K-report
 

Archiv do 25. ledna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Všeobecná autobusová diskuse » Archiv do 25. ledna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 21:40:42    Odkaz na tento příspěvek  

Liberečák: Proč pokud někdo nemá stejný "správný" názor jako ty,tak hned jdeš do okamžitě do extrémů??? To pak ale není diskuse... a ať se sebevíc snažím,nevidím jediný úspěch ČSAD Liberec,než že se mu podařilo držet monopol na svých léta stále stejných linkách,že??? A Wasserbaurer zprivatizoval bus nádraží

Mazda_6: To mi fakt chceš říct,že se život v celém regionu řídí již třeba 15 let stejným jízdním řádem??? Správný systém je podle mého názoru,že dopravu bude organizovat regionální organizátor,právě na základě přepravních proudů,viz. školy,velké podniky.....

Ares1: Doufám jenom že jsi ve všem tak důsledný a snažíš se dělat vše svou cestou a nekoukáš jinam,určitě jezdíš ve škodovce (samozřejmě v nějaké starší,né německé.....),nakupuješ zásadně jen české výrobky,chodíš nakupovat jen do českých obchodních řezězců
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3881
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 21:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.asiana: Přečti si ještě jednou, co Mazda_6 napsal.
ICQ 202376673
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 21:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkaz
Tak na ty potvory- na provazek s nima.
P.S. stará zapadni do kuchyně nebo zkratým řetěz.
AP-76-88 BEST OF RTO
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 21:50:28    Odkaz na tento příspěvek  

V rámci změn na linkách ZDO je třeba také jednat s řediteli škol o posunutí zvonění, s podnikateli o úpravě pracovní doby jejich zaměstnanců atd... A tam je prostor pro marketing, i když možná poněkud "vesnický". Není ale přece až tak málo, když se dopravce postará o bezpečnou přepravu 5, 10, 15 dětí do školy.

Magiq: Dopravce má jezdit podle zakázky kraje,který si objedná dopravu v určitém rozsahu a kvalitě a ne aby dopravce skládal jízdní řád a přesvědčoval instituce v regionu,aby se mu přizpůsobily. Jízdní řád má vytvářet regionální organizátor právě tak,aby byla zajištěna nejlepší dopravní obslužnost,tzn. vylezu z vlaku a nastoupím na bus nebo pojedu meziregionálním busem a přestoupím na jiný bus v rámci region bez dlouhého čekání,ale to je u nás stále utopie!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 21:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad asiana - kdyby to fungovalo jak řikáš ty, tak těch busů je ve špičkách potřeba mnohem víc. Takhle se různými posuny dá ušetřit plno peněz.
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 22:06:09    Odkaz na tento příspěvek  

Liberečák: Já bydlím na Kladně a kolik by se třeba dalo ušetřit zrušením souběhu s železnicí do Prahy,viz. ten neustále odklad rekontrukce!!! Příkladů bych našel moc... Úspory mohou být obrovské,jen aktivita krajů je nulová až na Brněnsko a PID,ale v okolí Prahy je taky spousta zbytečných dotovaných souběhů dopravy. Když jsem jel nedávno vlakem lyžovat do Bavorska,na každém nádraží stál návazný autobus spíš autobusy do dalších míst a souběh nulový!
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 22:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkaz
.....odkaz

(Příspěvek byl editován uživatelem erťak.)
AP-76-88 BEST OF RTO
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 22:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad asiana - věř tomu, že kraje se snaží i jinde. Jde totiž o jejich peníze. To že na brněnsku a ve středních čechách tomu řikají integrovaná doprava, tak to z toho nedělá něco lepšího. To samé se chystá už i v libereckém kraji (letos už se to myslim spouští).

Víš co mě zajímá? Když jseš z Kladna, tak podle čeho tak důkladně znáš dopravu na liberecku a dovoluješ si ji tak komplexně posuzovat, podle svých zkušeností z jedné linky LB-PR.
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 23:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erťak: Ale ona tam jasně uvádí, že nevaří a neuklízí A většina dopravců má v přepravních podmínkách, že bez schrány je možné přepravovat pouze psa, a ten ještě kromě vodítka musí mít i náhubek. Takže vzhledem k tomu, že slečna nebyla ve schráně ba ani neměla náhubek, tak řidič jen dbal na dodržování přepravních podmínek, né?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3803
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 23:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Asiana víš dokonce přísná důslednost je mým životním chlebem již téměř 20 let.
Budeš se divit i v osobním životě patřím k Českým patriotům a zastávám názor že především potraviny jsou České nejlepší.V obchodě vybírám potraviny především podle kvality a podle země původu.Česká má vždy přednost.Maso kupuji pouze u řezníka kde má zveřejněno odkud maso pochází.
A pokud se chceš podívat na západ tak např. Francouz kupuje především vína francouzká,Holanďan sýry atd....Je v tom jejich národní hrdost.Tímto odbočením ti chci naznačit,že i ti o které se chcete opírat myslí především na sebe na svoje lidi.Bohužel klasické češství je pořád se v někom vzhlížet,místo se hrdě dívat na svoje věci.Proč myslíš že jsme před válkou patřily k jedničce v Evropě?Proto že se lidé snažily a nekoukali po východu ani západu až do osudné dohody v Mnichově.
Jak už Mazda 6 napsal opravdu lidé na linkách do vesnic nevítají přesuny spojů.Oni naprosto trvají na zakonzervovaném čase.Prostě to jede ráno v 7.00 a basta¨.Zkus to posunout na 6.50 a jdi se na zastávku podívat.Uslyšíš toto:Kterej debil,kterej kokot,kterej č.... to posunul.Proboha proč.Co to tam sedí za debila.Přijede řidič a dostane sodu co si to jeho firma dovolila posunout odjezd.On poprávu hájí firmu že to udělal Kú a v té chvíli se ozve to jsou kreténi,debilové na tom Kú.Tak to prostě je.To si můžeš vyzkoušet a uvidíš že je to tak.
a jak píše Mazda 6 jen blbec mění JŘ na dálkové lince vícekrát do roka.Okamžitě propad cestujících.Nejlepší linky jsou takové které se nemění a mají min. omezení.(tzn že jezdí denně bez ohledu na víkendy,so a ne)Lidé si to totiž pamatují.
A divil by ses jak málo lidí se vyzná v JŘ opět zkušenost osobní(ale jsem ovlivněn tím,že já JŘ dokonce i sbírám)
Dále je třeba aby dopravce spolupracoval s Kú,s institucemi(podniky,školy atd)městy a obcemi.Aby společně vytvořily JŘ kde bude moci být využit bus v max. míře i s ohledem na dopravce.A tyhle jednání se dějí,jen málokdo to vidí.A když dopravce žádá aby spoj jel o 10 min dřív(třeba proto,aby bus za hodinu mohl pokračovat na jiné lince a nemusel vyjíždět jiný) a nebrání se tomu partneři tak není důvod tomu nevyhovět.Je to vše o jednání.Tím kolikrát se dá ušetřit spoustu peněz,aniž by se zhoršila dostupnost ZDO.Toto se ale musí provádět citlivě nikoliv 10x za rok.
Nezlob se ale tady si dovolím říct že v roce 2007 jsem v různých regionech strávil téměř 4 týdny a systémy v regionech mám velmi dobře zmapované,včetně dopravců kteří kde jezdí.
Závěrem říkám vyzkoušejte si dopravu i v jiných regionech než jen kde žijete.Ne ale tu lukrativní,ale tu kterou jezdí do vesnic a malých měst.Pak budete hodně přesvědčeni že i to ČSAD Liberec dělá tu dopravu dobře.Bohužel pořád tady někteří píší mezi řádky že ČSAD jsou komunistické spol.Možná se podívejte jestli někteří jste tu průkazku v rodině též neměli.Nejhoší je když "komunista křičí chyťte komunistu"
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 23:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pravda mohla někoho pokousat nebo něco jiného....
AP-76-88 BEST OF RTO
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 23:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jízdní řád má vytvářet regionální organizátor

No, já mám spíš pocit, že proč by se úředníci na kraji pachtili, že. Vždyť ti dopravci v tomhle mají docela praxi, tak to zvládnou sami, poskládají to podle svých možností a ne že jim bude 20% busů a hlavně řidičů chybět. Lidi se tam kam potřebují, nějak dostanou. Dopravce dostane dotaci, která úředníkovi z kapsy nejde, a úředník může svoji dobře placenou pracovní dobu dál pokojně trávit krafáním u kafe
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 23:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mazda_6: já taky nemyslel ZDO, ale komerční linky, u ZDO až tolik konkurence není, a primární je ten jízdní řád, který si prostě cestující najdou ať se děje co se děje. Navíc se tam konkurence dá slušně omezit - dálková komerční linka nesmí brát místní frekvenci atd. Ale u komerčních linek je potřeba dnes opravdu dělat něco víc. I ty ČD to už začínají chápat a trochu o ty cestující bojují. A o tom je marketing. Mně to ale občas přijde, že než by se někdo snažil, tak to raději zabalí, protože má své jisté v ZDO, tak proč by provozoval nejistý byznys - a netýká se to jen linek, kde jezdí SA. Na druhou stranu útlum dálkových linek chápu, je to víc vlivů - lidi přesedají do aut apod.

Ares1: S těmi posuny v JŘ by se myslím dalo polemizovat, ono někteří cestující budou nadávat, ale jiným to může vyhovovat a lidi obecně remcaj když se jim něco nelíbí ne když jsou spokojeni (vyzkoušeno, ověřeno praxí).
Jinak i u mě má "české" přednost, zajímá mě co je doma ale i jinde, ale pořádek už tady asi nikdo nikdy neudělá, za což si ovšem můžeme sami, ale to je na jinou diskuzi ;-) Já osobně nepoklonkuju ani na západ ani na východ, mám svou hlavu.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2766
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 23:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erťák: Teoreticky se oba ničeho nedopustili, jelikož slečna byla na provázku dobrovolně. Tudíž je řidič měl svézt. Já bych to asi přešel s humorem.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 23:55:27    Odkaz na tento příspěvek  

Liberečák: Na Brněnsku jsi patrně nebyl,zrušení souběhů linek,podstatné rozšíření nabídky... Na Liberecku jsem stabilně několikrát do roka už 10 posledních let...

Veverka: Rozdílné pojmy jsou: Organizátor dopravy a úředník kraje. Třeba SID a ROPID nebo ta organizace na Brněnsku. A proč si má za peníze daňových poplatníků dopravu dělat dopravce podle sebe??? Myslíš že si třeba o linkách v okolí Prahy rozhodují dopravci jak budou jezdit??? Stejný systém klidně funguje kdekoliv,ale změna myšlení potrvá v některých krajích ještě dlouhý čas...

Ares1: Ale to je přece věcí nedotovaného dopravce,že několikrát za rok změní jízdní řád,ne??? Když ho nedokáže udělat ani na několikátý pokus,stejně skončí a přijde zase jiný... Přesně tak,dopravce je samozřejmě také partnerem,ale ne aby on byl ten,kdo rozhoduje jak se bude jezdit a jenom se každoročně přidá na dotacích,jak to bylo v Ústeckém kraji donedávna a jak si funguje i ČSAD Liberec!
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:02:55    Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: A ještě malý dodatek,třeba PID nebo SID fungují stejně jako všechno integrované dopravní systémy ve vyspělé evropě a nikdo si nestěžuje,že potřeba vymýšlet nějaký "český" systém! To že něco běží 20 let,neznamená že je to v pořádku a že to nevyžaduje zlepšení a modernizaci... A pokud myslíš tím "českým",že se často doprava dělá doslova na koleni a funguje spíš ze setrvačnosti,tak opravdu nevim co odpovědět.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad asiana - Tobě už se snad i o čsad lb zdá? To jak fungujou dotace pro čsad lb, tak takhle fungujou dotace v celým lb kraji. Takže podle tebe jsou zloději i v čsad semily, jablonec a česká lípa? Celek´široké obvinění.

Tito dopravci totiž jezdí za stejné dotace, tak to podle vás potom kradou všichni, nebo jak to mam chápat?
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:30:23    Odkaz na tento příspěvek  

Liberečák: A můžeš mi říct,čím se tito dopravci tak mimořádně zasloužili,že mají nárok na časově neomezené provozování ZDO??? Jen tím že to prostě běží léta,tak proč v tom nepokračovat???

A ještě jedna věc,proč mi příspěvcích kde oponuješ vykáš a v ostatních tykáš?
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asiana - A můžeš mi říct,čím se tito dopravci tak mimořádně zasloužili,že mají nárok na časově neomezené provozování ZDO??? Jen tím že to prostě běží léta,tak proč v tom nepokračovat??? a za to kritizuješ ty dopravce? To přece neni jejich chyba, že neexistuje zákon o veřejné dopravě a není poviností kraje vypisovat výběrová řízení. Pro kraj je to takto jednodušší. A ti dopravci pouze podnikají, proč by chodili od válu?

Jo a to tykání, vykání tu moc neřešim. Jak mě to vypadne tak to napíšu, ale chceš li (chcete li) to či ono, stačí říct.
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:38:27    Odkaz na tento příspěvek  

Liberečák: ČSAD Semily dopravu umí dělat-vstup na linky LTM-Praha s Manama,nová linka do Prahy z Českolipska. ČSAD Liberec si jezdí své dotované linky se základními verzemi busů Karosa,zakoupenými s dotací a nějaká jedna smluvní doprava! Řekni mi jednu věc v posledních letech,která znamenala rozvoj ČSAD Liberec,já nic nenacházím......................
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:43:03    Odkaz na tento příspěvek  

Liberečák: Já za to nikoho nekritizuju,jen říkám že ČSAD Liberec se stáhlo na své dotované linky a jinou činnost nevykonává,to že si firma žije z poměrů,které panují v kraji ale neznamená,že tento dopravce je něčím skvělý,naopak nevidím jediné pozitivum,třeba klimu z těch jejich ZDO Karos nemá jediná!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asiana - čsad sm jezdí na linkách po kraji asi s čim? se zlatejma busama? Taky maj karosy v základu. A co je špatnýho na kupování busů z dotací? Maj se toho vzdát? A můžeš mi říct, proč by mělo bejt cílem společnosti se za každou cenu rozpínat do všech koutů? Ano přišli o linku do prahy, kde neuspěli v boji. Zase získali přízeň cestujících na některých linkách pro zaměstnance a provozují je i bez dotací továrny. V posledních letech se např. rozšířil provoz v lbc mhd dost výrazně. A přece nechceš abych ti tu vypisoval co všechno dělaj?
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

klimu z těch jejich ZDO Karos nemá jediná 2x karosa axer s klimou. 2x ares s klimou - akorát nevim jestli to bereš jako karosu nebo irisbus.

A karosu bereš jako podřadnej bus? Ono i plno těch obyč karos má záclonky, atd. Myslíš že connecto či intouro je o něco lepší?
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a že ještě otravuju a spamuju tady - zkus mrnout na stránky www.csadlb.cz a uvidíš co všechno proovzujou za činnosti. Nejenom busy v zdo...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39157
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jen říkám že ČSAD Liberec se stáhlo na své dotované linky a jinou činnost nevykonává

To samé ovšem dělá i takový Connex/Veolia...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:03:07    Odkaz na tento příspěvek  

Liberečák: A ten Axer a Ares jezdí v pravidelné dopravě,tedy v ZDO???

Nevěděl jsem že rozšiřování provozu MHD je aktivita dopravce,to se nám tady úplně mění pořádky a organizace dopravy Pokud se v LBC rozšířilo MHD,tak je to kvůli magistrátu,který si to objednal a následně zaplatil

Beru Karosu v nejzákladnější výbavě za podřadný bus!

Cílem podnikání je rozšiřování činnosti a maximalizace zisku a pak je vidět ten rozdíl že si třeba Wasserbaurer založí podnikání na dobrých vztazích se zástupci kraje... Extrémní případ tohotu druhu podnikání je Syner,ale to je dostatečně známé
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Mz - asi bude ejlepší to tu hodně dozadu smazat, protože to co tu s asianou vedu asi moc lidí nezajímá. Ale já si prostě nemůžu pomoct, když tu někde řiká částečné nepravdy a očerňuje někoho jiného.
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:08:17    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_zlivský: Ale Connex/Veolia tady Liberečák nijak nezdůrazňuje a je to právě ten důvod,proč sem tyto firmy přišly,mají na dlouhá léta dopředu garantovaný zisk,ZDO není charita ze strany dopravce jak si někteří myslí! Naopak je to nejjistější výkon v osobní dopravě,sice s malým,ale jistým ziskem!!!

Liberečák: Ale my se tady bavíme o autobusové dopravě,ne???
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad asiana - představ si že to jezdí v ZDO. Se zkus příště mrknout co tu jezdí, až budeš na liberecku.

To mhd jsem myslel, že čsadlb už provozuje okolo 1mil km v mhd.

A taky nechápu, jak si podle tebe pan W. zakládá kamiónovku, zasilatelství, opravárenství, pneuservis, bus mhd, bus dělníky do továren, atd zakládá na vztahu s krajem.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad asiana - o bus dopravě ano, ale toto je sekce SA. Ale mě to neva, jenom aby ostatní neremcali.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39158
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč mazat? Aby to tu za chvíli bylo zase a s někým jiným?

Faktem je, že dost krajů nedělá vůbec nic, resp. dělá naprosté minimum, a je pouze na dopravcích, jak se zařídí. Ti šikovnější se aspoň snaží a připravují na nevyhnutelné (snad), někteří jen visí na krajském vemenu, až jednou přijde někdo, kdo je od struku odtrhne.
A že se to řeší zrovna tady? To snad ani nevadí...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:11:56    Odkaz na tento příspěvek  

Liberečák: Ty zvládneš úplně všechno převrátit,bavíme se tady o kamiónové dopravě snad??? Mluvím o busové dopravě + bus nádraží v Libereci,na něj bylo nějaké VŘ??? Dobrou noc
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:14:01    Odkaz na tento příspěvek  

Faktem je, že dost krajů nedělá vůbec nic, resp. dělá naprosté minimum, a je pouze na dopravcích, jak se zařídí. Ti šikovnější se aspoň snaží a připravují na nevyhnutelné (snad), někteří jen visí na krajském vemenu, až jednou přijde někdo, kdo je od struku odtrhne.
A že se to řeší zrovna tady? To snad ani nevadí...


Líp bych to už říct neuměl
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad asiana - nic sem nepřevracel, jenom ty mluvíš o čsadlb, tak jsem to chápal jako diskusi o celku. Ta firma prostě nejsou jenom busy. A těch aktivit v busech i mimo zdo je plno, jenom se o nich nepíše v novinách jako o SA, takže o nich prostě nevíš.

Taky přeju dobrou noc.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39159
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asiana:
To jen pro úplnost, že to zdaleka není výsadou býv. ČSAD. Ty sice mají zatím výhodu výchozí pozice, ale obvykle už docela malou a většinou pouze díky nezájmu kraje o tuto oblast.

V tomto lze ocenit SA, která v linkové dopravě opravdu podniká. Ale své mouchy to má samozřejmě taky, tomu se dá těžko vyhnout, dokonalé to těžko někdy bdue.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.92.134
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:22:33    Odkaz na tento příspěvek  

A těch aktivit v busech i mimo zdo je plno, jenom se o nich nepíše v novinách jako o SA, takže o nich prostě nevíš

Liberečák: Co si tím chtěl říct??? Není lepší někdy mlčet,než říkat nesmysl???
Fanagt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 06:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Erťák: http://www.zelpage.cz/zpravy/5732
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 08:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Asiana: Dopravce má jezdit podle zakázky kraje,který si objedná dopravu v určitém rozsahu a kvalitě a ne aby dopravce skládal jízdní řád a přesvědčoval instituce v regionu,aby se mu přizpůsobily. Jízdní řád má vytvářet regionální organizátor právě tak,aby byla zajištěna nejlepší dopravní obslužnost,tzn. vylezu z vlaku a nastoupím na bus nebo pojedu meziregionálním busem a přestoupím na jiný bus v rámci region bez dlouhého čekání,ale to je u nás stále utopie!

Asiana: Promiň, ale opravdu si myslíš, že organizátor dopravy nebo KÚ zná jednotlivé požadavky zájmových skupin cestujících - ať dětí,zaměstnanců,zaměstnavatelů - lépe, než místní dopravce? To snad ne.
Víš vůbec, že probíhají koordinační porady ke změnám jízdních řádů za účasti KÚ, dopravců, starostů, ředitelů škol, příp.integrátora ? (tzv.zainteresované osoby). Tam se projednávají návaznosti spojů nejen jednoho dopravce, ale samozřejmě všech v oblasti. A poslední slovo má ten kdo to platí...

Velice si vážím toho, že v oblasti jižně od Prahy se daří dojednané návaznosti dodržovat, případně iniciovat vznik nových. A to bez ohledu na "podnikatelské zájmy" jednotlivých dopravců (pro příklad třeba propojení služeb dopravců Probotrans BE-Probotrans PZ-Bosák-Connex PB).
A dodržování návazností kontroluje KÚ při výkonu státního odborného dozoru, i organizátor ROPID.

Nechce se mi věřit, že na kladensku by to bylo jiné. To spíš nekdo jen "kalí vodu".
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.4.226
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 08:25:46    Odkaz na tento příspěvek  

Mazda_6: Ale tím zastřešujícím prvkem celého systému není jednotlivý dopravce,ale ROPID nebo SID. Ve středočeském kraji si opravdu dopravci nedělají dopravu podle sebe,ale jsou jen jedním z prvků systému,to je rozdíl proti jiným krajům...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3884
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 08:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.asiana: Ale to Mazda_6 nepopírá.
ICQ 202376673
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 08:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diť jo je to sranda
AP-76-88 BEST OF RTO
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 14:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kouř z nastartovaného autobusu autobusu vyklidil těšínské Tesco. Asi nějaká sedmistovka
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2449
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 15:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jízdní řád má vytvářet regionální organizátor

A nejlépe od stolu v krajském městě...

Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Stránky opatovické kopané.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2391
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 16:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asiana: Aneb VHD pro lidi!
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.89.205
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 16:57:58    Odkaz na tento příspěvek  

Sergeilbc, Stanley: PID,SID,OREDO,KORDIS si organizátor dělá někde od stolu a ignoruje obyvatele kraje??? Teď tomu nerozumím co ste tím chtěli pánové říct... Vytrhávat věty z kontextu umí každý
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2452
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 17:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asiana: Vím, jak proběhlo zavedení IDS u nás. Polovina lidí si musela upravit pracovní dobu podle nového jízdního řádu a druhá polovina, která to udělat nemohla holt jezdí do práce dříve a z práce později než dříve. Ranní spoje prostě z počátku absolutně nerespektovali jakékoliv zažité zvyklosti a logiku. Nyní už je to o něco lepší hlavně díky intervenci ze strany dotčených obyvatel (nebo chcete-li zákázníků). Ale jinak IDS JMK podporuju a až na malé výhrady mi vyhovuje.
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Stránky opatovické kopané.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3806
Registrován: 4-2006

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 17:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ach jo..........................
Asiana krásně to popsal Mazda 6.Víš jaká všechna jednání probíhají?Je naprosto správné že i dopravce mluví do JŘ.Neboť se ke všem partnerům stahují informace.
Dám ti dva příklady:ČSAD Sm oslovilo s příchodem na Šluknovsko starosty všech obcí(vyzvalo jej) k tomu aby se podíleli na návrzích JŘ a tak vznikl nakonec systém(nechci posuzovat nežiji tam),ale poznal jsem za dobu kdy jsem tam se vyskytl že určitě je doprava přehlednější.
V naší firmě je neobvyklý začátek pracovní doby.Jednáním s dopravcem se podařilo stávající spoj prodloužit.Vše posvětil i kraj,ale jednání nechal na dopravci a firmě.
Sám jsem prosadil před nějakou dobou celkem 7 úprav v JŘ přes Kú.Proto i kritika Kú LBC není na místě,sám jsem to jednání absoloval a musím říci že jsou vstřícní.
Ty říkáš že kraj udělá JŘ a ostatní se přizpůsobte.A ty myslíš že firmy (průmyslové)se budou přizpůsobovat nějakému JŘ?BYL JSI NĚKDY PŘI VYJEDNÁVÁNÍ PODMÍNEK VE FIRMĚ?Já se ho účastním třetí rok a můžu ti říct že JŘ se musí přizpůsobit firmě ne naopak.
A opravdu dopravce ví o situaci nejvíc a proto se k jeho názorům přiklání.
Proto když jedná dopravce jde vše tak nějak líp.S organizátorem dopravy si průmyslové firmy vytřou tak akorát ......
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.89.205
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 17:50:37    Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: Ale je podstatný rozdíl třeba Liberecký kraj a Středočeský... Pokud vím tak na Liberecku žádný organizátor dopravy není........ a dopravce si dělá dopravu po svém. Ale viz. výše,už to v hodně krajích funguje jinak,zpočátku byly problémy a najednou to funguje,vzniknou úspory,zruší se souběhy,jezdí víc busů atd. Ono stejně pokud bude jednou nový zákon o veřejné dopravě (a že musí přijít,protože už i EU kritizuje neprůhledný systém dotací na ZDO),tak se celý systém změní a dopravci zůstanou pouze partnerem v ZDO,nikoliv jak dneska je ještě v některých krajích,že oni diktují podmínky a kraj pouze přihlíží.
asiana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.89.205
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 17:53:46    Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: A kdyby vše fungovalo jak má,tak se proč najednou vzniká nějaký SID,KORDIS,OREDO.......???
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 18:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad asiana - v lb kraji je KORID LK. Např. i knižní JŘ jednotlivých dopravců maj jednotný vzhled podle KORIDU.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3808
Registrován: 4-2006

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 19:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Asiana aha takže budeme papouškovat EU.Takže je to jako za komoušů.A to je právě špatně.Proč by v EU nemohli být základními standarty od nás.Copak má EU patent na kvalitu?Nezlob se nejsem beznázorovým zastáncem EU.V Eu je třeba být aktivní ne jen si nechat diktovat.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
crosway
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.60.122
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 20:58:40    Odkaz na tento příspěvek  

no ja dost dobře nechápu,proč tady vedete diskuzio jizdních řádech,mezi obcemi a o tom,kdo jezdí ze Sm na Sluknovsko a kdo byl u jakého zasedaní na kraji,když to ma byt diskuze o SA
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 22:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

crosway: Jestli to tu neznáš, tak bude asi lepší si zvyknout, že diskuze o SA je poměrně emotivní a tudíž se často zvrhává dost mimo téma ...

Asiana: Já mám trochu přehled akorát o plzeňském kraji. A Plzeňský holding to je opravdu organizace unikátní Zlatý ČSAD, to kdyby se chovalo stejně jako tenhle "organizátor", tak lidi můžou leda chodit pěšky.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39185
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 02:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Funguje vám busportal? Mně zhruba poslední tejden s dost bídnou odezvou, teď dokonce vůbec...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39188
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 02:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

crosway:
To s SA souvisí (i když teď už opravdu hodně málo). Ale hodím to teda do všeobecný autobusový...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 39191
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 02:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak už to tu máte.


Polovina lidí si musela upravit pracovní dobu podle nového jízdního řádu a druhá polovina, která to udělat nemohla holt jezdí do práce dříve a z práce později než dříve. Ranní spoje prostě z počátku absolutně nerespektovali jakékoliv zažité zvyklosti a logiku.

Tady je možná problém, že nikdo není schopen těm podnikům nebo školám dát záruku, že JŘ se změní a minimálně nějakých 5 let se nijak zásadně už měnit nebude. Pak by s nima možná řeč byla.
Ne vždy je možné dopravu přizpůsobovat potřebám a hlavně to často stojí zbytečně dost peněz navíc. Často to řeší výpomocný spoj, který by z kapacitních důvodů ject stejnak musel, ale nezřídka se veze pravidelnej a účelovej spoj krátce za sebou a oba poloprázdný.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8278
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 04:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Busportal mi teď zrovna jede, ale v posledních dnech je to opravdu spíše výjimka.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 19:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asiana:jízdní doba vlaku z Kladna do Prahy je hodina, jízda autobusem 45 minut.ehem,kdo tím vlakem jezdí?Já jsem vláčkem jel a moc nás tam teda nebylo.IDSku na Brněnsku znám a prosím, já se nezajímám jakou máte dopravu na Kladně, prosím nevyjadřuj se "odborně" k dopravě IDS na Brněnsku,když o ní vůbec nic nevíš.Děkuji.Jinak po přečtení všech těch příspěvků,zdá se mi ta diskuze s Tebou více než zbytečnou.
Dnes jsem si všiml, že zmizla z bilbórdu reklama na krávu.
Astra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2008
Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 21:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neví někdo co je to za ikarus????
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 21:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Astra: Avia-Ikarus 553