K-report
 

Archiv do 27. září 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Doprava na Vysočině » Archiv do 27. září 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2331
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 21:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Vždyť jsem to vysvětloval - dříve ten 1 spoj za rok jet musel a někteří dopravci prostě ještě nevědí, že to už není potřeba...
Citaro O530
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.21.157
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2008 - 22:13:25    Odkaz na tento příspěvek  

Máťa Novotný:

1) Ty dva jízdní řády jsou fakt dobré. Kdyby to tak dělali i ostatní dopravci, tak na každé zastávce bude potřeba pro výlep jízdních řádů aspoň jeden billboard.
2)IDS na Vysočině to je známá věc, tímto je kraj "známý" široko daleko.
3) Velké díky i za ten odkaz na web toho učitele z pardubické dopravní fakulty, který mě jen utvrdil v tom, že je lepší upřednostnit u VŠ studia dopravy Pardubice před FD ČVUT. Podrobně po tom kvůli rozhodnutí studovat dopravu pátrám delší dobu a mám i informace od studentů obou fakult. I když je studium v Pardubicích prý náročnější (což tvrdí i někteří pražští studenti), tak prý víc dá (je prý i vstřícnější přístup učitelů), fakulta má v praxi dobrý zvuk (to jsem si ověřil sám) a absolventi jsou vyhledávaní. Je mi jasný, že studenti FD ČVUT tady diskutující mě budou možná kamenovat (Jenda z hk, C 943, a další), ale takový jsem si udělal závěr z balíku informací co jsem získal, aby volba školy byla co nejodpovědnější -je to závažná volba. Nebo snad je to jinak?
4) Taky doporučuji http://www.mhd-zr.xf.cz. Na to jak je Žďár malý, tak tímto "gigantickým" webem z hlediska obsahu a využití informací (ne samozřejmě grafikou) může směle konkurovat i webům největších MHD u nás. Našel jsem tam všechny informace co bych o MHD hledal a ještě spoustu jiných, co by mě ani nenapadlo hledat - a to ten web neprovozují profesionálové, ale nějací fandové. Je to podle mě věc, kterou se může Vysočina také chlubit. Na druhou stranu s názorem na web http://www.sweb.cz/ales.korabek/Mhd/index.html souhlasím, je to tak - tady to je na zrušení, aby to někomu nemotalo hlavu.
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.111.1
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 13:16:04    Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní MF Dnes


Nové nádraží už slouží

Cestující linkovými autobusy mohli včera v Pelhřimově poprvé využít komfortu

Pelhřimov - Velice příjemné ráno zažili včera cestující linkovými autobusy v Pelhřimově. A to hned ze dvou důvodů.

Po několika měsících skončila rekonstrukce autobusového nádraží. Cestující tak poprvé využili komfortu, který jim stavební práce přinesly. A včerejšek byl zároveň prvním dnem, kdy ze silnic zmizely poslední autobusy značky Karosa v barvách společnosti ICOM transport. Nahradily je nové vozy s třícípým znakem na kapotě, německé Mercedesy Intouro. V letošním roce jich jen na Pelhřimovsku přibude čtrnáct. Zatímco obměna vozového parku je dlouhodobou strategií dopravní společnosti, rekonstrukce autobusového nádraží byla jednorázovou investicí letošního roku.

„Jsme si vědomi velice špatného stavu nádraží. Od dob socialismu se s ním nic nedělalo. Vrhá špatné světlo na naši společnost i na samotné město Pelhřimov,“ uvedl ještě před zahájením prací ředitel pelhřimovské divize ICOM transport Milan Dygrýn. Včera si mohl spokojeně mnout ruce. „Podařilo se nám dílo dokončit a zprovoznit přesně tak, jak jsme si naplánovali,“ konstatoval.

