Realizace posuzovaného záměru nebude znamenat navýšení železniční dopravy. Odstavením výroby kyseliny dusičné, NPK, kapalných a tekutých hnojiv došlo k významnému propadu přepravovaného množství surovin a výrobků po železnici v posledních dvou letech.
...
Po železnici bude přepraveno z posuzovaného záměru 171 600 t/rok. K tomuto množství je nutno připočíst 162 888 tun ročně, které budou přepraveny v rámci dosud nezrealizované výroby bioethanolu.
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2313
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 13:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Politie bij eerste rit Betuwelijn
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2078
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 18:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Českých drah se oddělí zisková nákladní doprava
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 09:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Samostatné ČD Cargo vzniká především kvůli zprůhlednění financování Českých drah"

"Oddělení carga se podle premiéra Topolánka uskuteční v dubnu 2008. Poté stát zřejmě podnik prodá."

Každý si může ten pravý důvod vybrat.
Marin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 09:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jestli to patří sem, ale neví někdo kde by se dal sehnat jízdní řád nákladních vlaků na trase Brno Maloměřice - Kutná Hora? Kvůli focení....
Brněnské perly: 263 001-0, 263 002-8
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2370
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 12:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak budou provádět s těmi Esy v Radotíně? Ráno toho stály dvě soupravy ve Vršovicích.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 13:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by zajímalo proč dovezl Viamont ty vozy VADSu do Dobrovic. Nějaké vývozy cukru?
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 6-2004


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 13:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Dobrovicích se dá koupit víc věcí, než jen cukr...
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 07:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

třeba špiritus, teda biolíh
Jak jste to jeli ????
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 11:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://ekonomika.ihned.cz/c1-21836830-trzby-v-doprave-vzrostly-o-deset-procent
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Martin0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 16:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jezdí za vozy na vlaku Rn 47527 Linz (ÖBB) - Tychy (PKP) a zpět po prázdnu jako Vn 47524. Děkuji za odpověď
Čeština není můj koníček, proto prosím omluvte případné chyby.
Můj koníček je železnice.

ICQ 342 641 925
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 15:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz: Co všechno je možné přepravovat ve vozech Eas krytých plachtou? (případně ve vozech vozům Eas podobných). Dědovi to vrtá hlavou a já mu nedokázal dát uspokojivou odpověď. Děkuji předem za odpovědi.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2438
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 15:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak v zásadě cokoli, ale v praxi jsem se setkal s nějakými svitky plechu a třeba hliníkovým odpadem. Nic jiného si z posledka nevybavím.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2439
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 15:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...což bude zřejmě způsobeno i tím, že systém plachet půjčovaných železnicí byl již opuštěn.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 16:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Díky
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 16:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není důvodem upuštění od plachet že se místo nich začaly používat vozy jako jsou vozy Rils, Tams?
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2441
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 16:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak samozřejmě to s tím taky souvisí. V západní Evropě už od plachet upustili dávno a nám de facto asi nic jiného taky nezbylo.
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 22:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo v kolik jezdí ten Mn Čadca - Turzovka s velkým Hektorem?Děkuji.
patolog
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.178.160
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 19:25:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má prosím někdo info, jaká je přibližně cena za přepravu uhlí? Např. za tunu uhlí na 100 km vzdálenosti v uceleném vlaku ve vozech železniční společnosti. Díky.
p.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 13:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Patolog:
Na ucelenky se podle mne ceny výhradně smlouvají. Protože ty tarifní (pokud ještě existují) jsou příliš drahé. Při smlouvání pak záleží na různých podmínkách. Nejlevnější na tunu a kilometr bude vlak maximálně vytížený, maximálně dlouhý jedoucí z pánve do určitého místa bez přepřahů, vodorovně, příp. s kopce, elektricky a tak vhodně, aby byla co nejmenší spotřeba personálu.
Taurus4you
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 3-2007


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 22:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vojenský transport z Rakouska v Břeclavi.

 
 
 
 
 
 
 
Jinak omluvte kvalitu fotek, nějak to s tím fotoaparátem ještě nezvládám.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2506
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 22:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Patolog: Obvykle se uhli kupuje vcetne ceny za dopravu, takze ani neni o cem smlouvat.
Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 13:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Českých drah se oddělí zisková nákladní doprava
Při přístupu ČD k zákazníkovi a při stálém nedostatku vozů např. pro přepravu dřeva a šrotu a nezájmu vedoucích orgánů např. přepravních náměstků a přednostů ve stanicích cokoli řešit musí slavné Cargo do půl roku zkrachovat.
A pak nás přednosta trestá za to že neplníme ekonomické limita a tržby a už nikdo nevidí že přepravce má objednané vozy chce nakládat a Cargo mu není schopno ty vozy dodat.
patolog
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.178.160
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 15:15:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy, Transpoit: díky. Máte přibližnou představu, kolik procent je to z ceny?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 18:32:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Já nemám žádnou statistiku, ale je dost případů, kdy dopravu platí odběratel, v mezinárodní dopravě uhlí je pak ještě častá parita DAF.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 22:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokračování z 380...
Jasně Qěci, teď je otázka, zda je levnější naložit dřevo na tři uhláky nebo dva Rnoos na straně jedné nebo předělat tratě třeba na 25t/osu. Pokud ano, tak v jakém rozsahu.
Zda jen hlavní tratě. Kde by se dalo vozit uhlí ve větších vozech, či ten cement nebo ropné výrobky. Proti Anglii je zde jeden rozdíl, nemáme problém s propustností tratí, jako oni. U nich je i toto východisko: zvýšit nápravový tlak a délku vlaků, aby procpaly více tun zboží nebo snížili počet vlaků a uvolnili kapacitu pro osobáky... Dále je otázkou, zda se dá očekávat takový nárůst objemů přeprav, že by to mělo takový význam aby to částečně zaplatilo investiční i zvýšené udržovací náklady a jestli to přiláká nové zákazníky.
Jenže je tu vada na kráse, hodně zboží se také nakládá na vedlejších tratích a lokálkách. Vzniká problém, že 25t/osu využije jen část vozů a zbytek bude stejně ložen na 20tun nebo se mají opravit i tyto tratě?
Dál je otázkou, zda by toho bylo dostatečně využito. Hezkým příkladem jsou ucelenky s uhlím, klidně by mohly být loženy na 22,5t, ale nejsou. Ano ČD nemá příslušné vozy, ale kdyby to bylo pro přepravce nějak zvlášť výhodné, tak si je buď u ČD vykřičí a nebo si je sám pořídí(pronajme), jenže ono nic...
Podle mne je to tak složitá problematika, že nemám šanci já ani ty vyslovit nějaký závěr, kór nějak fundovaný...
Martin
P.S. Kéž by to bylo tak jednoduché jako u Kiruny...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1699
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 23:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

My ale taky máme problém s propustností tratí. 231 je už teď v řiti ve špičkách, 011 asi taky nic moc. 171 je na tom taky bídně a to se tu v poslední době velmi praktikuje vytěžování vlaků a jízdy spojených lokomotiv.
Ale v průměru to na českých železnicích asi není nijak žhavé. Přesto bych řekl, že veškeré větší rekonstrukce všech tratí s nákladní dopravou, by měly být aspoň na třídu D4.
Jo, je to tak složitá problematika, že nemám šanci já ani ty vyslovit nějaký závěr, kór nějak fundovaný...
Jedno si ale neodpustím. To nezavedením UIC spřáhla v době národních železnic, byla chyba. Teď to možná nevadí (i když potřeba rozvěšovačů je vyšší, než u spřáhel). Ale jednou to může být problém (při zvýšení hmotností vlaků). A tehdy se bude UIC spřáhlo hůř prosazovat, než za éry národních železnic. (I když... komerce je zase komerce..., tam nacionalismus a politika velkou roli nehraje)
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace