K-report
 

Archiv do 10. srpna 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Automobily, lodě a letadla » Registrační značky - diskuse » Archiv do 10. srpna 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 18:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by:
Jako správný patriot samozřejmě nemůžu souhlasit s posledním odstavcem tvého příspěvku.
Schválně, která z těchto fotek je více asymetrická?


Nechci si hrát na tvého oponenta, ale ne některé části mám odlišný názor:
při zavedení vz.86, kde byly .. vozíkům přiděléné třípísmenné kódy
A nebylo to proto, že "dvoupísmené" byly použity v systému 53?
aby k prasárně v podobě mezery před pomlčkou nedošlo
Ano, okres Jeseník je v tomto vyjímkou. A není to tím, že jinde to jaksi nešlo, pokud nechtěli pokračovat v číselné řadě? Teda kromě ostatních okresů, které vznikly až za dob vz.94 ..
Tomcat: "pomůcky na měření nevozím, su sice schopen ledasjaké ostudy, ale trotla s pravítkem bych ze sebe nedělal"
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.78.244
Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 19:04:59    Odkaz na tento příspěvek  

ad Quex: "...Zákon nezná žádné "repliky", ale stanoví povinnost umístit značku viditelně a nezakrytě!...
Dotaz: zná zákon pojem "legální" značka (nebo obdobného významu), kterou zde často operujete? Našel jsem jen specifikaci některých sledovaných vlastností, které má splňovat a podmínky jejího umístění. Nikde nic dalšího, natož např. to, že ta z Hiconu je jediná správná...
Poučte mě prosím, jsem z té diskuze o nosiči a třetí RZ trochu zmaten.
(OT: Vzpomínám si, jak kdysi ve Francii mi po nákupu a registraci vozidla napsali v autosalonu do prostoru pro SPZ křídou kontrastní barvy vůči karosérii přidělenou kombinaci s tím, že pokud znaky odpovídají dokumentům k vozidlu a zůstanou vždy čitelná, mohu jezdit bez obav a příští týden se mám zastavit, aby mi připevnili mezitím vyrobenou kovovou tabulku. Domnívám se, že obsah a účel hesla "registrační značka" byl i tímto činem vždy splněn)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 19:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Free 1551 (hezké číslo, že_by protekční?)
- pochopitelně, že je prasárna, pokud máš na značce E - mezera - pomlčka - pětka. Tam zkrátka nějaký znak evidentně chybí.
- všechny značky vz. 86 číselně přímo navazovaly na značky vz. 53, nebyl důvod, aby nepokračovaly. Pouze vozíkové značky celostátně bez dočerpání systému čč-pp-čč byly ražené jednotně od 00 ppA-01. Z mého SUBJEKTIVNÍHO pohledu to je jasné. Prosím Tě, patriote (to píšu s úctou, také jsem patriot), to, že zdůrazňuji, že Jeseník má unikum v podobě vozíkových značek se "vzduchoprázdnem" místo písmene, neznamená, že jsou v Jeseníku hňupi. Kdoví, kde ten renonc vznikl, zda vůbec v okrese Jeseník. SUBJEKTIVNĚ se také domnívám, že první pomlčka ve značkách vz.86 zmizela proto, že_byl zaveden systém pevných poloh jednotlivých znaků. Lépe totiž vypadaly značky PPP ČČ-ČČ a PP ČČ-ČČ, než by bylo provedení PPP-ČČ-CC a také PP -ČČ-ČČ.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 19:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad host:
Pane kolego, to je zajímavý postřeh! Originál Hicoňácké značky jsou reflexní a mají také "vodoznak" - vlnovku, resp. malá CZ ve čtverečkách. Nevšiml jsem si, že_by někde v zákoně bylo stanoveno jednak to, že značka musí být zrovna ta Hiconí a druhak, že musí obsahovat zmíněné ochranné prvky. Asi to tedy celé stojí a padá na výkladu, co to je pozměňování značky (tak nějak to někde v zákoně je - právníci jistě doplní).
Pokud si tedy někdo vyrobí repliku např. ještě staré SPZ z roku 1965 na své eMBéčko, která je provedena stejně barevně, stejně vypadajícími fonty, dokonce je to laminátový nebo nějaký odlitek, takže je plastická, a hlavně stejně jako originál neobsahuje žádné ochranné prvky a je pochopitelně zachován kód z originální značky, tak jedná se o pozměněnou nebo jinak upravenou značku?!?
Ještě jednou moc děkuji za dobrý postřeh a jsem zvědav, jak tuto vyšlenku budou cupovat zdejší právníci. Tak na tohle se opravdu těším.
A na závěr, jsou někde v zákoně vyjmenované ochranné prvky na značkách? U bankovek vsou vždy ochranné prvky uvedené - u značek si nejsem jist, ale mohu se mýlit.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 19:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Slepejš 259:
Cizinecké vozíky podle mých chabých znalostí až do konce duplicitního systému používaly dvoupísmenné označení okresu. Dosud jsem ale nikdy neviděl cizineckou vozíkovou značku vz.86 a domníval jsem se, že pro potřeby cizinců stačily zásoby vz.53, případně až po převratu někde neduplicitní vz.94 (ale ani nakovou vozíkovou značku si nevybavuji).
Ale jestli máte foto cizinecké vozíkové značky 00 JC -čč, tak to je unikum! A jak známo, byla by to výjimka, která potvrzuje pravidlo.
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 19:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že_by: SUBJEKTIVNĚ se také domnívám, že první pomlčka ve značkách vz.86 zmizela proto, že_byl zaveden systém pevných poloh jednotlivých znaků.
Subjektivně se domnívám, že to bylo kvůli zavedení nálepky STK (+ME)

Cizinecké vozíky podle mých chabých znalostí až do konce duplicitního systému používaly dvoupísmenné označení okresu. Dosud jsem ale nikdy neviděl cizineckou vozíkovou značku vz.86
Všechno to proběhlo relativně nedávno v historické komoře, včetně foto.
Dosud známé cizinecké vozíkovky CV86 a (duplicitní) CV94 měly tři písmena, pouze u Jičína se objevily CV86 ve formátu dvou i třípísmenném.
Rulův celorepublikový SPZ přehled
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 20:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Oliver 1175:
STK+ME: No, možné to je, ale samolepky se vejdou i nad/pod pomlčku.
CV86, CV94 - toto uniklo mé pozornosti, kaju a mrnu na archlív.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2876
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 20:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano známky se k pomlčce vejdou ale jak to vypadá je věc druhá. Jímá mě hrůza když na hezkym starym autěn s dvoupomlčkovou SPZ vidim natěsnaný dvě nálepky. Je z toho přímo vidět že tam nepatří... že se s nima nepočítalo.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5545
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 21:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

host, že by: To je samozřejmě nesmysl, co tu tvrdíte. Jediná správná značka je prostě ta, která byla vydána příslušným orgánem (tzn. DI VB, DI PČR, OkÚ, MěÚ...). Proto nikde není definováno, že to je zrovna ta z Hiconu, proč taky? To je úplně stejné, jako kdybych si vyrobil přesnou kopii např. svého občanského průkazu nebo podobného dokladu, který něco osvědčuje. Bude platná? Samozřejmě že ne! Platný je prostě pouze originál, nikoliv jiný exemplář, který pouze obsahuje informace, shodné s originálem, byť vzhledově bude tentýž. Mimochodem - právě z tohoto důvodu je ze zákona vyloučeno udělat ověřenou kopii občanského průkazu a podobných dokladů, právě pro tu nezaměnitelnost. Pokud právní předpis stanoví, kdo vydává tabulky s registrační značkou, tak pouze tímto orgánem vydané tabulky jsou ty pravé a žádné jiné. Že se v praxi toleruje něco jiného, je úplně jiná věc.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2878
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 22:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže je pak jen na dokazování orgána jestli mi RZ vydal či nevydal úřad.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 22:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Platný je prostě pouze originál, nikoliv jiný exemplář, který pouze obsahuje informace, shodné s originálem, byť vzhledově bude tentýž.
Tento právní výklad není vůbec ojedinělý, v Evropě je rozhodně převažující, a i v zemích, kde si výrobu tabulek zajišťuje a hradí výhradně majitel vozidla a tím se stávají jeho majetkem (např. DE), musí tabulka splňovat jasně definovaná kritéria, jinak není uznána za úředně platnou (např. v DE neobdrží registrační nálepku).
Pokud český stát u této praxe zůstane, měl by současné samovýrobě čelit mj. evidováním výrobního čísla tabulek vč. data výroby a tyto údaje přenášet do malého TP, případně i na líc tabulek resp. na kontrolní etiketu na skle (dost příkladů v zahraničí). Třetí tabulkou pro případ dočasného zakrytí jedné z tabulek z důvodů instalace nosiče nebo připojení dalšího vozidla by to mohlo začít, protože to je úplná banalita, snadno řešitelná právně i prakticky. Následovat by pak měly i další kroky, které by odbouraly nehospodárnost způsobenou neustálým obměňováním poškozených/ztracených/odcizených tabulek. Bohaté Švýcarsko poškozené tabulky opravuje a dává znovu do oběhu, ČR je jednoduše hází do šrotu...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5546
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 22:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud český stát u této praxe zůstane, měl by současné samovýrobě čelit mj. evidováním výrobního čísla tabulek vč. data výroby a tyto údaje přenášet do malého TP

To by sice bylo ideální, ale příliš komplikované a výsledek neúměrný vynaloženým nákladům, 99,9 % napodobenin je přece tak evidentních, že na to není potřeba evidovat nějaká výrobní čísla. V první řadě by postačilo zvýšit úroveň právního vědomí u kompetentních osob - tzn. ze strany policie nekompromisně pokutovat podobné napodobeniny spolu se zadržením TP na místě, na STK by to zase měl být důvod, aby auto neprošlo TK.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2009 - 23:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V první řadě by postačilo zvýšit úroveň právního vědomí u kompetentních osob - tzn. ze strany policie nekompromisně pokutovat podobné napodobeniny spolu se zadržením TP na místě, na STK by to zase měl být důvod, aby auto neprošlo TK.

Prosímvás, kde žijete? Policie nemá prakticky žádné pravomoci - než Vás pokutuje za nepravou RZ, tak musí vyplnit 4 formuláře, každý o 5 stranách A4, zaslat na krajské velitelství, které má 30-denní lhůtu na projednání případu... Místo 12 bodů budeme mít najednou 18, protože kamarádi krajského náčelníka policie se dávno vybodovali, a spousta dalších prominentních grázlů taky, tak budou měnit vyhlášku... Na STK se podvádí, z 3000 stanic v ČR kontroluje MD jednu týdně - to je tak na 60 let, než skontrolují všechny.
Bordel.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5547
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 07:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Policie nemá prakticky žádné pravomoci - než Vás pokutuje za nepravou RZ, tak musí vyplnit 4 formuláře, každý o 5 stranách A4, zaslat na krajské velitelství, které má 30-denní lhůtu na projednání případu...

To nevím, jak jste na tohle přišel. Většina přestupků v dopravě se projednává v blokovém řízení, kde přestupce s uložením pokuty souhlasí a policista vyplní maximálně pokutový blok. A přestupky, které se projednávají ve správním řízení, projednává příslušný odbor dopravy, přičemž promlčecí lhůta je 1 rok, nikoliv 30 dní (to je jen obecná lhůta pro vydání rozhodnutí ve správním řízení).
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 09:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sklon vyrábět napodoboneniny různé úrovně by nepochybně zanikl jasnou definicí co je to "registrační značka (PZ, SPZ...)", jaké požívá právní ochrany (co konkrétně požívá právní ochrany..)a definováním sankcí za porušení. To vše v návaznosti na agendu povinného pojištění (nemožnost provozovat vozidlo bez řádně přidělené a umístěné evidenční tabulky na vozidle) Jinou otázkou je vymahatelnost práva a právní vědomí občanů, policie a úřednictva - tam sebelepší zákon nepomůže. Ale kde není nic, nebo jen vágní vyjádření, které lze otočit tak i tak, nelze očekávat zlepšení. Cestujeme volně po Evropě a můžeme srovnávat - já osobně si nikde (i v té méně rozvinuté evropské zemi)nevšiml tak rozšířené samovýroby jako v ČR. Jsou to většinou případy nouzového dojetí po nehodě nebo návštěvě ČR. Zbytková otázka je, proč právě u nás to kvete, a ne v Portugalsku, Švédsku atp.....
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 11:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Quex 5545:
Rád nabourávám stereotypní myšlení - i to občas patří k mé profesi. Proto se ptám právníka (řada právníků ráda uvažuje stereotypně a občas ke své škodě či škodě svého klienta - tím však neobviňuji Quexe, že tak uvažuje): Je někde striktně dáno, že musím použít RZ, které mi vydá úřad? Nechci hájit ježdění s napodobeninami, ale chi se dobrat meritu věci.

Během mých cest jsem zatím našel jednu amatérskou značku v Bavorsku na traktůrkové vlečce a jeden případ v Polsku na "maluchovi". Obě snačky byly napsané od ruky štětcem na kus plechu přibližně správného tvaru. Obě byly dlouhodobě používané. V zahraničí jsem po r. 1989 pobyl nějaký pátek, ale v CZ mnohem, mnohem více. Takže mé srovnání může být neobjektivní. Přesto jsem si také kladl otázku: A proč zrovna v CZ je tolik napodobenin?
Důvodů je asi více:
a) Letitá nechuť k jednání s jakýmkoliv úřadem - zkušenost z doby socialismu s arogantním úřednictvem (my starší) a totální vysmátost mlaďochů, kteří neřeší pro jistotu raději vůbec nic.
b) Vyšší nehodovost než jinde v Evropě, což většinou nějaká značka odnese.
c) Nevyježděnost nemá dopad jen na nehodovost, ale také na neschopnost slušně zaparkovat. Navíc velké množství motoristů parkuje na sídlištích, kde je nedostatek parkovacích míst a panuje parkovací anarchie. Výsledek? Okřápané nárazníky, pokřivené (vesměs) přední značky, naštípnuté rámečky, které přestávají plnit fci držáku (dost často) nepřišroubované značky. Logicky následuje ztráta.
d) NEMOŽNOST CELKEM RYCHLÉ VÝROBY NÁHRADNÍ ZNAČKY ani v případech, kdy bych ji vyměnil za omlácenou po havárii či zdařilém zaparkování sousedky... Výměna značky znamená úřadování, nový kód, změny pojistek (+ přepsat číslo na dálniční známce - tedy z5 k bodu a).
Není to náhodou začarovaný kruh?
Domnívám se, že řešením je např. k 1. 1. 2010 konečně povolit a uskutečňovat výrobu legálních duplikátů značek, nejpozději k témuž datu se začít chovat na úřadech k daňovým poplatníkům jako k těm, kteří ty úřady PLATÍ, spustit alespoň menší kampaň, aby řidičstvo vědělo... A od 1. 3. 2010 začít duplikáty na silnicích opravdu zabavovat a postihovat. Asi by vznikla pěkná sbírka pro Policejní museum.
Příliš prosté? Nikoliv, v CZ stále nenaplnitelná fikce. Neboli, stát sere na lidi, lidi serou na stát. Jak bývalo to přísloví o volání do lesa?
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5550
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 11:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Určitě, jako jedna ze základních věcí je přece stanoveno, že vozidlo musí mít na sobě umístěno tabulku s registrační značkou. Tu tabulku vydává úřad, proto nic jiného, jakákoliv napodobenina, nemůže být "tabulkou s registrační značkou" ve smyslu právního předpisu, protože to je právě a jen ta tabulka, kterou provozovatel dostane od příslušného úřadu. Nevidím na tom nic nejasného ani nejednoznačného.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5484
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 12:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by:

1. Velké procento CZ-značek je nepřišroubovaných autu, ale pouze nacvaknutých v mizerném držáku.
2. Přední část karoserie dnešních aut s umístěním značky jakoby ani nepočítá - značka pak příliš vytrčuje do prostoru
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 12:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Quex 5550:
Okolo práva jen tak chodím zdálky - absolutně nemám na to, abych právníka poučoval, ALE pod dojmem toho, jak jsme neustále masírováni médii pochybně citujícími údajně bezzubá rozhodnutí soudů v kauzách s různýmu "bezúhonnými" lidmi, kteří na svou obhajobu potřebují různé Sokoly atd. se ptám: opravdu není skulina (právní vakuum), kdy není zcela jednosnačné jaká RZ na vozidle má být? Viz můj úvod a velmi častá citace ze soudních síní - "nepodařilo se prokázat". O kvalitách našeho zákonodárce si nedělám iluze. Navíc, pokud se nemýlím náš (bez)právní stát směřuje vice ke světu právníků než práva. Myslím, že např. v Británii či v Německu je pohled na právo trochu jiný - nemyslím kvůli značkám, ale obecně.
Omlouvám se za neodbytnost.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 12:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 3260:
1. Z toho, co jsem viděl, mohu tvrdit, že oproti západním zemím máme v CZ mnohem větší procento přišroubovaných značek.
2. V CZ se vozový park postupně srovnává se západem. A nevzpomínám si, že_bych v CZ viděl repliku značky na nějakém Trabim nebo Š 120, naopak téměř výhradně na vozovém parku srovnatekném se západními zeměmi. Takže Tvé argumenty se míjí se skutečností.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 13:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... jistě, protože v 60-tých80-tých letech by si to nikdo nejen nedovolil, ale ani by o tom nepřemýšlel, jak případnou náhradu SPZ realizovat Oni se lidi tehdy přece jenom příslušníků VB trošku báli a i ti, kteří byli bezúhonní, měli při styku s nimi nepříjemné pocity
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5486
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 14:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nevzpomínám si, že_bych v CZ viděl repliku značky na nějakém Trabim nebo Š 120

Právě proto, že na těchto autech drží značku šrouby.


MMCH: Všimli jste si i nárustu umisťování STK/EMISE dopředu...?
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 15:01:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Všimli, myslím si, že je to buď lidská nepozornost, nebo snaha o to zviditelnit se.

V poslední době taky občas vídám auta, které mají vepředu zadní tabulku jako novou, s tím, že na ní mají zbytky lepidla od nálepek STK+ME, a vzadu je domlácená přední tabulka.

Vidíte to, je někde v zákoně napsáno, že nálepky mají být na zadní značce?
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 15:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A je už v zákoně uvedeno, že má být značka umístěna potištěnou stranou vně a tak, aby písmo mělo spodní okraj dole? Viz různé motorkářské finty...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5488
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 15:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že má být značka umístěna potištěnou stranou vně

Dobrá úvaha, vsadím se, že to definované není...
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5489
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 15:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Všimli, myslím si, že je to buď lidská nepozornost, nebo snaha o to zviditelnit se.

U nás je nejnovější přírůstek známé z ulice, manžel je Ital a sám jezdí s autem registrovaným v Itálii.
Tak tam se to možná dá (vzhledem k tuposti té známé) tolerovat, italové známky nemají...

Ale jinak se to fakt rozmohlo. I když důvod fakt nechápu
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1554
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 16:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trošku naruším zdejší diskuzi

Martin_h:
Mám pro tebe dvě data výroby:
1M8 6555 14/08/03
2M8 2152 28/08/06 - k této ti přidám ještě
2M8 2123 až 2M8 2129 registrace 18.12.2006
2M8 2160 registrace 15.12.06

Tomcat: "pomůcky na měření nevozím, su sice schopen ledasjaké ostudy, ale trotla s pravítkem bych ze sebe nedělal"
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3097
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 19:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Všimli jste si i nárustu umisťování STK/EMISE dopředu...?

Já nárůst nepociťuju, podle mě je to plus mínus stejné procento několik let. A příčina je v drtivé většině v nevědomosti, lidé prostě netuší, že značka se známkami má být vzadu. Ostatně když jsem jednu paní upozorňoval, že má na autě zadní značku vpředu, tak se mě napřed zeptala, jak jsem to poznal a když jsem jí fígl se známkami TK/ME sdělil, tak řekla, že si něčeho takového nikdy nevšimla a že oznámí manželovi, aby s tím něco udělal.

že_by: A je už v zákoně uvedeno, že má být značka umístěna potištěnou stranou vně a tak, aby písmo mělo spodní okraj dole?

Podle mě se tyto všechny případy nevejdou do formulace, že značka musí být umístěna tak, aby nebyla znemožněna nbeo výrazně zhoršena její čitelnost. Takže je to postižitelné stejně, jako když značku někdo přetře barvou...
Pět let komentářů, glos a postřehů - Pět let s vámi na K-Reportu - 2004 - 2009

RegioMap Plzeňského kraje - první v HTML podobě České Vysoké učení technické v Praze
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 19:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár českých značek je olepen jen na jednom exempláři a ten se umisťuje vzadu - logiku to má, ale ne pro každého. Kdo vnímá auto jako objekt prezentující se všemi svými atributy na čelní straně, a tak je vizuál každého auta bezpochyby koncipován, tak vidí logické umístění polepené tabulky vepředu = nálepky(pečetě)ukazují, že to auto má právo a oprávnění jezdit. Ryze praktickou skutečnost, jako že se tabulka omlátí, takoví lidé nevnímají. Jsou to taky povětšinou ženy, kdo umístění tabulek zaměňují když jsou odsouzeny si tabulky připevnit samy resp. někomu radí, jak je má připevnit. Odpomohl by příbalový letáček, nebo návod v autoškolách, jako to bylo v 50. letech minulého století. Ve spořivém a praktickém Švýcarsku je to jasné, přední tabulka je prostě výrazně menší a bez grafických prvků...
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 19:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin L. 3097 - a je v zákoně formulace "že značka musí být umístěna tak, aby nebyla znemožněna nebo výrazně zhoršena její čitelnost"?
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3098
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 07. srpna 2009 - 20:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by: a je v zákoně formulace "že značka musí být umístěna tak, aby nebyla znemožněna nebo výrazně zhoršena její čitelnost"

Myslím, že je - ostatně někde jsem četl, že provozovaní vozidla bez tabulky RZ, s jinou tabulkou RZ, než jaká byla vozidlu přidělena nebo s tabulkou RZ umístěnou tak, že je znemožněna nebo výrazně zhoršena její čitelnost bude bodovaným přestupkem.
Pět let komentářů, glos a postřehů - Pět let s vámi na K-Reportu - 2004 - 2009

RegioMap Plzeňského kraje - první v HTML podobě České Vysoké učení technické v Praze
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 08. srpna 2009 - 13:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych tady jednu domácí výroby, ale ne kvůli ztrátě - na této krásném Chevroletu Corvette chybí přední RZ asi proto, aby v prostoru pro RZ 115 mohla být tabulka s nápisem USA

Tomcat: "pomůcky na měření nevozím, su sice schopen ledasjaké ostudy, ale trotla s pravítkem bych ze sebe nedělal"
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 08. srpna 2009 - 13:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin L:
Moc se omlouvám, pokud mé vyjádření působí hádavě. Snažím se dobrat skutečnosti, která je zřetelně a jednoznačně formulovaná. A tomu výrok "Myslím, že je - ostatně někde jsem četl" naozay nepřispěje...
Nezlob se, pokud se Tě to nějak dotkne. Snažím se zjistit, zda je umístění značky a provedení značky opravdu jednoznačně definované. A jak se ptám co nejkonkrétněji, právníci mlčí . Čím to je? Že_by opravdu (a jako obvykle) právní ďoura v zákonu?
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 08. srpna 2009 - 14:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freelander: Zezadu vypadá opravdu božsky.
- Nízkopodlažní, článkové tramvaje v Liberci.
- Utopie?
- Ano, utopie.
fitr.rajce.idnes.cz
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3100
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 08. srpna 2009 - 15:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by: Nezlob se, pokud se Tě to nějak dotkne.

Za více než pět let, co debatuji zde na K-Reportu se mi nestalo, že by se mě věcný předmět debaty nějak dotknul. Takže toho bych se nebál.

A tomu výrok "Myslím, že je - ostatně někde jsem četl" naozay nepřispěje...

Dobře, tak tedy jinak: Jsem na 99% přesvědčen, že formulace tak, jak jsem jí napsal je obsažena v návrhu na změnu seznamu bodovaných přestupků. To jedno procento je tam proto, že každý člověk se může mýlit a také proto, že jde stále jen o návrh, který doposud nebyl schválen, tudíž se může měnit. Ale jak píšu, jsem přesvědčen... Nakolik tento výrok něčím naozay přispěje je už na tvém posouzení, já píšu, co vím.
Pět let komentářů, glos a postřehů - Pět let s vámi na K-Reportu - 2004 - 2009

RegioMap Plzeňského kraje - první v HTML podobě České Vysoké učení technické v Praze
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2678
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 08. srpna 2009 - 15:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5A 5223 - vyrobeno 05/03/09
2P 7299 - vyrobeno 25/04/07

Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 08. srpna 2009 - 16:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freelander: Zepředu teda vypadá normálně, tedy hezky, ale na tom zadku se krásně vyřádil nějaký šikovný tuzer, ta nádherná žlutá světla, vkusná CZ samolepka a provrtaný nárazník nemají chybu!
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 08. srpna 2009 - 16:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louňák: wow Praha je len na "5A"? ostal som prekvapeny, ked som si pozrel prehlad najvyssich videnych RZ a Stredocesky kraj je uz na "7S" ..to jim kapku ujeli
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 08. srpna 2009 - 21:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin L:
OK, to znamená, že na 99 % tento problém pořádně ošetřen platnou legislativou není. Že se divím. A co přinese novela, to se teprv ukáže... :-)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 08. srpna 2009 - 21:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Šmolko: 5A vs. 7S
PrAžské tempo ve výdeji značek určují více firmy než v S-kraji. Proto méně motocyklů.
Naopak v S-kraji je hodně S-atelitních zbohatlých exprAžáků, tedy mopedy pro dcerušky, silniční žihadla pro mladé dárce orgánů a Harleye pro fotříky :-)
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 08. srpna 2009 - 22:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by (799): pekna studia :-)
jasne ved aj napr. Bratislavske maxima dvihaju flotily firiem, len aj motocyklov je tu celkom pozehnane..ktovie ako je to vo Viedni, ale to sa uz hodi skor do zahranicnej komory
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3611
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 08. srpna 2009 - 23:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2. Přední část karoserie dnešních aut s umístěním značky jakoby ani nepočítá - značka pak příliš vytrčuje do prostoru

Já bych to doplnil o přední část amerických aut, zejména právě Corvetty, Camara, Fajráky a podobné povozy s přední SPZ víceméně nepočítají, konkrétně moje Camaro narozdíl od jiných verzí mezi takové zrovna patří. Myslím že zde by výrazně pomohla možnost mít na autě oficiálně vyráběnou samolepící RZ, jakoto mají současné sportovní a soutěžní vozy. Nakonec jsem to vyřešil rozhodnutím mít vepředu jednořádek viz obr. v profilu, US vzor se mi vpředu moc nelíbil. Samolepící nebo nějaká "malá jednořádková" RZ by byla lepší, i když v případě menšího jednořádku by se asi narušila čitelnost z dálky. Nějaký majitel přede mnou to vyřešil po svém, při rozebírání auta jsem objevil malou bílou novodurovou tabulku cca poloviční velikosti jako klasický jednořádek, do toho samolepkami vyřezáno PVD 99 - 48 a toto bylo asi nalepeno někde na ksichtě mého Camara. Někdy vyfotím, schoval jsem si ji :D

Goga: co se týče té Corvetty, že teda oftopikuju, ale tos neviděl toho fajráka na vrakovišti pana Kunetka. Z něj mám vyřezaný čelní okno. Vzadu to mělo přímo do těch amerických světel dobastlený oranžový blinkry používané na různé vozy CS produkce - Karosy, 14Tr, Š 1203 a bůhví kde ještě. To bylo teprve ke zblití, tady ta Corvetta je slabej odvar. Co nechápu, zpět k RZ, proč má tolik majitelů amerických aut potřebu mít na voze originální americkou značku a někde jakoby "mimochodem" českou SPZ (RZ), jak je to na té Corvettě. Já se za českou US vzorovou RZ vzadu vůbec nestydím, jiná věc teda pravda je, že třeba do bráchovýho Oldsmobilu tento "US vzor" nepasoval na šířku asi o půl cm - takže značku prostě vpravo ostřihl a domaloval jí zelenou barvičkou (veteránská RZ) falešný okraj. Asi někdo hustě přemýšlel, když rozměr US vzoru vynalízal, resp. musel být hroznej problém zjistit si přesné rozměry US značek.
Šmleč kroptně huhlyfňuk hranoplyš vrábně, kroč uklemčok břežklem čipkleť. Plážbluk netočšmuč dlátoťuk traťkryč.
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 08. srpna 2009 - 23:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se za off topic!

Verusha: Nojo, ale k takovýmto amerikám se tuším snad v rámci originálního příslušenství dodávaly držáky pro státy, kde je nutná přední tabulka, ne? Jako například tady (Japonský Firebird, nalezeno narychlo na Googlu).
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Mamuti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 7-2008

Odesláno Neděle, 09. srpna 2009 - 12:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ÚHYN : 9A9 4624 (vydáno 22.1.2009) výměna RZ za ztracenou.
Nová RZ 1AF 9203 (vydána 4.8.2009

www.pilsnerurquell.websnadno.cz
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 09. srpna 2009 - 12:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mamuti:
Díky za uyhnulý kus
Tomcat: "pomůcky na měření nevozím, su sice schopen ledasjaké ostudy, ale trotla s pravítkem bych ze sebe nedělal"
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 09. srpna 2009 - 15:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Verusha:
Mně se ten CZ "US-rozměr" také nelíbí a považoval jsem ho za jeden z typických nesmyslů CZ systému značek. Napadlo mně, že je to zase jedna z ukázek, jak jde vývoj CZ značek samospádem. Bylo roznuto, že pro US formát budou použité fonty motoznaček (20x16 cm), proto byla pro US formát stanovena výška 16 cm. Jak došli odborníci k šířce 32 cm, to netuším. Nevylučuji ani to, že někdo si zavzpomínal na násobilku (2 x 16 = 32 cm) a hotovo!

Bohužel, když vídívám US-cary, tak vnímám hodně strojů (určitě ne všechny, ale zřetelné procento), které patří nepříliš soudným exhibicionistům. Výsledkem bylo například ostřihnutí CZ US formátu a naprasení do emeryckého dekorativního rámečku. Jenže originál US-značky jsou jednořádky a různé ozdobné US rámečky by zakrývaly vrch horního řádku a spodek dolního řádku CZ značky nebo boky značky. Takže jsem docela rád, že CZ značka do US rámečku nepasuje a většinu exhibicionistů tento nesoulad odradí. Na druhou stranu je mi upřímně líto, když nelze ani při dobké vůli CZ značku napasovat do příslušného výklenku karoserie... Z mého pohledu jsou pro evropské poměry optimální máloznakové jednořádky, jako to vydávají v D. Bohužel, i tam už jsou tyto krátké jednořádky na ústupu a převažují US dvouřádky (ale asi 2 rozměrů!!!) s motofonty.
Tak v příloze přikládám německou značku, jak se mi líbí. V CZ podmínkách by pro těch nemnoho US carů toto řešení asi stačilo také. Ale kde chybí vůle...
A také přikládám ukázku toho, co u nás může jezdit: "takyveterán" anebo ukázku ostřižené CZ značky s evropským hvězdičkovým půlměsícem. Dej Bůh, ať tohle není naše budoucnost!


(Příspěvek byl editován uživatelem že by?.)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 09. srpna 2009 - 15:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je tedy úlovek:

A ještě jsem si dodatečně všiml, že tento 11 111. příspěvek na 200. straně byl můj jubilejní - osmistý. Naštěstí jsou na světě i vážnější a serióznější záležitosti, než hra s čísly...

(Příspěvek byl editován uživatelem že by?.)
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 09. srpna 2009 - 20:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by (800): A hele, ska-pho Grand Marquis... Sám majitel ale říká, že si je vědom, že rámeček v podobě ostnatého drátu je kýč a má jej na autě z recese. Promiň, ale přijde mi, že všechno strašně moc řešíš. Jednou prostě nějaký debil ten "český US formát" vymyslel a schválilo se to, tak prostě se s tím musíme smířit a bohužel to akceptovat. To, že někdo značky ořezává, je už jen důkaz a následek toho, že ten člověk, kdo ten český US paskvil vymslel, byl opravdu kretén, a proto bych ty lidi zas tolik neobviňoval. Nebo tam mají naprasit typ 106 a uřezat mu ještě více horní a spodní okraj? Nebo tam nazohýbat stojedničku? Nebo si ji navrtat do nárazníku...? Tohle se mi zdá jako nejlepší akceptovatelné řešení. A nevšiml jsem si teda, že by těch US rámečků bylo v česku na US autech nějak extra moc. Ale možná na to jen nemám štěstí a nepotkávám je...

Á propo, nevšiml jsem si, že by na té třetí fotce ten evropský znak z hvězdiček, který dle papírku přikládaného ke značkám neměl být poškozen, byl nějak zakrytý do tvaru půlměsíce.
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 09. srpna 2009 - 21:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Goga:
"...přijde mi, že všechno strašně moc řešíš..."
Ano, systému RZ jsem již věnoval dost času. Výsledkem by časem mohl být alternativní návrh stávajícího systému. Proto je vhodné stávající systém poznat co nejvíce se všemi jeho chybami. Sám se systému MMI také dost vysmívám, ale nehodlám se spokojit s konstatováním, že "ten člověk, kdo ten český US paskvil vymslel, byl opravdu kretén". Proto sem tam vypustím kontrolního chrousta a sonduji reakce. Určitě Tě mohu ujistit, že tebou v nadsázce vyslovené řešení v podobě naprasené či ořezané 106 nebo 101 není mým cílem :-)
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 09. srpna 2009 - 22:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by: Aha, takže si děláš takový průzkum mezi lidmi, jaké mají názory na to, že je tady takový "espézetkový bordel", a opravdu vážně uvažuješ předložit ministerstvu nějaký návrh na změnu?

Tak to potom přehodnocuji to, co jsem předtím napsal, a souhlasím s tebou a plně tě v tom podporuji .
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1565
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 09. srpna 2009 - 23:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by:
Proto sem tam vypustím kontrolního chrousta a sonduji reakce

Původně jsem na tvůj příspěvek 800 raději ani reagovat nechtěl. Teď to bude vypadat, že jsem jenom ten, co se s tebou vždy rád pohádá, ale není tomu tak..
Systém MMI není dokonalý, ale po těch letech, co potkávám nové registrační značky na silnicích, už jsem si zvykl.
Atypy s tebou řešit nehodlám, ty jsme už probírali. Německá "úzká" mi přijde spíš směšná, než hezká Neber si to osobně, ale já těmi atypy žiji, zapisuju a fotím si je do galerie. Proto oceňuji i odvážnost majitele rekordní 105ky z Kraje Vysočina, i ten plzeňský Scénic, co tu vložil Pavel2. Koneckonců mám pro to své důvody..
Kdyby se ti nějaká razantní změna podařila, což ti samozřejmě přeji, byly by tady tři bežně používané a platné systémy. To by byl teprve marast
Tomcat: "pomůcky na měření nevozím, su sice schopen ledasjaké ostudy, ale trotla s pravítkem bych ze sebe nedělal"
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 09. srpna 2009 - 23:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přináším report z pivních slavností v Roštíně, které se konali tento víkend, jak slovem tak i fotografií
Fotil jsem půjčeným mobilem, jak jsem měl v sobě už nějakých pár piv, tak jsem si některé věci musel vyfotit!

Víc kopií po hromadě jsem ještě neviděl
Kromě těchto tří jsem ještě viděl dvě další moto kopie, obě byli 2B ale více nevím...


Stan nějakých recesistů Typ 86 se mě osobně nelíbí, tak jsem se ani nesnažil je nějak ukecávat...

Pak už tu mám jen ilustrační fotografie. Jak jsem byl rozjetej tak jsem fotil aji kraviny..


A plus, jedna zachovalá felicie (je to felcka né?), jeden "zahraniční tůrista" a jeden tuningovej kočárek s parádníma litýma kolama


Dnes jsem doproti směru potkal Slováka se značkou SN čččEK = šnek
Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 09. srpna 2009 - 23:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5_0409:
kraviny..
Ovšem to rozhodně neplatí o 2M2 0393, neboť jde o hranický r.r.
I kdyby měl Tomcat už vyšší, je to pro mě do tabulky
Tak mě napadá, co dělá tvá emailová schránka?
Tomcat: "pomůcky na měření nevozím, su sice schopen ledasjaké ostudy, ale trotla s pravítkem bych ze sebe nedělal"
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2009 - 00:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freelander: Zprávu od tebe jsem samozřejmě četl "Myslím" na tebe a zitra ti pisnu Musím jit spat, stavam o půl 5 doprčic
Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11785
Registrován: 1-2005

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2009 - 04:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mira: Je to Octavia, Felda je kabriolet.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2009 - 11:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Goga + Free:
Děkuji za reakce. Více je na osobní rozhovor na nějakém setkání SPZ. Sem kvůli nepovolaným osobám podrobnosti pouštět nehodlám.

Free:
V žádném případě nejsem bojovník proti atypům. Naopak, mám je o oblibě. A právě proto, že je mám v oblibě, tak mi vadí, když jsou použité nesprávně či zmrzačeně. Nicméně, pokud se dobře pamatuji, tak zrovna Tebe a Tvého vozu jsem se zastal, protože vozy Tvé značky mají opravdu vpředu tak blbý "nálitek" na nárazníku, že tam se z našich značek nejlépe hodí úzký dvojřádek nebo US formát. Ale asi nejlépe by Ti na předním nárazníku vzhledem k tomu nálitku (asi) pasovala ta německá krátká značka, ale tento formát atypu zrovna nemáš rád... Není člověk ten, aby se zavděčil lidem všem.
(Už se těším na nějaký sraz, ale jak to pozoruji, dříve než v září se k ničemu nedokopeme. Že_by se Tomcat chopil organizace? Zatím je takový nejmenovaný organizační ředitel pro Moravu a Slezsko )
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1567
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2009 - 11:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že by:
Já vím že jsi se Kie i off-Toyoty nebo co to bylo zastal Jenomže i když to vyfotím, že 106ka trčí dolů a jednořádek bych musel vrtat do nárazníku, tak mi stejně US nedá.. Určitě přivezu tu stošestku na sraz ukázat
Ano, Tomcat je takový pí ár ředitel pro Moravskoslezkou sekci. Věřím, že pokud bude chtít, určitě to dá nějak dohromady. Navrhoval bych však nejdříve termín 11.9. Uvidíme..
Tomcat: "pomůcky na měření nevozím, su sice schopen ledasjaké ostudy, ale trotla s pravítkem bych ze sebe nedělal"
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6316
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2009 - 12:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hlavně by ten sraz zase mohl doputovat do prahy anebo aspoň někam blíž plzni. brno tím nemyslím , aspoň jihlavu. co třeba dědkokraj? ukáže se nám ten pán od klokočníka?
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2657
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2009 - 13:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: ŽE BY (804), FREELANDER (1567), PAVEL2 (6316)

Pokud máte na mysli celostátní sraz ZMP, tak je na řadě Země Česká. Místo srazu podle dostupnosti; domnívám se osobně, že Praha je to nejlepší řešení. Rád bych se sice po 14 letech opět podíval do Plzně, ale cesta zpět mne děsí ...
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2009 - 14:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat:
do Plzně, ale cesta zpět mne děsí ..
Upřímě řečeno, nejen tebe
Autem bych zcela určitě nejel, ale pokud by se uskutečnil v poledne, nemuselo by to být s vlakovým spojením tak tragické..
Tomcat: "pomůcky na měření nevozím, su sice schopen ledasjaké ostudy, ale trotla s pravítkem bych ze sebe nedělal"