K-report
 

Archiv do 6. září 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Chodci, cyklisté a jiná podobná havěť po městech pobíhající » Archiv do 6. září 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4252
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 15. května 2009 - 09:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vehikl - nikoli, před přechodem nemusí člověk slézt z kola, ale musí mít na paměti, že vjíždí na pozemní komunikaci z místa mimo, tudíž musí zastavit, dát přednost vozidlům a chodcům obou směrů. Je to principiálně stejná situace, jako kdybys vyjížděl autem z garáže a výjezd z ní ústil přímo na přechod.
Jiná záležitost je přednost v jízdě, pokud chci mít na přechodě určitou přednost, slezu z kola a udělám ze sebe přechodce. Pokud ne, zastavím, rozhlídnu se, ev. dám přednost a pokračuju v jízdě.

Btw. nijak zvlášť neoznačený křížení ulice a cyklostezky (bez značek "konec cyklostezky" a případně "dej přednost v jízdě") je jako regulérní křižovatka podléhající obecným pravidlům silničního provozu, nebo ne? Máme na to s kolegou - instruktorem autoškoly - rozdílnej názor, podle mě by se mělo dávat přednost zprava, on tvrdí, že platí pravidlo o výjezdu z místa mimo pozemní komunikaci...
Inteligence na planetě Zemi je konstatní. Jen počet obyvatel stále roste...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 15. května 2009 - 10:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad PK: Podle mne je to výjezd z místa mimo komunikaci.
V Plzni je praxe taková, že cyklostezky na chodníku jsou značeny především vodorovným značením a křížení s pozemními komunikacemi je vesměs neznačeno. Tj. odpovědnost za opatrné vjetí z cyklostezky do komunikace je plně na cyklistovi. Cyklista se může orientačně řídit vedle vedoucím přechodem pro chodce se světelnou signalizací, ale podle legislativy je pořád zodpovědnost ponechána na něm.

Podle mého názoru a praktických zkušeností se jedná o relativně laciné a funkční řešení. I když kolega H_k zastává jiný názor.

Stejně tak rozdílné názory mají jednotlivé úřadovny dopravní policie a proto je možné, že co funguje v jednom městě, ve vedlejším jedině přes mrtvolu uniformovaného vykladače norem a předpisů....
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8763
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 15. května 2009 - 12:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kolostezka je definovaná jako místo mimo ne? a dle toho se fšecko řídí. osoba, vedoucí kolo může bejt jak chodec, tak kolista.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 15. května 2009 - 14:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: Řekla bych, že na hodně místech tu je před křížením s pozemní komunikací "varováno" právě vodorovným dopravním značením - značkou "dej přednost v jízdě". Což je podle mě dobré řešení, jako cyklista víc koukám pod kolo než po značkách a tohle praští do očí a při přiblížení k přechodu/přejezdu to cyklistu celkem psychicky zbrzdí

Vzhledem k tomu, že už je obstojné počasí, tak zase jezdíme často po městě, takže si zase vydatně užíváme neukázněných chodců, kteří vesele ignorují rozdělení chodníku a cyklostezky. Zajímalo by mě, když policajti pokutují cyklisty za jízdu po chodníku, jestli taky někdy zkusili alespoň upozorňovat chodce, že nemají co dělat na vyhrazené cyklostezce (kdyby aspoň čuměli a uráčili se uhnout dřív než cyklista musí úplně zastavit občas přemýšlím, jestli by se na ta řídítka přecejen nějaké varovné zařízení nevešlo, nejlíp podtlaková houkačka každých 100 metrů rozjíždět a znova brzdit naložené kolo je docela otrava ).
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2466
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 15. května 2009 - 15:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mého názoru a praktických zkušeností se jedná o relativně laciné a funkční řešení. I když kolega H_k zastává jiný názor.

Ale čert vem křižovatky, kde jsou světla a přechod - mě jde o křížení odbočujících komunikací bez světel, kde nejsou ani přechody, nic. Jako řidiče mě třeba podél Částkovky nic nevaruje, že může jet souběžně magor - cyklista, metrovou cyklosteztičku kryjí parkovací stání a dva metry trávníku... Vidět není, varovné značky nejsou, varovný nátěr neni - prostě nic. Na kole tam můžou lítat třeba děti, jako motorista bych varování maximálně uvítal, jako cyklista bych ho uvítal středně.

Jak jsem již říkal, při bloudění IGK po neznámých městech v reichu jsem byl maximálně rád, že tyto konfliktní místa značí - já bych si jich jinak nevšim. (Jedno kdo má přednost, pokud nedopatřením zastaví oba, jedná se o "bezpečnou" poruchu)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 15. května 2009 - 16:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Veverka: Souhlasím, pro cyklisty je vodorovné značení vhodnější než někde na sloupu. Značky hlavní/vedlejší by se hodily malovat i na běžné komunikace - nestávalo by se pak, že zadumaný M_k přijede na kole ke křižovatce a začne řešit, co bylo na té značce 30 metrů za ním....

Chodci na smíšených cyklo/pěších stezkách - já tvrdím, že ten kdo se má přizpůsobit je především cyklista stylem své ohleduplné jízdy. Motající se maminky s kočárky, penzisty s kripltaškou a ultra nebezpečné pejskaře se špagátem napříč cesty neodstraní žádný policajt. A proč by? Oni tam byli vždycky doma.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Vehikl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 15. května 2009 - 16:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: Teď jsem se v tom trochu zamotal. Cituji:"Jiní účastníci provozu na pozemních komunikacích než chodci nesmějí chodníku nebo stezky pro chodce užívat, pokud není v tomto zákoně stanoveno jinak." Cyklista=řidič. Cyklista vedoucí kolo=chodec. Na chodník ani přechod pro chodce nesmí řidiči motorových i nemotorových vozidel, resp. všichni řidiči. Přechod pro chodce je určen pouze pro chodce, řidič jej nesmí využít. Z cyklisty řidiče se stane chodec sesednutím z kola.

Na vyobrazené situaci končí u výjezdu na pozemní komunikaci Stezka pro chodce a cyklisty, tudíž dále je buď přechod (což asi není), nebo chodník pro chodce na který cyklisté (řidiči) nesmí, takže sesednout cyklisté musí tak jako tak.
V každé organizaci je vždy aspoň jedna osoba, která ví, o co jde. Tu je třeba najít a zastřelit...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8770
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 15. května 2009 - 16:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale prd. tam je to výjezd z místa ležící mimo silnici. chodník se PŘÍČNĚ přejíždět může.
z kolisty se chodec nestane jenom sesednutím. on se jako chodec musí chovat. což jízda na kole jaxi vylučuje. nebo když tlačíš do kopce, tak lezeš na levou stranu?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Vehikl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 15. května 2009 - 17:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobo: Samozřejmě, že chodník se příčně přejíždět může, na místech k tomu určených, ale tady byla řeč o jízdě podélně po chodníku/přechodu pro chodce pro chodce (ve směru chůze chodce).

Pokud bych tedy na situaci z fotky jel po stezce pro chodce a cyklisty, musel bych v místě jejího ukončení sesednout z kola (neb "ten červený obdelník" je chodník/přechod pro chodce), kolo převést a v místě začátku další části stezky zase na kolo nasednout nebo je vést. Sesedat bych nemusel pouze v případě, že bych jel na kole po přilehlé pozemní komunikaci a odbočoval bych do jedné z těch "ulic", či co to vlastně je. Tím pádem bych musel příčně překonat chodník/přechod (" ten červený obdelník") v místě k tomu určeném, což je zcela v souladu s předpisy.

Kopec a tlačení - Jestli-že na pozemní komunikaci slezu z kola a vedu ho, stává se ze mě chodec. Chodec je povinnen využít chodník. Pokud chodník není, je chodec povinnen využít pravé (levé proti směru jízdy) krajnice, nebo okraje vozovky. Tak praví zákon, že to tak někdo nedělá, je věc jiná.
V každé organizaci je vždy aspoň jedna osoba, která ví, o co jde. Tu je třeba najít a zastřelit...
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 15. května 2009 - 21:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobo: Nevím, jak je to přesně podle zákona, ale vždycky jsme se učili, že když jde větší skupina chodců nebo např. chodec táhne vozík, prostě "chodec" nabývá rozměrů překážky, které už by se protijedoucí auto muselo znatelně vyhýbat, tak má tenhle "chodec" jít po pravé straně vozovky.
Ale beztak situací, kdy člověk tlačí kolo po silnici, je zanedbatelné minimum proti situacím, kdy člověk porušuje předpisy na nedomyšlených cyklostezkách.

M_k: Ale já nemluvím o klasické smíšené stezce pro chodce a pro cyklisty, ale o místech, kde je dost výrazně a pro chodce dost pohodlně oddělen prostor zvlášť pro chodce a zvlášť pro cyklisty.
Třeba před pár dny jsem po delší době jela ulicí Edvarda Beneše (pro neplzeňáky a neznalé Plzeňáky - tam je cyklostezka oddělená od chodníku pásem "zeleně") a po cyklostezce se motá mamina s kočárkem a ještě dalším batoletem. Sama mám malé dítě, takže tím spíš nechápu, proč tam proboha leze, když má vedle krásnej prázdnej chodník?
O širokém prostoru před Galerií Dvořák ani nemluvím, tam mám vždycky pocit, že se proti mě všichni chodci spikli
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2698
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 15:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veverko - Chodci na cyklostezce mi jako cyklistovi pijou krev stejně jako cyklisti na silnici podél cyklostezky.
Jak "brutálně" řešim sebevražedný cyklisty už asi všichni co mě znaj vědí.
Chodce na stezce řešim dojetim těsně k jejich osobě.
Tam vemu za zadní brzdu čímž začně zadní kolo ve smyku dosti hlasitě pískat a druhou rukou zvoním. Nezřídka kdy použiju i pár stručných výrazů na adresu toho blba co se motá na metrový stezce když za tou bílou čárou má pro svou potřebu volníé metry 3.
Největší "radost" sem měl když sem na částkovce "ustřelil" igelitku jedný tupý bábě až se jí nákup po stezce rozsypal a já se skoro natah na asfalt.
Ještě se kráva rozčilovala.

Teď mi tak napadá že sem to měl složit a zavolat policajty.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11371
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 23. května 2009 - 14:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mají strážníci MP vykonávající službu na jízdních kolech povolenu jízdu po chodníku?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2709
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 23. května 2009 - 22:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě pro ně platí to samý co pro nás běžný cyklisty .. snad jen s výjimkou když někoho pronásledujou.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11382
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 24. května 2009 - 09:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím si totéž. Šlo mi o běžnou "obchůzku," ne zásah.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 24. května 2009 - 12:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že to tu ještě není... z Obřan do Bílovic je konečně opravena (spíš teda postavena) cyklostezka a hned je velmi přetěžována jak cyklisty, tak i bruslaři
Nésu žádné šotouš!
Trunking
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 24. května 2009 - 21:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobyk: Samozřejmě, ale musejí mít zapnutá výstražná světla modré barvy a popřípadě i výstražná zvuková znamení

Já bych ty cyklisty začal nějak trestat. Minulý týden mi jeden vletěl na přechodu pod kola, aniž by se obtěžoval se alespoň rozhlédnout. Když jsem mu pročistil mozek podtlakovkou, tak na mě ještě ukázal smybol. Šulin
Karosa forever !!!

Co neubrzdíš - neukecáš !

ICQ: 197-812-113
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3350
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 25. května 2009 - 11:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trunking - jsem za. Jsem byl svědkem, jak borec na kole projel křižovatkou na červenou, jako by ho se to netýkalo. Stál jsem ve stejném směru též na kole, takže mě ještě podjel...to je skutečně na ránu.
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3359
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 26. května 2009 - 23:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Liberecký (Kraj Liberecký)
Přibudou nové cyklostezky

NOVÉ KILOMETRY CYKLOSTEZEK Na nový úsek cyklostezky mohou vyrazit lidé v Liberci. Cyklistické pruhy po obou stranách silnice, nové chodníky či zeleň vyrostly v Husově ulici. Další kilometry tras pro vyznavače jízdních kol budou v Libereckém kraji dál přibývat.

Liberecký kraj - Cyklisté budou moci šlapat další kilometry po nových cyklostezkách, které vzniknou v Libereckém kraji. Nejnovější úsek byl nyní vybudován na Husově ulici v Liberci.

Úsek je v horní části Husovy ulice, mezi křižovatkou s ulicí Svobodova a křížením s Pekárkovou ulicí.

Cyklistické pruhy po obou stranách vozovky, rekonstrukce chodníků, nově položený asfaltový povrch vozovky, vysázená veřejná zeleň. To je výsledek úprav v této části Husovy ulice, které probíhaly od loňského srpna.

Město zaplatilo 13 milionů Dochází zde také k rekonstrukci inženýrských sítí – vodovodu a obou kanalizací. „Přitom nastaly neočekávané komplikace, narazilo se na skálu, a také některé inženýrské sítě vedly jinudy, než se předpokládalo,“ vysvětluje Martin Korych, mluvčí libereckého magistrátu. „Z městského rozpočtu šlo na tuto akci více než 13 milionů korun,“ informuje Korych. Dalších 18 milionů stála kanalizace a vodovod. „Jsme velice rádi, že tento úsek cyklostezky vznikl, i když je to jen pár set metrů,“ raduje se Miroslav Těšina ze sdružení Cyklisté Liberecka. „Mohou ho využívat třeba vysokoškoláci, na cestě z harcovských kolejí do areálu vysoké školy,“ domnívá se. „Samozřejmě doufáme, že se cyklostezka v budoucnu prodlouží oběma směry,“ říká Těšina.

V Liberci už devět let funguje 3,5 kilometru dlouhá cyklostezka podél Nisy. Začíná v Barvířské ulici, pokračuje Winterovou ulicí a kolem fotbalového stadionu U Nisy, končí kousek za ním. „Chtěli bychom, aby se tato cyklostezka protáhla,“ přeje si Těšina. Podél Nisy v jednom směru do Vratislavic k Jablonci, ve druhém na Chrastavu a Hrádek nad Nisou, kde by se za Kristýnou mohla napojit na německé cyklostezky u Žitavy. „V Německu jsou v tomto směru mnohem dál. „Často jedu do Hrádku vlakem a odtud vyrážím na německé cyklistické trasy u hranic,“ vysvětluje Těšina. V Liberci by podle svých slov rád viděl cyklostezku také třeba v Masarykově ulici.

Další plánovaná cyklostezka v Liberci má vést z centra města do Mníšku. „Chceme, aby na ni město zažádalo peníze ze státního fondu,“ říká další člen sdružení Cyklisté Liberecka Jiří Rutkovský. „Některé úseky jsou již hotové, například u Litesu, a také od restaurace Medvěd v Krásné Studánce k Fojtce,“ upřesňuje. „Obecně usilujeme o to, aby všechny nové projekty komunikací obsahovaly projekty pro cyklisty,“ upozorňuje. „Máme také zájem na zvýšení dopravní bezpečnosti zklidněním dopravy, třeba budováním dopravních ostrůvků,“ konstatuje Rutkovský.

V roce 2015 má být dokončen velký projekt cyklostezky Greenways Jizera. Ta má začínat u pramene Jizery a vést až k jejímu soutoku s Labem. Už letos se mělo začít s budováním úseku okolo Turnova. „Práce však navzdory předpokladům letos nezačnou,“ konstatoval Jiří Lukeš ze sdružení Český ráj. Na úsek kolem Svijan, Dolánek, Rakous, Malé Skály a Líšného bude podle autorů projektu zapotřebí 30 až 40 milionů korun. „Vše je otázka peněz, jsme odkázaní na evropské dotace,“ uvědomuje si Lukeš.

Na Českolipsku začala druhá etapa výstavby cyklostezky Varhany. Její trasa vede po zrušené železniční trati z České Lípy do Kamenického Šenova. Vybudování téměř tříkilometrového úseku z Horní Libchavy do Volfartic vyjde na 11 milionů korun. Má být hotový na podzim. Celková délka navrhované trasy je 17 kilometrů a má stát více než 60 milionů korun. Již několik let se také připravuje cyklomagistrála Ploučnice také na Českolipsku. Podle plánu by se u Děčína měla napojit na cyklostezku kolem Labe. „Je zpracována studie, jednáme o změně územního plánu České Lípy. Budeme také shánět dotace,“ upozorňoval Jan Mečíř, starosta Stružnice. Začátek stavby odhaduje starosta na rok 2011. V katastru obce se jedná o pětikilometrový úsek. „O cyklostezku velmi stojíme, využívali by ji hodně lidé, kteří jezdí do průmyslové zóny v Dubici na kole. Kvůli zvýšení kamionové dopravy je teď jízda po silnici nebezpečná,“ poznamenal starosta.

s přispěním Adama Pluhaře

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj
Autor:

* OLDŘICH SZABAN
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 14:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jeslti to tu někdo čtete, tak TADY je rozhovor se zakladatelem horské cyklistiky, panem Gary Fischerem
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2580
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 19:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po dnešní výměně názorů s kamarádem bych chtěl zdejší diskutující poprosit o rozřešení.

Byli jsme na zastávce MHD a najednou se k ní přiřítil cyklista, ani se neobtěžoval zpomalit a prokličkoval mezi lidma. Adresoval jsem mu pár "slušných" slov a kamarád se do mne pustil, proč mu nadávám. Jsem mu vysvětlil, že cyklista nemá co dělat na chodníku, natožpak na zastávce MHD. Na oplátku se on pustil do mě, že on tak jezdí furt a je to povolený a blablabla..... On tak fakt ale jezdí a hrozně se diví, že za ním lítají nadávky.

Že mám pravdu já?
Tak jsem i já podlehl a založil účet na rajčeti.

Bydlím necelých 5 kilometrů od přejezdu v Horních Heršpicích!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11472
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 06:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik: Pokud je chodník jen chodník, a není to kombinovaná stezka pro chodce a cyklisty, nemá tam cyklista co dělat, pokud mu není deset a méně let.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3423
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 10:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtík - co to bylo za zastávku? V Brně se nachází několik zastávek MHD, v jejichž blízkosti je vedena cyklostezka (popř. kombinovaná cyklo s chodci). Namátkou zast. Pisárky směr Kohoutovice/Nový Lískovec, Veslařská u vozovny Komín, nebo Tuřanka.
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2583
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 10:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zastávka Vozovna Komín, linky 1,3,11 směr Bystrc. Cyklista to chtěl projet dost velkou rychlostí, pak měl co dělat aby zastavil (zrovna přijela šalina a vyvalila se frekvence).

O té Veslařské vím, ale tam je to vyznačený čárou na chodníku
Tak jsem i já podlehl a založil účet na rajčeti.

Bydlím necelých 5 kilometrů od přejezdu v Horních Heršpicích!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3424
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 10:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tamtudy cyklostezka rozhodně vedena není, alespoň oficiálně. Neoficiálně je chodník mezi Svrateckou a Stránského, potažmo Rosickým náměstím, kde je ukončena královopolská větev cyklostezky, spojnicí mezi touto cyklostezkou a Svrateckou cyklostezkou. A to se odráží ve skutečnosti, že je hojně cyklisty využívaná.

Druhá věc je, že i kdyby tama cyklostezka vedla, což už je samo o sobě špatně (viz případ Hlinky), cyklista se má chovat podle toho, že na zastávce jsou lidi a kor se to snažit projet, když vedle stanicuje šalina. To už je hovadství a arogance.
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11477
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 10:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: Problém je, že takto se chová min. 75% cyklistů...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3425
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 11:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je pravda. Ale je to taky o možnostech, kudy se na kole v Brně vydat. V momentě, kdy je po městě pár kilometrů cyklostezek, který na sebe navzájem nenavazují, pak se není čemu divit, že se cyklisti objevují tam, kde to není dvakrát žádoucí.

To ale žádnýho cyklistu neopravňuje k podobnému chování. Přece su soudnej a když vidím, že když jedu přes zastávku kde jsou lidi, tak asi co? Tak asi zpomalím a nejedu tudy jako to prase.
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11479
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 12:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pravdu díš, čtvrtino :-)
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3440
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 18. června 2009 - 23:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snažím se, když už propaguju ten antihovadismus mezi cyklisty...
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3463
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 25. června 2009 - 12:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cyklostezek vzniká nejvíce v historii. Projekty lákají i velké stavbaře
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4158
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 26. června 2009 - 23:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chyba je hned v první větě:
Cyklisté a jezdci na kolečkových bruslích letos získají nejvíce kilometrů nových stezek v historii.

(Příspěvek byl editován uživatelem Stanley.)
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3509
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 19. července 2009 - 15:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Počin, kterému se sluší zatleskat!

Vídeň nebo Paříž na jihu Moravy, Znojmo půjčuje kola
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3516
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 20. července 2009 - 23:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Brně se rýsuje další cyklisticky chválihodný počin - v místě mezi ulicí Křenovou a kolejištěm vleček do závodu Šmeral dochází k intenzivní orbě stávající cesty, především zřejmě díky reko inženýrských sítí. Ve výsledku se cesta mezi Křenovou a Cejlem zrekonstruuje a zadaptuje jako další úsek cyklostezky podél Svitavy.
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3544
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 25. července 2009 - 12:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moravskoslezský (Kraj Moravskoslezský)
Slezská magistrála by měla být za tři roky

Ostrava - Projet na kole z Opavy až do Krnova bez toho, aby člověka ohrožovaly řítící se automobily, budou moci za tři roky cyklisté díky Slezské magistrále, která se začne na jaře příštího roku dostavovat.

Opavskému magistrátu, který dostavbu chybějících úseků magistrály připravuje, se povedlo získat téměř pětapadesát milionů korun nutných pro dostavbu chybějících úseků. „Stavět by se mělo začít příští rok na jaře, vše by mělo být hotovo do podzimu roku 2011,“ říká tiskový mluvčí opavského magistrátu Jan Šindler.

Opavský magistrát nebude stavět celou třiatřicetikilometrovou trasu z Velkých Hoštic přes Opavu a Úvalno do Krnova, ale jen několik úseků v celkové délce osmnácti kilometrů, doplňujících již hotové části magistrály. „Jde o smíšený projekt, kdy se budou stavět chybějící úseky. Fakt, že se nám podařilo získat prakticky polovinu z částky určené na rozvoj cyklistických tras napovídá, že se jedná o cyklotrasu důležitou pro celý region,“ dokončil Jan Šindler. Téměř třináct milionů korun získají na výstavbu cyklostezek Bohumín a Krnov.

V Krnově za téměř třináct milionů korun postaví tříkilometrovou cyklostezku vedoucí ulicemi Albrechtická, Opavská a Bruntálská, v Bohumíně se bude cyklistům lépe jezdit ulicemi Šunychelská a Štefánikova. Cyklisté po dostavbě určitě ocení i nově chystanou cyklotrasu ze Staré Vsi u Bílovce do Skřípova. Díky necelým devíti milionům korun si vyznavači cykloturistiky oddychnou od mnoha automobilů, které malebným údolím Bílovky projíždějí. Cyklostezka vyroste imezi Hradcem nad Moravicí a Žimrovicemi údolím Moravice. Za 8,6 milionu korun zde vznikne i nový most. Cyklistům tak trasa přiblíží například dodnes fungující unikátní známý Weisshuhnův kanál.

***

* Dotace

Slezská magistrála 54, 9

Cyklostezka Krnov 12,8

Cyklostezka Bohumín 12,7

Hradec n. M. - Žimrovice 8, 5

Cyklostezka Bílovec 8, 9

Cyklostezka Proskovice 2,9

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - severni Morava a Slezsko
Autor: * DAREK ŠTALMACH
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 26. července 2009 - 01:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz na Janataka: Probůh, jak můžeš cestovat po Brně na kole? Já jel ve čtvrtek po stezce č.5 z jihu na sever a nestačil jsem se divit. Převádění kola přes čtyřpruhovou silnici bez přechodu, jízda po úzkém mostku s nápisem "zákaz vjezdu" a přerušení stezky stavbou bez vyznačené objížďky mě vyvedlo z míry daleko víc, než jeřáb napříč novou stezkou v Napajedlech (a pak že se cyklisti nemají motat mezi auta nebo chodce).
FOTO-OLOMOUCKAMHD.IC.CZPište česky, prosím.Vždy může býti hůře
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3548
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 26. července 2009 - 10:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupman - jo, máme tu vychytané cyklostezky, co? Kdyby se člověk měl řídt všemi těmi zákazy, tak se nikam nedostane. Obzvlášť to převádění kola přes tu čtyřpruhovku (Hladíkova), kde bys správně měl použít 200 vzdálený přechod, to je jedno z nejnebezpečnějších míst v rámci brněnských cyklostezek, z toho důvodu, že na ten zákaz každej dlabe včetně rodin s dětmui!!

Proto jezdím jak jinak, než po silnicích s běžným provozem. Nelze jinak.
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11853
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 31. července 2009 - 08:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych takový zvědavý dotaz. Máme ulici (na plánku ta odspoda nahoru), podél které vede cyklostezka. Na začátku (křižovatka dole pod naším obrázkem) je vybudován nájezd z té ulice, který je označen i vodorovným dopravním značením, cyklista se tak může legálně a bez porušení předpisů dostat na stezku. Na konci (už na našem obrázku) je značka Konec cyklostezky a vodorovné značení pak pokračuje ještě několik metrů k přechodu pro chodce (nikoliv ale pro cyklisty). Za křižovatkou opět pokračuje vodorovné dopravní značení, značka Začátek cyklostezky je umístěna až za křižovatkou na úrovni přechodu pro chodce.

(směr jízdy cyklisty určuje šipka)



A otázka zní - jak má cyklista správně projet tímto úsekem? Pokud pojede po cyklostezce a po přechodu, udělá chybu v tom, že pojede po přechodu na kole. Pokud pojede po silnici, udělá chybu v tom, že souběžně vede cyklostezka, kterou je on povinnen použít. Pokud pojede ke křižovatce po cyklostezce, přes křižovatku po silnici a dál zase po cyklostezce, udělá chybu v tom, že z cyklostezky na silnici přejíždí po chodníku, což taky nejde. Pokud pojede po cyklostezce a přes přechod přejde pěšky, je to sice v pořádku, ale je to postavené na hlavu. A je vůbec cyklista povinnen chodit pěšky?

Takže co je podle vás správně? A proč?
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 31. července 2009 - 12:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Atmos aneb co nám zavazelo na cestě za fodbalem:

KAROSA LC735.00 SE-969AM 4ever
Galerie Hladík
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 31. července 2009 - 12:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Správěn by měl slízt a převýst to přes přechod.
Dle dispozičního řešení návrhu očekávám, že byl zřejmě záměr vyznačit podél přechodů prochodce i přejezdy pro cyklisty, ale dopravní inspektorát policie to "nedoporučil", nebo má být přejezd teprve realizován v budoucnu - po kompletní rekonstrukci SSZ.
Přejezd nemůže být vyznačen, pokud by neměl odpovídající semafory (vidím snad správně, že se jedná o světelně řízenou křižovatku)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11857
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 31. července 2009 - 13:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že byl zřejmě záměr vyznačit podél přechodů prochodce i přejezdy pro cyklisty, ale dopravní inspektorát policie to "nedoporučil",

Dopravní inspektorát z téhle lokality je případ sám pro sebe.

(vidím snad správně, že se jedná o světelně řízenou křižovatku)

Přesně tak.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 5-2004

Odesláno Sobota, 01. srpna 2009 - 00:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Felix: Ale když v tom neznačeném úseku použije silnici, tak je to přece v pořádku, protože tam souběžná cyklostezka oficiálně není ...
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2711
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 03. srpna 2009 - 10:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toho člověka, kterýho napadlo "opravit" cyklostezku v Komárově tím, že na díry vysypal cosi černýho a sypkýho bych chtěl potkat

Do toho sypkýho vjet na kole je záruka buď razantního snížení rychlosti, nebo smyku zadního kola..... Jde o úsek v Komárově vedle železniční tratí 300 a 340.
Rajče...
Můj Skype: Vojtik48
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3574
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 13. srpna 2009 - 16:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toho člověka, kterýho napadlo "opravit" cyklostezku v Komárově tím, že na díry vysypal cosi černýho a sypkýho bych chtěl potkat

Tou cyklostezkou máš na mysli tu pěšinu, která vede od žel. viaduktu u hřiště směrem k Hněvkovského? To není cyklostezka v pravém slova smyslu, nýbrž komunikace, kudy je vedena cyklotrasa. Mno, komunikace je silný slovo, ona je to fakt pěšina.


Martin_j - viděl bych to podobně jako Felix, tj. podle dopravního značení slézt z kola a přes přechod po svejch. Hádám ale, že to z cyklistů udělá málokdo, že?

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 2-2006

Odesláno Sobota, 15. srpna 2009 - 21:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak - jakpak se ti jel "kopeček" mezi Tanvaldem a Kořenovem? Teda pokud jsi to jel na kole a ne vlakem. Mimochodem tou dobou jsem byl pár kilometrů od tebe, taky kolmo - jak je ta republika malá...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3584
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 19:15:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, to je hodně výživnej kopeček . Já si to ještě střihl kousek lesem (míjíce jakoby zastávku Kořenov) a pak zas po silnici až na sedlo v Kořenově, kde silnice přechází v kesání do Harrachova. A pak ještě nahoru na Příchovice a poté dolů do Semil.

Kdepak že ses nacházel? Hezká náhodička.
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 26. srpna 2009 - 17:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hezky sis to tam projel. Byl jsem tam dva týdny v Jbc na dovolené, takže jsem denně jezdil po okolí, tou dobou jsem byl zrovna ve Smržovce. Ten kopec do Kořenova jsem si dal taky - v tom hicu to nemělo chybu... Škoda, mohli jsme tam skočit na škopek, tak příště...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3596
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2009 - 00:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Msl - tak vida, to jsme se mohli i někde potkat, po Jablonecku jsem se potuloval docela často..Černá Studnice, Tanvaldský Špičák, atd...

Na škopek můžeme zajít i v Brně .

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2853
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2009 - 10:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen se vrátím k Brnu, snad to nebude vadit.

Janatak: k tomu Komárovu. Vede tam ta žlutá cykloznačka, tak tomu říkám cyklostezka

A u Vojenské nemocnice v Zábrdovicích se se stavbou pokračuje, už jsou obrudníky a navezený štěrk. Teď už jen povrch. Totéž u Masné.
Udělejme něco se stále se rozšiřující řadou negramotů v diskuzích.... Vždyť se to nedá číst.
Můj Skype: Vojtik48
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3604
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2009 - 11:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U vojenské nemocnice v Zábrdovicích kde? Zkus naznačit na mapě, díky.
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11914
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2009 - 11:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žlutá cykloznačka neznačí cyklostezku, ale právě cyklotrasu :-)
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2856
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2009 - 11:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ou, pojmy se pletou s dojmy a jsou z toho... :-)

Nově se to staví taky tady: Loc: 49°12'11.203"N, 16°37'41.33"E a dále směr voz. Husovice.
Udělejme něco se stále se rozšiřující řadou negramotů v diskuzích.... Vždyť se to nedá číst.
Můj Skype: Vojtik48
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3608
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2009 - 13:11:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky. Hlavně, aby se tam konečně udělal přechod/přejezd přes Cejl.
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3616
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2009 - 22:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtík - cyklostezku vymezuje svislé dopravní značení C8a a C8b - Stezka pro cyklisty a konec stezky pro cyklity. Nalistuj si pravidla provozu na pozemních komunikacích.
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2865
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2009 - 22:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až se bude dělat autoškola, tak nalistuju :-)

Udělejme něco se stále se rozšiřující řadou negramotů v diskuzích.... Vždyť se to nedá číst.
Můj Skype: Vojtik48
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3617
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2009 - 23:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3619
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 28. srpna 2009 - 16:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Liberecký (Kraj Liberecký)
Cyklostezky zavedou kolaře mimo silnice

Jičín - V Jičíně letos přibudou více než dva kilometry cyklostezek s kvalitním povrchem. Po nedávném otevření zvláštního cyklopruhu v ulicích Tyršova a Kosmonautů nyní radnice vylepšuje cyklistickou stezku v lipové aleji, která spojuje centrum s barokním areálem Valdštejnské lodžie na okraji města.

„Dělníci už položili obrubníky, které tvoří víc než čtyřicet tisíc žulových kostek. Prostor mezi nimi teď vyplní asfaltem,“ uvedl tajemník jičínské radnice Peter Bareš.

Součástí úprav bude i zvýšení přejezdů do postranních ulic, aby se cyklistům po stezce jelo pohodlněji. „Lipami už mohli cyklisté jezdit dřív, ale kvůli špatné kvalitě povrchu a nepříjemným přejezdům ulic raději využívali sousední silnici druhé třídy směrem na Semily. Ta je však hodně úzká a hrozily jim na ní kolize s auty,“ vysvětlil tajemník.

To by se od září, kdy budou úpravy cyklostezky V Lipách hotové, mělo zásadně změnit. „Předpokládáme, že potom budou všichni cyklisté jezdit lipovou alejí,“ řekl Bareš.

Už na konci července otevřela radnice opravenou Tyršovu ulici a část ulice Kosmonautů, kde rovněž vznikl zvláštní pruh pro cyklisty. Tyršova ulice je jednou z hlavních ulic, které využívají cyklisté při cestě ze středu města ke sportovnímu areálu a zpět. Ulice je však jednosměrná, a tak jí cyklisté často jezdili v prostisměru nebo po chodnících, což bylo velice nebezpečné. „Zůstala i po úpravách jednosměrná. Ale nový cyklistický pruh v protisměru problémy s cyklodopravou vyřešil,“ upozornil tajemník.

Už několik let mohou jezdci na kolech využívat osvětlenou cyklostezku po břehu řeky Cidliny, která usnadňuje průjezd městem i cyklistům na dálkových trasách. V budoucnu chce město tuto cyklostezku protáhnout z Raisovy ulice po nábřeží Cidliny dál až k autobusovému nádraží a tam ji napojit na již hotovou stezku k závodu firmy Ronal a dál do Popovic. Nové stezky pro cyklisty by měly v Jičíně v budoucnu vzniknout například v místě bývalého vojenského prostoru pod vrchem Zebínem, v některých dalších úsecích břehů řeky Cidliny od silničního obchvatu u Popovic až po zahrádkářskou kolonii za Čeřovkou či okolo Židovského hřbitova k Oboře u Libosadu.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj
Autor:* IVAN TRUHLIČKA
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3621
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 28. srpna 2009 - 23:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Murphyho zákony bajku

aneb maminka, šéf a Murphy mají vždycky pravdu (převzato z www.lukabike.com)

Zákon prof. Wheela
Cyklista je člověk, který jezdí na kole.

Jonesův zákon
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.

Dodatek ing. Lazyho
Lidé, kteří sportovci nejsou, jezdí do zaměstnání autobusem, tramvají nebo automobilem.

Tiringův zákon
Jezdit na kole je namáhavé, protože musíte neustále šlapat do pedálů.

Moundova varianta
Kromě chvílí, kdy je to z kopce.

Vysvětlivka doc. Hilla
Správný sportovec ovšem šlape i tehdy, když je to z kopce.

Slopeovo upřesnění
Sportovec totiž nejezdí na kole proto, aby někam dojel, nýbrž proto, aby si utužoval telesnou kondici.

Bullyův dodatek
Utužování tělesné kondice znamená, že neustále týrá své tělo přehnanou tělesnou aktivitou.

Dodatek dr. Efforta
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!

Hastyův axiom
Kromě cyklistů amatérů, kteří jezdí na kole proto, aby tužili tělo, existují ještě cyklisté profesionálové, kteří jezdí na kole závodně.

Zákon prof. Quicka
Cyklista profesionál nejen utužuje tělo, ale navíc se ještě snaží jet rychleji než ostatní.

Schnellův zákon
Cyklisté profesionálové nejezdí rychle proto, aby něco stihli, ale aby byli v cíli dříve než ostatní.

Zákon prof. Aima
Pod pojmem "cíl" si nesmíme představovat nějaký konkrétní cíl, jako je pekárna nebo holičství - cyklisté profesionálové prostě jedou po cestě, na jejímž konci je velký transparent s nápisem "CÍL".

Pointův dodatek
Na začátku cesty, po níž jedou cyklisté, je stejný transparent, ovšem je na něm napsáno "START".

Trackův prostorový zákon
Podle transparentů se cyklisté orientují, protože jinak by byli schopni jet třeba po kolejích.

Zákon strážmistra Murdera
Umístíte-li transparent s nápisem "START" za železniční zastávku v Berouně a transparent "CÍL" na výhybku před hlavním nádražím v Praze, dá se toto klasifikovat jako vražda.

Schlussovo upřesnění
Do Prahy samozrejmě žádný cyklista nedojede.

Curbův zákon
Vidí-li cyklista transparent s nápisem "START", funkce jeho mozku se omezují na pouhé vysílání pokynu do nohou.

Whooshův zákon
Cyklistické závody spočívají v tom, že po cestě jede několik desítek mužů na kolech a všichni chtějí dojet první k transparentu "CÍL" .

Zákon ing. Scuda
Všichni cyklisté jedou približně stejně rychle, proto se zdržují ve skupinkách.

Punchova varianta
Ze skupinky občas odpadne cyklista, který si propíchne pneumatiku.

Fallenovo upřesnění
Nebo cyklista, který z kola spadne.

Tumbleova rovnice
Pád z kola může skončit buďto vážným úrazem nebo smrtí.

Destrukční dodatek
V každém případě taková událost skončí vážným poškozením kola či jeho úplným zničením.

Altmannův eliminační zákon
Profesionální cyklista nemůže jezdit na třicet let staré skládačce.

Dodatek ing. Herky
Nemůže na ní dokonce ani trénovat.

Pricelessova úměrka
Kolo, na kterém profesionální cyklista jezdí, je mnohdy dražší než automobil.

Efficientův zákon
Cyklista dá ovšem vždy přednost koupi kola, neboť jízda automobilem neutužuje zdraví a nezvyšuje výkonnost.

Dunceův paradox
Možná vám to připadá zvláštní, ale je třeba uvedomit si, že sportovci jsou jiní...

Dummova vysvětlivka
Kdyby byli sportovci úplně normální, nikdy by nemohli sportovat.
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3635
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 31. srpna 2009 - 17:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plzeňský (Kraj Plzeňský)
Oblíbená cyklostezka se prodlouží

Šumava - Na jednu z nejvyhledávanějších cyklostezek v kraji naváže od října nový úsek. Současná pětikilometrová trasa Gerlova Huť - Nová Hůrka na Šumavě se rozroste o sedm kilometrů poblíž turistické trasy mezi Vysokými Lávkami a Velkým Borem. Stavební práce začaly v červnu.

Prodloužená stezka v národním parku nabídne sportovní aktivity po celý rok. „V létě bude sloužit cyklistům a na zimu ji upravíme pro běžkaře,“ sdělila mluvčí správy parku Jana Zvettlerová.

Na trase vzniknou dvamůstky. Jeden přes Prášilský potok a druhý přes Jezerní potok. „Cesta bude široká tři metry. Pouze v jednom úseku se zužuje o tři čtvrtě metru. Povrch připravujeme živičný a přírodní pískový,“ doplnila Zvettlerová.

Začátek úseku je u napojení turistické trasy od Vysokých Lávek na silnici Skelná - Prášily. Odtud vede 300 metrů vpravo souběžně s komunikací, tu křižuje a pokračuje lesním porostem k Prášilskému potoku. Od nově vybudovaného můstku pak cyklisté zamíří po bývalé tankové cestě a napojí se na dlážděnou cestu před Prášily. Od druhého konce dlážděné cesty pokračuje stezka vpravo od silnice Prášily - Srní kolem srubu ve Slunečné.

Stezka kříží turistickou trasu na Poledník a od můstku přes Jezerní potok vede po průseku a napojuje se na turistickou trasu Velký Bor -Nová Studnice, kde úsek končí.

Náklady na stavbu činí zhruba třicet milionů korun. Pěti miliony přispěla Správa Národního parku. Zbytek přitekl z fondů Evropské unie.

Stavba prvního úseku Gerlova Huť - Nová Hůrka začala v roce 2006. Na další plánovaný úsek z Nové Hůrky do Skelné se zatím nedostalo kvůli tomu, že není hotov projekt. „Cyklisté zatím používají k přepravě cyklotrasu z Nové Hůrky do Vysokých Lávek - na tu v budoucnu naváže ještě úsek cyklostezky na Srní, dále podél Vchynicko - Tetovského kanálu,“ sdělila Zvettlerová. Chystá se také projekt na část z Velkého Boru přes Rechle, do Modravy. Stavba této části cyklostezky by měla být dokončena v roce 2011.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - plzeňský kraj
Autor:* (mšv)
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. září 2009 - 16:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak - ad pivo v Brně - klidně někdy může být, pokud se to spojí s nějakou cyklovyjížďkou, tak nejsem vůbec proti.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3667
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 05. září 2009 - 22:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Olomoucký (Střední Morava)
Smržice a Držovice spojila cyklostezka

Smržice - Od včerejška začala milovníkům bicyklů sloužit zbrusu nová cyklostezka, která spojuje Smržice a Držovice u Prostějova. Výstavba začala letos na jaře. Akce byla pojata jako společný projekt Smržic a Držovic, na který obě obce získaly prostředky z Evropské unie. Stavba nakonec celkově přišla přibližně na deset milionů korun. ,,Cyklostezka začíná ve Smržicích a vyúsťuje v Držovicích u supermarketu. Myslím, že je velmi potřebná. Například cyklostezka ze Smržic do Prostějova je přeplněná,“ řekla už dříve starostka Smržic Hana Lebedová.

Na Prostějovsku poslední dobou přibývá více podobných upravených tras pro cyklisty. Celý Olomoucký kraj pak v rámci České repubiky patří k oblastem s nejhustší sítí cest pro kolaře.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - střední Morava
Autor: * (dík)
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9081
Registrován: 11-2004

Odesláno Neděle, 06. září 2009 - 10:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevím, ale končí u našeho, což je od Tesca asi kilometr ...
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::