K-report
 

Archiv do 13.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Nákladní, užitková a speciální vozidla » Staré archivy » Archiv do 13.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Horny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 23:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Maxwilien: Možný to je. Často brouzdám po síti a když se mi nějakej obrázek líbí nebo je něčim zajímavej tak si ho uložim a pak ho občas použiju. Bohužel psát si ke každý fotce zdroj by bylo na zbláznění, takže to nedělám. Tu fotku Actrose jsem v žádnym případě nevydával za svou. Pokud se tě to nějak dotklo tak se ti tímto omlouvám.
Magnum - život je otázkou priorit
Horny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 15:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdar lidi, nevíte o nějakejch stránkách s informacema k LHV soupravama nebo alespoň fotky?
Magnum - život je otázkou priorit
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 12:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Horny: A jaké informace máš na mysli? Ten projekt běží hlavně v Nizozemí, takže většina informací je v tomto jazyce, třeba aktuality zde, jestli ti to pomůže .
Jinak pak zkus gůglit hesla jako "ecocombi", "lzv" a podobně.
No a pár fotek pohromadě najdeš třeba na starém dobrém lkw-infos.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2664
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 00:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

auss:
a jak to testovani LHV/LZV teda v NL dopadlo? schvalili/neschvalili? nemecky neumim tak kdyby ten kratkej text z lkw-infos nekdo prosim volne prelozil...

dikec :-)
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1688
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 11:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: Současná situace (ale o tom ten text na lkw-infos není) je taková, že testovací provoz byl prodloužen o jeden rok.(asi se čeká, až to pořádně rozjedou Němcí )
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8187
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 19:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potřebuju sehnat jednu informaci k mýtu - v mém okolí se objevují fámy, že prý "podle zákona" musí být konečnému zákazníkovi (přepravci) fakturována zvlášť cena za dopravu a zvlášť mýto (prý kvůli odlišné sazbě DPH???). Je to pravda? Mě se to zdá jako nesmysl.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 22:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MCbain:no třeba FEDOS účtuje jízdenku+20,-KČ mýto tak nevím
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8190
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 23:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jo, někteří dopravci to takhle rozepisují, aby to pro zákazníka bylo "snesitelnější". U osobní dopravy je přesné rozklíčovávání na jednoho pasažéra úplně nemožné.
Mě jde o přesné přefakturovávání mýta, což si myslím je nesmysl. Ani nevím, z jakého zákona/nařízení/vyhlášky by to mělo vyplývat.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3963
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 08:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě je to nesmysl, mýto konečného zákazníka vůbec nezajímá, takže by mělo být zahrnuto do ceny. Jinak by muselo být zákonem konstruováno jako nějaký zvláštní poplatek, jako je např. poplatek (příspěvek) na likvidaci elektrozařízení, který se účtuje a na faktuře uvádí opravdu zvlášť (tak ovšem výslovně stanoví zákon o odpadech).
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 08:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden obrázek z Citybusu:
http://www.citybus.cz/fotodatabaze/aktualni/upload/B931_7364_a.jpg

To už se asi moc nevidí, takhle provozní IFA, nebo se jen špatně koukám?
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 10:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt Vypadá to spíš na nějakou nostalgickou záležitost. Má téměř novou RZ a že by zrovna Budvar provozoval takové veterány při běžné rozvážce, to se mi nezdá pravděpodobné.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3965
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 10:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budvar podle mě žádnou dopravu už sám neprovozuje, budou to pro něj zajišťovat smluvní dopravci, stejně jako u Prazdroje a dalších pivovarů. Takže proč ne IFA.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 18:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta IFA bude pravděpodobně provozní. IFY má například dopravní firma Janda z okresu Pardubice. Prosím nezaměňovat se zde se vyskytujícím napůl pardubákem stejného příjmení :-).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 22:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrovna IFA, hlavně valník, se občas ještě vidí, v Praze potkávám nejméně dvě jezdící jako autoškola.

Zato už aspoň 10 let člověk nepotkává Robury nebo Pragy S5T, ještě dýl Romany, sovětské značky (ale těch nebylo nikdy moc), a už dávno zmizely Bucegi, Garanty, Csepele...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2671
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 23:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v plzni je taky jeden dopravce, kterej provozuje výhradně IFY, sídlí pod Tyršovým mostem. je tam takovej zastrčenej, má tam něco jako rodinnej barák, pozemky a takových 5 IF určitě provozních plus 3 a víc neprovozních v různým stadiu rozkladu, zřejmě je kanibalizuje.

martin_100 to nazval ifoviště :-) a asi bude mít lepší přehled co se tam děje, já tam byl poprvé a naposled snad někdy na konci léta.

myslím tam z těch provozních If měl 1x autojeřáb, 1x - 2x valník s plachtou a 1x - 2x sklápěčku 4x4.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6005
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 01:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už tu tak probíráte IFY a moji maličkost, s dovolením se též zapojím do diskuze:

V Plzni u Kauflandu slouží jako jeřáb tohle:

 

Nemá to SPZ, jednou jsem viděl, jak to někam táhli na tyči, ale zas se to vrátilo. Jo, a když se přesuneme ze západu na východ do hnízda mého chlebodárce (no, on je to spíš penězodárce, chleba mi zatím nedali), najdeme tam tuhle věc:

 

A ještě trocha Bulharska:

 
 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 10:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já taky IFAu občas vídám, ale už budí mojí pozornost, jako něco, co už tu dlouho nebude Aspoň v ČR. K té zmínce o Roburech: možná se ztrapním, ale teprve nedávno jsem zjistil, že tyto vozy se vyráběly až do roku 1990. Mě už jako dítěti začátkem 80s pripadaly dost archaické.

A ještě přidám jeden inzerát, podle mě docela zajímavý.
http://www.vecernicek.ic.cz/prv/rob/rob.htm
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3969
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 11:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té zmínce o Roburech: možná se ztrapním, ale teprve nedávno jsem zjistil, že tyto vozy se vyráběly až do roku 1990.

To je pravda, stejně jako Barkasy, které se vyráběly až do roku 1991. Poslední trabanty, wartburgy a barkasy jsou k vidění hodně v Maďarsku, kam se exportovaly až do konce, Robury byly spíš pro domácí trh, hodně jich taky měla NVA (Národní lidová armáda NDR) v různých speciálních verzích.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 11:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám pocit, že dovoz Roburů do ČS skončil kolem 1975, kdy:
1. Avie stačila pokrývat potřebu
2. byla upravena cena benzinu (od velikonoc 1974) z 2,10/2,30 na 4 Kčs ... a protože většina Roburů byla benzinových (při spotřebě kolem 20 l/100 km - normu doma najdu) a nafta do Avie stála 0,90 Kčs (norma byla kolem 12 l, skutečnost při slušném zacházení i pod 10 l/100 km), začaly být Robury dost nevýhodné
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 16:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Robury byly nevýhodné, ale pekaři a podobný rozvážeči si drželi tyhle auta až do roztrhání, protože norma na spotřebu a skutečnost byla trochu jinde, samozřejmě ve prospěch pekařů. Nahradní díly se prodávali i za bony!!!
Čus bus Karlos
Horny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 17:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za info k LHV. Ty soupravy vypadaj parádně, ale u nás je to neprovozovatelný. Chtěl bych vidět ty borce cos tim jezdí, nebo spíš couvaj k rampě. Některý devíti-nápravový monstra jsou až dechberoucí.
Akorát škoda, že neumim holansky a s němčinou to taky neni žádná sláva. Něco jsem už četl v Truckeru, ale chtěl jsem vidět alespoň víc fotek.
Magnum - život je otázkou priorit
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8196
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 17:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mýto v praxi - dnes jsem je z Prahy do MB a z5. cesta tam po R10, která mi přišla celkem truck-free. Zpátky po silnici č. 16 až do Byšic a pak na Kostelec a Líbeznici. Hlavně na silnici č. 16 mě skutečně dost zaujal velmi silný provoz kamionů. Nejezdím po téhle silnici tak často, takže se možná jedná o běžný stav, ale mám dojem, že jde o novinku...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 19:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro odpůrce bílých Crafterů + jeden bonus
 
 
 
 
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 20:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Swe: Děkuji, moc pěkné. Něco echt pekařského by tam nebylo? A nezahrál si ten červený Transporter náhodou v právě běžícím seriálu ČT "Eden"?
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Stránky opatovické kopané.
JirkaHagen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.53.58
Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 21:43:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Kladně na jedný pile ještě maji jednoho provozního Robura, vozí s nim občas dřevo. Potom ještě v roce 2004 jsem občas potkával u Kablovky S5T, která měla přední světla ze škody 105/120 (takový ty napůl hranatý, napůl kulatý). Taky dost často na Kladně potkávam provozní Ifu (nemyslím ty dvě autoškolácký v Rozdělově). A ještě v r. 2003 jsem v areálu huti Koněv viděl polský autojeřáb Star 66.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1472
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 00:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Swe: Tak se nám to nějak unifikuje. Ten Crafter je až nápadně podobný novému Transitu (ne hmotností ale designem) A to logo VW mezi půlkama zadních vrat, to je evidentně okoukáno u Sprintera.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 05:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Ono to logo na vratech není až tak okoukané, jak jde spíš o "dva z jednoho těsta", čistě z VW je tam jen motor a pár dílů na kastli.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1473
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 10:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Swe: Jo, bude to tak. Při bližším srovnání je to opravdu skoro totéž.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29291
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 16:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedostatek řidičů by mohly vyřešit osádky z Rumunska a Bulharska
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8221
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 20:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady vidím minimálně jeden problém - ono je dost důležité, aby se řidič domluvil (i po telefoně ) s dispečerem a zákazníky.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3130
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 12:07:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby se ten cizinec - řidič domluvil česky ... A také, aby se vyznal ve městě ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 13:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, vidíte problém kde není.

1) Můj kamarád jezdil do Německa a to uměl německy jen Guten Tag, Ja, Nein. Problémy s vyložením u zákazníka nikdy nebyly. Když něco potřeboval vyřídit s Němci, zavolal na dispečink a ten zavolal zákazníkovi do Německa. Běžně se to tak dělá.

2) Obvykle řidiči dostanou instrukce a mapy.

3) Rumuni sice neumí česky, ale nejsou na tom zas tak špatně s angličtinou. Dispečeři by měli umět také anglicky. Např. v Německu se anglicky domluvit dá v pohodě.

4) Nic není problém. Já byl v Rumunsku, aniž bych znal jediné slovo rumunsky. Plnohodnotně jsem se tam domluvil anglicky.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3975
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 13:45:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já byl v Rumunsku, aniž bych znal jediné slovo rumunsky. Plnohodnotně jsem se tam domluvil anglicky.

Já jsem byl taky v Rumunsku, aniž bych znal jediné slovo rumunsky, ale rozhodně bych si netroufnul říci, že se tam dá "plnohodnotně" domluvit anglicky, to ani náhodou. Když už, tak leda s mladší generací, jinak tak německy nebo francouzsky a to zdaleka ne s každým. Nedělejte si iluze, kolik lidí např. v ČR je schopno se domluvit na úrovni v cizím jazyce?
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8225
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 15:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousex - Můj kamarád jezdil do Německa a to uměl německy jen Guten Tag, Ja, Nein. Problémy s vyložením u zákazníka nikdy nebyly. Když něco potřeboval vyřídit s Němci, zavolal na dispečink a ten zavolal zákazníkovi do Německa. Běžně se to tak dělá.

Jistě, český řidič zavolá českému dispečerovi, a ten mu dá instrukce. S rumunským/bulharským řidičem to bude trochu složitější.
A navíc mám dojem, že se sem Rumuni/Bulhaři za prací moc nehrnou.

Obvykle řidiči dostanou instrukce a mapy.

Nic ve zlým, ale máte představu, jak funguje reálná operativa u běžné české spedice? Já jo.

A ještě jsem včera zapomněl zmínit, že kromě řidičů začínají na pracovním trhu chybět i (schopní) dispečeři.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 16:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obvykle řidiči dostanou instrukce a mapy.

Chacha cha hihihi ... kruci kterej smajlík je srdečný smích??? Pokud myslíš instrukce typu "dojeď do Neštěmic a pak mi zavolej" nebo "někde si s Frantou dejte sraz u pumpy a tu paletu si přeložte", tak to máš pravdu...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace