K-report
 

Archiv do 28. dubna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv do 28. dubna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2567
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 22:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zásluha nového dispečera :-) - mno, mojí zásluhou je snad to, že jsem na poradě prohlásil, že by to chtělo mít na displeji onu hlášku "jede odklonem". Odklonové trasy byly opravdu zpracovány pro malý i velký odklon, navíc jsem pečlivě každému kurzu rozepsal, od kterého kola jede na jaký odklon. Občasné drobné nedostatky odmluvte, většina řidičů podobné věci zadávala do PP poprvé. Ovšem ráno byl každý jeden osobně instruován a následně si to mohl zkusit na trenažeru v podobě autobusu 100 zaparkovaného u dispečinku. Odpolední řidiči měli ale pouze papír a nějaké rychlé předání od ranního kolegy, tak to nemuselo být na 100%.

Křivka a redukovaný provoz MHD - z celé téhle akce má osypky ne "Dopravní podnik", ale konkrétně především můj přímý nadřízený :-) - podrobné pokyny pro přehazování trolejbusů za autobusy jsou na tři hustě popsané stránky...
Linka 4 od 16 hodin nepojede a já to na web doplním. Linka 27 jenom poslední kolo z Pardubiček pojede po Sukovce. Linka 33 odjede všechno, jen se už normálně nestihne dostat prázdná od nádraží do vozovny. Kromě toho za celé odpoledne se na všech trolejbusových linkách dohromady vynechá (pouze) pět kol. Nejen shodou okolností bude na dispečinku a záloze sestava podobná té sobotní a naší snahou bude, aby se ani všechna tyhle kola nevynechala. Ovšem to bude operativní dispečerské řízení vyššího stupně :-)
Jsou opět připravené odklonové služby, já se pokusím přepracovat ty pokyny pro obsluhu PP tak, aby byla jejich pochopenost ještě vyšší než v sobotu.

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Hoh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 11-2003

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 23:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych v tomto DP nevinil. Prostě se "pojede, jak to půjde". Ten cyklistický závod bude "švanda", na tankodromu (paní obvodová starostka Tomanová si nenechala vysvětlit, že tento povrch fakt není dobrý v tuto dobu na tuto ulici) budou cyklisté, nedají-li se pozor, padat jako hrušky v říjnu ve vichřici.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1097
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 23:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To mi nepřipadá zrovna extra domyšlené. V reálu to bude vypadat tak, že cestující z centra do Polabin přijedou nebo přijdou na Masarykovo nám. a zjistí, že je zastávka uzavřena. Takže dojdou o zastávku dál k Zimnímu stadionu a zjistí, že linka 3 nejede (odklon), linka 4 nejede (zrušena), takže jediná nabídka cesty do Polabin je linka 11 v intervalu 30 minut. Případně cestující projeví logické uvažování a na Masarykově přejdou na druhou stranu na linku 2, která ovšem některé spoje vynechá.

Nebylo by rozumnější linku 4 nechat v provozu a poslat ji na výlukovou trasu Polabiny, točna - Masarykovo nám. - Autobusové nádraží - Kpt. Bartoše - Polabiny, točna ?
- Za prvé by to eliminovalo problém chybějících spojů na lince 2 aspoň ve směru z centra do Polabin.
- Za druhé by to eliminovalo chybějící spoje linek 3 a 4 z Masarykova nám a linky 3 z Palackého a Autobusového nádraží do Polabin.
- Za třetí by to vyřešilo chybějící spoje z Polabin, kde budou čekat nicnetušící cestující (uznávám, že tenhle problém je zanedbatelný, linka 4 je odpoledne v tomto směru vytížená minimálně, nicméně v první části trasy už budou cestující postiženi chybějícími spoji linky 2 ve směru do centra).
- Za čtvrté by to mohl jezdit trolejbus, takže by nebyl problém s nedostatkem vozů.
- No a za páté: aby nedocházelo ke zmatení cestujících, mohl by spoj v úseku Polabiny - Masarykovo jet označený jako linka 4, v úseku Masarykovo - nádraží - Polabiny jako linka 2. To by snad EMtest zvládnout měl...
Tuším by cestujícím rozhodně nevadilo, pokud by přijelo o pár spojů více. A jak to tak odhadem počítám, mohl by to bez větších problémů zvládnout jezdit jediný kurs, 1 kolo mi vychází na plus minus 22 minut, interval na čtyřce je 30 minut, proklad s linkou 2 na zastávce Palackého by v minutách vycházel na: 05 10 25 35 40 55. Takže sice žádná sláva, ale také ne dva vozy jedoucí ve stejný čas.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 08:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je dobrý nápad. Ono další asi tak dva autobusy by se možná daly ušetřit i na linkách 2 a 13, když by byly jejich autobusové části zkráceny na nádraží a odtud by pendlovaly navazující trolejbusy na Polabiny Sluneční a Polabiny točnu. Nejspíš by to ale znamenalo celkově 1-2 vozidla navíc, neboť za dva ušetřené autobusy by nejspíš na ty ocásky od nádraží byly potřeba 3-4 trolejbusy (na linku 2 na Polabiny točnu v intervalu 15 minut určitě 2 vozidla, na lince 13 nejspíš taky).
Navíc by lidi museli přestupovat, ale to vzhledem k mimořádnosti situace nepovažuji za problém (rozhodně menší než vynechaná kola).
Problém s nedostatkem autobusů by to ale částečně řešilo.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 14:05:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě ke způsobu sobotního uzavření centra města - článek v dnešní Mf DNES: Uzavření centra: arogance moci

Moc hezky napsáno, zejména je pikantní informace, že Policie ČR byla o uzavírce pouze informována bez možnosti vyjádřit se...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 15:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Závody příště at si jdou behat okolo zamku a tyrsovimi sady a podobne, nehlede na to že kvuli jejich slavnemu behu bylo uzavrene mesto a mhd ani nestavela ve vybranych lokalitach mesto se vyznamenalo, co udelat napriklad tocnu pred radnici at pan primator tam nemuze stat se svym vozem, hned by se ohanel a miliony by obhajil sve parkovaci misto, ach ta politicka moc.

JInak co metro busy v pardubicich, na tride miru pokud projde nekdy rekonstrukce jeji a bude po cele jeji delce pruh pro mhd si dokazu predstavit pokracujici pruh v budoucnu při rekonstrukci palackého ul až k nádraží a na masarykově nám ve středovém pásek jako tramvaje s předností na všech křižovatkách atd jako tramvaj.-), je nutno myslet na budoucnost a metro nebo tramvaje v budoucnu budou nakladne na vystavbu, nehlede na to ze tříčlankový trolejbus by se pak bez problému mohl pohybovat po tecjto vybranych pruzich v centru a na periferiich pobeznych ulicich s jejich upravami pro provoz techto vozidel, nehlede ze vyuziti techto pruhu v centru by bylo i pro integrovany zachrany sbor atd. Nedokazu si predstavit provoz po otevreni na masarykove nam a prilehlych uzkych ulici po otevreni palace pardubice s kapacitou 500parkovacich mist, nehlede na to ze jsem cetl nekde na internetu nevim uz kde planovanou navstevnost centra 20000lidí denně, tzn pokud pojedou vsichni autem ve vytizeni 4osob utopisticka predstava to znamena 5000 aut za 12hod, to znbamena v prumeru 416 aut za hodinu v nakupnim centru ze prijede a odjede, tzn ze z obchodniho centra kazdou minutu prumerne vjede 7 vozidel a odjede též, je to sic lajcký vypocet, ale jen pro predstavu, ze ani parkoviste ani infrastruktura neni dostatecna k nakupnumi centru, nehlede na to ze pocitat s rovnomernym prijezdm a odjezdem zakazniku centra a obsazenosti vozu 4osob je utopie , faktor zmirnujici tento vypocet je ze nekteri navstevnici dorazi pesky nebo mhd, ale koncepci centra pro mlade se da ocekavat zas mensi obsazeni vozidel miricich do centra nez 4 osob ve voze!!!

tesim se az dojde k otevreni centra jak zacne resit mesto kapacitu infrastuktury, nehlede na to ze kruo´hovy objezd neni reseni na krizovatce a zpoplatnené parkoiště a navýšení cen!!! Kumulace nakupnich center v centru mesta je pro zakaznika a investrora pekna vec, ale znamena taky narust dopravy, Nehlede na to ze palac Magnum nema svoje parkoviste vubec, maji vzniknout obchody a kancelare a nebylo vybudovano podzemni parkoviste, doufam ze mesto vynalozi penize misto do budovani parkovist atd do zatraktivneni sluzeb mhd a a lepsi obsluznosti lokalit centra mesta!!!

Pro ctenare teto diskuze, muzete si myslet co chcete, vyjadril jsem svuj nazor, klidne me u rozcupujte, stacil me pulmaraton v centru v sobotu a videl sem co se delo tak se tesim co se bude dit zanedlouho a ne jenom na jeden den, jeste ze bydlim na periferi a do centra mesta skoro vubec nemusim.-)
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 15:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Místní se snad kvůli jednomu sobotnímu odpoledni nepo***ou...

jedno odpoledne, cha cha....

krivkuv memorial - cenbtrum mesta jen pro mhd

pulmaraton - skoro pro nikoho

mestke slavnosti - nekolik let ohnostroj na nam republiky, posledni dobou uz na brehu u labe

velka pardubicka - uzavrena rychlodraha, vse pres centrum

aviatická pout - neprujezna cast svitkova a parama

pardubice na bruslich - jen kratkodobe - nevim od ceho mame pesi zony, proc m,usi se jezdit po hradecke atd

lonsky rok bruslarske zavody na hradecke

prozmenu zavody nam behem roku vystridaji uzavirky male jako most u zimaku, dasicka ul, nebo s.k. neumana a ve vyhlidkach jśou prace na nadjezdu paramo......

mam takovy pocit ze to neni jen jeden den kdy obcan mesta ma komplikace s jakoukoliv dopravou at pesi, automobilovou nbo mhd!!!
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 23. dubna 2008 - 21:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teďka mě tak napadlo, jak tady někdy někdo dělal na plán linek zastávky zeleně, když mají ten vyvýšenej nástupní obrubník, tak jestli to je ještě aktuální, tak na Hůrkách je zbudovaná new zastávka (směr Spojil, Sezemice) právě s tímto obrubníkem :-)
Mimochodem, neuvažuje se, že by se někam tam právě před ty new baráky udělala nová točna nebo nějaký úpravy v tom prostoru? Tahle točna devítky na Hůrkách mi připadá, ehm... divná :-)
Emailová adresa: kubelka@pavelkubelka.com
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 23. dubna 2008 - 22:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak dneska sem si v trolejbusu přečet "Změny v dopravě od 1.5.2008" a dole je hezky napsáno, že víte informací se dozvím na www.dpmp.cz a když kouknu na www.dpmp.cz, tak tam není ani to, co je na letáku, natož prej VÍCE INFORMACÍ :D .. ale to je detail :-)
Emailová adresa: kubelka@pavelkubelka.com
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2575
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. dubna 2008 - 22:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Změny od 1.5. - na www.dpmp.cz to dám hned zítra po skončení Křivkošílenství. Teď chci jako první aktualitu nechat právě ten zítřek, aby to bylo na ráně. Zastávka devítky na Hůrkách zatím není otevřená a proto není také v plánku.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. dubna 2008 - 22:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už přišla řeč na zítřejší Křivkovinu: na zastávkách se objevily infomační letáky o omezení provozu. Ovšem chybí tam co, Kefalín? Chybí tam aspoň jediná věta o úplném zrušení linky 4!
Sice je fajn, že to 353 doplnil na web, ale cestující na zastávkách jaksi obvykle hledají informace spíš na vyvěšených letácích než na netu...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8263
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 09:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale cestující na zastávkách jaksi obvykle hledají informace spíš na vyvěšených letácích než na netu...

A to je ještě ten lepší případ. Doma mám fotky ze svého rodného města, kde dav cestující stojí na zastávce, na jejímž označníku visí cedule metr a půl krát metr s nápisem "ZASTÁVKA ZRUŠENA" a diví se, proč jim ta tramvaj nezastavila.
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 11:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jj, ty fotky jsem viděl a je to krutá ukázka davového chování.
Ovšem pokud spoj projede a nezastaví, případně nejede vůbec, cestující se obvykle jdou podívat na jízdní řády a informační leták o výluce si přeslabikují. Jenže pokud na něm část zásadních informací chybí, tak je to spíš kontraproduktivní, bylo by lepší, kdyby tam neviselo nic.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2576
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 18:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak po výměně trakce autobusy opravdu žádné nepřebývají ... vyjelo zcela vše - dokonce se na lince 5 pohybuje (vlastní silou) autobus 103!
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 20:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Ještě chybí informace, kolik autobusů chybělo, resp. kolik kursů nebylo obsazeno...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41666
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 20:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A fotky nebudou? Pár jsem po městě viděl. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2577
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 20:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr. - nad rámec připraveného scénáře nechybělo nic, kromě čtyřky se nenahradilo oněch pět kol o kterých jsem psal. Ovšem vzhledem k totálním ucpání Hradecké i jiných míst po začátku uzavírky to bylo celkem jedno, jízdní řád se moc dodržovat stejně nedal.

MZ - mně si fotil nějaký zoufalec mobilem proti světlu na Bělehradské. Já nemám ani jednu fotku, byl jsem totiž v práci a ne na šotovýletě :-)

Jinak jsem dneska jako záloha pro měnění vozů postupně jel s vozy: 346, 381, 386, 397, 136, 379, 100 a 372. Ony se nakonec taky měnily na trojce tři trolejbusy na celodenních kurzech za jiné trolejbusy - důvody nebudu rozmazávat.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2578
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 21:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro zajímavost se podělím o pokyny pro řidiče pro obsluhu PP, je to V1.02 po prvním testování na lidech (v sobotu při půlmaratonu). Pochopenost dnes byla velice vysoká, což mne jako autora tohoto blábolu těší.

application/pdfObsluha PP
obsluha-pp.pdf (31.6 k)

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8265
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 21:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Našel jsem na Aukru něco zajímavého. Já už to mám - ale třeba by to mohlo zajímat někoho z vás...
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
Goldy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 21:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poznatky z dnešního cyklodne. Nutno říct, že DPMP situaci docela zvládl, až na zcela mimořádný a nečekaný sjezd hned sedmi autobusů v jeden okamžik na zastávce Náměstí Republiky směrem z centra (tři se odbavovaly a další čekaly v koloně, až na ně přijde řada ). Jen byl trochu zmatek na informačních cedulích busů, kdy některé informovaly o odklonu, jiné ne. Tak přikládám pár dnešních úlovků, které jsem pořídil předtím, než se mi baterky foťáku odporoučely do věčných lovišť a náhradní samozřejmě nebyly po ruce (inu Murphyho zákony...) Upozorním hlavně na již zmiňovaný bus 103 na lince 5 a 173 obsluhující mimo jízdní řád zastávku Sukova na odklonové lince 1.

Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41670
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 21:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353:
Jo, u mostu to stálo chílema až od křižovatky u býv. Panonky, já jsem na kole někdy o půl páté předjel minimálně jeden trolejbus a tři autobusy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


René_hanulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2008

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 21:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímalo by mě,jak je na tom autobus 103 po technické stránce,když jsem dneska z něj vystupoval,zdálo se mi,že se podemnou podlaha trochu prohýbá.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 22:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já taky přidám poznatky. ( znekvalitnění fotky je úmyslné - alespoň u mě to vyvolává pocit barevné retro fotky vzniklé někdy v roce 1989 )

Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1863
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 22:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro všechny: fotky budou zítra u mě na webu, mám toho hromadu, 103 několikrát, snad i nějaké cyklisty, prostě skoro reportáž. Nedalo mi to a musel jsem si kolem 16:15 vyfotit vcelku slušně plnou zastávku Masarykovo náměstí směrem na Polabiny
2. narozeniny stránek o MHD v Pardubicích - http://pardubickamhd.cz
Pumpkin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 22:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel358: Uměl bys z tohodle odstranit ty překážející značky, nápis "TESCO", jeřáb v pozadí a znekvalitnět celkově obraz jako u tvojí fotky?
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 22:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak odstranit by to určitě šlo, ale nemám na to dostatek času ( ostatně jiní v tomto budou určitě šikovnější, než já.. ) Jinak ten muj "výtvor" vznikl metodou pokus - omyl.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2579
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 22:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Pumpkin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 23:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Tak jsem se tu teď s tím půl hodiny patlal zbytečně... Pěkně upraveno, vypadá to hodně věrohodně.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 23:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Dovolím si oponovat, kolego. Film posunutý do modra, to jsou dia FOMACHROM. ORWO všechno posunovalo do červena, v důsledku čehož je na některých starších diácích i tráva oranžová...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2580
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 23:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pumpkin: Sice jsem umáznul i semafor u přechodu a červenou zámkovou dlažbu na chodníku u něj, ale věrohodné to stejně není. 358 v té době vypadala podstatně ošuntěleji a na LP rohu měla výrazný škrábanec, podle kterého byla identifikovatelná na dálku. Takovýhle:


Trolleybus: kua zase máte pravdu pane kolego. Já na ORWO nefotil, to spíš kolega Lp:


Já fotil opravdu na modrající Fomachrom:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Pumpkin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 23:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Bohužel jsem vzhledem k mému věku neměl šanci 358 v běžném provozu spatřit, takže děkuju za doplňující informace.

Btw. kde je focená ta poslední fotka?

(Příspěvek byl editován uživatelem Pumpkin.)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2581
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 23:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Objížďka staveniště mostu přes v Ohrazenících / Doubravicích. Trolejbus vyjíždí na nadjezd z dnešního výjezdu od HK. Tady na té fotce zcela vpravo vzadu je (blbě) vidět odbočující dráty:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 25. dubna 2008 - 10:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám na tu černobílou fotku 358 - co to má na předním nárazníku, vypadá to jako poněkud nedbale namotané lano?

A ještě jedna reakce na sobotní uzavření centra města. V pardubických poměrech nepřekvapuje, je přesně ve stylu: Občane, drž hubu a krok, stížnosti ti stejně nepomohou. Důležité jsou především dvě čárky v položce Podpora sportu, které si díky sobotě a včerejšku magistrát může udělat. Že šlo v sobotu navrhnout trasu jinak, aby centrum a půl Židova nezůstaly bez dopravy, resp. aby se Křivkozávod konal jindy než v pracovní den uprostřed dopravní špičky, to už je detail...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 25. dubna 2008 - 12:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 353 - kolego,tak tam ten škrábanec věrohodně doplň,byl by to problém?
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1928
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 25. dubna 2008 - 19:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bulvár bez kol i trolejbusů

Na třídě Míru v Pardubicích budou stromy i fontány. Stavba pěší zóny bude stát 120 milionů

Pardubice - Pardubice se přou, jak bude vypadat pěší zóna na třídě Míru. Zatím se zdá, že vyhrají chodci. Architekt Jaromír Walter zastupitelům ve středu představil studii budoucího bulváru, která vyšla vstříc chodcům na úkor cyklistů, bruslařů i pasažérům městské dopravy. Někteří politici se ale pokoušejí jeho návrhy ještě změnit.

„Po celé třídě Míru bude žulová dlažba. Představuji si, že tam bude jednotná dlažba bez rantlu a bez chodníků,“ uvedl Walter. Na ulici se mají objevit stromy a trolejbusy v nejužší části pěší zóny nebudou jezdit. Ne všichni jsou z návrhu nadšeni. „Klubu přátel Pardubicka se to nelíbí. Pokusíme se vrátit kauzu na stůl zastupitelstvu. Chtěli bychom prosadit, aby tam doprava alespoň v omezené míře mohla,“ uvedl zastupitel Jan Linhart.

Po středečním jednání je alespoň jisté, že pěší zóna v centru Pardubic bude. Radní tvrdí, že od jejího vybudování neustoupí. „Pěší zóna na třídě Míru bude stoprocentně. Vyčlenili jsme peníze na zpracování projektové dokumentace. Byli bychom rádi, kdybychom dostali dotace z Evropské unie,“ uvedl primátor Pardubic Jaroslav Deml.

Nyní není jen jasné, kdy se zóny město dočká a zda na ni budou moci vyjet například cyklisté a inline bruslaři. Současný návrh s nimi nepočítá. „Cyklista, který bude hodně spěchat, stejně nemůže jezdit mezi lidmi. Musí tedy jet tak pomalu, aby nikomu neublížil. Na prvním místě je chodec,“ vysvětlil Walter.

Po jednání změnili názor i někteří zastupitelé. „Sám jezdím na kole a prosazoval jsem, aby do zóny mohli cyklisté, nyní však chápu, že to není možné. Inline bruslaři zkrátka budou bruslit jinde,“ uvedl Tauber. Zatímco cyklisté podle plánu na nový bulvár nesmějí, studie nezapomíná na zásobování. Pro dopravu bude vyčleněn jeden pruh z dlažby, která pokryje celou pěší zónu. Architekt ve studii nezapomíná ani na zeleň a osvěžení. Před mléčným barem počítá s alejí drobných stromů a s fontánou.

Téměř jednohlasně však zastupitelé při neoficiální prezentaci zamítli odpočinkovou zónu v blízkosti České pojišťovny, kterou brněnský architekt představil ve své studii.

„Mělo to být jakési vybetonované hřiště pro volnočasové aktivity. Vypadalo to jako jakýsi skatepark. Nelíbilo se to nikomu. Navíc jeden velký skatepark máme na místě jemu určeném,“ dodal Tauber.

Podle architekta by se cena pěší zóny měla pohybovat kolem 120 milionů korun. Kdy se po ní první chodci projdou, však zdaleka není jasné. Teprve poté, co se zastupitelé shodnou na konečné verzi, může architekt začít pracovat na projektu.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - pardubický kraj
Autor: MICHALA JENDRUCHOVÁ
Je nutností v centrech měst zásadně omezovat individuální automobilovou dopravu...a naopak více podporovat cyklistiku ve městě coby rovnoprávný druh dopravy - pokud někam jedu kolmo, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně...město není pro auta, ale pro lidi!
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1864
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 10:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To si zas město něco vymyslelo. Už teď se chodci chovají jako páni třídy Míru, tak co chtějí víc? Podle mě je to zbytečnost, protože je celá TM plná jen v určitou dobu a tak kolem šesté hodiny odpolední už je na ní chodců jen tolik, že mají na chodníku místa dost.

A teď se na něco zeptám odborníků? Je možné vyhnat z pěší zóny in-line bruslaře, když jsou to podle zákona chodci jako všichni ostatní?
2. narozeniny stránek o MHD v Pardubicích - http://pardubickamhd.cz
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3453
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 12:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co si tak nahrubo vybavuju, tak bruslař = "chodec" (stejně jako kočárkisti, pejskaři a jiná havěť), jenom bicyklující bicyklista je "řidič" - ale pro jistotu se mrkni do zákona (nebo do učebnice autoškoly)
Od doby, co ubylo negramotných, výrazně přibylo blbců. (J. Burian)
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1865
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 15:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PK: právě, že jsou to chodci, nedávno jsme to v autoškole brali. Proto jsem se ptal, jestli je možný je vyhnat z pěší zóny...
2. narozeniny stránek o MHD v Pardubicích - http://pardubickamhd.cz
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3455
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 15:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to by mě taky zajímalo... i když, vědí to (městští) orgáni?

Technicky se vyhnat dají - volbou povrchu. Ale proti kočičím hlavám v antibruslařským provedení (velký mezery mezi šutrama bez pořádnýho zásypu) by mohla něco namítat část zejména chodkyň v létě
Od doby, co ubylo negramotných, výrazně přibylo blbců. (J. Burian)
Lešek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 19:06:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu článku - podle mne jen snaha o zviditelnění se. Tohle o čem se mluví byla jakási prezentace o třetí fázi přestavby Třídy Míru (teď začíná první), bylo to jen pro zastupitele, neveřejné. Zastupitelstvo nesmí přijímat usnesení na neveřejném jednání, a ani to neudělalo. Jednání ten den skončilo po odsouhlasení prodeje hokejového klubu, takže to vlastně už ani jednání nebylo.
Jediné o čem je pokud vím rozhodnuto je to, že z Třídy Míru zmizí trolejbusy (bohužel). Ale v té záplavě změn, jednání a prohlášení si už nejsem pomalu jistý ani tím.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4211
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 19:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HM takže opravdu zvítězila lidská hloupost nad trolejbusy.To je opravdu škoda.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.3.28
Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 20:21:38    Odkaz na tento příspěvek  

Koupí letos DPMP Solarisy Trollino 15, anebo z toho sešlo?
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 20:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trolejbusy na třídě míru ponechat -- blbost je vyhnat nebo tam alespon nechat dratky a prujezd napr pro vyluky atd jako nouzovou trat a pro hist linky atd.-)
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8268
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 20:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

host: Nechme se překvapit, jak to dopadne. Podle toho, co se ke mě doneslo ze zdroje, který nemá nic společného s DP Pce a který si za žádnou cenu nepřeje být jmenován, to ještě může být hodně zajímavé. Ale víc nepovím, nesmím.
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
Tommy82
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 21:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na stránkách MO 7 Pardubice:
1) zmínka o nové l.č.20 (Ohrazenice, Staré Hradiště, Cihelna, Bělehradská, Kaufland, Hlavní nádraží, Mikulovice) - od 1.9.2008
2) posílení l.č.9 - od 1.9.2008
3) požadavek na zastavování l.č.6 a 17 u Globusu - podzim 2008
Nastupte do MHD......... Určitě jede Vaším směrem.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2582
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 22:28:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommy82 - ano, to je velice názorná ukázka, proč by bylo vhodné zrušit v Pardubicích obvody. Protože když podobné požadavky předloží všechny obvody a nakonec ještě magistrát, tak výsledek nemůže dobře dopadnout.

Info z vozovny - korozárka 361 se stále více stává vrakem, zatím ještě na kolech. Ovšem po vozovně se dnes vlastní silou pohyboval trolejbus 355, foto dám na trolejbus.cz
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2583
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 22:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidám dva žánrové obrázky z dneška. Když už nám nepořádají ve městě svoje slavnosti běžci ani cyklisti, tak nám jízdní pruhy ubírá zase někdo jiný :-(


Druhá fotka se jmenuje "Rychlý sobotní zásah EM-test servismana Petráska pod dohledem traťového dispečera"

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
René_hanulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2008

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 22:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte náhodou,jak je na tom 334?
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2584
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 23:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

334 stojí s demontovaným odbavovákem i BUSE na odstavné ploše mimo dráty spolu s 344, 307, 339, 308, 337 a 314.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Tommy82
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 23:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobně si myslím, že jsou potřeba posílit jiné linky než l.č.9
Nastupte do MHD......... Určitě jede Vaším směrem.
René_hanulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 1-2008

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 23:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je dobře,už jsem si myslel,že je někde sešrotováná.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8271
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 27. dubna 2008 - 12:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je dobře,už jsem si myslel,že je někde , případně rovnou sešrotováná.

Za posledních pět let se v tomhle DP sešrotovaly jen vozy 79 a 369, všechno ostatní bylo nabídnuto k prodeji. A kromě těch několika trolejbusů, co stojí už pár let v ohradě za halou těžké údržby, se opravdu všechno prodalo.
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.
René_hanulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2008

Odesláno Neděle, 27. dubna 2008 - 17:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud uvážím,že je 334 20 let stará a má za sebou menší generálku v roce 1998,tak si myslím, že o ni budou mít zájem tak leda nějaké DP v zemích bývalého SSSR.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1866
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 27. dubna 2008 - 19:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

René Hanulík: I když má jen "pardubickou GO", tak má aspoň něco, trolejbusy 307 a 308 mají za sebou 22 let života, navíc bez jakékoli větší opravy...
2. narozeniny stránek o MHD v Pardubicích - http://pardubickamhd.cz
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 27. dubna 2008 - 20:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skoroaktualně:Linka číslo 3 jako BUS odkloněna přes Rybitví a Černou u Bohdanče,zřejmě nehoda před Bohdančí.Provoz jako na budoucím obchvatu Bohdanče-hrůza!!!
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
René_hanulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2008

Odesláno Neděle, 27. dubna 2008 - 20:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je pravda,asi se o zachování 308 vzhledem k 311 neuvažuje,že?
O 307 nemluvě.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2585
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 27. dubna 2008 - 20:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nehoda UMA:


Odklon trojky přes Černou

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4449
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 27. dubna 2008 - 20:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To vypadá hodně nepěkně.
ICQ 202376673, Web o prostějovských autobusech, Autobusy Bova na našich silnicích
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4925
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 27. dubna 2008 - 22:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: K těm požadavků městských obvodů. Je fakt, že si např. ostravské obvody vynucují hodně nesmyslů, ale na druhou stranu se zavedly linky, které opravdu obsluhu území zlepšily. Viz nedávno zavedená minibusová linka 96, atd. Chci však zmínit podstatnější věc. V Ostravě si obvody za dopravní obsluhu "nadrámec" připlácejí jako každý jiný. U vás to bude taky tak?
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8272
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 02:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Nevíš, jak se jim ta nehoda povedla? Tipoval bych na to, že jeden z nich předjížděl a už se nestihl zařadit včas do svého pruhu. Může být?
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí.