K-report
 

Archiv do 25.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Osobní vozy » Archiv do 25.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 19:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte jestli mají SK soupravy po dojetí do Prahy na ONJ napsané fekálky? Protože někdy mi připadá že asi ne. V pátek tím košičanem jela kamarádka na slovač a prý už v Pardubicích ten hajzlík co byl vidět i v reportáži TV NOVA tak byl plný a to je od Prahy docela brzo. By mě tedy zajímalo zda to mají nasmlouvané či nikoliv. Jinak to ČD od Novy zase schytalo, rozhodně bych slováka za ten pátek s tou soupravou pojebal přinejmenším někde kolem hlavy
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 19:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo: Isto sa to ma vyprazdnit, ale napis napr. staznost na ZSSK, odpovedia a bude odpoved priamo od zdroja.
Georgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 19:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ufo: nie tak dávno sme tie konštrukčné charakteristiky preberali v inom fóre, spoločne s informáciami od výrobcu a technickými normami. Podľa ŽOSky samotnej upgrade na 200 je možný úpravou bŕzd; ak chcem aj tlakotesnosť (akože aj chceme), tak vymeniť okná, klimatizáciu a vôbec všetko, cez čo by mohlo "prefukovať". Pevnosť skrine už je 200-ready.
Ufo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 20:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Georgo: Velmi tomu neverim, nech si ZOSka vravi, co chce, lebo keby to tak bolo, tak by sa tie vozne vyrobili na 200km/h, ako ZSSK chcela.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 20:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight: Ano, naše EC na východ (Žilina) jsou horší, ale proto, že u vás kromě asi 6 párů R Blava-Košice už neni žádnej jinej "opravdovej" vlak. Netvrdím, že Bmee patří na EC, ale do Žiliny bohatě stačí, a hlavně to nejsou spoje prioritně pro Žilinu, ale pro spoje OVA-PHA (to dokazuje i to, že se odvěsují JV) to, že jedou dolu do Žiliny (nota bene víš, že ŽSSK nechtělo Fatru do Zvolena a vůbec Olši nebo Janáčka?) je spíše dobrý krok ČD, pochybuju, že ŽSSK by o tyto spoje mělo zájem vést je ve vlastní režii. Pokud se ti to nelíbí, tak s nimi necestuj, jeď Ampzetem, které i to, že je z roku 199x(7?) bere do kapsy Apeer. Nechci tady rozviřovat nacionální cítění, sám jsem na půl Slovák, ale tady ty kecy, typu Bmee nepatří na Ec, jsou hrozný, nepatří víme to všichni, ale když ŽSSK není sto tyto spoje pro svoje "cestující, kterým vadí naše Bmee" vypravit, tak chyba není na české straně. A pro koho ten vlak je nebo neni, neni tak pravda, kdyby tyto vlaky končily v Třinci nebo Vsetíně, seš v prdeli, ŽSSK ti do Čech nic nevypraví a řada lidí z pohraničí nebude mít, kde hákovat. Kapišto? Tak buď rád za Bmee.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 20:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch :No akorát jsou to už skoro jediné vlaky, které na Slovensku jezdí...

No, ale to je skôr priťažujúca okolnosť pre ČD, že s tým obrovským kvantom vlakov nedokážu zarobiť ani na to, na čo zarobí ZSSK s tými pár rýchlikmi ...
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 21:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je podle mě blbost, aby ČD s celou sítí nevyděly na to, co ŽSSK s R 600-615
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 21:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EC Detvan: Aee neRIC jako 1. třída...

R Bohumín - Brno (-Praha), Praha - Jihlava... 4x Aeel 19-70...

Jak kdyby v depu nebyla tato věta: Vozy Aee 19-70 rovněž zastupují vozy 19-38 a 19-51, ovšem za podmínky, že 19-70 pokryjí své spoje... takže R na Brno jezdí Aeel a spoje, kde má být, včetně IC a EC jezdí Aee152 nebo 145... no od loňska se nic nezměnilo... kdyby byly Aee145/152 pohodlné... ale osobně je mi pohodlnější i vůz A, než ty Áéčácké pitomé sedačky...

Vindobona 173: Ampz 003 jako 1. třída, jinak snad normální řazení...
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 21:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Euronight: nechme nacionalizmus stranou, ale pravdou je, že rozdíl ve vozech je dán zejména tím, že ČD vypravují denně o desítky, spíše stovky vozů více oproti ZSSK.
Aby se vydělávalo, tak to by stát musel platit dotace s přiměřeným získem jako autobusových dopravců. Na Slovesnku se to možná díky značně menšímu množstvím spojů daří. V Česku je zatím snaha docílit dopravy jako v Rakousku a Německu za peníze východní, což se neobejde bez nižší kvality provozovaných dopravních prostředků.
Zatím si politici v Česku myslí (někteří), že by to mohlo být perpetum mobile a že jsou firmy které to vše odjezdí bez dotací :-))
ad Slovensko a výdělek -
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 21:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jinak pokud by to někoho zajímalo, tak:

Vozy Aee 19-70 zastupují Aee145 a Aee152, naopak by to však býti nemělo

Vozy Bee neRIC zastupují Beer a naopak

Vozy Bmee mohou zastupovat vozy Bee RIC, ovšem ne na spojích do Německa a neměly by zastupovat vozy Bpee

Vozy Ampz143 zastupují vozy Ampz, ovšem obráceně by to být nemělo, byť dnešní 172 měla Ampz 003 jako 1. třídu

Vozy Bmz(241) se mohou zastupovat vzájemně, případně mohou být nahrazeny vozem Ampz (na spojích do německa a Rakouska), případně vozem Bee RIC (Hašek...). Na Haškovi se však ale Bmz drží a dokonce i zastupují vůz Bee.

Slovan: zde se může nasazovat vůz Apee za vůz A, je-li těchto vozů dostatečná záloha, protože je to jednodenní obrat, tak se to Apee dá opět snadno vzít a použít pro jiný vlak. Oficiálně tam má jezdit vůz A. No letos tam bylo od A, přes Aee 19-70 013, Apee 010 až po A150 (068)...

Vozy B250, Bg jsou už pouze jako záložní a víceméně už se revize nedělají, v tomto GVD není turnusován jediný takový vůz, takže se objevují jako záložní. Ovšem u některých revize byla provedena, neboť vozů není dostatek. No pořád lepší vůz Bg, než kdyby nebyl řazen žádný vůz. No jedno Bg bylo řazeno na Slovanovi a bylo čisté, což mě překvapilo...

Vozy B neRIC (těch je asi do 150 - od posledních pár jezdících B250 a Bg, až po B do 80. let) mohou být nahrazovány vozy B RIC. Naopak se to může dělat jen v souladu s podmínkami (neměly by jezdit do zahraničí...)

AB350: rovněž by se měly tyto vozy pomalu vyřazovat z provozu, DKV Brno se jich loni téměř zbavilo a s novým GVD je tu má zase...

(Příspěvek byl editován uživatelem Ris.)
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Georgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_la_défense: toto mi už zase príde trochu ako demagógia, podávať cezhraničné vlaky ako čisté dobrodenie ČD. Samozrejme je sakra dobre vypočítaná vyrovnávka výkonov a hotovo. Keby neboli, holt by sa objavili rýchliky na prihraničnej trase typu minuloročné R Žilina-Ostrava. Tento GVD priniesol dva kroky smerom k zachovaniu aspoň minimálnej zmysluplnosti: súprava od Košičana vozí ďalej Fatru, nie Pernera; a pseudo-EC (teda až na Odru), boli rekategorizované na Ex. Ich vedenie v kategórii EC bolo asi rovnako priliehavé ako značka EuroNight na Galileovi.

Tiež som nechcel, aby to tu kleslo až na úroveň "my máme Ampz a vy...", ale keď sme pri tom, ani to na bývalej Fatre/Hradčanoch nebolo pravidlom. Z času na čas som ním totiž skutočne jazdil a A(p)ee veselo zaskakovalo. Ale čo na tom: v tých sa aspoň dal pripojiť notebook (v rámci objektivity dodám, že sa párkrát vyskytlo aj Ampz143), zato v "starom" Ampz môžem kábel od počítača strčiť pichnúť tak maximálne do výduchu klimatizácie.

Asdf: pojem "zarobiť" by som v súvislosti so ZSSK/ČD fakt nečakal. Naopak, sú to dve obrovské továrne na straty. U ČD len diaľková doprava predkladá ročný účet 600 mil. Kč (nad rámec ZDO); na Slovensku sa platí všetko zo štátneho rozpočtu (teda zatiaľ nie z krajov), tak je to ťažko rozlíšiť, ale len na rok 2007 to bolo spolu asi 4,5 mld. Sk. Baviť sa teda o finančných príjmoch je irelevantné.
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netvrdím, že Bmee patří na EC, ale do Žiliny bohatě stačí, a hlavně to nejsou spoje prioritně pro Žilinu, ale pro spoje OVA-PHA

Pokud vím, platí pro všechna EC plnit jistá kritéria. Bmee nesplňují ani jedno. Pokud ČD nemají dostatek odpovídajících vozů, ať vypraví Odru a spol. v kategorii Expres. Příplatky na IC/EC byly stejně zrušeny, takže zisky z jízdného nebudou o nic menší a skončí tak degradace tohoto typu vlaků.
810.191 - královna tratí Severní Moravy
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj la défense: Stále si mi neuviedol jediný pádny argument, prečo by som sa mal uspokojiť alebo byť dokonca "vďačný" za to, že keď si riadne platím za lístok a idem EC smer Slovensko, budem cestovať v horšej súprave, než keď cestujem smerom do Nemecka alebo Rakúska. Tak nech dajú ČD špeciálny cenník smer Slovensko a osobitný (drahší) smer Nemecko a Rakúsko. Ako cestujúceho z Košíc do Prahy ma totiž vôbec nezaujíma, že z Prahy do Nemecka jazdia lepšie súpravy -a čo z toho mám?
A to, že záujem viesť vlaky Praha-Žilina(-Košice) je len zo slovenskej strany, ako si to tu písal, je riadna blbosť. Plno Čechov jazdí práve Košičanom napr. do Vysokých a Nízkych Tatier (Štrba, Poprad-Tatry, L. Mikuláš), a to nielen v zimnom období. Tak sa nestrápňuj vyjadreniami, že tie vlaky jazdia len kvôli Slovákom...

Mcx: Na Slovensku tie dotácie nie sú tiež nič extra, sú určite porovnateľné, ak nie nižšie, než v ČR. Platí sa pritom za počet vozokilometrov, teda ak ČD odjazdia povedzme 5x viac než ZSSK, majú aj 5x vyššie dotácie od štátu ako ZSSK, rovnako aj 5x vyššie tržby, 5x vyššiu sumu na investície do vozového parku, atď. Preto ten argument, že ČD majú viac vlakov, a preto je menši počet kvalitných vozňov na EC/IC/Ex/R jednoducho neobstojí.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Georgo: jednou jsem jel z výletu za Prahou a vracel jsem se EC a měl jsem v notebooku vybitou baterku. No jelo Ampz (v té době, kdy Ampz143 ani nebyly) a potřeboval jsem ho zapojit. Průvodčí mi odemkla rozvodovou skříň a za podmínky, že v ní nebudu na nic hrabat jsem si tam ten notebook zapojil. Pravda, komplikovanější to bylo, ale dalo se to. Ale nechápu, jak do takového vozu jako je Ampz mohl někdo zapomenout dát stolky a zásuvky... i Apee má přípoky.. . no v Ampz143 připojíte notebook všude, kde sedíte... ať už tam či onde, vždy najdete zásuvku, ať už na sloupku před sedačkou, nebo za. Ale stejně mé nejoblíbenější místo je zde:
 :
tu se vejde notebook, kávička, blbinky a tašky z předvánočních nákupů v Praze, které jsem včera absolvoval (teda za podmínky, že zpět pojedeme Ampz143).
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38330
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris:
AB350 bylo jedno dotaženo i do Budějc, konkrétně 163. kousek. Přednostně bude jezdit jako druhá třída a na záložní pohotovostní soupravě pro větev Brno - ČB - Plzeň.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Euronight: špatný výpočet pro ČD 5x vyšší ztrátu :-))
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samlep: Presne tak!

A rovnako by to malo platiť aj pre kategóriu IC a EN.
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx: ...ktorú kryje práve 5x vyššia dotácia z verejných zdrojov, vypočítaná na základe objednaných vozokilometrov.
Pzzman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevite nekdo jestli jezdi na Perneru uz ty Bmee s novyma potahama sedacek? Moc diky
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dneska jsem se svezl Polonií, asi vozem Bdmnu61. Asi nejlepší kupéčkový vůz, který sem jel. 4 zásuvky na kupé, zrcadla dodávající iluzi obrovského prostoru, sice užší, ale celkem pohodlná sedadla (až na tvrdší opěrátka na ruce, ale furt lepší než pendolino). tohle bych nakoupil
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na záložní pohotovostní soupravě pro větev Brno - ČB - Plzeň

Čtu dobře? V Budějcích bude připravená záložní souprava? Pokud na ní budou vozy (a tedy nebude existovat jen na papíru), tak je to krok správným směrem.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 23:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No do Tater, když už, ale i to už není kdoví jaká dovolená, polské Tatry jsou sice dražší, ale služby se Slovenskem nesrovnatelné, tak se jezdí na noc a nebo autem. Ale budiž. Spíš jde o to, že těmito vlaky ve větším množství jezdí slovenští makačenkové, kteří se (jak vlak jede) rozlejzají po celé ČR. Nic proti, mě to nevadí. Ale v životě jsem od takovéhoto substrátu neslyšel blbé slovo na "tenhle vagon" v podobě Bmee a že jsem se do žiliny v létě Fatrou či Hradčanami párkrát svezl. Zrovna oběh Košičan Fatry Košičan, úplně vybízí k slovenskému JV, ale nemáteho kde v Žilině připravovat tak neni. Tak zkus prosadit, aby si to vozily ŽSSK nebo jeď autem, nikdo Tě přece nenutí ten spoj užívat. Díky tomu, že jsme o pár kilometrů dále na západ, tak ČD musí vypravovat Berlín, Mnichov, Hamburg. Naopak Warszawu, Budapest. To jsou metropole ne, Žilina. Vy vozíte tři spoje kousek za čáru do Vídně a jeden do Pešti (a to opět bez svého JV). Do Polska jezdí B. 3 zahraniční spoje a ty máš problém s tím, že Žilina fasuje Bmee. Zameť si před vlastním prahem, nadávat je lehké, ale peníze nejsou a nebudou a pokud u Vás se ti to zdá lepší, možná je. Ale podívej se na hustotu spoju BA-KE a PHA-OVA. Ale jo uznávám jste na tom líp-), rychlíkový příplatek jste zrušili předloni. Prostě vozy do Žiliny lepší nejsou a snad ani nebudou, když vidim co nastupuje v Ostravě.

P.S. Proč na Košičanovi jezdí Bmee(r)?? Pro ŽSSK by to měl být elitní spoj a taky si ty lepší vozy syslíte raději na vnitrovlacích. Akorát rozdíl je v tom, že ČD předem přiznaly, co tam bude(ani neměly na výběr), kdežto ŽSSK "namlsávají" na "moderní" vozy X(p)eer. Prostě nechápu na co si stěžuješ, ve finále jsou obě strany stejné.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 23:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EN: Ano máme vyšší dotace, ale když už jsou peníze na nové vozy, tak se tady musí kupovat tlakostěnné, aby mohly do Německa (to co ŽSSK nezná) tady se nedá rekonstruovat do nekonečna, jako ve Vrútkách. Porovnáváš nesrovnatelné. ČD vlastní přes 80 tlakostěnných vozů na 200 km/h, ŽSSK 10 WLABmee (pro RŽD), a ty se divíš, že Žilina fasuje Bmee. Inu úsměvné. Jinak souhlas, že Odra, Olše, Detvan by měly být Ex. Tak jako tedy Košičan na Slovensku.
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 23:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevím o čem se hádáte. tomu, co by na kolejích mělo jezdit, neodpovídá 90% českých i slovenských vozů
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38331
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 23:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:
Měl by to být požadavek ze strany MD.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 23:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ČD nejezdí jen destinace Hamburg, Mnichov, Berlin nebo Warszawu a Budapešť, ono toho je o hodně více než si kdo vůbec dovede představit! Mají i Moskvu, Vídeň, Drážďany, Kraków, Salzburg (nejdále jezdí vozy Praha ONJ do Moskvy !!) dále Humenné, Bratislava, Basel, Leipzig, Ostseebad Binz, Bukurešť, Varna, Banská Bystrica, Burgas, Lokosháza, Žilina, Norimberk, Košice, Zvolen a sezonní Split. Nejmenoval jsem vlakotvorné stanice Cheb pro relace do Košic a nebo i Bohumín a Hradec Králové..
Vozební ramena ONJ jsou dost obsáhlá, proto bych prosil aby mi tady někdo ze slovenských diskutérů vyjmenoval kam jejich vozy jezdí a hlavně kolik mají kusů vozů pro tyto vozeb. ramena. Díky.
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 23:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
A ta souprava bude i s mašinou? Odhaduji, že ne, ale to by nemusel být problém, neb mašiny točí jinak než soupravy.

A další náhradní soupravy se mají držet kde? Nepředpokládám, že by to mělo být na celou síť jen v Budějcích. Nemáš nějaké informace?
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38332
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 00:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, ta bude jen pro jižní rameno. Vím dál jen o další záložní soupravě v Praze (řazené snad Bohumínem), nicméně o její fyzické (ne)existenci nic bližšího nevím.
Záložní soupravy pak jsou i v Brně (zejména pro JMK, ale použitelné snad i na rychlíky).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 00:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo:
Ještě jste neuvedl Lublaň (2 denní oběh, takže 2 soupravy), oběh do Kluže v Rumunsku a vlaky Plzeň - Vídeň a České Budějovice - Linec, kde jezdí lepší vozy ČD. V sezónně přibude k cílům ještě Soluň.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3498
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 00:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight: teda ak ČD odjazdia povedzme 5x viac než ZSSK, majú aj 5x vyššie dotácie od štátu ako ZSSK, rovnako aj 5x vyššie tržby, 5x vyššiu sumu na investície do vozového parku, atď.
To atď. znamená, že také musí nakoupit 5x více vozů, takže ve výsledku na tom lépe nejsou. Ono ČD jaksi kupují nejen vozy pro EC/IC, ale i nové příměstské jednotky, hromadně modernizují 810+Btax na Regionovy, modernizují vozy 053 (tuto kategorii už na Slovensku vůbec neznáte, ale musím poděkovat, že jste nám je alespoň odprodali), kupují řídící vozy 954, takže bych neřekl, že ČD neinvestují do vozidlového parku nějak méně, jen to je rozprostřeno do více segmentů a tím i do více různých vlaků.

Stále si mi neuviedol jediný pádny argument, prečo by som sa mal uspokojiť alebo byť dokonca "vďačný" za to, že keď si riadne platím za lístok a idem EC smer Slovensko, budem cestovať v horšej súprave, než keď cestujem smerom do Nemecka alebo Rakúska.
Jednoduše proto, že na Slovensku nejezdíte 200 km/h a na nákup tolika nových vozů nejsou peníze (viz výše). Třeba se dočkáte časem.

Nutno ale uznat, že proti změně kategorie na Ex po zrušení příplatků nic nenamítám.

A pro ty, co se rozčilují nad "kvalitou" EC - přijdou Vám R stále ještě jako hodné označení R? Mě spíš jako Sp (a i sem to před časem psal), ale co nadělám...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3501
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 00:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight:
Ještě bych dodal, že když se tak dožadujete moderních vozů, tak byste se s nimi měli naučit zacházet. Nechat v Žilině pravidelně lidi vymrznout ve WLABmee (Praha-B.Bystrica) při čekání na Šíravu/Šťurce je pěkná -árna!!!
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Georgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 00:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo: odkaz na slovenských diskutérov poukazuje na hlboké nepochopenie celej tejto diskusie. Tu sa neťaháme o to, kto čo má alebo nemá, ale akým spôsobom sa ohýbajú "štandardy" na konkrétne kategórie vlakov označované za kvalitatívny nadštandard. Osobne pritom súhlasím s tým, že by ZSSK mali dávať ďaleko väčší pozor, čo na Košičana a pod. hodia, keďže Bmee/proto-Bmeer a v podstate ani "neoficiálne Bmeer" tam nemajú čo robiť. Teraz, keď je Košičan Ex, je jediným čiernym bodom "EC" Odra, inak ale dôvod na sťažnosti zanikol.

S kolegom Euronightom by som pritom nesúhlasil v požiadavke "rovnosti" - holt to najlepšie ide do Nemecka, pretože DB si tam len tak niečo nepustia. Podobne je na tom Wien; Budapest sa viac-menej vezie na "nemeckých" EC (vieme, aký býval Amicus a aké výkyvy máva Hašek). Obdobne ZSSK posiela to najlepšie, na čele s novými vozňami, na Košice-Wien, pretože OeBB tam tiež nechcú šroty. Na takto stavanej "preferencii" nevidím nič zlé.
Preto taktiež nechápem výpočet destinácií, z ktorých do väčšiny jazdia "uhláky", lehátka, Béčka či Bmee. O počte vozebných ramien sa predsa nikto neháda. ZSSK má menej vozidiel, ale aj ďaleko menšie príležitosti a dôvody niečo niekam voziť: spojenie s Ukrajinou prakticky neexistuje (lebo iný rozchod), do Rakúska je to slabé (lebo použiteľná trať je prekomplikovaná cez Petržalku a alternatíva sa ešte len elektrifikuje), do Maďarska časť odvezú EC z Prahy a inak je tam frekvencia zúfalá a do Poľska nie je slušnejšia trať. Keď som v lete cestoval do Varšavy, tiež som išiel cez Ostravu, hoci mi Báthory stál rovno pod nosom - holt koridor je koridor a Chopin je Chopin...

Dj_la_défense: tých 80 je aj s pendolinami (v tom prípade ich je dohromady 120). U ZSSK je stav tlakotesných nula.

(Příspěvek byl editován uživatelem Georgo.)
Georgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 00:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RIS: To bolo radosti, keď má človek pred sebou pracovnú cestu a namiesto pravidelného Ampz/Apee sa tam zrazu objavilo Ampz143 - stalo mi to asi trikrát na niekdajšom EC 126.
R_Povazan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.137.177
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 01:14:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera si asi někdo v úseku Kralovany-Vrútky krátil předvánoční čas, házením pravděpodobně kamení na vlak Takto dopadl Bmeer na R 610. (Poškozeno je jen vnější sklo, foceno mobilem).
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 01:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Georgo...
ale v pohodě, pokud se ohýbají standardy - není to tím, že se ČD bojí vystavovat pro košičana lepší vozy s tím, že v pátek např. bylo vyjeto několik posilových vozů na moravu aj. vlaky do SK a nic jiného už nebylo, dávat na tento tip vlaku nové vozy by bylo sebevraždou a padalo by asi dost hlav na ONJ. Protože v pátek opět vracející se slovenští občané v hojném počtu a v podnapilém stavu domů na svátky, bylo důkazem toho jaká je úroveň cestujících v tomto vlaku. Tohle se v česku prostě neděje, že se zchlastá několik desítek lidí jedoucích, to máte u Vás běžně? Nechápu to! Na tenhle tip vlaků bych dával staré vozy u kterých případné poškození nebude tolik bolet. Rozhodně bych to ani v budoucnu na košičanu s novým nasazením jiných vozů jinak neviděl! Rozhodně ty hajzlíky ve vlaku byla humusárna, buď se nestihnul v Praze obrat a nejelo se ani na ONJ a nebo prostě na to Vaše správkárna sere?!
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Georgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 02:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo:
netuším, nie je to ani "moja" správkárna, ani to "u nás" nebýva bežne. Možno preto, že som z kultivovanej rodiny a prevažnú väčšinu času trávim v Olomouci. Nedokážem hovoriť za ZSSK a ako som napísal už niekoľkokrát, občas by tam niekto zaslúžil neskutočne sprdnúť.
Pokiaľ ide o podnapitých spoluobčanov, je mi to rovnako nepríjemné ako Tebe, čo je hlavný dôvod, prečo v nočných vlakoch zásadne neberiem nič iné ako 1. triedu, eventuálne lehátko (ak mám pocit, že to na tie tri hodiny potrebujem); podobne cez deň v exponovaných dňoch. Bohužiaľ, tomuto by pomohli len tvrdšie opatrenia: zákaz konzumácie alkoholických nápojov na palube (sorry JLV! - medzi nami, stále nechápem tú širokú ponuku destilátov v jedálenských vozňoch, dôsledky viz moje fotky vo vedľajšej diskusii); na denné vlaky "vyššej kvality" (prípadne aj vybrané Ex) povinné miestenkovanie (aspoň v časti vlaku), eventuálne IC/EC príplatky aj na medzištátnych trasách; v nočných vlakoch dôsledné kontroly, zabrániť využívaniu kupé v Bčku ako "lacného lehátka" atď. V tomto som zástancom tvrdej línie. Bohužiaľ sú tí gastarbeiteri fakt úplne typickým obrazom mnohých vlakov a sám mám s nimi nejednu zlú skúsenosť.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 02:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Georgo:
do Rakúska je to slabé (lebo použiteľná trať je prekomplikovaná cez Petržalku
Nechci generalizovat, IC Gerlach jsem ve Vídni viděl 2 krát, jednou v pracovní den, jednou o víkendu, foto jsem dal i do tématu "Slovenské železnice", z toho jednou jsem s ním i cestoval, ale byl vždy docela zaplněn. V čem je trať přes Kittsee komplikovaná?

do Maďarska časť odvezú EC z Prahy a inak je tam frekvencia zúfalá
Maďarsko není jenom Budapešť. Úseky jako Bratislava - Györ, Dunajská Streda - Komárom, Košice - Miskolc, Lučenec - Salgótarján mají myslím šanci na úspěch, ale nejdřív musí přijít nabídka. Prý se budou prodlužovat, asi jen některé, maďarské osobní vlaky z Rajky do Petržalky. Proč zase jenom do Petržalky?
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 03:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Georgo...
no nemá cenu to řešit, prostě jak mezi čechama tak i mezi slovákama jsou prostě lidi/nelidi co se zchlastají před cestou nebo při čekání na příjezd vlaku z ONJ na hlavné, tak ten čas musí nějak zatlouct. Hodně jsem projezdil km v DB netz a musím konstatovat - tohle by se tam nestalo, okamžitě by vlak zastavil i ve stanici kde běžně nestaví a policie by tyhle vyvrhely vykopala z vlaku! Je jasné, že se jednalo o velký přesun substrátu na svátky do vzdálených destinací ale ČD dělá nejspíš co může.
No pokud jde o nabídku JLV, také to nechápu ale myslím že v tomto případě zchlastaní cestující nepochazí z JLV ale nějaké knajpy na hlavném v Prahe :-)
Když už se tady řeší ty vozy, je to asi 14 dnů kdy zase z nějaké sportovní akce to odnesk jeden vůz ZSSK a teď si nejsem jist zda to udělala sebranka kolem Baníku a nebo slovenští fanoušci.. ten vůz byl odstaven snad v Kolíně.
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 03:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k ONJ Praha:
už ve středu v každém týdnu dostává "dispečink" výpravny vozů a posilových vozů počty rezervovaných míst na určité vlaky. Pokud není na vlak v GVD přímo vypsaná případná vozová záloha dle "pp" = podle potřeby, tak se vozy přidávají automaticky dle rezervace a nebo v silných datech během celého roku. K tomu se vztahují odstavené vozy, lehké opravy - tedy také odstavené, záložní, vozy na trati, vozy dispoziční/rezervní nebo pouze papírově záložní. Už ve čtvrtek se ví, jak to bude v pátek s posilama na víkend, většinou se vyjeté posilové vozy vrací na obratech zpět a nebo zůstávají přes víkend v cílech svých vlaků opět dle "pp" již z Prahy! Jenže kapacita voz. parku ONJ není nekonečná a mnohdy se stane že třeba i na ten košičan prostě nic nebylo, potom vázne i domluva mezi dispečerem na ONJ a ZSSK - pokud tam něco takového vůbec mají.. u nás je alespoň výhoda v tom, že v Praze je deponie 90% všech vozů vyšší třídy a vozů překračující hranice cizích států. Na slovači je to Bratislava nebo Košice? Protože to, co se stalo v ten osudný pátek je jasné selhání někohu na slovensku a tím, jak média v česku dělají hony na ČD bych zase být ČD tak sjedu excelentně ZSSK! Pak se není čemu divit, že se na to dispečer na ONJ vysere aby na košičana a východní relace dával zálohové a nebo i posilové vozy a šoupne tam i to, co není předepsané v tabulkách pro jednotlivé tipy vlaků směr východ.
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1935
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 11:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K ONJ:
Kdy budou dodělány koleje v místech, kde stála ta vila?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.36
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 12:37:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo: co se týká vadných WC na Košičanu, tak 90% problémů je, že je plná nádrž, nebo není voda a to i z ONJ. Loni se plné nádrže u soupravy od 120 vyprázdnili u těch nejhorších vozů alespoň při obratu 583/582 v Bohumíně, protože si to tam vlaková četa vydupala, aby při zpáteční cestě nedošlo k linčování, že nejde žádný záchod. Letos už tomu tak není jelikož souprava od 120 dělá 127/126 a v Žilině je rychlý obrat, takže se tam nic nevyprázdňuje a ani v zimě neplní. To znamená, že takováto souprava jezdí 3 dny než se dostane do Košic a vyprázdní se to. Taková 121 z Prahy je docela chuťovka, protože nejde většina záchodů a na ONJ to nikoho nezajímá, hlavně ať to odjede a pak ať si to odnese vlaková četa. Dokud se nevyřeší vyprázdňování nádrží a zbrojení na ONJ u tohoto oběhu, tak náprava nenastane.
Co se týká posilování souprav, je krásné když někdo namaluje jak se budou soupravy posilovat, ale když není na ONJ z čeho brát, tak je to průser. Někdo kompetentní by měl začít řešit nedostatek vozů na ONJ a případnou redislokaci. Při předvánočním stěhování lidí byl normální jev, že na ostravských IC chyběli dokonce turnusové vozy, takže místo posílování souprav docházelo k oslabování. Situace došla dokonce tak daleko, že na R 207 relace Budějovice se řadili i modrá patra.
Páteční stav na ONJ byl následující, záloha všech vozů 0. Záložní souprava za pendolíno 0. Co více dodat, zrušit svátky a pátky a neděle protože na to nejsou vozy. V Praze má být jakási náhradní souprava vozů B z Bohumína, dle informací z 9 vozů 7 nefunkčních.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 38336
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 12:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HP:
Modrých Bc jezdila fůra na všem (dvě např. do Vsetína), na R 207 možná nejen do Budějc, ale i až do Salcburku (do Budějc a pak na spěšňák do Prahy jely dva patráky a dvě B)...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.36
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 12:46:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě se vrátím k problémům na slovenských vozech, včera 144 řazeny dva Beer ŽSSK, už ze Zvolena nefunkční všechny záchody (dle diagnostiky nebyla voda). Jak chtějí na ŽSSK provozovat tyhle vozy, když je ve Zvolenu nedokáží v zimě ani naplnit vodou, nebo se snad hřeší na to, že se to někde v zahraničí naplní? Opravdu by stálo za to, aby už někdo tyto problémy se ŽSSK začal řešit.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.36
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 12:51:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: v pátek do Salcburku jedno Bc RIC a na kurzech do Budějovic 2x patro.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 13:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezké Vánoce všem.

Georgo: Já jen máte pokud vím 10 vozů WLABmee(62) a ty umí snad 200 km/h, takže by měly být tlakostěnné. Ne počítal jsem jen vozy mimo pendolin. Co se týče upřednostňování, tak chápu Wien u Vás a ty naše Hamburgy a Berliny, ale další priorita by měl být Košičan, přece jen to vlak co jede na "západ". Ale asi jsme se shodli. S tou Odrou souhlasím, neměla by být EC. Tak jako by Košičan neměl být EC a to ne z důvodu vozů (i když taky) ale z důvodu, že ani jeden nejede přes hranice. Totéž Detvan a Olše.

(Příspěvek byl editován uživatelem dj la défense.)
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 15:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bevelo: Ten slovenský vůz na Cassovii napadli v Kolíně fanoušci Slavie. Ten den hrála Slavia s Olomoucí, ale to je detail.
K čemu je vypsána záloha podle potřeby (viz vlaky EC 108/109 Comenius a IC 580/581 Ostravan), když tento vůz v nejvíce exponované dny nevyjel. Aspoň, že včera byl zařazen na Ostravanovi navíc vůz Bee (neRIC) a Beer (viz Nádražák). Otázka je, jestli mělo jejich včerejší řazení kýžený efekt, stejně jako kdyby byly řazeny ve čtvrtek nebo pátek...

(Příspěvek byl editován uživatelem Semolina.)
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Klimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 15:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heeej!!Urazil jsi fanoušky Slávie.To udělali Olomoučáci :-)
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 15:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad HP: pokud věříte diagnostice tak ano - skutečnost loni byla naprosto jiná - příčinou byla téměř vždy technická neschopnost WC (jak konstatovali zástupci ZSSK a doporučovali provést reset systému WC, tři různé WC a tři různé postupy, stejně to pak funguje cca 30-45 ninut a následuje další kolaps) a vlakové čety ty na konečné zmizí ze soupravy jak pára (konec konců mají konec směny) a v nejlepším případě nahlásí nebo zapíší závadu do knihy - tedy nic si nevydupali. V Česku s tím stejně nikdo nic neudělá a ZSSK ti jsou odkázání v Košicích na servis ZS Cargo.
Georgo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 16:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pripájam sa k prianiu krásnych Vianoc a mnohých produktívnych diskusií v budúcom roku

Myslím, že v tomto bode sme došli k záveru, tak hurá na ďalšiu tému

Dj_la_défense: WLABmee62 sú režim 62, teda bez tlakotesnosti. Nie je to nutná podmienka pre RIC200, i keď podľa UIC sa musia riešiť tunely a podobne. Také WLABmz ČD je tiež režim 61 - tzn. bez tlakotesnosti, a pritom RIC200. U ZSSK je teda aktuálny stav nula, u ČD 71, ak dobre počítam (20 Ampz + 41 Bmz + 10 WRmz), a k tomu 7× 681-Ampz, 7× 081-Ampz, 7× 683-BRmpz, 7× 084-Bmpz, 7× 684-Bmpz, 7× 082-Bmpz a 7× 682-Bmpz - teda 49 vozov pendolina}. Inak snáď už nič. Ale to už sú detaily.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 16:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče režimů, tak:

61: klimatizovaný (Aee145, WLABmz, WLABmee, Aee14261 (=Aee 19-70 s klimčou), první však bylo v ČR WRmee

62: klima + výměnné podvozky (ŽSSK WLABmee62)

73: tlakotěstné vozy (WRmz, Ampz a Bmz)
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 16:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HP...
no tohle je fakt krize, dmeska jsem byl na ONJ kouknout a tak vybydlíno jsem tam ještě neviděl, kolejová skupina příj./odj. až asi na 3 koleje byla prázdná a pak se něco protahovalo přes myčku jen jako posun. Už nějakou dobu se jezdí dokola z ONJ do Vršovic od kolem jižní spojky "zadem" tam bylo taky nezvykle prázdno.
Když se kouknu do oběhů souprav 2006/7 tak ONJ vozy na Hamburg(Berlin)Praha/Vídeň se tak několik vozů na na čištění též dostalo až za 3-4 dny ale je tady asi dohoda v cílech že se to na smlouvu čistí+fekálky. Ten obrat byl HG/WI, WI/BN, BN/WI a WI/PH 4 dny. Na nynější oběhy jsem se ještě nestačil kouknout, jelikož se skoro nic ale nepředělávalo tak to bude ve stejné taktovce..
Já nevím, i MÁV vozy jsou bez problémů včetně PKP do Prahy ap. proč jenom ZSSK je takový vandrák - škoda slov. Dávají si reklamy na rušně ale servis mezinárodních souprav je pod 50%. Jinak jsem si vzpomněl na odstavování soupravy (už si nevzpomenu od čeho) do Smíchova sev. nást! Mám pocit že je tak 3-4 roky zpět. Snad ruské nebo běloruské vozy čekající na svůj obrat z Prahy. Prostě nebyla dohoda - nebylo čištění, tady vakuovku ani nehledejte.. takže se jen doplnila na hlavním nebo na Smíchově voda a jelo se zpět k bratrům. Nevím jak je to dneska ale snad všechny soupravy na obraty jezdí na ONJ. Tohle s tím Smíchovem byl docela extrém.. no možná někdo upřesní.
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 16:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Georgo: Aha, moje chyba to se omlouvám měl jsem za to, že na 200 km/h je potřeba tlakostěnnost. Takže díky za upřesnění.
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 20:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj la défense: Nuž v niektorých veciach sa jednoducho nezhodneme. V každom prípade dúfam, že naše diskusie aspoň kompetentných inšpirujú k zlepšeniam či už na strane ZSSK alebo ČD.

Tiež prajem všetkým príjemné Vianoce!
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 21:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu vysávání WC na Košičanovi/Fatře - probíhá i v Žilině na obratu 127/126, mají na to speciálně upravený vozík s nádobou na sračky a dělá se to přímo u perónu - viděno na vlastní oči, cítěno na vlastní nos - pachový dojem naprosto úúúžasný, naopak jsem slyšel, že vysávání WC v Praze si ZSSK neobjednala s tím, že to musí vydržet.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 22:54:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_p : no pokud to tedy v Žilině dělají, tak nechápu proč když to dojede do Lidče svítí na vozech kontrolky přeplněných nádrží. A v Žilině mají zimní rozvody vody? O tom nic nevím. V zimě se v Žilině nic neplní.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 23:02:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx: diagnostika hlásí, že není voda a je jednoduché to ověřit puštěním vody do umyvadla. Když ani tady nic neteče, tak si myslím, že se té diagnostice dá věřit.
Vlakové čety na obratu 583/582 ze soupravi většinou nemizeli, protože dělali stejný obrat jako souprava a většinou zůstávali na soupravě, takže si to ohlídali.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 00:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad HP: vy si myslíte, že vlaková četa zůstane na soupravě od 10:09 do 15:50, když jde souprava na odstavné a přes myčku :-)))) velmi úsměvné. Pravděpodobě si myslíte, že pro ně je to zábavné hobby a ne zaměstnání se stanovenou pracovní dobou.

Ověřeno přímo na vozech ZSSK, že skutečné množství vody neodpovídalo ukazateli stavu a nebylo příčinou nefunkčnosti WC.

Problémy jsou na všech vozech nejen ZSSK i Pendolina způsobovány závadami na zařízení.
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 09:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HP: o doplňování vody řeč nebyla, ale můžu se na to optat. ...no pokud to tedy v Žilině dělají - ano dělají, viz. příspěvek výše.

V Žilině je teď hlavně problém s (ne)předtápěním lůžek a lehátek, které tu v noci prohazují.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 13:10:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx: no já se nebavím o tlačítku na chodbě o stavu vody, ale o diagnostice která je schovaná před zraky cestujících a tam se zobrazuje důvod poruchy WC (není voda, plná nádrž, souprava bez vzduchu a jiné hlášky). Je to na vozech A/Beer a tato diagnostika zatím vždy co jsem viděl závadu detekovala správně, takže nemám důvod jí nevěřit.
Máte pravdu problémy jsou na všech vozech i jiných vlastníků vozů, ale na vozech ZSSK je to docela extrém. Dovolil bych si odhadnout, že 50% je špatnou údržbou a dalších 50% je na straně nevyřešených problémů s plněním vodou a vyprázdňováním nádrží. Žilina není schopná naplnit v zimě vozy vodou u obratu 127/126 a Zvolen není schopen v zimě plnit vozy pro 144. Slováci si sice pořídili modernizované vozy, ale nemají technologii pro jejich celoroční provoz ve stanicích kam tyto vozy jezdí.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 15:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Georgo:
S tím A(p)ee místo Ampz to bylo opravdu zpravidla, protože Fatru jsem tedy vídával tak 4x do týdne a Hradčany sem tam, ale tedy vždy tam jelo Ampz. A co jsem na těchto spojích jel, tak tam taky nebylo. Je sice pravda, že ČD tady nasadily většinou Ampz série 73, které podle mě byly ze spojů z Německa, protože už byly slušně jeté (zevnitř - potahy, koberečky...), ale kdyby tam dali i to A(p)ee, tak si myslím, že kvalitou by to bylo úplně to stejné...
Vím jen to, že nic nevím.
Sokrates

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace