K-report
 

Archiv do 21. října 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v Liberci » Archiv do 21. října 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 12:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jelikož se Citybusem nejezdím, tak jsem si ho včera vyzkoušel a mohu říct, že jsem byl mile překvapen z jízdy a bezchybného čistého řazení.Krom toho mě tyto nízkopodlažní vozidla ( všeobecně ) nijak neinteresují.Pravdou je, že se nic jiného u nás nevyrábí.Zlatá Karosa ( když vše funguje ).
LK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.209.45
Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 15:24:01    Odkaz na tento příspěvek  

Pakárna, můj brept je příliš dlouhý, mám jej rozdělit na dvě části.
No oni všechny autobusy mají své mouchy. Karosám 731 (dnes už všechny? vyřazené) jsem vyčítal, že jsou jako skleníky a ventilátory mají jen pro ozdobu, u 732 jsem zaregistroval, že se i pouští. V průběhu modernizace byly staré (pěnové) sedačky vyměňovány za plastovočalouněné, které drastickým způsobem zmenšily prostor pro nohy. Potom máme i Karosy (934) 381 - 383 (v provedení snad dvě stejné, jedna odlišná)tam mi zase vadí podlaha za druhými dveřmi (schůdek, nebo nakloněná rovina) - na stání velmi nepohodlné. Kloubové (320, 321)mají za druhými dveřmi místa pro invalidy snad s extrémně obézními holemi, protože když se chci držet (a já musím i když sedím) tak tam vypadám jako capart, který se oběma rukama drží madla a zadek má na kraji sedačky. U třetích dveří má o jeden schod více (jsou nižší), ale zasahují dále do vozu a předposlední dvojsedačka ve "vlečňáku" nebo spíše v "tlačňáku" je zajímavá tím, že je extrémně málo místa pro nohy a nemůžete je složit ani pod sebe. Citybusy (351 - 380) jsou takzvaně nízkopodlažní, no spíše jak jsem kdysi slyšel se bavit špunta s tátou, tak říkali bezschoďák. Ale tím všechny plusy končí. Čtyřka pro invalidy je tak úzká, že i neinvalidé musí své nohy dát mezi nohy naproti sedícího spoucestujícího (a kam invalidé dají své nezbytné hole?) a pokud si chcete sednout, tak hop na bidýlko a žadný schod si neušetříte a i pro stojícího cestujícho běžného vzrůstu jsou vodorovná madla jakoby v nebi. Po dodání jsem s nimi vůbec nechtěl jezdit, protože jsem z toho slyšel všechny výhody panelové konstrukce (vrzání, jako by nebyly dotažené spoje, nebo škvírou bylo vidět blikat blinkr i zevnitř) měl jsem pocit, že za pár metrů se rozlomí. Že byste v dílně dotáhli všechny spoje nebo jsou již za ta léta pevně spojená rzí ?
LK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.209.45
Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 15:24:47    Odkaz na tento příspěvek  

Druhá část mého breptu
Proti SORům 9.5 nic nemám, alorát se občas objeví na lince, kde kapacitně nestačí. Hrbaté SORy jsem vnímal jako velké zlepšení. Zajímavý design, sklopné sedačky, více místa pro kočárky a invalidní vozíky, v "nízkopodlažní" části vodorovné tyče v normální výšce, trochu více místa pro nohy, více dveří. Ale jak jde čas tak podélné sedačky jsou nevhodné (v zatáčkách má cestující co dělat, aby se v nich udržel), dveře se zavírají jak se jim chce nebo nechce, za 3. dveřmi jsou dva schody, na těch se prostě stát nedá a tlačící se cestující od 4. dveří poučují, že tam je ještě místa dost, ať se tam posunou. Také si myslím, že 5 cm navíc mezi řidičem a prvním dvojsedadlem by nebylo k zahození (špatně se tam zalejzá). Nemáte někdo tušení, co důležitého se nachází na pravé straně mezi 3. a 4. dveřmi, že 3 podélná sedadla nezbytně nutně musí být na bidýlku a nemohou být usazena nízkopodlažně a proč 1. dvře u velkých SORů se otevírají dozadu a u malých dopředu (žiji v domění, že unifikace zlevňuje výrobu, ale proč zrovna tato odchylka)? Tedomy jsou snad exportní souběh z dodávek pro Čínu nebo jinou východasijskou zemi, kde průměrný vzrůst je o 20 - 30 cm menší. Prostě nasoukat se do sedačky je kumšt a vyhráno není ani na zadní pološině, kde otevírající se dveře otloukají prsty u noh. Nechápu ani tzv. jedenapůlsedadla hned za 1. dveřmi, kde nesmí sedět děti a osoby s sníženou pohyblivostí a dva normální lidé se tam prostě nefvejdou. Nevím, zda to mají všechny Tedomy, ale mám pocit, že každý má trochu jiná střeva pro cestující, ale v prostoru zadní nápravy jako by měly podlahu z překližky, která zvlhla a nekontrolovatelně se kroutí (také extrémně pohodlné stát jednou nohou o 2 cm výše). Tedomy a SOR 621 nemám rád, protože v místech, kde ostatní autobusy mají ventilátory mají na střeše jakési agregáty a větrání se jaksi nekoná.
Samostatnou kapitolou je obsaditelnost vozů. Počítá se 6 - 8 osob/m2. Že by se do autobusu vešlo 100 lidí nevěřím. Co takhle udělat předvolební shromáždění, odpočítat příslušný počet kandidátů, pohodlně je usadit do jednoho autobusu a trochu povozit po městě?
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4163
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 16:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LK: B 731 nejsou všechny vyřazené. 381-383 nejsou "934" - 381 a 382 jsou B 932, 383 je B 931E.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
CzechTrams
LK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.209.45
Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 16:06:50    Odkaz na tento příspěvek  

Sergeilbc: dík za upřesnění. Napadla mne šaráda: není náhodou to E Economy model?
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1582
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 16:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LK: E není economy. Značí to lepší motor a výbavu.
Mafia 2 web M. Manson web About me blog
Icq: 482-787-172
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 18:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím s tím,že Citybus má sice pěkný design(jednoznačně hezčí než SOR),ale jinak nic moc - uvrzaný máloprostorný bus s hnusně barevnými sedačkami.
sergej: A proč se třeba nemění podlaha u ještě starších SORů 9.5??? Přitom tyhle busy jsou dělané od píky na koleně...Takže stářím bych neargumentoval, spíš nekvalitou..(viz problémy s "rámy" v počátcích provozu)
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 18:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Repelend a spol.ozvali jste se jak potrefené husy,také jsem to i čekal.Zatímco melete jak agenti z plynárny,tak vám unikla jedna podstatná věc,já vůbec nepsal nic proti všeobecnému provozu CNG ani proti značce busů TEDOM,pouze jsem poukázal na dost podstatnou slabinu našeho konkrétního provozu,respektive na možné důsledky,pokud by se měl na těchto chabých základech dále rozvíjet,to znamená stále přikupovat auta a nemít odpovídající plničku,mít velký provoz a nemít žádný rezervní zdroj,pak je něco hodně špatně.
Ono je náramě jednoduché zavolat na Františkov nemám plyn,dejte mi auta,ale to jde jen při pár vozech,to si zase snadno spočítám já.
Já vím,že třeba teď šlo o jeden den a teď i po relativně dlouhé době,ale cestující chtějí v ulicích busy každý den,ty nebudou tolerovat ani jeden,mimochodem abychom jenom nepěli o plynu a nezkresovali skutečnost,Tvé výpočty,spotřeba vozů BN nebo Crossway je někde jinde,než ty počítáš a splodiny EURO 4,5 už jsou také někde jinde,takže to není uplně tak,jak se do mě navážíš.
Mimochodem máme včetně letoška,tzn.smluvně již 57 relativně mladých nízkopodlažních autobusů a to není zrovna málo,takže jak píše Cestující,postaví-li někdo velkou plničku se zálohou a já nevím co ještě chce pořádný odběr,takže můžeme nabídnout tak 40,tak nevím,pokud to stačí,tak nic proti,investor nejsem.
ad Colombo - už sis uvědomil,že jsem nepsal o Tedomech,ale o plničce.A to že je vyřadila znamená právě všechno,takže se tiše v koutku propleskni sám.A ten náš podnik jestli sis všiml,už dnes kupuje EURO 4,nic proti Tobě.
Jak píše Sergei - nejdříve odpovídající zázemí,potom vozidla,to je jediný rozumný a logický postup,proti tomu nemůže nikdo nic mít,ostatní je neprofesionální partyzánština.
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 18:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Repelend a evoluce - kdybych jezdil s tím klackem a na oslíku,tak bych nestál v koloně přes celý Františkov,ta kolona neprodukovala plyny a třeba by každý třetí předčasně neumíral na rakovinu,v zimě by byla zima,na jaře jaro...i to je evoluce.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4165
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 19:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kotelník: Citybusům se propadají podlahy, staré SORky kvetou pro jistotu celé. Co je lepší?

666: Plnička se může vyplatit přinejmenším v případě, že bude, stejně jako jiné CNG stanice, veřejná.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
CzechTrams
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 20:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale žádných 40,vždyť já uplně zapoměl na plánované rozšíření tramvajové tratě.
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 7-2002

Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 20:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fitr: Citelis na CNG -> řekl bych že je to špatná variace ještě z horší alternativou paliva... CNG Citelisem jsem již jel a mohu říct, že vůz byl docela líný, motor škubal a interiér "hrál" jako cimbálovka. Jel jsem i plynovým autobusem MAN a to taky není žádný zázrak. Kupodivu při "agresivní" jízdě je živý poměrně SOR 621, ale musí se držet při cca 2000 ot./min a třeba na Králův Háj vyjede rychleji jak TEDOM - ovšem vše je vykoupeno strmým nárůstem spotřeby plynu... Nehledě na to se musí připočítat "chronické" závady na tomto typu autobusu...

ad 666: ve svém příspěvky č. 812 píšu jenom o problému s plničkou - tudíž jsem reagoval správně na tvůj příspvěk... takže se k tomu nemusíš vracet...

Ono i 20 autobusů na CNG je pro provozovatele stanice zajímavý obchod, když se k tomu připočtou ostatní dopravci + soukromý sektor, tak to prostě jde. Jen se bohužel zatím nikdo nenašel, kdo by do začátku dal těch xx milionů jako prvotní investici. Stávající provozovatel jedině dokázal postupné zdražení média o 9 kč na KG a snaha žádná jenom řeči, řeči a řeči...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1589
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 20:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

CNG Citelisem jsem již jel a mohu říct, že vůz byl docela líný, motor škubal a interiér "hrál" jako cimbálovka
Ve Varech nějaké ty Citelisy CNG máme a musím říct, že interiér je překvapivě potichu, nikde nic nevrže, neklepe se. Jak je na tom motor, nevím.
Mafia 2 web M. Manson web About me blog
Icq: 482-787-172
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 7-2002

Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 20:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 666 ještě jednou: I autobus splňující Euro 4, Euro 5 jezdí na naftu á 30 Kč a víc; k tomu si připočítej ten sajrajt - močovinu, tak pořád za jednotku CNG ušetříš min. o 6 Kč a víc dle situace v ekonomice...

A TEDOM již osazuje autobusy motory splnující normu EEV, což je víc jak Euro 5 bez nutnosti přidávání dalších provozních kapalin, nebo instalování filtru částic do výfuku atd...
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 7-2002

Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 20:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: já a kolega Repelend jsme jeli v Táboře a Autotec Brno...

A vůbec, tento podzim dostanou na ZVS dva plynové SORy a jeden plynový LE Tedom, tak budeme mít objektviní srovnání dvou typů autobusů ve stejných podmínkách...

teda jestli půjde plnička
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 12. října 2008 - 16:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad cestující - ten LE Tedom bude odkup toho testovanýho? Ale musim říct, že novinka. Jsem čekal jenom ty dva Sory. A co to bude vlastně za sorky?
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 7-2002

Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 04:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Liberečák: ten LE by měl být nový, jeden SOR bude 12m, druhý 10,5m. Jestli půjde o "hrbáče" to nevím.
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 16:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

611 klekla na zastávce Východní. Důvod??
Tvořím kolejiště ve velikosti TT
MANIPULAČNÍ JÍZDA
Mou domovinou je Liberec
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2145
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 17:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Fitr: jestli říkáš kleknutí tomu, že do autobusu to narve dodávka, tak tedy klekla ...
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 7-2002

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 05:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fitr: si asi trochu ulítl ne? Nevím, proč bychom se měli někomu zpovídat z každého "odstavení" autobusu ať z důvody poruchy nebo DN jako v tomto případě. Tvoje příspěvky typu ve Fügnerce stojí Citybus..., na Kunratický Karosa... jsou jenom střípky toho, co se normálně v dopravě děje - jenom to opravdu není potřeba publikovat a komentovat.
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 06:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

si asi trochu ulítl ne?
Tohle je z reklamy na Kostíky
A když jsem upozorňoval na ten Citybus, tak jsem se na nic neptal, pouze jsem to oznámil. To se nesmí?? Ale u 611 jsem jen chtěl vědět o co šlo, a kdyby nikdo neodpověděl, tak se nezbláznim (nebo ano?)

Repelend: Omlouvám se, ale ani jsem si nevšiml nějakého poškození. Až když jsem tam byl znova tak tam stáli policajti. Ale myslel jsem, že kvůli ťukačkám už se policie nevolá.
Tvořím kolejiště ve velikosti TT
MANIPULAČNÍ JÍZDA
Mou domovinou je Liberec
Marek__liberec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 11:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fitr: Pokaždé, když je poškozen majetek třetí osoby nebo je způsoben úraz, případně škoda přesahuje určitou částku, je nutné volat policii. Autobus řidiči nepatří, je majetkem DPML (tedy třetí osoby) a proto je ke každé bouračce busu (DPML) nutné volat policii.

Cestující: Mám dlouhý vedení, co je prosím ZVS?
http://picasaweb.google.com/marek.bilcak
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4172
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 13:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fitr: Silně pochybuji, že by se Cestující snížil k citaci nějaké pofidérní reklamy.
Bohužel však musím souhlasit, že v městském provozu, kde má dopravce kolem stovky autobusů, nejsou drobné závady či drobné ťukance vážně ničím až tak zvláštním.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2146
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 20:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Marek Lbc: Závazek Veřejné Služby
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 7-2002

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 21:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sergei: dík, musím s tebou souhlasit na sto-pro
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 15. října 2008 - 15:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdálo se mi to nebo jsem dnes viděl jet plnou Pacákovu karosu s CVR Hypernova z Fügnerovy?
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 15. října 2008 - 19:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Adamek - ano občas ji také zdálky zahlédnu,nějaká přeprava,nevím možná děti do divadla,jako dříve vozíval.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4189
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 16:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to vypadá s obsluhou zastávky Doubská? Včera tam ten nový kruhák již otevřeli.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 20:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sergeilbc :

Nijak, jezdíme neustále rovně kolem Pelikána ( Kamenická ).Silnice není ještě v pořádku, probíhají tam stavební práce.Je otevřen pouze kruháč na výpadovku na LBC.Vše bylo odloženo o měsíc.
http://www.flickr.com/
Karos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 8-2008
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 05:53:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo,jestli zas bude jezdit 500 k hypernově? A kdo to bude zajišťovat?
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 06:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už se to tu řešilo, bude se jezdit a dopravu bude zajišťovat CNG Tedom spol. DpmL. V archívu máš i fotky onoho busu.
Tvořím kolejiště ve velikosti TT
MANIPULAČNÍ JÍZDA
Mou domovinou je Liberec
Karos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2008
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 18:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jo, díky. Nějak jsem to přehlídnul.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 22:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Colombo: Kolem Pelikána veede Hodkovická, Kamenickou se jezdily výluky Slovanské.
MHD Liberec
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 14:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Siderodromofil :

Myslím zastávku Kamenická ( z opačného směru ), jinak samozřejmě ulice Hodkovická.Krom toho to je na webu DPML z kterého jsi určitě čerpal.
http://www.flickr.com/
751
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 6-2008

Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 14:10:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ahoj zjistil jsem se se u vás chystá DOD a chtěl bych a v kolik hodin se to bude konat? a bude do garažích autobusu jezdit nejaký specialní autobus???děkuji za odpověd
MHD OLOMOUC http://www.olmhd.blog.cz Icq 492-225-937
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4193
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 14:12:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

751: V autobusových garážích žádný DOD nebude.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
751
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 6-2008

Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 14:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a k Tramvajové Vozovně bude DOD?
MHD OLOMOUC http://www.olmhd.blog.cz Icq 492-225-937
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4194
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 18. října 2008 - 14:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 16:26:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle nových jízdních řádů od 31.10.2008 budou změny následující:
1) vzniknou nové zastávky "OC NISA" a "OC NISA KINO"
2) linka 22 bude vedena ze zastávky Bansobystrická přes zast. Kavkazská a Garáže ČSAD do zast. OC Nisa. Zpátky bude vedena ze zast. OC Nisa přes zastávku OC Nisa kino do zast. Kavkazská a dále po své původní trase
3) linka 35 nebude zajíždět do Hypernovy

P.S. Jsem zvědavý jestli budou nové transparnty "OC NISA" a "KAVKAZSKÁ".
http://dpml.cz/obrazky/rady/20-2-c_22_2008-10-31_2009-12-31.pdf
http://dpml.cz/obrazky/rady/33-2-c_35_2008-10-31_2009-12-31.pdf
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4206
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 17:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22 se tedy stane se svými 42 minutami jízdní doby definitivně nejdelší linkou v Liberci.

Jízdní řád linky 500 již taktéž vylezl, je k nalezení zde.

Taktéž přichází vlna menších výluk.
Jedna série opatření se dotkne linky 16, důvodem je rozsáhlá oprava železniční trati Liberec-Hrádek nad Nisou, která bude v budoucnu součástí páteřní dopravní osy regionu. Výlukové jízdní řády již visí na webu DPML.
Druhou výluku má na svědomí oprava části Benešova náměstí.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 18:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to sice nejdelší linka, ale celou ji projíždí všeho všudy 1 spoj denně.

Varianty trasování:
Kunratice Mšenská - Kunratická sídliště (dále jako l.29)
Kunratice Mšenská - Fügnerova
Kunratice Mšenská - Americká
Kunratice Mšenská - Průmyslová zóna jih
Kunratice Mšenská - České Mládeže - OC Nisa
Kunratice Mšenská - Průmyslová zóna JIH - OC Nisa
Kunratice Mšenská - České Mládeže - Průmyslová zóna JIH - OC Nisa
Kunratická sídliště - Fügnerova
Kunratická sídliště - Americká
Kunratická sídliště - Průmyslová zóna jih
Kunratická sídliště - České Mládeže - OC Nisa
Kunratická sídliště - Průmyslová zóna JIH - OC Nisa
Fügnerova - Americká
Fügnerova - Průmyslová zóna jih
Fügnerova - České Mládeže - OC Nisa
Fügnerova - Průmyslová zóna JIH - OC Nisa
Fügnerova - České Mládeže - Průmyslová zóna JIH - OC Nisa
U Slunného potoka - Kubelíkova


Chtělo by to nějak sjednotit vysvětlivky - značky typu "HPR" a "LWR" jsou zbytečné.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4207
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 18:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, popravdě by si zasloužila rozdělení na více linek, je to čím dál chaotičtější.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Sorkaros
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 19:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sergeilbc: Díkajs za ty jízdní řády. Manželka si už dělá zálusk na nákupy, já z toho nadšený nejsem. ;-)
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 19:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Á nový uživatel, vítej, jen doufán že nejsi nový Editor

22: I když jsem uživatel této linky, tak se v ní často ztrácím (co spoj, to jiná konečná) Zajímavý je, že u tramvaje se přidá pár zastávek a hned je nová linka (3) zato u autobusů se to moc neřeší. Ale zase je pravda, že zní lépe: "Liberec provozuje také 5 tamvajových linek"
- Nízkopodlažní, článkové tramvaje v Liberci.
- Utopie?
- Ano, utopie.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4211
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 20:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sorkaros: Vítám dalšího nového diskutujícího.

Fitr: U tramvají je to tak poměrně logické, kvůli častému prokládání obou souběžných linek. 22 by si reorganizaci v podobném duchu více než zasloužila (abych to konkretizoval, tím samozřejmě nemyslím, že z 22 uděláme 18 linek jenom proto, aby tam nebyly žádné poznámky).
Jinak musím vyjádřit tichý souhlas s Tvým podpisem - ještě tišeji však doufám, že se v blízké budoucnosti stane mylným. :-)
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 21:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Adámek:

U Slunného potoka - Kubelíkova
spíše Liplastek - U Slunného potoka - Kubelíkova ale to je jen takovej malej detail.
Nádraží Vysočany, přestup na metro,
přestup na linky "S" a další vlakové spoje.
Konečná zastávka, prosíme vystupte!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4214
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 22:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arialblack: Zanedbatelný detail. Řeč je totiž o MHD, ne o smluvní dopravě, k níž se závleky do Fehreru a podobně rozhodně řadí.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
oprava
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.197.142
Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 06:06:57    Odkaz na tento příspěvek  

Serg.oprava: uzávěra náměstí Dr.Beneše ve dnech 25 a 26.10.2008 bude z důvodu natáčení filmu.Jinak l-16 odklony z důvodu uzavírek přejezdu v ul.Tolstého (pod Machnín statek)a přejezdu nádraží ČD (to se MHD nedotkne, neboť uzávěra tohoto přejezdu bude operativní a to vždy v časech, kdy přes tento přejezd nejede žádný spoj - v PD dopoledne).
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 06:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Objížďka na l.16 z Ostašova povede silnicí na Růžodol I. nebo tou druhou úzkou silničkou rovně?
Marek__liberec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 10:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adamek: tou druhou úzkou silničkou rovně se nikam pořádně nedostaneš a navíc je opravdu úzká. Tedy vidím to na Růžodol I. Tolik můj skromný názor
http://picasaweb.google.com/marek.bilcak
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4217
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 14:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

oprava: Díky za upřesnění. Mě přišlo divné, co se má na Benešáku dít, tak jsem domýšlel - jak vidno, chybně, omlouvám se.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Editor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 18:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vychvalujete tady všichni výhody plynu, jak je provoz levný, ale už nikdo tady nezmínil, co je potřeba k jeho provozu - technické zázemí, jistě víte, že je rozdílné a hlavně dražší než u nafty.A Vy pánové, kteří se schováváte za své přezdívky a přitom pracujete v České Mládeži, jistě tam nezůstanete na pořád a určitě se brzo přestěhujete do garáží DPmL ve Vilové, budu pak zvědavý, jak budete kritizovat svého chlebodárce.Je jasné, že tato Vaše odloučená žlutá trakařová flotila nezůstane odloučena a přejde pod ochranná křídla velkého dopravce, jakým je v Liberci a okolí DPmL.Pak budu konečně spokojený cestující
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4219
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 19:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Editor: Vy jste vážně blbec, až to bolí. Zjistěte si trochu víc a pak tady provokujte...
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Editor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 19:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jedna krásná a pozitivní zpráva pro uživatele městské dopravy a pro Vás ostatní - dnes ráno, když jsem čekal u trafiky v terminále na 12, vyslechnul jsem rozhovor zřejmě zaměstnanců Dp. že tento týden mají přivézt nové SORy - no uznejte, není to super zpráva - opět nové vozy na zimu. Jen tak dál v DP.Bravo
Editor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 19:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Sergeilbc:právě, že jsem si zjistil dost, abych tyto věty napsal, zato Vy výte prd a jen tady mlžíte - jste tady ten pravý všeználek
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4220
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 19:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednoduchými počty přijdete na to, že při rozsáhlé plynofikaci se dříve nebo později nové zázemí vyplatí.
Já třeba můžu být "všeználek", zato Vy svoji blbost dáváte nepokrytě na odiv. Nemohu brát vážně někoho, který sem přijde jen jednou za čas vypustit svůj slovní průjem plný podjatých, scestných a nesmyslných řečí.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Editor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 19:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano,při rozsáhlé plynofikace městké dopravy, která se bude budovat na "zelené louce", tak je to v pořádku, ale v LBc už plynové busy jezdí a pokud přejdou pod DPmL, jakož-to už jsou majetkem DP, tak DP techniské zázemí na opravu a údržbu nemá, plnička je před zhroucením a TEDOMy už tady jsou. Asi je těžko dá DP do plnohodnotného provozu, když nemá záruku, že vše půjde jak má a tu záruku tady nemá.Jsem zvědavý, co byste ráno říkal, že Vám nepřijel spoj jen proto, že zkolabovala plnící jednotka na plyn( a to je jen extrém ), pak byste rád nastoupil do,Vámi,vychvalovaných SORek, jen abyste se dostal tam kam chcete včas.
Vy ale stejně všechno toto znáte, že, z Blesku.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4862
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 19:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Editor nešlo by to přeložit do českého jazyka?Mám pocit že vám moc lidí nerozumí.V té plynofikaci by to chtělo trochu víc informací.Polovinu co říkate je nesmysl,druhá polovina překroucená.
AD Sergeilbc Ty mu rozumíš?Pokud ano jsi lepší než si myslím.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 19:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Editor je klasický provokatér, který se to tady (nechápu proč) snaží rozhádat. Píše tady bludy na které nebudu reagovat (ještě by se mu jeho zvlácený záměr podařil).
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 7-2002

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 22:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Editor je buď absolutně mimo nebo je to provokatér z DPmL a ať si píše co chce. Zajímavé je, že nereagoval na problém otevírání dveří u SORu za jízdy a následné prudké zastavení busu. To to nevidí, nebo nechce vidět...