K-report
 

Archiv do 28. ledna 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archiv do 28. ledna 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 20. ledna 2009 - 23:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Demon3: S tím zjednodušením a snížením daní to bude jako s administrativou. Každá vláda mluví o jejím snižování, místo toho ale neustále utěšeně roste.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5153
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 08:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iamg: Dostaneš univerzální odpověď, že technice jízdy uvedených řidičů bude věnována zvýšená kontrolní pozornost.
Tak já taky něco přidám: Vozovna Hloubětín bez uzardění vypraví dnes ráno KT 9005 kterému již ráno nesvítí ani jedna kostka s číslem.
Budoucnost patří bagrům!
Sirka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 10:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co kdyby si cestující opatřovali informace před cestou? Právo na ně sice mají, ale všechno potřebné se dá nalézt, ať už v infocentrech, zastávkách... Řidič tramvaje opravdu není povinen něco během jízdy vysvětlovat nebo rozdávat nějaké kartičky. A jak to vlastně cizinci dělaj u poršat, taky tam klepou? Jinak myslim si, že řidiči MHD obecně toho v pražskym provozu musej vydržet dost, proto se mi tyhle nápady moc nelíbí. Stejně tak se mi nelíbí ani iamgoodova přísnost ani buzerace řidičů různými složkami (měření rychlosti atd.), ale obávám se, že to je jen reakce na Milkyho provokaci, nebo se pletu?
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 11:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: A co byste chtěli jiného? Podnik za drahé peníze vyškolí řidiče, který před tím musel doložit bezúhonnost, dobrozdání, že není léčen na návykové látky, zdravotní způsobilost, obstát v psychologických testech a v zácviku, a pak na něj někdo napíše hlášení: že se chová sprostě, že neumí jezdit, atd. To by nejdřív museli vyhodit nebo potrestat všechny ty, kteří ho do tramvaje svým dobrozdáním posadili.
že technice jízdy uvedených řidičů bude věnována zvýšená kontrolní pozornost.
Jinak to řešit ani nejde. Každý den není posvícení, všichni máme lepší nebo horší dny a někdy si je vybrat musíme. Že jsou pak nehody a nejrůznější tragedie? Jsou a vždycky budou. Ani nejpřísnější kontroly tomu nezabrání. Asi i to k životu patří. Pranýřovat šlendrián je třeba, ale každý má právo na nezávislý soud. Technik jízdy se samozřejmě na dotyčného řidiče přijde podívat a zjistí-li nějaké nedostatky, řidiči je vytkne. Podle závažnosti pak mohou být následné kontroly. Že by systém přípravy řidičů DPP pustil do provozu někoho, kdo neumí tramvají jezdit, tomu nevěřím. Na kvalitu řidičů má ale samozřejmě vliv i nastavení měřítka způsobilosti, které je ovlivněno tržními mechanismy - nabídkou a poptávkou po této profesi. Pokud se stížnosti na nekvalitní práci řidiče opakují a jsou oprávněné, je krácen na prémiích. Řidič má samozřejmě právo na obhajobu a může žádat konfrontaci se stěžovatelem. Je třeba také vyloučit případnou zášť nějakého jedince vůči konkrétnímu řidiči nebo dokonce k celé profesi.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5156
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 11:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sirka: Kdyby si opatřovali informace před cestou, asi by jeli autem :-))) Ale vážněji - i v době internetu se prostě nejvíc lidí orientuje až u sloupku, popřípadě u tabulky v tramvaji. A tam to teprve vyvolá dotaz. Průvodčí vlaků poskytují tyto služby běžně. Řidiči autobusů běžně již desítky let prodávají lístky. Ani řidiči tramvají nedělají svoji práci zadarmo. Obecně požadavky na každého rostou, nevím proč by některé profese měly být výjimkou.
U 14T cestující využije interkom. Je to moderní a řidiče nerozptyluje přítomnost osoby.
Bohužel, přísnost hraničící s buzerací musí být. Řidič na 25 má na transparentu nastaveno Vozovna Kobylisy, na tabulce za sklem Sparta a na poznámku, že by mohl ty orientace nějak sjednotit neřekne ani dobrý den. Tak co s takovym typem.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5157
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 11:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: ale jistěže, každému se to může stát a není za to třeba stínat hlavy. Ale když se mi vytkne chyba, aspoň pár dnů jsem hodnej. Kdežto když se mi chyba nevytkne, příště si řeknu, že mi projde i větší a udělám ji.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 11:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sirka: Jsou dobří a špatní lékaři, inženýři, řemeslníci i tramvajáci. Na druhou stranu si ale řvát na lékaře a nadávat mu do blbců a idiotů dovolí opravdu málokdo. Pro tramvajáky to není nic neobvyklého. A právě tento vztah veřejnosti k lidem dělajícím tuto práci je zpětně formuje. Že ne k lepšímu, je nabíledni.
Myslíš tuto "provokaci" z 18.1., č.př. 1194? Co je na tom provokativního. Je to holý fakt, nic víc nic míň. Ale budiž, omlouvám se za to.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 11:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Dostáváme se k meritu věci. Všechno, co píšeš na zdůvodnění nutnosti podávat informace řidiči tramvají, nějakým způsobem narušuje provoz a koncentraci řidiče. Je to tedy záležitost z hlediska provozu a bezpečnosti kontraproduktivní. Stále si totiž neuvědomujete, kam se práce řidiče tramvaje za posledních 20 let posunula. To není příměstský autobus, nebo okružní linka na Třeboňsku, Novohradsku nebo v podkrkonoší. To je v podstatě metro na povrchu. A zkus si jít ke strojvedoucímu metra pro info. Za mnou, když v se v klidu snažím podat kvalitní informaci, již čeká netrpělivě další tramvaj. Ty se totiž s některými šotaviény snažíš vymýšlet něco, co dříve již dávno vymysleli ke spokojenosti všech zúčastněných. A tím jsou průvodčí. Vůbec nebyli samoúčelní. Zeptej se na to starších řidičů tramvají. Já jsem s několika z nich hovořil a dávám jim zapravdu.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5159
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 11:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: Nedramatizuj to zase tak moc. Ve všech tramvajových provozech v ČR vyjma Prahy lze zakoupit jízdenku u řídiče a není známo že by se zvýšil počet nehod tramvají, jejich zpoždění nebo kolapsů řidičů. A prodej jízdenky je bezesporu náročnější proces než odpověď na otázku. Domnívám se, že řídit tramvaj v Liberci nebo v Plzni je stejně náročné jako v Praze. Čili myslím, že to jsou jen specifika pražských řidičů, co popisuješ a že prostě vývoj jde jinudy a kdo se nepřizpůsobí, vyhyne.
Ano, při současném vývoji ekonomiky je možné, že průvodčí bude jeden ze způsobů , jak uměle vytvořit pracovní místa a snížit nezaměstnanost. A jak potrestat nedobré řidiče. Udělals chybu? Tak na týden přeřazen na funkci průvodčího. Samozřejmě průvodčí by CHODIL PO VOZE, ne že by zas seděl v nějaké prosklené klimatizované kabině s polohovatelným křeslem :-) Myslím, že by to zvýšilo i pocit prestiže u řidičů samých a začali by sem psát průvodčí, jaxou diskriminováni a jací jsou chudáci a řidiči by jen spokojeně mlčeli a jezdili vzorně. Já myslim že my dva bysme tu MHD pozvedli.
Budoucnost patří bagrům!
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 12:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano narušuji řidičovo dloubání v nose během stanicování.
Ale teď jsi to přesně vystihl, netrpělivě. Proč netrpělivě. není důvod k netrpělivosti.
To je stejné jako když na mě žena v autě ječí, že musí být za 10 minut v práci. A co. Není důvod z toho být netrpělivý.
Vysvětli mi prosím proč řidiči odmítají rady třeba na Malostranské ZC a s oblibou (a pak se tím chlubí jací sou borci) vozí turisty až na Bílou Horu?
Jakákoli zpráva, že info poskytovat nejde je pouze výmluva a neochota dotyčného řidiče.Ano na IPP turista zdržuje, stejně jako zdržuje zástup krabů u Tržnice, nebo nějaký trouba s IGK na kolejích při snaze zaparkovat.
Zde bych se zastavil. Je to další situace. Normální řidič v odstupu počká až IGK zacouvá, **** dojede nadoraz a dá cihlu na zvonec. Obdobná situace, když IGK stojí kolmo na TRAM pásu a snaží se zařadit do provozu. **** dojede až k němu, aby IGK nikam neviděl a zvoní.
Stačí chvíli pozorovat TRAM na IPP. Ano IGK nemá stát v křižovatce, ale je řešením dojet až k němu a zvonit tak dlouho, než chodci přejdou nebo dokud mezi ně zoufalý IGK vjede a ohrozí je?
Co bys poradil?
Kolega z bývalé práce jako brigádník na TRAM takhle inkasoval smrťák, jel na Olšanské DC a v pásu ZC (do kopce) stála paní. Proti TRAM místo aby v klidu zvolnil a počkal až paní přejde stisknul zvonec. Paní do silnice nemohla a tak couvla přímo kolegovi pod tramvaj. Zastavil 50 metrů za místem střetu.
Co na to povíš?
Na střední škole jsme známkovali řidiče (okolo 1982) a jedničku dostal pouze ten, který uměl úsek Krymská - Jana Masaryka projet tak, že přejel vrchol kopce výběhem a dobrzdil až ve stanici. V Kobylisích byl tenkrát jeden řidič, které jezdilo stylem nášlap do 50 výběh do 20 nášlap do 50 atd. Moc chutné. Když jsem jej spatřil, šel jsem na autobus.
Pamatujete na Strašnickou řidičku co u řízení pletla svetr, tak rok 1989 ?
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 13:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Já to nedramatizuji, já tu tramvaj každý den řídín. Průvodčí, k tomu by ses měl vyjádřit. Rozhovory "hluchých" tu máme už hodně dlouho.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 13:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano Milky, na rozdíl od nás s Káemem máš tu možnost řídit tramvaj. My nemůžem, bo by jsme neprošli u doktora. Já osobně bych si to s Tebou rád vyměnil. Zdeněk
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5161
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 15:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: Ale já jsem se k průvodčím vyjádřil. Když bude 12% nezaměstnanost, proč ne. Nebo můžeme dovézt Pákistánce. Pochopitelně je s tím spojen i vyšší mzdový náklad, a zřejmě tedy nižší mzda řidiče, protože z jeho povinností bude vyjmuta komunikace s cestujícími. Že by jako najednou byl v tramvaji potřeba jeden plat navíc a ten původní zůstal zachován, to asi ani náhodou. A i tak budeme muset trochu zvednout jízdný na 35-40 Kč. Pochopitelně že budou ohroženy režijky a různý další výhody, protože masa průvodčích bude vydatná (musí jich asi být jako řidičů).
Nebylo by lepší Milky radši s těma kaštanama mluvit?
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5162
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 15:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych toho průvodčího šel dělat. Jako brigádník. Nebo jako důchodce - ono to tak akorát vyjde. Na konečný bys mi dycky dovolil popoject s tramkou, že jo? To bysme mohli obnovit ty šipky u bočních orientací jak se na konečnejch obracely. To mě vždycky v Liboci na 11 řidiči dovolili, když mi bylo tolik co na mý fotce :-) To byly časy. A lístek za 30 hal., řidiči celou směnu stáli, přůvodčí taky, v zimě v dešti, do tramky foukalo, prac. doba 48 hodin, jezdilo se na interval a po práci na schůzi.
Budoucnost patří bagrům!
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 17:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pořád dokola, Milky brečí za tramvajáky, ostatní mu oponují. :-)
Milky, jak píšeš o kurzistech, že je nepustí do provozu když neumí řídit. V kurzu jsem měl staršího kolegu (40), kterému ten kurz moc nešel. Nicméně podařilo se mu prolézt a došlo na závěrečnou jízdu. Na pavláku si hodil výhybku jízdou, bral všechny sekce, do zastávky Pod Karlovem musel dobrzdit na oboje kolejovky. Pánům z magistrátu spadly veškeré věci ze stolečků na zem.
Po návratu nám bylo jasné, že neprošel, ale jaké bylo naše překvapení, když nám oznámili, že jsme prošli všichni! Potkal jsem ho asi za měsíc, sekce bral stále, tramvaj mu cukala (erpéčko)...
Podporuji šíření nelegálních kopií autorských děl.
Náš zákon mě při koupi 2GB SD karty do foťáku označil za zloděje, když k ceně 72kč za kartu musím povinně zaplatit 24kč OSA.
Proto od teď nekoupím žádný originál, budu jen krást z internetu!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14161
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 17:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko - Kolega z bývalé práce jako brigádník na TRAM takhle inkasoval smrťák, jel na Olšanské DC a v pásu ZC (do kopce) stála paní. Proti TRAM místo aby v klidu zvolnil a počkal až paní přejde stisknul zvonec. Paní do silnice nemohla a tak couvla přímo kolegovi pod tramvaj. Zastavil 50 metrů za místem střetu.
Co na to povíš?


Paní tam neměla co dělat a kolega z bývalé práce měl taky trochu předvídat. Zastavit 50 metrů za místem povalení je docela dost .

Je to další situace. Normální řidič v odstupu počká až IGK zacouvá

Ovšem jen mezi 19:00 - 7:00, že...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 21:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nikdo tu není, tak mam čas a můžu to vzít postupně...
KM: "Domnívám se, že řídit tramvaj v Liberci nebo v Plzni je stejně náročné jako v Praze"
Domníváš se pochopitelně úplně špatně, ale nemám ti to za zlé - už jsem si zvykl, že se naprosto míjíš s realitou.
KM 5161: Naprosto zcestný, ani nemá smysl to konkrétně rozebírat, možná by jsi to mohl zkusit napsat znova, ale velký naděje na smysluplnej příspěvek do diskuze ti nedávam...

Gabuliatko: "Stačí chvíli pozorovat TRAM na IPP. Ano IGK nemá stát v křižovatce, ale je řešením dojet až k němu a zvonit tak dlouho, než chodci přejdou nebo dokud mezi ně zoufalý IGK vjede a ohrozí je?
Co bys poradil?"

Popsal jsi naprosto správný standartní a žádoucí postup, jen s jedním detailem. Neexistuje žádný zoufalý IGK, pouze bezohledný a zákony pohrdající IGk a ten si jiný přístup než léčbu šokem nezaslouží.
"Paní do silnice nemohla a tak couvla přímo kolegovi pod tramvaj. Zastavil 50 metrů za místem střetu.
Co na to povíš?"

Že paní byla tak jako tak odkázaná na Darwinovu cenu a to s ohledem ke skutečnosti, že jednoduše nevěřím reálnosti tvé historky.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 21. ledna 2009 - 23:24:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kluci, já ty informace velice rád poskytuji, i když to někdy není jen na minutu, protože si musím vyndat brýle, a než se v mapce nebo plánku zorientuji, jsou to hned minuty tři. Takže tady, vyjma Mcbaina a Demona, brečíte na špatném hrobě. A žijete i v jiném světě, alespoň co se tramvají týče, než jaký skutečně vzniká. Vývoj, jak sleduji, jde jiným směrem. Hypermarker musím proběhat křížem krážem, než najdu co potřebuji, protože to naschvál stále mění. A nikdo ti neporadí kde co je, nikoho tam ani od toho neuvidíš. Zkrátka, pomoz si sám. Když už mi ale někdo informaci poskytne, tak je draze placená. Když jsem šel podat daňové přiznání, paní mi odmítla poradit, protože tam od toho prý není. A tak je to všude. Zavolejte si na klientské centrum, kde tě desetkrát odkazují někam jinam... Já nejsem naštvanej, že po mně lidi chtějí informace, ale že když já něco chci vědět, tak mi nikdo neporadí. S modernizací něco získáváme, ale na druhou stranu zas něco jiného nenávratně ztrácíme. Dřív sis v tramvaji dveře zavřel sám, zeptal se průvodčího, vyskočil u baráku... Dnes je to všechno pryč. Co mizí, je přirozenej kontakt s druhýma.
Teď jsem měl l.22. Vždycky, když jsem se vyhoup na Vypich, těšil jsem se na pěknej výhled. Teď tam postavěj nějaký betonový monstra a výhled je v čudu. Rozkopou Letnou a udělaj tam nějaký betonový koridory. (Káeme, ještě že můžeš vypadnout do Slaného.) Bude to k zblití. Vždycky se těším na starý filmy, že tam uvidím původní, starou Prahu.

PS: Průvodčí jsem jen tak střelil, makal jsem na Pavlák, tak jsem to ani od Káema nedočet, ale jestli jsem dobře rozuměl kolegům, tak se snad v řízení a průvodcovství střídali. Musím se znova zeptat starších řidičů. Začínalo se ale vždycky jako konduktér. Kdo už nemohl ze zdravotních důvodů řídit, šel zpátky, ale plat mu zachovali. Hoši, bojujte za průvodčí, Gabuliatko i Káem si budou moci zajezdit ne jen jako cestující. A Iamgood by se zas měl přihlásit na dopravní kontrolu.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. ledna 2009 - 06:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky, nevím co trvá tři minuty ale síť tramvají jsme povinni znát na zpaměť, významné hotely je dobré znát a zbytek buď vím a nebo za odpověď: "Nezlobte se, ale neumím Vám pomoci, zkuste se zeptat někoho ve voze" mi ještě nikdo nic špatného neřekl.
Asi jsem z jiného světa.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5164
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. ledna 2009 - 09:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Demon - sorry, jsou snad v Liberci či Plzni (Ostravě, Brně, Olomouci, Mostě a Litvínově)nějaké jiné tramvaje, koleje, předpisy, zákony, lidi, auta, ulice atd atd.? Vyjmenuj aspoň 3 rozdíly na podporu tvého tvrzení, jinak opět bohapustě žvaníš. Uveď i nějaký smysluplný argument proti úvaze 5161. Proč si myslíš, že můžeš přidat pracovní sílu a NIC se nezmění? navrhni to tvýmu šéfovi.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. ledna 2009 - 10:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Nechci mluvit za Demona, ale dobře víš, že tady počty 1+1=2 neplatí. Administrativa roste, přesto tam platy neklesají, ale rostou jako všude jinde. Strojvedoucí metra info neposkytují, přesto si nosí domů o 1/3 víc peněz, než autobusáci a tramvajáci, kteří by je poskytovat měli.
A co by se ušetřilo? Zaváděním článkových tramvají by měl průvodčí přehled po celém voze, omezilo by se tedy vandalství, v tramvajích by nebyly třeba označovače jízdenek, po Praze automaty na jízdenky ani potřeba jejich distribuce. Mělo by to i své další výhody - podnik by každý den věděl, kolik přesně vydělal, nepotřeboval by žádné mezičlánky. Další výhodou je, že by nebyl takový nápor na řidiče a během roku by si mohli "odfouknout", práce by to tedy byla pestřejší a tedy i vyváženější (Ve Strašnicích jezdí několik kolegů, kteří jezdili v Liberci a Mostě, přičemž se shodují, že s Prahou se to co do náročnosti nedá srovnat).
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2037
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. ledna 2009 - 11:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: Představa vyšších mzdových nákladů a s ní související nižší mzda řidiče je sama o sobě značně naivní. Asi jako když ti vedení přidá do studia kolegyni moderátorku a ty budeš se s ní dělit o svůj plat...
Jak takhle může někdo vůbec přemejšlet ?

"...jsou snad v Liberci či Plzni (Ostravě, Brně, Olomouci, Mostě a Litvínově)nějaké jiné tramvaje, koleje, předpisy, zákony, lidi, auta, ulice atd atd.? Vyjmenuj aspoň 3 rozdíly na podporu tvého tvrzení, jinak opět bohapustě žvaníš..."
Asi jsi včera nedával moc pozor, ale z toho co jsi vypsal je vyjma zákonů VŠECHNO jiné !
Takže na bohapusté žvanění to vypadá (zase!) jen z tvé strany.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5170
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. ledna 2009 - 11:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Demone, ale tak je to přeci normální. Když jsem vysílal s technikem, měl jsem polovinu toho co nyní. Když dělám pořad ve dvou, mám méně, než když ho dělám sám. Otázkou je, zdali v jednom by byl zajímaveej a šéfové by ho po mě chtěli. proto musím (resp.chci, tohle je koníček, ne obživa) přistoupit na práci ve dvou a nižší odměnu.
Demone, nějaké technické pičičandy jako že někde jsou plechvý tabulky a jinde umělohmotný nejsou rozhodující. Podstatný jsou ty zákony, ulice, lidi, auta a podobně. Tak jako řidič IAD musí umět jezdit v Praze, Brně , Mostě , plzni... atdatd, a dokonce řidič autobusu mezi Prahou a Kladnem musí umět jezdit v Praze i Kladně, tak i tramvaják... atd atd. Ostatně papíry tramvajákům přeci platí ve všech městech. tak o co se to tu furt pokoušíte.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Sirka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. ledna 2009 - 14:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: Ne, myslel jsem tohle - IAG č. 936 - "tady prisaham, ze od ted minim psat stiznost na veskere prestupky sevcu, co uvidim a povime si za ctvrt roku, jo? A az bude tramvajacka kasta komplet nasrana na stezovatele Stupku, pak nahodim rec o jednom pitomcovi, kterej se citil tak hrozne ublizovanej a terorizovanej, ze to vyprovokoval."

A co takový otevírání dveří od kabiny? Jak se daj informovat turisti přes zavřený dveře?
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. ledna 2009 - 14:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Milkyho průvodčí = to bych chtěl vidět ve špičce třeba na d-9, d-22 atd. :-) Průvodčí by prodal lístky lidem kolem sebe, zbytek by jel zadarmo. :-) Pohybovat se v pevném skupenství (narvaná tramvaj ve špičce) vážně nelze.
Podporuji šíření nelegálních kopií autorských děl.
Náš zákon mě při koupi 2GB SD karty do foťáku označil za zloděje, když k ceně 72kč za kartu musím povinně zaplatit 24kč OSA.
Proto od teď nekoupím žádný originál, budu jen krást z internetu!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5173
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. ledna 2009 - 15:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale kdepak, ve třetí nebo čtvrté 22 v konvoji už by si i mohl sednout :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1212
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 10:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sirka: Tak to jo. To jsem ale nepsal já. To jsou dedukce a rozhodnutí Iamgooda. O tom, abyste napsali, jací jsou tramvajáci, jste tu vy, napsat o tom, jaká je tramvajařina řemeslo, jsem tu já.

Když vidím slušného člověka, tak kabinu otevřu. Není to ale povinnost. I na kursu nám říkali, že není potřeba otvírat kabinu, že je slyšet. Z bezpečnostních důvodů to ani nedoporučovali, takže si to řidič kdykoli může obhájit. Záleží na jeho rozhodnutí.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5175
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 10:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky má pravdu. Když mě viděl, kabinu otevřel. Pozná slušnýho člověka.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1213
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 10:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iamgood: S narvanejma tramvajema si průvodčí poradili, i když je fakt, že tehdá byli lidé jiní.

Uvedu pro zajímavost zážitky ze včerejčího výjezdu na odpolední l.11 ze Strašnic na T6: ve druhém voze vyleštěné pískovače, na prvním voze chybí očko na stažení rolety, chybí levá opěrka u "anatomického Káemova křesla řidiče", nelze seřídit zrcadlo elektrickým ovládáním.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 11:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Napiš o tom Ďuranovi, ten určitě vymyslí nějakou story o tom, jak pan Toman ve volných chvílích krade opěrky u sedadla.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 11:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brejšín: Na úvod uvedu citaci od Gabuliatka, se kterou souhlasím: Ale teď jsi to přesně vystihl, netrpělivě. Proč netrpělivě. není důvod k netrpělivosti.
A teď od tebe :
Milky, nevím co trvá tři minuty ...
Každý člověk je jiný. Někomu stačí na vystřídání na IPP 10 s, někomu minuta a někdo je potřebuje tři. A někdo je hotov s podáním informace raz dva, někomu to trvá déle a snaží se co nejlépe vyhovět. Před vánoci mne zaskočila turistka (asi Japonka) na Malostranském náměstí. Říkala něco jako oldskvér (asi old aquare). Koukal jsem na ni nechápavě, většinou se tam lidé ptají na Hrad nebo jinou pamětihodnost na trase "turistické" l.22, případně nějaký hotel, ale oldskvér? Nedocházelo mi, co chce a ona raději vystoupila. Pak mi cestou došlo, že chtěla na Staromák. Jak ale vysvětlit cestu z MN na SN? To by také nebylo na minutu.
To jsem ale odbočil. Přemýšlím, co měl Brejšín na mysli? Asi, že řidiči by měli být unifikovaní. Steně jezdit, stanicovat, střídat, podávat informace... Ten, kdo nezapadá, toho předěláme (mimochodem, to chtěli i komunisti - každého převychovat) nebo vyhodíme?
Káem: Sice z tebe jde hrůza, ale já tě naštěstí znám..., ale vrátím se ještě trochu zpět na př.5156 z 21.1.:
Bohužel, přísnost hraničící s buzerací musí být.
S tím si tak jistý nejsem. Jestli ta buzerace spíš nepovede k tomu, že se všichni navzájem budem chovat jako "psi". On i současný trend je jiný. I policie, která odjakživa působila restriktivně, chce dnes vypadat sympaticky a k občanům vysílá signál, že chce především "pomáhat a chránit". Důslednost je nezbytná, ale musí být v symbióze s citem.
Prox: Teď mi vlastně dochází, že dozorčí na metru zastávají i funkci, kterou na tramvajích dříve plnili průvodčí: prodej jízdenek, informování cestujících aj.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1215
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 11:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: Ale Pavlikovi to psát nebudu, mimochodem, má pěkný článek v DP-kontaktu o taxi na kolejích. Já chci jen ukázat, že nejen tramvajáci si neváží a nedělají dobře svou práci, ale že se šlendriánem se setkáváme všude kolem.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14176
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 15:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

i když je fakt, že tehdá byli lidé jiní

Lidi jsou stejní už několik tisíc let, možná ještě dýl. Jen kulisy kolem nich se mění.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 23. ledna 2009 - 22:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co tím chtěl básník říci? Víš přeci jak dopad výlet pana Broučka do 15. st.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 10:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Milky:
SORY, AJ KENT HELP JÚ, AJ DONT SPÍK INGLIŠ.cca 3 vteřiny.

DŽAST, TEJK NABR xx TU xxxxxx.
MILKY, promiňte ale v situaci kdy přes 50% řidičů hrubě porušuje všechny možné nařízení a předpisy, nelze než se hloupě usmívat. Jednou tu práci dělají tak ať ji dělají pořádně.
Asi jsem z jiného světa.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14188
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 11:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víš přeci jak dopad výlet pana Broučka do 15. st.

Pam Brouček přistál mezi jinými kulisami, ale mezi stejnými lidmi jací žili v jeho době. V tom je právě to kouzlo celého románu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5176
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 19:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: Jseš si jist, žes tu knihu čet?
Budoucnost patří bagrům!
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 22:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevidím jediný důvod proč zaměstnanci jenž trvale škodí svému zaměstnavateli by neměli být odejiti, i to je dostatečná motivace ke zkvalitnění jejich práce vůči cestujícím i bezpečnosti.
Asi jsem z jiného světa.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2050
Registrován: 2-2006

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 22:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A on tu někdo tvrdí opak ?
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 24. ledna 2009 - 22:47:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To byla reakce na tuto:
Asi, že řidiči by měli být unifikovaní. Steně jezdit, stanicovat, střídat, podávat informace... Ten, kdo nezapadá, toho předěláme (mimochodem, to chtěli i komunisti - každého převychovat) nebo vyhodíme?
Asi jsem z jiného světa.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14201
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 25. ledna 2009 - 12:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM - Jseš si jist, žes tu knihu čet?

Co jinýho, než kritika tehdejších společenských nešvarů pomocí kulis středověku?

Pražský měšťan pan Brouček je typickým příkladem maloměšťáka. Má rád pohodlí, rád se dobře nají a napije a také má rád peníze. Vlastní dům, který pronajímá. Za peníze, které vybere od svých nájemníků, si spokojeně žije.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 10-2006

Odesláno Neděle, 25. ledna 2009 - 14:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM - teda, ty jsi ale drzý na Pana Administrátora!
Ó Pane McBaine, nezlobte se na nás... :-)
Podporuji šíření nelegálních kopií autorských děl.
Náš zákon mě při koupi 2GB SD karty do foťáku označil za zloděje, když k ceně 72kč za kartu musím povinně zaplatit 24kč OSA.
Proto od teď nekoupím žádný originál, budu jen krást z internetu!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 25. ledna 2009 - 23:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky:
Kdyby jen to Dozorčí stanice metra je taková holka pro všechno
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 27. ledna 2009 - 10:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražský dopravní podnik plánuje celoroční jízdenky za deset tisíc
Hromadná doprava, pořádná votrava a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka (Ivo Jahelka)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 27. ledna 2009 - 16:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jedna veselá příhoda... Petra Barešová: Už jsem propustila deset až 15 tisíc pracovníků
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2191
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 27. ledna 2009 - 19:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavej rozhovor - ta dáma je takovej brouk Pytlík.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 27. ledna 2009 - 20:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Našel jsem tam i jednu pravdivou větu - "Špatným outsourcingem se dá velmi mnoho zbytečně utratit" a okolo toho se to celé točí.
Přesně toho se měla (a nejen ona) držet a mohli jsme se vyvarovat současných problémů...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 27. ledna 2009 - 21:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

citace: Pokud vím, odboráři chtěli kvůli vašim úsporám stávkovat...
Vyhrožovali hrozně. A pomlouvali. S kým spím, s kým nespím...


Můj komentář: To je na tom to nejzajímavější a mne to žádný z odborářů neřekl
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14220
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 28. ledna 2009 - 00:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud na každém miniaturním nádražíčku vidíte hned několik zaměstnanců, kteří pracují v nepřetržitých směnách, možná si ani nedokážete představit, jak obrovské to znamená osobní náklady

Kdepa asi takové miniaturní nádražíčko se zaměstnanci v nepřetržitých směnách dnes ještě existuje?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5200
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 28. ledna 2009 - 08:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: No našlo by se.
Jak DPP informuje své klienty:
a) výborně: Kamión přetrhl v poledne dráty a nejezdilo se z křižovatky u elektrárny v P7 na všechny směry - objíždělo se tedy přes Palmu a na zastávkách visely žluté informační cedule.
b)špatně: dnes ráno 6,37, Stross.,dc, linka 14, vůz 8488, řidička v zácviku a zacvičující řidič. Ten na dotaz, zda linka 12 už jezdí normálně odvětil, že neví. KDO JINEJ BY TO MĚL VĚDĚT??? A jaký příklad to dává tento řidič zbrusu nové adeptce na řízení tramvaje????
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14223
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 28. ledna 2009 - 09:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No našlo by se.

A kde třeba? Mě to fakt zajímá.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5204
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 28. ledna 2009 - 10:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: abysme nezakecali podstatnější část mého příspěvku... Já myslim že právě na těch diskutovanejch tratích 120 a 200 bysme leccos našli. Myslim že na 212 jsem viděl vycházet k motoráku kromě výpravčího ještě pakrovou...
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14226
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 28. ledna 2009 - 12:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslim že na 212 jsem viděl vycházet k motoráku kromě výpravčího ještě pakrovou...

A ty myslíš, že tam slouží nepřetržitě? Na tomhle citátu jsem chtěl jen ukázat, že ta paní kecá, a to ještě tím nejtrapnějším způsobem - to jest mediálně efektně si kopnout do "všeobecně známého" drážního bordelu. Předpokládám, že podobný nesmysly obsahuje celý rozhovor.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 28. ledna 2009 - 12:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: Údajně se vědomí člověka vyvíjí. Od mýtického, kdy dokázal nahlížet magickou podstatu světa, ke dnešnímu, raciónálnímu, kdy to, co nezaznamenáme svými smysly pro nás neexistuje. Takovým vědomím prý disponovali nejen Egypťané, ale prý i Řekové v archaickém období své civilizace, přičemž je postupně ztráceli. Dokladem mýtického vědomí lidstva jsou mýty, báje, pověsti, pohádky...
Jak vnímáme věda vlastně neví, i vnímání podléhá vývoji. Oni se velmi liší lidé na světě i dnes. Ne všude na světě je vše stejně důležité.

Borovička: Až budou všechno dělat stroje, bude po problémech. Možná je pak schválně naprogramují, aby dělaly chyby, protože to bude nejspíš svět k uzoufání.
Já naopak jsem velmi rád, že se mezi lidma najdou individuality a výjimky, že všichni nejsme stádem ovcí, které "ženou na porážku".

Ad/ outsourcink: První, na koho v DPP tuším došlo, byli kotelníci. Krásný nepřetržitý směny, klídek, teploučko, kytičky, akvárka, svačinky..., měli strach, že o to přijdou. A oprávněně. Už se s nima outsourcér rozloučil. Já nevím, proč tramvajákům také nepřejete klídek, teploučko, pohodičku. Vždyť každá práce může být příjemná.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2196
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. ledna 2009 - 13:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestliže na některé staničce na 212 (120 než to Rath zařídí .-), na 200 snad už po optimalizaci ne!) je přezaměstnanost, protože jedna dáma dělá výpravčí, druhá výhybkářku a třetí závorářku a slouží ve směnách nepřetržitě, tak to není na personální audit, ale na investice do infrastruktury a organizaci provozu (třeba toho nočního). To pochybuju, že nějaká absolventka hnojárny coby universální odbornice umí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5206
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 28. ledna 2009 - 14:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele Milky, co kdybyses vyjádřil k výkonu tvého kobyliského kolegy? Proto to sem píšu. Jestli v půl sedmý ráno už je tak vyřízenej, že neví jak jezdí 12. Jestli si za to ráno zaslouží 100% mzdy a tak. Tydle filosofický věci přenech až tu bude okurková sezóna, jakož i informace o chřipce.
McB: no to asi jo, ta dáma je ten typ co byl převzdělán nad akceptovatelnou míru a nenapravitelně jí to poškodilo. Poté co pronese přednášku je lepší se jí zeptat : A ten recept na bábovku byste neměla?
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14228
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 28. ledna 2009 - 14:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky - Dokladem mýtického vědomí lidstva jsou mýty, báje, pověsti, pohádky...

Tohle všechno přece vzniká a žije i dnes .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 28. ledna 2009 - 20:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ti tramvajáci jsou fakt idioti (někteří). Čekám dopoledne na Malostranské zc na Mlinku, mezitím pozoruji provoz. Za deset minut, co trvalo, než přijely dvě Mlinky za sebou, třikrát totálně ucpaly tramvaje horní křižovatku.
1. Přijela dc d-12, za ní d-18 a d-20. Řidič dvacítky, ač věděl, že zastávka je plná, tak dojel soupravu před sebou, čímž zneprůjezdnil křižovatku i zablokoval přechod od metra.
2. Od Čechova mostu odbočovala d-1, odshora proti ní d-8. Jenže od metra vyjela d-20, která osmičku nepustila, najela jí do profilu, ale d-1 najednou pustil. Už tímto debilní řidič zablokoval kolegu v osmě, ale díky špatně uspořádané křižovatce a tramvajákům-bezmozkům nemohla jet ani d-1, které vadily gumokoly odbočující výše vlevo, které ale nemohly jet, neb jim zase vadila d-8. Naštěstí do gumokoly vzaly a jely nahoru, čímž d-1 konečně odjela, d-20 a d-8 také a gordický uzel byl rozseknut.
3. Viz bod 1., jen třetí blokující souprava byla d-12.
Posláno z mobilu.
Hledám sponzora, abych nemusel chodit do práce. Zn. bohatého. :-)
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 28. ledna 2009 - 20:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě rozumím tramvajákům, že je blokují auta každou chvíli, ale oplácet zlo zlem? Maximálně ubohé, navíc jsem spíše toho názoru, že dotyčným ševcům nešlo až tak o pomstu, ale o tupost a ignoranci, že jim prostě ani nedošlo, co způsobí. Začínám mít k tramvajákům čím dál větší despekt a to jsem pološotouš, navíc to povolání částečně osobně znám. Co si pak asi myslí veřejnost???

Rozděleno na dvě části, k-report zase stávkuje a mobil nedokázal text kvůli velikosti zkopírovat najednou. :-)
Posláno z mobilu.
Hledám sponzora, abych nemusel chodit do práce. Zn. bohatého. :-)
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 28. ledna 2009 - 21:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IA....D - Bingo, ale co ... . Přece v tom stresu ještě přemejšlet co provedou s 32 metrovou soupravou v 40 metrové křižovatce.
Smutné je že to tak dělá asi 80% šefců.
Asi jsem z jiného světa.