Cestující se tak dočkali zcela nových ostrůvků a zastřešených nástupišť. Ta jsou číslována stejně jako na původním i provizorním nádraží. „Nechtěli jsme to měnit, aby změn nebylo pro cestující až příliš,“ smál se Dygrýn.
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.111.1
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 13:16:44    Odkaz na tento příspěvek  

dokončení:

Na nádraží je osmnáct stání pro linkové autobusy, dvě slouží pro městskou hromadnou dopravu. Sloužit začala i nová administrativní budova, kde cestující i řidiči naleznou patřičné zázemí. Ta musela být postavena od základů, stojí přes nádraží naproti modré skleněné budově, která ustoupí nákupnímu centru.

Jediné, co zatím chybí, je elektronický informační systém. Jednání s jeho dodavatelem se trochu protáhla. „Cestujícím slibuji, že se ho dočkají. Zatím ale nejsem přesně schopen říct, kdy to bude,“ vzkázal Dygrýn. Nové autobusové nádraží si pochvaluje i vedení města. To, v čele se starostou Leopoldem Bambulou, v minulosti často kritizovalo asfaltové jezero, jež obrovská plocha připomínala. „Tak obrovská plocha je na potřeby Pelhřimova zbytečná,“ pravil Bambula.

Nové nádraží je mnohem menší, asfaltová plocha je více rozbita ostrůvky a zelení.

Zprovoznění autobusového nádraží a administrativní budovy, jejichž výstavba probíhala za běžného provozu, stálo ICOM několik desítek milionů korun. Přesnou sumu divizní ředitel sdělit nechce.

Přesto budou další úpravy v lokalitě ještě pokračovat. Už ovšem nebudou v režii společnosti ICOM, ale vlastníků sítě prodejen Penny Market a Plus, společnosti Rewe.

Její nákupní centrum vyroste na místě modré prosklené budovy. S demolicí by se mělo začít už zítra.

Kromě velkého obchodu by zde mělo vzniknout i parkoviště pro několik desítek vozů.

***

„Podařilo se nám dílo dokončit a zprovoznit tak, jak jsme si naplánovali.“ Milan Dygrýn, ředitel pelhřimovské divize ICOM transport

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - českomoravska vrchovina
Autor: MARTIN VOKÁČ
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1590
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 16:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A včerejšek byl zároveň prvním dnem, kdy ze silnic zmizely poslední autobusy značky Karosa v barvách společnosti ICOM transport.
Ještě minulý čtvrtek jsem v Pejru fotil LC735 čekající na a.n. na svůj spoj. Vidím, že to bylo asi jedno z posledních nasazení Karosy v běžném provozu

No nevím, jestli ta "stodola", co vyrostla upozaděně na druhém konci nádraží je zrovna vzorem reprezativnosti a "vstupní brány do města". Na mě teda působí podobně jako ty supermarketové krabice - hlavně co nejlevněji a nejjednodušeji bez náznaku jakéhokoliv architektonicky estetického prvku. (Můj názor)

Jediné, co zatím chybí, je elektronický informační systém
Ano, chybí i v autobusech. Píšeme již osmý rok 21. století

To, v čele se starostou Leopoldem Bambulou, v minulosti často kritizovalo asfaltové jezero, jež obrovská plocha připomínala.
... a proto tam postavíme jiné asfaltové jezero, kde bude parkovat mnoho

Mám dneska nějakou rejpavou
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.111.1
Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 17:49:35    Odkaz na tento příspěvek  

Neměl by někdo fotky nového Pelhřimovského autobusáku?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4681
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 18:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P.S. pan Dygrýn nejprve Mercedes Intouro je turecký vůz!nikoliv německý.
a za druhé je to nejhorší vůz na trhu!!!
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 19:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1:a řídil si už Intouro?Jazdní vlastnosti vozidla jsou taky hodně důležitý ne jen To že ti zrovna nepasujou sedačky či prostě z principu tureckej krám..?A trhem myslíš co..možnost Crossway,co dál,SOR C12..?
C734.1340
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 20:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
Nemohl byste někdo identifikovat následující Karosy zřejmě od Bítešské dopravní společnosti. C734?Stačí SPZ..
http://www.tipcar.cz/karosa/karosa-karosa-c-734-cz-18450217.html
http://www.tipcar.cz/karosa/karosa-karosa-c-734-cz-18450216.html
Děkuji
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4682
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 20:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Kuzl ano z pohledu cestujícího horší vozy než Mercedes Intouro (nová generace)neznám.Plyně navázal na předchůdce Conecto,který byl pravda ještě horší.Ne vše nové je dobré.A nezlob se ale ty vozy tady jsou pro cestující nikoliv pro útěchu dopravce.Bohužel Icom transport jim dělá negativní reklamu tím kam je posílá.Ono 5,5 hodiny v novém intouru mi bohatě stačí.Je to horší než to jet v měšťáku.Ale Icom to je téma na jinou diskusi
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 21:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No hlavne to ze jsou u ICOMu je nejvetsi kamen urazu.a vsechny neresti ICOMu se u Conecta/Intoura ještě zviditelní.O Intourech AKV či ČSAD Vsetín se tolik špatnýho nenamluví.
Zastávám názoru že tyhle vozy jsou dostačující na regionální(příměstskou) dopravu. Já třeba radši jedu conectem se sklopnýma sedačkama(ne kvuli sklápění), než jakoukoli SORkou s obyč či těma vyššíma nesklopnýma sedačkama.
C734.1340
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1567
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 21:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak jak říká Kuzl, ty conecta a intoura plně stačí na příměstskou. Ale tahat je v tomto vybavení na dálkové spoje je opravdu nevkusné.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4684
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 02. září 2008 - 23:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Kuzl neboj vsetínským mám podobné zkušenosti z Brna do Zlína.A tohle odemě moc neuslyšíš ale každá Sorka mi bude milejší ač je rád nemám.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.111.1
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 00:00:34    Odkaz na tento příspěvek  

Když se tu mluví o Conectech a Intourech:

Nemá originál Intouro klimatizaci? V těch ICOMáckých jsou jen 2 (slovy dvě) otevíratelná okna na celý autobus. Nešetřil ICOM a nevzal ty busy bez klimy?

Z pohledu cestujícího bych si u regionálního busu představoval horní přihrádku (nebo jak to nazvat?) na zavazadla takové velikosti, aby se tam vešlo i něco většího než notebook.
Když už to nemá klimu, tak násobně víc otevíratelných oken, než Conecto a Intouro v reálu mají. 5, resp. 2 na celý bus je fakt málo.
Dál bych si představoval minimální podchodnou výšku u dveří, v uličce a v prostoru pro stojící proti zadním dveřím alespoň pro dvoumetrového člověka. Obdoba u rozmístění sedadel (zrovna u regionálních busů z Horní do Dolní není nutné narvat do busu za každu cenu co nejvíc sedadel).
A nakonec na linku Třebíč - Budějovice bych si představoval něco, co se vejde v Třebíči pod viadukt, aby se to nemuselo objíždět kolem nemocnice.

Kuzl: O Intourech AKV či ČSAD Vsetín se toho tady tolik špatnýho nenamluví asi proto, že se to netýká Vysočiny a málokdo z Vysočiny tím jel.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 00:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A_S: Jo větrání je velkej problém. No první dodávky měly dvoje okna, ostatní už mají patery a samozřejmě plus dvě střešní. S tou výškou tě moc nechápu, pač sem se vešel všude bez problému a kdo má dva metry, má holt problém všudemožně. Tak nemusíš chodit do zadu, zůstaň vpředu.

Já tedy osobně když si můžu vybrat mezi Conectem a Intourem, tak se mi to Intouro zamlouvá dalece líp. No a na závěr řeknu, že sedmisotvek je škoda, ale pokrok nezastavíš.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 08:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A_S: To s těma Intourama AKV a Vsetín jsem myslel celej K-Report, ne jen tuto diskuzi.
S těmi okny to je problém hlavně toho Intoura, Conecto se vyvětralo celkem v pohodě s těma širokejma větračkama v oknech...ale klima to není to je jasný.

Jinak co se píše v západních čechách, tak AKV chystaj koupit do každý provozovny taky nějaký IVECO(nejspíš crosse)(pro doplnění: v divizi Sokolov už jeden je) a bude se ve velkým porovnávat. Tak uvidíme co nám k tomu pak napíšou
Hawk
C734.1340
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4686
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 15:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad A S pleteš si to se starým Intourem to mělo klimatizaci ve výbavě.Intouro nové generace nahradilo Conecto a to se přesunulo do NP kategorie k Citarům.Jen je to chudý příbuzný.
A co se týká Crossway tak s nima je cestování v pohodě(přeci jen s ním jezdím často).S Icomáckými vozy jezdím jen jako nutné zlo.
Jinak tady máme v ČSAD jedno Intouro první generace a je to momentálně nejporuchovější vůz.Na dílně se vyskytuje i vícekrát týdně.A to je jen pár let starý.S Karosou se to nedá srovnat to je proti tomu držák.
Jinak zkušenost se Vsetínským jak to vidělo kopec tak byl konec.A Crossway ke kopci táhne o mnoho lépe.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Rada8585
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 19:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdaracká karosa C735 byla prodána nějakému dopravci do Jihlavy za cca 70000,- Nevíte komu??
Viz: https://www.k-report.net/discus/nahledy/193602.jpg
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 21:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rada8585: Tak ta cena je +- cca, takže je jiná, ale nynější majitel je AD Husták, Jihlava
-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.

WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů
Jebo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 00:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakou má ta Karosa SPZ? Z toho obrázku to není vidět.
Tento týden měl Zdar zajímavý vypravení na Prahu. V pondělí tam byl Crossway 3j2 73-64, a dneska Sor C12 3j3 71-30. Doufám, že SPZ mám dobře, píšu z jinýho komplu a seznam nemám u sebe. Axer byl asi na zájezdu, viděl jsem ho večer v Bystřici u hotelovky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jebo.)
RV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.239.235.61
Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 11:06:14    Odkaz na tento příspěvek  

Hustákova Karosa má RZ: ZR 72-66, viz. foto.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9736
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 12:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Znamenají něco konkrétního ony číselné kódy na autobusech ZDARu, nebo jde jen o klasická ev. čísla? Uniká mi například smysl té nuly na začátku.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Rada8585
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 13:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jebo: Důvodem že na linku do Prahy nejel Zdarácký Axer 1J2 6749 je že byl na zájezdě a viděl jsem ho i na dílně. Koukám že při prodeji ZR 7266 zmizely poklice.
Bobyk: číselné kody kdysi znamenaly z jakého střediska Zdaru autobus je.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9737
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 13:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šlo by to trochu blíže popsat, co znamenalo co, a jak se to lišilo? Díky.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1381
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 19:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Axer si vyrazil do Chorvatska i s Crosswayem. Neměl by někdo foto toho Axera zepředu ze strany dveří?



Fotky Karos LC936(XE),LC956,Axer,C955,C935E prosím pošlete - Děkuju
Víte něco o současnosti LC936/956 ex ČSAD Havířov/Frýdek/Karviná - dejte vědět (kvůli seznamu)
Rada8585
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 20:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martbus:Ano crosway jel do chorvatska a jeho SPZ je 3J2 7364. Zde je odkaz na Axera 1J2 6749
http://www.cyclura.cz/webmasiny/zdar/html/06P0809002-kk.html
Ale ta reklama za zadníma dvěřma tam už neni.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7321
Registrován: 11-2004

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 20:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desetimetrový Crossway odjížděl včera nějaký zájezd od Grandu z Brna.
Do připravované publikace o závodě ČSAD 609 Prostějov shromažďujeme informace a fotografie týkající se autobusové dopravy v okrese. Pokud i Vy máte zájem přispět, nabídky, prosím, zasílejte buďto formou SMS (prosím volat až po domluvě) na 605840016 nebo na e-mail pod jménem.

Web o prostějovských autobusech
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 22:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rada8585: Děkuji za odkaz, pěkné stránky. Ten Axer dostal firemní nátěr nebo je stále bílý?

Study: Tak to byl asi on.
Fotky Karos LC936(XE),LC956,Axer,C955,C935E prosím pošlete - Děkuju
Víte něco o současnosti LC936/956 ex ČSAD Havířov/Frýdek/Karviná - dejte vědět (kvůli seznamu)
Rada8585
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 22:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martbus: Je stále bilý a mezi dveřmi mám vetší nápis ZDAR. Ja kpsal Study že viděl u Gradnu croswaye tak to byl 3J2 7364 který jel přáve do Chorvatska. Jseš si jistej že na té fotce je určitě Axer?
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 22:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rada8585: No, právě proto jsem se raději zeptal na ten nátěr. Tak to mohla být C954E lux.

Fotky Karos LC936(XE),LC956,Axer,C955,C935E prosím pošlete - Děkuju
Víte něco o současnosti LC936/956 ex ČSAD Havířov/Frýdek/Karviná - dejte vědět (kvůli seznamu)
Rada8585
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 22:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martbus: Pokusím se zítra zjistit co jelo kromě crosa do chorvatska. Můžeš mě poslat odkaz na ty kamery ze kterých máš ty fotky?
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 23:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rada8585: Jj, to bude fajn. Na tom obrázku se střechou je vidět černý pruh kolem horních poziček, je to hlavně u Axerů, tak proto jsem tak myslel. Ale nevím jak to mají ZDARácké vozy. Odkaz poslán.
Fotky Karos LC936(XE),LC956,Axer,C955,C935E prosím pošlete - Děkuju
Víte něco o současnosti LC936/956 ex ČSAD Havířov/Frýdek/Karviná - dejte vědět (kvůli seznamu)
RV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.239.235.61
Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 23:02:47    Odkaz na tento příspěvek  

Z Bystřice Crossway odjížděl cca v 16 hod. - foto.
Rada8585
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 23:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RV: Tu fotku jsi pořídil ty nebo jsi sem dal jenom odkaz? Kazdopádně díky za info.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 09. září 2008 - 09:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden postřeh z neděle. Nějaká (asi ex.) ZDARácká Karosa 700 stojí v areálu ZD Kámen u Pacova.
Realista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.124.6
Odesláno Úterý, 09. září 2008 - 21:11:57    Odkaz na tento příspěvek  

Na webu kraje Vysočina je vášnivá diskuze k dopravě na Vysočině (http://www.kr-vysocina.cz/diskuze/hlavni_index.asp?k=2109&r=1041). To je počteníčko ...
Co je jinak nového na Žďársku? Bude mít ZDAR zapůjčena na testování nějaká vozidla, nebo v poslední době měl? Když ano, co to bylo a jaké to byly reg. značky? Jsou nějaký novinky z MHD Žďár? Dík
Rada8585
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 14. září 2008 - 17:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZDARácký crossway 3J2 7365 má najeto k dnešnímu dni 73 728 km. Také dostal nerezové poklice.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1581
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 14. září 2008 - 20:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz01009Prepare.do?znackaForm=6002 124205001

Nevíte co to bude?
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1604
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 14. září 2008 - 21:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak značka je snad jasná ne
Rada8585
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 21:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednalo se o autobus společnosti ICOM???

Dopravní nehoda se stala ve středu dopoledne mezi Kněžicemi a Zašovicemi na Třebíčsku. Šestapadesátiletetému řidiči autobusu Mercedes Benz vběhlo při jízdě lesním úsekem pod kola divoké prase. Došlo ke střetu, po kterém divočák odběhl. Na autobuse však vznikla škoda dvacet tisíc korun.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2535
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 23:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, proč ne, Trado už je taky vlastně pod ICOMem...
Makrelu neumeješ.

1983-2008-25 let od zakoupení posledního vozu Ikarus 280.08 do DP Jihlava
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 17. září 2008 - 12:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad nizkopodlazni busy pro ICOM: jaká vozidla splňují požadavky? má vůbec Crossway LE emise EURO V.?
C734.1340
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2538
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 17. září 2008 - 13:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuzl: to je jedno, je to zas šaškárna, výherce je předem známý.
Makrelu neumeješ.

1983-2008-25 let od zakoupení posledního vozu Ikarus 280.08 do DP Jihlava
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 17. září 2008 - 18:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co tedy Turecko nabízí na meziměsto LE?
C734.1340
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 18. září 2008 - 08:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemusí to být hned Turecko. Co třeba Citaro LE?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. září 2008 - 12:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co nízkopodlažní Tedom? Ten vypadá solidně a výroba by probíhala na Vysočině!
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2541
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 18. září 2008 - 12:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: a má JICOM serviní středisko Tedom? Myslím, že má jinou značku...
Makrelu neumeješ.

1983-2008-25 let od zakoupení posledního vozu Ikarus 280.08 do DP Jihlava
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. září 2008 - 15:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9_tr: tak když je to takhle, tak pak je nějaké veřejné zakázky opravdu netřeba. Když tam musí být to servisní středisko...
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2544
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 18. září 2008 - 17:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není nutné servisní středisko, ale vem si to z pohledu ekonomiky-ano víme, že je MB lehce dražší, ale když už jsme si vybudovali servis, tak nic jiného smysl a ještě k tomu sem tam dostaneme osobák na ježdění...
Veškeré veřejné zakázky na dopravu jsou fraška. Vždy je lze napsat, tak jak já chci. Viz 24Tr/Citelis v Jihlavě, Solaris už ani neprotestoval, neb věděl, že to nemá smysl.
A to jsem si myslel, že je JICOM docela profláklý, vlastně veškeré praktiky v ČR, asi ne, no...
Makrelu neumeješ.

1983-2008-25 let od zakoupení posledního vozu Ikarus 280.08 do DP Jihlava
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.108
Odesláno Sobota, 20. září 2008 - 11:08:19    Odkaz na tento příspěvek  

A copak ryze soukromá firma musí na nákup autobusů vypisovat nějaké veřejné výběrové řízení?
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2551
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 20. září 2008 - 13:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jestliže vozy budou jezdit ve veřejném zájmu, tzn. dotované spoje, myslím, že ano.
Někde se to už probíralo, ale už nevím jestli byla CZ diskuse, či SK
Makrelu neumeješ.

1983-2008-25 let od zakoupení posledního vozu Ikarus 280.08 do DP Jihlava
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 20. září 2008 - 16:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, takže ICOM musí vypisovat (zjevně naoko) výběrové řízení na dodavatele autobusů. A co takhle aby kraj vypisoval výběrová řízení na dopravce autobusových linek? Nejsem si vědom, že by se toto dělo, protože ICOM prakticky nemá na Vysočině (resp. okresech Jihlava, Třebíč, Pelhřimov) konkurenci a co když by to někdo jiný dokázal "odjezdit" levněji?
Ale obávám se, že takové výběrové řízení od kraje by bylo také jen "naoko"...
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2552
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 20. září 2008 - 18:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David, toto je vzsočina, tady platí známosti a obálková motoda(ale je to jen můj subjektivní názor, který není ničím pdložen, jen ho má asi 80% obyvatel...)
Kdo tu nebydlí, nechápe.
Makrelu neumeješ.

1983-2008-25 let od zakoupení posledního vozu Ikarus 280.08 do DP Jihlava
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 20. září 2008 - 19:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9 tr:
No ono to není jenom na Vysočině, tyto "regionální monopoly" jsou v mnoha krajích, podle mě je to stále pozůstatek socialismu, kdy bylo jediné ČSAD, které provozovalo všechno, a teď ta transformovaná "ČSAD" leckde také provozují všechno. Ale jsou to už soukromé firmy, i když dotace pobírají.
Já na Vysočině hlavně nechápu tu (podle mě) katastrofální dopravní obslužnost, kdy do mnoha obcí jezdí v pracovní dny tak maximálně 5 autobusových spojů a o víkendu vůbec nic. Na takovou dopravní obslužnost mnoho lidí nemůže spoléhat a musí se zařídit jinak (IGK )...
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2553
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 20. září 2008 - 19:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David, kdyby to bylo aspoň jak za časů ČSAD...
Makrelu neumeješ.

1983-2008-25 let od zakoupení posledního vozu Ikarus 280.08 do DP Jihlava
Realista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.124.6
Odesláno Středa, 24. září 2008 - 07:58:04    Odkaz na tento příspěvek  

Ať žije unikátní vysočinská doprava v čele s geniálními dopravními odborníky na kraji v Jihlavě. Mají to vymyšlené, jak vyřešit páteřní železniční dopravu:
http://extranet.kr-vysocina.cz/vz/index.php?akce=detail&tender=&i d=822.
Tady stačí kliknout na odkaz "Soubor výzvy", aby se otevřel soubor
http://extranet.kr-vysocina.cz/vz/soubory/v_124-ODSH-2008.rtf.
Nezbývá než doufat, že k tomuto nedojde .
Nevíte někdo, kdo tuto soutěž na vypracování studie vyhrál?
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 26. září 2008 - 15:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Realista:Tak třeba na Mora.Buď-Jemnice by vlak ani jet nemusel,stačiloby udělat pořádně bus JŘ.
Jinde by takové zásahy mohly být docela nešťastné,ale od KUVysočiny asi žádné zázraky čekat nejdou.
Tam je člověk rád za sebemenší pozitvní věc.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 27. září 2008 - 13:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Realista, Zzz:
Sebemenší pozitivní věc? Tou je fakt, že za pár týdnů jsou krajské volby a po nich může být spousta věcí úplně jinak...
Bilas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 27. září 2008 - 21:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9_tr: Tohle ale rozhodně neplatí jen na Vysočině, ale všeobecně úplně všude, jak píše David. Vysočina je specifičtější tím že tady jdou všechny změny až neuvěřitelně pomalu (oproti jiným krajům) a kdyby se opravdu nemuselo tak se nedělá nic. To je ale dáno i mentalitou lidí kteří tu žijou (nemyslím to zle, pocházím z Vysočiny). Prostě to tu všechno tak nějak pomalu plyne, bez větších změn a snažení. Poslední dobou se to sice trošičku začíná lepšit ale stejně je to pořád na pytel.

Jinak k tomu pelhřimovskému autobusáku - když jsem poprvé viděl novou "budovu", napadly mne že to jsou veřejné záchodky, ani nevím proč, opravdu velmi reprezentativní stavba počátku 21. století :-) Naopak mě velmi mile překvapilo opravené vlakové nádraží, docela jsem koukal co se dá z tak hnusný krabice vykouzlit, teď to vypadá i docela hezky.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 27. září 2008 - 22:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naopak mě velmi mile překvapilo opravené vlakové nádraží, docela jsem koukal co se dá z tak hnusný krabice vykouzlit, teď to vypadá i docela hezky.

Taky jsem nedávno málem ani nevěřil svým očím, když jsem tudy jel. Když se chce, tak to jde. Kdyby tak ještě bylo více lidí, cestujících z/do Pelhřimova vlakem...