K-report
 

Archiv do 22.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Registrační značky - diskuse » Staré archivy » Archiv do 22.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 22:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: DĚDEK, PAJDA, RUL, ROSS95 a všichni možní další ...

Já teda nevím, ale snad žijeme v Česku a né v Albánii nebo v podobných zemích ... tohoto jsem se dočkal na stará kolena ???
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 22:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: invalidní sporťáky

Všimněte si jaká auta stojí na místech pro invalidy co nejblíže vchodů do velkých nákupních středisek kolem 10h dopoledne. Asi to začnu sfocovat. "Nejhorší" je nějaká blbá audinka, ale hlavně, všechny bez vyjímky mají invalidu za čelním sklem. Následně jsem zjistil, že jsou to referenční káry všelijakejch těch oblastních velkomanažerů, který v tuhle hodinu jedou kontrolovat krámy. Nějaký protekční číslo..phhh...to umí každej blbec, ale opatřit si invaliďák, na kterej nikdo nemůže - pak jseš ten správnej nadčlověk! Nix Albánie, Bohnice, Dobřany apod. Čekám na proval nějakýho obzvláště vypečeného gaunera z nejvyšších pater, který až to praskne vytasí osvědčení o totální duševní nedostatečnosti...jo Hašku, to bys dneska čuměl
Jetam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 05:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Welek c.2

Tym prispevkem som chcel navrhnut slovensku komoru do tejto diskusie.
Co sa tyka nejakeho Diela, mam k tomu este daleko. Dalej ako k poznamkam som sa nedostal, situaciu totiz stazil odchod do zahranicia.
S tou odlisnostou od Italie mas pravdu. Onedlho budu mat taketo kodovanie aj vo Francii. Znovuzavedenie sk. znaku bolo aj podla mna dobrym krokom. Podla MV to pomoha aj proti falsovaniu. Postupne sa pride/prichadza na to, ze snaha unifikovat vyzor znaciek je blbost. O modrych znakoch som nepocul, odkial mas tieto info?
Jetam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 05:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Rul c. 788

Dobry ulovok.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 09:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: JETAM (27)

Diskutuješ sice s WELEK (2), ale mohu se přidat ? Překvapil's mne s Francií - že by chtěli opustit zažitý poválečný systém označování departementů podle abecedy ? I když měl různé anomálie a doplňky, byl docela čitelný. Spíš by se nad totálním propadem registrace měli zamyslet Britové, jejich systém je ... podle mne v prdeli (slovensky je to stejné).

Ke Slovensku - jednoduchý, ale vkusný státní znak na místě pomlčky na tabulkách III. typu je podle mne v pohodě a domnívám se, že tabulku "oživuje". Prosba - pokud se Ti to povede a hlavně: pokud budeš mít zájem, poprosil bych Tě o fotečku aktuální TRAKTOROVÉ tabulky. Možná by to zajímalo i další kolegy !
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 09:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je špatného na aktuálním britském systému? Mně se právě líbí, že jde při troše snahy poznat jak rok regsitrace, tak místo... vůbec britské odjakživa považuju za velice civilizované (jakožto odpůrce příliš mnoha čísel v SPZ nepopírám, že se mi na dnešních britských líbí i převaha písmen, např. proti francouzským nebo současným českým...)
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1592
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 10:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Francie:
U té Francie je to už docela dost dlouho známé. V diskuzi se to řešilo snad dokonce už někdy před třemi lety.
Od 1.1.2008 se začne ve Francii vydávat jedna celostátní řada bez jakéhokoliv rozlišení místa výdeje ve formátu AA 999 AA. Začne se AA 11 AA a asi se půjde důsledně chronolgicky. Při registraci systém vezme nejnižší volné číslo z nějakého centrálního serveru. Značku si pak nechá majitel vyrobit.
V tom je taky zásadní rozdíl proti Itálii. Tam se na registračních místech přidělují přímo tabulky. Díky tomu lze v Itálii provádět regionální analýzu - každé výdejní místo má ucelený blok čísel. Ve Francii nic takového nebude možné.
Podobný systém Francouzi už od roku 2004 používají na malých motocyklech.
Jinak ty tradiční dvouciferné kódy (shodné s prvním dvoučíslí PSČ) se budou moci na přání použít v proužku vpravo - podobně jako v Itálii.

Něco o tom je tady
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 11:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Ono je někdy důležité mít hodně písmen a všelijaké kódování, když je tam obyvatel, jako myší (třebas Francie 57 mil., Velká Británie 58 mil.). Podle mě, na to, kolik mají Britové obyvatel a jak mají na značkách málo znaků, tak bych řekl, že jejich kódování je nejgeniálnější, i když tabulky jsou nevzhledné a znaky škaredé. Odstrašujícím případem je Polsko, kde to neměli moc promyšlené a dopadli, jak dopadli.

Jinak otočím list, na Ukrajině jsem vyfotil jednu docela kuriózní značku z Podněsterské autonomní oblasti (je součástí Moldavska):
 
 
Tato je zaregistrované Tiraspolu - hlavním městě Podněsterské oblasti.
Ještě jsem vám slíbil ukrajinské "dočasné" značky, tak tady jsou:
 
 
 
 
A na závěr jednu ukrajinskou (snad nejnižší) diplomatickou:
 
 
Podle indicie Toyota.pl na rámečku, bude nejspíš kód 006 patřit polskému diplomatovi.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 13:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další datum výroby RZ 1K6 8261 vyrobeno 15.5. 2004 a je unijní.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 16:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jetam: ad slovenský znak na SPZ (pardón EČ). Štátny znak, ako jeden zo štátnych symbolov, má určité pravidlá svojej ochrany (znevažovanie št. symbolov je trestné). Tie nové slovenské značky sú teraz strašne preplnené (nahňácané) a na tom maličkom slovenskom znaku su nalepené z ľava veľké písmeno a z prava veľká číslica. Toto považujem za určitú formu zneváženia št. znaku. Bolo by treba urobiť menšie (užšie) znaky, potom by tá značka vyzerala vzdušnejšie. Teraz mi to vyzerá, že 11-ročný syn nejakého úradníka na ministerstve sa doma pohral s nejakým grafickým softvérom a tatko to vzal do práce...

Jef & Vámos: britské licence plates jsou cool, protože z nich vyčtete stáří auta (unikát v Evropě), region, ve kterém byly vydány a při vhodné (a zaplacené) kombinaci znaků si můžete vytvořit i personalizovanou značkou (čehož já jsem sice velký odpůrce, protože mi všechny ty značky "na přání" přijdou tak nějak dementní - jako bych musel jiným něco dokazovat...). Jediná potiž je v tom, že je tady výskyt tří písmen pohromadě - a tak může vzniknout hodně více či méně chtěných smyslů (angličtina má hodně slov složených ze tří písmen, o zkratkách a akronymech nemluvě). Na druhé straně kapacita tří písmen (24×24×24) větší volnost pro vynechání některých kombinací, než kombinace tří čísel (10×10×10).
Ostatně, s třípísmennými kombinacemi byly (nebo by byly nastaly) problémy i u bývalých čsl. značek (PRC, PRD, JEB, KIX, USA, ANO, BLB, PES, GAY, PYJ a pod.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8921
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 17:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle jsem sem dával už dříve, ale dnes jsem to potkal vybaven lepším foťákem. Zatím byla zaznamenána pouze série PJ, a teď tedy PH. Jsem zvědav, jestli objevíme nějakou další, neřkuli v neduplicitním provedení.

 
 
 

Osobně považuji toto za nejkurioznější typ CZ značky.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 18:02:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos Od 1.1.2008 se začne ve Francii vydávat jedna celostátní řada

Od 1. ledna? Někde jsem zaslechl/dočetl, že se tak stane ve chvíli, kdy Paříž dosáhne 999 ZZZ 75.

Něco o tom je tady

A nebylo by něco česky, nebo přinejmenším anglicky?
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 18:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain :
To jistě, ale...jenom pro pořádek - o "PH" víme přecejenom už nějaký ten pátek, minimálně od 30. listopadu loňského roku, kdy jsem jí fotil v KH a krátce potom se objevila i zde v diskuzi :
 
 


Pajda : Dík za datum
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8922
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 19:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, to mi nějak uteklo. Každopádně o jiné sérii zatím nevíme. (nevíme ?)
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 19:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já ne-e.
Ještě stojí ta PH v Kubeličce?
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 19:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb: Ale objevíme
 
 
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 21:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám jeden problém. Minulú stredu som v Bratislave videl nákladnú súpravu s Čiech .Bola to Liazka so značkou PUB 02-86 (vzor 87) ,čo ma však zarazilo bol príves .No, neviem na sto percent som si neni istý ale bolo to zrejme OE 03-60.Je jasné že to je asi blbosť ,ale druhým E ako číselnou kombináciou som si istý na 100%. Otázne je to O. Tu pochybujem ,bolo to však možno D,C. Tvar písmena zodpovedal týmto trom. Značka bola tvaru aké mali prívesy vzoru 60"s. Zrejme somlen videl zle pre hrdzu ,a aj ja si skôr myslímže to bolo C. No neviem.....
to MArtin I : k tomu Parížu ,dnes som videl kombináciu xxxTAE 75 ,čo je u mňa najvyššia ,takžie ktovie kedy sa Paríž dostane na ZZZ.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 23:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se to rozjelo!

Není zdaleka jisté, že Francie na ten zatím "motocyklový systém" á la Itálie skutečně najede. V prezidentské předvolební kampani se probíralo mnohé a speciálně ztráta "francouzské identity" na autoznačkách silně zajímala konzervativněji smýšlející voliče. Navíc dosavadní francouzský systém je při důsledném recyklování čísel, nebo zavedení britského či nizozemského systému celoživotní registrace víc než nadkapacitní viz 1-AA až 999 ZZ x 99 depart. = 47,9 mil. plus 1-AAA až 99-ZZZ x 99 = 104,4 mil. celkem tedy 152,300.000 jednotek! (v rezervě otočení pořadí). Začali tam ovšem do toho mluvit lidi, kterým je bližší bordelovější Itálie (kolik už měla systémů!), než racionálnější Britové a další, co přecházejí na celoživotní registraci vozidla. To je skutečná budoucnost registrace PZ a že to připraví o místa pár desítek tisíc ouřadů ve Francii (u nás odhadem 800 lidí)to daňové poplatníky bolet nemusí.

Ad Britská čísla
No jsou docela hnusná, ale třeba jim to svitne a za čas to změní. Ale alfanumerák je vynikající, stabilní a nedá se vyčerpat leda že by poskytli asyl nějaké mnohamilionové menšině z vých. Evropy.

Ad Slovensko
Vylepšení vzhledu slovenské EČ zavedením modrých znaků namísto černých se chtěl profilovat jeden zaměstnanec známé slovenské reklamní agentury. Skoro uspěl, předložil totiž návrhy, které odstraňovaly základní nešvar skoro všech evropských systémů a to rozlišování standardních emisí podle barev tabulek příp. znaků nebo doplňování odlišného kódování jinou barvou tabulky. Nemusí se to pochopitelně týkat dipl. a vojenských PZ viz ideální řešení v NL a D. Kdo ví, možná se k tomu Slovensko vrátí - my jim můžem to, co mají(na značkách), jen závidět.

Ad Nestle
Libí se mi jak se zastáváš toho státního znaku Něco takového u nás nehrozí! Včera mi jeden týpek napsal, že můj MMXplus co počítá se znaky krajů na PZ (uvádím v Českých poznávacích značkách), je naprostá blbost, protože našim lidem je celkem fuk co vozí na autě, nejraději by prý buď vůbec nic (?) nebo co nejdelší a nejkomplikovaněší číslo aby nešlo zapamatovat - tak nevim, zda reprezentuje 1% nebo 50% názor.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8925
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 02:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek - Ještě stojí ta PH v Kubeličce?

, včera, dnes a zítra stál v Šumavské. Možná, že tam bude stát i v sobotu večer a v neděli ráno.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 08:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samorobo dobývá české silnice

Vyfoceno včera večer(mobilem ) před Globusem ve Zličíně.
samorobo obchodní
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32475
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 11:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož jak to rozlouskneme? :-) Máte ještě do zejtřejšího večera čas na bublání. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 13:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať louskaj hlavně mazáci - nová krev např. v oblasti "zahraničí" bude!
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 13:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
Myslím si, že by chtělo to členění udělat hlavně tak, aby bylo jasné, co kam patří a bylo srozumitelné i širokým masám

Rekordy jsou jasné – tam není co měnit.
Regionální analýzu bych rozšířil o všeobecnou diskuzi o stávajícím systému. Občas může být problém rozlišit, co je regionální analýza a co ne. Ale že je to nová RZ a ne SPZ je celkem jednoznačné.
Určitě bych zřídil rubriku zahraniční SPZ. Ta se v každém případě uživí. Jestli z nich vyčlenit slovenské nevím – to nechám na zvážení jiným.
Pak je tady téma české (československé) historie SPZ.
A co pak zbývá za další témata? Podle mě nějaké návrhy do budoucnosti. Možná vojenské PZ. Možná ještě něco dalšího s minimálním počtem příspěvků na dané téma. Ale řekl bych, že na všechna ta zbytková témata se dlouhodobě rubrika neuživí.

Z toho by mě vyšlo následující členění:
- rekordy
- RZ (vše o novém systému včetně regionální analýzy)
- Historie česká/československá – vše o našich SPZ před zavedením RZ
- Zahraniční SPZ
- Slovenské EČV - tady bych to ještě zvážil, jestli na to nestačí rubrika zahraniční
- Ostatní, co se nehodí jinam (vojenské PZ, návrhy nových systémů a pod.) - možná sem šoupnout i tu historii, protože si nejsem jist, jestli se ta rubrika jinak uživí

Ale dovolil bych si navrhnout jednu trochu zásadnější změnu. Vzhledem k počtu příspěvků bych rubriku SPZ „povýšil“. Místo nižší úrovně členění bych zřídil skupinu rubrik na stejné úrovni, jako je „silniční doprava“, „letecká doprava“ a „vodní doprava“ a jednotlivé skupiny bych tím povýšil na úroveň dnešních „SPZ“.

Tento návrh považujte za výchozí k další diskuzi
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 16:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Značky na dnešním tuning srazu v Kopřivnici:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chtěl jsem získat údaje z TP od majitelů oněch vozů s SPZ FM a NJ, bohužel u svých aut nebyli.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 21:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul : hezký...na tom Infiniti je asi určitě 105ka, že yo?

NJ-41-14...pro představu o stáří značky - jistá NJ-38-31 byla přidělena 12. září 1963

MT 290BU...grosi má v tabulce aktuálně MT 985BT...

Máš mezinárodní rekord !
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 21:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuhle značku sfotil Rul dneska. Může mi někdo vysvětlit odkdy tahle čísla mají (mohou mít) běžně nálepky STK a emisí? Vždy%t jsou to jasně manipulační značky pro příležitostné použití...nebo už ne a roste nám tu nová standardní emisní řada pro celoroční neomezené používání vč. nového krajského kódování? Co jsem dosud viděl nafoceno jsem považoval za omyl konkrétní výdejny.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 21:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, je to moc velký a nemám kdy to zmenšit.

Je to poznávací značka 14R 0021 model 2004
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 21:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: Děkuji za info, stejně mě mrzí, že jsem neodchytnul toho majitele. Mohly to být cenné informace.

Infiniti je samozřejmě 105, vídám ji v Ostravě poměrně často.

Ad slovenská: Vím, Grossimu to ale neposílám, posledně jsem mu poslal kupu slovenských rekordů (jak jsem se vracel z Ukrajiny přes Slovensko) a ve své tabulce uvedl 50% z nich, nějak se v tom asi neorientuje nebo na to kašle.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32492
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 21:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale dovolil bych si navrhnout jednu trochu zásadnější změnu. Vzhledem k počtu příspěvků bych rubriku SPZ „povýšil“. Místo nižší úrovně členění bych zřídil skupinu rubrik na stejné úrovni, jako je „silniční doprava“, „letecká doprava“ a „vodní doprava“ a jednotlivé skupiny bych tím povýšil na úroveň dnešních „SPZ“.

I o tom jsem tak trochu uvažoval, ale sám jsem si našel dost důvodů proti. Třeba časem by se o tom dalo uvažovat (stejnak bude potřeba časem „vysrtnadit” jinam lodě a letadla, takže by se to pak sfouklo voboje). Přihlaš se, probereme to u piva.

Zatím jako jeden z velmi podstatných důvodů proti vidím změnu adresy diskusí, takže pro fůru lidí (zejména prostřednictvím odkazovníků, jichž není vůbec málo...) by se diskuse „ztratila”.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 21:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem viděl ALC 39-91. Byl to tahač, který měl návěs na přepravu aut. Stojí vedle boční brány v Bohnicích.
Auto je modrý Mercedes 1834 a patří Besicu.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32493
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 21:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy bych shrnul, na čem jsme se zatím shodli:

- rekordy: název upravím z "Nejvyšší spatřené SPZ - žádné diskuse!" na "Nejvyšší spatřené RZ - žádné diskuse!"
- založím "Zahraniční SPZ" (nebylo by lepší volit obecnější název - např. "Označení (označování) zahraničních vozidel"?)
- založím "Slovenské EČV" (vzhledem k faktické samostatnosti diskuse s tím nemám ohledně přehlednosti problém, ba spíš naopak)



Navrhuji pak celou diskusi přejmenovat na "SPZ - RZ" ("SPZ / RZ"?).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 21:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ve své tabulce uvedl 50 % z nich

No jo, oni asi mají nastavený pre valutových cudzincov takový strop - 50% a dost.
Třeba to v brzkém budoucnu legislativně vyřeší naše mezinárodní komora...
...a když si je od nás i přesto naši bratia nebudou brát všechny, odtrhneme se za trest od nich a uděláme si tuna v Česku svoju, konkurenčnú slovenskú tabul(měkký znak)ku.
A budě po vtákoch.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 22:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mz : ...do kdy bubláme? Ptám se, páč někteří ještě nebublali...

(Ono to konkrétní znění bude ve finále stejně asi na tobě , přimlouval bych se v názvech za krátké výstižné heslo kvůli srozumitelnosti a pod tím - kde to bude potřeba - kvůli již zmiňovanému "polidštění" krátká vysvětlující poznámka - jakýsi "obsažník".)
Ještě mě napadla taková "asiblbost" - co v názvu zahraniční diskuze myslet i na čtenáře odjinud než z Česka? Čeština / (třeba) angličtina
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 22:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek, MZ & Co.: Já bublám furt, ba dokonce přímo vřu pro zavedení nového členění SPZ diskusí. Už dávno to mělo být zavedené
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 00:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já se taky přibublám:
Rozhodně vyčlenit zahraniční SPZ (slovenské bych ponechal mezi nimi, zas tolik příspěvků o nich se tu nevyskytuje) a dále zavést kategorie historie českých PZ a budoucnost českých PZ (tady bych zvláště zrdbnul studii MMXplus) nebo možno obě kategorie společně.

P.S. Knížka "České poznávací značky" pořízena včera odpoledne a dnes ji byla přidělena registrační značka AL-02.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32507
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 00:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Většina stejně vybublá teprve až v okamžiku, kdy už bude hotovo.

Anglický název je dobrý nápad, ale nechám na autorovi, ať myšlenku převede do praktické ukázky. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32517
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 02:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem to nějak vytvořil, zatím to berte jako pracovní verzi, která ještě dočká změn.

A koukám, že mi tam teď někteří už začali psát a kvůli tomu se mi zase diskuse zpřeházely... (A to jse si říkal, že takhle v noci, navíc ze soboty na neděli, tu bude mrtvo...)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32518
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 02:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro dnešek končím, úprav již bylo dosti. Snažil jsem se, aby mícháním více nápadů nevzniknul paskvil, tak snad se to v rámci možností podařilo.
V seznamu témat jsem provedl předřazení na úplný začátek.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 09:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek (11,12) : Je to poznávací značka 14R 0021 model 2004 ...

Takže zase jedna z „nepřesností”, na kterou tady ze skalních kupodivu nikdo nezareagoval ... Značka 14R 0021 není model 2004, ale model 2006, typ 581 a není to „značka pro příležitostné použití”, ale registrační značka pro sportovní vozidla, jak praví Vyhláška č. 334/2006 Sb. ze dne 15. června 2006, kterou se mění vyhláška MDS č. 243/2001 Sb. o registraci vozidel, ve znění pozdějších předpisů ...

14R 0021
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
housenka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.92.7
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 11:49:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde a ve kterém dokumentu naleznu typové rozdělení nových veteránských a sportovních registračních značek z roku 2006 s vyobrazeními? Předem děkuji za odpověď ...
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6076
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 11:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Housenko, tady najdeš odkazy na všechno :-)

MZ: Můžu jen poprosit o přehození pořadí na této stránce, aby rekordy byly nahoře? Díky
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32531
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 12:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Večer provedu, teď mizím.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Kubas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 13:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Dědka:

1L3 6912 - neunijní vyrobeno 14.8.2002
Pajda 2. generace
http://www.rz.euweb.cz
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 13:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: K té regionální anylýze bych možná dopsal "která - odkud" nebo něco podobného, aby i náhodnému návštěvníkovi bylo jasné, co se tím myslí. A aby přípdané dotazy na původ RZ od náhodných nebo občasných návštěvníků byly psány do správné komory
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 13:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Feudal - sportovní 14R 0021

Ano, tahle emise je z r. 2006. Otázka však zní- proč má STK+emise, tedy prvky, které (zatím) příslušely pouze standardním PZ? Pokud nejsou pro příležitostné použití, tedy nastálo, tak proč nemají standardní PZ. A to je zřejmě jádro pudla. Nápad využít tabulky původně jasně určené pro manipulační jízdy (nazývám jednotně zkušební-obchodní-veterán)leccos naznačuje...
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 14:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě mě napadlo:
Když už je zřízena ta slovenská komora, tak co do ní nahoru dát odkaz na ty grosiho stránky (který teď zrovna nějak nemůžu najít)
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 14:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.geocities.com/grosi48/

Ten velký třesk mě trochu zaskočil, ale věřím, že to bude ku prospěchu věci. Přimlouvám se za pořadí rekordy - tato (dříve "SPZ") - regioanalýza - historie.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32535
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 16:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provedu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 17:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek: Nápad využít tabulky původně jasně určené pro manipulační jízdy (nazývám jednotně zkušební-obchodní-veterán)leccos naznačuje...

A copak?
Do minulého roku měly sporotvní auta normální RZ, no a teď mají z určitých důvodů pro jasné odlišení svoje zelené RZ. Co je v tom za zradu? I když podle mého názoru už je těch zelených RZ moc, tyhle mohly být třeba červené .
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 18:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Aussiger (1883) 14R 0021

...Co to naznačuje? Sám říkáš, že dřív měla sportovní auta normální PZ, tedy ta, co byla určena na celoroční provoz na veř. silnicích. PROČ u toho nemohlo zůstat a teď musela získat zcela jiné PZ navíc manipulační? Každý evropský evid. systém dodržuje nějakou štábní kulturu (náš už ne). Manipulačka je manipulačka, standardní PZ je standardní.
Co to naznačuje? Nastupující razantní chaos v českých PZ (viz exportní). Někdo přijde s tím, že prasident, poslanci a další imunitou chránění mozgy potřebují odlišné PZ. Tak jim fláknou modro-bílé. Že jo, kdo je má, může stát kde chce a tak..Namísto CD,XX,XS tam fláknou UC (ústavní činitel), PP (poslanec parlamentu). Namísto aby vytvořili speciální alfanumerák v rámci stávajícího systému. Je to zásadní věc chápaní PZ (zeptej se kámošů od železnic). Těm hochům na MinDop je to šumafuk, pro ně to je jako číslo v notesu} . Jak mi tůdle jeden z vás prozradil a co už delší dobu tuším, poslední dekádu rozhodují o našich PZ "experti". Tak mi napadá že je ještě volná bukva X, takže šance pro pohřební službu 14X 0021 (110.000 zemřelých ročně, to je jízd!), a pak pro holky co šlapou chodník (i jen příležitostně)tam je ještě Y . Was sagst du?
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 20:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek: No, něco na tom bude, ale mě se takový chaos a rozmanitost značek líbí, alespoň bude co řešit a na co nadávat. Já mám za to, že by u nás mohly klidně být označovány i vládní vozy (prezident, parlament, senát), popř. vozy státních složek (policie, záchr. služba, hasiči a jiná auta), které by měly na značce třebas státní znak s vlaječkou. To by bylo hezké, ne?

(Příspěvek byl editován uživatelem rul.)
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1885
Registrován: 1-2004


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 20:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek: Já říkám, že mi to při současném počtu speciálek nevadí a nepředpokládám, že by v budoucnu měl někdo další (třeba pohřební služby ) vlastní kódování. No ale kdyby byl trend k něčemu takovému, tak to uznávám by byl bordel.
Jestli dobře rozumím, tak tobě vadí různá kódování, ale kdyby to rozlišení bylo jen třeba rozdílnými barvami (fontů, proužků) v rámci stejného systému, tak by to bylo v pořádku? Ono totiž nějaké rozlišení být asi musí.
Jinak ty sportovní RZ nejsou manipulační ale trvale přidělené.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 21:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně jednu věc nechápu: která chytrá hlava vymyslela jednotlivým krajům nové kódování 01 - 14. Kdyby raději dali formát třebas jako u exportních A00 01V pro veterány, T00 01R pro závodní vozy a třebas Z00 01T pro trvale manipulační, holt to nějak naši byrokraté nedomysleli.
Řekněte, co chcou dělat, až třebas taková Praha dojde např. u veteránů k 01V 9999? Že by 15V 0001 nebo snad posun doprava 010 V001?
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 21:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mz : ...teda - skoro jsem se těch nových, netušených diskuzních hlubin lekl...mám dojem, že po každém vyťuknutém písmenu slyším ozvěnu...

Jestli ještě můžu trošku zabublat :
Rozdělení je snad dobrý (časem se to vokáže), můj osobní názor je ten, že mohlo být klidně ještě jednodušší
(RZ bych nedělil na dvě komory, páč se časem stejně budou prolínat a do "MPZ" bych aspoň pro začátek seknul i Slovensko, páč už nejednou ukázalo, že se v pravý čas dovede osamostatnit ).

Samozřejmě jako "diskuzní mlaďas" respektuju, že to je teď takhle děleno, jenom bych se přimlouval za jisté úpravy názvů u "českých" diskuzí.

Takhle to pro názornost vypadá, když je někdo po boji generál :

Můj návrh na pojmenování diskuzí :

1) Nejvyšší viděné RZ - žádné diskuze
beze změny
2) RZ v České republice
/vše o a aktuálním českém systému/
3) RZ - regionální analýza
/"Odkud která RZ je"/
4) SPZ a PZ
/vše o starších systémech na českém území/

Při současném pojmenování bude dle mého potíž s rozlišením "kam s čím" zvláště u dvou zavedených "RZ komor", navíc si nejsem jistý, jestli zvláště ti "přespolní" vždy správně rozliší pojem Registrační značka a SPZ - to v souvislosti s hrozbou záměny diskuze č.3 ("Registrační značky v ČR") a č.4 ("SPZ")(zvlášť, když je zde zmiňována, byť s dobrým úmyslem, i současnost SPZ).
Děkuji za pozornost.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32570
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 21:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky, projdu si ještě maily od Feudala a zase to trochu pošteluju. Slovensko ale zvlášť nechám, to už měnit nebudu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2994
Registrován: 8-2002


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 21:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a sakra, hned koukám, že můj předchozí příspěvek patří vedle do RZ-ORP......

MZ mohl bys mě pls přehodit? děkuji.


to jsem ale osel :-)
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 22:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vznesu dotaz na Dědka: Kam bys třebas přiřadil tento Pavlův článek? K tvému bodu 2 nebo 3?

Mám za to, že by pro RZ stačila pouze jedna komora.

(Příspěvek byl editován uživatelem rul.)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2995
Registrován: 8-2002


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 22:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě zprávy obrazem:
 
ten Golf V GTI bohužel rekord není, je to typ 215 (2x US), foceno z tramvaje, značky jsem viděl obě.

 
Ford Mustang je typ okleštěná stošestka :-)
v Plzni už se několikrát vyskytnul.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32572
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 22:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem to trochu upravil.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32573
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 22:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2:
Již je tam. Taktéž jsem mírně upravil popisky a název „historické diskuse”.
Pořadí již vyhovuje?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace