K-report
 

Archiv do 30. března 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Historická vozidla » Archiv do 30. března 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 06:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Chmelda: Se podívej, jak se chovaj, je to dost evidentní. Chápu, že hájíš zájmy svého klubu, a sme zas u toho, kdo nečůrás námi, čůrá proti nám... Prostě se chováte, jako vy byste rozhodovali o celé společnosti historických autobusů, že Leašny sou vaše, to vám nikdo brát nebude, je to jedna akce za rok a nebojte, určitě vám, někdo po těch ramenou plácat bude.To mne by s karosou určitě jen pošlapali, já vám tímto děkuji za zachránu jak mé osoby, tak i mého busíku velcí šejci (nebo soudruzi)?
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3766
Registrován: 12-2004

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 07:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je opravdu debata. Řada 700 nemá na srazech veteránů co dělat, zaujmout můžou tak akorát atypy jako je Legobus či B831. Já když se teď kouknu z okna, tak sedmistovek vidím plnej dvůr a minulej víkden jsem s nima musel dva dny jezdit. Opravdu je za veterány nepovažuju, některé považuju spíše za přítěž a ostudu provozu. Tyhle auta jednoduše nejsou a ještě dlouho nebudou veterány. Tradičně polohisterické příspěvky některých mi teda hlava nebere . Lešany jsou fajn sraz, kde je plno zajímavých aut a rád se na ně zajedu podívat. Že si RTO klub stanovil nějaká pravidla, je čistě jeho věc. Já také ve své práci dělám rozhodnutí, která se šotoušům nelíbí a rozhodně na ně nehodlám brát zásadní ohled. Konstruktivní připomínky budiž, ale polohisterické výpady u mě teda šance nemají.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 07:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

řidič mhd: Díky za vyčerpávající odpověď.
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 07:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_r:
Když si byl v tom Brně, tak kolikrát si se svezl B 731.00, B 732.00, nebo C 734.00 či LC 735.00 a LC 736.00? Jestli tam maj ještě atmosféráky tak já bych se jel svézt. Tys ale určitě jezdil turbama (už ti to hlava bere)? Jinak ve své době taky byli ostudy provozu i RTO.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3767
Registrován: 12-2004

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 07:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V jakém Brně???
Jen tak mimochodem, každý dosluhující typ čehokoliv je ostudou.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Adam Št
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 12:06:07    Odkaz na tento příspěvek  

Dal jsem to i vedle do Ikarusů, ale sem se to také hodí.
http://www.veteranbus.sk/?p=1107
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 13:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: Díval jsem se na ten příspěvek 19. 3. a byl skutečně obsahově zhruba stejný - důvody rozhodnutí klubu jsem tam taky nenašel.

Je pravda, že tu už 10x někdo psal, že lidu se karosa řady 700 nezdá dost starožitná. Nevěřím stále, že tento hloupý důvod měli lidé zvedající ruku pro. Ale možné je dnes všechno. OK, beru to.

Jsem rád, že se vám podařilo zde i uveřejnit několikrát ono stanovisko "nečlenům je do toho kulový". Je to samozřejmě pravda a navíc, vypadá to přímo úchvatně, když se takto klub prezentuje. Působí to ohromně důvěryhodně. Myslím, že už všemu rozumím, nemusíte mi už dál nic vysvětlovat. Prosím, ani mi na otázku "PROČ tohle klub v Lešanech udělal" už neodpovídejte "udělej si svůj sraz a Lešany bojkotuj". To není zjevně odpověď na tu otázku. A já se jenom ptal proč, nechtěl jsem na tom nic měnit. Jak jsem napsal, sedmistovku nevlastním (a dokonce ani obrázky a knížky, jak bývá u postižených zvykem) a šotouš nejsem. Prostě mne to jen zaujalo a ... už jsem to tu vysvětloval mockrát, máte pravdu, nechme toho.

Shodneme se alespoň na tom, že já mám právo na otázku a vy máte právo mi neodpovědět?

Za to, že jsem zde kohosi přirovnal k panu Paroubkovi se mu omlouvám.

Adam Št.: Tvrzení č. 2 "Sedmistovky zásadně ne, protože já mám veterána a s nějakýma odrbanýma kraksnama já na sraze bejt nechci." jsem zde položil na základě věty "To je sraz ojetých autobusů, kam bych asi příště se skutečným autobusovým veteránem zřejmě důkladně vážil cestu." Tato věta se zde vyskytla, račte hledat.
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 13:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaká pěkná reklama na letošní lešany je na veteranbusu. Tam to bude asi pěkný jen ty 700 tam budou chybět jen ty 700
AP-76-88 BEST OF RTO
706rto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 13:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad řidič MHD: Vydržte, než Vašemu busu bude čtyřicet, pak je již na silnicích normálně potkávat nebudeme, a kvůli Vaší K 700 budou lidi zastavovat a vyskakovat z aut, aby si jí jako historickou raritu vyfotili za jízdy. Kolik zbývá? Nejvýš patnáct, maximálně dvacet let, a dočkáte se!
Smrt komunismu a socialismu
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 15:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevím, když se pořád rozebírají důvody, proč sedmičky v Lešanech ano nebo ne, jestli tady taky zazněl ten druhý důvod, který na schůzi padl - prostě tam není místo. Jestli se dobře pamatuju, tak minule nás tam bylo asi 38 a bylo to na ten prostor tak akorát...a mimo jiné - taky tam (nevím jestli loni) byl i jedna Oasa, to je už dneska a vždycky bude daleko větší rarita než sedmička, ale efekt na návštěvníky byl tuplovaný než v případě sedmiček...co to tady dělá? To jen tak naokraj...

To řidič MHD: Já Tě znám jen z těchto diskusí zhruba počínaje tím sháněním gumy ke kufrům a nepamatuju žádný Tvůj příspěvek, kdy by ses nestavěl do role ukřivděného, ublíženého, uraženého, aniž by Ti kdokoliv dal k čemukoliv důvod. Vždycky nakydáš špínu na všechny kolem, vložíš jim do úst plno věcí, které nikdy neřekli a které se ani z jejich vyjádření při troše soudnosti nedají vyvodit.Vůbec nerozumí tomu, proč tady diskutuješ, sice máš stejné hobby a téma jako my, ale mám spíš pocit, že se tady potřebuješ vyblejt z nějakých mindráků. Omlouvám se za zvolený výraz, ale tohle je můj dojem z Tvých příspěvků...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 15:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Risan: Ani Tobě nerozumím, i když jsi o poznání konstruktivnější...Ono je to v principu opravdu tak, že pokud existuje jakákoliv uzavřená skupina lidí (klub, firma, politická strana, stát), která má svůj striktně daný okruh členů, tak všem kolem opravdu není nic do toho, co si ten spolek uvnitř upeče a jaké zásady a principy přijme pro své členy nebo příznivce. Oni samozřejmě musejí být srozuměni s tím, že reakce zvenku mohou být souhlasné, nesouhlasné i hysterické, buď riskují ty nesouhlasné nebo musí předem brát v úvahu mínění většiny zvenku (politická strana je toho typický příklad), okolí se podle toho k nim může chovat, může je napadat, ignorovat, nevolit, ale to je tak všechno... Není tam prostě prostor pro diskusi zvenku, že se měli rozhodnout jinak, to je jen a jen jejich interní věc. Možná jsem to vyjádřil složitě, ale do toho, že si RTO klub odhlasoval neúčast sedmiček, opravdu nemá kdokoliv co říkat, pokud není členem klubu a pokud na té schůzi nebyl...je to náš sraz a my určujeme pravidla hry...A rozhodně tím nechci být arogantní, ale takhle to prostě funguje...Proto mi připadá nejkonstruktivnější ta reakce, že si někde někdo založí sraz sedmiček...to je přesně ta správná reakce člověka, kterému tohle rozhodnutí nesedí, ale nechce měnit něco, čeho se neúčastní...
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 16:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 706rto:
Ale já nechci aby kvůli mé karose lidi vyskakovali z vozů, to ste moc nepochopili, no nebudu se v tom dál hrabat.

ad Slim.
Tak je to Tvůj názor, já sám sebe neznat, taky bych jej měl, ale ono by Tě nenaštvalo, že ti žádáš o pomoc a vyprdnou se na Tebe? Když jiní lidi Ti haní bus a pak najednou se ozvou, ale tak snad mam nějakou hrdost, ne chlape... Žádné mindráky jinak nemam, kydat špínu, to nepotřebuji, já sem rád za každé zachraněné RTOočko, Šku a 7mikilo, ale nemam rdá, že se upřednostňuje něco na úkor něčeho jiného. Znovu podotýkám, že ím nesoustředím pozornost na můj bus, ne ne ne ne. Jde jen o princip. Proč třeba nenanpíše RTO klub že tam K 700 chce, ať jim pošlou majitelé fotky na mejla + nějaké info a nějaké 3 kousky nevyberou jako dost reprezentativní a nevystaví je jako exponáty? Vždyť to by taky šlo a neměli byste pak mít onen strach ze záplavy 40 karos. RTO klub by si měl uvědomit jednu věc, že neni monopolem na vše a někteří jeho členové by měli změnit své chování a postoje. Sme si všichni rovni,že? někteří sou si rovnější...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 16:58:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a jsme v tom pořád...proč vnucuješ klubu svůj názor? Oni to rozhodli takhle, protože si myslí z mnoha důvodů, že to tak je nejlíp. Principy RTO klubu stanovují členové RTO klubu, s tím se prostě smiř a vůbec nepokládej ty otázky, které jsi položil teď...RTO klub JE monopolem na rozhodování sám o sobě a o svých aktivitách, a o ničem jiném se tady nebavíme. Nebo chceš Ty rozhodovat o RTO klubu? Tak to totiž zní...Já vůbec netvrdím, že to rozhodnutí je ideální, chápu všechny, co s tím nesouhlasí, ať už sedmičku mají nebo ne, ale nechápu nikoho, kdo ho chce zvenku změnit.
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 17:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Slim:
Ale to je špatné, když se klub nechce aspoň z části změnit dle přání nečlenů. Pak to může dopadnou tak, že klub svrhne sám sebe. Ty třeba budeš mít RTOčko, čistě hypoteticky a členové klubu ti řeknou že linku vzadu máš o 1 mm níž, než je z výroby, tak ti daj příkaz, celý vůz přelakovat, protože se na tom usnesli, ikdyž Tobě se to líbí, jak se zařídíš?

Jinak o několik příspěvků výše se tu RTO klub ohání tím, jak se to vše dělá pro lidi a teď najednou je názor lidí nezajmá?

(Příspěvek byl editován uživatelem řidič_MHD.)
Chmelda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 17:29:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...DG 307
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2737
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 17:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, tak posledních pár příspěvků od některých mi spíš připomíná hledáním argumentu, když vechny došly...

Osobně mám pár vozidel, která se více, či méně řadí mezi histerická. Prakticky i já se mohu cítit ukřivděn, že nemohu jet do Lešan, neb s mým vozidlem mne tam nechtějí. A prostestuji? Prostě nějaký pořadatel zadal kritéria, já je nesplňuji, tak přijedu jen jako okukovatel a držím klapačku. Dnes i já mám možnost pořádat nějaký sraz, tak pokud se mi něco nelíbí na tomto, prostor pro pořádání mám. Místo keců činy...
Mám i několik přátel, co mají bus a nikdo z nich neprostestue, že nemůže do Lešan.

Jak řekl jeden český velikán(já jeho větu upravím do aktuálního kontextu). Prostě s názorem RTO klubu můžeme nesouhlasit, můžeme proti němu protestovat, ale to je tak vše, co proti tomu můžeme dělat.

Ovšem vše má své meze...

A jak ze zaznělo, chovat se tak, jak chce veřejnost, na jednu stranu pochpitelné, natáhnout co nejvíc lidí, organisace něco stojí, ale zas je potřeba lidem ukazovat i to, co jako laikové nepovažují za podstatné, ale z historického hlediska se to tak už může jevit.
Makrelu neumeješ.

1983-2008-25 let od zakoupení posledního vozu Ikarus 280.08 do DP Jihlava
Jura_OV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.81.164
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 18:08:51    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.autobazar.eu/cz/karosa-sl-11-primestsky-id922379.html

http://www.autobazar.eu/cz/sd11-id897319.html

S tím Vás pak do Lešan pustí.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 19:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no, vážení, minimálně týden sem nevlezu, doufám, že už s tutou úchylnědebilní diskusí skončíte.
http://spvd.cz/skoda-bus/
Deryl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 19:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je to diskuze pořád o ničem, kdysi tu bývaly fotky a informace k historickým autobusům....už ať je po srazu!
nějaké názory tady opravdu hraničí s debilitou...
Chuckie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 19:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
mluvilo se tu o SOR 7,5.
Jeden je teď v Kladně ve vlastnictví Lammera a jezdí nějakou linku do Slaného. www.lamer-doprava.cz/Slany.html Zde je jeho foto na Kladenském foru - odkaz

A minulý týden měla nějaké problémy s motorem a předtím dělali nápravu... upřímně - ten bus tam dodělává...
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 19:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tahle diskuze se začíná dostávat do extrému...

Přestože mám doma nějaké to sedmikilo staršího data výroby a počítám s nima do budoucna tak je nevidim jako veterány v pravém slova smyslu. Doufám že udělaji eště nějakou službu než se veteránství dočkaji. Nemám potřebu je někde vystavovat a hlavně zatim nejsou ve stavu na vystavování. Dohadovat se s členy RTO klubu o přijmutí sedmistovek mezi sebe je možná jako dožadovat se v klubu starých Oktávií o účasti s Favoritem.

V současnosti je cena za kterou se dá taková 700 Karosa sehnat asi nejnižsí jaká kdy byla a bude. Náhradní díly jsou k mání za přijatelnou cenu. Ceny nejsou tak natažené jako třeba RTO (ale tam to chápu, před časem to tu vysvětlil pan 706RTO). Tyhle autobusy se určitě zapsali do historie a i když se to někomu nelíbí tak žádná jiná řada v ČS historii zatim tak dlouho v provozu nepřežívala. Hlavně tyhle busy jsou pamětníky přechodu ze socialismu do kapitalismu, začátky soukromého podnikání v dopravě,... Takže pokud by se chtěl někdo takovýho vozidla ujmout je nejvyšší čas. Obzvlášť teĎ když nastává doba histerického šrotování čehokoliv za masivní mediální podpory a prezentace různých zelených pomatenců. Takže je na nás aby sme bojovali proti tomuhle a nevyhazovali dnes už zastaralá vozidla co eště nedozrály do veterána (pokud to neni úplnej vrak) za každou cenu.

Svým způsobem historická je už i řada 900 jako cokoliv vyráběné pod dnes již bohužel zaniklou značkou Karosa. Stejně třaba Liaz a další zaniklé chlouby ČS Průmyslu.
Nevím co vede majitele k jejich vlastnění, provozování, renovování... Doufám že je v tom něco víc než pobavení rodičů s dětma na srazech. V takovém případě bych doporučoval provozovat kolotoč. Ten by možná udělal větší radost. Podstatou by mělo být uchování určité technické památky a hlavně potěšení majitele ! A tak to alespoň já.
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
Sxman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 20:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Busmaniac: Přesně tak, 700 jsou dnes nejlevnější jaké kdy byly a budou. Stačí se podívato pár příspěvků výše na dokaz Jury_OV. Kupte si dneska za stejnou cenu za jakou máte ŠX 5-7 sedmistovek udělejte si z nich 3 pěkné, na 10 let je někam schovte pod střechu a za až je vytáhnete budete mít veterána vpodstatě zadarmo.
Karosa ŠL 11!

Stránky o autobusech řady Š 11 www.sx11.ic.cz
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 20:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

řidič_mhd: 1. Ptej se klidně na cokoli, pokud to bude v rozsahu mých znalostí, možností a vědomostí, rád odpovím. 2. "patent na rozum": Jestli tam maj ještě atmosféráky tak já bych se jel svézt. Tys ale určitě jezdil turbama (už ti to hlava bere)? Předně řada 700 je řada 700, která se vyráběla v letech 1981-1997, takže na veteránské akce je hodně mladá a nepatří tam. To je stejně jako by jsi tvrdil, že Slimův šestikvalt (a Slim mi dá jistě za pravdu) je něco zcela jiného než Erťákova ŠD11 r. v. 1981, při čemž všichni víme, že i když Slimova ŠD11 má mnohem větší historickou i materiální hodnotu než Erťákova, ALE POŘÁD SE JEDNÁ O ZÁSTUPCE JEDNOHO TYPU, A TO ŠD11, RESPEKTIVE REPREZENTANTY ŘADY Šx11. 3. Ale to je špatné, když se klub nechce aspoň z části změnit dle přání nečlenů. - toto je co za blábol? Mám to chápat tak, že jedině ty máš ten nejlepší a nejsprávnější názor a my všichni ostatní nechápající a demagogičtí jej musíme příjmout a zařídit se podle něj??? - Mě to, nemohu si pomoci, přesně takto zní, takže o5 patent na rozum. 4. Pokud si přečteš pozorně můj příspěvek ze včerejška, tak se dovíš, že sice píšu "ostatním je do toho KOLOVÝ", ale zároveň vysvětluji, že "autobusy, které lze v různých obměnách a mutacích potkat v běžném provozu mezi veterány NEPATŘí", takže vysvětlení, ke kterému se vracím i zde v bodu 2. můj příspěvek nepostrádá. Ono se totiž může stát jako předloni, kdy do Lešan dorazil zachovalý atmosférák C734 r. v. 1986, že se u něj zastavil majitel středně velké dopravní firmy a trefně poznamenal, že neví, co toto dělá na srazu historických autobusů, ale na linku by se mu hodil.

Slim, Busmaniac, 9_tr, Chmelda, Erťák a ostatní: díky za podporu.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 21:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, prostě někoho jen strašně štve, že nejezdí na žádné srazy, zatímco majitelé RTO a Š11 ano. Závist, nic jinýho. O NIČEM JINÝM TU VLASTNĚ NENÍ ŘEČ. Viď řidiči mhd (teď už jsem bohužel musel jmenovat)...

Nechápu, kde se bere ta logika, že když je to RTO klub, tak že musí do Lešan brát i K700.
Ano, česká povaha. Proč si zakládat něco sám, kde budu svým pánem, když můžu kecat do činnosti jiným ?

Já osobně nechápu, co by mě mělo na nějaký starý 700 na nějakým srazu zajímat víc, než třeba RTO nebo Š11 (a to mám prosím pěkně K 700 nejradši). Pokud jde např. o atmose, tak spousta věcí, co bych zrovna já chtěl vidět, je někde po podlahou, v motoru nebo pod plechy, což mi asi dotyčný neukáže, protože si odejde na kafíčko. A z viditelný jiný zadní nápravy, jinak vyvedenýho výfuku a podobně se opravdu nepřipo. To je asi tak i jeden z důvodů, proč není 700 atraktivní.
www.doz.estranky.cz - střední opravy pražských autobusů
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 21:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Mr_proper:
Nikdy sem nikomu nic nezáviděl, nemam to v povaze.

Dobrá, RTO klub je RTO klub, vystavují RTO a k 700 prostě do Lešan nepatří.
vejfuk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.225.212
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 23:16:15    Odkaz na tento příspěvek  

Jéé, tady už je to skoro tak pěkné jako v diskuzy o železničních muzeích.
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 23:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: p.s.: ten že by jí poslal na linku jí ma dnes doma. A už jí má jako veterana.
AP-76-88 BEST OF RTO
Jura_OV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.81.164
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 23:52:16    Odkaz na tento příspěvek  

Vážení příznivci hist.autobusů,
jak jsem již řekl i napsal, zajímají mě především technické věci a ať vůz jezdí, než kokotiny typu ,,od kdy je na voze šroubek M8,75 a od kdy zelená bužírka. ------
Ovšem tato diskuze je síla a nedá mi mlčet.
Minulý týden o tomto čase jsem byl u Josefíny v Praze - Podolí. Ač jsem z Dálného východu, povedlo se mi do Práglu na výroční členskou schůzi přijet. ( Oftopik pro debily - každý spolek ze zákona má mít tento sejšn 1x za rok).
***
Byl bych moc rád, kdyby mi někdo z očí do očí řekl, to co napsal výše v diskuzi o členech RTO-Klubu.
Náš region je sice razovity - syce se i bližime do Evropy - Kurva ale i přesto asi bych mu za ty cypate kecy vyrazil zuby.
***
Upřesnění pro neznalé - členové RTO-klubu jsou normální milí živočichové, bez sklonů k diskrimanaci majitelů K700 a vyšších řad. Jsou to lidi, kteří věnují svůj volný čas proto, abychom se mohli radovat z autobusů minulého století, a mezi jinými pořádají sraz v Lešanech.
A ještě malý detail - vlezné do klubu je 500,- Kč/rok. Aby se pokryly náklady spojené na provoz klubu. A na VČS hospodář/pokladník přednesl zprávu o hospodaření, v souladu S PLATNÝMI ZÁKONY O SDRUŽOVÁNÍ OBČANŮ. Takže ještě jednou - ti lidi - zejména vedení klubu - obětují pár kachlí a volný čas ( jsem hrdý, že můžu být v tomto spolku), aby se další mohli přijet ukázat, předvést a mnohdy ještě navázat obchodní kontakty - ( protože prachy jsou až na prvním místě). Ale to mnozí nevidí.
***
TÍMTO ZNOVU DĚKUJI VEDENÍ RTO-KLUBU ZA JEJICH PRÁCI !!!!
Jura_OV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.81.164
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 23:58:48    Odkaz na tento příspěvek  

Pak jedu dom na vychod - pustim internet - v nedělu večer kuknu na Kokot-report a sem v šoku (jo sory-K-report - maly překlep). Čekal jsem foto, kdo už vytáhl miláčka ze stodoly a jak mu startoval - a ejhle změna tematu - tož to je vydup - to sem nečekal.
***
Slim zmiňoval, že před 2 roky byla na srazu OASA - ale pokud vím , tak ji nechali v Týnci, kde si ji šoťáci šotili, a do Lešan se rozpustili v RTO a Šx a pak jeli zpět - a dál do Křečovic. Co brání K700 přijet do Týnce v obsazení 40 cestujících, nechat tam své vozy , vyfotit se, odjet/přijet do muzea z někým z R/Š, jako to udělali OASáci? Pokecat a třeba příště bude jinak ? Tady se spousta lidí jen hádá, a skutek utek. Daleko jednodušší je dělat krky na netu než naleštit miláčka přijet a stát třeba jen bokem hlavního dění.
Kluci, není to náhodou o tom , že umytí vozu=čas, nafta=peníze, a v reeálu přijedeme třeba z města XYZ ve 3-5 lidech, vyjde to draze,zabitý čas, bude nás fotit 3-7 lidí, no to je lepší se už v březnu na netu pohádat, urazit, a nepřijet a říct - ONI nás nechtěli - a rázem mám uštřených pár litrů a hurá na pivo !!! ALIBISMUS !!!!
Napsali jste někdo na RTO-Klub, ,,nemohli bychom si dát do Lešan naši K7 ???? Jo ? A Kdo ?
A vůbec - kdyby se k7 povolily - kdo by přijel ? Tož se ukažte ? Tak to napište, kdo měl zájem !!!
Koho RTO-klub vyšikanoval !!!

A ezli je někdo taky ukřivděny, tož v Lešanech ať se stavi ku nam do ostravske Ešelky na štamprlu velkopolomskeho kalvadosu na udobřeni.
Jo a v patek už pijem na Živohošti - už se těšim na Lukaša a ty potahy na Ešdu už mam v pytlu - však ten co je bere už vi o co de - hlavně ať vezme ten fernet / 1l.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 07:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erťák: Já vím, a je tím pádem v dobrých rukou, ale nechtěl jsem na něj ukázat prstem. Mmchd mám pocit, že se cca za 2 hodiny uvidíme
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2589
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 18:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jura OV: jojo, s tou Oasou to bylo tak domluvené, ale nenechali jsme jí v Týnci, ale odstavenou v areálu TM Lešany v místech kde nám pořadatelé vyčlenili místo. Minulý rok s Karosou LC735 jsme jí tam také měli. Tímto děkuji za tuto možnost organizátorům. Přece jen přivážíme každý rok plnej autobus zájemců o techniku. Je nám ale jasné že místo v dolní části už není skoro ani pro "historiky".


ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8392
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 19:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, byla u nás dnes doslova ze dne na den vyřazena jedna Karosa, pokud máte někdo zájem o pěkné původní sedačky do budoucích veteránů (většinou ze zadní strany nepotrhané a seshora neošoupané), ozvěte se:

STÁVKA! PRYČ S KINDERMAFIÍ Z TOHO, CO KDYSI V DÁVNÝCH DOBÁCH BÝVALO K-REPORTEM!
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 21:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi tak sorry, nechtěl jsem nikoho nasírat. Jen jsem chtěl zjistit, jestli třeba klub necítí nějakou společenskou odpovědnost za svůj obor. To je to, co odděluje amatéry od profesionálů. No a místo o své odpovědnosti všichni psali o svých právech (jak už to často bývá), která se jim zdála být několika řádky fóra dotčena.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 21:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Risan: Ok, a platí pro Tebe stejná výzva jako pro řidič_mhd - stav se někdy na kus řeči a pár piv a sám poznáš, že členové RTO klubu nekoušou
Sxman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 21:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná by z toho ještě někdo něco vytěžil, na jiném místě tohoto fóra
Karosa ŠL 11!

Stránky o autobusech řady Š 11 www.sx11.ic.cz
Jura_OV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.81.164
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 23:18:10    Odkaz na tento příspěvek  

TO: Repelend

Podobnost čistě náhodná !
0_251
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 7-2007

Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 12:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že diskuze o historičnosti sedmistovek bude ještě dlouhá, né-li nekonečná. Přitom to tady bylo tisíckrát řečeno .....

... to je fakt diskuze o historickejch vozidlech. Nebo takhle, je to spíš hnus to pořád dokola číst, když pár "b*bečků" to nepochopí.
Karosa C734.00
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 14:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc zbytečná, vždyť pro obdivovatele sedmistovek tu máme už dávno Země živitelku...
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Pozor! Zúčastni se tramvajovo-trolejbusové expedice Polsko 2009 - více tady
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 15:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jiné agro akce. Třeba zahrada čech.
AP-76-88 BEST OF RTO
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2268
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 15:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A možná by nebyl špatný i takový koncert Evy a Vaška pod Řípem...

kdy, že to tedy je ? Četl jsem někdy v květnu, ale kdy přesně né...

(Příspěvek byl editován uživatelem fedos.)
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 17:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Evu a Šaška když tak.
AP-76-88 BEST OF RTO
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 18:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eva a Vašek (jak by řekli medúzáci Ema a Stašek) už neletí, teď frčí Jirka Bosák .
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2270
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 18:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, ale Bosákk by měl mít povinně na koncertu pouze vozy jisté firmy z Dobříše...
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 19:52:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý večer,
dneska sem byl po 3 měsících spánku oživovat moji karosku C 734.00. Pro někoho tu nenáviděná, pro někoho milovaná. Start se povedl, baterie dobity. Nafoukala taky krásně, bufík funguje, elektrika v cajku. Jen se po*rala spojka a festově. Nezabírala a byla volná jako v osobáku. Tak sem si pozval jednoho kamaráda na pomoc, celé sme to rozebrali, sundali dekly, povolili šrouby, spojka ale trucovala, odvzdušňovali sme, ale pořád nic, nezabírala, to už mi začla tuhnout krev v žilách. Tak men napadlo, on bude asi v háji spojkovej válec, tak sem ho sundali a taky že jo, bylo to válce a to tam je novej jen 4 měsíce. Nasedli sem do auta a jeli koupit novej (shánějte spojkovej válec v sobotu odpoledne) i sehnali sme. Namontovali sme novej, dolili brzdovou kapalinu a už to jelo, už to chroupalo, cvakalo, šoupalo. Opět sme odvzdušnili a už to jezdilo jak po másle. Tímto mu děkuji za nezištnou pomoc. Pak sme tam vyměnili bzučák, přerušovac směrových světel. No práce dost a byli sme jak, no, jak prasata. Jo a Busmaniacu dík ještě jednou za ten minulej týden, máš to u mne. Dokoládám pár fotek jak to asi vypadalo...

http://www.postimage.org/image.php?v=gxdGFsr

http://www.postimage.org/image.php?v=aVqdRw9
http://www.postimage.org/image.php?v=PqpKQFr
http://www.postimage.org/image.php?v=gxdIaeS
http://www.postimage.org/image.php?v=aVqg1I0
http://www.postimage.org/image.php?v=gxdIEaA
http://www.postimage.org/image.php?v=gxdIQEi
http://www.postimage.org/image.php?v=PqpNiji
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 3-2006

Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 22:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Chmelda ( příspěvek 161 ): Tak ten TR houseboat skutečně existoval ( existuje? ) a byl opravdu udělán z vyřazeného trolejbusu Tatra T400. Tolik jen pro doplnění.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 3-2006

Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 22:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad řidič mhd: Já zde na tyto autobusové záležitosti většinou nereaguji, ale ten atmos je fakt pěknej . Něco takovýho by se mi domů taky líbilo .
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 08:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pavel358:
Dík, ale věř, že sou o moc hezčí atmosy než mam já, já se to snažím udržovat, ikdyž občas nevím a musím mi radit matadoři... Kupříkladu sme včera opravili tu spojku, ale zas si vymyslela to, že nebude topit, teplota 80°C, čerpadlo zapnuté, kohouty otevřeny a netopí... Asi tam bude málo voděnky, uvidíme no...
Přikládám video, jsou to opravdu její první metry s opravenou spojkou, kilometry nás snad čekaj, teď musím přijít na to, proč to netopí, ale bude to asi tou vodou.

http://www.youtube.com/watch?v=onxKrZ1eKAQ
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 09:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A odvzdušnil si to? Na chladiči máš odvzdušňovák.

Kurňa hledám fotku a nemůžu najít. Ještě by měl být ventilek k topení u náporáku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Aresák.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 11:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TO řidič MHD? Neodpustím si drobnou jedovatost - Ty jsi tady vyrozuměl, že Tvoje 734 je pro někoho nenáviděná?
Člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 12:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím,že tak pěknej autobus lidi nemůžou nenávidět.K tomu topení,asi tam bude opravdu málo vody nebo to chce odvzdušnit.
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 12:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Slim:
No, dříve ano, padali tu slova o tom, jak bude zubožená, jak se mi rozapdne pod rukama atp.. nechci to tu ale rozebírat, páč by se to zas obrátilo proti mne. Došla ti SZ? Ozvi se, potřebuju s Tebou něco probrat... Díkys. No co se týče toho topení, doleju vodu a odvzdušním to, jinak vím, že odvzdušnňovák je na chladiči nahoře. Spíš jestli byste mi neporadili čim to ještě může bejt...

Ad člověk:
Dík, až bude pěkně budu stříkat disky, měnit rezaté plechy, něco je chycený pod deklem baterií. Pak budu špekulovat proč nechce svítit žárovkové osvětlení. No, jaro klepe na dveře...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 12:51:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaká SZ mi měla dojít? Nedošlo mi nikam nic...
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 13:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

řidič mhd: Promiň, nenapadlo by mě, že tam máš málo vody, to je první věc na kterou bych se po zimě podíval, pak bych odvzdušnil. Potom bych hledal dál. A ne, že to víš, ale ještě si to nezkusil.
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 13:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Slim:
Poslal sem po druhé, snad technika nezklame.
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 13:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Aresák.
Jj, ale já to chci zkusit až tam tu vodu doleju, jako sem to myslel, tak, abys něco zbytečně nehledal, nebo nešpekuloval... Chňápeš?
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 13:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chápu, tak dolij, odvzdušni a snad to bude dobré.
Atmák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 10-2006

Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 17:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se po pár dnech vrátil z výletu a nestačím žasnout, jaká tu proběhla diskuze . Ale doufám, že už každý řekl své bude to ukončeno. Tady je krásně vidět, jak se dobře píše doma od klávesnice, zcela zbytečně se vedou žabomyší války (z nudy), přitom spory jsou uměle vyvolané.

Podívejte se na paralelní železniční diskuze, zejména Mladějov či různé další (železniční muzea a spolky). Tam došlo k dost značnému rozvratu, nenávisti mezi kluby nebo uvnitř spolků, po nadšení 90. let přišla studená sprcha.
I když jsou majetkové a různé další poměry mezi gumokolními nadšenci podstatně jednodušší (většinou odpadá společná správa budov, kolejí, expozic), nemá smysl vnášet nevraživost a předsudky. Táhneme za jeden provaz, určitě se najde mnoho osobních neshod, ale nenechme to prostřednictvím stupidní internetové diskuze dostat tak daleko, jako u některých železničních muzejníků (mezi které taky teď už patřím - pardon, malá reklama - http://www.spdz.estranky.sk/). Vždy si to nakonec odnese technika, o kterou nám jde.
Myslím, že RTO klub je právě dobrou ukázkou toho, že to jde. Stačí se přijít podívat na sraz, jako jsem to udělal teď já.

A teď reaguji na něčí připomínku, ať se tu zas objeví fotky z "probouzení" a navazuju tak na řidiče mhd. Zároveň jsou to první uveřejněné fotky (nick neberu v potaz) tohoto autobusu na K-R



Jinak se spojkou bude taky hodně práce, vůbec se jí nechce vystavovat..
COACHWORK BY
K A R O S A
CZECHOSLOVAK LEADING COACHBUILDER

řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 18:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Atmák:
Tak já s odstupem času si taky řikám, že některé me reakce a výpady na RTO klub byly zbytečné. Tímto se mu omlouvám, sem hold blbec no, ještě jednou se omlouvám.
Hezká ŠD, jak já bych se chtěl svézt něčím podobným. Hele, Tobě asi nemusim řikat nic, pač si machr v oboru, ale podivej se na hl. válec a na pracovní válec u spojky, mne by nenapadlo se tam podívat, řikal sem si, to je nové, to je blbost aby to bylo v ha*zlu, ale bylo to v ha*zlu, vyměnilo se to a bylo to v cajku. Odvzdušnit a už to pak jede... Jak, ale říkám, Ty si machr. Já jen musim vyměnit některé žárovky co popraskaly, ale to už sem i dělat nechtělo, páč sem byl celej od oleje, vody a brzdovou kapalinu na sobě cítím ještě teď... Jinak na netu sem našel taky záběry z nějakého probouzení...

http://www.youtube.com/watch?v=gUe3tIgGxsc

Ad Slim:
Už došla SZ?
Karosa C 734.00
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 30. března 2009 - 11:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: díky za pozvání, rád někdy přijmu. Ale je mi líto, že vznikl dojem, že si myslím, že členové klubu koušou. To si nemyslím dokonce ani po té, co jsem se dočetl, že "Byl bych moc rád, kdyby mi někdo z očí do očí řekl, to co napsal výše v diskuzi o členech RTO-Klubu. Náš region je sice razovity - syce se i bližime do Evropy - Kurva ale i přesto asi bych mu za ty cypate kecy vyrazil zuby."
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 30. března 2009 - 15:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kuk:

http://www.aukro.cz/item596850633_autobusy_csad_kniha_1969.html