K-report
 

Archiv do 06.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Registrační značky - diskuse » Staré archivy » Archiv do 06.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3537
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 09:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdysi se tam Dědek marně snažil dostat. Skončil sotva na vrátnici.

Možná byl malá skupina. Kdybychom se zaštítili nějakým pověřením Ministerstva dopravy jako expertní skupina
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 10:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260
To asi všichni. Nešlo by to domluvit?

V HICONU jsou dost opatrni. V gesci je ma konkretni clovek na MD, ktery zrejme predava pokyny co smeji-nesmeji (znacky pro autohausy apod.). Nevim jestli na MD doslo k rotaci kadru. Touto cestou, tedy pres MD by slo omezenou exkurzi domluvit. Vic vi urcite vamos a dalsi...

Kdyby to neklaplo, muzu domluvit exkurzi u UTSCHe. Je to sice vic z ruky, ale nic tam netaji a radi vsechno ukazi. Know-how jde od nich smerem do Hiconu, navic tam uz davno resi dalsi prvky ochrany tabulek, maji zkusenosti s kreovanim pisma tak aby se veslo do standardniho formatu atp. Maji tam i unikatni sbirku rakouskeho HUNDERTWASSERa a la Stovoda...

že_by
A co vylepšil na značkách Stovoda?

Stovod se pripojil k buricum co se nechteli vzdat tradicnich bilocernych znacek a odmitali napodobovani nemeckych. Logicky argument ze bilocerna je hur videt neakceptovali. Stovoda se toho chopil a vykreoval novy design v bilocerne a prisel s emblemy jednotlivych zemi(kraju). Aby sve argumenty podporili zajeli odpurci k UTSCHovi a ten jim navrhovane znacky vyrobil cimz jejich argumentace ziskala na sile (lide je videli live).
Nebyla to zbytecna namaha, zavedly se sice cernobile tabulky ale s erby, specificke ramovani, upravilo se pismo. Tedy vic nez uspesny kompromis :-)
I v Cechach jsou lide co umi pismo na svetove urovni (pismolijny) a ve spojeni s rozumnym alfanumer by slo vykreovat PZ na ktere by slo byt hrdo (vytvorit dalsi velikostni rezy=typy pisma). Verim ze by MD sklapl kufry...ale je to HODNE HODNE prace, oslovovani vlivnych lidi, more casu...musely by se odbourat animozity nekterych spoluakteru...vsak vite.
Takze to za nas asi vymysli nebo udela nejaky zahranicni clovek, ktereho MD bez vyberoveho rizeni za tucny honorar urci. Asi na zpusob "krasne" tramvaje PORCHE v Praze. Pro Prahu vylozene oskliva (muj osobni nazor), design za 1,8 mio Euro!, nepohodlna i tech. problematicka ale v nejake online diskusi pry ta nejskvelejsi..neb je to ZNACKA!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3387
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 10:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260:
hmmmm, a třeba Quex nebo McB by nezajistili, abysme napsali z adresy @mdcr.cz?
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 12:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pajda:
"Všimli jste si vlnek na motoznačkách? Nejsou vodorovně jako na osobních, ale svisle."
No jasně, protože auťákové dvojřádky jsou 200 mm VYSOKÉ (ve dvou šířkách) a motocyklové jsou 200 mm ŠIROKÉ. Naivně si představuji, že se to seká z nějakého kotouče plecu se šířkou cca 220 mm v surovém stavu, ake kdoví.
Podobně, asi také v rámci bezodpadového hospodářství mají shodnou výšku mopedové značky a klasické stojedničky, ale v tomto případě je to bez otočení o 90 stupňů, takže vlnovka vychází u obou stejně.

Ad fšichni:
Ta exkurze by nám pomohla všem. Minore, v germanistánu je ta zmiňovaná továrna kde?
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 12:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Minor:
Děkuji za info o Stovodovi: Zatím jsem si ho spojoval především se Stovodahausem a s Oteklým teplárenským komínem ve Vídni. Tohle je pro mně novinka. Mohl bych poprosit o foto té jeho značky? Je to dobrá inspirace, už vím, kterého uznávaného CZ architekta oslovím. No, záleží jak se postaví k "národním" atributům CZ značek.
:-)
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 12:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by: Na folii, kde je vlnovka je už snad i EU proužek. Nebo se pletu?


