K-report
 

Archiv do 4. prosince 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Modely a modelářství » Modely v měřítku TT a menším » Archiv do 4. prosince 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Maditel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 10:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freekey: a pokud výrobce model neudělá za svoje prachy (samozřejmě větší prachy než 900 nebo 350Kč), tak nebude co formovat a nikdo nebudeme mít nic, kromě vrtulových a zcvrklých šmejdů z burzy.

Takže na tom budou špatně jenom modeláři, kteří se budou muset vztekat u brusky nebo u leptu, který 70% modelářů neumí složit. Výsledek mi vychází pořád stejně: Buď budu mít doma šmejd nebo zaplatim kvalitu.
Osobně se spíš směřuju k tý kvalitě na kolejišti.
Sdružení železničních modelářů PEČKY - http://szmpecky.webnode.cz

Modely TT - http://maditel.webnode.cz
Alba uživatele maditel - http://maditel.rajce.idnes.cz
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 11:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak mě napadlo, existuje vůbec nějaký způsob jak si ten model ochránit nebo si to s případným kopírovačem jasně vyříkat?
Když jsem před časem viděl tady prezentované Molatovy odlitky 742 a 731, byly v tom na první pohled vidět lepty od DK-modelu a KuBera. Všichni ví, že tento pán obšlehne na co přijde, ale náprava nikde. Na burze sedí ti "podvedení" poblíž něj. To pak vypadá, že všichni na něj nadávají, pomlouvají ho, ale z očí do očí mu nikdo nic neřekne.

Jinak pokud lidi budou kupovat odlitky a na fóru řešit jak to upravit, aby čelo nevypadalo jak po pár fackách, lepší to nebude.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Freekey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 11:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jediným způsobem jak si model částečně uchránit je využít toho, že jsem tvůrce a že i přes drahý vývoj jsem první, kdo to dostal na trh. Rozumnou cenou eliminuji zájem obšlehávačů, kteří nebudou mít zaručené, že dosáhnou o tolik nižší ceny, aby se jim vyplatilo investovat do zaformovávání apod.

Jinak obšlhávají i velcí výrobci a také ten případ Molata vs. výrobci leptů je oboustranný. Leptači si třeba rádi "vypůjčí" třeba střechy. Výsledek ale asi v tomhle případě není negativní ale pozitivní, díky této "spolupráci" máme z čeho vybírat.
Stále větší množství nepotřebného modelářského materiálu mě donutilo vytvořit http://www.minimodels.cz/eshop
Vober
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 13:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...když to tady čtu tak mám pocit,že modeláři co dokáží postavit model kategorie A1 asi vymřeli a nebo se na těchto stránkách raději nevyjadřují.
Wendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 5-2008
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 13:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maditel: Vrtulové modely měl Molata dříve,byla to katastrofa,ale teď??Nemůže na něj říct nikdo ani půl slova,zkus se teď na ty odlitky podívat.Mám od něj vozy Bix,pánové to je šílenost!!Bojím se že jsem brousil,stříkal a sra.. se s tím zbytečně,je to vrtule jak blázen.Kupoval jsem to ale pře cca 1rokem,teď co jsem to měl v ruce byla to uplně jiná kvalita.Od Molaty jsme asi byli všichni zvyklí na to že broušeního bylo mnoho a kvalita žádná ale teď se opravdu změnil a dost k lepšímu.Ty slabé blanky na oknech jsou hned pryč a má to rovný.

Bez těhle obšlehávačů bychom byli všichni víte kde??Nikdo si to tady samo nepřizná ale jezdili by nám na kolejišti samé bobiny v lepším případě sergej Roco/Tillig nebo Hektor.. to by bylo vše!
Vemte taky někdo odlitek od Číže a porovnejte ho ze sebelepšim odlitkem z 3D tiskárny a znatelnej rozdíl krom broušení tam prostě nebude...

Ať si každej kupuje to na co má,v dnešní době ale každý sáhne po odlitku ve slušné kvalitě za 200kč než po odlitku za 1000kč.Nehledě na to že si za 1200kč může každý koupit sestavený lept,na kolejiště plně postačující.
Pojezdy_eu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 5-2010
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 13:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vober: nevymreli, jen jich dost ubyva, resp. se neobjevuji prakticky zadni novi. A pokud ano, nejak nemaji duvod se vyjadrovat zrovna zde.
http://www.pojezdy.eu
Jackslash
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.111.124.42
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 13:49:26    Odkaz na tento příspěvek  

To co zde prezentuje Wendy je přístup obyčejného hulváta. Nebál bych se použít výraz vyčůránka a nebo dokonce zloděje.
Jackslash
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.111.124.42
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 13:55:06    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě bych dodal. Pokud se vytiskne 10 kastlí za celkovou cenu 5OOO,- , tak to musí autor zaplatit ze svého. Bylo by proto logické prodávat jednu za méně nežli 500,- aby po prodání všech deseti kastlí autor prodělal 2000,-? To neudělá ani blbec. Musí se počítat s tím že nejde o odlitek, nejde o velkovýrobu. Jsou prostě nějaké výrobní náklady které se musí vrátit. (mluvím o případě kdy to autor dělá pro ostatní). Zkuste mi někdo můj názor vyvrátit.
Freekey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 14:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jackslash: U Wendyho kupuji také a jsem rád, že existuje. S přístupem některých výrobců se nedivím, že existuje.

Jackslash: Pokud vytiskneš 10 kastlí, tak je prodáš i za vysokou cenu, a rádi si ji koupí obšlehávači, ale tohle není ten případ, tady jde o to, že nikdo neprodává výtisky, ale odlitky. Cena jednoho odlitku je 150-400 kč (podle složitosti). A jediné, co je pro jejich výrobu potřeba je nějaký už hotový odlitek nebo výtisk. Co to znamená? No že pokud bude cena originálního odlitku vysoká, tak zájem o levné odlitky někdo polní tak, že obšlehne ty drahé. Proč? Je o ně zájem! Jaká bude cena? Třeba o 50 kč vyšší než je cena vlastního odlévání, ve chvíli kdy dotyčný prodá počet modelů odpovídající vzorci cena předlohy/50, začne na každém kousku vydělávat 50 kč. To mu většinou stačí jako přiměřený zisk. Proč do toho šel? Protože věděl, že se mu to vyplatí!
V uplynulých dnech jsem řešil problém s tím, kde sehnat lokodekodéry. Měl jsem 2 možnosti. Mohl jsem si je udělat nebo koupit hotové. V provním případě by mě to stálo 350 kč na součástkách + vývoj+výroba a zadávání desek, shánení součástek+osazení desek. Hotový dekodér stojí 450 kč. Vyplatí se mi to? Vyplatí se mi to i když ho z velké části obšlehnu? Vyplatí se mi to, pokud budu chtít svůj dekodér dal prodávat? Odpověděl jsem si na tyto otázky že ne, že mám lepší si koupit originál a nevyvtvářet kopii. U odlitků jhs to stejné. Pokud se vyplatí zajišťovat výrobu, připravovat formu a podobně, tak do toho dřív nebo později někdo půjde. Pokud by to byl ale hodně nejistý podnik, protže by výrobek stál stejně jako "tovární", nebo jen nepatrně méně, tak do toho nikdo nepůjde. Prvovýrobce nesmí svoji cenovou politikou dát obšlehávačům šanci, jinak má smůlu.
Stále větší množství nepotřebného modelářského materiálu mě donutilo vytvořit http://www.minimodels.cz/eshop
Wendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 5-2008
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 14:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jackslash: Každej máme svůj názor,i když tvůj mi příde dosti nesmyslnej.Vyčůránek jako proto že si dokážu postavit model a také občas nějaký model prodat??V tom případě z tebe mluví závist protože ty nedokážeš nic jiného než něco přečíst a pak napsat kravinu..
Mé modely i když jsou stříkány obyč Ral spreji jsou dle mě na velmi dobré urovni,se vším co má model mít.Když srovnám kvalitu u mých modelů a modelů co si dovolí nabízet někteří prodejci nebojím se vůbec srovnání a svědomí můžu mít a mám čisté.
Nebo se nám tady pochlub s nějakým výtvorem...,raději ne že protože koupit sergeje,a pak říct jooo já modelařim umí každej ....

Ještě bych podotkl že Frenekey má naprostou pravdu o těch cenách,jde o to vědět jakou hranici si dát aby se to prodávalo,vydělávalo,a né si na jednom odlitku navařit pár stovek.Pak nemá význam dělat drahé odlitky neboť doby kdy si někdo mohl dát pár tisíc na modelaření jsou bohužel pryč,a nás, co budem kupovat levné,říkejte tomu třeba obšlehnuté odlitky,bude velká většina.
Jackslash
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.111.124.42
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 16:34:55    Odkaz na tento příspěvek  

Wendy
Tak asi takhle. Čirou náhodou něco o tom 3D tisku vím. Konkrétně o tomto. Ale o tom nemám potřebu se rozepisovat. Jen se mi nelíbí že tady se prezentuje budoucí model malé serie lokomotiv a už se najdou tací kterým jde jen o to co nejvíc ušetřit. Uvědomte si že příprava modelu stála mnoho času, výroba a hledání správné technologie taktéž. Uvědomte si že cena modelu bude taková, aby hlavně pokryla výrobní náklady, né aby autor vydělával tisíce. Proto jsem o pár příspěvků výše napsal to o té ceně. (Jedná se samozřejmně o přirovnání, nikoli o pravou cenu.) Buďte tak laskav zanechte si alespoň případné komentáře o obšlehávání modelu když ani nemáte originál v ruce a jak vás to vyjde levně. A vy jak na tom vyděláte na úkor autora.
Krutas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2010
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 16:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dovolim si vstoupit do vaši diskuze jsem pro NEKOPCIT. Měly by existovat něco jako autorske prava.člověk se s tím dupe a někdo jiny na tom vyděla.
Freekey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 16:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krutas: Ta porušují s největší pravděpodobností všichni, protože nepředpokládám, že má někdo licenci od autora.
Stále větší množství nepotřebného modelářského materiálu mě donutilo vytvořit http://www.minimodels.cz/eshop
Wendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 5-2008
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 17:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jackslash: V tom případě si pořiď brejle a pořádný!
Psal jsem že bych takový model koupil ale pouze něco výjmečného!!!!a to hladká řada je!
Nikomu sem nepsal a psát nebudu,hele obšlehni to a támhle to!!Upřímě je mi to totiž jedno!A taky proč by nemělo!?!Já kupuji co chci a co je cenově výhodné!Ty snad ne??Tak že jestli bude na výběr odlitek kterej bude stát 1000kč ale nepřinese vůbec nic nového oproti odlitku za 200kč tak proč zbytečně utrácet za stejnou věc o tolik více!!

A navíc nějak sem nepostřehl odpověď na toho vyčůránka já odlitky neodlévám,neodléval jsem a odlévat nebudu proč taky?Pořád totiž budou v dobré kvalitě a za krásné peníze...

Zamezit tomu aby se "obšlehávalo" prostě nejde!
Jendaenglisu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 18:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je vrchol drzosti se tady takhle veřejně bavit o plagiátorství. Asi udělam to co jsem udělal u virtuálních modelů a to to, že si budu registrovat komu jsem to prodal, nebo ještě líp, že si seženu zbytek světa (rozumněno pojezd, osvětlení, elektroniku) a budu to prodávat jako celek a hodnota kastle nebude nikterak zvýšená, ale plagiátor si bude muset koupit celek, který už se bude těžko rozpočítávat mezi odlitky.
http://jenda-modely.blgz.cz/
Esc_lock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 18:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prodávám limitovanou edici vozu Bdmtee v barvách Najbrt ČD

http://aukro.cz/item1341827296_osobni_vuz_bdmtee_cd.html
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6133
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 18:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, a máte to, co jste chtěli, troubové...

Plagiátorství se samozřejmě zabránit nedá, ale měli byste vědět, že to je zcela jasně postižitelná zlodějina.
Tento příspěvek může obsahovat politicky, rasově, genderově nebo jinak nekorektní výroky.
Freekey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 20:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: no už aby je oba zavřeli, že to okopírovali a zmenšili.

Jinak se vrátím k tomu, co se tu řešilo před tím. Moc se mi líbí ty vozy s těmi texturami. Jak se to na vůz nanáší? Je to obtisk nebo samolepka?
Stále větší množství nepotřebného modelářského materiálu mě donutilo vytvořit http://www.minimodels.cz/eshop
Jirka1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 21:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nová recenze nákladních vozů Shis (a Shimmns) od Kuehna je k nalezení zde: http://kolejiste.jbchocen.cz/index.php?option=com_content&task=vi ew&id=185&Itemid=82
http://kolejiste.jbchocen.cz
http://www.malevlaky.cz
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 21:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Freekey ".... Leptači si třeba rádi "vypůjčí" třeba střechy......" to myslis vazne, nebo si delas jen legraci ? Chtel bych videt toho zoufalce, zo by navrhl stavebnici z leptu a pak na to obslehl strechu z kriveho a "presneho" odlitku
http://www.hekttor.biz
http://vytopna.hekttor.biz
http://tte.hekttor.biz
http://galerie.hekttor.biz
Beňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 23:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freekey: Nechtěl by sis udělat výlet do Paříže, mohli by si tě tam nechat v ústavu pro normalizaci. Ty si totiž etalon BLBA. Když si neumíš něco vyrobit tak to ukradneš, tak to je super, doufám že takovejch blbů je mezi modelářema co nejmíň. Je vidět že jsi nikdy nic sám nevyrobil, nenapadlo tě že se musí zaplatit ty hodiny strávené na vymýšlení a taky ten samotný výtisk a příprava pro zaformování? Tobě to nedochází, že? Možná by bylo supr kdyby si sám zkusil něco vyrobit a nabídnout nám tu za dotovanou cenu, na které by si prodělal. Já osobně bych měl zájem o spoustu věcí, čím začneš?
Freekey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 23:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Beňa: Jsem blb :-( Kdybych nebyl tak už jsem dávno šel nakoupit předražené modely a začal je kopírovat. Místo toho se tu snažím o nějaký vývoj :-( A to i přes to, že vím jak to chodí :-(
Stále větší množství nepotřebného modelářského materiálu mě donutilo vytvořit http://www.minimodels.cz/eshop
Beňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 23:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freekey: O jaký vývoj? Myslíš že někdo něco vymyslí, odlije a bude na tom prodělávat? Ty chodíš do práce a platíš za to zaměstnavateli? Nebo když mají v obchodě něco za dvěsta tak jim dáš stopade a řekneš že to je v poho? Jaký vývoj máš namysli? Co děláš za vývoj, na čem pracuješ, co nám nabídneš? Takže od tebe budeme mít tvoji vlastní kulatou zamráču za dvěsta? Sem s nima, určitě bude lepší a kvalitnější než od Jendy.

Nic, kašlu na to, s tebou nemá cenu se bavit. Díky lidem jako ty jsem opravdu rád že si umím věci stavět, nemusím je kopírovat. Díky takovým jako si ty totiž nebude co stavět, a ani co kopírovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Beňa.)
Wendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 5-2008
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 09:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele chlapi tyhle hádky a pře jsou stejně úplně zbytečné,vždy přece bude x názorů na jednu věc ne?Prostě bych počkal až se tu někdo pochlubí z hotovým výsledkem,nebo alespoň fotka kdy bude "obyč" odlitek a vedle něj "pán dokonalý " pak bude přeci jasno co a jak.
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 10:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A teď z trochu jiného soudku. Nevíte prosim vás co by se dalo postavit na model Fleischmann řada 218 DB. Mělo by to mít rozvor 58 mm.

Zdraví knapido

Edit: Je to v N.

(Příspěvek byl editován uživatelem knapido.)
když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo.. a když né to tak použij flexu !! Jinak tě už nic nezachrání... Je to v řiti. Dneska ani flexa nepomohla !
Ještěrka_lítací
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 10:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když to tu pánové tak čtu, tak mě napadá jedno...jen blbněte ! A dopadne to stejně jako v TRS simulaci a dalších oborech lidské činnosti kde jeden něco vymyslí a dře se a druzí kradou a vydělávají. A ani to jim nestačí a ještě se tím chlubí Myšlenka odražení útoku obšlehávačů dotovanou senzační cenou je sice pěkná, ale v dnešním světě nereálná pokud výrobce není blázen. Prostě to bude mít nějakou prodejní cenu a je každého věc jestli do toho dle stavu peněženky půjde nebo ne. A čím více se do toho bude šťourat, tím dříve výrobce ztratí trpělivost a dopadne to jako ve virtuální modelařině, tedy nikdo nebude mít nic. Hráči TRS vědí...
Pospa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 19:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Beňa : Co se tady rozčiluješ a říkáš někomu blb.Sám si blb, když nedokážeš rozkliknout odkaz, který má Freekey pod svými příspěvky.Tam totiž uvidíš ten vývoj,o kterém Freekey píše.
Beňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pospa: Když někdo veřejně píše že nemá problém něco koupit a zkopírovat a pak dál prodávat a to přímo před výrobcem tak je blb, nebo ti to přijde normální? Když se mu nelíbí výsledná cena tak ať si to vyrobí za tři kila sám když to svede, ale proč to má takhle sprostě v podstatě krást. Jsi snad taky takový, koupíš něco, zkopíruješ, a pak se na tom začneš obohacovat? Přijde mi že morálka mezi modeláři čímdálvíc upadá.
Jackslash
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.111.124.42
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:28:14    Odkaz na tento příspěvek  

Beňa: nenapsal bych to lépe.
Pospa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Beňa : Po přečtení jeho příspěvku mi připadne, že je to myšleno obrazně.A né že doma odlejvá až se z něj kouří.
Samozřejmě že s kopírováním nesouhlasím.Souhlasím však s tím, že odlitek za 950 je drahý.
Jak to tedy dělá Kuehn, že vejde s cenou loko do 2500,-.Že by taky kopíroval?Né, jen počítá s tím, že se modelů prodá hodně.Nedokáži si představit cenu loko, kterou by od základu projektoval a vyraběl pan Mdes a spol, když jeho odlitek vyjde na 950.
Beňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pospa: Mně to teda nepřišlo jako nadsázka ale jako snaha stlačit cenu pomocí výhrůžek že pokud nepůjdou s cenou dolů tak se sám pokusím o sabotáž. Rozdíl mezi Kuehnem a Mdesem bude předpokládám i v tom že Kuehn už předem ví že vyrobí třeba pětset kusů, a od začátku mezi ně rozpočítá vývoj a výrobu prototypů. Kdyby Mdes věděl že prodá pětset odlitků tak bude cena dle mého tak kolem tříset/ks. Jestli Freekey nechce kupovat za 950/ks nemusí, ať si koupí jeden a odlije si z něj pro sebe pět, je to sice ne úplně cajk, ale de to. Ale snažit se samotného výrobce z trhu vytlačit vlastními náhražkami je pěkná hajzlárna, a za tím si stojím. Myslím že pokud by byl Freekey chytrý tak by zajistil odbyt pro odlitky a mohl tím pádem snížit cenu, nemluvě o tom že by třeba dostal i jednu grátis kdyby sehnal dalších padesát zájemců. Neviděl jsem tu však ani byť jen náznak o nějakou takovouto snahu. Jediné co tu bylo tak to že si jednu koupí, a pak jich naliská X na kterých ještě navíc vydělá.
Drlo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

chlapi už toho hádam bolo dosť k tej výmene názorov uvítal, by som niečo zmysluplnejšie a aj s prílohou, neviete, či Kuehn stíha prísť na trh s 372 v ČD už v decembri, nakoľko som videl príspevky prosinec, ale aj leden 2011
lokotka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.33.10
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:47:26    Odkaz na tento příspěvek  

Pospa- k Freekey,odkaz jsem odkliknul a nestačil se divit, eshop bez majitele, adresa minimodels,no tady bych chtěl kupovat.
A Kuehn,vážený, na začátku za Kuehnem stál člověk,který jak bych to řekl,peníze nebyly problém. A jinak kdyby věděl pan Mdes, že prodá těch odlitků min.1000, tak by asi mohl taky udělat jinou kalkulaci. Ale kdo si je tady koupí v tom počtu? Tak nesrovnávejte hrušky s jablky.
igino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.248.245.169
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:51:54    Odkaz na tento příspěvek  

Drlo: Podľa najnovších info to tohto roku asi nebude.
Freekey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 21:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lokotka: Eshop je to jen názvem, pokud si projdeš historii, zjistíš, že dřív byl jen Excel seznam a byl problém s aktualizacemi. Nasazení hotové aplikace e-shopu bylo dobrým řešením místo seznamu seznam. Mohou tam být všechny informace i mnoho fotek a za 5 minut jsem to měl nasazení. Datlovat něco vlastního v PHP bych tak rychle rozhodně nestihl. Nedostatek času je nakonec vidět na stránce, která stále ještě nemá obsah, snad přes vánoce.
Stále větší množství nepotřebného modelářského materiálu mě donutilo vytvořit http://www.minimodels.cz/eshop
Freekey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 21:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pospa: Jsi první, kdo problém pochopil. Gratuluji. Jinak čerpám z historie, která se neustále opakuje a to hlavně na burze v Praze. Ale stále je to jen odraz zbytku světa.

Pro všechny ostatní, Bardotka mě nezajímá a pokud nějaká, tak ta jediná, kterou nemá nikdo z prezentujících - žádná jiná, protože v Brně žádná jiná v současné době nejezdí.
Stále větší množství nepotřebného modelářského materiálu mě donutilo vytvořit http://www.minimodels.cz/eshop
Pojezdy_eu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 5-2010
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 21:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Komu se nelibi cena kvalitnich odlitku nebo 3D tisku (o ktere jen mimochodem jeste nepadlo ani slovo), ma jeste jednu moznost. Vymyslete co na nasem trhu chybi, prijdte a zaplatte cas, straveny shanenim podkladu (nebo je dodejte sami), cas straveny navrhem a vyrobu masteru. Potom jej doma zaformujte (nebo to zadejte, pokud to neumite), vemte kvalitni material a zacnete odlevat. A to pokud mozno tak, abyste neprekracovali zivotnost formy atd.
Pak si od vas rad takove odlitky za 350.- koupim, a rekl bych ze nejen ja !
Nejaky zajemce ? Klidne se mi ozvete na mail.

Take zde vedete filipiku nad tim, jestli je zrovna Barca ten zajimavy model. Komercne vim o mnohem zajimavejsich predlohach, ktere navic nikdo jiny nedela, nicmene hrala roli pripravenost dat a urcite citove zalezitosti ke konkretnimu stroji.
Po vyladeni technologie prijdou dalsi kousky, ale diky nekterym "modelarum" to zrejme bude uvedeno jako high end modely v plne palbe, tj. s kvalitnim pojezdem, nastrikem a oznacenim.

No a kdyz uz se tu nakousli i prumyslovi vyrobci, zkuste za Kuehnem zajit a rict, ze chcete od nich kastli tak za 20EUR, vzdyt na tom preci vydela, ten pytlik granuli do formy stoji tak 5EUR.
Tyhle firmy pocitaji prodeje v jinych cislech, a proto taky celkem dlouho ignorovali maly cesky trh a to, s cim prichazeji nyni jsou hlavne stroje, ktere jezdily v cizine.
http://www.pojezdy.eu
Pospa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 21:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lokotka : Kdybych srovnával hrušky s jablky, porovnával bych pěstování pšenice a výrobu žel. modelů.Porovnávám dva výrobce žel. modelů.
Ano, Kuehn má lepší pozici co se týče financí, to ale neznamená, že nechce své investice zpět!Ví prostě ,že musí s cenou tak dolů, aby si model koupil každý.Návratnost bude delší, ale určitě vyšší.
Ale kdo si je tady koupí v tom počtu? Za 950,- opravdu málokdo.
lokotka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.33.10
Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 04:48:06    Odkaz na tento příspěvek  

Pospa- opět nepochopil. Ano srovnáváte dva výrobce, ale s nesrovnatelným výrobním programem. Kuehn- s programem např.lokomotiv prodejných na trhu Německa a v dalších zemích, to značí potenciální prodej tisíců kusů a náš výrobce s prodejem v našem modelářském "rybníčku" s prodejem desítek, no možná stovek kusů. A jak správně píšete, oba chcou investice zpět!!
T4783002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 07:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lokotka: Takže se nám tady snažíte říct, že pan Kuehn má české modeláře natolik v oblibě, že jim zadotuje výrobu Brejlovce?
Asi ne, že. A tu pohádku o mecenáši, který mu platí formy už jsem taky někde slyšel.
V archvívu jsou příspěvky (tak dva roky zpět), ve kterých pan Mdes obhajuje svoji cenu modelu. Mimo jiné i z důvodu toho, že český trh je malý a odbyt nebude nic moc. A najednou budou modely hned od dvou zahraničních výrobců, za 2/3 ceny z Peček.
Ano, samozřejmě, srovnávám hrušky s jablky. Roco i Kuehn jsou výrobci, kteří si to na rozdíl od pana Dvořáčka mohou dovolit. Ale náklady na výrobu karoserii budou podobné...
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 09:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prostor pro nové výrobce zde je ,nikdo nikomu nebrání to udělat levněji.Již jsem psal ,že si levněji v této kvalitě odlitek rád zakoupím ale za těch pár let co jsem obhajoval Brejlika tak se nikdo novej neukázal.Jedinej kdo má snahu něco dokázat a obohatit trh jsou pánové z pojezdy eu.Proč někdo další to neskusí také udělat a obohatit modelářký trh?Podle toho co se zde píše není se čeho obávat .
Brejlik u Kuehna vznikl za podpory nemalé částky jednoho velkého fandy TT.Náklady se mu vrátí z prodeje limitované serie Brejlíků,která je o poznání za větší cenu než standartní Brejlik Kuehn. Roco ho mělo dlouho rozdělaného a váhalo s uvedením na trh.Kuehn jim trochu více pomohl v rozhodování a uvedení na trh. Samozřejmě nechtějí přijít o své vložené peníze .
Je rozdíl dělat 5000ks v Číně ,nebo stovky kusů v ČR.
Hlavně jde o počáteční finance na výrobu .Jsou li peníze mohu si dovolit udělat serii 5000ks v Číně za 2500,- to je 12.500.000,-to bohužel nemám.Nakreslení je to v 3D stejné.
Ale počáteční peníze na kovovou formu a formu na odlitky jsou podstatně jiné. Cena odlitku a cena výlisku je pak také jiná. Vše je o počátečních penězích a počtech objednaných kusů.
lokotka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.33.10
Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 15:47:05    Odkaz na tento příspěvek  

T4783002 - jen na okraj, s tím mecenášem jsem mluvil osobně a byl i v česku. Jinak když začal Kuehn vyrábět modely, tak byl i uveden na jeho stránkách jako společník.
Petrspk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 6-2007

Odesláno Pondělí, 29. listopadu 2010 - 17:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemohl by někdo toto nekonečný hádání přesunout do sekce modelářské firmy výrobci a kontakty? Děkuji...
s M120.417 a M131.101 na věčné časy a nikdy jinak!!!
www.kolejistesumperk.wbs.cz
KPKA o.s ,, Klub přátel kolejového autobusu,,
icq: 449359737 skype: petr.gajdos1
Trainmaniak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 30. listopadu 2010 - 07:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nazdar. Abyste si trochu odpočinuli od těch hádek, tak se podívejte na www.trainmania.info na další video BR 18. Je tam i malinko povídání o (ne)synchronizaci zvuku s otáčkami kol a o průjezdnosti oblouků.

T4783002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 30. listopadu 2010 - 07:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mdes: Náklady se mu vrátí z prodeje limitované serie Brejlíků,která je o poznání za větší cenu než standartní Brejlik Kuehn
Ceny jsou v nabídce u obou verzí stejné. Alespoň v nabídce, která mi přišla mailem (2999,-).
Jestli Kuehn vyrábí v Číně, to netuším, měl jsem za to, že ne, ale možná se pletu.
Ano, nápad vyrábět Brejlovce není z hlavy pana Kuehna, ale vznikl z iniciativy českého obchodníka. Jestli do toho vložil i kapitál, je jeho věc a nám po tom nic není. Ale kdyby si nebyli jisti výsledkem, těžko do toho asi jeden z nich půjde, že?
Mě jako zákazníkovi je jedno, jestli model vyrábí Franta nebo Pepa, chci za své peníze to nejlepší. A za KVALITU si rád připlatím. V tomto případě budu mít nejspíš tu kvatilu i za rozumnou cenu.

lokotka: Pro začátek podnikání potřebujete prostředky. Když je nemáte, musíte si je půjčit. Pokud Vám je půjčí kamarád nebo známý, je to vždy lepší než banka...
Takže v počátcích asi ano. Divil bych se ale, kdyby to takto fungovalo stále.
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 30. listopadu 2010 - 08:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ceny jsou v nabídce u obou verzí stejné. Alespoň v nabídce, která mi přišla mailem (2999,-).

Pro upřesnění Kuehn 33310,33312 akce do konce září 2600,-2010 .Limitované modely T4783089,T4783187,T4783143,750346-9 2999,-
Esc_lock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 30. listopadu 2010 - 08:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T4783002:

Já četl, že Kuehn vyrábí někde v Africe...
Krutas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2010
Odesláno Úterý, 30. listopadu 2010 - 17:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moc prosím ma někdo jakekoliv materialy o slovenské střele je to pro mně obrovska vyzva už několik let ted jsem se rozhoupal. modelařim v Zetku jako samouk a jen tak pro zabavu a do vitriny a ted mam dovolenou tak bych se o něco pokusil slibuji že nebudu nic kopirovat a vše si udělam sám většinou z papiru metodou pokus omyl a jen tak pro zabavu prosim o jakekoliv plánky pak si to přepočitam narysuji naplanuji a uvidim.dalši vyzvou je bobina ale na tu plánky mám ale přesto pokud někdo má nějake fota vyjmečnych bobin moc bych o ně prosil zetkařum zdar a MOCKRAT DEKUJI prosim na dr72@seznam.cz
Petrme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2010
Odesláno Úterý, 30. listopadu 2010 - 20:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krutas: nebejt linej a trochu zagooglovat
Spousty fotek vcetne výkresu behem 2 sekund.
Az neco vytvoris tak se pochlub.

odkaz
Krutas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2010
Odesláno Úterý, 30. listopadu 2010 - 21:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrme Moc díky jo nebejt líny ale bohužel jsem navic počitačovy analfabet Jo a taky mam tu střelu za humny ale bohužel stale neni čas snad až se definitivně rozhodnu a vrhnu se do toho stale zatím váham
T4783002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 7-2007

Odesláno Pátek, 03. prosince 2010 - 10:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mdes: Pro doplnění, když už tady uvádíte akční slevy, slušelo by se uvést všechny:

limitovaná edice ČSD/ČD - cena 2.999 ,- při objednávce více jak jednoho kusu máte každý další o 5% levnější, tedy od druhého výš je cena 2850 kč

edice Kuehn ČD - cena 2.999,-; při objednávce dvou kusů cena 2600 kč!! při objednávce 750 346 - cena na ostatní ČD 2.460 kč

Tím bych asi tuto debatu ukončil...
Jivzdorucontrol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 12-2010
Odesláno Pátek, 03. prosince 2010 - 15:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prodám větší množství modelů ve velikostui TT většinou TT Zeuke a něco má vlastní výroba ruším sbírku z rodiných důvodů kdyby jste měli o cokoli zájem písněte na mail
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 03. prosince 2010 - 22:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Jivzdorucontrol: Děláte obrovskou chybu... Já to před dvaceti lety udělal také a deset let to dávám zpět do kopy...
http://rak-man.sweb.cz
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 08:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mezi limitkou a normálním je, ale pořád 400 rozdíl a to jsou ty více náklady .O to mě jde.
Proč limitka také nestojí 2460?Je to stejná forma a změna barevné mutace přece nestojí 400kč na 1ks ,protože vložené náklady se musejí vrátit.
Tímto to ukončuji.
Ještěrka_lítací
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 8-2010

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 12:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu odbočení z hádanice okolo odlitků...
Kdo ještě váhá jestli jít do stavebnice vozů z Malé železnice, tomu můžu potvrdit, že se není čeho obávat. I když plochý sáček ve kterém to dorazí vzbuzuje smíšené pocity, tak vlastní stavba je naprosto v pohodě, rychlá a výsledek je plně srovnatelný s továrním modelem. Díly v rámečcích drží jen nepatrnou ploškou, takže oddělení lámacím nožíkem je snadné a vše perfektně pasuje. Kartonové díly nepůsobí žádný problém při lepení ani stříkání. Prostě super kousek a doufám, že zájem modelářů motivuje výrobce k dalším typům vozidel. Na fotce vozy řady Vase před dosazením podvozků, spřáhel a drobných dílů které si tam ještě doplním z vlastních zásob. Do podrobnějšího popisu stavby se pouštět nebudu, myslím, že ten na stránkách výrobce je dostatečný
http://www.mazel.cz/wwwmazel/CZkat/cFN25016xx.pdf
Esc_lock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 14:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavá nabídka limitované edice Tillig

http://aukro.cz/show_item.php?item=1344367800
Mathulo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 16:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zaujimava je ale mam pocit,ze Tillig pouzil iny typ vozna.Tamten Bdmtee alias Bymee bude podla mojho nazoru nemecky vozen Byz.Taketo vozne jadzia aj v okoli Balatonu.
Skutocne najbrt Bdmtee vyzera takto
http://www.railfaneurope.net/pix/cz/car/regional/50_54_22-44_290- 3_Breclav.jpg
Staci si vsimnut dvere.Bdmtee ma platnove dvere,model ma buchacie dvere.Tiez okna su inak rozmiestnene.

http://www.tillig.com/cgi-bin/tillig.pl?templ=tillig-pl/product1. html&sid=159666&r4=505&r3=65&spur_id=14&pnr=13669&filter_epoche=& templ2=tillig-pl/product-list3.html&suche=
http://www.railfaneurope.net/pix/de/car/regional/ex-DR/db50802133 1808_bk0605140287.jpg
http://www.railfaneurope.net/pix/hu/car/ex-DR/pix.html
Verejnosti málo známa no predsa krásna Nitranska poľná železnica
igino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.248.243.197
Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 17:09:03    Odkaz na tento příspěvek  

Mathulo: To sa tu už riešilo niekoľkokrát. Väčšina z nás vie, že ide len o napodobeninu vozňov jazdiacich u nás.
Bender
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.208.99.98
Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 17:18:52    Odkaz na tento příspěvek  

Bylo úplně jasné, že na tom chytráci typu Ctrl+Alt+Del začnou vydělávat hned... Ale proč to sem dáváš už podruhé?
Freekey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 18:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je spousta lidí co ten vůz nezná, protože jezdí jen někde.
Stále větší množství nepotřebného modelářského materiálu mě donutilo vytvořit http://www.minimodels.cz/eshop