K-report
 

Archiv do 19. června 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv do 19. června 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hoh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 11-2003

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 00:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K zastavování Metropolu: OK, když si město Pardubice nezaslouží zastavení, tak si ho podle mě zaslouží celý uzel. Vezmu-li kružítko a opíšu-li okolo Pardubic kružnici s poloměrem 20 km, dostanu se na hrubé číslo čtvrt milionu obyvatel.
bub
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.79.22.77
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 00:07:35    Odkaz na tento příspěvek  

V Německu většina EN - do cca 24.00 staví v rychl.stanicích , některé vlaky jen pro nástup, po půlnoci vše projíždí i velká města, a dále opět zastavuje od cca 04.00 v rychl.stanicích, přesně případ Metropolu, jaképak zásluhy??
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 00:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je az s podivem jak se tu nekteri nemohou smirit s tim, ze EN nebude stavet v pardubicich ... proc si proboha stezujete? a jako na co? nerad bych se mylil ale pardubice v postaveni s ostatnimi mesty maji vic nez vynikajici spojeni na vsechny smery a to po cely den a temer i noc!!! to by takhle mohl zacit rvat kolin ze chce aby se tam zastavovalo a nakonec i treba prelouc. to je to samy, jako kdyz rve ceska trebova aby tam zastavovalo vic EC ... k cemu? opravdu pardubice si muzou ze vsech velkych mest stezovat nejmin
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 00:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad hoh: to je sice hezky, ale kraj potazmo stat by se taky musel postarat o napojeni ostatnich vlaku k EN, coz taky samozrejme neco stoji, pac teleport zatim neexistuje ... takze tento argument neni na miste
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 00:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

penik, zapa: Cislo linky je o identifikacii trasy ... tzn. aby bolo na prvy pohlad jasne, ze linka S7 ide prave smer Beroun a nie na Rudnou alebo na Kralupy ... o identifikacii toho, kam sa s tymto konkretnym spojom dostanem je potom zbytok informacneho panelu ... uz len preto, ze vacsina liniek nejazdi len tam ale aj naspat ...
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 01:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výjimečně se musím zastat Dannyho_hozmanna. Je pravda, že vlaky kategorie EN jezdí v Německu tak, že mezi cca půlnocí a 5. ranní nikde nestaví (byť někdy stojí, aby nebyly moc rychlé). Jenže běžná německá města mají o hodně víc obyvatel než tak česká, tj. je šance vygenerovat dostatečné množství cestujících pro jednoúčelový noční vlak. S Německými velkými městy snese srovnání leda tak Praha, Brno a Ostrava, Plzeň už je na Německé poměry malá a Pardubice nebo Ústí n.L. jsou jen velké vesnice. Myslím, že v českých podmínkách se může jako prakticky čistě noční uživit tak maximálně navrhovaná Slovakia a Vltava do Moskvy. Úsekoví cestující mohou zvrátit ekonomickou bilanci vlaku. Jsem přesvědčen o tom, že zrovna v Pradubicích by se u Metropolu právě dost úsekových cestujících našlo (ať už z Prahy nebo do Brna, popř. i nočních na SLovensko a do Maďarska).
Chtějí-li ČD lákat do vlaků zarputilé automobilisty, pak je nenalákají nízkou cenou, ale kvalitou služeb, rychlostí a nabídkou spojení. Jedna ze stěžejních výhod auta je v tom, že nemá jízdní řád. A tomu se dá na železnici konkurovat jen jízdním řádem bohatým, ideálně taktovým (snadná zapamatovatelnost) a i se spoji v okrajových částech dne a v noci. Cestující nesmí mít pocit, že ho JŘ omezuje, a byť třeba tím nočním vlakem nakonec nikdy nepojede, tak má alespoň pocit, že by v případě potřeby jet mohl a nezůstal někde nocovat. Toho v konečném důsledku může přesvědčit a náhradu auta vlakem. A proto je třeba zastavování v noci neomezovat, ale naopak pokud možno přizpůsobit standardnímu systému (zvolenému taktu).
Rušení cestujících hlasitým brzděním se dá řešit důslednější údržbou a lepším odhlučněním ubytovacích vozů. Kriminalitaby se pak měla řešit úplně jinak, restrikce zastavování tomu stejně moc nepomůže.
Závěr: Netropol jede jako noční EC a měl by tedy stejně zastavovat, aby se pro úsekovou frekvenci cestujích rozšířila nabídka spojů.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 02:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaký zaslouží nezaslouží?? Prostě jeden kvalitní EN bude projíždět a vzhledem k tomu, že ten vlak je určen pro jinou klientelu, než jsou Pardubice, je to naprosto v pořádku moc rád bych věděl kolik lidí z Berlina chce přijet do Pardubice v půl druhý ráno a nebo naopak, kdo pojede v půl druhý ráno do Pešti nebo Vídně. Je to naprosto v pořádku. Nebude náhodou prolítavat i Brno?

(Příspěvek byl editován uživatelem dj la défense.)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 02:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že svůj postoj k zastavování v Pardubicích vyjádřil Denny_hozman zcela jasně v poslední větě příspěvku: Když chcípla koza mně, ať chcípne i sousedovi!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 05:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Ještě se ty linky hodí, pokud děláte nějaké informace. Třeba formulace "výluka na lince S41" je stále mnohem přijatelnější, než informace "výluka na městské železniční lince Roztoky - Praha-Libeň". Vím o čem mluvím, už jsem x-krát podobné informace psal a tohle nelinkové uspořádání mi hodně komplikovalo práci (a následně to komplikovalo přehlednost). Jde jen o to, aby linkování železniční vstřebali lidé stejně tak, jako třeba tramvajové a autobusové.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 06:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Asdf: ale to já přeci vím a napsal jsem to tu, že to je značení tratí (směrování vlaku).

Ad Zapa: dnešní linky jsou právě super v tom, že nikdy (zatím) nedojde ke kombinaci dvou velkých čísel (na šířku), tudíž i S12 či S41 (ale třeba i v budoucnu S71 či S17) nedělají problém. Ovšem linka S77 či S44 už problém je. Ač se to zdá být divné, pár "pixelů"/DOTů navíc udělá své. Pak už jen záleží, na stanicích na trati. V současném stavu by problém nedělala problém např. linka S22 Praha - Milovice a to jen díky skladbě názvů stanic. Ovšem třeba taková linka S44 do Prahy-Holešovic je problém.

Až dojde na "lámání chleba", tak se to vždy nějak udělá, aby to vyšlo. Jak jsem psal, je to o technických možnostech. Kdyby panely nebyly DOT/LED, ale jen LED je po jakémkoliv problému, protože by v klídku roloval text, který se na tabuli nevejde (obdoba vnitřních tabulí). Údajně je vnější tabule pouze LED levnější než DOT/LED (levněší o sposty cívek a dotů). Ovšem to stojí peníze a nikdo je na výměnu nedá. Pokrok jde dále, ale ufinancovat jej je drahý špás.
http://emj471.euweb.cz
metropol
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.35
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 07:17:56    Odkaz na tento příspěvek  

dobře, ať tedy metropol v pardubicích stojí. Pak ale já z Plzně chci taky nějaký príma dálakový vlak, co mi jede ve 2 ráno po flámu na všechny světové strany (co kdybych někdy chtěl jet třeba do Norimberka takhle časně?). Řekněme si upřímně, že stejně by šlo o úsekovou frekvenci z/do Prahy ...a pro ty vlak EN určen není, jelikož má omezenou kapacitu vozů na sezení. Taky bych rád jel třeba zítra Koperníkem do Hannoveru, notabene, když tam ten KoperníkoKiepura jede.Ale on v tomto obrovském centru průmyslu a výstavnictví ten vlak prostě nestojí pro nástup a výstup, jelikož je tam ve 2 ráno. Nehledě na to, že EN by měl být vázán na globální cenu nebo povinnou rezervaci, kterou by ti Pardubičtí pro své jistě nutné noční pojížďky stejně neakceptovali. Vyjma trasy Praha - Ova nikde žádné noční vlaky nejedou a každýmu je to buřt, proč tedy Pardubice jsou ten středobod ? Že mají 100 tisíc lidí a s aglomeracemi 250 ? Dobře, no a ? Jakmile zastaví v Pardubicích, ozvou se Svitavy, pak Kolín .. jsem přesvědčen, že ve všech těchto městech a jejich okolích lidé strádají tím, že nemohou v hluboké noci někam jet. A o Lovosicích nepochybuji už vůbec, tam je to tutovka.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 07:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K číslování variant S linek: Možná jednou dojde k tomu, že se středočeský kraj rozhodne takto očíslovat všechny linky ve svém kraji. Na území kraje je nějakých 60 tratí (podle počtu tabulek). To by vedlo k tomu, že by počet linek přesáhl stovku. Pak by mohlo dojít k tomu, že by třeba na vlaku do Benešova svítilo:
S423 Ben.u Pr.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 08:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Orky: přesně tak.
http://emj471.euweb.cz
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.138.76
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 08:39:13    Odkaz na tento příspěvek  

metropol: Naprosto souhlasim. Fakt nechapu, co se tady resi. Bohuzel, dle mne dostupnych zdroju ten Metropol v Pernikove stavet bude a dokonce snad bude stavet i ve Veprove a to je podle me velka chyba. Nechapu ale ty nastvane reakce. Ten vlak je primarne urcen na cestovani z/do Berlina z Budapesti a naopak. A jak by vam bylo prijemny, kdybyste kazdou chvili na luzku za 100 EURO padali z postele, protoze to stavi v kazdy dire viz obraz nasich nocnich rychliku, Prominte za otevrenost. Budte radi, ze to neni na nasem uzemi povinne mistenkovy jako kazdej jinej nemeckej vlak. Jet nocnim vlakem na Slovensko na luzku, tak lidi se slabsim spankem nemaji sanci se poradne vyspat.
Druha stranka mince je zajisteni obsluhy Pardubic, aby se dalo na Metropol dostat do Prahy. Prujezd Brna je taky mozny, kdo by ve 3:30 ci v kolik to tam je jel smer Blava. Navic pokud se nepletu, bude tam rano o pate nejaky primy vlak. Na Slovensko bych udelal to same. Aspon jeden poradny primy vlak.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 10:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obshluha Brna Metropolem je ale o něčemjiném - a to právě o úsekové "půlnoční" frekvenci Praha-Brno. Cca půlnoční rychlíky (neubytovací) jezdí z Prahy na všechny strany a prázdné nejezdí, není důvod se domnívat, že se nenajde přiměřený počet cestujících i do Brna (a stejně tak do Pardubic, i když tam jinak stojí alespoň Excelsior, ale ten jede o něco dřív).
Kromě toho tu chybí i "opačné" půlnoční vlaky, tj. cca o půlnoci do Prahy. Uznávám, že frekvence cestujících by asi byla nižší (přeci jen, za kulturou se jezdí obvykle do většíhocentra). Ale doposud jede např. poslední vlak z Ústí n.L. do Prahy (a tím pádem z celého Podkrušnohoří) už ve 21:15, což je na můj vkus brzy (když jsem bydlel v Praze, míval jsem potřebu jet i později). Chcete-li jet dnes např. na koncert do Pray, pak máte šanci se obvykle vrátit ještě v noci. Chcete-li jet např. do Ústí n.L. (jako loni na Kabáty), musíte vydržet do 4-5 do rána na první spoj.
Ústí n.L. berte jen jako příklad, týká se to i dalších podobně velkých měst.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 10:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon : :-) Nebudete tomu věřit, ale do Pardubic cestuji tak 1x ročně a to nikdy v noci :-)
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 10:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

michawel: Tak přeci jen vozy našich rychlíků a německých, to je trošku rozdíl, ne? :-D
Jestli zastavování ruší, tak je problém spíš kvalita vozů, ne? :-)
metropol: No jo, Metropol v minulosti vždy stavěl v Lovo (mrkněte na JŘ z let 80. a 90.
, navíc dle definice buba by měl dnes již stavět i v Bohušovicích nad Ohří a Hněvicích :D:D:D
Chomutovák : Přesně tak, čím častěji to jede, tím větší svoboda a tím menší možnost, že pojedu autem. Taky bydlím v Praze a mám potřebu z Lovo jet i později než ve 21:30 :-) Např. Ústí - s tím novým Metropolem - má spojení výborné (do Prahy cca 25x denně). To znamená, kdykoli si "vzpomenu", tak mi něco jede (takže "vůz" čeká "vždy"). A to je přesně ten moment, kdy si (někteří) lidé uvědomí, že auto nepotřebují.
Ostatní oblasti už jsou na auto - Podkrušnohoří - expresy jsou sice hezké, ale jedou 8x denně, Litoměřice, Lovosice, Roudnice.. - 2 h takt je málo :-(
Opavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 12:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím co furt brečíte. Vlaky EN jsou noční vlaky vysoké kvality, které spojují největší města a hospodářská centra a vyznačují se vysokým cestovním komfortem s omezeným zastavováním od 0.00 do 6.00 h. s nejvyšší možnou přesností a zvláštními službami podle směrnic UIC.
A co se týče Pardubic můžete jet Excelsiorem, který jede cca. půl hodiny od Metropolu. Jiné stanice typu MuN a jiné netřeba řešit, protože by to byl výsměch a úplná degredace značky EuroNight. Se podívejte třeba do Itálie, tam noční vlaky jedoucí ze severu na jih projíždí i Řím a to je hlavní město.

Jinak další poznatek. Proč Slovakia jedoucí ze Slovenska má jízdní dobu mezi Pardubicema a Kolínem 39min, když Silesia která jede za 9min po Slovakii má jízdní dobu standartně 24min a předjíždí právě Slovakii v Záboří n/Labem??? I jízdní doba Kolín - Praha hl.n. je o 9min delší právě vlaku EN Slovakia, i když mají oba stejnou trasu přes Vršovice.
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 12:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Olda: No a co? To je celkem běžný, že souprava je v nějaké stanici přes noc odstavená, zatímco fíra a průvodčí přespí v nádražní nocležně.
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 12:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja sakra. Opavák přitvrdil. Ten to nezastavení šoupnul dokonce až na 6tou ranní

Takže pánové obhajovači - Praha Holešovice = průjezd
Jacket
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.191.39
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 12:37:20    Odkaz na tento příspěvek  

ad Metropol: pokial bude Metropol zastavovat v Pernikove a v Trebove, tak to bude, akorat tak dobre pre cierne spoluobcany a vsetky mozne rumunske gangy, ktore tam budu akurat, tak kradnut. Uz chcem vidiet, kto v Trebove alebo v Pardubiciach, tam bude v noci nastupovat. Proste suhlasim, ze Metropol cez Pardubice a Trebovu iba prejazd, ale ako bolo pisane vyssie, tak ked bude stat v Pardubiciach a Trebove, tak to potom bude rovno aj v Koline, pretoze ty budu hulakat, ze ako je to mozne, ze tam nestoji.
A potom sa stane to, ze ako pisal niekde Hroch, ze sprievodcovia lozok z Rakuska a Polska, sa boja k nam jazdit...
Opavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 12:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem nepřitvrdil, to je přesná definice vlaku EN s předpisu ČD D2.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2086
Registrován: 7-2004

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 13:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si dnes v noci vyzkoušel kvalitu EN Galileo z Buda do Prahy a musím říci že bylo opravdu velmi příjemné,když se v Brně do vlaku vřítilo asi 200 mládežníků,značně veselých a hlučných,pobíhajících neustále po celém vlaku,pořvávali,pouštěli mobily a váleli se všude na chodbičce.Kouřili na WC a bůhví co tam ještě.V Pardubicích jich zase většina vystoupila (to ještě plno vyřvávalo proč to nestaví ve vepřový).Opravdu příjemná cesta vlakem EN,nás cestující jedoucí od Buda-Blavy do Prahy a dále toto rozptýlení kolem druhé hodiny ranní velmi potěšilo.To je potom opravdu vlak EN.(Neřeším teď Béčka,ve kterých se mě osobně v noci cestuje pohodlněji,jak v Bmee.
Á musím i říci,že poté,co Galileo nestaví ve vepřový se v něm cítím i bezpečněji.
753 006-6 je minulost,radujme se v PP Rumburk nad "skvělým" Honzíkem,Helenkou a Davidem
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 13:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějovský výlet - luxusní název vlaku
Poslouchám www.danceradio.cz.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 14:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Původně jsem se do téhle debaty o nočních vlacích moc plést nechtěl, ale dovolte mi vyjádřit svůj názor. Porovnávat Česko se zeměmi, jako je Německo nebo Itálie je trošku úlet. To, že tu ČD vytvářejí trend, že noční vlaky jsou jen pro Prahu a možná ještě Brno a Ostravu je podle mě smutné. Ano, ať existují vlaky jako Metropol nebo Slovakia, které v Česku projedou skoro vše, ale ať jsou k nim vhodné náhrady pro dostatečně velké aglomerace. Například z Hodonína do Varů či Mariánek se teď dostanu Galileem (byť s více než hodinovým čekáním v Břeclavi, ale budiž) a myslím, že je vcelku použitelné. Od nového GVD se z Hodonína dostanu Amicusem maximálně do Prahy a s přestupem v Přerově ještě na Excelsior na Ostravu a Slovensko, ale co s tím? 6:21 v Praze je sice tak akorát, pokud chci jet jen do Prahy, ale pokud chci jet třeba do Mariánek, je¨to už pozdě, abych se tam dostal v rozumný čas. Metropol zase jede jen do Holešovic, tudíž na Mariánky není šance. Na Vary možná (nezkoumal jsem) z Ústí ano, ale pořád je to přestup, což v noci není nic příjemného. Rušit takovéto tradiční noční destinace s odůvodněním, že se v nočních vlacích krade a noční frekvence v lůžkách a lehátkách se nevyspí, je podle mě krok zpět. To si v tak malé zemi nemůžeme dovolit. Toť můj názor.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 14:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 753006:Pokud chcete mít noční klid, pak není rozumné jet v sedačkových vagónech, ale připlatit si lehátko či lůžko. Já jsem jel nočně naposledy Excelsiorem z Ostravy do Teplic, v lůžkovém voze mě nikdo nerušil a zastavování po trase si pamatuju jen ve Studénce a Suchdole (pak jsem usnul), v Praze při posunování a pak až v Lovosicích, kdy jsem se začal chystat k výstupu. Ostatní stanice jsem spokojeně prospal.
Míra zastavování závisí pochopitelně také na množství vystupujících/nastupujících cestujících. A jsem přesvědčen o tom, že toto množství bude rozdílné u Pardubic (stotisícové město, tradičně hojně využívající železniční dopravu) a třeba Lovosic (kde je potenicálních cestujících rozhodně méně).
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 16:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peno - Musím souhlasit. Ještě bych doplnil, že do východních a severních Čech jezdí řada Slováků. Ve směru Berlín existuje slušnější alternativa s přestupem, ale na jižní Slovensko a Maďarsko je to katastrofa. A také je přijatelnější si zajistit odvoz (autem, taxi) 20-50 km do Pardubic oproti 100 km z Prahy.
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 16:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak, jde i o spojení na jih Slovenska, východ Rakouska a Maďarska. Dosud je na výběr Galileo nebo Panonnia. Nově aby člověk jel Amicusem do Břeclavi a tam si kromě letního období 2 hodiny počkal. V opačném směru to samé.
Poslouchám www.danceradio.cz.
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 17:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Slovensko nebo do Rakouska vlakem skutečně hodně čechů jezdí. Ale na co Budapešť? Při současné cenové nabídce jezdí vlaky v úseku Štúrovo - Budapest poloprázdné...
Pritt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 18:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

application/pdfstav k 20.05.2008
000_28_04_2008.pdf (232.8 k)
Návrh řazení GVD 2008/2009
Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 18:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pritt: Ještě by bylo fajn dodat že se jedná pouze o vlaky Praha-Wien
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1699
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 18:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad pritt: super :-)
Podporujme regionální pivovary s originální českou recepturou a ne nadnárodní europatokáře!
Pritt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 18:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Happy:
Pritt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 19:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dal bych to sem celý ale neumím to asi..
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 19:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a nemohl bys mně to poslat na email?? happy.peta@centrum.cz moc moc dík :-)
Podporujme regionální pivovary s originální českou recepturou a ne nadnárodní europatokáře!
Pritt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 19:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Happy: máš to tam...
Petriiik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 19:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohl bych poprosit taky na mail.Moc by mě zajímalo řazení expresů na moravu..díky moc DominikFalesnik@seznam.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1607
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 19:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návrh řazení 2009

http://www.sweb.cz/danone39/VODx.pdf

Díky Pritte.
Neplivejte pod stůl, jsou tam naši kamarádi.
ICQ 311-297-744
Pritt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 20:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pes38:není zač
Podolski
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 20:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pritt:poslal bys mi to taky prosímtě na monacom@seznam.cz ,dík moc.
Petriiik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 20:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je zač to B 249..to je obyč B??To zase busou skvělé expresy..
Davidvrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 20:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžu taky poprosit poslat celý návrh řazení na mail david.vrtiska@centrum.cz

Díky!
Pritt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 20:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Petriiik:Ano to je obyčejné B
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2090
Registrován: 7-2004

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 20:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bimzy nebudou,tak budou Béčka,tak nebrečte....
ad Chomutovák.Jde o to,že dost turistů a cestujících jezdící v mezinárodce jezdí na globálky a tudíž většinou na sedačku.(Upřímně cena letadla vs lůžko s novým pojetím jaksi není moc rozdíl),Pokud ČD nabídnou vhodnou globálku na Metropol,tak jedině dobře.Opravdu si pak nemyslím že je dobré aby takový EN rozvážel podnapilou mládež z diskotéky.Jinak pro vysvětlení mezi ČD a ZSSK východ jezdím zásadně pouze lůžkem,bohužel ve směru Buda je to trošku o jiné cenové relaci.

(Příspěvek byl editován uživatelem 753006.)
753 006-6 je minulost,radujme se v PP Rumburk nad "skvělým" Honzíkem,Helenkou a Davidem
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 20:38:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omyl Bimzy jsou psané,teď jsem je namátkou zjistil u Ex520/1 :-)
Podporujme regionální pivovary s originální českou recepturou a ne nadnárodní europatokáře!
Sou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 20:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skoda, ze uz nepojedou lehatka do Benatek..misto toho jede WLABmz do Zahrebu....
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 20:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bimzy jezdí asi na 3 vlacích, na ec do čadče posilová béčka, ec obecně bez restauračních vozů, řazení některých ec praha-blava 3xB(p)ee+Bdmrsee+A(p)ee

to si děláte prdel?
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 20:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Penik: Tak moc bych se neradoval. Taková S77 nemusí být zas taková utopie. Jen to nebudou ešusy.
Rick_hunter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 21:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na rychlících Most - Beroun je psaná Esmeralda s Kasandrou, tj. 812 + 912

(Příspěvek byl editován uživatelem rick_hunter.)
Homo schotonikus fujifilmus LOGISTICSERVIS, s. r. o. Moje stránky ICQ:423-810-243
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1702
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 21:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejlepší na tom je to,že v návhu nejsou vůbec tyto vlaky uvedeny.
Jinak Desiro je značeno jako řada 832
Podporujme regionální pivovary s originální českou recepturou a ne nadnárodní europatokáře!
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2091
Registrován: 7-2004

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 22:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Happy a spol.Nevěřte,ale to spíš pojede na R do Hradce Bmz,než Bimz,ale můžete se se mnou vsadit....PS Rád piji Rulandské bílé....
(to co máte je už opět dóst změněno)
753 006-6 je minulost,radujme se v PP Rumburk nad "skvělým" Honzíkem,Helenkou a Davidem
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 23:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: jen jestli to nebude modernizace řady 831
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4430
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 23:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pernik:
Nepřepřahat se tam začalo, až když byla vyrobena odpovídající lokomotiva, která zvládne tento přejezd.
Vždyť o to mi šlo. Také se ty vozidla vyrobila. No a stejně tak se hold vyrobí/upraví i informační systémy.
Mmch...panely s odjezdy a příjezdy vlaků třeba na Masně také nebyly původně uzpůsobeny pro S-linky a vyřešilo se to.

S-linky:
Rozdělování v Poříčanech a -aa- mě přesvědčili. Pouze trvám na hlášení linek v prostředcích MHD.

noční vlaky:
Myslím, že jsem to napsal já i ostatní dost jasně. Staví se v noci v Německu? Staví se v noci v Itálii? Staví se v noci ve Švédsku? Já nechápu, proč tu všichni vidíte jen malinkaté Česko, které si to nemůže dovolit? A co mezinárodní doprava, ta neexistuje?
Dále: Proč nejezdí noční spoje třeba do Liberce? Z Plzně do ČB? Z Brna do Ostravy? To snad neubírá na "atraktivitě"? Tam snad cestující nejezdí, protože by se jim náááhodou mohlo stát, že by potřebovali jet ve dvě ráno? Proč asi byly tyto vlaky (za totáče někde existovaly) zrušeny? Jezdím často lichou Panonkou a v takovém Žďáru je frekvence nulová, v HB pár lidí vystoupilo, ale nástup nula.

Denny:
Ale ten princip omezování zastavování dálkových spojů se mi vůbec nelíbí.
Já nemám ten pocit. R stavící v Kynšperku, Přelouči, či Července nebo EC stavící v ČT I Zábřehu, v Hodoníně,...

Chomutovák, ad.:
Vy jste asi neviděli nedávno tu reportáž o Rumunském gangu mezi Kolínem a Pardubicemi! Tito lidé právě potřebují zastávky relativně blízko u sebe, proto je tu projíždění. Navrhněte jiný systém. Policie je nám slibována už dávno, ale konkrétní činy jsem od ní ještě v nočních vlacích neviděl.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2295
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 23:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Výletní vlaky z matky stověžaté do Budvaru a zpět, českou krajinou, popř. do muzea ČD v Lužné???
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Jog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 5-2007

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 23:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vďaka za zverejnenie navrhu radenia vlakov
Spanihelf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 18. června 2008 - 23:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen doplním že ta Esmeralda - 812+912, jedná se o rychlíky R 1170-1174 a jeden pár by měl nahradit stávající Bezdrev v úseku Beroun-Most.
Czech Trainspotters crew
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 23:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hroch: Nejsou noční spoje jako noční spoje. Jednak noční spoje dálkové s ubytovacími vozy,jednak noční spoje rychlíkové jen na sedačku (nejvíce jich jezdí kolem půlnoci z Prahy). Proč nejezdí např. půlnočák z Brna do Ostravy a zpět netuším, určitě by nebyl o moc méně obsazený než jsou ty odpražské. Nemuselo by se jednat o klasickou soupravu, ale třeba o sólo 843, aby byly náklady rozumné. Taky nehoruji pro zastavování v každé díře, ale jen ve významných stanicích, kde bude významný obrat cestujících.
Reportáž o rumunksém či jakém gangu jsem viděl a je zcela irelevantní. Jednak se to týkalo i vlaků denních (byť ranních), u kterých je projíždění Kolína či Pardubic tuplovaná ptákovina. Jednak řešit bezpečnost nezastavováním není koncepční (to je jako řešit bezpečnost na silnicích zákazem automobilů). Bezpečnost nočních vlaků by měla zajistit policie, popř. nějaká vhodná soukromá agentura. Ubytovací vozy se dají rozumně izolovat a nikoho nepovolaného do nich nepustit, podobně by se nikdo nepovolaný neměl dostat do lůžkového kupé, je-li zamknuto zevnitř. Např. na Excelsioru se to běžně dělá.
Slezan...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.185.250.110
Odesláno Středa, 18. června 2008 - 23:47:34    Odkaz na tento příspěvek  

Co mě nasralo,je to že podle tohodle návrhu řazení končí přímé vozy Jeseník-Frýdek a 843 budou jen tupě stát na Svinově dvě hodky místo toho aby stihly otočit ten Frýdek...tose zas někomu povedlo...většinou to jezdilo plno..no co .. radši necháme mašinku vychladnou aby si odpočinula dvě hodky
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8902
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. června 2008 - 00:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten pracovní návrh řazení je z konce dubna, takže je už skoro dva měsíce starý.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Slezan...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.185.250.110
Odesláno Čtvrtek, 19. června 2008 - 00:03:51    Odkaz na tento příspěvek  

ale souhlasí to s tím co je v návrhu zveřejněném na webu MS kraje...