K-report
 

Archiv do 22.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Registrační značky - diskuse » Staré archivy » Archiv do 22.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 19:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad omlete tema

Cestina ma hezky vyraz VSIMNE. Mame dokonce hodnotovou stupnici: spropitne, vsimne, uplatek, pujcka. Hezky je i arabsky BAKSIS - to je uz skoro uplne legalni vsimne. Prebirajici nehne brvou, prstem ci jinym pohyblivym clankem tela dokud neobdrzi prislusny obnos. Musi-li tak ucinit bez baksise, tak poskytnutna sluzba je nepouzitelna.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3319
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 21:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vámos, McB a další:
fšichni tady víme vo co gou, akorát Beran McB nás stále vyučuje správný právnický terminologii

já myslím, že není třeba opakovat donekonečna jak nazývat věci přesnými odbornými výrazy. veřejnost to stejně respektovat nebude a označí si to po svým, bez ohledu na názory právníků, jazykovědců a jiných odborníků. a jak pěkně vystihl vámos, nakonec se odborná menšina stejně bude muset přizpůsobit většinovýmu hlasu lidu
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9854
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 08:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

fšichni tady víme vo co gou

A vo co gou? On zde někdo ví, jak to při té "korupci" s hezkými čísly chodí?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stokrát omleté po stoprvní:
§ 160 Přijímání úplatku
(1) Kdo v souvislosti s obstaráváním věcí obecného zájmu přijme nebo si dá slíbit úplatek, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.
§ 162a Společné ustanovení
(1) Úplatkem se rozumí neoprávněná výhoda spočívající v přímém majetkovém obohacení nebo jiném zvýhodnění, které se dostává nebo má dostat uplácené osobě nebo s jejím souhlasem jiné osobě, a na kterou není nárok.

Tady přece nejde o to, že z toho nebude mít prospěch ten, kdo uplácí, ale že z toho bude mít prospěch ten úředník (ten dostane úplatek-neoprávněnou výhodu spočívající v přímém majetkovém obohacení). Takže bych řekl, že od úředníka to přijímání úplatku je.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 12:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 218, McB, Vámos a spol.
Tak, tak. Vždy jsem to považoval za korupci...
Když si vzpomenu na kyselý xicht jedné tetičky ve výdejně, když jsem si řekl o hezké číslo... Moc pěkný to byl rozhovor.

Chodil jsem sondovat několik dnů, kdy si stoupnout do řady s přehlášením vozidla z jiného okresu. Jeden den to vypadalo nadějně, hleděla na mě značka ppp 77-03. Po formalitách jsem spustil:
- A mohl bych poprosit o ppp 77-07?
- Ta už je vydaná.
- A ppp 77-17?
- Značky se vydávají popořadě.
- No, ale 77-07 už je vydaná a máte tady i nižší... Můžete se, prosím, podívat, jestli tu 77-17 ještě máte?
- Jo, je tady (bez dívání jasná odpověď).
- No, a můžete ji, prosím, hned pro mě nachystat, aby ji někdo u jiného okénka nevydal?
- ticho...
- Tak, šlo by to, prosím? Jsem pověrčivý - a 3 sedmičky, to víte...
- tetička mi značky vydala, ale na ten totálně kyselý obličej nezapomenu.
Za odměnu mi později u dalšího auta do malého techničáku napsala, že závěsné zařízení nemám, ač ve velkém techničáku jsem závěs zapsaný měl. No, jezdil jsem s tím dlouho, než jsem si toho všimnul a potupně přilezl znovu na opravu malého techničáku. Náhoda? Nebo že bych ji vydyndáním tří sedmiček "ožebračil" o jinak jistý výdělek?
A zasloužil jsem si tak o zapamatování a následnou odvetu? Možná jen shoda okolností, že.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 12:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám jisté informace o tom, že v Praze se hezká čísla (např. 4 nuly) vůbec k okýnkům nedostanou a jsou ztaženy z oběhu dřív - a to nikoliv řadovými pracovníky. Pak se konají jakési tajné dražby. Děje se tak většinou až potom, co už by nebyla "rekordem". Dokonce se zdá, že čekání na nejštědřejšího zájemce může trvat i dost dlouho. Je možné, že třeba i pár měsíců čeká, než si "vítěz" dražby koupí nové auto
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 12:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: Je to možné. Někde, možná i tady v diskusi, padla zmínka o tom, že RZ 7A7 7777 se vydražila tuším za 140 tisíc korun.

Docela by mě zajímalo, k jakým hezkým číslům se "obyčejný" člověk může dostat. Nemám na mysli nějaké vysloveně super kombinace se čtyřmi stejnými čísly, se všemi stejnými a podobně, ale například kdybych chtěl na auto třeba 7A8 5151 nebo 7A8 5115, jestli mám vůbec šanci takové číslo získat. Vycházejme z toho, že známé na evidenci žádné nemám.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vámos.
No, tady pláču na špatném hrobu, ale opravdu stále silněji vnímám užitečnost internetových dražeb o značky - se zcela jednoduchým principem.
a) Do dražby jdou všechny značky.
b) V nabídce jsou značky v počtu, který odpovídá cca dvouměsíčnímu výdeji jednotlivých ORP (V Praze tedy cca 20 000 kombinací), u značek je uvedeno, zda je to US formát, 101, 102 atd. (ve srozumitelném podání - nejlépe s pomocí kultovního pdf).
c) Při přihlášení se ke dražbě např. 3KO 4567 musí ten, kdo chce přihodit, uvést na jaké auto značku chce - a počítač ho např. z dražby vyhodí, protože značka typu 104 na Š 1000 MB opravdu nepatří.
d) Kdokoliv (pokud se zaregistruje - ve výdejně v příslušné ORP) si může přihodit na jakoukoliv značku jakoukoliv částku, minimálně však 5 % z již nabízené částky - pokud má bydliště nebo sídlo firmy v příslušné ORP, kde se zaregistroval a "jde" po značce správného typu na správně uvedené auto. Která značka zůstane bez počátečního příhozu (asi jich bude většina, např. 8A3 3260 - na rozdíl od 6B3 3260 z ORP Ivančice), jde po 60 dnech normálně k okénku. To znamená, že strejda Jindřich, který je rád, že se drží na silnici a internet považuje za sprosté slovo, by nebyl systémem nijak poškozen. U okénka vyfásne 3Z6 2957, stejně jako v systému bez existující dražby.
e) Která značka je dražená - odstartovaná počátečním příhozem - zůstává v dražbě 30 dnů a vydraží ji ten, kdo nahodí nejvíce do 30. dne do 12.00 hodin od prvního příhozu.
f) Pokud se ukáže, že vítěz dražby podváděl (v touze po "stošestnáctce" 8A8 8888 uvedl auto s potřebou US formátu, zadal Jeep Willys, ročník 1943 - a chce značky na Octavii combi), tak by mu částka, kterou nabídl v dražbě, propadla - a značka se vrací zpět do dražby.

Příjem z dražby pochopitelně náleží státu - např. fondu dopravní infrastruktury, nebo jak se to jmenuje. Docela by mě zajímalo, na jakou částku by se taková oficiální dražba vyšplhala.
Asi by s tím také souvisela možnost doživotního držení značky (přenositelnost z vozu na vůz při obměně vozového parku) a také možnost výroby duplikátů značek. Protože vydražit značky za 140 litrů a čekat, až mi je poražený dražitel šlohne, abych přišel o prachy i o značku - to nejde...

Těmito podmínkami trochu nahrávám zastáncům stávajícího "spotřebního" systému MMI: Přihlaš auto, obouchej značky na parkovišti a pořiď si nové číslo (= změny pojistek, leasingu, vjezd do areálu atd...). A nekomplikuj s recyklací, duplikáty a podobně. Ale všechno se vyvíjí, ne?

A časem by to asi mohlo dojít k vydražení kombinace a pak teprve k výrobě podle potřebného formátu - ale to už je opravdu jiná písnička - nebo jiný stát...


A tak jsem vydražil příspěvek s číslem 111 :-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9858
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy máte starosti.

Poraďte mi tedy někdo, kam mám zavolat abych si mohl "vydražit" třeba 7A9 9999? Někam to určitě musí jít...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3324
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 14:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to se asi neptáš na správným místě
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9860
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 15:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to? Vždyť v tom "vo co gou" máte přece všichni jasno.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3327
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

předávat citlivý informace na veřejným místě všem na očím asi není nejideálnější způsob

to je skoro jako když to napíšeš do novin nebo rozhlásíš v rádiu. jako kdyby TEBE někdo musel učit pravidla konspirace
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad McB:
Pane kolego, jsou přeci služby, k jejichž získání je NUTNÝ osobní kontakt nebo dobré doporučení, ne telefonát z ulice. Pokud jezdíte svou (nikoliff služební) ojetou octavií z druhé ruky nebo vozem, který je ještě níže na "společenském žebříčku", tak je evidentní, že se pro tyto přátelské služby nehodíte. Můžete to zkusit jako já před lety pro můj tehdejší ojetý vůz s objemem 1,1 l s jistou dávkou asertivity u přepážky. Nelze vyloučit, že Vám to nebude nic platné. Odhaduji, že asertivně lze dosáhnout tak na 7A9 4979 nebo něco podobného. Pro "lepší" RZ už to asi bez doporučení a nějaké čokolády nepůjde - a to je otázka, zda by ta čokoláda neměla být zabalená do papíru s předtištěnou operní pěvkyní či státníkem. :-)
Ale možná se mýlím...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3475
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsem byl dneska v Ivančicích a když vidím kdo dostává v Ivančicích pěkná čísla, tak se mi chce skoro věřit, že v malých ORP je to spíš otázka čisté známosti. Svědčí o tom i fakt, že „hezká“ čísla jdou ven v Ivančicích napřed. (většinou je mají např. Autoškoly, Autodopravciˇ- tedy lidi od aut se známostmi)

Teď např. 19xx. Jak to asi probíhá?

Paní: tady máte značky
Občan: 1657, jéééé, neměla byste tam 1957
Paní: Já se podívám, jo je tady.
Občan: víte, manželka se v tom roce narodila, nemohl bych ji dostat?
Paní: ale jóóóóóóóóóóóóó
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3329
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 17:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260:
domnívám se (a zprávy z jistých kruhů tomu nasvědčujou), že např. v Nýřanech to zrovna tak nějak probíhá. jestli se extra pěkný kombinace (3P1 8888 třeba) vyměňujou dejme tomu za Palackýho tamtamy zatím nedonesly :-)
Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 17:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: Dokonce se zdá, že čekání na nejštědřejšího zájemce může trvat i dost dlouho.
i to je pravda, 2U7 7777 a 2U7 7272 ležely v Litvínově ještě půl roku po výdeji této série. Oproti tomu 4U1 4444 byla vydaná v již v září 2006, kdy se reálný výdej pohyboval u 4U0 2xxx (výdej série 4U1 4xxx začal ke konci roku)

Dan_g: Docela by mě zajímalo, k jakým hezkým číslům se "obyčejný" člověk může dostat.
140 tisíc mi příde fakt hodně.. jde to i bez peněz, ale musí být známý, máme doma XXX 96-96 (současně s tim jsme přihlašovali XXX 96-69) a nestálo to ani korunu.. jen musíš vědět za kym zajít
P: [PM] U: [MO]
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 18:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by, č.111: Vymyšlené je to pěkně, což o to. Dovedu si i dobře představit, že to funguje. Obávám se ale, že takovou praxi, jakou popisuje Vámos v příspěvku č.1880, to nevymítí. Podívejme k sousedům: Na Slovensku si můžete objednat třeba BA-ABCDE, stejně se ale objevují případy jako BA-850RS na Fiatu 850...

Do internetové databáze volných značek k vydražení musí značky někdo připisovat. A zatímco dneska se 7A7 7777 vezme z krabice, aby s nedostala do výdeje, takhle se nezapíše do databáze, aby se nedostala do výdeje.

Celkově je to tedy dobrý nápad, řeší to ale spíše drobné entuziasty (narodil jsem se 28.11., tak chci mít 9A0 2811 a legálně si ji vydražim) a korupce či bezdůvodné obohacování zůstane...

Pavel2: (...) Beran McB (...)

Vzhledem k tomu, že jsem zrozen ve stejném znamení, tak mám pro McBainovo slovíčkaření určité pochopení, přestože přímo názor nesdílím.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9861
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 20:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by - Pane kolego, jsou přeci služby, k jejichž získání je NUTNÝ osobní kontakt nebo dobré doporučení, ne telefonát z ulice.

No tak mi někoho doporučte, vy nebo někdo kdo "ví, vo co gou".
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3331
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 20:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB:
kolik dáš?
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 21:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain
No tak mi někoho doporučte, vy nebo někdo kdo "ví, vo co gou".

VY ze nevite jak ziskat trochu slusne protekcni cislo? Ja myslim ze vite ;-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9864
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 23:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VY ze nevite jak ziskat trochu slusne protekcni cislo?

Fakt nevím.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9865
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 23:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem koukal do Tabulky a asi se vloudila chybička:

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7003
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 09:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: Ano, někde se chyba stala, kdo z nás to tehdy dodrbal, teď nevím (i když podezření mám). Ale problém je v tom, že ten typ 105 je už hodně vousatý, takže ho nemám v archivu. Nemáš uloženou nějakou starší verzi tabulky před oním 2.8.2007? Tam by měl být uveden správně. Upravil jsem podle hlášení rekord u 104, u 105 prozatím mažu datum a vozidlo, snad někdo něco najdete.

Jo, a příště bych to prosil dát k rekordům, právě jsem zaktualizoval a zjistil to až pak. Dírky
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 13:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin l:
Omyl, pane kolego. Do dražebního systému by padaly značky automaticky, a to tak jak jsem uvedl - každá ORP má své tempo výdeje, pokud se za 2 měsíce v Praze vydá 20 000 značek, tak jich bude v nabídce trvale 20 000 v pořadí po sobě (např. 8A6 4223 - 8A8 4222. Co se vydraží (dnes 2 ks) nebo vypadne pro nezájem po 60 dnech k okýnkům a tam bude vydáno (např. dnes 450 značek), bude automaticky nahrazeno vygenerováním dalších 450+2 značek, tedy 8A8 4223 - 8A8 4874. Z toho vyplývá, že cca za 16 dní bude vygenerované č. 8A8 8888 a vypukne dražební mela. Je na tom něco nepochopitelného?
Je celkem logické, že majitel Fiatu 850 si může počkat na 8A9 0850 a koupí si ji patrně za jediné přihození do dražby, protože to je číslo, které je blízké pouze jeho srdci (je malá pravděpodobnost, že by ho chtěl přeplatit jiný majitel F 850. Čili tento systém by částečně nahradil značky na přání. Nicnéně značky na přání by s tímto systémem mohly běžet paralelně - to je pouze věc zadání.

Ad McB:
:-)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 15:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by: Automaticky to ovšem půjde pouze v případě, že se tabulky budou vyrábět dodatečně v závislosti na typu, který si vydražitel vybere. V současnosti musí nějaký člověk objednat určité počty jednotlivých typů a podle následně vyrobených tabulek (v závislosti na rozsahu objednávek abecedně předcházejích ORP) uvolnit čísla do dražby. A pokud je v tom lidský faktor, může tento selhat.

Při stanovení nějakého fixního počtu se může při nějakém neočekávaném výkyvu ve výdeji (mamutí podnik sídlící úředně v ORP s výdejem 50 značek měsíčně koupí 150 aut apod.) může stát, že ORP nebude mít co vydávat, protože bude muset čekat, až se značky vrátí z dražby do výdeje.

Navíc tento systém může fungovat jakž takž u typu 101, který je nejfrekventovanější. Třeba u malých ORP, kde se výdej například typu 105 pohybuje v řádu jednotek ročně a měsíční výdej je tak desetinné číslo si neumím představit situaci, kdy je v databázi neustále připravena jedna 105, která po šedesáti dnech vypadne a je následována další. V důsledku toho se na výdejně vesnické ORP bude hromadit spousta atypů prošlých bezvýsledně dražbou, ale ona bude muset stejně objednávat další a další, aby případný zájemce měl možnost výběru.

A další věc: S jakou RZ by jezdilo vozidlo čekající (třeba i dva měsíce) na skončení dražby? Papírová převozka má platnost deset dní...

Shrnuto: Koncepčně se mi to líbí, je to dobrý nápad jak značky "zešotoušizovat" mezi běžné obyvatelstvo a možná i zatraktivnit systém 2001 (v tomto směru je trochu danajský dar), ale při současném systému výroby a výdeje to nevymýtí praxi, kterou popsal Vámos (č.1880). Tento účel by to mohlo splnit pouze za cenu zásadních změn způsobu výroby a výdeje i platné legislativy. A pokud chceme praxi ZMP vytlačit z kanceláří a přepážek, pak je lacinější třeba švédský model, kdy počítačový program sám bez možnosti lidského zásahu vygenereuje kombinaci. U nás by to mohlo fungovat jednoduše: MD ČR by celou objednávku ORP zadalo do programu a úřednice by pak už jen vydávala přísně chronologickou kombinaci, kterou by jí onen program vyplivl. A v budoucnu by třeba Hicon posílal balíkem RZ rovnou domů...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7022
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 15:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo vlastně vyrábí papírové převozky? To se taky tiskne v HICONu?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9868
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 17:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk - Ale problém je v tom, že ten typ 105 je už hodně vousatý, takže ho nemám v archivu. Nemáš uloženou nějakou starší verzi tabulky před oním 2.8.2007? Tam by měl být uveden správně.

Datum tam bylo 2.5.2006 a typ auta nebyl. Hlásil to Dědek.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 17:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin l:
"Automaticky to ovšem půjde pouze v případě, že se tabulky budou vyrábět dodatečně v závislosti na typu, který si vydražitel vybere." - přečtěte si, prosím, v příspěvku 111 body d) a f). Myslím, že tam je to vysvětleno.
Co se týká malých ORP a výdeje atypů, máte zcela pravdu. Vaším názorem však nemusíme negovat nabídnutý systém dražeb. Jak vysondoval Tomcat, značky se dodávají v krabicích po 35 ks, resp. po 30 ks (US formát). Takže předpokládám, že všude mají alespoň 1 krabici atypů. Je fakt, že ležáky jako jsou 115 a 116 je nesmysl po dvou měsících vyřazovat z dražby - asi by v dražbě byl užitečnější konstantní počet značek v nabídce u jednotlivých typů. No, a jestliže se 116 v ORP Králíky rok nepohnou (u okýnka), tak se logicky nepohne ani nabídka v dražbě.
Samozřejmě, že je lepší napřed vydražit kombinaci a pak si ji nechat vyrobit - ale tím bychom kompletně přešli na model decentralizované výroby značek u "pouličních" dodavatelů. To se mi líbí více, ale já jsem si zkusil, co vše se dá dělat se stávajícím mnou neoblíbeným modelem MMI ve snaze vymýtit korupci/neoprávněné obohacování/kamarádíčkování/hajzlovinky (nehodící se škrtněte) při vydávání RZ (a tím také v budoucnu pomoci frustrovanému McB, který neví, jak na to :-)

A s jakou značkou by jezdilo auto před vydražením značky?
Jak kdy, např.:
a) se značkou, s níž je vůz koupen od předchozího majitele
b) s normálně vydanou, o níž vím, že ji za měsíc zruším a těch pár set Kč za přepis navíc beru jako daň za to, že se doberu "hezkého" čísla.
b2) s normálně vydanou, protože vytoužená 9A0 1234 přijde na řadu cca za rok, ale auto už kupuji teď. Tak si počkám s tuctovkou 8A3 4652, kterou pak obětuji výměně za hezké číslo.
c) Pokud vím, že auto mám ve smlouvě k odběru 1. 4., tak začnu dražit 3. 3. a tak mi to vyjde rovnou z papírové převozní značky. Protože vím, jaký typ vozu kupuji, tak nejsem v kolizi s odstavci d) a f) mého příspěvku č. 111.

Někdo si hraje na nejvyšší spatřenou RZ, já zase raději na změnu systému. Každá konstruktivní připomínka hru rozvíjí. A hlavně - třeba se toho někdo z kompetentních chytne. To by v případě zavedení dražby v rozsahu, jak ji navrhuji, pomohlo k internetovému sledování nejvyšších vydaných RZ (Dědek by nemusel monitorovat z mostu, ale jen od počítače) a McB by už bezpečně věděl, jak na to... :-)
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 18:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvam se ze vpadavam s odlisnym tematem, ale resime otazku statistiky vozidel a jisty p. Bukac pise na serveru MESEC (20.10.2006) ze:

České a moravské silnice ovšem také brázdí spousta vozidel pamatujících éru budování socialismu. V centrálním registru vozidel je vedeno přes 60 tisíc Žigulíků,....... Mnoho z těchto vozů však už fyzicky neexistuje, jenom je jejich majitelé zapomněli odhlásit z evidence. Svědčí o tom i fakt, že vozidel s povinným ručením je v Česku o 850 tisíc méně než těch registrovaných.

Pred casem se tu resilo, ze neni skoro mozne prihlasit vozidlo (nove, ojete egal) bez toho, aby melo povinne havarijni ruceni(phr). Kdyz tedy vuz nahlasim a mam phr jak muzu po case zrusit phr bez toho, ze bych vuz neodhlasil a vratil registracni tabulky? Kdybych mel p. Bukacovi verit, tak v CR jezdi po odectu skutecne sesrotovanych a zcela nepojizdnych vozu par desitek tisic neprihlasenych k phr. Vzdyt uz jedna generalni inventura mrtvych dusi probehla, zeby bez vysledku? Pokud by ten pan mel pravdu, tak je to dost velke riziko pro vsechny ucastniky provozu - nebo je to zase vsechno uplne jinak?
Jakou vypovidaci hodnotu resp. pravni relevanci ma vubec ceska PZ ve srovnani se zahranicnimi, kdyz si v CR muze nekdo nechat bez toho, aby platil phr a mozna za drobne vsimne ziskal i nove nalepky STK+E jezdit jak libo? Srazka s takovym blbcem muze byt fatalni. Nemluve o pouzitelnosti statistik CRV...
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 21:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad DRAZBY

Slo by to udelat taky tak, ze by CVR mel stejnou stranku jako 600 nemeckych ORP kde si muzu overit, jestli je nejaky alfanumer volny. Kdyz si vyberu nejaky opravdu super protekcni tak ho bloknu. Centralne bude u tehle protekcnich uvedena pocatecni "minimalni startovni blokacni cena" napr. 1000 Kc - kdyz ji do 1 hodiny od blokace elektronicky neuhradim jsem out. Dalsi frajer se tam naloguje po mne a bude mit moznost bloknout a de facto prihodit nejmene vsak uz 2000 Kc. Opet 1 hodina chance zaplatit a kdyz ne je taky out... cely tenhle proces bude ohranicen na 48 hodin od okamziku, kdy bude tato PZ v systemu uvolnena jako "koupitelna". Uvolnovani protekcnich numer se bude delat pekna reklama aby se erar napakoval :-)Tech 48 hod (48 prihozu) bude to drazitelovo kladivko a zarucene vytoci cenu pekne nahoru.
Vyroba takove internetove aplikace napojena na prostou pocetni databazi a potazmo do fungujiciho systemu CVR je srandicka za par korun. Daly by se drazit i "podradne" alfanumer jako 4Y8 2255 atp.
Kruci - Finanzminister je Kalousek, ze jo. Ten spocita kolik permutaci-varaci-kombinaci to ma a kolik mu to muze hodit a bude....
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 6-2007


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 22:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor:
Mno, pokud vím, říká se tomu čestné prohlášení o prodeji vozu, což pojišťovákům stačí, aby s Tebou museli okamžitě zrušit pojistnou smlouvu.
Kdo nespěchá, mám dojem, že může bez udání důvodu zrušit smlouvu výročně nebo mimo výročí s dvouměsíční výpovědní lhůtou.
Jinak si nedělám iluze, že jsou někteří laxnější pojišťováci ochotni zrušit smlouvu bez udání důvodu naprosto kdykoliv.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3480
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 07:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mrtvé duše je můj případ. Pojišťovna Kooperativa mi před sedmi lety napsala, že smlouva o povinném ručení se ruší z důvodu jeho neuhrazení na další rok. Auto jsem v té době rozřezal, rozprodal, zrušil. Každý rok svůj problém píšu na patřičná místa a ptám se jak neexistující auto odhlásit z evidence. Bohužel pořád po mě chtějí doklad o likvidaci vozidla (já jsem si ho totiž tenkrát sám sobě nevydal) A tak mám doma v šuplíku už sedm let espézetky...
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 07:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: nestačí jim čestné prohlášení o likvidaci? A SPZ můžou mít místo v mé sbírce.
A samozřejmě odhlásit.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3481
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 13:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda: nestačí jim to. A proč bych si nemohl zlikvidovat auto sám - na vesnici celkem normální postup, ne? Pokud by se v budoucnu podařilo odhlásit a nechat si SPZ, tak jsou Tvoje. (BML-64-69)
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 14:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove diky za dobrou informaci, jinak bych to dal nerozmazaval ;-) nejaky mamlas se totiz muze po vzoru Svycaru usmyslit tech 850.000 plus minus existujicich-neexistujicich paru tabulek vymahat...
Jako servisy prodavaji kovosbernam za slusnou cenu vyslouzile katalyzatory, tak pry velke srotaky prodavaji odparane PZ z dovezenych aut neb je to nejaka zajimava hlinikova slitina...skoda, kamarad je na Francouze.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1533
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 15:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by: přečtěte si, prosím, v příspěvku 111 body d) a f). Myslím, že tam je to vysvětleno

Body d) a f) jsem četl několikrát, ale vůbec jsem v nich nenašel odpověď na můj dotaz:

Do dražebního systému by padaly značky automaticky

A jak bude ten systém vědět, že třeba 9A2 8300 až 9A2 8035 bylo úřednictvem objednáno a vyrobeno jako typ 115? To přeci do toho systému musí někdo zadat a jakmile je tam ten někdo, tak je tam i lidský faktor a ten je zkorumpovatelný (nebo tíhnoucí k neoprávněnému obohacování se).

Někdo si hraje na nejvyšší spatřenou RZ, já zase raději na změnu systému. Každá konstruktivní připomínka hru rozvíjí. A hlavně - třeba se toho někdo z kompetentních chytne

Já věřím, že mé připomínky konstruktivní jsou a taky bych byl rád, kdyby se něco podobného realizovalo, protože bych se takové dražby třeba i zúčastnil. Jen zopakuji, co jsem napsal, tedy že při současném systému výroby a výdeje to nevymýtí praxi, kterou popsal Vámos (č.1880). Tento účel by to mohlo splnit pouze za cenu zásadních změn způsobu výroby a výdeje i platné legislativy. Tedy: Je to pěkný a přínosný návrh, ale problém ZMP to neřeší.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7033
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 17:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: Díky za info. Je zajímavé, že jsem to vyhledávačem nenašel. Asi ruce...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3342
Registrován: 8-2002


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 22:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

minor,
Svědčí o tom i fakt, že vozidel s povinným ručením je v Česku o 850 tisíc méně než těch registrovaných

to je nějaká divná disproporce. i když uvážím, že velká část těch aut bude stát po garážích, stodolách, bude zrušená a neodhlášená atp., pořád je to strašně vysoký číslo.

btw jakou může policajt za nezaplacený povinný ručení nadělit pokutu?
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 14:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin l - 1533:
Když ORP objednává nové RZ, předpokládám, že elektronickou cestou. No, a při tomto zadání objednávky omylný člověk definuje, zda 8A8 8000 - 8A8 9000 budou 101, 105 nebo 116. A tento údaj, dle kterého se rozjíždí výroba, by měl být elektronicky automaticky vsáknutelný také do databáze pro dražby a do všech ostatních databází, které s RZ pracují. Tedy záleží jen na provázání SW. Je naprosto nesmyslné, aby jeden údaj byl fyzicky zadáván 2x (a vícekrát). Co už jednou projde klávesnicí, je zbytečné naklepávat znovu. Proto je z mého pohledu důležité zadání, jak to udělat, aby to šlo... Což si myslím, že je pro P.T. ctěné CZ-státní úřednictvo nepředstavitelné a sebezničující.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9896
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 00:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když ORP objednává nové RZ, předpokládám, že elektronickou cestou. No, a při tomto zadání objednávky omylný člověk definuje, zda 8A8 8000 - 8A8 9000 budou 101, 105 nebo 116.

ORP podle mě objednává jen počty tabulek/krabic. Číselné kombinace už jsou jim přiřazeny "samy".
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2916
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 08:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trocha fotografického materiálu z říše PZ, snad to nikomu nebude moc vadit, že ruším diskuzi....

Myslím, že chorvatské SPZ je zde zbytečné pitvat, tak alespoň mobilní výrobna SPZ na přání, aneb Chorvati prodávají snad všechno... SPZ z této razičky jsou při použití jejich fontu celkem věrohodné (ale bez proužků po obvodu), hlavním tématem jsou ale jména a příslušné grafické prvky... Cena za jednu tabulku je 75KN (cca 330Kč).
Na konci jeden američan, který v Chorvatsku nebude náhodou.
 
 
 
 
 

značka 6C6 6666 má už svého majitele. Je tohle vůbec "legální"?
 
A nakonec jedno celkem běžné setkání. Zastavil jsem u Makra a vedle stála skoro stejná RZ (ale jenom skoro).....
 
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 11:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad McBain 9896 + Matrin l 1533:
"ORP podle mě objednává jen počty tabulek/krabic. Číselné kombinace už jsou jim přiřazeny "samy"."

O.K., to je logické. A pokud se toto vše děje elektronickou cestou, tak "výstup" od výrobce ve formátu ORP Blabla RZ vz. 115 4p1 0000 - 4p1 0029 může být kýženým "automatickým bezzásahovým vstupem" pro dražební server. Určitě ještě může někdo něco připomínkovat, že je to nedomyšlené, ale principielně je to asi jasné. Tolik pro objasnění naší (mé) hry proti korupci/nedovolenému obohacování/kamádíčkování/hajzlovinkám (nehodící se škrtněte). Dopilování systému + legislativní změny nejsou a nemohou být součástí hry, ale seriozního záměru, kterého se někdo odpovědný chytí nebo nechytí...
:-)

V mé hře jde (jako obvykle) o to, abych ukázal, že to jde, když se chce. A když se nechce, tak to nejde - a komu to slouží, aby to nešlo? Líným (pohodlným) úředníkům, kteří se bojí vpuštění veřejného světla do přítmí svých kanceláří jak čert kříže (pak je na zvážení, zda jsou na svém místě) nebo lidem, kterým prostředí službiček a protislužbiček přirostlo k srdci? (O těchto úřednících asi málokdo pochybuje, že patří jinam, než do státních služeb, že.)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 11:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se, Martin l, nikoliff Matrin, samozřejmě.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 09:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno jsem zaregistroval zprávu o postizích řidičů, kteří na vozidlech používají zakrytou, falešnou, neoficiální ... atd. RZ (SPZ). Nevím, co na to ostatní, je to prostor pro diskusi. Obávám se však, zda naši strážci zákona jsou schopni vždy rozpoznat takové falzum nebo pokud ano, zda se to na místě nevyřeši jinak ...
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 10:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro PAJDU

Pokud máš zájem o nějaké "plecháče", ozvi se.
Mám toho doma celkem dost, něco bych pustil do Tvé sbírky.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7054
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 10:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně bych za zakryté nebo padělané značky bral techničák. Vozidlo musí být při provozu ne pozemních komunikacích viditelně označeno (a předpokládám, že je v zákoně i něco o čitelnosti a původu značky). Takže v tomto případě bych jej seznával nezpůsobilým k provozu.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 11:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk
Já osobně bych za zakryté nebo padělané značky bral techničák..


Dokud plati soucasne zakony a znacka patri statu a jina nez oficialni tabulka na vozidle nemuze byt, tak neni co resit. At se nam to libi nebo nelibi - pokud to druhe tak se musi iniciovat zmena zakonu - venku to delaji automotokluby.
Sklonili se pred tim i nemecti policiste, kteri na ruzne ceske prestupniky uplatnovali neadekvatni sankci- zabavovali jim znacky. Ted uz si to dovoli jen u Polaku, kdo vi jak dlouho...
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 16:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomcat (417) : pro PAJDU

Škoda, že jenom pro něj ...

 
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 17:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad padělané značky:

tady bych rozlíšil mezi "padělanou" - tedy snažící se co nejvíc podobat oficiální, ale zakrýt nesrovnalost (že toto vozidlo je evidováno pod jinou RZ) a "samodomo", kde to může být důsledek dočasného řešení nějaké nepříjemné události - ukradli/zničili mi přední tabulku RZ. Ale číslo na "samodomo" sedí s čílem v techničáku a v evidenci vozidel a je jakžtakž čitelné.

U nás, na rozdíl od Německa, si nemůžeme pořídit "originální-oficiální duplikát", a vystát frontu na magistrátu hned na druhý den po tom, co mi to ukradli, taky nejde vždy.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3362
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 17:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě se vrátím k tý korupci/bezdůvodnýmu obohacování ouřednictva atp., McB si to nazve jak uzná za vhodný, prostě ZMP, všichni víme o co jde...

dnes jsem v plzni zahlídnul prezidenta místního hokejovýho klubu, JUDr.Tomáše Krále. řídil Bentley Continental a světe div se, měl jednu z nejpěknějších aktuálních značek - 3P3 8888.

tu značku nedostal ani nějak dřív nebo dýl než je normální výdej (viditelně mimo pořadí), ale je zvláštní, že tahleta superkombinace padla zrovna na něj a ne třeba na Frantu Nováka z lochotína s novou kombíkovou fabií...

jak je to možný? to si umí tak šikovně stoupnout do fronty?
nebo (narozdíl od McB) ví komu zavolat?

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 18:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: FEUDAL (184)

Nejen pro Pajdu
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 21:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tutoho volva bych se bál...jen aby neudělalo HAF

 
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 21:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Feudal (184) Já tam nejprve měl asi 20 let trvající fázi hromadící. Pak teprve jsem je začal opravdu sbírat.

Dnes jsem ve Vizovicích konečně koupil MPZ VK (Wallachian Kingdom) - byla úplně poslední.

(Příspěvek byl editován uživatelem pajda.)
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 22:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle, č.162: padělanou x samodomo
Jenže pokud někdo uvidí vozidlo s RZ napsanou na kartónu, tak nepozná o který z těch dvou případů se jedná. Pokud připustíme myšlenku, že můžou jezdit auta s kusem papundeklu místo značky, pak skutečným padělatelům ulehčíme práci.

vystát frontu na magistrátu hned na druhý den po tom, co mi to ukradli, taky nejde vždy

V dnešní IT době (Pavel2 by mohl vyprávět) není problém vymyslet nějakou internetovou "vychytávku", kdy majitel nahlásí ztracení/odcizení RZ online na přílušném úřadě a systém mu vygeneruje stránku s papírovou převozkou, kterou si majitel sám vytiskne a bude s ní jezdit pár dní, než si udělá čas na návštěvu úřadu. A to vše v řádu minut po té, co zdrcený provozovatel vozidla zjistí odcizení, takže do práce může už jet s legální převozkou. Myslíte, že by to nešlo? Ale šlo, když jdou online podávat žaloby nebo dražit ZMP...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 23:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin l 1548
"Ale šlo, když jdou online podávat žaloby nebo dražit ZMP..."
No, kéž by už šlo dražit, pak už by to nebyly ZMP, ale ZVP (zcela v pořadí).
Jo, a ZMP vážně znamená "zm.d má přednost"?

"... systém mu vygeneruje stránku s papírovou převozkou, kterou si majitel sám vytiskne a bude s ní jezdit pár dní..." Tak vůči tomuto jsem dost skeptický. Feudal, já nebo desítky tisíc jiných lidí v republice by určitě dokázali takovouto papírovou převozní značku nakreslit ve vyšší kvalitě než je úřední předloha. To není chvástání, navíc jsem dalek (předpokládám, že Feudal rovněž) se snižovat k nějakým falzům, ale dnešní počítačové programy umožňují ledacos.

Ač jsem příznivec výroby duplikátů RZ u drobných živnostníků, tak Vámi navržený "rodinný" tisk převozních značek již považuji za naprostou anarchii.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 23:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad McBain 9861, Pavel2 3362

Tak myslím, že už by se McBain mohl dobrat doporučení na koho se obrátit s dotazem, jak se to dělá s těmi hezkými čísly. Doporučuji telefon 377 225 529 (viz www.hcplzen.cz), tam by se snad mohli podělit o zkušenosti - může to být pěkný rozhovor.
:-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9914
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 01:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tu značku nedostal ani nějak dřív nebo dýl než je normální výdej (viditelně mimo pořadí), ale je zvláštní, že tahleta superkombinace padla zrovna na něj a ne třeba na Frantu Nováka z lochotína s novou kombíkovou fabií...

jak je to možný? to si umí tak šikovně stoupnout do fronty?


A co by se na silnicích změnilo, kdyby pan Král měl na svém kontinentálním Bentleyi značku 3P3 8887 a pan Novák na své kombíkové Fabii 3P3 8888?

Pokud máte s panem Králem nějaký problém, taxe spíš ptejte jaxe dá hokejem vybruslit na Bentleye. Ale zcela běžnou registrační značku, která je naprosto rovnocenná všem ostatním registračním značkám v této zemi, složenou z kombinace šesti číslic a jednoho písmena umístěnou na automobilu, který užívá (a který jemu osobně zcela nepochybně nepatří) prostě odmítám řešit.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3488
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 07:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MCB: co by se na silnicích změnilo, kdyby pan Král měl na svém kontinentálním Bentleyi značku 3P3 8887

Problém je asi ten, že na 3P3 8888 člověk nedosáhne buď bez peněz nebo bez známostí. A to je myslím, to co zdejší diskutéry dráždí. Jedno jestli je to na Bentley nebo na kombíkové Fabii.

Já osobně se také raději dívám na luxusní auto s normální běžnou RZ. Většinou to u „pěkných RZ“ opravdu sedí: je to určitý druh exhibicionismu a i majitel se tváří tak jak jeho RZ.

Když jsem byl minulý týden přihlašovat auto v Ivančicích, měl jsem nutkání se zeptat na značku 5B3 1977 (můj rok narození), nakonec ale zvítězila lenost a „láska“ k okresní BOM. I když zeptat jsem se mohl...

Ale k jiným tématům:
Dnes ráno jsem viděl cestou do práce rumunskou europroužkovou CJ 30UNX. EU-proužek byl poněkud užší než u ostatních EU značek.
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 07:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: 3260 (3488)

Okresní BOM je jedna věc, ale přece ...
Být na Tvém místě, ptal bych se po nádherné RZ 5B3 1977; jsem totiž vyznavač lichých čísel a sedmičky zvlášť .
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3491
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 09:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsem totiž vyznavač lichých čísel a sedmičky zvlášť

já mám zase radši sudá čísla.

5B3 1777 by taky byla v Ivančicích k mání.
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace