K-report
 

Archiv do 21.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Parní lokomotivy » Archiv do 21.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1978
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 23:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Rejža,Bohužel musím jen souhlasit..
Ad.Maty,kouknu na to ,toho hektora jsem náhodou i fotil..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1526
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 00:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rejža: Zajímavé počty, které berou dech
http://vrbam.ic.cz/ web s modely pro MsTS a Trainz
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.208.10
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 07:14:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím souhlasit s Johnym11, Gettem atd. Představa, že skutečně vlivní lidé si vezmou dovolenou, kterou stráví v umaštěném Dubčekově salonním voze (Masarykův snad proboha ne) taženém párou po nějaké zapadlé zchátralé lokálce a pak vysolí 10mega na opravu Mikáda, které bude vzápětí sloužit (pochopitelně zadarmo, že) jako šotoatrakce partě uhrovitých chlapců v prestižkách a s fotoaparáty, je neskutečně naivní. Komárek je na lobbing ideální vozidlo, aspoň se vám papaláši nerozutečou po soupravě. To, že se na lobbing nevyužívá je sice pravda, na druhou stranu lobbovací jízdy se nepořádají jednou za měsíc. Bohatě stačí jednou za rok, třeba před druhým čtením státního rozpočtu v Poslanecké sněmovně.
Srovnávat "nostalgický" provoz v Anglii/Rakousku/Německu/Švýcarsku atd. je vcelku mimo, tak jaksi dravý proletariát za posledních 50 let nezlikvidoval ani mašiny ani sponzory (řečeno zjednodušeně).
A stav péče o exponáty NTM je přesným odrazem stavu muzejnictví u nás všeobecně - umění možného.
JANEK LEMOCH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.247.182
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 07:57:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo, co bude s Albatrosem 498.014? Donesla se mi zpráva, že je rozebraný v ŽOS Nymburk. Ď
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 08:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jk : ...kterou stráví v umaštěném Dubčekově salonním voze (Masarykův snad proboha ne) taženém párou po nějaké zapadlé...

Škoda, že Dubček nepoužíval ten umastenný salón. Lebo keby použil, tak by nemohol havarovať vo vysokej rýchlosti na aquaplaningu na diaľnici. A tam by sa nemusel povinne upútavať bezpečnostnými pásmi.
JANEK LEMOCH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.247.182
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 08:30:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pročítal jsem diskusi o starání se NTM o své exponáty a musím smutně souhlasit. V kořenovské topírně stál dlouhou dobu vrak Rybáku Baa 50 54 24-23 277, který byl původně vyroben pro OZVD a po svém vyřazení byl předán zrovna NTM. Z 10 vozů (u ČSD Ci 4-4691 až Ci 4-4699 a Bi 2-2985) se dochovaly pouze 3 vozy, znichž jsou 2 provozní: Ci 4-4694 v Ostravě a Ci 4-4698 ve Valašském Meziříčí, shodou okolností též vůz NTM.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 10:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rejža: Každá jízda stojí pokaždé jiné peníze, i když třeba jedete kilometrově úplně stejnou trasu,ale to už jsou moc detaily a nemá cenu to tu rozpitvávat. Je to pořád dokola,já jsem si kdysi dávno tu taky pobrečel,zjistil jsem ovšem,že mi je to prd platný,tak už nebrečím ,spíš radši konám. Někdy je to horší ,jak pětiletá práce na galejích,ale nějaké drobné výsledky jsou už za naší libeňskou partou snad vidět za posledních pět let. Ano začátky jsou vždy těžké,hezky se o tom mluví,ale je opravdu třeba začít a něco dělat a ne jen povídat povídat.
Každý to ví,že jednak je jízdné,sponzoři apod., ale na druhou stranu stále je tu početná skupina velkohubých šotoušských kecalů,kteří jen číhají někde podél trati na svůj šotoúlovek a pak pěkně hurá s ním do kalendáře,na pohlednice, DVD atd. Samozřejmě pěkně pod rouškou anonymity při samotné akci a pak pěkně s céčkem v kolečku u něj jeho jméno na pohlednici a pěkně vydělávat na těch pitomcích, co shánějí prašule na to ,aby oni mohli pěkně šotit. Jisté zlepšení už nastalo i zde,ale to jen u pár poctivých a pochopivších jedinců,kteří si uvědomili o čem to je. Zde by jsme mohli dát příklad zahraničních fotografů,je by hamba fackovala,kdyby něco podobného dělali u nich doma nebo jinde ve světě. Příjdou za vámi a s úsměvem na tváři rádi přispějí a ještě si to považují,že mohli přespět na tu a tu mašinu. Dost,to už se opět začínám opakovat z před pár let.
Chápu rodiče s dětičkama,kteří si šotnou svou ratolest na mašině a mají to na památku do rodinného alba,nic proti,naprosto samozřejmá věc a jen více těchto lidí,pro které ty akce více méně děláte. Těch pár zmíněných domácích fotografů železnice si především už uvědomilo, když nebudou peníze,tak nebude na opravy a nebude co fotit,maximálně tak pár stále se opakujících mašin po celých Čechách. Bohužel železnice se z té bídy ( myšleno image ),kde byla před pár lety, vzpamatovává velmi pomalu,ale jistý vzestup tu je vidět. Pravda, mnoho nových moderních vozidel tu po kolejích nejezdí ,ale přeci jenom jo,i když to ve většině případů jsou rekonstrukce. Až bude opět železnice u nás,snad se ji to v dohledné době podaří, opět pro veřejnost atraktivní,poté bude atraktivní i pro případné mecenáše pro železniční nostalgii. Teď je to jen opravdu o nadšencích,kteří nelitují volný čas a nic víc. V dnešní době stále atraktivnější třeba fotbal nebo formule 1,bohužel je to tak, je na nás to změnit,aby si lidé uvědomili,jakou hodnotu své práce tu nechali naši předkové, je to kus naší historie a národ a lidé kteří kašlou na svoji historii nejsou dobrými lidmi.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČmoudČmoudik.)

(Příspěvek byl editován uživatelem ČmoudČmoudik.)
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 12:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmoudíku naprosto souhlasím, pod tohleto se klidně podepíšu, zvláště pod poslední odstavec.
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 13:09:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano.Souhlasím se zainteresovanými.Peníze jsou vždy až na prvním místě a na dalším potom ochota lidí ve volném čase udělat něco navíc...Kdo vidí jen jízdu vlaku jako výsledný produkt,tak ho upřimně lituji.Ale povídání o přerovské partě že se rozutekla....no vážil bych slova.Třebas je zatím stáří...třebas financ a třebas osobní důvody.Myslím,že toho udělali za ty roky dost a smekám před nimi klobouk.Určitě si nezaslouží nikdo,kdo se kolem těch krasavic "motá" nějaké pohrdání a určitě by tito lidé měli býti rovněž jaksi lépe ohodnoceni protože dělají jaksi něco navíc,něco co hned tak někdo neumí.Chlapi nedejte se a nenechte si vzít chuť k páře.Osobně jsem se letos svezl sice jen kousíček ale byl to zážitek který zato jistě stojí....
Bulik008
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 14:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmoudíku: Souhlasím stebou, ale když to tu tak vidím, tak jsem si vzpoměl na otázku mého kamaráda, která zní: "už máte alespoň předběžný návrch šoto akcí na rok 2008?"
Em_475
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 17:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naprosto musím souhlasit s čmoudíkem.To co píše je realita a skutečnost.Bez peněz to nejde.A v cizině by si nikdo netroufl čekat za bukem a parazitovat na ostatních.Naopak a teď hovořím o sobě,kdykoli jsem se dozvěděl o nějaké akci co u nás pořádali cizinci, přišel na místo za nimi nabídl jim třeba 50 Eur ze slušnosti nikdy jsem nebyl odmítnut.A takový názor zastávám i pro české akce,pořádání kterých většinou končí na hraně nebo ztrátou.Za jetošní rok jsem na akcích utratil přes 25.000,- korun a stálo to vždy za to.(re Čmoudík: do švýcar jsem časově nemohl).Ale kolik takových lidí jako třeba já je.Moc ne, já osobně jich znám tak na prstech jedné ruky.Ano, jsem fotograf, vzhledem k věku již dávno ne uhrovitý a taký bývalý fíra a tak mám na věci svůj názor.Ovšem pravda je že těch za bukem číhajících uhrovitých je bohužel mnoho a tady je důsledek. A tak nezbývá než tajit a tajit.Jinak to nejde.A pak je tu druhotný produkt: vzhledem ke stupni utajení se o mnohém nikdo nedozví a tak je to zase druhý extrém.A pak je tu fenomén počasí.Ale dělám z toho slohový postesk nad trpkou skutečností.
Železnice vaším objektivem

RAILGALLERY.CZ
Nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 17:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je fakt, v cizině se tohle vůbec nedělá. Například v takovém Švýcarsku
 
Pulitzer for Havlík
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 19:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

určitě by tito lidé měli býti rovněž jaksi lépe ohodnoceni protože dělají jaksi něco navíc,něco co hned tak někdo neumí.

Nerozumím. Buď to dělají jako svého koníčka a pak nevím, kdo by je měl a jak "lépe ohodnotit" nebo to mají jako pracovní náplň a potom fungují normální zákony trhu práce, tj. nabídka/poptávka.

Tzv. přerovská šlechtična nikdy přerovská nebyla, jezdila v Plzni, dojezdila v Brně. Ze strany ČSD byla předána NTM provozní na základě hospodářské smlouvy, jak bylo v té době obvyklé. Po převratu chtělo NTM dělat věci jinak a protože se leckde objevily skupiny fandů, kteří chtěli vzpomínat na "staré zlaté časy s párou", tak se začaly uzavírat smlouvy s těmito "občanskými sdruženími" o zápůjčkách exponátů. Řešilo tím vlastní problémy s prostory a neujasněnost v tom, co vlastně chce dělat a jak. Díky tomu se dostala např. 534.027 do Hradce, kdes končila rozebraná na součástky a částečně rozkradená. No a parta z Přerova si vzala 475.1142. Dokud byla podpora ze strany vedení, která se projevovala v tom, že se využívaly prostředky Černé Díry k udržování majetku někoho jiného, tak se jezdilo. Když však podpora pominula (stačilo několik personálních a organizačních změn) a mašina začala potřebovat hodně velkou opravu, tak se udělal rozlučka, pak se postavila vedle rotundy a sbohem... Majiteli starej se. Tak se majitel postaral, mašina je v Chomutově a třeba NTM někdy najde nějaké prostředky, aby ji opravilo do vystavovatelného stavu aěkde důstojně vystavilo. A nakonec se třeba i ukáže, že měl pravdu pan Bek, když prosazoval uchování vybrané kolekce mašin ve stavu, v jakém ukončily pravidelný provoz...

Suma sumárum - parta lidí z Přerova měla 15 let hračku o kterou se v rámci možností starala, což je snad normální. Udělali s ní radost spoustě lidí, ale především sami sobě, byl to jejich koníček. Za to je nelze ani hanět, ani nijak zvlášť vyzvedávat, to dělá spousta lidí - někdo s mašinkou, jiný s letadýlky nebo autíčky. Jediné co mne mrzí je to, že když se hračka rozbila, tak že ji alespoň trochu neopravili, nenatřeli, nenakonzervovali a důstojně nevrátili majiteli.
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 19:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dvaašedesátka:No,já jim nepohrdám.........kdybych osobně znal všechny ty chlapíky,co se kolem ní motali,tak bych taky určitě smekl,ale pokud vím,tak mladí tak nějací vždycky byli a ti by snad mohli leccos zachránit(když už nic,tak aspon to,že by ji nenechali hnít venku...)......ale ti mladí se na to vykašlali a rozutekli se.....Dobře,stáří,osobní duvody,to všechno chápu,ale ty mladé teda ne.......
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 20:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám zase dost zvláštní zkušenost, že je dost velký problém u historických lokomotiv provozovaných pod ČD sehnat někoho kompetentního, kdo je schopen se vyjádřit k tarifu, technickým možnostem stroje, termínům a podobně. A to zase nejsem úplný laik. Jak také může dopadnout člověk zcela neznalý situace, který si chce objednat zvláštní vlak, si dovedu představit. Asi před měsícem jsme na jedno DKV odesílali žádost o sestavení předběžné kalkulace pro parní lokomotivu s vlakem. Ani po třech týdnech se nikdo neobtěžoval odpovědět. S podobným přístupem se asi na nostalgii vydělat moc nedá.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1982
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 21:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.martin - to je fakt,někteří odpovědní (když už se najdou)naprosto netuší co parní trakce vyžaduje a co se musí dodržet,např.pobyty na dobrání vody a pod..Byl jsem několikrát účastníkem jednání při sestavování jízdního řádu zvl.vlaku a občas to byla trága se na něčem domluvit..a kalkulace ČD bohužel dle mých poznatků vycházejí téměř vždy dráž..přitom občas to je opravdu jen o domluvě..
Ad.Johny - 534.027 se málem poztrácela v Pardubicích,nikoliv HK..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 22:09:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11:
Možná nemám úplně správné informace (já patřím právě k těm, co jsou "mimo" železnici a jen se na ni chodím rád koukat), ale v období 1991 - 1992 po "obdržení" 475.1142 z NTM ji údajně museli Přerováci skoro z poloviny "vyrobit" znovu.
Samozřejmě se přitom využilo to, co bylo v depu po ruce a co se zaplatilo z jiné kapsy, ale takhle to ještě dlouho po roce 1989 v podobných státních podnicích chodilo (někdy dokonce ku prospěchu věci...). Jenže za těch dalších 15 let už to takhle prostě nešlo, není se co divit. Otázkou jen je, zda-li se opravdu vykašlali a nechali ji venku, nebo zda už po všech těch změnách ti zbylí ve svém postavení neměli už ani tu moc dosáhnout alespoň deponování pod střechou.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 22:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepřu se - taky jsem zvenku, jen sbírám informace. A přes Přerov jsem pravidelně jezdil, tak jsem viděl, jak se octla z rotundy vedle a vekterou dobu.
Jinak souhlas. V březnu 1982 šla z Klatov 534.0301 do NTM jako provozní po provedené opravě ve Velenicích a mohla ještě pár let jezdit. Nikdy už nebyla zatopena a na podzim 1983 v Budějovicích byla chudinka zubožená, odrbaná, s vymlácenou klenbou v topeništi... A to byla ve Velenicích v rotundě, v hraničním pásmu, takže žádní nepřizpůsobiví spoluobčané apod. ...
Ec166
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 23:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz, z jakého tendru (lokomotivy) je číslo 516.0462. Pokud je to tendr, tak k jaké lokomotivě patřil ???????????,
JANEK LEMOCH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.247.182
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 00:25:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím, prosím, smutně koukám, v kterém roce dojezdila 475.1142? Mám na mysli její působení v Brně.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 07:46:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vesměs se uvádí poslední výkon dne 15.1.1979 na nějakém nočně-ranním osobáčku do Přerova, v době velké brejlovcové krize (jednak motory a zejména situace po oné slavné silvestrovské noci 1978/79). V tu dobu (vlastně po celé její brněnské působení) už byla plánována pro NTM.

Z hlavy teď nevím, kdy byla oficiálně NTM předána a kdy z Brna odešla a kam - snad někdo znalejší doplní.
Rejža
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.197
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 07:51:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmoudík, nedá se s tebou nesouhlasit, a sám víš, co času a peněz vše stojí. Můj příspěvek byl míněn především těm, co mají představu že jízdným bez sponzorů se nechá vydělat na provoz a opravy. Netuším, jaký je tvůj názor na "Komárka", zda se vyplatí v něm vozit potencionální mecenáše. Můj je, že nikoli..
Rejža
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.197
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 08:02:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine Kašpare NA NOSTALGII SE VYDĚLAT NEDÁ přečti si prosím příspěvek ze dne 18.11}
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 09:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kauza 475.1142, o tom odstavení venku se už tady kdysi debatovalo, stačí otevřít archív. Můj názor je, že v Přerově dopadla tak dopadla z toho důvodu, že už přestalo depo Přerov existovat! Jsou tam dnes opravny a ty asi neměly zájem si blokovat kolej v rotundě mašinou, po které je jí úplné ho...! To je normální firma, která musí vydělávat peníze, kdyby třeba NTM nabídlo nájem za to stání v rotundě, tak by to možná bylo jinak. A lidi co s tím jezdili jsou samozřejmě také dnes zaměstnanci jiného depa, tuším Olomouc. Takže také už asi na to, kde bude mašina stát, něměli žádný vliv.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 09:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rejža: Prosím,v čem konkrétně se mnou nesouhlasíš ??? Co je míněno jízdným ? Normální nebo zvláštní jízdné ? Pokud je to normální,tak souhlas,pokud je to zvláštní,zpravidla o dost vyšší než normální,tak potom na provoz se vydělat při jisté obsazenosti vlaku dá, ovšem na opravy už nikoliv,jen zčásti. Záleží na skladbě cestujících a komu je akce určena ,od toho se odvíjí i jízdné. Ale říkám,to tu nechci pitvat a je to každého pořadatele věc,jak se rozhodne.
Můj názor na komárka ? Asi v tomto jsem neutrální,nijak zvlášť nadšený,že je provozní nejsem,ale taky nejsem tím nijak zklamán. Je to opravdu vše jen o přístupu lidí k věci,vše se dá upotřebit k spokojenosti vše..... Myslím si,že kdyby měl někdo chuť,tak například provoz Komárka musí být o dost levnější na Kolešovce přes léto,jak 423.0. Nebo může přes léto jezdit v Telči,či na Šumavě,jako doplněk k 310.9 resp. 310.9,samozřejmě nikoliv na Kubovku,ale třeba jen z Valernu do Peci apod,vždy se dá nalézt optimální a atraktivní řešení,ale musí se chtít. Vození po depu v Lužný,to lze s úspěchem praktikovat tak max.rok a potom dost.Prosím,ale nechytejte mě za slovo, má priorita je úplně někde jinde,než komárek,pokud bych ho měl ale na starost,z hlediska možnosti jeho využití,tak by určitě celý rok v Lužný nebyl.....
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 12:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdyby třeba NTM nabídlo nájem za to stání v rotundě, tak by to možná bylo jinak

A ono NTM mělo zájem mít mašinu v Přerově? Nebo někdo z Přerova měl zájem mít tam nějakou mašinu a ta z NTM byla v dané situaci dostupná?
Snažím se tady pořád vysvětlit, že i problematika muzejních mašin, spolků apod. je nebo by měla býtpředevším o odpovědnosti a zásadách nějakého fér jednání. Protože nelze očekávat, že po různých zkušenostech zde jmenovaných bude mít někdy někdo ještě chuť svěřený majetek zapůjčovat nějakým zájmovým občanským sdružením. To ho raději nechá reznout v depozitáři...
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 13:08:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, proč je tady stále napadán 25 let užívaný model péče o vozidla NTM, který až na vyjimky (nezodpovědné rozebrání 534.027 v Pardubicích) fungoval dobře. NTM ty lokomotivy stejně nemělo kam dát, tak se o ně staraly spolky zpravidla při ČSD a později ČD. To, že 475.1142 stála rok nebo dva venku, zase taková pohroma není, utrpěl maximálně lak, který by se stejně v rámci opětovného zprovoznění nebo i pro účely vystavování musel obnovit. O naprostou většinu lokomotiv NTM však bylo pečováno vzorně, viz 498.106, 354.1217, 464.202 a další. Jediná škoda je, že iniciativa zaměstnanců ČD a ČSD se přenesla na již zachráněná vozidla NTM, přitom se v té době šrotovaly různé zajímavé kousky ve vlastnictví ČSD a ČD. Dnes mohly být využívány pro nostalgické jízdy a vozidla NTM mohla být pěkně chráněna v nějakém depozitáři nebo expozici NTM.
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 13:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je mě jasné, že NTM by za to stání pro šlechtičnu v Přerově neplatilo! Já jsem to napsal, protože mám dojem, že někteří zde diskutující jsou málem pohoršení nad tím, že ta mašina stála venku. Tak jsem chtěl, aby si uvědomili, že to už není depo, ale úplně jiná firma! Někteří čekali, že se o to tato firma bude automaticky starat, což je úplná naivita! A pokud tam jsou ještě někde lidé co s tím jezdili, tak se jich určitě nikdo z vedení nešel ptát, kam to postavit. To je tam úplně normální firma, která nebude z vlastních prostředků tu mašinu, která ani není jejich, např.konzervovat. To mohlo být, jak tady zaznělo, začátkem devadesátých let. Ale pokud si někdo myslí, že to takto bude dál, tak je opravdu hodně naivní. Bývalá posádka pro tu mašinu určitě udělala co mohla, ale za daných podmínek pochybuji, že mohla už pro tu mašinu udělat něco dalšího!
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 13:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohumil: ono těch příkladů nezodpovědného rozebrání je více ( 498.014,EP 1000...),ale tím nechci na to poukazovat,jak se stará o svěřený majetek.
Víte ono je to trochu divné,proč tu rozebíráte,že se o tu mašinku staraly špatně,pokud vím,když byla provozní starali se aby byla provozní,určitě neměli smlouvu s NTM,že také budou shánět peníze na její znovuuvedení do provozního stavu,to je věc NTM a i to stání venku mělo řešit NTM,jako majitel vozidla. Po dobu jejího provozu byla pořád pod střechou,poté skončila a NTM mělo podniknout kroky k tomu aby nestála venku,nikdo jiný. Ale za to, jak se zacházelo s majetkem NTM si může NTM samo,nikdo jiný, NTM dělalo smlouvy o pronájmu apod. Samozřejmě po těchto zkušenostech nyní bude NTM velmi pečlivě prověřovat komu svůj majetek bude pronajímat a má na to plné právo a bylo by hloupé,kdyby si to právně vše neošetřilo.
Holt doba se mění,to co vyhovovalo před 20 lety ,dnes již nevyhovuje,to je realita a je třeba se s ní vyrovnat a věci postupně napravovat,viz depozitář v Chomutově. Samozřejmě taky bych radši viděl mašinky jezdit,než postávat v rotundě,ale není dnes na tolik provozních mašin vhodná doba,tudíž buďme rádi za to,že jsou tu aspoň nějaké provozní,také se může stát to,že nebude ani současný stav,v příští roce končí opět nejméně dvě čoudy a situace kolem 477.043 je velmi nejistá.....
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 14:05:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tu byla zmíněna 477.043, jak to s ní nyní vypadá? Obecně by mě vlastně zajímalo, zda se ještě vyrábí ten typ nápravových válečkových ložisek, který se používal u parních lokomotiv. Nepochybuji o tom, že výměnu valivého ložiska spojenou s rozlísováním dvojkolí dílny České Velenice zvládnou (běžně to dříve dělaly), ale spíš aby nebyl problém sehnat to ložisko. Může se to do budoucna týkat i jiných muzejních parních lokomotiv (498.104, 498.106, 475.194, 475.196, 475.1142, 477.013, 477.060), pokud budou provozovány.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 7-2003


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 14:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v příští roce končí opět nejméně dvě čoudy

Prosím, můžete napsat které to jsou. Děkuji
http://vrbam.ic.cz/ web s modely pro MsTS a Trainz
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 14:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě je to 423.009.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 14:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá to špatně....Bohužel není potřeba jen ložisko,to napáchalo další škodu,takže musí být nová i osa a domek. Hlavně domek bude dost finančně náročný vyrobit (tj. kopyto,forma,odlitek a dále ho upravit na patřičných strojích na požadovaný finální výrobek). No a když rozlisujete,tak musíte slisovat,tím pádem na Kameníčku odměřít a pak třeba zase rozlisovat.....atd. A samozřejmě to bude stát dost peněz....
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 14:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

423.009,433.001
Kubíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.81.179
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 14:27:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam: 464.202 a 423.009, pokud vím...:-(
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 14:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

464.202 až na jaře roku 2009,no a v roce 2009 končí ještě 464.102,(475.179) a nevím,jak je na tom 556.0506 a 423.041....
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 14:40:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tu 477.043 jsem se také chtěl zeptat... Je to už více než měsíc.

A ještě k tomu Přerovu. Jasné, depo (resp. PJ nebo co to nakonec bylo)zaniklo, jsou z toho opravny, mašina musela ven. Abychom jen planě nekecali, museli bychom vědět něco více o té situaci:
- bylo vůbec včas ze strany ČD upozorněno NTM?
- staralo se NTM dále aktivně nebo "času dosti" a vznikla typická prodleva, než se ledy pohnuly?
Ještě mě napadlo, možná naivně, že přece jen mohla zapracovat aktivita zaměstanců drah a mohla být přetažena těch pár kilomerů do Olomouce, tam by se snad místo vedle rosničky našlo.
Na druhé straně mám dojem (opravte mě prosím, pokud to tak není), že například některé mašiny v Brně na dolním také v polovině 90. let stávaly (zejména pokud byly zrovna neprovozní) venku "na dešti", ono by to snad tolik nevadilo, otázkou je asi jen řádné zakonzervování.
Kubíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.81.179
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 14:41:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, díky za upřesnění... Ta 433.001 mě teda ale dost překvapila...:-(
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 14:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u toho, neví někdo, jak to vypadá s opravou 475.101? Ta by se naopak měla znovu objevit mezi živými.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 14:44:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou neradostné zprávy.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 14:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v tomto týdnu dorazí opravený kotel do Brna a záleží jak rychlá bude kompletace.....
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 14:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to jsou,ale třeba u některých nebude třeba velké opravy a budou dál provozní,viz 475.179,tak končí už také příští rok,tudíš opravuji mnou uvedený údaj před chvílí...spletl jsemsi to s 556.0506 ta končí v 2009
Jimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 15:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kotel na 475 101 stál už v nedělu v majlontě
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 15:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rosa:
vedle rosničky stát nemohla, neb rotunda nemá dost dlouhé koleje pro velké parní mašiny (Čmoudík potvrdí). A ani v hale provozního ošetření či motorové remíze mašina být nemohla. Takže Olomouc nemohla udělat nic jiného, než co nejrychleji dostat pětasedmu do Chomutova.
Mimochodem to, co postihlo Přerov (totální přestavba), se nyní děje i v Olomouci - tak rozbombardovaná nebyla rotunda snad ani po ruském náletu v květnu 45.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 16:00:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně ve vaši zasvěcenou odezvu jsem doufal, pane Konečný. Děkuji za informaci.
Kojak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 16:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu 17.11.2007 v dopoledních hodinách odjela z depa Turnov vlastní silou 310.0134 ještě s hitlákem do Lužné u Rakovníka.
Neboť ji také z jara propadá kotel tak ji tam budou dělat.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 17:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kojak: No to je tak akorát,její první akce v roce 2008 má být 26.4.,pokud nenastanou nějaké komplikace.Proto jsem ji do výčtu nezahrnul....
Bulik008
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 17:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČmoudČmoudik: Mohl by si mi odpovědět na tu otázku, která je výše, prosím, prosím, smutně koukám
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 17:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bulik008:není ještě hotový...
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 18:29:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo,chlapí.Ono se to brebtá...ale dobrých střech a ještě s dostatečnou délkou kolejí není moc a navíc,pokud se nějaké stání najde,je třeba aby bylo alespoň nějako zabezpečeno.Různých výtopniček se po republice najde a různých nenechavců také.Mašinky by měli býti vždy co nejblíže po ruce.Dalším problémem pak může být voda či zbrojení uhlím.Ona taková lokotka sama od sebe nepojede a jsou tu problémy o kterých třebas mnozí neví.Jenom různé popojíždění je třeba nějak zajistit (k vodě...)No a to rovněž nějakou kačku polkne,pokud se neužije depácký kocour,že.Prostě jak říká čmoudíček a jeho kolegové:Buď te rádi,že jezdí co jezdí.Jezdit s párou umí málokdo a málokdo o to také stojí...Kdo by ve chvíli volna třebas házel lopatou....to jsou olympijské výkony....
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 19:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na jaro 2009 se těším i netěším.......těším se na to,že od toho roku budu moct zapojit do aktivního dění v železničním muzejnictví,ale netěším se na to propadnutí kotle 464.202.........
Patrik_koplík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 19:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a jedna z těch lepších zpráv: bez komentáře
 
 
 
 
 
354.1217- byla jsi kouzelná, nikdy nezapomeneme!!!
534.0375
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.163.38
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 21:33:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotazy na ČmoudČmoudíka.Které dopravě připadnou čoudy po rozdělení Českých drah?Osobní nebo nákladní?Bude to pro mašiny lepší nebo horší?498.022 propadá kotel asi za 4 roky.Má mašina založené nějaké konto,ze kterého by se financovala oprava?Bude se opravovat 524.1110?Kdo bude opravovat kotel na 464.008.Č.Velenice nebo Vrůtky? Akce,co se pořádají s 498.022 jsou nádherný a nepřekonatelný.Držím pevně palce všem,co je organizují a taky těm,co se snaží zprovoznit tříválcovou čoudu z ciziny,která bude stát v Libni vedle 498.022 v roce 2010.Doufám,že se někdy podaří udělat akci přes Bakov nad Jizerou.Je tam bezvadná měkká voda pro čoudy.Dík za odpovědi.
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 22:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když už tady řešíte kdy kde a co, tak bych rád doplnil Čmoudika a sice že v roce 2009 (přesněji v dubnu) končí kotel také "naší" Všudybylce 354.195...
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.208.10
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 07:21:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se bude při současné přestavbě rotundy v Olomouci dít s 310.001? Ta by si taky zasloužila lepší osud než hnít na pomníku. Stejně jako zbytek hanácké pomníkové eskadry (310.0102 a 310.127).
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 07:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

534.0375: Kromě historických vozidel 121.030, 122.001,123.001, 182.168, 230.001 a 753.006 které přecházejí pod CARGO všechny ostatní zůstávají pod osobkou. To jestli to je lepší nebo horší,to nyní nelze přesně říci, U CARGA ale určitě budou nasazovány do normálního provozu zcela běžně bez ohledu na to jestli to je nebo není historické vozidlo. Je ovšem možné nepíšu jisté,že některé vozidla z nových trakcí budou předány do NTM. Bohužel 498.022 nemá žádné konto založeno a zatím se o žádném neuvažuje,to by musely založit nejspíše ČD jako majitel vozidla, neznám to ovšem po právní stránce tak dobře.
Zatím 524.1110 se opravovat nebude,jednak není potřeba a jedna její oprava je finančně velmi velmi velká. Kde se bude opravovat kotel z 464.008 ,to opravdu nevím.
Děkujeme moc,že se vám s námi líbí,snad ještě pár akcí se podaří uskutečnit,i když je to rok od roku horší a horší. ale možná zde vznikne něco,o čem se jen stále hovořilo a bude to jen ku prospěchu věci,konečně by to trochu mělo řád a smysl a ne to co se děje v oblasti nostalgie nyní.Je teď pro to vhodná doba a i porozumění ze strany zainteresovaných,kteří též po dlouhé době chápou,že takto to prostě dál nejde.
Já mám také jeden dotaz,když je tu zmíněn Bakov,funguje tam ještě místní wasergrán ????
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 08:05:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 534.0375: "co se snaží zprovoznit tříválcovou čoudu z ciziny, která bude stát v Libni vedle 498.022 v roce 2010" - tak že by to tajemství přece jen bylo 387.017, 387.019 nebo 486.008 ze Slovenska? Pochybuji, že to bude řada 01.10, 03.10, 44 nebo 58 z Německa. Co by u nás tito cizáci dělali.
Rejža
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.197
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 09:32:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmoudík, já jsem nenapsal, že s tebou nesouhlasím, ba naopak "nedá se s tebou nesouhlasit" beru jako význam velkého souhlasu.
Pokud se týká jízdného, tak uvažuji zvláštní jízdné, pouze jsem to zvláštní vyjádřil cenou cca 160,-Kč/100km. Jinak si tě velice vážím jak za činnosti okolo Albíka, tak i pro tvé znalosti a názory.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 09:58:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bohumil: Hovořilo se také o 555.103 (výr. Škoda 1254/1942), že by se vrátila z Bulharska. Zástupce tohoto typu, německé řady 50(ÜK?) se u nás nedochoval. Bulhaři jsou na tom, co se týče ekonomiky a tedy i žel. muzejnictví, mnohem bídněji než my. Tudíž jedině mimo Bulharsko má tato lok. šanci na zachování a znovuzprovoznění.
Rejža
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.195.197
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 10:18:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmoudíku,v Bakově funguje ještě místní wasergrán na Boleslavském zhlaví (spíše směru, protože je pouze pár metrů v levo od výpravny). Druhý je bez chobotu, zapracoval ROMOŠROT, jinak je také funkční.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace