K-report
 

Archiv do 05.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Všeobecná tramvajová diskuse » Archiv do 05.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 22:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer, otázka hlavně na Jenkiho: Je možné někde sehnat technické výkresy ostravských historických vozů? Zejména vozu 25 (kroužkáč) a komárka? Popřípadě koho bych měl kontaktovat? Ústřední dílny, nebo vozovnu? Také sháním výkres vozu Inekon Trio 01. Jen ujišťuji, že se nejedná o průmyslovou špionáž. Několik výkresů Tria jsem viděl v časopisech a na netu, ovšem já potřebuju konkrétním měřítku, abych je pak převedl na 1:87. Děkuji
http://tramtrain.blog.cz
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 22:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki, můžeš mi poslat svoji mejlovou adresu. Potřeboval bych s Tebou zkonsultovat pár věcí.
Díky Honza
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2458
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 09:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Olsi : technické výkresy ostravských historických vozů buďto neexistují (většinou), nebo jsou ve formě "modráků" v soukromých sbírkách. Výkresy ale stejně obvykle nesouhlasí se skutečným stavem, takže osobní obkreslení je nezbytné.

Nějaký ten typák Tria v dwg zkusím vykopat a poslat.
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 12:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Díky, mám k dispozici je bokorysy hist. vozů v přibližném měřítku 1:120 a 1:95/100, alespoň to můžu porovnat, co je přesnější. A eště dotaz, co se týče Inekon 11 Penta, bude se vyrábět prototyp tzv. na vlastní pěst (něco, jako škodovácká Vektra), nebo se musí počkat, až si to někdo objedná? Vektra bohužel stojí v kopřivách, ale o prototyp Penta by měl možná zájem DPO (vzhledem k tomu, že kupuje vše, co se mu dostane pod ruku) Tím nechci nic ani nikoho urazit, jen že tímhle tempem se začíná přibližovat Brnu, tedy co kus, to originál . Ale aspoň se pak v dílnách nenuděj. Eště, že to není jako v Prase, kde jezdí 300 stejných "té tři er tečka pé" v krémovce.
http://tramtrain.blog.cz
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 12:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: směl bych také požádat o zaslání typového výkresu Tria na mail tramvajak.5572@seznam.cz ?
Předem velice děkuji.
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1376
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 12:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eště, že to není jako v Prase, kde jezdí 300 stejných "té tři er tečka pé" v krémovce.

Jenže ono těch 300 vozů T3R.P je pro město daleko lepší vizitka než třista nějakých pokusů o rekonstrukci jako má brno to je doopravdy ostuda. Nehledně i z hlediska provozu a udržby to bude mazec, když vezmu kolik v brně použili elektro výzbrojí na modernizaci vozů T3 tak bych nechtěl zajištovat udržbu nebo schánění náhradních dílů.
M1 - Maracaibo
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 12:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šak jo, z hlediska údržby je lepší vždy co nejméně typů a odlišností, jen sem si chtěl rýpnou do města, kde se všichni oranžově zbláznili, protože jim tam jezdí všemocná, 100 krát oceněná stříbrno rudá příšera kterou doprovází "té trojky" se vzhledem, se kterým vyjely z tatrovky včetně laku, ale každému se líbí něco jiného. A pokud jde o tu ostudu, tak ostuda to je leda tak pro znalé a šotouše, protože obyčejné kaštanstvo neví, co je pod podlahou, popř. na střeše, snad jen to, že každá tramvaj má jinej zvuk výzbroje. Ale dílny musej mít o zábavu postaráno. Těma 300 T3R.P jsem chtěl jen říci, že se od 60. let s vozy T3 moc nehnulo, on i jiný lak dokáže dělat zázraky. Pravdou je, mužem se o tom hádat, ale asi s tím nic neuděláme, leda by na místo oranžového pana šiditele DPP nastoupil někdo normální, ale...

pro jenkiho: zapoměl jsem napsat e-mail, kam výkres poslat, tu je: oldrich.slitr@seznam.cz
http://tramtrain.blog.cz
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 13:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravdou že jiný lak na vozech T3 by také udělal svoje a nutno dodat že nátěr pražských T3R.P zavání tak trochu konzervatizmem. Na druhou stranu rekonstrukce přinesli nějaké to zlepšení, proto že to co jezdilo v praze před někdy před 7 -8 lety byla pěkná hrůza...
M1 - Maracaibo
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3096
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 20:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale pánové, při rekonstrukci tramvají T3 byla podmínka zachování původního vzhledu. Ten nátěr byla podmínka. Osobně považuju T3R.P za nejhezčí modernizaci, která nijak drasticky nemění vzhled původního krásného vozu T3. Je to jen můj názor. Jen jsem chtěl napsat, že variant na rekonstrukce pražskejch tétrojek bylo mnoho a samozřejmě i nátěry byly konzultovány a zkoušeny odlišné. Berte prostě jako fakt, že nátěr T3R.P má svůj důvod.

Vážený pane Olsi, nemyslíte si, že na hodnocení nového ředitele je příliš brzy? Nehledě na to, že on do své funkce nastoupil 6 let po provedení první modernizace T3! Co s tím má tedy společného?
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 21:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matrin: Vážený pane, neříkal jsem nic o tom, že současný ředitel DPP může za stávájící lak T3R.P, ale chtěl jsem naznačit, že současný stav DPP připomíná parodii. Já myslím, že na hodnocení je právě čas, protože co pan bávalý ředitel televize prima předvádí, je řekl bych výsměch cestujícím. Neví nic o dopravě a ještě se tím netají, ale hlavně že tu máme dobrého ekonoma!

Mužete mi říci ten důvod, proč mají T3R.P DPP dodnes červeno-krémový lak? Teď už se vážně nedivím, proč 14T vypadá, tak jak vypadá. To že T3 vypadá hezky ještě neznamená, že tu bude navěky v původním stavu, to snad nemůže myslet nikdo vážně. Někomu se zase líbí koňka, nuže zavedeme opět koňku? Nechápu. Sám jste řekl, že se zkoušely i jiné nátěry, ale byl opět zvolen tento. Proto mi to přijde o to víc zarážející. Nic proti Vám, nechci Vás nijak urážet, nebo osočovat. Jen mě vážně s..e, že musím bohužel využívat služeb této MHD a cestovat vozidly, která vypadají, jako v době jejich výroby před před 40. lety a platit nehorázné jízdne za tuto opravdu hromadnou dopravu, kde je počítáno s obsaditelností 20 osob na 1 metr čtvereční. Ale to už je na jinou diskusi.
http://tramtrain.blog.cz
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1381
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 22:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel v Praze ale i v jiných městech je na stavu MHD vidět přístup měste k jeho samotným obyvatelům nebo lidem do něj dojíždějícím. Třeba Praha konkrétně maže pomyslný med lidem kolem ust se jménem "metro" už několik let a poslední dobou hlavně před volbama. Co se týká tramvají tak právě od zprovoznění metra neví praha co snima, jestli zrušit či pokračovat s jejich vývojem. A vysloveně také podle modních trendů v dopravě je také k tramvajím patřičný přístup. V 70 letech byla snaha v rámci ropného opojení tramvaje zrušit, v osumdesátých letech byl spíše přístup vlažný a meditovalo se co dále snima. V devadesátých letech se pak město vzhlédlo nejspíše v tehdy obnovovaných francouzkých tramvajových provozech a začalo jakoby podporovat tramvajouvou dopravu, no a to že to byl počin polovičatý to z pohledu magistrátu brát jako nepodstatný detail. No a když se přesunu do nového tisíciletí tak opět si město uvědomilo že nemůže zůstat pozadu a kromě rekonstrukcích které začaly za pět minut dvanáct, se rozhodlo nakoupit nové pokuď možno Hi-tech tramvaje.

No a tak tu máme vozy 14T o kterých bych nepsal že jsou špatné, ale že jsou spíše špatně používané. A když se nad tim pozastavim tak z pohledu magistrátu je nejspíše ukol asi zplněn nové vozy jsou dodány a DPP s Ropidem ať se koukají snažit to provozovat. Jenže samotný DPP zatim medituje a učí se tyto vozy provozovat, v domění že to nějak dopadne. Ropid zase navrhuje nasazení těchto vozů, které je sice u stolu mysleno v dobré umyslu, ale pravý opak je realitou a vše má učinku ráný pěstí do oka.

Takže vítejte v kocourkově...
M1 - Maracaibo
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3097
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 22:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Olsi:
že se od 60. let s vozy T3 moc nehnulo, on i jiný lak dokáže dělat zázraky. Pravdou je, mužem se o tom hádat, ale asi s tím nic neuděláme, leda by na místo oranžového pana šiditele DPP nastoupil někdo normální, ale...
Vážený pane, neříkal jsem nic o tom, že současný ředitel DPP může za stávájící lak T3R.P
Trochu si protiřečíte, ne?

Neví nic o dopravě a ještě se tím netají, ale hlavně že tu máme dobrého ekonoma
Generální ředitel tu není od toho, aby dopravě rozuměl. Ten má řešit ekonomiku! Ne se vyznat v tramvajích. A na to, jestli se mu podaří moloch DPP trochu zrestrukturalizovat, JE ještě brzy.

Mužete mi říci ten důvod, proč mají T3R.P DPP dodnes červeno-krémový lak
Protože se na tom shodlo víc lidí a důvod jsem popsal výše. Čtěte! Prostě se nechtělo výrazně zasahovat do zdařilého Kardausího designu. Nic víc nic míň. Omalovánky typu Brna se zas nelíbí mně.

Teď už se vážně nedivím, proč 14T vypadá, tak jak vypadá
Design je věc subjektivního pohledu. Někomu se líbí holky, někomu zas vdolky. Mluvte sám za sebe. Někomu se design 14T líbí.

Někomu se zase líbí koňka, nuže zavedeme opět koňku?
Srovnáváte hrušky s jabkama.

Sám jste řekl, že se zkoušely i jiné nátěry, ale byl opět zvolen tento. Proto mi to přijde o to víc zarážející
Co je na tom zarážejícího? Nátěr má udělat ze 40 let staré tramvaje novou tramvaj? Pokud mám mluvit za sebe, neviděl jsem na T3 hezčí lak, než původní z 60. let. T3 vznikla v té době s tímto nátěrem. Dávat na ní Kotasí čela a malovat na ní červené linky je jako dávat sedmnáctipalcová kola a mračítka na embéčko.

Jen mě vážně s..e, že musím bohužel využívat služeb této MHD
Nemusíte nic. Můžete chodit pěšky nebo jezdit na koloběžce.

cestovat vozidly, která vypadají, jako v době jejich výroby před před 40
vozidel M1, T6A5, 81-71M, Citybus jste si asi nevšiml?

platit nehorázné jízdne
V Praze je jízdné pořád velmi nízké. Je dotováno z 80% obecním rozpočtem. V porovnání koupěschopnost Pražanů/cena jízdného je stále to pražské na evropské poměry výrazně levnější.

Dál se s Váma nehodlám dohadovat. To co se líbí Vám se nemusí líbit ostatním. Jen jsem se ohradil na podobné plky typu šiditelů apod. Dvořáka neznám a jestli se někde něco ulil, nevím. Připadáte mi jak redaktor bulvárního plátku.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3099
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 22:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:
Jistě, vše je špatně.
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 22:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Nemusíte nic. Můžete chodit pěšky nebo jezdit na koloběžce - tak k tomu nemám co dodat

vozidel M1, T6A5, 81-71M, Citybus jste si asi nevšiml? - Ale všiml: vozidla M1, povedená, dobrý desing, ale asi je moc často neuklízej..., T6A5, ano, ale je jich málo, oproti T3.81-71M, na sedačkách se nedá seďet déle jak 5 minut, aniž by Vás začaly bolet záda. Vozidla Citybus ani moc komentovat nebudu, člověk průměrné výšky si nemá šanci sednou, protože se prostě mezi sedačky nevejde, o tom, že se nemám nad dveřma čeho chytit ani nemluvě, ale jinak povedený, ne?

V Praze je jízdné pořád velmi nízké. Je dotováno z 80% obecním rozpočtem. V porovnání koupěschopnost Pražanů/cena jízdného je stále to pražské na evropské poměry výrazně levnější. -
Ó ano? Nízké? Vy si snad děláte srandu. Když už srovnáváte města z ostatních zemí v evropě, zkuste taky srovnat průměrné platy z těchto zemí a měst, řekl bych, že všude uvádění Brusel bude asi na jiné platové úrovni, že? Navíc nikde není uváděno, že je v Bruselu se MHD moc nevyužívá, protože většina občanů si může dovolit automobil.

Připadáte mi jak redaktor bulvárního plátku.

To nejsem, naštěstí nemusím jezdit pražskou MHD každý den. Jsem jen vidlák, který se asi moc ptá, že?
http://tramtrain.blog.cz
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 00:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Já netvrdim že je vše špatně, mě jenom podle posledních událostí přijde že město praha, DPP či Ropid nemají konkrétní představu co dále s tramvajema. Třeba metro a autobusy jsou velice dobrá vizitka, hlavně za to metro se praha nemusí stydět. Bohužel u tramvají doopravdy pořád něco schází, je dobré že dělají rekonstrukce, krok správným směrem jsou třeba obnova infrastruktůry. A co se týká zaležitostí které nejsou dotaženy do konce je třeba vypravování vozů 14T na linky, chápu že Ropid se v dobrém umyslu snaží zajistit co nejvíce garantovaných pořadí na různých linkách. Otázka zní neni to však ukvapenost do doby než bude více vozů 14T a bude jejich provoz nějakým způsobem zažitý? Přece je to jiná generace vozů která ma jiné požadavky na provoz něž vozy původem z ČKD.
M1 - Maracaibo
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3772
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 00:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už srovnáváte města z ostatních zemí v evropě, zkuste taky srovnat průměrné platy z těchto zemí a měst

Vždyť to Martin udělal. ("...porovnání koupěschopnost Pražanů/cena jízdného...")
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 10-2006


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 08:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: To by mě zajímalo, k jakému výsledku došel, protože jestli se někomu zdá denně utratit min. 40 Kč za cestu do práce/školy v pásmu P, málo, tak žijeme každý v jiném světě, dám svůj příklad, měsíčně utratím za lítačku 230 kč + 440 kč do pásma 3, dohromady tedy 670 kč měsíčně. Pro
člověka bez zvýhodněného jízdného to dělá 460 kč + 510 kč, tedy 970 kč. Cena je relativní, může to být drahé i levné, záleží, co za tyto peníze dostanu. V případě DPP a celkově PID je to předražené.

To, co dosud nabízí je opravdu za tyhle peníze výsměch. Máme tu samozřejmě metro, rychlé, celkem pohodlné, ale jakmile vystoupíme z metra na povrch, je to katastrofa. Něco jako bezbariérové zastávky zde nevedou. Jeden zajímavý příklad, celkem nová TT na Barrandov. Opravdu tam jsou bezbariérové zastávky? Výška podlahy nad temenem kolejnice 14T, kachen a wan je něco kolem 350 mm, nejsem si jist, ale pod 300 mm to není. Výška nástupní hrany zastávek na barrandovské trati rozchodně není 300 mm, tedy je nižší. Pokud vím, tak současný zákon o stavbách, či co je to, nevim, nedovoluje stavět např. v centru nástupní ostrůvky nebo chodníky více jak 200 mm nad temenem kolejnice. Pokud má někdo přesnější informace z o tomto zákoně, popř. nařízení, nebo co to je, prosím doplňte a opravte.

Tím pádem nástup hrana-hrana připomíná spáše hrana - dííra - hrana. Pokud jde o samostatně stojící nástupní prostory, jako např. na TRT tramvajová rychlodrážní trať přes modřany, nebo TT na Barrandov, je zde možné postavit hranu o výšce 300 mm popř. 350 mm. Pokud vím, tak je to např. v Ově na nové trati k Intersparu na Dubině, kde vznikla nástupiště doslova na zelené louce. Jak jsem shlédl, tak v mnoha německých městech je hrana nástupního prostoru zastávky běžně 300 mm nad temenem kolejnice. Proč tomu nejde u nás? Protože se to tak nikdy nedělalo a funguje to dodnes, tak proč se namáhat s nějakou změnou zákonů, že?

U nízkopodlažních vozidel v ČR je to částečně ošetřeno výsuvnou nástupní/nájezdovou plošinou pro tělesně postižené osoby, ale kdo jim o té plošině řekne? Jestli někdo čeká, že si to vyčte z toho malého piktogramu na tlačítku pro ovládání plošiny, tak si z těch lidí dělá srandu, protože mnoho lidí ani neví, že tam něco takového je. Mnoho lidí ani nepozná, že je to nízkopodlažní tramvaj, protože z vnější části to až zas tak viditelné není, zvláště u KT8D5(R).N2P, nebo co se to po Praze vlastně potuluje, kde byli lidé zvyklí na vysokopodlažní tramvaj. Když už DPP plejtvá penězma na nějaké stupidní hurá kampaně a informační/dezinformační letáky, tak pro něj jistě není problém prdnou na nějakou pěkně naleštěnou červeno-krémovou T3, reklamu na nízkopodlažní spoje, plošiny pro vozíčkáře, bezbariérové zastávky atd. ale to chci asi moc.

Né moc dobrý příklad, ale snad postačí. Je to jako by si někdo koupil auto, u kterého je v základní výbavě rádio. Ovšem prodejce ho o tomto rádiu neinformoval a majitel o něm tedy neví, a proto ho nemůže použít, dokud mu to někdo neřekne. Teď nemyslím je plošiny pro vozíčkáře, ale celkově nízkopodlažní tramvaje. Už jsem viděl mnohokrát, že v nízké kachně nastoupil důchodce druhejma dveřma a pak se dotrmácel do nízkopodlažní části a byl velice překvapen a několika ostatním lidem musel sdělit tu novinu, že za jejich mládí tohle nebylo, protože se na to kašlalo.

Tak na co tam vlastně nízkopodlažní část je, když o ní hodně lidí neví. Zvláště důchodci se chytnou na reklamy, takže v tomto případě by měly určitě úspěšnost.

Jenže to si dávno ekonomický ředitel DPP spočítal a zjistil, že mu z této reklamy nekápne ani halíř, a proto se na tuto kampaň vykašlal a takhle je to pořád dokola...

Já mizim na dovolenou, taxe tu příjemně bijte a bafte.
http://tramtrain.blog.cz
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 09:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Olsi:Pokud vím, tak současný zákon o stavbách, či co je to, nevim, nedovoluje stavět např. v centru nástupní ostrůvky nebo chodníky více jak 200 mm nad temenem kolejnice. Pokud má někdo přesnější informace z o tomto zákoně, popř. nařízení, nebo co to je, prosím doplňte a opravte.

Nejsem si jist tím zákonem, ale opravdu to tak někde zakotveno je.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2344
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 09:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Olsi je hodně mimo :-) Možná by se některé obecně známé pravdy měly někde trvale vyvěsit, aby tyhle vysvětlovací vlny nepřicházely pravidelně s každým získáním prvního připojení nějakého šotouška k netu :-)
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34860
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 11:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze je jízdné pořád velmi nízké. Je dotováno z 80% obecním rozpočtem.

To ale nemusí mít s výší jízdného moc společného.


Design je věc subjektivního pohledu. ... Pokud mám mluvit za sebe, neviděl jsem na T3 hezčí lak, než původní z 60. let. T3 vznikla v té době s tímto nátěrem. Dávat na ní Kotasí čela a malovat na ní červené linky je jako dávat sedmnáctipalcová kola a mračítka na embéčko.

Když pominu, že design lze i objektivně hodnotit (aspoň to tedy designéři tvrdí...), tak stále stejný nátěr (pokud se nejedná o nátěr všech vozidel, tedy např. firemní) jen utvrzuje cestující ve smutné skutečnosti, že jezdí od narození stále tou samou tramvají, zatímco v garáži od té doby už staré MBčko dávno nemají.
Samozřejmě vím, že kolejová vozidla mají trochu jinou životnost a že jejich obnova něco stojí, ale to cestujícího nemusí vcelku zajímat. A když bys mu vysvětlil, kolik by musel na daních zaplatit, aby se stav vozového parku zlepšil, tak snad radši MHD nebude chtít vůbec.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9736
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 16:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc nikde není uváděno, že je v Bruselu se MHD moc nevyužívá,

Olsi, byl jste někdy v Bruselu?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 20:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze je jízdné pořád velmi nízké. Je dotováno z 80% obecním rozpočtem.

Zrovna ted me tady lezi na stole casopis k 20 vyroci provozu tramvaji v Grenoblu a hned na prvni strance je napsano, ze vybrane jizdne pokryva 20% nakladu na dopravu. Takze 80% jsou dotace.

Pro srovnani - listek stoji 1,4 EUR, 10 listku stoji 10,5 EUR. Tyto ceny jsou bezne v cele Francii.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 21:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepší srovnání cen dopravy je dle mého názoru přes cenu paliva, tedy nafty.
A je-li ve Francii průměrná cena nafty cca 1,1 Euro při ceně lístku 1,4 Euro, tak lístek na MHD vyjde podstatně dráž než v Praze - při ceně nafty cca 1 Euro stojí lístek na MHD cca 0,7 Euro, tedy polovinu...

MZ: ...stále stejný nátěr jen utvrzuje cestující ve smutné skutečnosti, že jezdí od narození stále tou samou tramvají, zatímco v garáži od té doby už staré MBčko dávno nemají...
...zatímco novější nátěr (třeba Kotas alá Brno) je okamžitě přesvědčí o tom, že jedou něčím novějším než je to eMBéčko ? Není to jen taková hra na pravdu a lež ?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34890
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 21:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba i je, ale obávám se, že pro běžného „nezasaženého” kaštana docela zásadní hra na pocity. A v každém případě je to pouze jedna z mnoha složek, které cestující vnímá, takže je klidně možné, že reálné důsledky něčeho takového mohou být minimální.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2346
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 22:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Omyl. cena paliva bývá s oblibou v některých zemích zatěžována spotřební daní. Česko mezi ně patří. Pokud srovnávat, tak jedině přes spotřební koš. Možná přes mzdy, ale opatrně.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2347
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 22:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych s nátěrama neexperimentoval. Hle čehosme se dočkali u wany. Nátěr ala Bobina. Inspirace jek hrom.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 23:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim jak ty, ale já si obvykle nemam možnost koupit PHM bez spotřební daně, takže bohužel nechápu proč jí tady vytahuješ...
Většina lidí se mezi druhy dopravy rozhoduje na základě ceny a zatimco v případě použití IAD je rozhodujícim faktorem cena PHM (ostatní náklady se neprávem berou jako zanedbatelné), u VHD je tím faktorem cena jízdného.
Nemyslim že je vhodný do toho porovnání plést cenu vajíček, nájmů a holiče (tj.spotřební koš)...
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 05:42:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: "Omyl. cena paliva bývá s oblibou v některých zemích zatěžována spotřební daní. Česko mezi ně patří."

V některých? Pokud vím, tak v EU skoro ve všech. Demon dával příklad Francie, tam spotřební daň je určitě, stejně jako ve vzoru některých šotoušů, v Německu. Osobně když si počítám jestli mám někam jet VHD nebo IGK, tak základem kalkulace je cena PHM a spotřeba, žádný spotřební koš, ten s tím nemá nic společného. Dopravit se musím v každém případě a konečná cena je pro mě rozhodující.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9739
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 08:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Většina lidí se mezi druhy dopravy rozhoduje na základě ceny a zatimco v případě použití IAD je rozhodujícim faktorem cena PHM (ostatní náklady se neprávem berou jako zanedbatelné)

Já bych opět připomněl, že většina IGK, pohybujících se po Praze nejezdí na palivo placené jejich řidiči.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2348
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 09:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrysi, to je o něčem jiném. Základ debaty byl, je-li jízdné v Praze laciné. A to nejde srovnat jen s cenou benzínu, nýbrž s tím, co si za jízdenku můžeš koupit jiného. Prosím, nepouštějme se do těchto témat, skončí to vzájemnými urážkami. Mrkněte se třeba sem:
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/rodinne_ucty
Budoucnost patří bagrům!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 12:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, ten odkaz na "rodinné účty" nějak nechápu - za sledované období se mi zdá, že "doprava" přestavuje stále +- stejné %. Zajímavé (a nepochopitelné) je spíš to, že rovněž podíl "bydlení" se nemění. Nicméně přiklonil bych se k názoru, že cena jízdného v MHD/VHD by měla být srovnávána s cenou benzinu, popř. dalších nákladů na auto (neboť většina lidí volí mezi HD a autem).

Ale já bych v daném případě nemluvil jen o ceně (nákladech) dopravy, ale dohromady o nákladech na bydlení + dopravu. Tenhle "český problém" totiž docela vystihuje Olsiho názor (29.7., 8:36), který vyčísluje "A" - rozuměj cenu jízdenky MHD + 3.pásma PIDu - aniž k tomu dodává "B".
Zatímco na tom "západě" (aspoň v GB a Belgii) lidi při volbě bydliště si právě dají dohromady A+B. Takže mohu bydlet v centru velkoměsta s činží €1000 a nepotřebovat ani tramvajenku ani auto a do práce jít 10 minut pěšky.
Anebo můžu bydlet za městem za €700 a k tomu utratit €150 za dopravu (za rodinu) a trávit na cestě 60 minut (to už ne každý člen rodiny). Taky můžu bydlet na vyloženém venkově za €400 a za € 100 dojíždět 60-90 minut a totéž zpátky (ale děti utratí za dopravu do místní školy minimum peněz i času a manželka může být doma). Anebo dokonce můžu bydlet v centru velkoměsta za €400 s minimálními dopravními i časovými náklady. Akorát nemohu svoji adresu říct žádnému kolegovi (pokud mám jen trochu slušné zaměstnání), na dveřích musím mít soustavu všech existujících zámků a občasný vreckový nožík v chrbátě mne nesmí vyvést z míry.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 02:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že v otázce levné/drahé má skutečně pravdu KM. MHD může být levnější než auto, ale to ještě neznamená, že lidem může připadat drahá (předražená).

Těch 80% dotací může skutečně znamenat a) že jízdné je moc nízké; ale také b) že náklady jsou moc vysoké. ;) ... ale uznávám, že zvedat jízdné je podstatně jednodušší; to jestli to vede ke kýženému výsledku je ovšem jiná otázka...
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 14:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je otazka, jestli jsou dotace male, nebo velke. Takze jak jsem psal, v Grenoblu jsou 80%. V Ile-de-France (Pariz + okoli cca 80 km) tvori dotace 61% - viz: http://www.stif.info/IMG/pdf/dossier_presse_5_juin.pdf strana 9.


Pokud ale srovnam ceny jizdenek v Parizi a Praze v pomeru ke mzdam, tak je MHD v Praze sakra draha.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 15:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je sice pravda, ale sakra drahé tu jsou tím pádem i auta a benzín.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 11:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz, jak je to s T4+B4.
Předpokládám, že označení B4 je pro nemotorový vlek. Tedy je zde na stránkách R. Bílka odkaz chyba, když uvádí následující? ... a byl proto rychle vyvinut zcela nový typ vozidla - motorový přívěs označený jako B4, vozidlo stejné velikosti a proporcí jako motorový vůz, ale bez stanoviště řidiče, a ovládané tudíž dálkově z jiného vozu.
Respektive jaké je správné označení soupravy T4 + motorvý vlek (T4 bez stanoviště řidiče) + nemotorový vlek (B4)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
MKzB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.104.140
Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 19:48:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady se píše, že byly bez motoru.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 18:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel, Richard Bílek je už nebohý, takže svůj omyl už nemůže opravit. Vozy B4 byly vždycky jen a jedině nemotorové.
Motorové vleky vznikly až po revoluci rekonstrukcemi T4 na vozidla bez stanoviště.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 22:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK díky za potvrzení. Tak nějak jsem si to myslel, ale ta stránka mě zmátla.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2576
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 01:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HŠ - německé soupravy:
T4D+T4D - Traktion
T4D+B4D - Kleinzug
T4D+T4D+B4D - Grosszug, druhá T4 nemusí mít vykuchanou kabinu
analogicky platí též pro T3D a T6A2
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Kresta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 14:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad prototypy: Chtěl bych navázat na tuto diskuzi.
1)Jestli tedy B4 nebyl motorový, nebyl to náhodou ten z upravené skříně z T1 z Košic?
2)Jestliže ano, proč by se tam tedy psalo "...uvažovalo se o výrobě vlečných vozidel (viz B4 3000), ale zkoušky prokázaly nereálnost podobného záměru, a byl proto rychle vyvinut zcela nový typ vozidla..."
3)Jestliže to nebyl výše uvedený vůz 3000, byl to nový prototyp B4 bez ev. č.?
A ještě k T4:
4)Píše se tam, že prototyp byl bez ev. č. Vím, že někdy Wikipedie kecá, a proto se ptám, jestli v oné Wikipedii je správně uvedeno ev. č. 2000? Předem Dikes za odpovědi.



(Příspěvek byl editován uživatelem kresta.)
http://www.22.wz.cz - alt se nechápe, alt se přijímá
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 20:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fůůůj, je mi zle nedobře!!!
Nějakej pitomec udělal reklamu na sušenky s poršešrotem. Číslo strategicky zamazáno.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3951
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 20:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde?
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 20:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: V televizi. Na Diskíto Hvězdičky. A podle reakcí tady a na tram-fóru to bylo v prime-time na nějaké z českých televizí. Bohužel nevím na které, rodina rozhodla, že v českých nic není, tak se dívají na Markízu na Superstar
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3957
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 21:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, takže někdo udělal s pěknou tramvají reklamu na nepoživatelné sušenky?
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 21:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Je to přesně naopak
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35737
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 21:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Reklama s nepoživatelnou tramvají na pěkné sušenky? :-O
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 21:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nepo(u)živatelnou.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 21:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byla na nově po Počasí.
Já bych to vzal jako pod obojí negativně. Jak sušenky, tak tramka.
PS: Div, že mi obsah žaludku nedokončil cestu vzhůru.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3961
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 22:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych to vzal jako pod obojí negativně. Jak sušenky, tak tramka.

V tom případě je to snad správně - své k svému. Představte si, co by to bylo za humbuk, kdyby 14T byla v reklamě na pivo
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 22:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OT
Bkp: Humbuk by byl, pokud by účinkovala v reklamě na pivo. V reklamě na Produkt původem z Plzně by snad tolik paseky neudělala.
endOT
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4477
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V 17:10 jela přes Prostějov na návěsu směr Ostrava nějaká žlutá T3. Nevíte o tom někdo něco?
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3967
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejspíše plzeňská Astra na servis do Ostravy - DPO.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4479
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tipoval Plzeň, ale radši sem to z jistých důvodů neříkal .
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1660
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 08:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když píše nějaká žlutá T3, tak ja to mohla být Astra?
Byl to některý z vozů T3 187+188 který jel na VP do Ostravy.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3979
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 16:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo, už ani neumím číst...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4482
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 18:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HŠ: Té Astry sem si ani nevšiml, reagoval sem na tu Plzeň .
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 23:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je BKV?
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747,777,750
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 23:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Ano, tohle je BKV, ta fotka je z Bp. (tos asi poznal) a přesně to samé se letos, jak byla ta horka, stalo na BKV i v Brstislavě.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 23:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad. vzdutá kolejnice B1:
http://prazsketramvaje.cz/view.php?cisloclanku=2006041297
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Jožo_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 21:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrdzujem, bolo to v upútávkach na správy (tuším Markízacke) ale nesledoval som to.
A potom čo s tým? Stačilo to iba schladiť alebo sa to muselo rezať? Podarilo sa to nejako napchať späť? Rád by som videl ako to asi vyzeralo "po oprave".

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace