K-report
 

Autobusy na Kladně  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Autobusy na Kladně « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv 18. ledna 2009Chuckie60 18-01-09  08:38
Archiv 14. února 2009Marek_kubík60 14-02-09  17:03
Archiv 14. března 2009Fedos60 14-03-09  21:04
Archiv 29. března 2009Dandy60 29-03-09  14:14
Archiv 18. dubna 2009Dandy60 18-04-09  22:49
Archiv 16. května 2009Ares160 16-05-09  18:39
Archiv 3. července 2009Lc_736__c_95460 03-07-09  16:52
Archiv 30. července 2009Marek_kubík60 30-07-09  14:37
Archiv 3. října 2009Lukasek60 03-10-09  12:29
Archiv 21. listopadu 2009Lc_736__c_95460 21-11-09  21:34
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Chuckie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 01:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko - Nástup všemi dveřmi v pásmovém provozu je blbost.
Proč? Vždyť i Praha a ROPID znovu zavedli na některých příměstských linkách 3xx v pásmech v Praze nástup všemi dveřmi...
Navíc by se tím zrychlilo odbavení...
A z řidičů v MHD by se stali zase jen řidiči a ne navíc průvodčí...
A kdo by to hlídal, Revizoři...

K vedení linek, jak píše Dandy - máš pravdu. Je tu však několik ALE :-(
Například - Protože by zrušení "souběhů" vedlo k nutnosti cestovat s přestupem, musel by se nejspíše změnit i tarif jízdného a to buď zavedením přestupních jízdenek, nebo namotivovat více lidi, k používání Elektronických karet, které přestupy umožňují již dnes.

Mě by se třeba zamlouvala myšlenka trolejbusů na linkách skrz centrum - například po trase 6 a nebo 1, případně i 2 do Švermova. To by ubylo hluku a smradu... Taková 3, 4, 5, 14... by pak mohli jen jezdit z konečných trolejbusů na místa kam troleje nevedou...
Pak by bylo krásné přemístit Autobusové nádraží z centra a udělat několik malých terminálů na kraji města, odkud by jezdily příměstské linky... Například na Oaze ve směru Praha a Unhošť. Na Rozdělově zase směr Nové Strašecí. Na Havlíčkově náměstí směr Slaný, Kralupy...
Cech1992
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 09:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dandy - linky 1/9: s tou linkou 1 je to fakt hrozný. Třeba v tenhle pátek (20.12.) jsem se mačkal v krátkem busu, kterým jsem jel 7:13 , protože nebyla odpovídající náhrada za kloubák, který z nějakých důvodu tentokrát nejel. Naprosto zádná kultůra cestování! Doba jízdy 25 MINUT z OKRSKU 0 na NÁM.SVOBODY!!!! Jak tahle občasná situace má nalákat cestující? Právě s takových důvodů jsem rád, že můžu jet z centra na Kročehlavské sídl. právě linkou 9 u, který se nemuším obávat, že se budu mačkat jako sardinka v plechovce. (Myšlím prac.dny odpolední špičku). Zajímavostí je odpolední dopravní špička,že OKR.0 - směr centrum jedou 4 spoje pevném int. 15 min. ,tak z centra na OKR.0 je tomu jinak. Měl jsem štěstí skusit jet 1čkou parkrát ve 12 hod. z N.Svobody - Okrsek 0 ,vždy to nebylo víc něz okolo 35 lidí v autobuse. Stálo by za to uděla skuteční průzkum a né pomocí strojku, kde řidiči žadají všem konečnou spoje, aby měli možnost kaštani jet linkou MHD tam, kam chtějí jet bez ohlašení řidiči.

Chuckie:
nechci tě otravovat, ale má to pár háčků. Přestupovat kolikrát chtěj / potřebují, můžou pouze cestující s měsíční a žákovskou kartou. U ostatních karet je to pouze pouze jeden přestup do 45 minut nebo jméně.

*Myšlenka je to pěkná, ale zhledem tomu co je na radnici, to nemá budoucnost aspon tomle století, bohu dík.

*Termináli a trolejbusy - už vidím jak cestující úsměvem na obličeji přestupují tamhle někde na okraji města. V prakci by tvoje přestava vypadala následovně:
Někdo bydlící v K.Žehrovicích se rozhodne jet do Slaného za svými známími, ale pujčil své manželce, aby se neplahočila na nákup a z nákupu VD z/do Zličína. Vyjede ze své obce, ale busem nedojete daleko jelikož, už v Roždělově muší přestoupit na tvůj trolej line 1 a jet dál, ale moc dlouho se neodpočine, jelikož na N.Svobody muši přestoupit do trolej line 2 a jed do Šmermova, kde na posledi s velkým odechem přestoupí. Když dojete do toho svého Slaného za svými známými tak jim bude vyprávět jaký je to blbec, že mušel každou chvíli přestupovat, že neměl pujčovat manžělce, že jí měl poslat na (vánoční) nákupy na Zličín ratši busem. Tvoje myšlenka postrádá větší rozpracování.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 10:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nastup vsemi dvermi na 3xx linkach v Praze je POUZE ve smeru do Prahy.
Trolejbus je v dnesni dobe prekonana technologie. Nikdo nezaplati dratovani, stejne jako nikdo nezaplatil tu slavnou a ocekavanou plnicku CNG.
Termial na Prahu u Oasa je hezka myslenka. To by Lamer a spol. zatleskal, jaci jsou to u CSAD vol*ve a nakoupil by dalsi BUSy.
Chuckie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 12:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nastup vsemi dvermi na 3xx linkach v Praze je POUZE ve smeru do Prahy.
ACHJO
O pásmovém provozu jsi tu mluvil ty a máš pravdu. Linky čistě městské by se však tímto způsobem odbavovat daly...
A pak už je to jen míchání jablek s hruškama...
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 13:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chuckie: Tudy cesta nevede.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1680
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 17:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ce týká nástupu všemy dveřmy tak určitě by se to týkalo linek na uzemí Kladna. Jsem i toho názoru že ten to způsob odbavení by měl být jen podobu pracovních dnů v období dejme tomu cca 5:00 - 17:00 podobně, zbytek období provozu a víkendy či státní svátky by byl nástup přednímy dveřmy. Podobný způsob odbavení funguje třeba v Pardubicích tak to nereálné neni.

K vedení linek, jak píše Dandy - máš pravdu. Je tu však několik ALE :-(
Například - Protože by zrušení "souběhů" vedlo k nutnosti cestovat s přestupem, musel by se nejspíše změnit i tarif jízdného a to buď zavedením přestupních jízdenek, nebo namotivovat více lidi, k používání Elektronických karet, které přestupy umožňují již dnes.


Tak určitě by se při změně linkového vendení nedalo vyhnout upravě tarifu a rozšíření třeba o jízdenky. Nicméně zrušení souběhů by hlavně zpřehlednilo co se doopravdy dotuje a co dotovat má smysl a co ne. V důsledku by se jednalo o zlepšení hospodaření s finančnímy prostředky na veřejnou hromadnou dopravu. Mě osobně přijde stávající stav jako značně neefektivní z hlediska hospodaření s financemy, bohužel ten stav neni problémem jen Kladna, ale i celého středočeského kraje.

Když tu padla řeč o trolejbusové dopravě, tak určitě by měla své specifika, své výhody a samzřejmě i nevýhody. Nicméně za stavu kdy město neni schopno řádně řešit autobusovou MHD neni trolejbusová doprava na pořadu dne. A o moc lépe si nevede město v řešení provozu IAD skvostné křižovatky jako v kročehlavech u baumaxu nebo genitální semafor který je na dvě věci je toho důkazem. Z pohledu řidiče který jezdí autem po Kladně denně musim uznat že i přes tyhle "vychytávky" se dá po měste solidně jezdit i v pracovní dny.

Co se týká terminálů tak určitě by bylo třeba něco takového vybudovat. Když vezmu stávající stav autobusového nádraží neni to zrovna reprezentativní a hlavně i umístění je diskutabilní. Trochu lépe vychází třeba zhluk zastávek na náměstí svobody nebo u Gymnazia, i když doplnění těch to uzlů o větší přístřešky a další vybavení by nebylo od věci. Jsem osobně zvědav co město z krajem zamýšlí na novém mostě u vlakové zastávky Kladno - město. Včerá jsem si tuto čerstvou stavbu prohlížel zastávkové zálivy sice naznačují umysl přestupního uzlu se vstupem do nemocnice, ale pokuď by na tomto místě měly zastavovat všechny autobusy tak mě tam přijde celkem málo místa.

Trolejbus je v dnesni dobe prekonana technologie. Nikdo nezaplati dratovani, stejne jako nikdo nezaplatil tu slavnou a ocekavanou plnicku CNG.

Trolejbus nepovažuji za překonanou technologii, kdyby tomu tak bylo nejsou v této zemy hned tři výrobní/ montážní místa na nové vozy a řada firem zabývající se vybavenim pro trakční vedení. A to že trolejbusy neřekly své poslední slovo ukazují nově budované trolejbusové tratě či rovnou systémy i na uzemí západní evropy víz třeba italský Řím, španělský Castelon nebo projekty ve francouzkých městech Nacy a Valenciennes. To že v náší domovské kotlině pomalu nikde nechce nikdo dát peníze třeba na stavbu tramvajových či trolejbusových tratí je spíše problem hopodaření a krátkozrakosti politiků no a celé se to ještě šikovně schovává za ekonomické důvody, které né vždy jsou oběktivní. Co se týká té veleslavné plničky CNG a provozu autobusů s timto pohonem dalo se čekat že nedojde k realizaci, jednak nezapracovalo řádně město a jednak k tomu to pohonu neni příliš nakloněn samotný dopravce.

Termial na Prahu u Oasa je hezka myslenka. To by Lamer a spol. zatleskal, jaci jsou to u CSAD vol*ve a nakoupil by dalsi BUSy.

Proč by měl být terminál u Oasy někde na rozmezí pole a sídliště? Něco takové se dá realizovat u velkých měst, ale né u města ve velikosti Kladna.

Jinak když je tu nakouslá linka Kladno - Praha, tak kdyby kraj byl k něčemu už dávno je zahrnutá do ZDO/ IDS a lobistické snahy některých dopravců byly zatlačeny do kouta. A to že to jde je vidět na lince Praha - Příbram.
M1 - Maracaibo
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2017
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 19:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbus je v dnesni dobe prekonana technologie. Nikdo nezaplati dratovani, stejne jako nikdo nezaplatil tu slavnou a ocekavanou plnicku CNG.

Podle mě je spíše překonané myšlení našich veřejných činitelů, než technologie...
Ale to už Dandy nepřímo napsal v předchozím příspěvku.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 20:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobre, beru z5, ze je to prekonana technologie, ale nikdo mi nevymluvi, ze pro 3 linky dratovat Kladno je blbost.
Kdyby byl Kraj k necemu. Ano, do kamene tesat. Kdyby byl kraj k necemu, tak tu dnes nemame PID a SID ale neco spojeneho. Ale protoze Kraj k nicemu neni tak si Lamer a spol. mnou ruce.
Kladnu by hlavne slusela poradna zeleznice. A dnes, kdyz uz Praha ustoupila od myslenky METPO na letiste, by se mohlo zacit kopat. Ale asi nejprve bude treba vykopat toho hejtmana, co penize strka do zakovskeho jizdneho zadarmo a do krajskych lekaren.
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2964
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 16:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes bylo na desítce veselo... Nejdřív Midway, potom kromeřížská 6S2 5652 a teď KDA 39-01. Ta už snad vydrží.
lc.rajce.net
Stronger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2009 - 00:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc_736__c_954 : 39-01 tak ta chcípla až večer v garážích na pumpě
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2968
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 25. listopadu 2009 - 14:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes je již Midway v provozu. A ještě pro doplnění - včera místo něj jezdila 6S0 1641.
lc.rajce.net
Chuckie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 28. listopadu 2009 - 22:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na adrese portálu CIS (zde) jsou dostupné nové jízní řády ČSAD MHD Kladno.
To podstatné co vidím na první pohled - nová linka A43 jízdní řád
Změny v počtu spojů a odjezdech dalších linek...
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2980
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 12:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle CISu stále jezdíme do Spišské Nové Vsi a do Košic ?!
lc.rajce.net
03_82
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 22:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc_736__c_954: pokud bys dobře četl poznámky u všech spojů, tak na Slovensko nejezdíme po celou dobu platnosti jízdního řádu. Asi si ČSAD ponechalo licenci na tyhle linky pro případ, že by se situace na trhu změnila a zase se začalo jezdit...
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2987
Registrován: 6-2006

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 17:12:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádnou takovou poznámku tam nevidím, ale to je jedno.
Jinak dnes 9S5 0626 na 15 a 3 ...
Jo a Midway asi opět stávkuje, nebo co. Dnes místo něj KDA 69-71.
lc.rajce.net
03_82
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 22:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc_736__c_954:
Platí od 28.5.2009 do 31.5.2010
poznámka 50, uvedená u všech spojů: nejede od 28.5.09 do 31.5.10

A čemu se divíš... vždyť LE City je podle názvu městskej bus, nebo ne?

(Příspěvek byl editován uživatelem 03_82.)
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2988
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 01. prosince 2009 - 07:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A čemu se divíš... vždyť LE City je podle názvu městskej bus, nebo ne?
Ovšem paradoxní je to, že tohle je zrovna jeden z těch zatím čtyř, které jsou meziměstské.
lc.rajce.net
Chuckie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 01. prosince 2009 - 19:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se smutkem v duši Vám musím oznámit, že nás opustila jedna ze dvou 834 v CSAD Kladno. Konkrétně KDA 52 88.
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2990
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 01. prosince 2009 - 20:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkujeme za službu. Jsem rád, že mohu příspěvek doplnit i fotografiemi...



P.S.: Mám si k vyřazení napsat měsíc listopad, nebo už je to prosinec ? Děkuji.
lc.rajce.net
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 20:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem viděl na Dejvický její "kamarádku" KDA 52-47 na lince do Kolče. Jak ta se dlouho ještě udrží?
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
BERYHO DRÁHA-muj pohled na železnici
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2993
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 21:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těžko říct, ale jsem zvědav, jestli z 52-88 nějak využijí BUSE panely.
lc.rajce.net
Chuckie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 12. prosince 2009 - 14:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Citace ze stránek CSAD Kladno


Změny na pravidelných autobusových linkách ČSAD MHD Kladno a.s.

K termínu celostátních změn jízdních řádů linkové dopravy, který je 13.prosince, zahajuje ČSAD MHD Kladno a.s. provoz na nové lince označené A43 v trase Kladno, Smečno, Přelíc, Ledce, Hradečno, Nová Studnice, Drnek, Mšecké Žehrovice a Mšec. Z autobusového nádraží v Kladně odjíždí linka A43 z odjezdového stání číslo 11 a v pracovní dny pojede celkem osm spojů. Mezi dalšími změnami u linek Středočeské integrované dopravy SID je prodloužení spoje v 7,15 z Kladna až do Prahy, Dejvic na lince A22 (courák) a zpět z Prahy v 8,55 hod. Plně obsazený ranní školní spoj z Jenče přes Hřebeč do Kladna bude posílen novým spojem s odjezdem v 6,55 z Dobrovíze. U linky A34 je výjezd současného spoje v 6,25 hod. z Družce posunut na odjezd v 6,20 hod. již z Dolního Bezděkova. K časovému posunu došlo u většiny spojů na lince A35 mezi Kladnem a Zbečnem, úpravy vyvolala změna jízdního řádu na železniční trati Beroun – Rakovník a tím rozvázání přestupů v žel. stanici Zbečno. Z obcí Libochovičky, Zájezd, Dřetovice a Stehelčeves je částečně upravena trasa ranního školního spoje linky A52. V reakci na začátky a konce vyučování škol na trase došlo k časovému pohybu u většiny spojů linky B86 vedené mezi Novým Strašecím, Stochovem, Smečnem a Slaným. Pozor si musí dát cestující na přímých linkách mezi Kladnem a Prahou č. A55, A56 a A57, kde je vzhledem k dopravní situaci na trase upraven obousměrně čas výjezdu většiny spojů. Úpravy se na území kraje dotknou i linek PID. Cestující z Jenče a Hostivic mohou využívat na lince PID 306 do Prahy, Zličína garantované spoje zajišťované bezbariérovými autobusy. Časové posuny na žel. trati mezi Kladnem a Prahou ovlivnily úpravy autobusové linky PID 319, která jezdí k železniční stanici Jeneč na trase z Letiště Ruzyně přes Hostouň do Jenče. Nový pár spojů přibyl na lince PID 356 v 8,34 hod. ze Statenic do Dejvic a v 9,10 zpět do Horoměřic. Na linkách MHD Kladno dojde pouze k drobným časovým posunům u několika spojů, např. linka č. 7 jede z Libušína místo v 4,30 hod. nově v 4,25 hod. a zpět z Kladna v 22,25 hod. místo v 22,20 hod. Na lince č. 14 je ze Dříně opožděn spoj o 3 minuty na odjezd v 6,28 hod.

Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2656
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2009 - 17:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakou RZ má Transit od Exprescaru ?
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3040
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 18. prosince 2009 - 20:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten modrý ? Nebo máš na mysli to druhé bílé ( nejsem si jist, jestli je to Transit nebo Daily ) ?
lc.rajce.net

KAROSA - šlechtic mezi autobusy
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2666
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 18. prosince 2009 - 20:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LC: Modrý ?

Já vím, že mají Bílé Iveco Daily 7S0 7259
a pak bílý Ford Transit, kde nevím RZ, o modré nemám tušení
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3041
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 18. prosince 2009 - 21:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já zas nemám tušení o bílém...
lc.rajce.net

KAROSA - šlechtic mezi autobusy
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3056
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 22. prosince 2009 - 21:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak transparenty po KDA 52-88 získala KDA 39-22. Jo a Crossway 9S8 2106 původně asi opravdu nebyl určen ČSAD. Polské nápisy v interiéru, pro ČSAD neobvyklý potah sedadel a vůbec výbava pro ČSAD neobvyklá snad hovoří za vše.
lc.rajce.net

KAROSA - šlechtic mezi autobusy
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3060
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 25. prosince 2009 - 22:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych všem zde přispívajícím jako obvykle popřát vše nejlepší do nového roku 2010, klidnou rekonvalescenci po a během vánočních svátků a co nejvíce pěkných nových vozů, však vy víte... A doufám, že příští rok na to focení nezůstanu sám ( s občasnou výpomocí ) a že mi tu přibude nějaký seriozní fotič. :-)

P.F. 2010
lc.rajce.net - za 1 rok působení již 5.611 snímků !

KAROSA - šlechtic mezi autobusy