K-report
 

Archiv do 19. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv do 19. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12227
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 10:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_J: OK, takže udělat tam místo nuly přepínání polarity dle polohy jazyka...

Navrhni to firmě Elektroline :-) A jen pro zajímavost, úsekové děliče už se třeba dělají i takové, že na nich můžeš zastavit a bez problémů se rozjedeš. "Jinde" už mají asi čtyři, vesměs v místech, kde to má smysl (před křižovatkami, protože tam občas trolejbus musí zastavit a tak)

Nové noční spoje se někomu povedly za to by zasloužil metál, hlavně zajíždění N3 na Vinice. Posilový vůz už nejezdí a na Vinice i na Košutku jezdí jezdí poměrně hodně lidí a N1 jede do Bolevce prázdná

Jsou k tomu někde nějaká konkrétní čísla a nebo jen to jen odhad v duchu "mohlo by se stát" na základě dřívějších zkušeností? Ptám se proto, že obavu z přeplňování autobusu vyjádřil i jeden noční řidič (LH ani MŠ to nebyl), se kterým jsem se bavil na průzkumech.

Brácha jel včera N3 na Košutku a v polospánku jsem zaslechl, že říkal něco o cca. 30-40 lidech.

že je to pro mě sice trochu pakárna, k čemu spojení na nábřeží, když k nádraží je to mnohem užitečnější,

Mám tady mail, kde jistá paní nadává, že přišla o přímé spojení U Práce - Anglické nábřeží. Asi jí přijde užitečnější jezdit na Anglické nábřeží a ne k nádraží

e zastávka Prokopova byla provizorní po dobu rekonstrukce Americké a jak se to musí vrátit do Goethovky

Takhle mi to bylo naservírováno. Nevím, nijak jsem to nezkoumal, ale jestli třeba nejde o to, že policie (nebo někdo takový) schválil zřízení té zastávky jen na dobu nezbytně nutnou a dobu určitou.

nevím o tom, že by tam za těch 7 let nějaký trolejbus vytvořil dramatickou zácpu

Doudlevce, zastávka Révová. Aby mohla být obousměrná, PČR požaduje záruky, že se v téhle zastávce nikdy nesetkají dva trolejbusy opačných směrů. A to i přesto, že zastávka je na znamení a na lince 14 jezdí ve špičce právě dva vozy a šance, že oba zastaví zároveň ve stejném okamžiku v téhle zastávce, se limitně blíží k nule

btw proč nemůže být ta stupidní plzeňská jízdenka zadarmo? proč musí stát bonus přestupnýho jízdnýho a elektronický peněženky 100 korun? to je plzeňskej holding nebo kdo to dneska spravuje tak neschopnej, že neumí zajistit takovouhle z hlediska tuzemskýho turisty základní věc?

Dneska už se umí udělat papírové karty s omezenou životností a s cenou v řádu jednotek korun. Viz Riga.

já jen doufám, že M.J je svébytně rozumě inteligentně samostatně myslící bytost a nepodlehne pár křiklounům z d.bilní diskuse a nechá vše,tak jak je

Hlavně nezapomeň na to, že MJ má taky nějaké své nadřízené a že nemá neomezené rozhodovací pravomoce (bohudík) ani kouzelný proutek, jehož mávnutím zařídí cokoliv (bohužel).

že lobezký swině komunistický důchodcovský docela pěkně řvou, že to nejezdí, jak byly zvyklý

Během minulého týdne jsem strávil asi šest hodin (6-9, 11-12, 13-15) tím, že jsem stál na křižovatce u Stavebních strojů a nebo se vozil v oblasti Gambrinus - pošta 12 - Pietas a koukal, kolik toho kde jezdí. V lince 15 ve vytíženějším směru (R do města, odpol z města) bylo 25 - 40 lidí, ne víc a ne míň. Vidíte v tom někdo problém? Já ne. Je to přesně tak, jak bylo očekáváno a plánováno.

15 ... CAN (Skvrňany) - Anglické nábřeží - Lobzy.

Až se dostaví trať na Borská Pole, pojede tam možná 12, možná 15. A takové spojení nádraží - Borská Pole taky není k zahození, zrovna nedávno jsem tu k tomu měl taky jeden mail, kdosi si stěžovala, že od nádraží přes Bory je to na Bpole se třemi přestupy (a to je moc).
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2779
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 10:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přestup u Práce - přestup na Borech - kde je třetí? :-) (A s linkou 41 s jedním, bohužel se teď blbě přestupuje u divadla...)

Jinak pokud bude na Pole 12, tak jsem zvědav, která jiná linka udělá škodováckou špičku s 2 - 3 min intervalem. (ten skutečně není kvůli Nové Hospodě. :-) )
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 11:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

beru si tejden až 14 dní time out a nevlezu se. také to nemám sílu číst. zaplať pánbůh, že doprava nefunguje podle k reportu.
Tak víš kam jeď? jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. další.......
T-B-C
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.143
Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 12:33:49    Odkaz na tento příspěvek  

Věrní fandové vědí, zapomnětlivým a váhajícím z řad plzeňských dopraváků připomínáme, novým zájemcům vřele doporučujeme další setkání plzeňského Tram-Bus-Clubu už tento čtvrtek 19. listopadu 2009 od 17 hodin v autoškole PMDP v Cukrovarské ulici. Nechcete-li přijít o vystoupení milých hostů s promítáním, přijďte včas. Řeč bude mj. o tvorbě trolejbusů, dynamickém dispečinku a taktové dopravě.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2780
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 12:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Btw, copa oslavy zítra a MHD, nebudou t-busy hlásit Gottwaldovo nádraží a podobně? :-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12229
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 14:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přestup u Práce - přestup na Borech - kde je třetí?

Paní si udělala třetí přestup u univerzity z třicítky na třicítku, což bylo předmětem stížnosti.

Jinak pokud bude na Pole 12, tak jsem zvědav, která jiná linka udělá škodováckou špičku s 2 - 3 min intervalem. (ten skutečně není kvůli Nové Hospodě.

A pokud bude na Bpole 15 (interval 10 ve špičce), tak jsem zvědav, která jiná linka udělá špičku v šest ráno a ve dvě odpoledne (koukněte, jak tam dnes jezdí 41 a uvědomte si, že tam jezdí solarisy). Nějaké nápady sice jsou, ale zatím jen v teoretické rovině.

Btw, copa oslavy zítra a MHD, nebudou t-busy hlásit Gottwaldovo nádraží a podobně?

Stačí odmontovat přední nárazníky a nechat pár vozů stát v ulicích před vozovnou
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 14:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stačí odmontovat přední nárazníky a nechat pár vozů stát v ulicích před vozovnou

A neustále si stěžující řidiče trolejbusů preventivně zmydlit na Stalince pendrekem...
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2781
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 14:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_J: Se doplní šejdry od nádraží nebo z CANu a je to, beztak by jinak nic nejelo z CANu na BPole, přestože je tam poptávka taky.

Jak vypadají nápady v praktické rovině? :-)

Nebo se tam udělá závlek ze 16.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2782
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 14:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pokud bude na Bpole 15 (interval 10 ve špičce),

Ještě k tomuhle - pokud se nepletu, tak stará 10 mívala 8 minut ráno, a že to ke Škodovce jezdilo plný, stará 13 možná 6- 7 minut ráno... Tak jestli 15 na Pole, tak by byl návrat k osmi možná vhodný. (pokud by do toho tím víc lezlo substrátu už z Doubravky...)
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 5-2004

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 20:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l: Co je špatného na tom, že trolejbus jede slušně obsazený?
Na tom není špatného nic, špatné je, když je ten trolejbus neslušně obsazený Pokud o víkendu ve voze stojí tolik lidí, že si při vystupování a nastupování znatelně překáží, tak mi to nepřijde to pravé ořechové. To je situace, se kterou se člověk smíří v pracovní den v době špičky, protože tam by každý další spoj v podstatě znamenal koupit nový vůz a zaměstnat nového řidiče. Ale o víkendu ty volné vozy a volní řidiči jsou, tudíž by bylo možné je využít pro zlepšení kultury cestování.
O tom spoji směrem do centra jsem psala, že byl přiměřeně obsazený, ale taky jsem psal, že nejel od olympie! Takže si zkus do slušně obsazeného 24Tr přihodit 40 lidí a pak zhodnotit kulturu cestování. Nebo tam pak naložit kočárek.
Nechci zobecňovat, psala jsem jen zážitky ze dvou konkrétních spojů, ale ty mi připadaly takové, že už by kloubáky byly na místě, hlavně na spojích k olympii - jenže ta to pak nebude chtít platit a jsme tam, kde jsme byli. To je vůbec geniální logika, zákazníci obchodního centra přetěžují spoje MHD, ale obchodní centrum odmítá platit kapacitnější vozy, takže místní obyvatelé ať si to vyžerou?

Spojení na nábřeží nebo nádraží - když se 13 přesměrovala na nádraží, zaregistrovala jsem v okolí hodně pozitivních ohlasů a žádný negativní. Teď když se přesměrovala zpátky, je to naopak. Tak si myslím, že na tom něco bude.

Kritik: Argumentace linkou 32 je dost zcestná, intervaly v úterý a v dubnu, jet na Bory jsem už nepotřebovala ani nepamatuju a hlavně docházková vzdálenost na zastávku 1,5 km A to bydlíme 2 bloky od hranice Černic, takový Čechurov nebo Bručná, to je ještě nejmíň o kilák dál.
To už by byla lepší 22/51 - intervaly podobné, ale je to blíž (asi tak kilák, čili jen 3x dál než na trolejbus) a jede to přibližně požadovaným směrem.
32 je pro mě asi tak dobrá alternativa, jako poradit někomu cestu z Košutky na Doubravku místo 30 vlakem
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 5-2004

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 21:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: Intervaly 13 v ranní špičce se už řadu let nezměnily, čili 5-6 min.

To je přesně to, co jsem tu nedávno psala. Směry Na Dlouhých, Lobzy a Ústřední hřbitov jsou prostě podstatně slabší než ty ostatní. Takže jestli bude 13 pořád jezdit Na Dlouhých a 15 bude jezdit Lobzy - B.Pole, tak to budou dvě nevyvážené linky.
Teď z fleku mě napadají dvě varianty - buď tam poslat 15 a ještě k ní ve špičce přidat tu zmíněnou větev 16. Ale co vést tou Železniční a U Trati? Hodit tam 15, tak lobezští důchodci vyhodí PMDP i SVS do povětří Takže jedině 15 vést Tylovkou, k jižnímu a pak do Borské. A pak zavést jen špičkovou (třeba 10) ze Zábělské, a tu pak vést Železniční a U Trati.
Nebo poslat na B. Pole dvě z těch chudších větví společně a 13 poslat na CAN. Tím by se vyřešily ty nevyvážené linky, ale ta Železniční a U Trati by byly k ničemu.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3079
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 23:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale o víkendu ty volné vozy a volní řidiči jsou, tudíž by bylo možné je využít pro zlepšení kultury cestování.

Ano ale to by musel někdo zaplatit a i řidiči maj nárok na odpočinek.

Takže si zkus do slušně obsazeného 24Tr přihodit 40 lidí a pak zhodnotit kulturu cestování. Nebo tam pak naložit kočárek.
Jeli jsme 13 v neděli z horákový k cihelnám. No už to přijelo velmi slušně (téměř neslušně) obsazený na stanici kolem 10-15 person. V busu kočárek a my s dalšim. No vešli jsme se ale ostatním jsme způsobili lehce sardinkózní stav.
Ten původní kočárek si vystoupil u mototechny. Tím se lehce stav zlepšil. A od nedvěda k cihelnám už bylo ve voze vcelu přijatelno .. sice ještě někteří museli stát ale bylo to tak jak bych si obsazenost o víkendu představoval.

BTW pokud byste rádi na radyni od trolejbusu tak prosím bez kočárku .. výstup je i s mírně terénní verzí docela sportovní výkon

Inu jaksi jsem pozapoměl jak cesta vypadá. Však naposledy kdy jsem byl na radyni pěšky si pamatuju jak na nás v černicích na konečné čekala červená devítka
(pro mě v té době samozřejmě "ten pěknej kulatej trolejbus jak zpívá")
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3231
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 11:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byl už zařazen ten nový vůz 25Tr č.524?
www.olomouckadoprava.estranky.cz
www.mhdfoto.estranky.cz
ICQ: 479 144 459
Michal18
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 12-2008
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 12:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jsme u těch BP. Nevím jestli tu byly fotky, ale v Borské už jsou připraveny k úchyty na sloupech k natažení drátu :-)
Mezi V. a VIII. Bránou
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6776
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 14:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pár starých obrázků vylovených z netu:
9Tr #225 na náměstí, 1976
14 Tr #416 na Americký u Prioru, únor 1994
15 Tr #465 tamtéž
409 + 414 u Mrakodrapu, 02/1994
...takovouhle fotku už jsem dlouho neviděl. přitom ten novej podjezd se stavěl cca 1987...
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6778
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 15:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a ještě 2x Coimbra
http://www.flickr.com/photos/coimbrapt01/4078013847/
http://www.flickr.com/photos/coimbrapt01/4078923392/
snad nemusím připomínat, že na flickru je třeba klikat na ALL SIZES;-)
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6779
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 15:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pepa_103:
spíš ne, ještě jsem ho neviděl...
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3234
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 15:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: jsem zvědavej, jak to chtěj všechno do tý vozovny narvat, když se nic nevyřazuje...Sice se nevyřazuje asi kvůli tý trati na B.P. (aby měli dost krabic) ale přeci jen ty klouby zaberou dost místa...
č.424 čeká autogen...
www.olomouckadoprava.estranky.cz
www.mhdfoto.estranky.cz
ICQ: 479 144 459
M.Ma.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.231.30
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 17:48:50    Odkaz na tento příspěvek  

Pavle 225 si pamatuju bez fousů a mam dojem, že na tej fotce to je přesně z tý doby, bylo mi tak těch 13 let.
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 17:49:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byly něco u vás tak přináším





www.mhdceskeb.blog.cz
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 5-2004

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 21:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: Až úplně nahoře na Radyni jsem byla s kočárkem asi jen 2x, ale do toho lesa pod Radyní jsem v době kočárkování chodila 1-2x týdně (končila jsem tak těch 3/4 km pod Radyní, kde začíná největší krpál, a pokračovala jsem na Losinou nebo na Plzenec). Jestli jste šli poctivě po žluté, tak to jste si vybrali nejblbější cestu pro kočárek v celém polesí

Jinak mám asi štěstí na divně vytížené spoje, dneska dopoledne jsme byli v centru. Tam jsme jeli přiměřeně obsazeným trolejbusem, zpátky tramvají, ve které se průběžně vyskytovalo 10-15 lidí. Na Slovanech už čekalo docela dost lidí na trolejbus, který přijel celkem obsazený, takže výsledek v úseku nám. Horákové - Fialková místa k sezení obsazená komplet, cca 15 stojících a invalidní vozík. Jelo to k olympii. A to do vánoc chybí víc než měsíc, čili bude hůř

Už jsem psala, že mě to samotnou překvapilo. Ono to taky působí jiným dojmem, když ve 14Tr jede 30 lidí, tak ten trolejbus vypadá prázdně. Když z toho uděláte 40 lidí v 24Tr, tak v případě přítomnosti kočárku/vozíku si při výměně substrátu v zastávkách málem lezou po hlavách
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3084
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 22:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo jo poctivě po žlutý a pak i dolů po zančce co Plzence
No a dneska sem se dorazil na šumavě (ale bez kočárku)

Jináč sem jel 12 dneska ráno na bahnhof a smrdělo to tam po močce ale fakt fest. Přesto že sem nejed tak se mi málem udělalo blbě. Naštěstí jen dvě stanice.
To to snad už tak po ránu stih někdo pochcat?
Fuj radši sem si ani nesedal přesto že bylo prázdno páč jak se znam tak bych "vyhrál v loterii"
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6783
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 01:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já to říkám furt, zlatý 14 a 15 Tr. až tady budou jen ty moderní NP 24/25 Tr, bude se muset vypravovat o 1/3 víc vozů, jinak se tam ušlapem
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1964
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 09:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem včera odpoledne strávil hodinu a půl pozorováním trolejbusových linek v centru. Spoje linky 13 mezi Prokopovkou a pivovarem obsazeny 10-25 cestujícími. Výstup v Prokopce kolem 10 osob, výjimečně více, většina lidí mířila spíše do centra, než k nádraží. Nástup v Prokopce směr Černice značný, kolem 15-20 osob. Odkud přišli šlo obtížně vystopovat, ale řekl bych, že většina asi přišla zase z centra. Pozorování bylo čátečně znehodnoceno pořádanou kulturní akcí na náměstí.
Dále, spole linky č.12 obsazeny docela slušně, pár lidí někdy stálo. Linka č.11 a 15 skoro prázdné. Linka č. 16 obsazená slušně, cca.10 lidí stálo.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2784
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 09:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co já čuměl kolem 14 - 15 hodiny po tramvajích, tak dvojka teda byla zralá na Astry, nemyslím si, že by 20 stojících měl být o víkendu standart - cca taková obsazenost byla u spousty dvojek a nejenom v centru. V běžnou sobotu to možná jde, ale minimálně na ty neděle, pokud následující pondělí fungují VŠ, by to Astry sneslo na všech spojích.

Linka 12 bývá o víkendu klasika, Slovany trochu silnější, směr NH trochu slabší, pokud se střídají šichty, tak možná naopak...
3xhonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.58.164
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 11:48:25    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se dočetl, že už v příštím roce budou jezdit trolejbusy na Borská pole. Psali to v novinách na netu.
pan účetní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.144
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 13:27:16    Odkaz na tento příspěvek  

MARTIN J: Během minulého týdne jsem strávil asi šest hodin (6-9, 11-12, 13-15) tím, že jsem stál na křižovatce u Stavebních strojů a nebo se vozil v oblasti Gambrinus - pošta 12 - Pietas a koukal, kolik toho kde jezdí.

TAK TY JSI JEDLEJ, JEĎ ROVNOU DO DOBŘAN
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6788
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 13:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pane účetní,
místo abyste ocenil, že alespoň někteří optimalizátoři mají zájem seznámit se s výsledkama svojí práce, dokážete akorát blbě plkat
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12235
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 13:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TAK TY JSI JEDLEJ, JEĎ ROVNOU DO DOBŘAN

Dovolil bych si upozornit, že jsem to dostal od svého zaměstnavatele jako pracovní úkol a činnost jsem konal v placené pracovní době. Výsledky pozorování jsem řádně zpracoval do excelu a odevzdal k dalšímu využití.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4829
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 13:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážený pane účetní, předveďte nám Vaše metody, jak zjistit obsazenost a přepravní proudy, jestliže metoda sledování přímo v terénu je pro psychouše.
Můj plat je natolik vysoký, aby mohl být pravidelně snižován.
Synergy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 14:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan účetní je také lidovec? Pan účetní je především blbec.
Malý_blesk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 15:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3*HONZÍK:To už psali minulý rok.3 týdny už se tam pilně pracuje.28.2.2010 to musí být hotové.a do 30.4.další etapa do Teslovy ulice.
pan účetní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.144
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 15:58:02    Odkaz na tento příspěvek  

koukám, že se tu zastáváte jeden druhýho jak teplý bratři...
pan účetní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.144
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 15:59:18    Odkaz na tento příspěvek  

Synergy: a ty jsi zase tlustýho tramvajáka osobní děvka
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12237
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 16:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že jsem napsal dost jasně, o co tady jde a většina přítomých to chápe. Pokud nějaký jednotlivec nechápe (nebo nechce chápat), je problém na jeho straně.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2008
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 16:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan účetní má problém? Nebyl ukojen, nebo proč tady nesmyslně útočí?
Martin dělal svou práci pořádně a i kdyby ho tam zaměstnavatel neposlal, jeho povinností jako odborníka by bylo si toto "čučení doblba" vyřvat, protože jinak se to dělat nedá.
Nebo snad pan účetní uráží paní účetní, když v pracovní době "jen tak pro nic za nic" čumí do papírů?
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
pan účetní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.144
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 16:09:23    Odkaz na tento příspěvek  

ta tohle ještě bere plat? To je nějaká práce pro chlapa? To tedy živíme pěkný darmožrouty
pan účetní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.144
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 16:13:26    Odkaz na tento příspěvek  

T-m: omyl...můj nick nemá s inkoustama nic společnýho...
Já spíš vyřizuju nevyřízené účty, chápeme?
pan účetní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.144
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 16:19:14    Odkaz na tento příspěvek  

a končím pánové, nepřišel jsem prudit
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6790
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 16:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To tedy živíme pěkný darmožrouty

sorry, ale já jsem si do dnešního dne myslel, že je ti víc než 15
jestli si myslíš, že dokážeš ty JŘ pro celý město napsat sám a líp, tak se do toho dej :-)

a co je podle tebe "práce pro chlapa"? kroutit velkým volantem? dělat zedníka? nebo snad vyhazovače s největšíma ramenama ve východní evropě?

darmožrouty bych spíš hledal jinde...
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1967
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 16:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad pan účetní: a končím pánové, nepřišel jsem prudit

A jak se to u vás pane kolego pozná....????

Apropó, k mači na Hrachách jste se nedostavil, stejně jako na náhradní termín na TBC....
Tedy od vyhazovače s platem 38 000,-Kč bych čekal větší spolehlivost...

ad Martin_j: Se ti divím, že na to vůbec reaguješ.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4831
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 16:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nepřišel jsem prudit

další kandidát na hlášku roku...
Můj plat je natolik vysoký, aby mohl být pravidelně snižován.
pan účetní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.144
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 17:24:02    Odkaz na tento příspěvek  

M_k říkám ti podobrým neprovokuj, nebo si tě vyzvednu, a říkej si tomu třeba vyhrožování
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12238
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 18:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ta tohle ještě bere plat? To je nějaká práce pro chlapa? To tedy živíme pěkný darmožrouty

No jo... Ale když jsme sháněli brigádníky na podobnou práci, z 35 zúčastněných bylo pouze sedm zástupkyň něžného pohlaví. To je pak těžké, když to ty ženské nechtějí dělat (A mimochodem, když byla nějaká podobná akce v létě, vypadalo to tak, že se v autobusech vozily slečny v minisukních, za jízdy si spolu povídaly a na konečné pak společně s řidičem vymýšlely, co do těch papírů napíšou. Aspoň tak prý to popisovali řidiči.)
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2786
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 18:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TAK TY JSI JEDLEJ, JEĎ ROVNOU DO DOBŘAN

.......

a končím pánové, nepřišel jsem prudit


Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5802
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 18:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MJ: Takové plýtvání, vždyť z vás mohlo být 27 nových vyhazovačů...
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3086
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 19:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k říkám ti podobrým neprovokuj, nebo si tě vyzvednu, a říkej si tomu třeba vyhrožování

No další příklad "svalovce za klávesnící"

Jen tak dál mam rád když místní poklidné vody a šed všedního dne prozáří nějakej komik několika vybranýma frkama.
Tramvajeplzen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 12-2008

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 19:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem jel vozem 425 no prostě nádhera neni skoro slyšet motor.
A vůz 401 už novej motor má a krásně vrči.
Redakce
Moderátor

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 4-2001
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 19:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pan účetní:
O podobné duševní průjmy zde nestojíme. Dej si Kit-kat.
gambrinus44
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.238
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 20:49:08    Odkaz na tento příspěvek  

Sice sem jako neregistrovaný,ale nemůžu si pomoci,že PAN ÚČETNÍ je hotovej ten největší drsňák-jako chuck noris nebo jak se jmenuje!
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 5-2004

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 23:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: Jo jo poctivě po žlutý a pak i dolů po zančce co Plzence
Tak při téhle představě jsem se docela zasmála, já jsem do hodnocení nejblbější cesty zahrnula jen směr od Plzně, ale koukám, že máte opravdu vkus co se týče volby trasy. To ta cesta nahoru byla jen lehká rozcvička
Ale docela by mě zajímalo, jestli jste zpátky jeli 51, jak byla obsazená? Já už 51 z Plzence nejela hodně dlouho, ale měla jsem zkušenosti právě o víkendu odpoledne se slušným návalem.


Ale nejvtipnější je stejně pan účetní To "nepřišel jsem prudit" mě málem shodilo ze židle
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 09:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j:
Nové noční spoje se někomu povedly za to by zasloužil metál, hlavně zajíždění N3 na Vinice. Posilový vůz už nejezdí a na Vinice i na Košutku jezdí jezdí poměrně hodně lidí a N1 jede do Bolevce prázdná

Jsou k tomu někde nějaká konkrétní čísla a nebo jen to jen odhad v duchu "mohlo by se stát" na základě dřívějších zkušeností? Ptám se proto, že obavu z přeplňování autobusu vyjádřil i jeden noční řidič (LH ani MŠ to nebyl), se kterým jsem se bavil na průzkumech.


Konkrétní čísla neznám, v sobotu byla situace stejná, stačilo by se zeptat řidičů kteří měli noční nebo revizorů kteří také ze soboty na neděli se pohybovali po nočních spojích. Jedná se spoje linky N3 směrem na Košutku, N6 byla volnější.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12244
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 10:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stačilo by se zeptat řidičů kteří měli noční nebo revizorů

Tohle bohužel pro mě není tak jednoduché (důvody tu nechci rozpitvávat, děkuji), ale je fakt, že jedna stížnost na přeplněné autobusy od nějaké slečny z Vinic přišla...
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1968
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 11:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_J: Ani se nedivím. Já mám zkušenost takovou, že N1 svého času jela na Vinice dost plná a pak dál do Bolevce poloprázdná. Naopak, košutecké spoje jezdily o víkendech nacpané až nahoru do sídliště, takže jestli se jim dnes přidala ještě obsluha Vinic, nedivím se, že chodí stížnosti.
Zde vidím nedokonalost současného uspořádání poměrů.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Tr24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 12:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Kritik, M_K, Martin_j:
N 3 jsem po zavedení obsluhy Vinic měl už 3x ve všední den a žádný problém jsem neshledal, no tak co, holt si naše zlatá mládež nesedne, ale že by to bylo narvané, tak to ne.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12246
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 15:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brácha tím jel v noci z neděle na pondělí (asi 0:20 nebo 1:20 z města) a říkal něco o 35 lidech. Na druhou stranu, dneska mě odchytila naše vrátná a říkala, že syn tím jel někdy o víkendu a málem se nevešel.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2787
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 15:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nj, z neděle na pondělí není kalící noc, problém budou páteční a sobotní.
.li
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.168
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 16:50:20    Odkaz na tento příspěvek  

Mám stížnost na optimalizaci linky 30 a 24 z Borů na Borská pole :-)
V ranní špičce odjíždí 30 v 05:50 a další jede až v 06:04. V 06:05 jede 24. Myslím, že předtím jezdila třicítka ještě v 05:56, ta teď končí na borech. Včera jsem napočítal na zastávce 60 lidí, dneska 40. A celou tu mezeru je točka na borech plná busů, včetně dvou zkrácených třicítek. Tohle moc nechápu, co se tím zoptimalizovalo.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2788
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 17:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nic, no. Kdyby se opačně jeden z pěti spojů večerního vláčku na Košutku obrátil u Husova parku do vozovny, tak to ušetří - jeden - ušetří tři spoje, co nyní končí u ZČU. Přitom v tom večerním pětivláčku jezdí za Doubravku lidí tak na dva spoje maximálně, pokud se tam zapíchne jeden spoj, tak další pojede za 3 minuty, kdyby tam přece jenom někdo zůstal. Tuhle ranní averzi proti B. Polím jsem taky nepochopil, pochopil bych jí mimo dělnický návoz nebo odpoledne. Zvlášť spoj končící dřív stejně u Panamy - nyní u ZČU - fyzické zkrácení trasy o jeden blok, 24 tomu ujíždí o minutu - to se úplně nepovedlo...
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 22:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naposled noční spoje:
Jistě že problém není ve všech dnech ale jen z pátku na sobotu a ze soboty na neděli kdy jezdí nejvíce lidí. Fakt to nemohl vymyslet nikdo normální jelikož Vinice a Košutka jsou největší sídliště v Plzni a bydlí tam nejvíce lidí. Když se nejezdí kolem Gery a Družby proč se N1 nevrátí z Vinic k Lékařské fakultě? Kolik by to bylo km za jednu noc navíc? Takže děkuji chytrým "hlavám" z PMDP a pokud někdo z Vás budete potřebovat někdy jet z pátku na sobotu nebo ze soboty na neděli N3kou tak se snažte nečekat na ně v Sadech 35 neboť se s velkou pravděpobností do těchto spojů nedostanete ale zase můžete jet zadarmo protože se tam nedostane ani revizor