Včera jsem viděl zvěrstvo - off-road Miši v buši měl vepředu žlutou francouzskou ze 13 okresu, tak jsem se otočil a vzadu byla 7A4 xxxx. Víc si nepamatuju, skoro mi spadla čelist
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35652
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 12:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P2:
Neříkej mi, že nevíš, jak se dá adresa odesilatele snadno zfalšovat, klidně Ti napíšu jménem samotného pana prezidenta. :-) Ale obávám se, že na ministerstvu nejsou tak blbí, aby si nezjistili v případě potřeby reálného odesialtele. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 12:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minore, v germanistánu je ta zmiňovaná továrna kde?

http://www.utsch.com/index.php?id=97
verze garmanska anglanska

Siegen - mezi Frankfurt/M a Essen, asi 6-7h jizdy po dalnici z Prahy
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 12:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda
Včera jsem viděl zvěrstvo - off-road Miši v buši měl vepředu žlutou francouzskou

Ten muj kamos co sbira francouzske PZ nasel zdroj na ceskem vrakaci kde mu dalo dost prace majitele presvedcit, ze nechce vyrazene tabulky zneuzit. Tim ze nemaji nalepky platnosti jsou casto zneuzivany obejdy na neprihlasenych autech :-(
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9976
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 13:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ - Neříkej mi, že nevíš, jak se dá adresa odesilatele snadno zfalšovat, klidně Ti napíšu jménem samotného pana prezidenta

To je samozřejmě jednoduché, ale problém je jak zachytit případnou odpověď.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 14:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor: lze zatlacit, ale ne jednim zdvorilym eMailem jednoho cloveka

Kdepak, já tím dopisem nechci tlačit, pouze se zeptat, jaké změny se připravují v roce 2009. Tedy zjistit pozice. A pak následně se dá na základě toho začít neco prosazovat.

A ze prave Rakusane jsou nam ve vztahu k uradum hodne dost podobni!

Aby ne, když jsme v podstatě jeden národ, akorát mluvící odlišnými jazyky. Za zlaté éry společného státu dosáhla úroveň asimilace takové úrovně, že se dnes stačí projít po nějakém rakouském městečku a sledovat výkladní skříně obchodů. A těch nápisů jako Friseur Wodicka je tam nespočet.

že_by, č.140: Úvaha, že ke změnám dojde kvůli vyčerpání pražské číselné řady možná není úplně správná. Ke změnám dojde na poli legislativním, a ty trvají nějakou dobu, tak proč jejich nástup neudělat u příležitosti nějaké události. Ovšem celkem rád bych se mýlil.

Nesmíme zapomínat, že úředník je tvor nesmírně ješitný a změna systému (přechod např. na formát A 12345B je takovou změnou) po relativně krátké době je přiznání vlastní neschopnosti ("To jsme to vymysleli tak blbě, že nám to nevydrželo ani deset let?"). Na druhou stranu změnám nahrává fakt, že byly volby a vyměnilo se vedení resortu ("Takhle blbě to vymyslela minulá vláda a my to teď dáváme dohromady").
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 17:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin l:
Právě proto, že ješitové si nepřiznají, že MMI je patrně nejodpornější systém v Evropě (možná až po Kryšotech, mimo Evropu neumím posoudit), tak nepochybuji, že krajské kódování (zatím) zůstat musí, stejně jako černé rámečky, sněhulák a také žádné erby. Ke změně zůstává pouze pořadí znaků a mezer ve značce a (možná) dílčí změna fontů. Čas na provedení legislativních změn být musí, ale věřím, že hnacím motorem může být právě ta zaměnitelnost značek ko přehození některé číslice za písmeno a opačně, proto konec 9A9 a brzy po něm konec 9S9. Takže očekávám mírný pokrok v mezích zákona.
Ale to jisté zatlačení po vzoru bratrů Rakušanů mi vrtá hlavou. A proto mě hodně zajímá Hundertwasserova role v rakouském případu. I o jeho autoritu by se dalo opřít a argumentovat, že značka JE součásní státní identity, proto ji chceme čučavou a nejen Al-plech s číslem bankovní operace.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 18:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pajda:
Nepletete, nevím, co se na značkách objevilo dříve, ale určitě lze odpovědět tak, že RZ s EU-pruhem mají vlnoffku. Vlnovka je podle mého soudu součástí spodní vrstvy (dodávané v metráži), EU-pruh je následný tisk (?), proto by nemělo vadit že na motocyklových značkách je spodní vrstva otočená o 90 stupňů.
Ta exkurze do továrny mi moc chybí, abych si prohlédl technologický postup, pak bych mohl lépe odpovědět. Štve mě, že vůbec netuším, jak se značky vyrábí. Zatím jsem nikde nezískal vhodnou volnou značku ke zlikvidování, oškrábání po vrstvách, čímž bych se o technologickém postupu dozvěděl více.
Nemám potřebu ani ambice vyrábět napodobeniny RZ, ale vážně mě to jako zvídavého člověka zajímá. Na druhou stranu vytištěná značka např. pro vyznačení parkovacího místa pro mně problém není.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 20:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj pocit je, že EU proužek je součástí folie, stejně jako červený exportní pruh v Německu.

Pokud by byla pravda varinta metráže a její použití na motorky, pak by muselo být i CZ otočeno o 90 stupňů. Zkusím někde prozkoumat.}
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 01:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by
Ale to jisté zatlačení po vzoru bratrů Rakušanů mi vrtá hlavou. A proto mě hodně zajímá Hundertwasserova role v rakouském případu. I o jeho autoritu by se dalo opřít a argumentovat, že značka JE součásní státní identity....


Na UTSCHovi je fotka schodiste kam si je daly jako do galerie a pak je cela rada odkazu na rakouskych strankach.
Existuje RUSKA a POLSKA website kde je vyroba detailne podle licence UTSCH /tedy i v CR/popsana, zkusim prilezitostne najit (nutno hledat pod originalnim nazvem v RU a PL).
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3538
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 06:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když MMI spatřil světlo světa, nikdo nevěděl čím se zničí. Tvářil se, obluda, mocně a všichni říkali: Vymysleli jsme perpetum mobile českých PZ.

A hle: ztroskotává na zaměnitelnosti znaků a špatné zapamatovatelnosti. Jakoby se rázem v místnosti rozjasnilo...

I když jsem zastánce ORP kódování, tak Žebyho krajské návrhy se mi líbí. ŽEBY přišel defakto s drobností: krajské písmeno dopředu, čtyři čísla, dvě písmena. Čísla a písmena na pevných pozicích.

Kdyby takto MMI odstartoval, měl by delší životnost...
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 13:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 3260:
Moje vize MMIX není nic jiného než vyhodnocení mých (pokud možno nezaujatých) vjemů MMI + vstřebání informací z tisku a následná transformace připravovaného systému ZEBY 007 do krajské podoby. Pak jsem jen vyškrtl to, co mám na ZEBY 007 nejraději (romantismy), tedy znaky a červený rámeček. A výsledek jste viděli. Není na tom nic světoborného, to by vymyslel i ministerský portýr za bezesných nočních směn...

A když jsem si dal na papír kapacitu (viz výše), tak se ukazuje, že nyní se opravdu může stát MMI po konverzi do MMIX "nesmrtelný". To je ale rána pro ORP-fandy... Myslím, že bychom si s kolegou 3260 navzájem mohli vyslovit soustrast ke ztrátě naděje na hezké značky v CZ.

Co dál? Asi vážně něco iniciovat? Vtáhnout do procesu nějakého váženého architekta/designéra, který je alespoň trochu fanda do dopravy a má úctu k historii a pak oslovit ministranty? Možná ano. Uvidíme, řekl slepý a šlápl.....
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 13:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Minor 96:
Já tu schodištní fotku nemůžu najít...
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 22:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by
Já tu schodištní fotku nemůžu najít...


Tady je na starsi verzi utschova webu zcela vpravo nahore:

http://www.autobild.de/artikel/Themen-News-Kennzeichen-D_56667.html

....alfanumericka posobnost v obracenem barevnem gardu s ceskymi navrhy ZEBY007 je zajimava ;-)))

http://members.a1.net/oswag/wago01.html

http://www.desmorados.com/forum/viewtopic.php?
t=2721&view=next&sid=dd11dd0d2f8ff2ef37b4f1f8122134b4

obrazky vzdy v dolni polovine website
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4433
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:07:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musí být po rozsvícení pěkně vidět, má to hezky udělané:
 
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7157
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostalo se mi té cti stát se (alespoň jednorázově) tiskovým mluvčím Dědka. Omlouvám jej touto cestou na čas z K-Reportu, stal se panem domácím, a než vystřízliví z oslav, nebude delší dobu přítomen.

Jen se děsím toho počtu rekordů, které na nás potom vybalí. Aussigere, budeme si muset vzít noční směnu...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 21:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study tatra
Kdyz si nekdo da takovou obrovskou praci proc to nedotahne na 100% a neda tam orgininalni CSN pismo? Jinak je to bomba! Vnitrni osvetleni jeste mela kulata znacka pro doktory (dnes jen samolepka) a do konce 50. let zluty trojuhelnik na kabine nakladaku co tahl nejaky prives (pozustatek protektoratu).
V nejakem filmu ukazovali auto diplomata v Parizi co ma pod blatnikem fen ktery zacne foukat vzduch na vlajku jeho zeme kdyz auto zrovna stoji a pri setmeni se automaticky zapne smerova zarovka a vlajku osvetluje :-))
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 16:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Minor:
Dík za odkaz. Proč jen podobnost s těito Stovodovými "inverzemi". Dá se říct, že ten Svovodův návrh prošel s výjimkou černého podkladu a těch retrofontů (návrat ke 20. letům jak vyšitý) u značek na přání zcela. U obyč. značek se pouze opustila inspirace Německem (viz FE LS 13) a rakušané zavedli písmena až za číslicemi.
No, a já jsem se vždy hlásil ke vzorům - německým a rakouským značkám. Takže logický vývoj. A když jsem na systém ZEBY 007 naklonoval úpravy krajských značek (MMIX), tak se rázem rakousko-německá podobnost proměnila v podobnost se Španěly. Inu, pokud má být značka zapamatovatelná a ne alfanumerický mišmaš, tak v Evropě už nic nového neobjevíme. Jediné, na čem se dá trochu zviditelnit je grafická podoba - viz německé fonty. Proto je dobře, že i naše fonty jsou již tradiční a poměrně odlišné od ostatních v Evropě. A proto také jsem do systému ZEBY 007 doplnil znaky (při zachování sněhuláka) a přidal červený rámeček - tím vznikla "národní identita" značek systému ZEBY 007.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 16:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Minor 100, Study 4433.
Málokomu z grafiků se chce vyvíjet fonty jen kvůli tomu, že tak 1x za rok (nebo ani to ne) někomu udělá kopii poznávací značky. Tak do plotru pošlou, co mají v počítači - bohužel. 7A2.... , je to pražák - jak vidno, nezná Feudala.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 23:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by
Inu, pokud má být značka zapamatovatelná a ne alfanumerický mišmaš, tak v Evropě už nic nového neobjevíme.

Myslim, ze ani nemusime dal hledat, je to dane. Velke motoristicke zeme E, F a I prozivaji v tvorbe alfanumer bidne roky a D bude dal spis vylepsovat nez borit osvedcene. Ostatnim to plus minus funguje a i PL se casem usadi a vylepsi. Diky Schengenu budou neustale narustat naroky na celkovou uroven evidence vozidel a jeji zpracovavani a to definitivne otevre cestu recyklaci jako jedine rozumne, prehledne a usporne metode.
Zda se to na MD ci jinde bude libit nehraje vubec zadnou roli, skloni se i Francie.
Ma-li se tedy v Cesku planovat v horizontu pristich 50-ti a vice let, musi se stavet hned od pocatku na uzavrenem, presne vydefinovanem systemu kde alfanumer bude o vozidle hodne vypovidat. Cesko ma pro vytvoreni noveho systemu ty nejlepsi predpoklady - znaky, ktere ani za 54 let neztratily na kvalite a velmi dobrou alfanumerickou historii 1932 - 2001.
Pokud se neprosadi idea nejakych rychlokvasku, ze se to musi vymyslet zgruntu vsechno znova a jinak a pak budou blbe opisovat v nejake Taraningapatam, tak jsem docela optimista. Koneckoncu vymysli i lide mimo tento diskusni klub a neco urcite prijde. Tvurcum MMI je vlastne nutno podekovat, nebyt jejich zmetku, nic by se nedelo.

Málokomu z grafiků se chce vyvíjet fonty jen kvůli tomu, že tak 1x za rok (nebo ani to ne)
Ja jsem precizionista, mam-li stylove faro, musi vsechno sedet. V Cechach je vztah k PZ problematicky, to se vi.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2051
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 18:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K nesmyslným značkám v reklamách další přírůstek. Proboha PROČ TO NĚKDO TVOŘÍ? Mimochodem podle ČKP 3A8 0718 existuje...
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 19:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle:
U nás, na rozdíl od Německa, si nemůžeme pořídit "originální-oficiální duplikát", a vystát frontu na magistrátu hned na druhý den po tom, co mi to ukradli, taky nejde vždy

1. Jsi si jistý, že v Německu lze pořídit duplikát ukradené značky? (tj. že ti na úřadě dají nálepku na další značku se stejnou kombinací, když už ti jí předtím naleplili na dvě?)

2. Nebojíš se zneužití té ukradené značky? Tj. někdo jiný s tou ukradenou spáchá přestupek nebo jí dokonce použije ke spáchání trestného činu a budeš s tím mít nepříjemnosti ty? Není tudíž lepší místo ukradené značky dostat novou kombinaci?

Jinak se přiznám, že číst po dvou týdnech tuto debatu mě už ani nějak nebaví, takže na nic dalšího, co se zde za poslední dva týdny objevilo, reagovat nebudu
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 19:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353
Ten dotycny mamlas jednoduse okoloroval podklad nebot mezi nevzdelanym lidem se ma za to, kdyz firma tak ma asi zlutou znacku...
Do zacatku 2. sv. valky byla soucast obycejnych notysku i zakladni tabulka rejstrikovych znacek. Donedavna to delali i v tech z Tiskarny Kolin, akorat ze se setrilo na barevnych vyobrazenich a uvadely se jen regionalni kody. Pak je narod nevzdelan....
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4468
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor: Dík za ten žlutý trojúhelník, dlouho sem bádal nad tím, proč ho autobus Š 706RO v TM Brno nad čelním oknem má. A ono vlek .
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak - jsem zpět...

Protože Vámos to zase zmíní: V Německu není možno dostat duplikát za ukradenou nebo ztracenou značku přesně z tohoto důvodu případného zneužití.
Ten chudák musí vyměnit kombinace (na přání...), zaplatit poplatky za přeregistrace, a číslo ani nebude nikomu vydána znovu za ca. 5 let.

Je možno si koupit třetí tabulku pro nosič kol, čtvrtou pro rezervace vlastního parkoviště apod. - tyhle nepotřebují a nedostanou "úřední" nálepky.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem se díval na ČT na nový seriál. Na traktoru byla vepředu napodobenina náklaďácké SPZ a vzadu nejspíš zadní náklaďácká. Font katastrofální a vzhled taky. Teď myslím i toho Formana, který se tam taky objevil. Brrrrrrrrrr
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 22:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: PAJDA (751)

Souhlas ; zadní (podobala se vzoru 53) byla pro jistotu zapatlaná blátem. Na přední jsem zahlédl písmena KTA.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 23:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrabenky
V druhym dile bude traktor umyty, ten prives snad opravi a bude muset mit taky nejaky numero a uvidime. Koukam na to internetem takze rozliseni nic moc ale zdalo se mi, ze ta predni traktorova byla lisovana (nebo plotr?)a tvar ctyrky byl germansky. Kazdopadne okres je spravne!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2052
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 23:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se přední traktorová zdála taky lisovaná, ovšem KTA na tom Krajčovým formanu ... opravdu Mńam.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Volant
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.254.30
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 06:58:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat, i když to moc nesouvisí s touto komorou, ale přesto.....kdysi měla nákladní auta nebo možná i autobusy vpředu nad oknem žlutou tečku. Co to znamenalo?
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3542
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 07:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

i autobusy vpředu nad oknem žlutou tečku. Co to znamenalo?

Bacha na Feudala, ať Tě nepošle do pryč

Také jsme si toho všimnul - u autobusů. Bylo to za komančů. Něco mi říká, že to bylo za kilometry bez nehody... Ale jist si vůbec nejsem...
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3543
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 07:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta obří KTA na traktoru mi stačila, vypnul jsem TV a šel si číst.
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 08:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Volant, 3260
Žluté kolečko vpředu (bus, možná i náklaďák) a vzadu (bus) měla vozidla ČSAD. Někde jsem slyšel, že to bylo pro rozlišení při čelním pohledu (tedy při silničních kontrolách). Aby orgáni věděli, že jede vozidlo státní dopravní organizace, tedy že jede ve státním zájmu - proto nezastavovat, nekontrolovat. Takže silniční buzerace mohla být vůči zájezdovému busu JZD, ale ne vůči strategické firmě ČSAD. Inu, dvojí metr.
Nebo má někdo přesnější informace?
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4448
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 08:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, žluté kolečko měla vozidla ČSAD, a to jak osobní, tak nákladní. Bylo to hlavně pro kontrolní orgány ČSAD, aby na dálku rozpoznaly svoje vozidla. Rozhodně to ale nedávalo jejich řidičům nějaké výhody před VB.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 13:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlute kolecko
No vida a dnes je to kolecko D.A.S. v ruznem prumeru a kdekoliv nalepene, ktere ma rikat policistum co maji chut ridice trochu proprat - bacha pojistenec D.A.S. ty maj neprijemny advokaty :-)
To neni prosim reklama teto pojistovne!!!Nejsem ani jeji agent ani pojistenec!!!
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1893
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 13:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Volker:
Díky za doplnění
Já si myslím, že pořízení duplikátu za ztracenou nebo ukradenou značku nebude možné ve více evropských států států.
Třeba v Rakousku se taky přidělí nová kombinace viz
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 15:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kauzu „žluté kolečko” bych ještě doplnil informací, že takto označená vozidla mohla být (mimo orgánů SNB) ještě zastavována a kontrolována pověřenými pracovníky podnikových kontrol ČSAD a to žlutými stavěcími terči.

3260 : nech si toho, jóóó..?
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 17:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyz jsme u tech silnicnich kontrol, papalasskych cisel, mobilizacnich rychleprehoz VPZ, existovala nekdy nejaka vazba mezi tim co za SPZ byla prisroubovana na aute a kdo takove auto mohl kontrolovat? Nemyslim standardni vyjimky (CD, AA, rusaci apod.). Kdyz pry byly Lidove milice v akci mohly stavet vsechno stejne jako VB...
Vloni jsem zase zazil, jak ceska vojenska policie stavela auta aby umoznila projet tezkym tahacum s civilnimi RZ s nadrozmernym zaplachtovanym nakladem evid. vojenskeho puvodu (couhala pasova kola), Siroko daleko zadny civilni polda. Vojaci se chovali dost hrube (uhni c...u) ale nikdo (vc. me) se neodvazel ani muknout (v kozenem pouzdre na zadku urcite nemeli MP3). Takze jak je to pravomocne?
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 19:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existují 2 druhy folii na RZ - jedna se svislýma vlnkama a druhá s vodorovnýma. V obou případech je CZ správně orientované.
Jak je to se žlutými značkami netuším.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4451
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 21:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor: Podle zákona o silničním provozu může provoz na pozemních komunikacích řídit Policie ČR, Vojenská policie nebo vojenská pořádková služba, takže to bylo naprosto v pořádku.
S Lidovými milicemi je to nesmysl, podle tehdy platné vyhlášky o pravidlech sliničního provozu mohla provoz na pozemních komunikacích řídit a zastavovat vozidla VB, TAI (tanková a automobilní inspekce ČSLA), vojenská pořádková služba a Pohraniční stráž v blízkosti státních hranic.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 22:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex
Podle zákona o silničním provozu může provoz na pozemních komunikacích řídit Policie ČR, Vojenská policie nebo vojenská pořádková služba, takže to bylo naprosto v pořádku.

Diky za odpoved. Rozlisuji rizeni silnicniho provozu v danem miste a za dane situace (napr. uvolnovat cestu voj. transportu) a kontrolovani vozidel, tedy zastaveni, provereni dokladu prip. nahlednuti do zavazadloveho prostoru a konani nejakych opatreni v rozsahu, ke kteremu je zmocnena jedine Policie CR prip. Mestska/obecni policie. To predpokladam muze VP provadet jedine na vojenskych vozidlech a ve vojenskych prostorech resp. ujezdech na vsem, co se tam vyskytne? Ma to i ryze praktickou rovinu, kdyz se napr. civilni vuz naboura v legalne pristupne casti vojenskeho ujezdu s nasledkem vazneho zraneni, kdo tu nehodu resi - VP nebo PCR? Vic uz se ptat nebudu je to tu o znackach...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3547
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 07:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Feudal: nech si toho, jóóó..?

Nechám, nejsi ješita a to oceňuji
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4452
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 08:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor: Vojenská policie má oprávnění řídit silniční provoz kdekoliv, nejen ve vojenském újezdu. Taky byli po povodních v Praze v roce 2002 vidět běžně příslušníci VP, jak v maskáčích řídí dopravu na křižovatce pomocí "signálů policisty", protože semafory se utopily... Nicméně VP může kontrolovat pouze vojenské osoby a civilní osoby v případě, kdy přestupují zákon společně s vojákem nebo jsou přistiženy při protiprávním jednání ve vojenském prostoru nebo proti majetku vojenské správy. Nehody kdekoliv samozřejmě vyšetřuje PČR, protože je to její povinnost dle trestního řádu (VP nepatří mezi orgány činné v trestním řízení ve smyslu trestního řádu).
Obecní/městská policie naproti tomu nemá oprávnění řídit silniční provoz.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3551
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 08:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trošku jsem rýpnul do vosího hnízda:
odkaz
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 10:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 3260:
Děkuji za moc hezkou prezentaci. Kdysi jsem navrhoval, aby byla zřízena komora "Dobře si stoupli do řady". No, tady o to nebyl zájem, jako narušitel jsem byl s tímto nápadem vypískán. Takhle to je lepší, když jsi tuto stránku zřídil sám. Pokud budeš chtít zřídit také galerii: "Jak to dělají jinde", rád pomohu.
Přidávám tedy ochutnávku. A znovu opakuji. Nechci nikoho pranýřovat. Systém tyto značky generuje a někdo je logicky vozit musí. Jen bych rád, aby nastala doba, kdy bude evidentní, že všichni mají rovnou příležitost se k takové značce dostat. Nejserióznější mi připadá oficiální dražba (a inkasované peníze státu - nikoliv úředníkovi). Tím netvdím, že dnes je vše zkorumpované nebo "prokamarádované", ale podle toho, co vidíme na ulici, si můžeme učinit úsudek. Logicky nás napadne, že majitelé ošuntělých aut o hezká čísla nestojí (přesněji - ani je nenapadne o tom uvažovat). Ale je překvapivé, že ani majitelé opečovávaných průměrných aut (kteří svůj vztah k vozidlu prokazují vzornou péčí o něj) vesměs na hodně pěkná čísla jaksi nedosáhnou...
 
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 10:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Volkera (který to měl na východ - DDR - dál než my) a ostatní:
Máte někdo informace zda podobně jako v CZ/CS se objevovala "hezká" čísla na zajímavých vozidlech i v DDR či ostatních státech RVHP? Dotaz je v návaznosti na předchozí příspěvek, ale případné odpovědi prosím do zahraniční komory. Děkuji.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 11:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: hezké!

Třeba po centru Prahy je drahých aut poměrně dost a lze si všimnout, že to nejsou "prostě jen drahá" auta, co mají tyhle kombinace, že se dají vysledovat určité typy. Největší pravděpodobnost na "lákavou" kombinaci podle mých pozorování mají:

1) Mercedesy (mnohem více než např. konkurenční BMW, ani nemluvě o "intelektuálštějších" značkách jako Volvo nebo Lexus, které mají velmi často úplně běžná čísla),

2) Offroady a SUV, zejména velké luxusní (kromě Mercedesů hlavně Audi Q8, Hummer, Porsche Cayenne, americké značky...),

3) "trendy" vozítka (Mini, Chrysler PT Cruiser) a různé výstřelky a superexkluzívní značky (Bugatti, Lamborghini).

Z toho je maličko patrný jednak sociologický profil "typického vyhledavače hezkých kombinací", jednak si myslím, že ty značky jsou často už od dealera, který je třeba kupcům Mercedesů zřejmě zařizuje. Ostatně jsem tady už někdy psal, že ještě za časů SPZ jsem si všímal nových Saabů 9-5, jak mají (často přímo s pomlčkou "na správném místě", tedy Axx-x9-5x, ale i třeba AHZ 95-17 apod.)
Ajzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 12:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: Moc hezký průřez.

Osobně vůbec netuším jak to chodí jinde než v Plzni. Na dřívější auta jsme hezké značky ani nechtěli, ale pak už na nás chuť přišla. Začalo to pouhou obyčejnou 9189, pak jsme to zkusili u okýnka a dostali 4252, před několika lety jsme na to již šli od lesa a dostali 8000 a minulý týden 0002.

Jef: Víceméně souhlas. Mergly, BMW a Audi vyšších řad mají velmi často hezkou kombinaci. A velká SUV. U těch exkluzivit to není pravidlo, řekl bych že to je tak 50/50 s úplně obyčejnou kombinací. Mám dost fotek pěkných kombinací, jestli je někde galerie, rád přispěju.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 13:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozdní editace:

Omlouvám se, u těch Saabů před závorkou vypadlo, že "mají ve značce devítku a pětku".
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 13:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem zvědavej, kdy už vás to „bolestínství” s těma ZMP konečně přejde ... Jen kdybyste nějakýho toho kámoše měli, to by byla jiná, co?

(Příspěvek byl editován uživatelem feudal.)
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 13:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ajzi: jsme (...) dostali (...) minulý týden 0002

Aha, takže Ajziovic rodina jezdí v 3P4 0002?
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Ajzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 13:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l: jj, btw už jsi to někde viděl?
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 13:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, to ne. Ale když to bylo vydáno minulý týden, tak to nic jiného být nemůže...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3399
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 17:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tady se nic neutají
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3552
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 06:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem zvědavej, kdy už vás to „bolestínství” s těma ZMP konečně přejde

Až člověk, který je ochoten za ZMP zaplatit, tak učiní legálně státu a nikoliv někomu do kapsy.

Možností kam by takové peníze (byť to nebude převratná suma) mohly putovat je nespočet. A pokud to bude velmi humánní cesta (např. příspěvek invalidovi na vůz či odškodnění pozůstalým za nezaviněnou smrtelnou nehodu), tak pak by se nepochybně změnil pohled na černé ofroady, který je dosud u některých zdejších diskutujících (zejména těch na pozici úředníka ) vykládán jen jako holá závist.

Znovu připomínám: nezávidím nikomu drahé auto (na to se mám až moc dobře ) a nezavídím nikomu ani kombinaci 0000.
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace