K-report
 

Archiv do 02.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 02.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3376
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 11:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z ČR do světa určitě jo. Podle Káema zase přes Můstek, Florenc a Muzeum.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 08:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Dovolil bych si nesouhlasit, protože minimálně od začátku provozu nového letiště (Terminál sever) se autobusy (ČSA i 119) jezdilo z Revoluční, kde byla kancelář Československých aerolinií. A i po otevření metra I.A stále 119 jezdila až do Revoluční - vlastně do centra. Jde o to, že všichni jsou zvyklí jezdit 119 na letiště (254, 225, 179, 319 nejsou v povědomí) a stejně tak 112 na opičky! Jde spíš o číslo linky, si aspoň myslím. Naše děti budou už brát za bernou minci na letiště 100 a možná AE (i když masivnímu využití asi nedojde). Jsou věci, které trvají generaci.
Mimochodem existovala linka 236, která na přelomu 70. a 80. let minulého století posilovala linku 119 v úseku Ruzyně, nové letiště - Leninova ve špičkách pracovního dne. Myslím si, že by mohla vzniknout linka 119, která by jezdila, jak navrhuje Martin pouze Terminály - Dejvická a pak linka, dejme tomu 105 (125) či něco jiného, která by byla vymetákem (vlastně současnou 119).

(Příspěvek byl editován uživatelem Jonášek.)
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 10:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek: Ale taková linka již existuje - jmenuje se Airport Express. Nač zavádět další. Je hrubou chybou, že stále ještě není plně integrována v PID.
Fotožurnál, toť mé dítko
Kaštan Substrátovský
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 10:21:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovoluji si prohlásit tuto diskusi za příklad fachidiotismu.
Martine, kdyby za Dědinou nebylo letiště s 10 miliony turistů, jezdila by na Dědinu 3XX - jako všude kolem Pražského Okruhu. V situaci, kdy skoro 400 tisíc Pražanů nemá na jihu Metro, kdy neexistuje kapacitní spojení sev - jih ani na západním, ani na východním kraji města, je osud této díry naprosto nezajímavý.
Prox: Pokud chcete komunikovat s cizinci, naučte se jejich jazyk!! Tohle není anglicky, ale svahilsky!!! Nehledě na to, že pokud veškerý navigační systém letiště odkazuje na zastávku, kde "se vylepí" papír, tak to spíše dokumentuje negramotnost podniku - já vím, ty cedule patří letišti, váš svět začíná na té zastávce - co nehraje, to si musí cizinec domyslet podobně jako domácí zoufalec, který je na vaše "communication skills" už zvyklý.
Je na vás vidět, že neděláte služby, nýbrž jen arogantně utrácíte rozpočet.
Na Ruzyni se privátní firmy perou o flek - lepší zdrojnici peněz ve městě nenajdeš, ale DP jsou natolik arogantní, že je dodnes nenapadlo, že pokud chtějí být v očích pražanů více než socka, tak už tam dávno měly vést nějaké koleje. Tohle je vaše mezinárodní ostuda - největší středoevropské letiště v nejnavštěvovanějším městě regionu, hlavním městě země a Dopravní podnik a jeho 119 a AE řešení. 100 je dobrá tak pro obslužný personál - oni návštěvníci chtějí do Prahy - ne do Zličína!
Z hlediska rozumu se přilehlí přiživí na letištních linkách ať metra či rychlodráhy, ale z vašeho hlediska jsou vlastně jen balast. Miánkové, jste placeni za přepravu CESTUJÍCÍHO - bez rozdílu mezi Ruzynským socanem a turistou.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2523
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 10:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, a máte tu hlas lidu: Kaštan Substrátovský
Pozorně si to přečtěte a srovnejete s tím co říkám já. Nazdar.
Prox: V Modřanech je milánku int. 3,2 min, neb jedno je sólo, víš chlapče?
Přestaňte s tim letištěm. MHD tam jezdí jen 24% lidí. Marginální. A zatímco obsazenost AE roste, obsazenost 100 stagnuje. Žádný taxi nejede na Zličín. Tak co ještě chcete za důkazy, kam lidi chtěj jezdit.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2524
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 10:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adKaštan - přísp. o letišti: Koleje nebudou záležitost DP, ani města. Po privatizaci letiště v příštím roce si letiště postaví dráhu k Hostivicím,a to k jenečskému zhlaví, (protože na Ruzyňském je plno staveb), EU přispěje na rekonstrukci nádraží a úplatek památkářům a ekoteroristům aby SŽDC mohl doelektrifikovat Semmering a Hrbatou a vlaky RT Expresu, Radima Jančury a Viamontu začnou jezdit z Letiště po celé republice a Praha 6 bude o krok blíž ke zrušení Buštěhradky. Kladno zůstane obslouženo splašenejma krávama s krabičkama ČD. Toto není názor, toto je proroctví.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10027
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 11:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na té levé Proxově fotce z 27. září je hlavně zajímavý ten "nával" turistů, hodlajících jet z letiště do Prahy veřejnou dopravou. Kdepak jsou ty zbylé tisíce?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 11:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kaštane,
zkus stejným způsobem jako mne nadávat taxikáři a vymete tě z auta jedna-dvě
Problém byl totiž v tom, že na tom snímku byla skupina italských turistů, které anglicky nerozuměla, což jsem zjistil, když jsem je po pořízení snímku na jejich omyl došel upozornit. Kupodivu po zaklepání na tabuli s křížkem a ruční navigaci pochopili a odebrali se ke správnému sloupku. Nehledě na to, že jsem byl na letišti soukromně, neb jsem odlétal na konferenci do Holandska. Docela by mne zajímalo, co bys udělal ty? Seřval bys řidič autobusu, že má na zastávce zmatené turisty, nebo bys jim raději pomohl? Názor turistů na město se totiž netvoří jen podle dostupnosti oficiálních informací, ale také podle přístupu místních obyvatel a jejich ochoty pomoci ostatním.

Mmch, ve vestibulu letiště jsou dvě informační střediska dopravního podniku, kde turisté dostanou veškeré potřebné informace, pokud o ně mají zájem. Zajímavé je, že tyto střediska musí provozovat DP - proč je neprovozuje Ropid, který má koordinaci dopravy v Praze na starosti? Kdyby existovala rychlodráha na letiště, tak by ji také provozovaly České Dráhy nebo jiný dopravce, tak nechápu, proč by měl být DPP odpovědný, že na letiště nevede kolejová doprava? Dopravní podnik má z kolejí na starosti tramvaje nebo metro. Vést tramvajovou trať na letiště by velká změna oproti autobusům nebyla. Stavba metra na letiště by zase pozdržela výstavbu tras na Černý Most nebo do Kobylis, které jsou pro obyvatele Prahy daleko důležitější.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 11:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain:
Ti se právě narvali do 119 a svými všemi kufry zablokovali rozumnou dopravu do centra pro obyvatele Dědina, kteří na Nové Šárce již půl hodiny marně čekají za zpožděný spoj. Odjíždějící autobus je vidět na zastávce v pozadí. To je ta zastávka vybavená (zřejmě dle kaštana) ostudnými elektronickými informačními panely.

(Příspěvek byl editován uživatelem prox.)
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2525
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 11:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konference dozorčích turniketů v Holandsku?
:-)))))))))))))))))) V HOLANDSKU????? Ale ale ale... ZROVNA TAM....
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3382
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 11:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mop:
Naštěstí není AE zaintegrováno, protože by jinak nepobíralo zaměstnance letiště, kteří by tak rádi využívali expresu.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3383
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 12:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kaštan:
Meleš nesmysly. Buď sis nepřečet moje příspěvky a pak nechápu, proč na ně reaguješ, nebo nevíš o té díře jménem Dědina zhola nic. Letiště odbavuje 10 milionů pasažérů až poslední dva roky. Ještě v roce 1995 odbavovalo pouhé 3 miliony pasažérů a 119 sem jezdila ve špičkách po čtyřech minutách. Ano, jezdila sem často proto, protože jí plnila Dědina a jako bonus pokračovala dál. Mám specielně tobě asi po páté zopakovat, že Dědina plní ráno kloubák 119 a sólo 218 po dvou a půl minutách na stupeň č. 4? Mimochodem, Ruzyně má 10 000 obyvatel, tedy přibližně tolik, co Letňany. Zkus Letňanům vzít všechno a nechat tam linky 300.

Omyl. Cedule na zastávkách nepatří letišti, nýbrž DPP.

Koukám, že to tu znáš maximálně prstem po mapě. 100 je dnes mnohdy rychlejší, než ucpaná Evropská ulice. Podle jízdního řádu se přes Zličín dostaneš na Václavák o pět minut déle. Pokud kolabuje Evropská, což není výjimečný, je to přes Zličín daleko rychlejší. Cizinci je šumafuk kudy jede, protože to tu nezná a ani si nedokáže dát dohromady, kde se ta Ruzyně vůbec nachází. Cizince štve jediné. Že se musí mačkat v narvané 119 po ucpané ulici.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3384
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 12:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, 100 fakt nestagnuje. Ta se totiž bude, na výslovné přání letiště, nejspíš posilovat. Zatím nejsou vozy.

Mc bain:
Vyfotím ti velmi rád na Můstku poloprázdné Béčko. Budeš taky tvrdit, že jezdí prázdný? Proč se tedy už 30 let uvažuje nad tím, postavit na letiště koleje, když je tu pusto?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2526
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 12:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No Substrát je už nejméně druhej, kdo tu mele nesmysly. Jinak laskavě zahrň do svých výpočtů, že už začíná být ucpaný i úsek mezi sjezdem z nového letiště a velkou křižovatkou s Evropskou, a nově i okolo křižovatky s I/6 - a to tam není napojena ještě R6. Přesně tak, jaxem před rokem psal a jax mi to nevěřil. Už je to tady. A bude hůř.
Jinak Dědina stěží plní 218 na st. 3. Oprav si svoje měřítka. A v neděli a večer ani ne na st. 1
Jo a k těm zaměstnancům - není ti podezřelý, že na letiště jezděj už léta dva busy z vyslovenejch prdelí: 179 a 225 a nově i noční doprava na Letiště byla prodloužena tímto směrem (510)a ještě chce letiště posílit 100 stejným směrem? Že ti zaměstnanci spíš jezdí právě tímhle směrem, než 119 a AE do centra?

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3385
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 12:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
Nejde o děti, ani o Pražany. Jde o turisty a ty se o 119 dozvídají prvně až na letišti po příletu. Těmhle chci 119 schovat a před terminál jim přistavit bus s policema na bágly a s intervalem podle poptávky. Nic víc to do doby "kolejí" na letišti nechce.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3386
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 12:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Fakt jsem Pražskej okruh od letiště po Zličín ještě ucpanej neviděl. Jo, někde před sjezdem na Barrandov, ale tam už 100 dávno nejezdí. Oproti Evropské jsou na okruhu kolem Ruzyně zácpy asi tak minimální, jako nehody na D1 vs. nehody drah mezi Prahou a Brnem přes ČT.

218 se plní od Dědiny až po Šárku. A ráno k metru z Šárky jezdí plná dost.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2527
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 12:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A že bysme busy s policema na bágly nasadili na 119? Pár kloubusů hravě předěláme a bude po problému. Pochop MArtine, že tok řeky prostě neotočíš. Takhle už v minulosti chtěli manipulovat jedni. A kde je jim konec.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2528
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 12:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo hochu, tak sorry, ale tos viděl fakt málo. To asi bude příčinou toho, co tu tvrdíš o dopravě na letiště. Fakt už ti to jinak napsat nemužu, poté co jsem zase minulý týden jel úsek Dědina-K letišti (podle zast busů ČSAD) 40 minut.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2529
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 12:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a 218 z Šárky plná? Z Šárky maj lidi ject tramvají!
Budoucnost patří bagrům!
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 12:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mop: Souhlas, ale mám dojem, že nejde plně zaintegrovat AE do PIDu, neboť je to společný podnik ROPIDu a ČD, aspoň mám ten dojem. Jinak z Nádrholu na letiště je lepší jet za tarif ČD, tj. 1. třídou.
Martin: Není to pravda, linka 119 z letiště do Prahy je ve všech průvodcích pro turisty. Proto jsem navrhoval 119 jako expresní linku v trase Dejvická - Terminál Sever 1 - Terminál Sever 2. A žádná jiná zastávka. A vymeták může být 105 v současné podobě 119. Prostě v Praze na letiště jezdí 119 a do ZOO 112. Na toto nemůžeš sáhnout, to je archetyp!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3387
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 12:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Police ve 119 jsou na nic, když ti linka funguje zároveň i jako napaječ k metru. Slučuješ tu dvě skupiny cestujících s úplně jinými preferencemi do jedné linky, a to je špatně.

Pochop Káeme, že nechci otáčet tok řeky. Chci jediný. Dostat cizince s kuframa z pravidelný zastávkový linky. Netvrd mi tu něco o toku řeky. Znáš to tu asi jenom z mapy. Cizinec ti leze do toho, co mu doporučíš. Jakej je tvůj tok řeky z letiště v Sydney do centra města? Asi takovej, kterej najdeš v průvodci, nebo takovej, kterej ti někdo doporučí. Já nemůžu za to, že letiště vzrostlo od roku 1991 desetinásobně a jediná reakce města bylo posílení 119 mimo špičku. Že nikoho nenapadlo, že s růstem letiště vzroste i počet aut po Evropský a tím pádem se natáhne i doba cesty 119, nikoho bohužel už nenapadlo. Nikoho nenapadlo, že když pověsim nad nástupní zastávku na letišti ceduli BUS Centrum a nechám z této zastávky odjíždět i 225 a 319, že polezou cizinci o do těchto linek. Tak co tu píše o toku řeky?

Káeme, nevymešlej si, já tu bydlim a v životě jsem neviděl ucpanej okruh kolem Ruzyně. K Letišti-Dědina 40 minut? Tam sis přihodil nulu, ne? Nechtěj mě rozesmát.

Z Šárky maj lidi ject tramvají Tok řeky nezměníš.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10029
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 12:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin - Vyfotím ti velmi rád na Můstku poloprázdné Béčko. Budeš taky tvrdit, že jezdí prázdný? Proč se tedy už 30 let uvažuje nad tím, postavit na letiště koleje, když je tu pusto?

Já netvrdím, že je na Ruzyni pusto. Ale myslím, že už jsem viděl hodně světových velkoletišť, ale nějak si nevzpomínám, že bych na nějakém viděl příliš využívanou návaznou kolejovou dopravu. Snad možná Heathrow, ale tam jsem nikdy nevystupoval. Připadá mi, že koleje na letiště jsou jen takový "nutný" doplněk taxíkům a jiným "méně sociálním" způsobům dopravy. A to se těmi vlaky, metry a rychlodráhami vždy snažím jezdit, takže jistý přehled mám. Myslím, že letišťátko velikosti a hlavně významu Ruzyně (sorry) se bez kolejí ještě dalších 30 let klidně obejde.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3388
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 13:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
Zaintegrovat linku AE znamená, že to co ti dnes jezdí ráno z Dejvic na letiště (zaměstnanci) kloubákem po pěti minutách, ti poleze do AE, protože to pro ně bude rychlejší.

Nesouhlasím. 119 jezdí na letiště sice od pradávna, ale to neznamená, že se doprava na letiště nemůže přizpůsobovat měnící se poptávce. Do Vysočan v 80. letech taky jezdilo mraky linek. Když ČKD zavřelo továrny, maj tam jezdit ty linky pořád? To že je linka 119 napsaná ve všech průvodcích, je špatně, a poukazuju tu na to už pár let. Cizince nezajímá, jestli na letiště jezdila 119 i před třiceti lety. Ono ho zajímá, co jede z letiště v danou chvíli, kdy se ocitá poprvé na půdě ČR.

Expres Dejvická-letiště ne!
1) 119 je dnes vytížená oběma směry. Ráno jezdí zaměstnanci na letiště a opačný směr plní Dědina k metru. Odpoledne se ten proud vymění. Proto bych do 119 v tomto případě vůbec nešahal.
2) Pokud takový expres zavedeš, budeš ho muset posílit na takovou mez, aby ti převzal zátěž z dosavadní 119. Přesto z Dědiny budeš muset ve špičkách ponechat současnou kapacitu 119. To znamená nárůst dvojnásobku vozokilometrů oproti současnýmu stavu a z toho polovinu jalovejch kilometrů - expres ráno do Dejic a odpoledne na letiště a vymeták ráno na Dědinu a odpoledne z Dědiny nepovezou nikoho.

Vůbec nešahám na 119. Tu bych nechal tak jak je a pro ty, co jsou na ni zvyklí, ať s ní i dál jezdí. Problémem je výrazný nárůst tursitů v posledních pěti letech úměrný k růstu letiště. Turisti linku přetěžujou báglama a zpožďujou nákupem jízdenek u řidiče za bankovkovou hotovost. Stejně tak je jich produ velmi nepravidelnej, protože letadla nelítaj podle jízdního řádu jako tramvaje, ale podle slotů. Proto tu například mezi čtvrtou a pátou nepřistane nic a pak mezi pátou a šestou 30 letadel. Jiný je to v úterý, jiný zase v pondělí. Jiný je to v březnu a jiný zase v červenci. Proto tady pomůže jediný - kyvadlovka řízená dispečerem pendlující mezi Zličnem a letištěm, která bude sloužit jen a jen turistům. 119 samozřejmě nechat Dědině, zaměstnancům letiště a těm co jsou na ni prostě zvyklí. To ale nejsou turisti při své první návštěvě Prahy.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2530
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 13:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale panebože Martine, kdy pochopíš, že řešení je AE (a její integrace) a ne 100? Nebo 119 a zastávková 218? Že 100 je bonus, třešnička navíc.
McB: Myslím že neobejde. A ono si to myslí taky. Tyseš známý zastánce gumokol, takže se ti nedivím, ale železnice , kromě úlohy přepravy do města, má úlohu přepravy po zbytku země, který letiště obsluhuje. Taxíkem do Pardubic nepojedeš.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3389
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 13:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Co to znamená obejde? Že to současná MHD odvozí? Samozřejmě ano, ale za jakou cenu? Evropská kolabuje a bude hůř, protože letiště roste. 119 se kapacitně moc posilovat nedá a jestli jo, narazí to na kapacitu obratiště na Dejvický. Proto si já myslím, že Zličín je do doby kolejí na letiště velmi přijatelný, ba dokonce jediné nutné zlo, které bude stejně za pár let nevyhnutelné.
Jestli se na to mám ale podívat v zájmu nějakého komfortu a rozvoje infrastruktury, pak jsou koleje na letiště nevyhnutelný. Tvůj názor bych mohl parafrázovat tak, že veškeré investice plynoucí do dopravní infrastruktury byly od dob vynálezu parního stroje zbytečné. Tehdy taky nohy koňská síla stačily.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 13:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine,
když píšeš, že Dejvická kolabuje - to nevadí obyvatelům Dědiny a zaměstnancům letiště stát v zácpách ve 119?

Káem:
Kde jinde ve světě používají letiště jako druhé železniční hlavní nádraží? Pochybuji, že na ty meziměstské letištní vlaky dojde, protože to narazí na nízkou kapacitu Buštěhradky, která bude muset pojmout i regionální vlaky od Kladna. Tipuji, že kapacita se najde pouze ve sedlech, což příliš atraktivní zas nebude.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3390
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 13:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, řešení AE nám tu funguje pomalu třetím rokem a průměrná vytíženost linky je asi taková, že bychom to odvozili Fábií. Tvé řešení AE jsem v návaznosti z Pendolina využil již 2X. Z toho mi jednou trvala cesta na letiště 65 minut (Veletržní) a po druhé těšně pod 60 minut. Tohle já za řešení nepovažuju. Stejně tak nepovažuju za řešení obsluhovat letiště Ruzyně linkou, která cestou veze i ty, jež musí hopsat přes desítky zavazadel a na zastávkách čekat půl hodiny na konvoj tří stodevatenáctek, protože řidiči neumí anglicky a protože někdo z nepochopitelných důvodů se domníval, že nákup jízdenek u řidiče turisty, kteří mají nejmenší obnos 200 Kč, žádné spoje nezpozdí. Stejně tak nechápu, proč nemůžeme kyvadlově tahat mraky turistů k metru Zličín, které se nachází od letiště co bys kamenem dohodil, ale musíme je, z důvodu "vždycky se to tak dělalo", tahat do Dejvic, i když všichni víme, že infrastruktura (Evropská a Kulaťák) na to není stavěná.

Je zvláštní Káeme, že jinde nutíš lidi fárat do podzemí, rušíš tangenty a místo přímého směru jim podstrkáváš směr objízdný, a to u lidí, kteří tu bydlí, jezdí každý den a tvoří ten tvůj tok řeky. A že u někoho, kdo jede do hotelu a Prahu si umí v hlavě poskládat maximálně z obrázků, cpeš tou nejrychlejší cestou, i když ona rychlejší už mnohy ani není, ale hlavně je pro celej DP výrazně dražší. A kdo tu před týdnem psal o ekonomii? Není lacinější poslat autobus na šestiproudou magistrálu, místo toho, aby ti postával v kolonách na Bořislavce? Jistě, podle tebe je PO ucpaný stejně. Pak ale oba asi žijeme v jiném městě.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3391
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 13:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proxi, samozřejmě že vadí. Jenomže Dědina tvoří ten Káemův tok řeky a zvyk je železná košile. Stejně tak vím, že řešení se nachází v kolejích za přispění nemalých investic. To se ale turistů netýká, protože ty tok řeky netvoří a do doby, než sem povedou koleje se dají odklonit jinam...a ještě ušetřit za súpící kloubáky v kolonách. Turistům je to jedno, protože ty směry neznaj. Pražáky těžko naučíš jezdit jinudy.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10030
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 13:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin - Evropská kolabuje a bude hůř

Evropská kolabuje? A kdy? To je fakt zajímavý, ty vidíš kolabující Evropskou, KáeM zase kolabující okruh u letiště. Já tam ani tam zácpu neviděl nikdy.

protože letiště roste.

Takže za dalších 15 let už jím bude procházet třeba 20M lidí? No a? Pořád to bude spíš menší letiště.

Prox - Kde jinde ve světě používají letiště jako druhé železniční hlavní nádraží?

Možná ve Frankfurtu, ale tam jde hlavně o přestupy mezi vlaky. Vazba na leteckou dopravu tam bude bezpochyby minimální, tak jako na jiných významných světových letištích.

Zajímalo by mě to Heathrow, jaký je tam podíl cestujících, kteří využívají k přepravě do Londýna železnici.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10031
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 13:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jinak v podstatě souhlas, pro těch pár dobrodruhů, kteří přiletí každý den na Ruzyň úplně na blind a je odkázáno na MHD aby se nějak dostali do centa Prahy klidně může jezdit prioritně 100ka přes Zličín nebo Butovice nebo jinou . Takovým lidem je to samozřejmě úplně jedno jestli jedou o 5 nebo 10 minut déle.
Doporučuji se svézt metrem z letiště JFK v NYC, uvidíte jaké kouty velkoměsta s vámi vymete. Taky jím kromě baťůžkářu nikdo jiný na/z letiště nejezdí.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3392
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 14:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Tys nikdy neviděl zácpu na Evropksý? Tak to tu moc často nejezdíš. Pokud jedu do centra po osmý ranní, tak to stojí od vozovny až někam po pumpu Esso a Hadovka-Horoměřická taktéž. Odpoledne, kdy se vracej Kladeňáci se zas stojí od smyčky Šárka po Shellku a na ČV taky. Nejlepší bývaj pátky a pondělky.

nad 25 mil. - super velká letiště
10-25 mil. - velká letiště
1-10 mil. - středně velká letiště
100 tis.-1 mil. - malá letiště
do 100 tis. - velmi malá letiště
Já nevím podle čeho bych měl posuzovat, kdy je na letiště vhodný stavět vlak a kdy ne, ale současná úroveň spojení letiště - centrum Prahy je nevyhovující. Nepíšu, že nedostačující. Ale hůř bude.

Pokud si ještě pamatuji, tak v NYC metro až na letiště nejezdilo. Končilo těsně před terminály a pak tam fungovaly pendlbusy k jedotlivým terminálům. V porovnání s tím, jak je daleko Zličín od Ruzyně se tehdy jelo autobusem skoro půl hodiny, než jsme se vůbec dostali k tomu našemu terminálu. Psal se rok 2001. Já se jen snažím hledat aleternativní trasy, které do doby, než sem něco kolejovýho pojede, budou pokrývat poptávku. Současnej směr do Dejvic je opravdu vyčerpanej. A tím nemyslím ani tak vytíženost spojů, jako Kulaťák a Evropskou.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2531
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 14:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panebože, Mcbaine, ne*er mě. :-) Nejméně dva pracovní dny odpoledne kolem 16-18 hodiny jsou kolony vozidel na Evropské zc u Hadovky, a mezi Nad džbánem - až DŠ. Toto zdržení znamená, že tramvaj jedoucí 8 minut po IAD z dejvické je na DŠ STEJNĚ! Všechny pracovní dny ráno mezi 8-9 hodin je kolona od Thákurovy na kulaťák. To je to, co mám ověřený fyzickou přítomností a není důvod se domnívat, že jsou to kolapsy jediné a jen když tam jsem já.
Proxi - ty se do toho radši nemíchej, když to ani pořádně nečteš - Buštěhradka již dávno není ve hře. A každé evropské civilizované letiště má kolejovou dopravu.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2532
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 14:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, Martine, mysme Mcbainovi napsali skoro totéž a nezávisle na sobě :-) o tý Evropský. I v lecčems ostatním se shodneme, ale já prostě nevěřím, že lze turisty přesměrovat. To spíš místní. Takže 119 zrušit, nechat AE posílený a nezaintegrovaný, 100 posílenou a 218 posílenou.
Budoucnost patří bagrům!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 14:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káemíčku, nerozčiluj se - praskne ti cévka a nerad bych Tě měl na svědomí
Na Semmering nikdo vlaky nepustí, kromě Orient Expresu a jiných nostalgických souprav. Ta trať vede kolem několik chráněných území různých stupňů - tolik výjimek by se jentak někomu uplatit nepodařilo A pochybuji, že by se Jančura pouštil do takového kšeftu, neb vždy volí cestu nejmenšího odporu a hraje na veřejné mínění. Vezmi si ten dnešní článek v MFD, kde si div nestěžuje, že má roční zisk ubohých 15 miliónů. "Mámo, ten chlap je tak skromnej, až bych mu zaplatil pivo z poslední dvacky co mám zašitou zevnitřku kapsy."
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3393
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 14:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, turisty zblbneš úplně krásně. Stačí se podívat na chaos na nástupních zastávkách u terminálu Sever 2. Tady fakt lezou do autobusů přijíždějící z centra, a to těm autobusům na BUSE svítí nápis NO CENTRUM jako kr*va a ještě se z repráků anglicky hlásí, že tento spoj nejede do centra. Přesto tam lezou. Stejně tak v roce 2002 odjížděly linky 100 a 119 z úplně jiný zastávky, než vymetáky a ve 179 nebo 225 jsi baťůžkáře nepotkal, dnes jo. To mě utvrzuje v tom, že pokud jim přistavim před halu třeba erťák, napíšu na něj bus centrum a za volant posadim tebe, že mi do toho prostě vlezou. A věř tomu, že pokud s nima uděláš kolečko přes Hostouň a Dobrovíz a nakonec je vyklopíš třeba na Smíchově, vůbec jim to divný nepřijde.

Místní přesměrovat? Jak kde. Na Proseku se to určitě povedlo. Dříve plná 187 na Palmovku tam dnes jezdí prázdná a hlavní směr představuje Ládví. Věřím, že bys lidi naučil takto jezdit i z Čakovic nebo Letňan pokud by tam jezdil expres via Ďáblice resp. Veselskou. Kde se to ale moc nenaučili jsou například Modřany - nejdříve omezené autobusy se pak vrátily k původnímu normálu a 16 ve dvojicích se prohodila s 21 v sólech. Ani z Rohožníku se lidi nenaučili jezdit přes Klánovice vlakem, i když jim 251 jezdí často s přesnou návazností. Stále se jezdí hlavně via ČM, i když je to časově do centra delší.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3394
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 14:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
Zisk 15 milionů z tržeb 2.5 miliardy je málo.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10032
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 14:47:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin - Pokud jedu do centra po osmý ranní, tak to stojí od vozovny až někam po pumpu Esso a Hadovka-Horoměřická taktéž. Odpoledne, kdy se vracej Kladeňáci se zas stojí od smyčky Šárka po Shellku a na ČV taky. Nejlepší bývaj pátky a pondělky.

No tak to je teda kolaps - jednou denně v každým směru a v části ulice.

Pokud si ještě pamatuji, tak v NYC metro až na letiště nejezdilo.

Metro na letiště nejezdí ani teď, ale ke dvěma trasám teď jezdí letištní vláček (takový ten typický letištní dvojvagonový bez řidiče). varianta pro dobrodruhy, kteří mají rádi kolejovou dopravu.

KM - Toto zdržení znamená, že tramvaj jedoucí 8 minut po IAD z dejvické je na DŠ STEJNĚ!

Takže jízda kolonou kolabující Evropskou vyvolá proti jízdě souběžnou kolejovou dopravou zdržení celých 8 minut? No to je teda fakt malér...

ale já prostě nevěřím, že lze turisty přesměrovat.

To je samozřejmě to nejsnažší. Ti netrpí žádnými stereotypy. Akorát že naprostá většina z nich stejně využívá k dopravě na a z letiště (všude na světě) dopravu typu taxi nebo různé shuttle. Těch pár dobrodruhů, kteří jezdí MHD je podle mě úplně zanedbatelných.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3395
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 15:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
S těmi úplně zanedbatelnými bych ti přál jezdit každý den. Zanedbatelný jsou možná v celém globálu Prahy, ale pro jednu linku jsou možná až neúnosný. Je rozdíl s nimi jezdit ve dvaadvacítce s foťáky na krku a mapou v ruce a je rozdíl s nimi jezdit, když maj kolem sebe haldy zavazadel.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3396
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 15:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to je teda kolaps
Kolaps je možná silný slovo, ale pokud máš jet na Dejvickou 10 minut a trvá ti to třicet, tak ti do smíchu není. Budiž, Praha je zapcaná celá, ale proč musim v týhle zácpě stát na jedný noze a ještě ne vlastní, protože 50% plochy busu zabíraj bágly, to už nepochopim.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10033
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 17:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zanedbatelný jsou možná v celém globálu Prahy, ale pro jednu linku jsou možná až neúnosný

No však, já jsem taky pro zvláštní linku jen pro turisty, a to klidně na Zličín. Ale stavět "rychlodráhu" kvůli pár dobrodruhům, kteří do Prahy přiletěli na blind bez zajištěné dopravy z letiště do hotelu mi přijde přehnané.

Praha je zapcaná celá, ale proč musim v týhle zácpě stát na jedný noze a ještě ne vlastní, protože 50% plochy busu zabíraj bágly, to už nepochopim.

Tomuhle samozřejmě rozumím.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 18:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Ona ta rychlodráha by snad měla vést také na Kladno a odbočka na letiště by se s tím svezla.
Káem tady citoval, že MHD používá z cestujících na letiště 24% - tak nevím, jestli je to málo nebo hodně, z 10 milionů cestujících je to skoro 2,5 (hodně), ale na den to vychází asi na 6850 (málo)... většina jich vychází ale do letních měsíců, taže v létě by to mohlo být kolik? 15 000 za den?
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3398
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 18:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Ale ta rychlodráha se přeci nestaví jen kvůli dobrodruhům. Dnes na letišti pracuje 13 000 lidí a do desti let to má být 20 000. Neznamená, že stejné procento, které dnes jezdí autobusy bude jezdit i vlakem. Pokud pojede do centra vlak, zcela jistě převezme část klientely taxikům a smluvním dopravcům. Pokud se budeme bavit čistě o kapacitě, určitě se shodneme, že nám na letiště mohou jezdit dalších 20 let jenom autobusy. Pak je třeba se ale připravit nejenom na 100 v intervalu 2 minut, ale i na dvojnásobný počet aut na Evropský, na Kulaťáku a třeba i v Chotkovejch sadech. Tím chci naznačit, že pokud sem pojede vlak nebo metro, o cestující mít nouzi nebude. Stejně tak se Praha obešla po povodních bez metra. Kapacitně se to zvládalo, ale jak a za jakou cenu? Každý má na infrastrukturu jiný pohled. Někomu by stačila v Praze infrastruktura Dháky nebo Bangladéše, někdo by ji radši přizpůsobil třeba Mnichovu. Pokud se spokojíme se současným stavem, neznamená to, že je to tak správně. Pak se ale nedivme, že nám D1 nepobírá a že se v Německu už dnes projektují tříproudové dálnice s dostatečnou rezervou pro dalších 30 let, zatímco my stavíme okruh Prahy o dvou pruzích, a to bylo málo před deseti lety, natož dnes a bůhví co za dalších 20 let.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3399
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 18:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Káem citoval turisty. K těm turistům si tam připočti denně ještě 13 000 zaměstnanců (V roce 2015 - 20 000). Z těch 13 000 jezdí automobilem minimum, protože parkovat se tady bez lepších pozic a kamarádů moc nedá. Pravda, spousta zaměstnanců to teď řeší tak, že si nechaj auto v Šestce, ale tam zaparkuješ sotva 700 aut. To je pořád málo, stále většina sem jezdí hromadkou.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 19:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Jak mám chápat větu, že by někomu v Praze stačila infrastruktura Dháky nebo Bangladéše? Myslel jsem si, že Dháka je hlavní město Bangladéše. Osobně si myslím, že příměr Prahy a Bangladéše je zavádějící a nedají se tato hlavní města z hlediska infrastruktury poměřovat. Jinak se omlouvám, ale historie a zeměpis patří mezi mé zájmy.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3402
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 19:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je mi jasné, že Dháka je hlavním městem Bangladéše. Špatně jsem se vyjádřil, ale každý to asi pochopil. Já tím jen poukazoval na to, že to co stačí Mcbainovi, nemusí stačit mně a ostatním. A pokud on považuje rychlodráhu na letiště za zbytečnost, nekdo může považovat za zbytečnost i kanalizaci. Kde je ta hranice, co je nadbytečný luxus a co není? Podle Schwarze je to jeden metr tramvajový tratě, podle většiny šotoušů je to chalupoida. Podle mého názoru ať už vlak nebo metro na Ruzyň potřeba jsou (oboje najednou je samozřejmě pitomost).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2533
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Turisty právě nepřesměruješ. Po světě kolují stamiliony průvodců, ve kterých se píše , že z letiště do centra se 50 let jezdí 119. Musíš znát i související vědy, nejen šotologii. A to je to na čem kolabuje většina vašich závěrů. Ano, tramvaj, která na cestě z Dejvické na DŠ 10x zastaví, otevře dveře, vypustí cestující zavře dveře, dojede na své cestě trvající 15 minut o 8 minut (50%) dříve než auto. Mně to přijde dost. Ve dvě v noci to autem jedeš 5 minut. a další omyl: Rychlodráha se bude stavět kvůli letišti, které má peníze - nějací cestující jsou vedlejší. URČITĚ se nebude stavěk qůli Kladnu - to bude v nejlepším případě odbočka, hlavní trať bude na letiště.
Proxíku, cévy mám v pořádku a vydržej hodně velkej tlak. Chlapečku muj, tam jsou asi dvě chráněný území až v dolní části a milášku, vliv lidí bydlícíh na ořechovce je silnější než nějaký chráněný území. Věř mi. to je zas o tom, že neznáš jiné vědy, než šotologii. proto tobě a mnoha dalším není furt jasný proč nejde udělat druhou kolej napříč ořechovkou. A přitom tam furt neni. Divný co? Mě ne.
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1479
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš bude druhá kolej přes (spíše pod) Ořechovkou než jakákoliv (rychlo)dráha na letiště, které ji na rozdíl od Kladna až tak nechce, protože mu tam nutí metro - ale to už jsem v jiném tématu DF.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3404
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, průvodci se každým rokem aktualizují. Já jsem také do druhé třídy říkal soudružko učitelko. Protože mám deset let starou mapu a bydlím v Letňanech, budu stále očekávat na zastávce 159 směr Českomoravská?
oakman cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 21:23:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer, přete se urputně pánové, ale jak tak koukám, jde o několik paralelních monologů. Nevolil bych tak ostrý slovník jako kolega "kaštan", ale vaše diskuse mi připadá poněkud cyklická. Chápu Káem, že na oscilujícím provozu letiště se grafikon nevytvoří, chápu i vzteklého Martina, ono cestovat s kufry a lidmi v špičce je mrzuté, ale chápu i zmíněného kritika, protože některé vaše příspěvky hovoří jazykem zaměstnance, ne klienta.
Ono totiž není chybou cizinců, že se jezdí, je pouze naší chybou, že spojení z národního letiště je v rámci DPP vypadá tak, jak vypadá.
Mohu ujistit pana McBaina, že Praha rozhodně není malé letiště, a dosavadní "překvapivý" nárůst na 10 mil. bude jistě překonán. To, že někteří zastánci konservace návyků nemohou s touto realitou duševně nakládat je varující.

Obecně na toto konkrétní téma - je zajímavé, jak malá část města a jak malá lokální populace na Chalupově dokáže totálně zaplnit svými dilematy prostor nejen zde - a to se vlastně pořád mluví o tom, co se nepostaví.
Vzhledem k jistým osbním známostem jsem k projektu "rychlodráha poněkud skeptický. SŽDC ani Magistrát na to peníze uvolnit nemohou, neboť je prostě utopily jinde, nechuť místního obyvatelstva je nadmíru vysoká, takže si troufám prognozovat, že to vše skončí na bázi Metro + Tram. Rovněž nemohu dohlédnut reálné možnosti "Rychlokladenky", protože na to prostě na Bendlově není poptávka. Ostatně, pokud pan Kvasnička zakoupil ČEDAZ, nedá se čekat, že by mu brzo vyrostla konkurence v podobě linky. To on pan Kvása ví, do čeho investuje.
oakman cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 21:37:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud přijmete omluvu za skotáctví mého mladšího kolegy, tak bych měl jednu konkrétní otázku.
AE dnes spojuje Pendolíno a letiště. Po dokončení Nového Spojení se ovšem Pendolíno odstěhuje na Wilson. Kam a proč bude jezdit AE?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3406
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 21:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

oakman:
Po dokončení Nového spojení začne rekonstrukce hlavního nádraží vč. nástupišť 1-4. Tato rekonstrukce bude trvat někdy do roku 2011. Do té doby budou určitě Pendolina stále končit v Holešovicích. Co bude pak, to netuším. Rád bych AE viděl až na hlavas, ale nějak tomu nevěřím.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10034
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 22:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM Po světě kolují stamiliony průvodců, ve kterých se píše , že z letiště do centra se 50 let jezdí 119. Musíš znát i související vědy, nejen šotologii. A to je to na čem kolabuje většina vašich závěrů.

Jenže 95% těch průvodců je stará 2 - 3 roky, protože s padesát let starým průvodcem bys toho moc nenacestoval. Turistický (přesněji řečeno baťůžkářský) průvodce je velmi rychloobrátkové zboží. A 95 % těchto průvodců je vydáváno několikamálo vydavatelstvími, v čele zřejmě s Lonely Planet. Takže by podle mě nemělo být nic snazšího, kdyby "marketingový pracovník" buď DP nebo letiště kontatoval toto vydavatelství a ke změně může dojít ve velmi krátkodobém horizontu. Chce to znát trochu i související vědy, a hlavně si občas vyrazit do světa "na zkušenou".

Ano, tramvaj, která na cestě z Dejvické na DŠ 10x zastaví, otevře dveře, vypustí cestující zavře dveře, dojede na své cestě trvající 15 minut o 8 minut (50%) dříve než auto. Mně to přijde dost. Ve dvě v noci to autem jedeš 5 minut.

Tobě jako pražákovi to přijde dost, to chápu. Ale člověku, který x-hodin letí letadlem a y-desítek minut stráví letištními serepetičkami typu fronta na pasovku, čekání u karuselu na batoh a podobně je ztráta deseti minut v banální "zácpě" na Evropské skutečně xmíchu.

a další omyl: Rychlodráha se bude stavět kvůli letišti, které má peníze - nějací cestující jsou vedlejší. URČITĚ se nebude stavěk qůli Kladnu - to bude v nejlepším případě odbočka, hlavní trať bude na letiště.

Ano, rychlodráha (až se jednou bude stavět, resp. bude stavěna) "se bude" stavět za peníze letiště, o tom nepochybuji. A až tam bude jezdit, tak bude vozit skoro vzduch, jako vozí skoro všechny kolejové "socky", jezdící na světová letiště. Leda že by to někdo pojal jako vídeňský CAT, což je ovšem dost nestandartní příklad a určitě nejde o běžnou městskou hromadnou dopravu. Ale podle mě má jedině tento typ spojení letiště a centra města vlakem smysl.

Oakman - Mohu ujistit pana McBaina, že Praha rozhodně není malé letiště

Ale je. Velká letiště prostě vypadají jinak. Praha je regionální krcálek, sloužící především k odbavování CZ populace pro lety do Tunisu, Turecka a Egyptu a pár přípojných letů na skutečně velká evropská letiště (Frankfurt, Londýn, Moskva, Mnichov, Vídeň, Paříž...). A pak ještě jako základna pro různé podivné společnosti typu Sky Europe.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10035
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 22:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě drobnost - před necelým měsícem jsem Ruzyň využil jako startovní bod k cestě do světa (při které jsem naštívil několik skutečně velkých světových letišť, možná i ta největší ) a k ke své přepravě na letiště jsem využil kombinaci A + 119. Cesta proběhla naprosto bez problémů a jízda autobusem z mi z konečné stanice metra na pár km vzdálené letiště přišla naprosto vyhovující. Praha není Tokio s 90 km vzdáleným letištěm Narita (také jedno z těch velkých ).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10036
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 22:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě na závěr - kdybych bydlel na Dědině jako Martin tak bych také prosazoval vymístění baťůžkářů z "běžné" MHD do nějakého speciálu (100 na Zličín, AE na Dejvickou ). Ale nedělejte z japonských a italských "backpackers" hlavní ruzyňskou zátěž.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2534
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 22:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a nakonec se máme všichni rádi. Dobrou noc. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10038
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 23:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě tedy na dobrou noc přidám dvě fotky interiéru jednoho vozu městského kolejového systému, jedoucího z centra města na jedno velké letiště (i když v té zemi zdaleka ne největší). Jel jsem tím minulý týden, "vytížení" obvyklé jako u jiných podobných systémů jinde na světě. Na letiště se prostě "tímhle" nejezdí a nevím, proč by tomu zrovna v Praze mělo být jinak.

 
 

Jo a je to foceno v pracovní den odpoledne, na letišti bylo letadel i lidí dost. Jen zde ne.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4053
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 23:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Po dokončení Nového spojení začne rekonstrukce hlavního nádraží vč. nástupišť 1-4. Tato rekonstrukce bude trvat někdy do roku 2011. Do té doby budou určitě Pendolina stále končit v Holešovicích.

Ne. Modernizace západní části hlavního nádraží (tj. u nástupišť 1 až 4) proběhne v příštím roce, způsobem vše najednou, tak aby pro začátek JŘ 2009 byla víceméně zprovozněna.
Současné převedení - nejen - Pendolin na hlavní se dá očekávat.
Zhruba koncem roku 2011 skončí rekonstrukce Běchovice - Úvaly, čímž bude trať Praha - Kolín po zhruba 18 (!!!)) letech prací zmodenizována.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 08:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mcbain
Bingo. Měl jsem také možnost poznat několik letištek, přičemž jedno bylo spádovou oblastí asi pro 40 000 000 lidí, a opravdu metro jedoucí jednou za 15 minut a zející prázdnotou mě trochu zaskočilo. Dalším letištěm bylo trochu podobné Praze, Jen v tom městě žije cca 6 000 000 lidí a zhruba se tam otočí dvojnásobek až trojnásobek turistů. A opravdu do vlaku po 7 minutách nenastupovalo více než 10 lidí. sledováno téměř 3x-4xdenně v nejruznějších časech. Takže v Prase to typuji tak na 20-30 lidí jeden metpo či vlak............ . .......... .
Asi jsem z jiného světa.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10041
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 09:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tak. Jediné letiště, které by mohlo tomuto neodpovídat je Heathrow, ale tam jsem nikdy nevystupoval/nenastupoval (pouze několikrát přestupoval), takže nevím. Jinde to ale (ne-)funguje spolehlivě.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2535
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 10:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm vašim obrázkům: Ale jistě přátelé. Ale vy se zase dopouštíte podstatné chyby, proč si proboha nedáváte pozor. NIKDO (kromě Chalupy) tu nemluví o metru, ale o ŽELEZNICI na letiště. Rozdíly mezi možnostmi metra a železnice najdete v mých minulých příspěvcích dávno do historie.
Jinak jsem si uvědomil, že je třeba opravdu vzít do hry věc, kterou tu někdo včera připomněl a na kterou i já neustále zapomínám: vlastnictví autobusů na Kladně. To je opravdu jeden z klíčů, proč mapa PID vypadá tak jak vypadá (vykousnutí na západě) a proč i ostatní snahy (rychlodráha a apod.) zatím dopadaj tak jak dopadaj. Dává to ovšem další plus Semmeringu, protože vlak do P5 nebude konkurovat busu do P6. A tak jak Bkp popsal budoucnost Hl.n. je jasné že žádný investor nebude stát o připojení do koncového nádraží, které by měl jen pro sebe - to k šancím buštěhradky.
Budoucnost patří bagrům!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace