K-report
 

Archiv do 5. března 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Železniční muzea a spolky » Archiv do 5. března 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petruška
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 12-2008
Odesláno Pondělí, 23. února 2009 - 16:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak a teď v tom mám hokej uplně. Tak nakonec MDT prodalo karkuli ŽMZ, nebo jak to je? Já jsem koukla do té karty a majitele jsem nenašla, kdo teda je, nebo není. Nebo jako, že by MDT vstoupilo do nějaké užší spolupráce s ŽMZ??

A nebo naopak kluci z MDT chtějí ve spolupráci s ŽMZ ucelenou expozici Hydraulik. Protože V36 už v KŽMZ je, teď přibyla T444.0078 a zbývá jen T444.1,2 a T334.0(rosnička). Zdá se mě to jako nejlepší počin, co by mohl vzniknout, pokud tedy MDT a KŽMZ tohle chtějí. (jak jsem četla, dřív to byl u MDT jejich cíl). Bylo by to pro mnohé moc krásné překvapení a já sama si myslím, že by si tím MDT zvedlo hodně pověst.

A když to tak není, tak jako to teda je? Pamatuju si, jak tady SAXI napsal, že si pojede pro jejich karkuli. Teď, když je vlastně jasný, že se jim snažil karkuli ukrást. Jen prostě čekal na to, že se před nim Ocelot pokaká a doklady k ní vydá. Jenže Ocelot se nepokakal a místo toho se SAXI tímhle řadí k Poctivé nostalgii. Ale právě nevím, zdali vkladem karkule do KŽMZ o ní MDT přišlo a nebo je to jen, že se ní teda budou prezentovat na akcích. A ty čísílka co tam jsou u každého vozidla jen říkají, že karkule je třetí. Ale nevím, jestli je to nějaká třetí jako zastavená, nebo jako na prezentaci hotová, nebo jako před zprovozněním, nebo jako s nějakým břemenem. Nechápu to.

Jsem blbá blondýna a nějak mě to nedotejká.
Odpoví mě někdo?
Mloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 23. února 2009 - 16:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petruško T444.0078 bude zachována pro další generace. Myslím, že každému může být jedno, koho T444.0078. Ti co přiložili ruku k dílu to vědí a zdejší hlásná trouba (k-report) to vědět nemusí. A pokud děláme muzejničinu pro lidi, tak sama dobře víš i od táty, že ti co se přijdou na lokomotivu podívat (hlavně rodiče a děti), jdou za cílem tím, užít si hezky den a odnést si z něj ty nejlepší vzpomínky z té atmosféry kolem. A to zdali tam bude stát 15lidí a nebo jeden člověk a na sobě bude mít napsáno majitel jim bude upřímně jedno. A tak to má přece být. nepřišli si prohlížet členy klubu, či majitele loko (jako soukr. osoba), ale to vozidlo. A při téhle odpovědi bych to nechal být.
* Ten cíl by byl krásný, ale nechme se všichni překvapit. ŽMZ Zlonice je především expozice vázaná na cukrovarnícké lokomotivy.

Východočech Nevím, kde berete tu jistotu, že by ona zmíněná lokomotiva by byla zprovozněná. Nebo Vy jste měl doma peníze pod polštářem uložené a v ten den kdy jí sundavali jste si uvědomil, že již jsou Vaše peníze na nic? Já si myslím, že je důležité, že je lokomitva hlídaná a má majitele, který se o ní dobře postará. A tím nechci poklonkovat TČ, ale na tohle každej od fochu hledí. A to, že jste se třeba o něco snažil a nějak to nevyšlo. Neplakejte. My sami se teď také o něco snažíme a víme, že na 80% nám to nevyjde. Ale ten komu by se to povedlo, to budeme přát, protože víme, že u něj je pak možné, že se to vozidlo může mít třeba o kus lépe. A i Vy můžete klidně spát. Lokomotiva se má také dobře a také třeba o kus lépe. A kdo tvrdí, že třeba ta X let nebude také provozní. Ale to už je na jinou debatu.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 23. února 2009 - 20:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele Koky, celá blbá debata (ze které mi nakonec zbude jeden kolega, co se mnou nepromluví, a jedna holá ....., kterou na mě vysadil jinej) vznikla díky Tobě. Tak by bylo fajnový, kdyby Tvůj příští příspěvěk byl o tom, s kým ses už vyrovnal. Bdi, že ten spolek, co se teď Lancelot snaží zachránit, vedl někdo před ním.
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 23. února 2009 - 21:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.Č. konečně svatá slova.
Mloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 24. února 2009 - 00:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky už se na tom pracuje. A mnohým se to líbit nebude.
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 24. února 2009 - 14:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mno já bych se do toho s dovolením vložil. Je pravda, že spolek vedl někdo přede mnou, s tím souhlasím, Koky to taky uznává. Ale v mnohých problémech on ani nefiguruje. Když se ve Slaným překopnul kabel, tak průšvih měl být na všechny a všichni měli platit a dostat trest za obecné ohrožení(spis jsem četl, vím o co jde),ale ten "blbec" to vzal na sebe, protože jistí členové spolku by mohli přijít o práci a najednou z ničeho nic všichni poslali odhlášku z klubu a ještě k tomu chtěli sešrotovat T444 a rozdělit si peníze. Zbyly jenom dluhy, hromada nedodělaných věcí a oči pro pláč. Pak jsem do spolku vstoupil já a jediné, co se dělalo bylo to, že se nesmyslně leštila T444 a dělalo se pro ní zázemí v podobě topírny na dole Scholler. Vrtalo mi to hlavou celý, proč se patlat pořád jenom s tímhle a mít pořád tak špatné jméno a přemýšlel jsem, co dále. Občas nějaký ten dobrý nápad padl a Koky poznal, že jsem takový vůdčí typ a vždy to myslím s muzeem dobře a nehledám v tom vlastní příživnictví, či přivlastnění si některých mašin. Od té doby se hodně radil se mnou a mě napadl geniální nápad- Mayrovka. Bohužel záhy jsem zjistil, jako jsme udělali chybu. Nastaly další problémy, vedení skanzenu nás jenom kvůli pověsti osočilo z toho, že za naší éry se ztrácí šrot z areálu apod. lži, navíc OKD nebylo schopné udělat smlouvu a vše se jenom protahovalo. Dokonce se i kvůli dluhu dnes již bývalých členů spolku měla šrotovat T444 přímo v areálu dolu Scholler, aby se uhradil dluh oné společnosti, která topírnu vlastnila. Sedl jsem si s Kokym a napadl mě geniální nápadna přepravu T444, on vše propočítal a o přepravě bylo jasno.Jenomže se ještě musel vyřešit dluh oné společnosti. Špekuloval jsem a vzal to celé do svých rukou, zavolal jsem právníkovi té společnosti, všechno mu vysvětlil, dohodl se s ním a bylo to. Člověk musí jenom umět otřevřít hubu a slušně mluvit česky. Tou dobou jsem splnil poslední jeho podmínku předání vedení muzea a bylo to. Jenomže nastaly problémy v podobě oněch dluhů. Jeden z nich, jehož pravda nakonec vyšla najevo, vyřešil Koky ještě s "legendárním" pánem, kterého nebudu jmenovat, ale on sám ví, o koho jde, nerad bych pak dostal zjebáno od něj a já tím, že jsem nebyl línej otevřít hubu a za 5 minut 12 se to všechno vyřešilo a snad se to blíží k vytouženému konci. Takže nejen já něco dělám, ae i Koky, který je stále právoplatným členem výk. výboru MDT a musí se snažit i on, což také dělá...

Co se týče T444- k tomu se zde vlastně vyjádřil už sám Mloko, takže nebudu psát více, snad jen to, že se má dobře...

Tohle celý píšu jenom pro ty špekulatéry, kteří pořád si myslí, že za všechno může Koky a všechno podělal Koky a že já jsem ten bůh, kterej to vyzvedl ze dna..To není pravda, díky jednomu velice hodnému člověku a díky snaze Kokyho(mojí taky, ale sebechvála smrdí)se to snad vyřeší..

Přeji hezký den
Petr Šikýř
"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
smích
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.39.146
Odesláno Úterý, 24. února 2009 - 22:28:14    Odkaz na tento příspěvek  

a slušně mluvit česky..... smííííííííííííííííííííííííííííííích
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 25. února 2009 - 13:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kupodivu sem patřící hádanka pro chytré hlavy: Víte, co mají společného NATAŠA BOROWSKÁ, MAX HORLACHER a CANTINA SOCIALE COOPERATIVA DI SOAVE - SOCIETA' AGRICOLA COOPERATIVA CANTINA SOCIALE COOPERATIVA DI SOAVE - SOCIETA' AGRICOLA CO?
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 8-2006

Odesláno Středa, 25. února 2009 - 13:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ŽMZ taky není zcela bez chyby. Našemu spolku dluží telegrafní pásku, ale soudit se proto nebudeme.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 25. února 2009 - 14:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nech ŽMZ na pokoji. Pásku vám dluží unavená fyzická osoba T.Č., která vás tímto prosí o posečkání, než ji v tom chaosu najde
A ještě malá nápověda pro chytré hlavy: MAX HORLACHER, CANTINA SOCIALE COOPERATIVA DI SOAVE, Nataša Borowská

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Petruška
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 12-2008
Odesláno Středa, 25. února 2009 - 18:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomu už říkám objev století. Takže SAXI, teda nepravej SAXI se může jít rovnou bodnout i s tím cirkusem co ve Zdicích má. Pokud chápu dobře, veškeré smlouvy co má na "firmu" nebo hlavičku "SAXI" jsou neplatné??

Je vůbec takové jednání trestné nebo ne?? A jak chápu dobře tak tady RŘ pošpinil pověst MDT (to snad zaregistrované je), a sám se tady silácky posmíval nad tím, že jeho firma SAXI je pošpiněná a hlavně jak SAXI utrpělo újmu. Těžko asi výše uvedení (od ŽMZ) ví o tom, že SAXI (jako ti opravdoví) měli kdy vůbec něco společnýho s dráhou, natož nějakej vozejk. Ovšem je pěkné, že na pohlednicích a materiálech od RŘ, jsme mohli vídat po dlouhá léta předvěst a u toho název SAXI. Co budeme vídat teď?? Nevím...

Já, pokud se tu dozvím, že SAXIho smlouvy jsou neplatné, hned budu vyzvídat, kde a co jako SAXI na firmu vyjednal a udělám přesně to, co klukům on chtěl udělat s jejich Karkulí. Ale to se nechám překvapit, co se dozvím od kamaráda, co dělá právníka. Už jsem to tátovi říkala a jemu by se "SAXIHO" Rosnička líbila. A s obytňákem velmi líbila. A zjistit, tu nádhernou věc, že smlouvy jsou neplatné, tak doufám, že se kde kdo přiživí. A ještě se chci zeptat: Pokud by ty smlouvy byly neplatný, tak co výtopna ve Zdicích?? Tak je taky k mání, nebo jak??

A jak je to s registrovanejma ochranejma známkama?? Je to trestný, když je použiju a prezentuju se tím dlouhá léta??

Trancátko, to asi koukáš jak se Radimek vybarvil. To asi nikdo nečekal. Ani já blbá blondýna

Jsem jen blbá blondýna (jak říká táta), ale takovejhle životní kopanec, to může snad udělat jen nedospělé dítě. No ještě, aby jsme se dozvěděli, že MDT je nezaregistrované a budu si snad myslet, že se potkali dvě nevědomé existence.
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 25. února 2009 - 20:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petruško, každý se může dočíst, že "muzeum" ve zdické výtopně provozuje právnická osoba SAXI, Chyňava 223, 267 07 CHYŇAVA. no a ta právně neexistuje. O pánovi, kterého uvádíš jsem se na stránkách www.saxi.cz nedočetl. Sám se divím, že na nás z nich nekouká SAXI , copak říkáte na tohoto malého SAXIho? Elegantní že?

"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2567
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 25. února 2009 - 20:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trainzaklancelot: mam hezčí
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. (K.H.B.)

ICQ 264305638
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 25. února 2009 - 20:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vidíte, jaký jste hlavy otevřený. Jináč se známkama je to zjednodušeně takto: Jestli někdo ke jménu firmy nebo na svých produktech používá v příslušných státech pro podobnou činnost značku SAXI, má jistojistě od MAX HORLACHER postoupena pro tento účel práva. Páč se také zabývají vozidly a v ČR je známka platná, může v opačném případě dojít k mimosoudní dohodě, nebo k soudu. Otázkou je, zda si náhradu za poškození jména v případné kauze "zapůjčený vozík" umí lépe než Lancelot vymoci MAX HORLACHER
A bejt tedy žalovaný, tak drze tvrdím, že jakmile jsem na smlouvě spatřil ochrannou známku nadnárodní společnosti, vůbec mě nenapadlo, že by vozidlo nebylo pojištěné. To by pak svědek "Horlacher" asi kulil voči
P.S. Koky, už ses mimosoudně vyrovnal?

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Mloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 25. února 2009 - 21:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď je míč na jejich straně.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. února 2009 - 21:05:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jestlis míč v pátek poslal směrem ke správné brance, může přijít odpověď už zítra. Čím dřív, tím líp a hlavně abys byl připraven k včasnému převzetí. To neustálé chození s flintičkama po hraniční čáře je nudné a při dlouhodobém leštění nukleárních hlavic hrozí únava materiálu. Jeden z Vás to nepřevezme a jaderná katastrofa je na světě. V takovém případě prohrajete oba.

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Franta_z_pp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 27. února 2009 - 14:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...aby to tady nevypadalo jako fórum pro hádající se subjekty...
aneb nový Miláššek.. Jelčany 27.2.09 - 11.53
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 27. února 2009 - 15:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda, Fando, kde všechny mašinky budou bydlet? Nápisy na náraznících jsou kamufláž výrobce anebo zhodnocení stavu stroje? Přál bych vám to druhé a kdyby v těchhle barvách stroj zůstal, bylo by to taky fajn.Snad ty sprejerský hámotiny půjdou rozumně dolů.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 27. února 2009 - 17:40:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hasskýpěkně, vypadá dost dobře a ladí barevně i k obloze... Gratuluju ! motorová myš
Obecně vzato pravda neexistuje, jsou pouze různé úhly pohledu na lež...

http://fotomysak.bloudil.cz
http://zeleznicka.bloudil.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6045
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 27. února 2009 - 20:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trainzaklancelot: Petruško, každý se může dočíst, že "muzeum" ve zdické výtopně provozuje právnická osoba SAXI, Chyňava 223, 267 07 CHYŇAVA. - nic proti, ale kde tam vidíš, že je provozovatelem (neexistující) právnická osoba?? Já nikde. Jediný, co tam vidím je "Obchodní název". Uznávám, že to vypadá řekněme "zavádějícně" a že kolem samotného názvu SAXI můžou být i nejasnosti, ale pokud si myslíte, že by R.Ř. uzavíral smlouvy, vydával publikace, provozoval muzeum a dělal kupu dalších věcí zcela bez opory v zákonech, řekl bych, že jste bláhoví. Mmch, to, že někoho nemůžete najít v OR, ARESu atd. nemusí vůbec nic znamenat a taky to neznamená, že dotyčná osoba nemůže mít v nějaké společnosti nějaký vliv či pravomoce...

PS: I z domu (s nesrovnatelně omezenějšími možnostmi) jsem snadno dohledal, kdo je provozovatelem muzea ve Zdicích. I z toho mála mi je jasné, že se radujete zbytečně. Možná R.Ř. nějaké máslo na hlavě má, ale těžko tolik, jak se zde snažíte prezentovat...
Franta_z_pp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 27. února 2009 - 21:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kovářskej: mašinky nejsou k tomu aby bydleli, to je jen mylná domněnka některých muzejníků, mašinky jsou k tomu aby jezdili!
Hámotiny stříbrné, pokud se zadaří, o veekendu slezou- snad!
Stroj tak zůstane neboj, akorát by mělo zmizet trochu té lidové tvořivosti, žuté entlování nárazníků atd.
Myš: díky!
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 27. února 2009 - 22:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo Franto, jsou lepší obrázky. Pro radost, bez závisti, bez podrazů, bez pomluv. Proto to přece děláme. My tedy ale měli mašinu "OK" modrou jen chviličku a je to už skoro 10 let. Navíc jsme ji hned načernili. Jinak vám samozřejmě blahopřeji.

Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 27. února 2009 - 22:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všem se omlouvám, jen pro pana doktora práv Jenu:
Vadný, je 4. řádek, jestli tedy vydržíte číst až tak dalleko. Ono "Vítejte na stránklách firmy SAXI" znamená, že je provozuje firma a vzhledem k názvu, osoba právnická (jináč musí název firmy vždy obsahovat jméno a příjmení). To nic nemění na tom, že pan R.Ř. udělal kus poctivé práce ve vydavatelské činnosti.
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Franta_z_pp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 27. února 2009 - 23:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zmž: nechápu obrat "lepší obrázky"... nedával sem to sem jako "nejlepší obrázek" bo sem natvrdlej?
Závist, pomluva, podrazy - to je cíleno kam??
To s tou OK mašinou a modrou a načerněnou už jde úplně mimo mě... Třeba budu fakt dneska nějakej natvrdlej!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6048
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 28. února 2009 - 00:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žmz: Vítejte na stránkách firmy SAXI" znamená, že je provozuje firma a vzhledem k názvu, osoba právnická (jináč musí název firmy vždy obsahovat jméno a příjmení). - věřte, že přijdu denně do styku s lidmi, kteří označují "firmou" třeba i sebe sama. Např. můj známý má taky firmu, z letáků vítá zakazníky "firma" a přitom žádnou firmou za této logiky není. Pouze fyzickou osobou podnikající dle... Jinak pojem "Obchodní název" zná pro FO i Živnostenský úřad a zejména v dřívějších letech se to zhusta používalo. Lidi si k tomu "cpali" lecco. Dnes už (nevím proč) u FO jiného obchodního názvu než toho "vycházejícího" ze jména a příjmení prakticky nespatříme, tedy aspoň u nových živnostníků. Ti, kteří ale začali podnikat před XY lety ty obchodní názvy mají leckdy dodnes...
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.102
Odesláno Sobota, 28. února 2009 - 07:15:50    Odkaz na tento příspěvek  

Žmz:Proč se mi zdá,že jsem ty karkulky už někde viděl?
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 28. února 2009 - 12:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Promiň Franto, já myslel svým textem, že jsou obrázky lepší než pomluvy atd. (viz obdobně Tvůj úvod k obrázku). Nic víc, nic míň. A protože je mašina na Tvém obrázku modrá a Mirek se ptal na nápisy na náraznících, tak jsem našel fotku modré mašiny OK. Je v pozadí, páč ji pořádně vyfocenou nemám. Dodal jsem tedy to o tom, že jsme ji hned přetřeli na černo. Nic v tom netřeba hledat.
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Franta_z_pp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 28. února 2009 - 20:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZMŽ: Jo, pohoda! Dneska už to chápu. Dík!

ještě asi dvě fotečky jsou na
www.posazavsky-pacifik.cz
A pak ještě jedna opravená:

a na tom plechovom originále už se na tom taky pracuje
Ať žijou sprejeři
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 01. března 2009 - 22:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta z pp: Když mi teď aktuální obrázky nemáme. Tak za týden se začneme konečně věnovat tomu, aby alespoň Hugo jezdil, když už nám ostatní mašiny maximálně bydlí. A pak už nějaké fotky budou.
Teď děláme obrázky leda z dokumentů. Na ukázku třeba takový jeden dopis zaslaný panu Říhovi, těsně před koncem války.


(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 01. března 2009 - 23:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Modrá OK mašinka, když si o modré barvě mohla nechat jen zdát


železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz

Minulla on nälkä!
Franta_z_pp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 11:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktore: Mám prosbičku: mohl by jste mi poslat tu fotku na e-mail - v případě, že by jste souhlasil s uveřejněním na
www.posazavsky-pacifik.cz
Samozřejmě autora tam uvedu, pokud si to bude přát. Díky moc!
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.179
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 12:28:43    Odkaz na tento příspěvek  

Franta z pp:No,tady je vidět vaše velice serióźní jednání.Tak ať vám to jezdí a těch blbečků se spreji...je otázka jak se jich zbavit.Neštvou jenom vás a nepřidělávají práci a ztráty jenom vám.
qxx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.72.36
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 13:21:13    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, vím že dáváte dohromady lecos a někdy mi připadá, že dokážete zázraky. V Tá stojí tenhle vůz. Třeba by se vám k něčemu hodil.
Petruška
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 12-2008
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 20:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jéje, tak jsem tu dlouho nebyla a takovejch fotek.
PP gratuluju k čtvrtému Hektůrku do rodiny. Hezká flotila. Co takhle ještě jinou řadu mašinky? Byla úvaha?

Fotky karkulek jsou krásné. Ovšem 501 je už kdesi v pánu a 101 to snad někdy rozjezdí. No já doufám, že až se s tátou přijedem podívat na trachtaci do Zlonic, tak že tam bude k vidění Karkulka 078. Bude to po velkém čase zase spatřit tuhle mašinku tam, kde kdysi pobývala i za doby dráhy (ale to znám jen od táty z fotek).

A něco Vám sem napíšu. Včera jedu vlakem a vedle mě na sedačkách sedí dva pánové a baví se. A že prej jaká je ten Čech svině, že na tom K-reportu všechno tomu Saximu kazí a jak to MDT je soubor kreténů, který maj mašinu a nevědí ani co s ní a že ten Radim by se o ní postaral o dost líp, že jí Čech akorát zas sebral, aby jí mohl nacpat Mostečákům či kam, přesně jak s T444.0501. No hele, mě vzal takovejch vztek, že jsem jim řekla, že si připadám jak v pohádce. Že samozřejmě dluh za vozíček se platit musí, ale ukrást mašinu, je přece nefér. A ať mě řeknou jediný vozidlo (železniční), který má Saxi v kupě na výstavy. Nehledě na to, kde berou, že se Karkule musí šrotovat?? Prej, že jsem blbá holčička a ať nekecám blbosti, že tomu nerozumím. Že prej Saxi pro každýho vydává pohledy a nějaký blbci mu to kazej. Já jsem opáčila, že je to nefér, když chce někomu ukrást mašinu. Tak jako jsem se dočetla v M131.1 od p. Reisra Nostalgie ala R. Štift.
Myslím si, že SAXI by měl bejt napsanej na červený listině muzejních zlodějů.

No co na to říkáte VY všichni? Je tohle normální, aby se tohohle někdo zastával? Takže je výborné když vydává pohledy, ale že chce ukrást mašinu je taky v pořádku? To přece není možný!!! Takže Poctivá nostalgie je taky fér, hlavně když pořádájí poctivé vlaky?Jsem blbá blondýna, ale tohle je moc!!!
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 21:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petruška: Mno myslím si, že ti to ty pánové řekli jinak, než to sem píšeš, ale dobrý, to není tématem diskuse

No, abych řekl pravdu, tyto komentáře na adresu TČ jsem čekal, i když ne od nějakých páprdů ve vlaku. Já vlakem jezdím denně a ledacos slyším o sobě taky, pomluvám se hold člověk nevyhne a když dva proti sobě na DF válčí a "krměj" lidi pohádkama, tak si o nich každej myslí, jaký to jsou magoři, ale pak ve výsledku kouknou, kdo má větší jméno a vzhledem k tomu, že MDT vede dítě jako já, v minulosti ho vedl člověk, na kterého nadávají právě díky pomluvám a na druhé straně stojí někdo se jménem, praxí a známostma po celý dráze, je jasný, které té pohádce věří...

Ale pak se najde někdo chytrý a začne se v tom rýpat. A hle? výjdou najevo nová fakta. Z někoho se vyklube podvodník, který nelegálně používá ochrannou známku jiné firmy (ať se na mě Jéna nezlobí, ale je to jako kdybych někam volal a představil se jako ČD a.s.)a chce ukrást mašinku pro sebe, či někoho jiného, aby se mohl prezentovat něčím jiným, než autobusy.Bohužel fakta o smlouvách, dohodách atd. se zamlčej a z druhého se udělá největší šmejd muzejník a dokud nezveřejní někdo přímo odkaz, že skutečně SAXI neexistuje, pořád je MDT za idiota u všech...

Co se týče T444.0078- no někteří lidé už nabídli,že by i pomohli na mašině dělat, vážím si toho, mašince chybí prd, ale bohužel finance jsou velmi omezené a i kdyby byla neprovozní při zahájení sezony ve Zlonicích, rád bych jí tam dostal, ale bohužel vše ztroskotá na penězích, protože každý, kdo dělá do dráhy, tak ví, že se musí platit prohlídky před přepravou v případě že vozidlo je na vlastních kolech a že se musí platit přetah a částka se vyšplhá na 10 tis.Leda že by se našel sponzor, či někdo, kdo by byl ochoten přispět na přetah SLaný předměstí-ZLonice a zpět, či na prohlídky před přepravou. A o zbytku si musí rozhodnout majitel vozidla samozřejmě..

Jinak děkuji samozřejmě za zastání, ale nerad bych, aby kvůli nám byly nějaké problémy a vznikla válka mezi občany o tom, kdo je podvodník, lhář, zloděj atd.

Zdraví
Petr Šikýř
"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
P.Zitko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.211.114
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 21:56:44    Odkaz na tento příspěvek  

Petruška:
Zítra bude zase nějaká pohádka?
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 22:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P. Zitko: Pohádka? No dovolte. to jsem asi nějak přeslechl. Jaká pohádka? Pokud dobře čtu, tak nám tady popsala situaci na muzejní scéně. Takhle právě vznikají řeči, že se najde nějakej s prominutím pitomec a napíše naprostou kravinu, jenom, aby si rýpnul. Když se to stalo, tak se to stalo. Nechal bych to být, co říkáte?!? Já třeba souhlasím a věřím tomu, že se to stalo, několikrát jsem byl toho svědkem, jak někdo pomlouval mě, či spolek. Hold se budeme držet nesmyslných hádek, pomluv a dohadů a vozidla necháme šrotovat. Koukám, že Slováci jsou přesnej opak nás a místo blbejch keců a pomluv a válek spolupracujou, půjčujou si díly a tvořej a makaj. Máme se co učit..

Otázka mimo: Neseděl jste v tom vlaku náhodou Vy?!? Potrefená husa se vždycky ozve jsem někde slyšel
"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
Zastánce MDT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.87.232.21
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 22:15:58    Odkaz na tento příspěvek  

P.Zitko a vy jste jako kdo? Já si MDT moc vážim jsou tam dobří kluci a který aspoň něco dělaj snaží se tam něco opravit očemž vi asi nemáte ani zdání!S MDT je skvělá spolupráce spolupracujeme s nimi už nějaký ten měsíc.
P.Zitko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.211.114
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 22:31:51    Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem pouhý čtenář a já tu nemůžu nikoho soudit,protože neznám okolnosti.Jestli se tu ale pořád probírá nějaká karkule okolo Slanýho,někoho tu pomlouváte ve vašich sáhodlouhých příspěvcích,tak je tato diskuze o ničem.
zástupce MDT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.87.232.21
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 22:35:39    Odkaz na tento příspěvek  

No ale oni pomlouvají např. MDT jak jsou hrozný jaký mají dluhy ale to jsem jen lži aspon to co já vím a pan Saxi si toho navymejšlel hromadu a stima dluhama to taky není pravda!
Mloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 23:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

*P.Zitko: I já z toho nejsem nikterak nadšen, že MDT se tu omílá dokola. Mám radši výsledky, než hloupé kafrání. Petruška se asi zapletla do hovoru někomu, kdo je rektální alpinista jisté (ne)firmy a teď z toho má asi trauma. Každopádně je pravda to, že se tady stalo něco a to něco, hraje do karet jedněm a druhým ne. Ale tak už to v životě chodí.

*Petruško, to chce klid. No, každej jsme nějakej, ale už v pohádkách se říká, krást se nemá.
P.S. Pokud se to povede, tak tím, že by se objevila T444.0078 na výstavě ve Zlonicích, tak zaručuju to, že nejeden ... se půjde oběsit. Již zde zazněl onen úryvek ze hry J.Cimrmana, který toto vystihoval.

*Pro ŽMZ: Míč stále na druhé straně... Protiútok žádný...

*Zastánce MDT: No nepovažuju za skvělé s námi spolupracovat, ale když to sdílíte budiž Vám přáno. Jen jaksi nevím (z niku jsem to nevyčetl) s kým vlastně spolupracuju. Mj. Váš nick zde spíš vypadá, jako když si to ti píšem my. Takže příště radši jméno. Díky. Já sám pak v tom mám hokeja pak jen slyším, jak si tady píšem a trpíme schýzou. Každopádně díky - ale Vaše pomoc je zde spíš kudla do zad - příště alespoň jméno...či spolek. Dííík
Rodny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 23:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, dle mě tu furt řešíte akorát ptákoviny. Nechtěl by třeba založit moderátor nějaké spešl vlákno pro takovéto žabomyší války? To Slovensko je docela dobrý příklad fungující pomoci mezi spolky, bohužel, blbec se najde všude...(Prosím, aby to nikdo nebral osobně, není to rozhodně na nikoho mířeno). Dokázal bych si představit, že by se konaly podobné srazy různých spolků jako na Slovensku. Dokázal bych si představit i podporu ze strany drah ve stylu oduštění poplatků za DC a další věci. Snad se i v ČR dopracují různé spolky ke spolupráci. Poslední dobou se rozbíhají i spolupráce českých a slovenských spolků, viz kluci od Albatrosu a z Vrůtek, nebo ČHŽ a SZD a určitě by se dalo najít spoustu dalších příkladů. Tak co pánové, co se tak přestat hádat a zjišťovat kdo co udělal a radši se spojit a táhnout za jeden provaz? Nebylo by lepší si místo psaní červených textů vzájemně pomoct? Každý děláme chyby, tak co je řešit pěkně v klidu a bez emocí? Nejsem si jist, jestli se něco vyřeší na anonymním diskuzním fóru... Omlouvám se za trošku delší příspěvek :-)
Nech to para tlačí!
S pozdravem Radim Škopec, čHž
Čiernohronská železnice - http://www.chz.sk
P.Zitko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.211.114
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 23:23:59    Odkaz na tento příspěvek  

Tak ta žabomyší válka je tu už pěkne dlouho, místo přínosných informací,akorát jedna strana tady už odpadla a ta druhá se tu neustále obhajuje.Ale tak už to na diskuzích bejvá.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 03. března 2009 - 23:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nehodlám tu házet špínu na jednu, či druhou stranu, pouze si dovolím malou poznámku k té ochranné známce, kterou se tu někteří oháníte. Známka je registrována mj.pro daný obor, tzn.u toho výrobce aut je pro obor automobilové výroby (nikoli jen pojem "vozidla", jak výše naznačil, tuším, ŽMZ), ten obchodník s mořskými "potvorami" pak má známku chráněnou opět v oboru řekněme potravinářství. Jo, pokud by Saxi byla chráněná známka nějakého vydavatelství, pak by tu problém byl. Takhle tu nafukujete bubliny. Do Vašich sporů nevidím, takže je nemohu a ani nechci soudit, ale než tu začnete něco zpochybňovat, alespoň používejte fakta a ne Vaše ctěné dohady a výplody. Toliko k tomu, vesele tu všichni pokračujte v kydání hnoje v obou směrech. Už to začíná být silně otravné, pro nezúčastněného se tu již téměř žádné hodnotné informace nevyskytují... Ach jo
Lokoška
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 04. března 2009 - 00:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové dokud zde budou spolky, které budou okrádat jeden druhého a Ti ostatní, kteří otevřou hubu a zařvou bacha hajzl, budou bráni za blbce, pak je to těžké a bude tu pořád chaos a nevěřícnost jeden ke druhému. Pamatuju u nás v depu dobu, kdy na Mikádo chodil dělat kde kdo, ale bylo to v režii Pecháčků a Fymana. Před časem jsem se nachomýtnul u kolegů párářu z jiné čoudy a slyšel jsem jak Mikádo louňácí dodělali a další snůžku pomluv. Ta rivalita mezi spolky je a bude vždy. A vždy tu bude to České navrch huj a ve spod.. Hlavně jim nic neříct po pravdě. A to Slovensko? Podívejte se do sekce 735 jak se chlapcům někdo pěkně podíval do motůrku.
A když to tak vezmu, kdo klukům z MDT vrátí za jejich vstříctnost a právě jmenovanou věřícnost kardany, co jim někdo šlohnul v Pečkách?!? Byli tak blbí, až na to dojeli. A to jim ještě někdo před přepravou zapnul brzdu, aby tu karkuli nemohli odtáhnout, protože čekal, že pojede smykem. Holt na ty řeči taky chlapcí dojeli. Pak ve své blbosti a věřícnosti jak tady čtu, málem přišli o mašinu!
Naopak - toto forům by mělo právě patřit tomu, aby se krom zatuchlého soudružského placání do ramen taky vědělo to, co se opravdu děje. A já si teda osobně myslím, že to že nějakej vychcan chce mlaďasům vztít mašinu, by se vědět mělo. A propo, kdyby si nalítnul někdo další, jak by jste se právě tvářili, kdyby ten další, jste byli právě Vy?? Volali by jste do světa jak diví, co to je za hajzla. Tak se jim nedivte. Já osobně jsem rád za to, když vím, před kým se posr*t a na koho se vysr*t. A u jistého pána s pohledy mám celkem jasno.

A jen pro dopnlnění Vašich snů o spolupráci - když jsem byl nedávno s mašinou v Jaroměři,tak jsem se byl podívat v depu a za depem na ty kočáry co tam maj.Potkal mě tam nějakej maník a to jste měli slyšet jak hezky mluvil o ŽMZ, JR z Lužné a jiných. Jak přišli o mašinu, která teďka bude stát někde jak mrcha na nějakým vejminku. Dost ho zarazilo, když jsem se zeptal:"Kolik let tady ta mašina stála?" Po jeho odpovědi, že min 20let, jsem mu řekl, že měl dost času i s tím ansáblem, aby si jí sundali z pomníku a zprovoznili sami. (Tvrdil, že tento rok se tak mělo konat). No pak jsem byl spíš z depa pakován pryč. Tak když někdo nesnese pravdu jaká je a jinej má holt asi známí a umí si vše zařídit jedna-dvě, tak holt blbej kdo zaváhá. A kdybych nevěděl a neznal, tak bych si dnes řekl, že jistý p.Čech a ŽMZ jsou zmetek a v Jaroměři tak zabránili zprovoznit mašinu. A Pomluva by byla hned. Opět mě to utvrdilo v tom, že znát pravdu je důležité a hlavně, že závist mezi spolky je opravdu věčná.

A pro večné snílky
Až někdo vrátí klukům kardany na T444.0078 (A jak jsem z kuloárů zaslechl, tak se válí kdesi na topírně),tak snad začnu věřit na to, že se něco děje. Až se klukům na T466.0 přestane z ničeho nic sypat písek do válců, až přestanu slýchat jak kolega Láďa Pecháček dojeb*l Mikádo od jinejch, co s tím sotva uměli jezdit a jsou rádi, že za dob páry na tom mohli jen topit a dnes sežrali v kuchyni za regulátorem na čoudě všechnu moudrost, až Kříž+Augusta a spol přestanou krást M131.1 a chovat se slušně k ostatním, zároveň věčné a nekonečné debatování nad tím, zdali mít na vejminku mašinu nebo ne a atd. atd., pak snad tady závladne něco jako spolupráce. Ale dokud je to jen koukání, jak druhýmu sežrat z talíře, to co mu zbylo a za soudružského plácání do ramen se chvástat tím, jak jsme s tím druhým zas pěkně vymetli, pak je to celé opravdu jen o štestí a pevných nervech, ale o spolupráci jen lze těžko hovořit. A jen dodám. Kdysi jsem byl přítomen jako němý svědek toho, jak jistý spolek vlastnící M131.1 se snažil "ponechat" si ve svém stavu zapůjčený Clm jistého spolku. Byli pak velmi vyvedeni z míry, když Clm museli vrátit. A pak mě tady něco vyprávějte o spoluprácích. Dokud zradu nepoznáte na vlastní kůži, pak jen těžko budete vědět na co Vás zde ostatní upozorňují.
Z návěsti vzdálit, kterou mě dával posunovač, se záhy stalo PPV a PMK. (Posun Přes Výkolejku a ihned po té Posun Mimo Koleje).
Bubák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 04. března 2009 - 13:21:40    Odkaz na tento příspěvek  

Mno myslím si, že ti to ty pánové řekli jinak, než to sem píšeš, ale dobrý, to není tématem diskuse- trainzaku- jak můžeš vědět co pánové říkali?
Petruška - co když je ta lokomotiva zastavená proti dluhům...a vše jinak.
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 04. března 2009 - 13:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bubák: Tak to brr. Já nevím, co ti pánové říkali, já jen psal, že to Petrušce rozhodně řekli jinou formou, tj. vulgárně, což je mi jasné, ale máte pravdu, že o tom vím prd..

A je to přesně jak jsem psal výše v minulém příspěvku a jak ostatně psal Lokoška- opět pomluvy, drby apod. a nezasvěcení lidé píší bludy. Pak má bejt spolupráce mezi spolkama, když jeden druhýho pomlouvá, píšou "co když" apod. Hold tenhle stát se asi nemění a válka bude pokračovat dále.

Takže se pojďme hádat, pomlouvat, špekulovat a nechme vozidla hnít, co myslíte? Půjdeme na píseček, budeme si krást lopatičky, házet po sobě kamíny a na vozidla vesele s..t .

Už mě to nebaví. Má někdo jiný názor, než ten píseček? Já jiné řešení nevidím..

Petr Šikýř
"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
Lokoška
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 04. března 2009 - 14:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bubák. Zdá se Vám snad normální někomu jinému za montážní vozejk za Vm52 sebrat mašinu? Pokud tady dobře čtete, tak jak Trainzák, tak ŽMZ, tady jasně poukázali na to, že si jistej "SAXI" chtěl přijít hodně levně a rychle k mašině. A ještě se Vás zeptám. Podle toho co tady čtu, tak MDT odvezlo mašinu z deponie tak tak, jinak by byla řízlá. Proč tam rok bezprizorně stála a SAXI jí celej rok neměl ve Zdicích?? Jsem velmi zvědav na situaci, kdy by MDT nechalo mašinu seřezat a pak by zde byly hádky, jaký že jsou to kriplové, který nechali říznout mašinu jen tak. A SAXI by opět ani nepípnul, aby se na něj nedokázalo ukázat prstem. A myslíte si, že já kdybych měl zástavní smlouvu na mašinu, že bych jí nechal někde rok stát a štěkal bych tu na Káčku jako pes dokola. Ne!! Sebral bych nezávislej orgán (polici) zašel za majitelem, vytřískal z něj doklady a mašinu bych hned převezl. A tohle by byla akce běhěm jedno týdne hotová.Ovšem sám věděl, že tu něco zavání. Stačí se jen přečíst zdejší diskuzi a hned budete vědět, oč se jedná. A nejednalo by se o první případ tohoto typu. TČ by mohl vyprávět.

A podle toho co taky čtu, je vidět, že ze strany Mloka už se něco děje. Na hříště je kopnut míč,a le asi je jen na jedné straně.

A to důležité. Kdyby SAXI byl v právu, určitě sem bude psát a bránit se. Od doby co se začlo řešit a přišlo se na to, co je to zač, jen mlčí. A asi proč!
Z návěsti vzdálit, kterou mě dával posunovač, se záhy stalo PPV a PMK. (Posun Přes Výkolejku a ihned po té Posun Mimo Koleje).
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 04. března 2009 - 18:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsou mi povídačky. Proletáři všech zemí spojte se, nediskutujme v diskusi, ochranná známka očima neználka. Jako vtip stránky beru to o tom, že jdyž se prokáže nepravda jedná se o žabomyší válku.
Víte co, zrovna já nemám s Radimem problém spolupracovat. Také jsem nikdy neřekl, že se pokoušel o podvod. Já se jen ohradil, že nájemce není MDT, jak rok tvrdil. Rozumím i tomu, že říct, že se nějak jmenuju, mám barák a v něm mám kancelář svého vydavatelství a nestátního muzea, to se v těchto krajích nenosí.
A je to právě závist, která takové prostředí živí. Ono je lépe nachat 29 let před DOMkou Ludvíka s nepřiklopeným komínem, až má pod dýmnicí díru, že bych prolezl (To udělali zlí komunisti), pak se divit, že po 11 letém snažení jsou všechny 3 orensteinky ve Zlonicích (To umělali zlí buržuové) a kdyby to ti všichni nepodělali, tak bych to zachránil JÁ (Anonym). Tak si to tu užívejte. Já budu doufat, že sem někdo dá nějakou novinku z činnosti, jako naposledy Franta.
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 8-2006

Odesláno Středa, 04. března 2009 - 18:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ŽMZ: U nás sice práce přes zimu trochu ustaly, ale ještě před koncem roku jsme začali s renovací jedné pohledné kadibudky. Pokud se to podaří, tak 1.5.2009 by měla aspoň vypadat kompletně a během roku být i funkční. Práce na exponátech, domečku i vozech je hodně a rukou málo. Ale v již uvedený termín představíme leccos nového.

Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 04. března 2009 - 21:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, jo. Nejhorší spolupráce je s akčním Motoráčkem. Ten mi jako naoko dělá radost příloženým obrázkem, ale jen já vím, když už jsem konečně našel telegrafní pásku, že teď mám běžet hledat kladívko ke zvonici, páč v Rosicích otvíraj už na svátek práce
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 04. března 2009 - 22:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Lokoška: Je to smutné, ale patrně máte pravdu.....
Bylo tu již řečeno, že se může zdát pitvání prohřešků toho či onoho spolku po čase velmi otravné a znechucující, ale jak jinak si udělat pravdivý obrázek o serióznosti toho či onoho uskupení.
To je přece pro každého varování k nezaplacení !
I spolky či muzea tvářící se na první pohled jako obětaví záchranci světa mohou ukrývat velmi neseriózní a shnilé jádro a na to je nutné dávat velký pozor.
Proto buďme rádi za to, co se prostřednictvím takovýchto diskuzních fór můžeme dozvědět a koho to pohoršuje či nudí, tak ať to nečte.
Brutuss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 07:59:55    Odkaz na tento příspěvek  

Lokoška:
No tak je vidět, že v té "serióznosti" pokračuješ taky pěkně. Tak aby bylo jasno "kolego" z UDH Louny.
1) Karkulku T444.0078 jsem pomáhal klukům z MDT zachránit i já. Jak jsem v té době časově mohl a mohl pomoci radou a organizačně. Konekonců proč,myslíš, že v ro ce 2006 jezdila karkule 078 na přehlídce v Pečkách a červená ? Myslím, že to může kdokoliv z MDT potvrdit včetně MK alias Mloko, který má opravdu velikou zásluhu na tom, že se ta karkule získala a může potvrdit, že jsem já i Posázavský pacifik udělali vše pro to, aby se akce v roce 2006 víc než vydařila. Mimo jiné jsem zde zcela zdarma zařídil přítomnost 720.114 a 710.896 z DBV-ITL Kolín, za čož jim patří veliký dík, včetně naší 710.827 a včetně zorganizování přípřeže na smíšeném vlaku a jízdu Os s 710.827.
2) Pokud jsi zcela trapně a mimo mísu zde jmenoval Pečky v souvislosti s kardanama, tak k tomu taky třeba něco dodat pane "spravedlivý". A to ten fakt, že mašina stála před výstavou dobrých 14 dní pod širákem na nádraží v 7. šturcu. Pro ostatní jen opozornění, že se jedná o lokalitu, kde žije mnoho nepřizpůsobivých. Ač jsem je před přepravou ze Želechovic varoval, aby před přepravou kardany zamkly na stanoviště, kluci z MDT tak neučinili ! Daly je údajně dle tvrzení MK k motoru. A teď to důležité všichni ostatní včetně stupidní Petrušky, která o tom vím naprosté a žvatlá tady nesmysly !! Po příjezdu do Peček mi MK smutně sdělil, že ty kardany se cestou do Peček asi tratily. Čili vzhledem tomu, že pochybuju o tom, že by za jízdy vypadly, je zcela určitě ukradl někdo na nějakém ranžíru nebo na nádraží cestou v noci, protože nevím jestli byli po cestě s mašinou nepřetržitě.
3) Kardany na T444.0 nepasujou na T334.0 a navíc protože mám samozřejmě pro naši lokomotivu T334.0 náhradní. A Posázavskému Pacifiku se na 720 asi taky nehodí...
4) Takže svými ubohými a především nepodloženými a spekulativními narážkami si koleduješ akorát vo přesdržku, jasný UDH ?

Byl bych rád, kdyby se k tomu Milan K. z MDT vyjádřil, protože už na DF T444.0 napsal, že jsem mu pomáhal s nátěrem (ne fyzicky, ale radili jsme se spolu co a jak udělat vzhledem k reálné podobě lokomotivy i vzhledem k tomu, že 030 a 0101 jsou v podstatě ve výrobním nátěru a že by asi bylo dobré mít taky nějakou jinou variantu). Kromě jiného jsme spolu konzultovali potřebné kroky nutné ke zprovoznění a v roce 2006, kdy jsme spolu mluvili naposledy jestě neměli kluci z MDT k lokomotivě 078 papíry. Nevím jestli už je nezískali.

Jinak držím klukům z MDT taky palce a jedno mi to taky není. A jedno doporučení pro pana Šikýře. Moje jméno si do svý sprostý huby raději neber, nebo poznáš, že kecy nemají cenu...
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 09:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brutuss: Vaše jméno si do huby neberu, jelikož Vás osobně neznám, i když vím, o koho jde až moc dobře.. Vaše jméno si do huby bere dnes a denně někdo jiný, ale to už si zameťte u vlastních lidí...
"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 09:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Brutuss: Čistě obecně, nic osobního, ale je to moc fajnový, když Vás si nemůže brát Petr "do svý sprostý huby", ale Vy víte, že Petruška "žvatlá nesmysly".
Já tedy nic o žádné zástavní smlouvě nevím, ale kdyby neměl Petr sprostou hubu, tak karkulka skončila před měsícem pod autogenem a Vaše pomoc by přišla vniveč. A kdyby nebyl Milan bordelář, nebylo co řešit. A co se Petrušky týče, kupodivu spolky, se kterými spolupracujeme, se diví, jak toho tolik ví. Netvrdím, že vždy přesně, ale proti průměrnému šotoušovi...
Prostě soudný človek se "důrazně ohradí" a odpustí si kádrování a vyhrožování.
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Mloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 10:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak zde napsal Brutuss.
Kardany byly celou dobu u kompresoru. Bohužel, na mašině jsme byli celou dobu i při přepravě. Jediná chvíle kdy se mohli ztratit bylo, když jsme s Pikem byli na obědě..A to bylo jedinej den. Jinak při přepravě jsme na mašině byli trvale. Nelze soudit kdo vzal či nevzal. Každopádně, kdyby kadrany byly na stanovišti, měli by jsme je pořád.

Ano, je pravdou, že Brutuss nám pomáhal s T444.0078 a právě díky němu, jsme se o mašině dozvěděli. Jsem taky rád, že s povzdálí sleduje, jak se Karkulka má a jen doufám, že je alespoň trochu spokojen. Potvrzuji taky, že díky Brutusovi a jeho radám, je Karkule natřená opravdu věrohodně a je taky pravdou, že díky Brutusovi se mohla dostat na trať i když pod podmínkou, že bude červená. To jsme splnili (měli jsme na to opravdu šibeniční termín) a díky tomu se povedlo v Pečkách co dlouho k vidění nebylo. Ojedinělá výstava a jízdy dieslů sourkomých osob a spolků. Věc na dnešní dobu hodně neuvěřitelná. A spestřením byl Čmelák se soupravou Bamů. To bylo žrádlo.

Papíry k mašině zatím nemáme. Ale chystáme jeden velký gól, který když se povede, tak to bude mela.

Co se týče toho, že jsem bordelář, tak to lze jen potvrdit.

K PKÚ. je pravda, že Lanc s nimi jednal. Ovšem je dobré sdělit, že důležitá byla platba. A ta se z Lancových peněz neděla. Děla se bud z našich peněz a hlavně bych zde měl uvést jméno - Jan Müller. Je to člověk, který poskytnul finanční hotovost v době, kdy se rozhodovalo co a jak bude. A Janova hotovost byla tzv. za minutu 12. Takže to, že karkule je tady dodnes, je i jeho zásluhou a hlavně nezjištnou pomocí.

Kdyby měl někdo zájem, tak víme o T334.05xx na prodej. Je provozní a na papírech. Finančně na ní ovšem nemáme, tak dáme rádi kontakt dále. Ale cena je opravdu trochu vyšší.
Mloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 10:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pro Brutuse:
Vždy a rád uvadím Tvé jméno v souvislosti s T444.0078. Jsem velmi rád a cením si toho, že si se naší T444.0078 zdarma zabýval a když jsem se nedávno dohadoval s jedním rádoby nostalgikem a pamětníkem nad tím, jak má prý nevěrohodný nátěr, tak byla velmi pěkná reakce, když jsem mu sdělil, nechť si jde stěžovat právě za Tebou. Že nátěr T444.0078 byl pod Tvým dozorem. Okamžitě začal tvrdit, že vše je vlastně v pořádku. Je vidět, že jméno a zkušenosti dělají své. Ahoj Milan
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 10:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby měl někdo zájem jít na otevření 13. sezony ŽMZ legálně bez placení vstupného, může si u nás v aktualitách zjistit informace, aby mu neujel vlak.
P.S. Řeknu jim Kokstein, to maj ouplnou pravdu. Nejdůležitejší je zvolit správný nátěr.

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net
Lokoška
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 11:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brutuss.
Pane kolego. Znám jak Vás, tak i spolek ve kterém jste členem. Pokud ještě jste, to nevím. Ovšem na Vaší osobu jsem v poslední době neslyšel moc kladné ohlasy. Vím, že jste v určitém směru brán jako odborník, ale to neznamená, že na mne budete vyskakovat a s takovým tónem zde psát. Už si začínám být jist, proč právě na Lužné jsem slyšel o Vaší pověstné pracovní nadšenosti, s heslem: "Vše nejlépe umím udělat já!". J.O. jak vím, je jedinej, co se nad tím jen usměje. Ostatní se radši zdekovali včas, než aby se dohadovali. A jednu věc kolego: Já jsem jen hodil "do placu", že jsem slyšel, že kdesi na Topírně - původně jsem myslel Zdice, ale jak vidím, tak podle reakce, můžou chlapci vyrazit do Peček. Tam husa zakejhala hodně hlasitě. Nechci tady plenit nějakou diškuzi nesmyslama, ale znám až moc a právě Váš tón, mě naopak ujistil v tom, že tam někde je pravda. Kluci z MDT jsou občas naivní a hlavně neznají historii spolků. Já si leccos ještě pamatuju.

ŽMZ Ať Vám výjde počasí. A vstup do muzea zdarma - tomu říkám velkorysost.
Z návěsti vzdálit, kterou mě dával posunovač, se záhy stalo PPV a PMK. (Posun Přes Výkolejku a ihned po té Posun Mimo Koleje).
Petruška
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 12-2008
Odesláno Čtvrtek, 05. března 2009 - 11:54:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro ŽMZ:Já osobně jsem ráda, za historickou věrnost nátěru. A Vy, by jste měl být také rád. Protože když alespoň nevrčí, tak vypadá tak, aby právě Váš KŽMZ měl další věrohodnou mašinku. Jo, na barvu to nejezdí, ale je krásná. A díky za pochvalu. Jako šotouška se vůbec necejtím. A na jízdu se příjdu s tátou podívat. A taky tam bude Karkulka, že jo??