K-report
 

Archiv do 03.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Registrační značky - diskuse » Staré archivy » Archiv do 03.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 22:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Myslím, že už všichni budeme jenom bublat blahem.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32574
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 22:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem rád. Spolu se spamem a dalšíma záležitostma mi to sebralo poslední volné víkendové chvilky...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 23:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

For Aussiger, Rul and Co.

Že by nebylo co analyzovat, kdyby jsme měli normální emisní systém? Určitě ne, koukněte se na kolegy v zahraničí jak se činí. Ale pochopil jsem, že je vám celkem putna, jestli nějaký činóvnik spustí takový paskvil jako je "zelený zákalsystém 2006". Von to je sice design manipulační značky, ale tak nějak hm "trvale přidělený" a hlavně že je co analyzovat .
Herec Miloš Kopecký, byl mj. velký puntičkář a jeho Volha vypadala stále jako nová vč. tehdejší SPZ. Když nás Sověti okupovali a šířila se fáma, že budeme novou gubernií SSSR, tak prohlásil, že než by na svůj vůz dal tu jejich ohavnou značku, tak se auta radši zbaví.
Za ta léta co pozoruju PZ z celého světa jsem došel k názoru, že jaký lid taká vláda a taká poznávací značka - esteticky, funkčně prostě komplet. Dost filosofování...kdo je pro, zavést zelenou značku s kódem X (formát 11X 1111) pro pohřební služby - trvale přidělené ?
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 23:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek: Klidně bych byl pro a taky bych byl pro zavedení protekčních značek po vzoru Slovenska. Já bych si třebas nechal vyrobit 1T RULIK

Protekčních by samozřejmě mohla využít i pohřební služba:
1T RAKEV, 3H ROBKA, 1Z OMBIE, 2S MRTKA apod.

(Příspěvek byl editován uživatelem rul.)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2999
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 00:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

welek:
mě ty značky na sporťáky taky přijdou takový, ehm, no jak to říct... zvláštní. v kontextu s tím, co jsi zmínil je to zelený písmo samozřejmě nepochopitelný a proč ouředník vymyslel nový kódy krajům jsem dodnes nepobral a to kódování si taky samozřejmě (zatím?) nepamatuju.

holt chtěli pánové ty tabulky odlišit od normálních (i když co jsou vývozní?), udělali jim tedy jinou barvu znaků a diplomatická modrá to být nemohla. zelená byla použitá na těch veteránských, takže řekli "dáme zelenou" a bylo to.

veteránský RZ taky šly řešit posunem písmena, nevím proč to překopali
"pár" let bysme s tím vystačili :-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6670
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 01:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: Řeším tu takový problém, respektive mám teorii o životopisu jednoho autobusu a rád bych si jí potvrdil.

Teorie: Je autobus Karosa Axer, rok výroby 2002. Po vyrobení obdržel RZ 2A0 3972. V roce 2006 měl nehodu, z opravy se vrátil v březnu 2007, kdy obdržel novou RZ 4A5 9879.

Může být - a nebo tam něco nesedí?
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 07:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul :
Kam bys třebas přiřadil tento Pavlův článek? K tvému bodu 2 nebo 3?

Předpokládám, že máš na mysli Pavlovo analytické "krmení", které už bylo přemístěno vedle.
Si myslím, že já bych s jeho umísťováním problém neměl, protože jak píšu o kousek výš, můj bod č.2 by se jmenoval RZ (vše o aktuálním systému + regionální analýza) a můj bod č.3 by se jmenoval SPZ a PZ (vše o starších systémech, platných na našem území).


Martin j:
2A0 3972 v roce 2002 odpovídá (listopad), 4A5 9879 vydaná jako nová v roce 2007 je samozřejmě blbost, RZ v těchto hodnotách byly vydávány v únoru 2005.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3112
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 07:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek: Klidně bych byl pro a taky bych byl pro zavedení protekčních značek po vzoru Slovenska. Já bych si třebas nechal vyrobit 1T RULIK

Já RZ na přání nepotřebuju
Jen se nemůžu dočkat série xBx 3260 ani v Kuřimi ani v Ivančicích.
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 5.4.2007 (xls)

3100. příspěvků kariéry (Liga velmistrů K-reportu)
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 08:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek, Pavel2: No mě spíš než jiné kódování fakt víc vadí to opětovné použití zelené barvy.
Mimochodem formát 11X 1111 pro pohření služby by jen využíval jiné písmenko v už zavedeném systému kódování, takže žádná nová anarchie .
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8944
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 14:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by? z Rekordů - Policajti jeli okolo, ale že by si všimli auta bez RZ na pozemní komunikaci - ani náhodou.

Mám dojem, že ježdění bez přední značky začíná být v Praze docela móda. Čím to asi je...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 14:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb: No jo, v Praze už asi řidiči drahých osobních vozidel jedou po vzoru motorkářů, kteří mívají značky přikryté šátkem, ohnuté vejpůl, totálně zašpiněné, polepené různými obrázky nebo taky vůbec žádné.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8946
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 14:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U motorkářů je to do jisté míry "sport", ale u aut to má ryze praktický důvod.

A u těch motorek jsi ještě zapomněl na jeden doplněk - tanga.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32599
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 17:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Policajti jeli okolo, ale že by si všimli auta bez RZ na pozemní komunikaci - ani náhodou.

V sobotu cca v 14:00 v ČB na křižovatce Pekárenský a Nádražní stáli na červený a přímo před očima jim napřed odbočil jeden doleva, ač se to tam nesmí, a pak jeden projel prokazatelně červenou stejným směrem (já tam již měl zelenou, když vletěl do křižovatky). Ani jednoho si cajti asi „nevšimnuli”... (Možná měli jinou práci, ale moc na to nevypadali, navíc ty dva by odchytili poměrně snadno, byly dole šraňky, co jsou kus za křižovatkou...)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 19:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má tohle hlavu a patu v rubrice Historie SPZ a PZ ? Ani mi snad nemusíte odpovídat a myslete si o mně svoje ...
Tyhle cancy přeci jasně patří do skupiny Registrační značky - diskuse

(Příspěvek byl editován uživatelem feudal.)
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8964
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 16:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem se skoro celý den pohyboval po pražských ulicích, a musím říct, že s těmi chybějícími předními značkami ta začíná být docela .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3115
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 17:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb tu nedávno zmiňoval jako vzácnou RZ modrou typu 103 vzoru 94, pro mě je vzácnější žlutočervená typu 104 vzoru 87. Tu jsem viděl jednu na vlastní oči a jednu na fotce
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 5.4.2007 (xls)

3100. příspěvků kariéry (Liga velmistrů K-reportu)
Eustachmoelzer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 18:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Značky jsou stejně k ničemu, když se každý může vymluvit na osobu blízkou.
Motocyklistu v helmě stejně nelze identifikovat a u auta stačej kouřový skla nebo tmavé brýle řidiče a nikdo nikomu nic nedokáže
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 20:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečně jsem v mém kraji našel RZ se 6 shodnými čísly:
 
A jeden trvale manipulační skororekord:
 
Obě fotky pořízeny v Rýmařově.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 22:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain - auta bez PZ

Máš pravdu, aut bez předních PZ v Praze přibývá. Hustota pražského provozu a bezohledné parkování na mizerných silnicích vyžaduje robustní přední i zadní nárazníky. Moderní auta je však mají z plastu a v laku! Rámeček na PZ spolu s ní pak slouží jako nárazník...Do toho spousta vozidel se závěsným zařízením - stačí jednou najet s tímhle beranem na předek parkujícího kolegy a zdeformované číslo vyskočí z rastru a zanedlouho vypadává úplně. Když jsem poprvé autem navštívil Paříž, šokoval mě drsný styl jízdy jejích obyvatel a následně nepřekvapil počet odřených aut. Jenže to byl počátek 80let a značky se poctivě šroubovaly na karoserii aut s normálními pryžovými nárazníky. Jízda v dnešní Paříži je však ve srovnání s pražským zážitkem přímo požitek!
Já myslím, že někdo zase někoho "inspiruje" a přední PZ se u nás prostě zruší. Erár ušetří a bude...Jo a po vzoru bratrů v Moskvě. Žádný protekční číslo, žádný invalida - prostě opravdoví BORCI jezdí bez čísel
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8967
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 00:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že důvod nárůstu počtu bez předních značek je v poslední době trochu někde jinde...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 08:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale pravda je i to, že z těch předních rámečků u některých modelů značka často vypadává, stačí když je nárazník jen trochu víc vystrčený - všímal jsem si před pár lety třeba u Hond Civic v generaci z druhé půlky devadesátých let ve svém okolí (Praha-Bubeneč a Dejvice), že jsem je často potkával buď bez značky, nebo tentýž vůz se značkou i víckrát obměněnou...
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 11:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám přední pevně přišroubovanou + podlepenou oboustrannou montážní páskou odolnou do -40°C. Podložky nepoužívám - nebudu přece zadara dělat prodejci reklamu.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 16:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle: Hmm, ja mam podlozky/ramecky bez reklamy...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 16:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

FMA-03-03 na Škodě 120? Zvláštní, nemyslíte?
 
Něco podobného viděl i Dědek v Humpolci, tam šlo o značku PE na stejném typu vozidla.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 17:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u toho FMA, tahle patří frýdlantským hasičům:
 
 
 
No nevyfoťte to, když tam jen tak stojí a okolo ani noha.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3814
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 19:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkná hasička. Z jakého roku je ta SPZ FMA 01-41?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1737
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 18:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom pro ilustraci - "pražský rozptyl" typu 161 :
 
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 00:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek:
Zajímavé, někdy v říjnu jsem v Ostravě fotil tuhle:
 
(Kupodivu měla také nálepku CD).
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 08:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 

včera odpoledne na malé straně, zajímavý je rámeček na zadní tabulce, na první pohled by člověk laik řekl, že je to korektní emise 2004
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6095
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 10:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul: Normální přestavba
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 10:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozvánka

Chtěl bych touto cestou pozvat všechny navštěvovatele a uživatele této rubriky na můj stánek na Světu knihy 2007 Praha (Veletržní palác, též Juldyfuldy) kde budu prezentovat knížku "České poznávací značky". Od okamžiku co se vytiskla už vím o chybkách a chybách co obsahuje a rád si vyslechnu konstruktivní kritiku.
Detailně: 3.-6.5.2007, levé křídlo, stánek č. 27 zcela vlevo u bočního vchodu
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 22:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mix všelijakých značek, které jsem nafotil na dnešním tuning srazu na vyškovském letišti:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Více fotek ze srazu přidám zítra nebo pozítří do komory o všeobecné automobilové diskusi, byly tam opravdu zajímavé kousky.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9030
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 00:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednu fotku si do Rula půjčím . Tohle je co za formát?

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 10:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RUL, Mcbain NJI 2883

Ach jaká je to krása škoda že nemá vyfocenou přední. Mělo by se to dát do rubriky ZAHRANIČÍ až budeme řešit Hlučínsko pod Pruskem a tak....
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 11:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NJI 2883... To je Nový Jičín, ne? Formát 101, pokud nemá nějaký atyp zepředu
Don`t worry, be wary!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9032
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 12:07:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neměl by mít spíš NTI jako Neutitschein?
A co znamená to 04/10?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 14:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

04 je maximální povolená hranice promile alkoholu v krvi co může a 10 je počet bodů co už má ve Flensburgu nebo v české kartě řidiče
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 17:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad německé NJI: Ve předu nic neměl
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 11:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejen nesmyslně vyznačené 04/10, tu NJI zneplatňuje i to "déčko" v proužku...
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 21:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef ad 1054 (Rul 850)

...fakt, seš si jistej? ....
Srandistickej "úhnoj" jak by řekl feudal, ale klukovi bych neradil s tímhle vjet do vých. Německa. Tam podobný legrácky brutálně pokutujou
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 21:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

04 - 10 je sezonní verze SPZ. Takže chlapec tunerskej jezdí jen když není sníh. Má to zmáklý.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 21:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6A2 8949 vyrobeno 21.4.2006
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1748
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 18:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...díky, Pajdo
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 19:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý font
 

Ale auto je opravdu strakonické (vzadu měl normální)
 
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2251
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 19:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo tůšo, který ambasádě patří černej 3kovej bavorák 023 CD86? (Pro sběratele - typ 201.) Chybělo málo, abych mu obtisknul na kufr vzorek předního kola, když mi v ML u Novejch lázní nedal přednost...
ČESKÝ NÁROD JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 19:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_K: To bude Ukrajinec, ti jezdí jako hovada
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 20:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak mají být vůbec SPRÁVNĚ podle vyhlášky označeny tyhle nosiče?
Takhle?

 

Ptám se zejména proto, že obě RZ (i ta malovaná) jsou původem příbramské typy 101...
Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 21:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevim, ale v Itálii je to povinný.. musíš si udělat třetí SPZ (nebo pořád přehazovat tu z auta na nosič když tam je..)
v létě jsem byl svědkem toho, jak se vyráběj třetí RZ na český kamiony, i s českym europroužkem.. a vypadaly fakt věrohodně :-)
P: [PM] U: [MO]
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 22:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: No, donedávna bychom mohli snadno ambasádu rozklíčovat (a tudíž pak třeba okořenit diskusi nějakým dobře namířeným xenofobním výlevem), ale teď by někdo musel opravdu znát to konkrétní auto... přičemž podle typu auta a barvy by mi (bez ohledu na RZ) spíš bylo divný, kdyby v tom někdo jel slušně...
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 22:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek ....nosiče...

Tož to označení je technicky OK, akorát ty PZ jaksi nesouhlasí, ale třeba je to předváděcí foto.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 22:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samorobo PZ v Čechách

Nekontrolovaně se šířící samoroba jsou smutnou vizitkou přístupu našich úřadů ke ztrátě nebo odcizenií PZ. Dokud ani v tomto nebudeme "napodobovat" Západ (možnost normálně získat duplikát a ne přehlašovat) tak tu budeme za chvíli jezdit na papundeklový fixem malovaný. Na jednu stranu stát šikanoval nadšence za předčasné lepení komerčního EU proužku a vůbec mu nevadí dávat nálepky STK a emisí na tabulky vyrobené v Německu (hlavně nákl.vozidel).
Opakuju stále a všude dokola - PZ na autě není evidenční známka na psa - a i ta už má dnes trochu úroveň.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9055
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 00:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokud ani v tomto nebudeme "napodobovat" Západ (možnost normálně získat duplikát a ne přehlašovat)

?? Výměna značky stojí 200,- Kč bez dalších formalit.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2257
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 01:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul & Jef - jo, s tim se dá souhlasit, že v bramborácích jezděj , obzvláště v těch černejch. Mám důvodný podezření na mafiány z ruský ambasády ve Varech...
ČESKÝ NÁROD JE SPOLEČENSTVO BLBÉ, ZLÉ A ZLOČINNÉ.
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 09:59:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Welek, McBain:
Značek samodomo určitě přibývá a většinou kvality nižší než vyšší. Přispívá k tomu několik věcí:
1) Zoufale málo místa na parkování + věčně rozštípané plastové rámečky na předním nárazníku = dříve nebo později ztráta
2) Zoufalá pověst našich úřadů + několik hodin čekání na vyřízení firmalit.
3) Totální monopol na výrobu RZ a tím i na originální fonty.
Z toho všeho plyne, že většina lidí si chybějící značku nějak zbastlí, než by stáli frontu na úřadě, nosili s sebou veškeré doklady, měnili RZ a pak i tabulku na ulici nebo ve firmě "vyhrazené stání pro 6A2 3118" za novou. Nejde jen o ty 2 stovky, ale také o čas a otravování se s nerudnými úředníky.

Osobně se domnívám, že je vhodnější systém výroby RZ mimo centrálního dodavatele, možnost obnovy RZ za ztracenou (+ 3. značka na nosič kol)a také možnost oficiálního přidělení za oficiální poplatek státu (a ne korupční prachy úředníkovi) značky na přání.

A ještě dotaz na Feudala:
není porušení autorských práv, když podle oficiální RZ překreslím fonty a udělám si neplastickou "repliku" značky - anebo když jste vyvinul Vaše skvělé fonty? Nechci Vaši precizní práci napadat - naopak, moc se mi líbí.
Jde mi ale o to, že když překreslím Mikimauze a použiju ho na svou komerční aktivitu, tak porušuji autorská práva. Proto se ptám, zda je porušením také vytvoření fontů nebo obrázků ve tvaru těchto fontů za účelem jejich používání na veřejně viditelných RZ.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 21:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by?
Ten monopol na výrobu značek s tím nesouvisí. Pokud se tabulky úředně vydávají, tak je pro občana stejné jestli je výrobce jeden nebo jich je tisíc.
A navštívit úřad při ztrátě nebo poškození značky musíš v Evropě všude kromě Británie, Irska a Francie. I v Německu, kde se tabulky vyrábí na každém rohu na úřad musíš kvůli nálepce.
S místem na parkování to bude v celé Evropě taky více méně stejné.
Z toho co uvádíš na to bude mít vliv jen ten způsob práce našich úřadů.
Za hlavní důvod bych spíš považoval ten podivný právní stav, kdy se sice tabulky oficiálně vydávají jen na úřadě, ale domácí výtvory se nepostihují. Normální je, že se buď tabulky vydávají úředně a s jinými se jezdit nesmí nebo si je nechává majitel vyrobit, ale pak se na úřadě nevydávají - viz sousední zahraniční diskuze.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 22:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pak že Jablonec skončil u JNJ:
 
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 08:51:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vámos.
Dík za doplnění - vůbec jsem si neuvědomil to úřední dolepení nálepky v Německu. Parkování je u nás podobné jako jinde - jen s tím rozdílem, že na západě jsou řidiči vyježděnější a ohleduplnější, takže tam možná tak často nemají rozbité přední plastové rámečky závěsným zařízením od auta před sebou.
Pověst a kvalita úřadů.... Kamarád loni dovezl auto z Německa. Co tam zvládl za hodinu, tady byla dvoudenní kovbojka.

Obávám se, že na otázku autorských práv zde bude ticho, tedy TREFA.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 10:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na západě jsou řidiči nepochybně vyježděnější a ohleduplnější, ale skoro ve všech velkoměstech je provoz velmi hustý a poměrně drsný, o parkování nemluvě - k odřenině nebo promáčknutí člověk přijde velmi snadno nejen v Římě, ale i třeba v Bruselu...

Fonty na RZ podle mě autorsky právně chráněné nejsou, protože nejsou ani autorským dílem (ještě tak možná třeba u německých by se o tom dalo uvažovat).
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9061
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 11:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na západě jsou řidiči nepochybně vyježděnější a ohleduplnější, ale skoro ve všech velkoměstech je provoz velmi hustý a poměrně drsný, o parkování nemluvě - k odřenině nebo promáčknutí člověk přijde velmi snadno nejen v Římě, ale i třeba v Bruselu...

Zrovna Brusel je podle mě dost otřesnej. Troubení, nadávky. Kam se hrabe Praha.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 11:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrovna Brusel je podle mě dost otřesnej.

No, tak nějak jsem to myslel, jen jsem to možná nenapsal tak naplno... atmosféra v Bruselu mi vůbec připadala taková drsná (nejen v dopravě), ve srovnání například s Paříží - u té jsem čekal "velkoměstskou džungli" se vším všudy a pak mi přišlo, že je to tam ve většině čtvrtí, v metru, v městském autobusu, takové... velice civilizované, dá se říct. Ale je fakt, že v Paříži jsem neřídil auto...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace