K-report
 

Archiv do 9. listopadu 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv do 9. listopadu 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 05. listopadu 2008 - 23:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PKS:Včera na Rajské zahradě směr Nádraží Holešovice v 7:36 jel zase místo normálního autobusu nízkokrám.
To že se Ti často stává, že jede nízkopodlažní bus v čase, kdy být nemusí, může mít docela prosté vysvětlení. Možná mají řidiči z nízkopodlažních vozů tuto linku v turnusu a garážmistr (pokud má) jim jejich vůz ponechá i na negarantovaném pořadí. Ale také to může být tak, že garantované nízkopodlažní vozy jsou v jízdním řádu vyznačeny a dalších pořadích doporučeny (samozřejmě bez záruky a vyznačení v j.ř.)
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2008 - 03:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to tak. Vysoká podlaha na garantu= průšvih, nízká podlaha na negarantu= autobus (jako každý jiný).
Pokud je garážmistr pohodář, tak řidiči jeho auto nechá, i když to se spíše týká protekcí apod. Taky jde o to, že Citybus hlavně s Renaultem má o dost vyšší spotřebu, než Karosa (manuálně řazené nepočítám, ty oproti nim jezdí téměř zadarmo). Iveca ale žerou taky, záleží na kusu.
Teď došlo k opětovnému zavedení prasárny nejvyššího kalibru jménem EMULZNÍ NAFTA i na jiné garáže, než jen Řepy, poběží to asi měsíc, potom se to zase stáhne kvůli zimnímu provozu, protože i švadleně musí být jasné, že nafta ředěná vodou je asi něco v nepořádku.
No nic, hlavně, že se nakapsoval dodavatel Svoboda a jeho SVA a že si tučné peníze ušetřené na spotřební dani mezi sebou rozdělili spolu s Jílkem a hurákonečnědostudovaným Šteinerem.
Čili rozdíly ve spotřebě se zase o něco setřou, protože voda je špatné zápalné médium, motory se musí více šlapat, aby se dohnala nižší účinnost, takže spotřeba narůstá a výkon přesto klesá. (a ničí se olej a filtry- je třeba častěji měnit).

Jnd: Kéž by stejný pocit stresu měli i ostatní cyklisti, to by se jezdilo se vzájemnou ohleduplností jedna báseň.
Já tam v té situaci nebyl, třeba byl řidič vysazený na všechny cyklisty bez rozdílu... Hele, já mám svatou trpělivost, svaté nervy a když mě cyklista dokáže rozstresovat až jsem jako na mučidlech, tak jak potom musí vypadat slabší povahy. Mít takovou 136/177, kde je škoda každé vteřiny... 195 je taky dlouhá, označována za jednu z páteřních linek, 165 to samé, ale jsou to nepoměrně klidnější linky, 197 je úplná zívačka, dlouhá, ale venkovská, zatímco vlajkové 136 a 177 jsou blázince a pauzy na koncích jsou neúměrně krátké k tomu, co si řidiči užívají každé půlkolo. To ta 165 je snad úplně nejlepší linkou na MHD, když odmyslíme výletní 173...

7036: Až ti jednou ujede večer spoj kvůli zdržovači na kole, tak nejenže budeš mít vztek na cyklistu, ale spíše bych řekl, že to odnese řidič. Já netvrdím, že nemají právo na ježdění po silnici, ale mělo by se selským rozumem vědět, kde se jezdit s kolem nehodí... Ani kdybych byl sebelepší cyklista, tak bych nikdy nevyjel např. na Vídeňskou uprostřed špičky, pud sebezáchovy by mi to nedovolil, i kdybych si měl najet navíc oklikami po chodnících.
Na jaře začnu testovat elektrokolo s klaksony na 12V a přístrojovou deskou, tak uvidíme. Mohl by to být i dobrý nástrojek pro dělání nervíčků ostatním cyklistům na stezkách, karta se obrací a nejsou potřeba psychotesty.
-Je-li v autobusu větší počet holí, než cestujících, jedete linkou 193.
-Slušnou formu PID poškozují fyzicky vandalové, existenčně ROPID.
- ROPIDe, přemíra agility škodí i v dopravě!
Musil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2008 - 09:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď na 271:

Foceno mobilem.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1370
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2008 - 10:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Mohl by to být i dobrý nástrojek pro dělání nervíčků ostatním cyklistům na stezkách"

A pak se nějakej trouba bude zas divit že radši jezděj po silnicích....
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2008 - 11:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No samozřejmě!
-Je-li v autobusu větší počet holí, než cestujících, jedete linkou 193.
-Slušnou formu PID poškozují fyzicky vandalové, existenčně ROPID.
- ROPIDe, přemíra agility škodí i v dopravě!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2008 - 13:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6381:
Tak jsem si na intranetu našel jednu hezkou normu, jenž se jmenuje Upozornění odboru Zabezpečení provozu JPA č. 8/2007, kde se výslovně píše:
"Vážení řidiči, upozorňujeme vás, že fotografování nebo filmování vozidel ani jiného zařízení Dopravního podniku hl. m. Prahy, a. s. (DP) na veřejném prostranství není nijak omezeno.
Jestliže však fotografování nebo filmování vozidel nebo jiného majetku DP (např. zastávek) na veřejném prostranství omezí provoz MHD, případně pohyb cestujících nebo zaměstnanců DP, je nutné toto omezení provozu nahlásit dispečinku JPA. Výjimkou je fotografování nebo filmování, které je smluvně dohodnuto s DP."


Pokud bude mít někdo ze šotoušů zájem, tak mu toto nařízení rád přepošlu, aby si jej mohl vytisknout a případnému neinformovanému řidiči omlátit o hlavu
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Vlčoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2008 - 14:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím si, že bude stačit tento odkaz: http://vlcoun.tovara.cz/_private/sekce_dpp/dod2008/dod_kacerov_os tatni_01.jpg Je to ze Dne otevřených dveří, který byl mimo jiné i na Kačerově letos v září...

(Příspěvek byl editován uživatelem Vlčoun.)
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2008 - 16:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prox: Prosím, pošlete mi to, díky moc.
Mafia 2 web M. Manson web About me blog
Icq: 482-787-172
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2008 - 20:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyplývá to ze zákona, takže se žádné zákazy focení netýkají ani jiných dopravců. Pokud se ovšem nejedná o focení na soukromém pozemku, tam si může vlastník nařídit co chce a návštěvník to musí respektovat.
V jednom případě Connexu nemám docela jasno, šlo tam před pár lety o to, že na nějakého šotouše z garáže vyběhl ex provozní ředitel, mistr B. a nadával mu za to. Hliněný plácek vedle silnice je soukromý pozemek Connexu a tuším, že je to tam i uvedené. Pokud ovšem šotouš stál na silnici, mohl fotit co chtěl.
I kdyby vstoupil na plácek a šlo to například k soudu (když přeženu) Connex by to pravděpodobně prohrál, protože na cedulích není uveden zákaz fotografování, ani zákaz vstupu, samotné focení není proti dobrým mravům, takže se na něj nevztahují zákazy a přestupky obecně a podle současného hesla "co není zakázáno, je dovoleno" (tím neříkám, že je toto heslo správné ve všech životních oblastech) by to zkrátka Connex prohrál...
-Je-li v autobusu větší počet holí, než cestujících, jedete linkou 193.
-Slušnou formu PID poškozují fyzicky vandalové, existenčně ROPID.
- ROPIDe, přemíra agility škodí i v dopravě!
Jelczvero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2008 - 21:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já bych se teda neoháněl papírem že podle zákona to je povolený, jednou v noci, jsem byl slovně napaden řidičem 7314 a nějak sem neměl náladu se hádat, když na mě asi 10x proč si to fotim a s několika slovy že sem debil mu odpověděl: Že podle zákona mam právo si fotit co chci. Vysloužil sem si tehdá flusanec do xichtu ... Ale co že? DP to vyřešil tim, že mi poslaly zpět po měsíci email že řidič řekl že měl jen vhrady k fotografování a nic víc se nestalo ...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2008 - 21:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je nejlepší z dané situace co nejrychleji pláchnout, protože ať se budete ohánět čímkoli (pravdu nevyjímaje) tak řidič si stejně bude mlít svou.
Mafia 2 web M. Manson web About me blog
Icq: 482-787-172
Atmák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2008 - 22:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nařizovat zákaz fotografování si může vlastník vymyslet jen v oploceném areálu, hale apod. Takže např. uvnitř TESCA pokud to majitel nechce, fotit nesmíme, ale na parkovišti, které je sice označeno (soukromý majetek) fotit zakázáno být nemůže, protože se jedná o veřejně přístupné místo (např. chodník, není uvnitř objektu). Stejně tak pokud fotíme autobusy (nebo cokoliv jiného) přes plot z pletiva, nemá na nás ochranka/majitel nárok. Ale v případě, že bychom se vloupali do haly či lezli na betonový plot, tak už by to šlo označit za "průmyslovou špionáž" a teoretický spor by druhá strana mohla vyhrát.
Speciálními předpisy se řidí vojenské objekty a manévry, ale to tu řešit nebudeme.

Takže dřívě běžné nesmysly "Kde máš povolení od majitele?" apod. si můžou strčit všichni za klobouk, pokud nejsem uvnitř nějakého areálu, mají jednoduše smůlu.
A hodí se dovětek "socialismus už dávno skončil!"
COACHWORK BY
K A R O S A
CZECHOSLOVAK LEADING COACHBUILDER

Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2008 - 22:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Atmák: Hezky se to čte, rychle se to zapamtuje, ale když proti mýmu 1,70 metru vyrazil autobusák s rozměry Schwarzenegra, tak sem byl radši zticha a v klidu se odplížil..ono to je někdy nejlepší
Mafia 2 web M. Manson web About me blog
Icq: 482-787-172
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 01:07:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten flusanec by asi znamenal nevyjetý spoj, kdyby něco takového udělal mně, asi bych mu nějakou plesknul a pak rychle pryč, protože bych si nebyl jist, jestli to chlapsky uzná, nebo si zavolá na pomoc lítačku. Na takovéhle prasárny jsem vysazený a přestávám být civilizovaným člověkem, pokud mi někdo sáhne na tělesnou, případně zdravotní schránku, což flusnutí (plné bakterií) samozřejmě je.

No ale zase na druhou stránku... Vy šotouši jste sice dobrý v teorii dopravy, ale jako psychologové jste naprosto na propadnutí. Když po mně jde rozzuřený řidič, tak co ho rozzuří víc? No asi to, že má špatně cedulku, anebo chladné a dá se říct i arogantní právnické formulace jako podle zákona apod. Na to bych i já v rozčílení a navíc nějakému puberťákovi (tím nenarážím na nikoho odsud, neznám ničí věk) odpověděl dost ostře.
Chce to vycítit situaci a poznat, že spisovně mluvící škrobený právník má sice uznání v kanceláři, ale že na ulici spíše dostane naklepáno a tím bych se řídil i v případě vztahů na busech. Tak to je a ne jinak.

Ono to někdy vážně není příjemné. Mně by to třeba dejme tomu nevadilo, maximálně bych se začal tvářit ještě otráveněji, než se normálně tvářím, ale je vážně spousta řidičů, kteří chtějí mít na konečných a na cestě absolutní klid od lidí, nesnesou ani, kdyby měli stát někde, kde by na ně mělo být potenciálně vidět, odklánějí vnitřní zrcátka, dávají si záclony přes celé sklo dvířek a tak... Teď zase nějakou skupinu tady vydráždím, ale já osobně se tomu někdy ani nedivím.
A další na argument "ať to tedy nedělají" odpovídám "tak pojďte jezdit za ně".
-Je-li v autobusu větší počet holí, než cestujících, jedete linkou 193.
-Slušnou formu PID poškozují fyzicky vandalové, existenčně ROPID.
- ROPIDe, přemíra agility škodí i v dopravě!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9447
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 08:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K fotografování: Nevím, jestli to tu už zaznělo. Mrkněte na tohle, sice to působí poněkud odlehčeným dojmem, ale autor je právník, má vlastní advokátní kancelář, takže ví, co píše.

A pokud jde o tuhle fotku, ta tam není náhodou. Proč? To bylo tak. Jdu si takhle ve čtvrtek 3.1.2001 v 12:50 kolem odstavné plochy autobusů v prostoru tramvajové konečné na Smíchovském nádraží a co nevidím – autobus Karosa B 931 číslo 7439 s červenomodrobílým reklamním nátěrem. Na BUSE-panelu nápis „253 NA BERÁNKU“, za předním sklem černé tabulky s bílým číslem 31. A tak jsem vyndal z batohu foťák, našel si hezké místo na záběr a autobus vyfotil. Vzápětí se otevřely dveře a vyšel řidič: „Proč mě fotíš?“ „Nefotím vás, ale autobus.“ „Ten film zničíš.“ „Nezničím.“ A tak chytil za batoh a začal se o něj se mnou přetahovat. Byl silnější než já, a tak se mu povedlo odtáhnout mě i s batohem dovnitř. Celý incident doprovázel komentáři, které zde nebudu zveřejňovat – sprostá slova nepoužívám rád.
V autobuse zavřel zeleným tlačítkem v levé části řídícího pultu dveře a šel volat někam vysílačkou. Já jsem si zeleným tlačítkem otevřel dveře a začal vystupovat. To se mi nepovedlo – skočil na mě a hodil mě na dveře kabiny tak silně, že mě z toho naražené hlava bolela ještě dva dny. Pak vlezl do kabiny, zavřel za sebou dveře, vzal nějaký papír z modrých desek s nápisem 745-31 a začal něco psát. Zeleným tlačítkem jsem si otevřel dveře a začal jsem vystupovat. Tentokrát se mi to povedlo. Řidič však nechal papír papírem a skočil po mě. Chvíli jsme se takhle přetahovali po odstavné ploše, až jsme se dostali k okénku opodál stojící Karosy B 732 z garáží Řepy (linka 172). Tam jsem požádal jejího řidiče, ať zavolá dispečery nebo policii nebo ještě lépe oboje – chování jeho kolegy už mě začíná silně obtěžovat. Řidič z 7439 s tím souhlasil, a tak mě pustil, já jsem slíbil, že neuteču a on zavolal dispečery. Pak se kouknul na hodinky, konstatoval, že měl odjíždět v 13.04, což bylo před dvěma minutami a že mě to bude mrzet – za každou minutu zpoždění zaplatím 280 Kč pokuty a ještě navíc mu uhradím jeho plat za dobu, kterou tu se mnou stráví.
Pak vysvětlil kolegovi, že už ho takhle před několika dny fotil někdo na Kačerově, jemu se nelíbí, jak se to fotografování rozmáhá, a tak ho spolu se svými kolegy donutil, aby fotku ze svého digitálního foťáku vymazal.
Kolega se stosedmdesátdvojkou odjel a my jsme zůstali sami. Následující dialog by se dal popsat slovy: „Proč mě fotíš?“ „Nefotím tebe, ale autobus.“ (Začal jsem mu tykat – on mi přece nabídnul tykání tím, že mi tak začal oslovovat první, ne? A navíc – vy vole se říká dost blbě :-) „A proč ses mě předtím nezeptal, jestli si mě můžeš vyfotit?“ „Protože jsem nechtěl fotit tebe, ale autobus.“ „A proč ses mě předtím nezeptal, jestli mě můžeš vyfotit?“ „Protože jsem nechtěl fotit tebe, ale autobus.“ A tak dál do okamžiku, než jsem pochopil, že to nemá cenu.
Další zajímavé myšlenky z našeho dialogu: „Kdyby ses mě zeptal, jestli si mě můžeš vyfotit, já bych souhlasil a šel stranou, abych tam nebyl vidět.“ Zkusil jsem mu vysvětlit, že on tam stejně nebude vidět – tenhle argument odmítl – on prý sám fotí a ví o tom svoje. Zkusil jsem se ho zeptat, jak si to představuje, když bych fotil autobusové nádraží s dvaceti autobusy – to se mám ptát dvaceti řidičů, jestli si je můžu vyfotit? „No ale mě ses nezeptal.“
Ani argument, že za těch 9 let, co fotím, je po trolejbusákovi ze Zlína druhý, kdo si stěžuje, nereagoval a stále si mlel svou o tom, že se ta fotka dá zneužít. Nebyl mi ale schopen vysvětlit, jak si to zneužití představuje – odpovídal, ať ze sebe nedělám blbce, že to určitě vím sám. Rovněž mi nebyl schopen zdůvodnit, jakým právem mě tu zadržuje a jakým právem po mě chce ten negativ.
Součástí jeho monologu (=vzdal jsem se jakékoliv snahy něco mu vysvětlit) byly poučné komentáře typu „Vy mladí si myslíte, že když je demokracie, tak že si můžete dělat co chcete. To v takové Americe byste si tohle dovolit nemohli….“
V 13.20 dorazily dvě dispečerské felicie a z nich vyskákali tři dispečeři („Hm, přesila“, konstatoval jsem.) Dispečer si nás po řadě vyslechl a přiklonil se na stranu toho řidiče. Argumentoval tím, že zde přítomná dispečerka se takhle před časem ocitla v novinách a vůbec se jí to nelíbilo. A panu řidičovi by se to také nelíbilo, takže ať mu ten film dám. Ujišťoval jsem ho, že fotku vyrobím jen v jednom exempláři a ten skončí v mém albu, odkud nebude dál šířen. Zničit film jsem ovšem i nadále odmítal, a tak jsme v stále se opakujících neplodných diskuzích pokračovali dál a byli bychom tam ještě hodně dlouho, nebýt příjezdu městské policie v 13:30
Řidič jim popsal situaci a policista se mě zeptal, proč jsem si ho fotil. Vysvětlil jsem, že jsem fotil autobus, protože se mi líbil. Byl jsem požádán, abych ukázal místo pořízení záběru – vyhověl jsem. Policista sdělil řidičovi, že mi film sebrat nemůže a pak si po mě vyžádal slib, že tu fotku nikde šířit nebudu. Slíbil jsem. Ještě jsem demonstrativně zatelefonoval rodičům (=majitelům foťáku i filmu), jestli souhlasí s tím, aby se po vyvolání filmu ono políčko vystřihlo a předalo řidiči, aby jej zničil. Rodiče nejprve nemohli pochopit, co je špatného na tom, že jsem si vyfotil autobus. Vysvětlil jsem jim, že to taky nechápu, ale to není předmětem dotazu. Dotaz zní: „Vystřihnout 1 políčko z filmu – ano, ne?“ „Ne!!!“ Toto stanovisko jsem sdělil všem přítomným.
Policista si z mé občanky opsal, co jsem zač, opsal si i údaje o řidičovi. Ten však stále nebyl s výsledkem jednání spokojen. Policisté nás požádali, ať se konečně nějak domluvíme – oni jsou jediné auto na celém Smíchově a mají na práci důležitější věci.
A tak mi bylo sděleno jeho jméno a on dostal na oplátku mou občanku, ať si z ní opíše, co chce. To ho konečně uspokojilo, opsal si údaje, vrátil občanku, slíbil mi, že toho ještě budu litovat a pak jsme se každý vydali svou cestou.

Pro osoby znalé a zasvěcené dodávám, že onen řidič se jmenuje Stanislav Brož, je z garáží Kačerov a tehdy jezdil operativní zálohu. Takže pokud ho někdo znáte, srdečně pozdravuji a ptám se, kdy už se konečně dočkám toho občanskoprávního sporu. A jestli se mu do toho nechce, může si zajet z Prahy 100 km směrem na východ, vyfotit si mě jak řídím trolejbus nebo autobus a pak tu fotku zneužít proti mě. Dneska kám kurz 1357, neděle 852, pondělí 551, úterý 251, další směny ochotně a na požádání sdělím.

Tady přidám výřez z té fotky:



Jak vidíte, řidiče na ní může každý identifikovat a může to zneužít proti němu.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 08:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin j: No to je teda síla. To bych se asi taky přestal chovat jako člověk jak popisuje Ml636. Teda všechna čest že jsi si zachoval klidný rozum.
Mafia 2 web M. Manson web About me blog
Icq: 482-787-172
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5179
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 09:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Toto bych si rozhodně líbit nenechal. Pamatuji si, že to před lety na mě jeden řidič taky zkoušel slovy "Co to tu fotíš?", na což jsem odpověděl "Co je Ti do toho?" a tím debata skončila. Fakt ovšem je, že už nejsem žádný puberťák a mám o něco víc, než 170 cm, takže nic dalšího nepodnikal. Nicméně, kdyby mě jakýkoliv řidič při focení takto fyzicky napadnul, vletím do něho s plnou razancí.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9452
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 09:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, chlapci, ono je to složitější.

1) To správné a nejlepší řešení člověka vždycky napadne "až potom".
2) Nerad se peru (za posledních pět let 3x, buď proto, že mi někdo ničil autobus a jednou proto, že mi ve voze cestující napadl revizorku)
3) Nějak jsem si nebyl jistý, kdo by při měření fyzických sil vyhrál.

Ale výsledek tu byl ten, že i díky tomuhle zážitku byla sepsaná výše uvedená stránka o právních potížích při fotografování. Což je myslím užitečná pomůcka pro každého, kdo ten foťák občas vezme do ruky.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 09:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin j: No pomůcka to je obrovská, asi si jí budu číst denně před spaním, abych to pak mohl na autobusáka "vysypat".
Mafia 2 web M. Manson web About me blog
Icq: 482-787-172
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9453
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 10:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

abych to pak mohl na autobusáka "vysypat"

Tak si dej hlavně pozor na ty, co napřed konají a pak přemýšlejí. Mohl bys dostat jednu zleva, druhou zprava a ani bys nevěděl, odkuď to přiletělo. Taky už jsem zažil případy, kdy je dobré řídit se hesly "moudřejší ustoupí" a "kdo uteče, vyhraje".
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 10:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin j: Tak to heslo kdo uteče, vyhraje používám radši, ale nyní po operaci utíkat nemohu a prát se taky ne, takže hledám rozumné argumenty.
Koneckonců, většinou je řidiči nejlepší se omluvit a poslušně odkráčet pryč, protože taková hádka velice lehko zkazí jinak podařený výhled.
Mafia 2 web M. Manson web About me blog
Icq: 482-787-172
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 10:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všelijaký blbci se najdou i mezi řidičema. Podle mě ale nemaji čistý svědomí. Práskačů a stěžovatelů neni málo a na obratišti při pauze si většinou dopřávaji to cigárko a občas jsou líný s tim jít ven před autobus a podobně. Nejčastěji pak podrážděne reagujou řidiči zaměstaný u firem kde hrozí za tyhle přestupky různé sankce (Icom, DPP, ...) Věřim tomu že některý fotiči si provokativně stopnou před autobus a fotí ze všech stran. Já snažim fotit z takovýho úhlu aby řidič nebyl vidět. Taky na mě několikrát řidič vyběh. Jednou jsem mu fotku ukázal na dipsleji a uklidnil ho že tam rozhodně poznat neni. Měl hlavu taky schovanou pěkně jako na fotce od Martina.

Jednu nepříjemnou zkušenost jsem zažil kdysi u connexu (linka 165 zastávka na znamení Dobronická). Zastávkou procházeli nějaké 2 osoby, já jsem ještě zajel do ostrůvku a zpomalil a čekal jsem jesli daji znamení. Znamení nedali a šli dál tak sem zase vyjel a pokračoval dál a v tom se vevnitř autobusu zvednul nějakej pacient a začal hulákal jako že sem jim tam nezastavil a proč. Opověděl sem že "nedávali znamení a tudíž zřejmě nechtěli jet a že tam couvat nebudu". Tato odpověď ho moc neuspokojila stále vyřvával jek si bude stěžovat atd. Pak si zase sednul a při výstupu na zast. Sídliště Modřany přišel ke mě a mobilem si mě začal fotit (asi 1 m od xichtu) a pak ještě zepředu když vystopil. To už sem z nervama nevydržel a odpověděl sem mu taky asi má na mobilu fotku s gestem který používá Mirek Topolů k označení "jedniček". Možná jsem udělal jako řidič chybu, ale myslim si že sem byl v právu, zřetelné znamení nedali, a nebude se každého kdo jde kolem zastávky ptát jesli náhodou nechce svézt. Mimochodem na tohle žádná stížnost nepřišla (nebo jí se mnou nikdo neřešil)


Tohle se nadá s fotičema autobusů srovnávat, byl to spíš nějakej z magorů co za každou cenu chtěji vyvolat hádku a pletou se do věcí po kterých jim nic neni. Takový by fakt zasloužili pár facek... a myslim že řidiči jsou na takový exoty vysazený. Nechci omlouvat agresivní chování řidičů, ale spíš to berte jako možný pohled z druhé strany.
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
Atmák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 12:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Busmaniac: Tak pokud Ti někdo dělá "pasovou fotografii", tak jsi v právu ty. Pořižuje přímo tvoji podobiznu a to už zákon řeší jinak.

Jinak před chvilkou dva školáci na Podolské Vodárně:
"Ta X-17, tam ježděj hrozný křápy!"
COACHWORK BY
K A R O S A
CZECHOSLOVAK LEADING COACHBUILDER

Jon_pimmon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 15:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inu, i já se přidám se svými zkušenostmi. Letos na jaře jsem si potřeboval vyfotit na Smíchově Crossway od Bosáka jako předlohu na papírový model. Začal jsem "takticky" fotit odzadu a když jsem pomalu došel dopředu, řidič vystoupil a "co prý že to dělám." Odpověděl jsem, že si potřebuji nafotit autobus jako předlohu pro papírový model a on (už se tvářil méně naštvaně) "jestli náhodou nepatřím k těm, co fotí řidiče jak v autobuse kouří." Mé vysvětlení ho uspokojilo a šel si ven povídat s jiným řidičem a nechal mě autobus odfotit.
Dva roky zpátky na Staroměstské jeden řidič po mém vysvětlení dokonce dobrovolně vystoupil a řekl, že musí zavřít dveře aby to na tom modelu vypadalo pěkně :-), opřel se o zeď a mé počínání se zájmem pozoroval.
Fakt je, že se při takovéhle příležitosti řidičů raději zeptám, je lepší aby věděli co se děje a že nejsem žádný škůdce.
A na druhou stranu na naprosté většině fotek, kde zachytím autobus během jízdy a je na fotce vidět řidič, dívá se přímo do objektivu a tváří se dost nevlídně.

Rada tedy - pokud to jde, raději řidiči dopředu říct, co a proč to děláte, i když jste v právu, vyhnete se tím zbytečným dohadům.
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 16:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ono takovýhle řidiči, kterých je u nás většina by se šikli i v jiných situacích. Jednou jsem takhle dostal povolení (respektive si o něj zavolal) k focení autobusů v oplocené části pardubického autobusového nádraží. Nejdříve napíšu do firmy, které patří většina autobusů na nádraží a která ho má i v pronájmu. Z generálního ředitelství mi přijde odpověď, která vypadala přibližně tatko:
Dobrý den,
nemáme problém s tím, abyste si naše autobusy nafotil. Areál pardubického nádraží však kompletně patří společnosti BUS Chrudim a. s. My jsme u nich pouze nájemníky. Proto doporučuji, obrátit se přímo na ně

a následovalo rozloučení.
Druhý den tedy zavolám do BUS Chrudim a ředitel provozovny mi sdělí, že tam jsou autobusy CVČ, ten si to od nich pronajímá a tudíž je to na nich, jestli dovolí, či ne. Já mu tedy sdělil, že povolení od CVČ mám a vše tedy bylo v pořádku. Vydám se takhle jednou v neděli na autobusové nádraží, s vědomím povolení k focení v oplocené části, a jaké štěstí, v oplocené části stojí pár autobusů, které jsem neměl vyfocené a tak tam zamířím. Předtím jsem odfotil všechny autobusy odstavené u zastávek a mezi nimi byl i tento autobus:

Na nádraží naštěstí (a později bohužel) v oné době skoro ani noha krom pana řidiče ve foceném autobusu a pár čekajících cestujících. Zamířím tedy k bráně, kterou vyjíždí odstavené autobusy a postavil jsem se cca. metr za bránu do odstavného prostoru. Nikoho jsem nijak neohrožoval, neomezoval a navíc jsem měl povolení, která jsem v tu chvíli myslím potřeboval. Udělám asi 5 fotek jednoho autobusu (raději zoomuji, ale nejdu dál) a najednou slyším z dálky křik: "Co si to tam fotíš ???" - ha, pan řidič z výše zmiňovaného a foceného autobusu. Já mu odvětím: "Fotím si autobusy na web" (který připravuji) A byl chvíli klid. Najednou ke mně přišel pan řidič zezadu a pokoušel se mi vyrvat z ruky foťák. Po minutovém boji jsem já, nezletilý chlapec, proti muži s "postavou Schwarzenegera" foťák pustil, protože jsem
1. Věděl, že stejně nevyhraju
2. Věděl, že pan řidič se nemůže s foťákem vypařit, protože tam má autobus a měl cca za 30 minut odjezd
Pan řidič i s mým foťákem zamířil ke svému autobusu a já za ním. Na výhružky typu, že zavolá policii jsem mu odvětil, že nezákonně se tu chová jen on a že nemá právo mi foťák vzít. Poté zjišťoval, kdo mi dovolil fotit. Nevěřil, ale to byl jeho problém. Foťák zamknul k sobě do skříňky a já čekal až se bude něco dít. Dá mi foťák, zavolá policii, rozjede se, ale ať se prostě něco děje. V té době jsem neměl náladu nějakou hádanici za prostřednictví třetí osoby (PČR) a tak podmětem k odchodu bylo až to, že si na mě pan řidič vzal údaje , samozřejmě jsem mu řekl, až mi dá foťák a já hodně rychlým krokem odešel na nejbližší zastávku MHD a v duchu (a chvílema při procházení okolo přihlížejícíh i nahlas) jsem si o řidiči myslele své. Řidiče jsem již nikdy (naštěstí) nepotkal, policie mně nehledala a z CVČ se mi od té doby nikdo neozval. Pan řidič asi opravdu uznal, že mi to vedení dovolilo ...
Toť můj první a zatím poslední velice negativní zážitek a takové odbočení od Prahy.
Nově spuštěný Web o jízdenkách - jizdenky.org
Katalogy jízdenek
ICQ: 499-501-207

Jelczvero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 18:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když už jsme u toho, opravdu by mě nebavilo někde ppobíhat a klepat u řidičů s otázkou jestli si mohu vyfotit autobus, dříve jsem hodnotil řidiče a jejich možné chování podle obličeje atd, ale prostě postupem času sem zjistil že to tak nejde a že svině může bejt kdokoliv. Ale třeba, nikdy sem nefotil řidiče 1332 na 165, prostě jednou jsem si takhle vesele psal vypravení, zapsal sem si ho a od té doby vždy když ho míjím tak se na mě kouká jak na zvíře v zoo, třeba je to jen tím, že si myslí že sem nějaká kontrola, tak jako tak, si ten bus raději nefotím.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9457
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 19:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

á snažim fotit z takovýho úhlu aby řidič nebyl vidět.

Schvaluju, tohle jsem se naučil dělat taky. Pokud stojí na autobusáku v České Lípě dvacet SORek a dvě z nich jsou s řidičem (který po mě kouká, jako kdybych mu přišel ukrást brašnu s tržbou), vyfotím si těch zbylých osmnáct a ty dvě nechám být.

stále vyřvával jek si bude stěžovat

Pokud na mě někdo začne ječet, že si bude stěžovat, jsem úplně v klidu. Pokud totiž někdy na mě přišla nějaká stížnost, pak od člověka, který byl úplně v klidu a vůbec jsem nevěděl, že ho mám ve voze.

jsem si potřeboval vyfotit na Smíchově Crossway od Bosáka jako předlohu na papírový model

Pokud fotím na model a je tam řidič, pak se ho pokud možno vždycky jdu napřed zeptat. Mám s sebou i pár modelů jako ukázku, ať ví, že si nevymýšlím. Kromě jednoho Connexáka z Chotěboře a jednoho řidiče C744 z Přeštic nikdo neprotestoval, naopak mi s tím různě popojeli a zapózovali, jak jsem potřeboval.
Ale ten řidič z Connexu, před dvěma měsícema dostal nový Way, fotil jsem ho někde na křižovatce a on zdvořile počkal, než dofotím, teprv pak na mě zamával a jel dál... Stoprocentně to byl ten samej, má velmi nepřehlédnutelnou postavu.

Marmar: Jestli v tom autobuse byl ten samý řidič, jako včera, tak i s ním jsem měl nějakou výměnu názorů, málem ruční. A to i přesto, že jsem dvakrát tak starej, jako ty.

P.S.: Tu RZ jsi zamazávat nemusel, podobný bus je v Pcích pouze jeden
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9458
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 19:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jelczvero: Ono když fotíš na model, vypadají fotky asi nějak takhle:



Takže v tomhle případě - pokud bys pořizoval fotky tohohle druhu bez souhlasu (či dokonce přes nesouhlas) řidiče, to bys opravdu pár facek zasloužil.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 19:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

s ním jsem měl nějakou výměnu názorů, málem ruční

Buď rád, že jenom málem. Já to štěstí neměl. Sice to nebylo tak horký, ale ty policajty sem mohl klidně volat ...
Nově spuštěný Web o jízdenkách - jizdenky.org
Katalogy jízdenek
ICQ: 499-501-207

Jelczvero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 20:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: ne, takovéhle fotky opravdu nepořizuji :-)
Irizar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 20:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taká malá pripomienka k tomu foteniu: normálne sa držím hesla "šoť a nechaj šotiť", keď si niekto chce bus vyfotiť, kľudne, v pohode, aj mu uhnem zo záberu, aby mu fotku nekazil môj šeredný ksicht. Ale existuje jedna výnimka: ešte v Bratislave na nočáku sa mi stalo, že mi to voľakto "napálil" z bleskom za jazdy rovno do očí, a zrovna na mieste kde nesvietili pouličné lampy. Trojité zablesknutie, prásk prásk prásk, prvých sedem-osem sekúnd som nevidel absolútne nič, čo s kĺbovým busom pri 60 km/h nie je zrovna najpríjemnejšia situácia, a ešte dobrých desať minút potom mi pred očami tancovali svetielka. Vtedy by som dotyčnému celkom s chuťou omlátil foťák o hlavu. Takže fotiť v pohode, ale nie potme z bleskom zpredu za jazdy. Ďakujem za pochopenie
ondrejsokol.rajce.net
Hugo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1456
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 20:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To v Taliansku taký problem neni :D Som tam fotil nejaky autobus cez leto a vodič + revizor ( sedi pri vodičovi) začali na mna mávať vytrubovať smerovkami hadzať :D a usmievali sa do objektívu niekde by som mal mať tu fotku :D

No u nás je to napodobne tak ale dakedy to skonči všelijako fotil som bus a hned jak som vytiahol foťák tak vodič vybehol že prečo si ho fotim nech mu ukažem povolenie. Som mu odpovedal že si nefotim jeho ani jeho autobus ale budovu čo je za nim on mi stoji len v zábere:-). Tak on povedal dobre a odparkoval autobus o 5 metrov dalej :D
(Ano fotil som autobus:D)
Jelczvero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 20:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já zásadně fotím večer bez blesku, ale třeba při muzejních nocích se najdou exoti co to napálej řidiči v zastávce do xichtu :D Já jen kroutím hlavou, protože to že by mě jako budoucího řidiče TRAM a BUS někdo fotil, ok, muj xicht nikdo nechce, ale jako tohle, to bych vážně asi dlouho rozkoukával.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9460
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 21:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To v Taliansku taký problem neni :D

Na Ukrajině nebo v Bulharsku taky ne. Tam se ti naopak vnucujou hezké mladé průvodčí, že by byly rády, kdybys je vzal s sebou do Čech
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 21:36:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ono jak jsem psal, tak i u nás v příhraničí jsou řidiči až na vyjímky v pohodě. Najde se hodně řidičů, se kterými si popovídám, dozvím se něco nového a pokud jezdí s něčím zvláštním, či mimořáádným, zapózují mi a popojednou od křoví na nafocení modelu, jak předváděl Martin.
Nově spuštěný Web o jízdenkách - jizdenky.org
Katalogy jízdenek
ICQ: 499-501-207

Hugo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1457
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 21:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: To v Kopčanoch (bratislavský lunik 9) som fotil teiž niečo už nwm čo došli tam deti a začali na mna hučať hej more odfoť aj nas ne ale nech som tam pekný:D. Potom som sa ich stvrť hodinu zbavoval a vodič sa na tom moc zabaval :-)Takto sa tešia niektory:-)


(Příspěvek byl editován uživatelem hugo.)
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 07. listopadu 2008 - 21:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že by stálo za to zřídit diskuzi s názvem: Zážitky s řidiči (při focení)...no já se jednou taky začal vyptávat a řidič v pohodě odpovídal, ale ke konci rozhovoru se lek a rychle se ptal jestli nejsem od konkurence, a evidentně se mu ulevilo když moje odpověď zněla ne.
Mafia 2 web M. Manson web About me blog
Icq: 482-787-172
Fricoolinek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 03:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes by bylo celkem zajímavé potkat k šotičům nepřátelského řidiče, který by věděl, že při použití funkce "DELETE" nedochází ke skutečnému smazání fota a pomocí nějakého recovery programu ji lze snadno obnovit...

Martin J a focení busu 7349 na 253:

Nebyl to tzv. řidič "Medvěd", jenž jezdíval s 3004(Citybus - prototyp)?

Ono by možná nebyla šptné utvořit si nějaký přehled takovýchto řidičů. Asi by to vypadalo trochu prokativně, ale řidič bude rád, že si nikdo nefotí, a na šotiče nepoletí nadávky, ne-li hůře...

Jinak to focení busů pro vystřihovánky bych určitě prováděl na co nejdelší ohnisko - vyhnete se pak soudkovitýmu zkreslení...

(Příspěvek byl editován uživatelem Fricoolinek.)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9463
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 09:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin J a focení busu 7349 na 253:

Nevím, já se tehdy informoval, co je ten dotyčný zač a říkali mi, že tu operativní zálohu jezdí pravidelně. Jestli měl někdy předtím nebo potom 3004, netuším.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
7036
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 7-2003

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 10:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fricoolinek: To určitě ne, Brož je/byl stálicí na kačerovské OZ minimálně do roku 2006, teď už asi (asi!) ne.
Daily user of Strašidelnice T3/T3SU/T3SUCS/T3M-Metroline No.22
Rova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 9-2008

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 10:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan Brož jezdí na operativní záloze již od devadesátých let, stabilně s vozy 5819, 7439 a nyní 4013. Osobně jsem s ním nikdy neměl problém, když se slušně požádal tak i na konečné počkal kvůli fotce, ale netvrdím, že by focení zrovna vyhledával:-)

Citybus.cz
Pedro74
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 6-2007

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 12:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na TRAM fóru Pražských tramvají, jsem zaregistroval hlášky o možném převedení linek TESCO nebo OCL zpět pod DP. Co je na tom pravdy? Já bych to přivítal, protože se mi Valentova spolehlivost např. na "S"ku moc nepozdává.
Dakob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 13:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Valenta se mi taky moc nezdá. Věčně jezdí pozdě (taky se neni čemu divit když to jezdí s příměstskejma), onehdy jsem v Kobylisích koukal, jak zavřel dveře ještě když nastupovali lidi a odjel, a to autobus plnej nebyl.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 13:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tutově je letňanské TESCO jakožto provozovatel těchto linek zavaleno stížnostmi (prý to chodí na i na ústředí OCL, provozovatele stejnojmenné linky). Dost se o tom "na severu" mluví. Na Tesco linkách naprosto nevhodné vozy, linka S o víkendech nepobírá lidi, otočení směru linky O mohl vymyslet úplný blb, i to převedení linky OCL ke garážím bylo dost hloupé... Takže kéž by došlo ke změnám!
Např. všechno zrušit a nechat jen S v int. 15-30 min., OCL z druhé strany otáčet na ideálním place před hlavním vchodem od Tupolevky (sice padlo by pár parkovacích míst, ale třeba by se pak v 195, 140 dalo cestovat i trochu lidsky...)
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 15:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 165 jezdí jeden takovej buzerant, kterého by člověk nakopal někam. Já jsem s ním jednou měl taky výstup, ale řešil jsem přitom poruchu busu, takže jsem ho nechal, ať si mele ty svoje výmysly nemocné hlavy dál. Bývalí kolegové když vyprávěli taky příhody, vsadil bych se, že je to pořád jeden a ten samý člověk.

Jinak namířit na mě někdo mobil, tak bych se asi skutečně neudržel z toho autobusu bych mu pomohl, případně by mobil sbíral po drobcích ze země. Vím, že bych z toho měl problémy, ale taky vím, že jsem povaha, která si nenechává nic líbit a stálo mě to už pár nepříjemností (díky shovívavosti na pár místech to naštěstí nešlo do důsledků), které by jistě nenastaly držet se hesla "moudřejší ustoupí".
Ale kdyby se tím takhle řídili všichni, tak za chvíli my moudřejší budeme pořád ustupovat, ať si nás ti "nemoudřejší" třeba sežerou zaživa. To taky nejde...
Ale lepší je bít se za svoje práva raději v civilu. Jak říkám, takovýhle člověk je většinou pořádný přizdis*áč, svoji chybu neuzná a když za ní dostane výchovný pleskanec, tak žaluje a o zcela jednoznačný návoz do problémů v podobě uniformy, čísla busu a pořadí rozhodně nestojím.
Proto doporučuji řidičům nosit kšiltovku s pořádně prohnutým kšiltem a hned tak je nikdo z fotek nepozná a může jim to být jedno. Navíc je to frajerský!
-Je-li v autobusu větší počet holí, než cestujících, jedete linkou 193.
-Slušnou formu PID poškozují fyzicky vandalové, existenčně ROPID.
- ROPIDe, přemíra agility škodí i v dopravě!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9466
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 17:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proto doporučuji řidičům nosit kšiltovku s pořádně prohnutým kšiltem a hned tak je nikdo z fotek nepozná a může jim to být jedno.

Ono to není tak jednoduché, vím o pár lidech, kde k identifikaci člověka stačí vidět siluetu v kabině a případně i číslo vozu, resp. reklamu na voze. Pokud s určitým trolejbusem jezdí dva, jeden je velkej tlustej a druhej je malej hubenej...

o zcela jednoznačný návoz do problémů v podobě uniformy, čísla busu a pořadí rozhodně nestojím

Na tohle je zase dobré mít v autobuse kolegu (třeba někdo, kdo se vrací z práce). Kolega může nepohodlného cestujícího bez obav vyhodit ručně a ty jako řidič v případě potřeby prohlásíš "No jo, byl to někdo od nás, měl uniformu, ale tady je takovejch novejch lidí, kdo si to má všechno pamatovat."

Zažil jsem jednou, jezdil jsem noční (povinný nástup předem, platba za jízdné čipovou kartou nebo v hotovosti, eventuelně prokázání se čipovou kartou s předplatným) a někdy před čtvrtou ráno nastoupil kluk, prošel kolem mě jako by nic a posadil se do vozu. Vzápětí ho všichni v autobuse (deset řidičů jedoucích na ranní) vyzvalo k předložení jízdenky. Kluk je nazval stádem č***ků. Co myslíte, jak dopadl?

a) Špatně.
b) Na ústa.
c) Na chodník.
d) Dobrovolně a bez nátlaku sám vystoupil, hned poté, co se všem přítomným omluvil.

(Předem upozorňuju, že já správnou odpověď neznám, nic jsem neviděl - byla tma - nic jsem neslyšel - měl jsem puštěné rádio. Jména těch řidičů ve voze taky neznám, kdo si tu má všechny lidi pamatovat, vždyť je nás dvěstě padesát. A když tak nad tím přemýšlím, tak jsem tam vlastně vůbec nebyl.)
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Jelczvero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 17:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já teda řidiče co znám, tak ty reagují na foto strašně kladně třeba mávaj, jeden si mi dokonce postěžoval, že sice mává, ale neví kdy ten dotyčný skutečně zmáčkne spoušť takže neví jestli tam bude zrovna když mávnul :-)
Ale já zase řidiče co znám nefotim :D
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 17:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych řekl něco mezi a) a d)
Jinak by tu byl dotaz - kdo ze zde diskutujících pracuje v DPP ??? Pořeboval bych něco sehnat pro Klub, pokud by byl někdo ochoten.
Nově spuštěný Web o jízdenkách - jizdenky.org
Katalogy jízdenek
ICQ: 499-501-207

Jelczvero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 17:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marmar: v DPP ne, ale co potřebuješ, možná to budu moct sehnat přes nějakého prostředníka.

Hledal jsem a našel jsem, tady je fotka (ta první) toho řidiče, co by mě nejradši vždycky propíchnul očima.
http://autobusy.kx.cz/autobusy/profily/1332-2.php
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 17:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohl bys mě prosím nějak kontaktovat (mail, ICQ, přes web)???
Nově spuštěný Web o jízdenkách - jizdenky.org
Katalogy jízdenek
ICQ: 499-501-207

Jelczvero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 17:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

moje icq 327-962-211, poslal sem žádost o autorizaci.
S Connexem je vždycky sranda, ale úplně největší sranda je, když mě řidič označí jedničkou.
Citarol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 17:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jelczvero: kdybys chtěl, tak ti tu fotku můžu poslat ve větším rozlišení.
Virtual Bus - vbus.hostuju.cz
Pražská MHD - autobusy.kx.cz
Zlínská MHD - mhdzlin.kx.cz.cz
Jelczvero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 17:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Citarol: já ho nepotřebuju do pokojíčku, já jen kdyby ho někdo znal, aby mu třeba vyřídily že nejsem kontrola od ROPIDu, zatím ...
S Connexem je vždycky sranda, ale úplně největší sranda je, když mě řidič označí jedničkou.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5157
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 20:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tohle mě tedy opravdu nepotěšilo.

Je ještě nějaká naděje, že to nebude Sor?
Mimochodem, kdo to tady nedávno psal, že podle jeho INTERNÍCH* informací vyhrál Evobus?
*prospekty Mercedesu nacházející se na GŘ

To snad ne. Jak moc jsem si přál tohle. Teď tu budeme asi uzavírat kontrakt za pár miliard na vozidlo, které je vyrobeno pouze ve dvou exemplářích.
Ondrah
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 20:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MF Dnes uváděla že to je Sor už při napadení VŘ Ivecem, takže bych tomu zase tolik nevěřil. Ovšem pokud tomu tak je nedá se říct nic jiného než že je to opravdu smutné
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2008 - 21:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BUSPORTAL: Vítězem soutěže je podle zdrojů MF DNES společnost SOR Libchavy. Dopravní podnik ani firma to nekomentovaly.

Prostě až tady nějaký ty busy budou, tak se kouknu, co jsou zač. Jinak už ničemu nevěřím.
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 09. listopadu 2008 - 09:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak moc jsem si přál tohle

No jo, mávající řidič, co víc si přát.
Nově spuštěný Web o jízdenkách - jizdenky.org
Katalogy jízdenek
ICQ: 499-501-207

Krtek11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 8-2008

Odesláno Neděle, 09. listopadu 2008 - 10:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč zrovna SOR? Proč ne třeba Solaris nebo Man. Tak upřímnou soustrast naším superkvalitním Karosám, šunti přicházejí...
Když nepíšete na K-reportu kraviny, nejen MZ to ocení.
ICQ:438187387. mail:krtek11@spoluzaci.cz
Web nejen o elektrotechnice. Určitě navštivte
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 09. listopadu 2008 - 10:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krtek11: Man se ani do soutěže nepřihlásil
A ten Sor ještě není definitivní, takže nedělejme předčasné závěry ( i když taky bych radši Iribus nebo Mercedes )
Mafia 2 web M. Manson web About me blog
Icq: 482-787-172
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 09. listopadu 2008 - 12:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jelczvero: Musí mávat stabilně. To jest zvednout ruku do takového úhlu, aby to vypadalo, že při stisknutí spouště se pohybuje. Jen jestli si šotouštvo vůbec zaslouží takovéhle luxusní mávání...? Je totiž spousta šotoušů, co jako šelmy položí foťák a hned píšou na řidiče, že jel pozdě, že neměl to a ono...
Je to sice hezké, záslužné a dopravně možná ehm... prospěšné (ale spíše příjmecům pokut, kteří si je mezi sebou hezky královsky rozdělí), ale pro mě je to práskačství-od člověka, co se tímhle způsobem o dopravu zajímá a potom dělá problémy, je to prostě podpásovka, myslete si o tom, co chcete a být šotoušem, nikdy bych se k něčemu tak podlému nesnížil, od toho jsou důchodci, kteří nemají co dělat, tak můžou pro Ropid aj. hledat hnidy na dopravě, oni to beztak už dělají, ač jezdí zadarmo a měli by být rádi, že se vezou.
Takže ono není někdy divu, že jsou řidiči na šotouše vysazení...
----------------
Martin j.: Hlavně dosud nevycházím z údivu, že se řidič nechal takhle, nebojím se použít to slovo, napadnout, od řidiče, nechal se sebou cloumat, mlátit až k bolestem hlavy a kdoví co ještě. Špatně se ubližuje kolegovi, ale když on to dělá taky, tak by měl chytit jednu lehčí do rozkroku a on už by se vzpamatoval. Napadl tě jako první a o tom se vůbec nediskutuje. Kdyby s tebou praštil nějak blbě, můžeš mít doživotní následky.
Měl jsi ještě o to lehčí situaci, že nejste ze stejného podniku i když to by si asi zase kolegáček dal pozor, abys ho nerozmázl po garážích a konečných u ostatních.
Jen mne udivuje přístup policie a jdu si o tom pročíst odbornou literaturu, jestli vůbec měli oprávnění zkoumat obsah fotky a pokud ne, neznají vůbec zákony, protože měli rovnou říct, že takovéto focení je jednoznačně povolené.
-Je-li v autobusu větší počet holí, než cestujících, jedete linkou 193.
-Slušnou formu PID poškozují fyzicky vandalové, existenčně ROPID.
- ROPIDe, přemíra agility škodí i v dopravě!