K-report
 

Archiv do 18. dubna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Automobily, lodě a letadla » Letadla, letiště atp. » Archiv do 18. dubna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Qöp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 11-2008

Odesláno Neděle, 03. ledna 2010 - 12:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rád bych touto cestou požádal o odpověď na následující otázku. V jistém dokumentu je uvedeno, že existují typy letadel kódového písmene A, B, C. Mohl by mi někdo z Vás, prosím, uvést příklady jednotlivých typů tzn. příklad letadla typ A,typ B a typ C event. jaké mají jednotlivé typy parametry?

Předem mockrát děkuji.

PS: Google mi nepomohl a v letecké technice se nevyznám.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 52918
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 14:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Letiště: Méně vzletů a přistání, ale větší zisk:

6. ledna 2010 0:00

České Budějovice - O třetinu méně vzletů a přistání, ale o pětinu vyšší zisk. Takové výsledky zaznamenalo Letiště České Budějovice v loňském roce. Jeho personál zajistil 8,5 tisíce vzletů a přistání, zatímco předloni jich bylo 12 tisíc.

„Bezmála třicetiprocentní pokles lze přičíst na vrub hospodářské krizi, jež postihla celou společnost a výrazně se dotkla i letectví,“ uvedla mluvčí letiště Martina Vodičková. Za menší počet letů může ale i nepříznivé počasí v počátku uplynulého roku, které létání vůbec nepřálo, stejně jako prosincový nečas. Naopak nejpříznivějšími měsíci pro létání byl duben a letní období.

Počet vzletů a přistání sice klesl, ale Letiště České Budějovice se může těšit z lepšího zisku, a to téměř o dvacet procent. Dosáhlo ho díky vyššímu počtu větších a těžších letadel, která na jih Čech přilétají. Také další statistický údaj je pro letiště pozitivní. O třetinu se totiž zvýšil počet mezinárodních vzletů a přistání.

Modernizace bude stát miliardu korun Zájem o budějovické letiště stoupá zejména v Německu a Rakousku. Přilétají ale i klienti z Anglie, Polska a Slovenska.

Naopak častým cílem zahraničních letů odbavovaných z jihu Čech jsou přímořská letoviska v Chorvatsku a v Itálii.

Nejvýznamnější akcí, kterou letiště loni zvládlo, bylo odbavení delegací ministrů zahraničních věcí evropské sedmadvacítky v rámci březnového setkání v Hluboké nad Vltavou. „Personál si měl možnost vyzkoušet, jaké je to zabezpečit a odbavit sedm velkých strojů během jednoho dne. Byla to úspěšná generálka na standardní provoz mezinárodního regionálního letiště,“ potvrdil ředitel letiště Ladislav Ondřich.

Jihočeské letiště České Budějovice se do tří let promění v otevřený mezinárodní letecký uzel. Na pravidelných linkách bude přijímat i velké stroje typu Boeing 737 či Airbus A 320. Ročně má podle odhadů odbavit až 300 tisíc cestujících. Celá rekonstrukce a modernizace bude stát zhruba miliardu korun a zaplatí ji kraj s pomocí evropských fondů.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Škoda_solaris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 06. ledna 2010 - 23:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qöp:
Pravděpodobně máš na mysli dělení letadel na tzv. klasifikační třídy podle provozní bezpečnosti.
Letadla musí splňovat příslušný stupeň provozní bezpečnosti požadovaný pro danou třídu, do které spadají. Týká se to například vysazení pohonné jednotky a podobných kritických situací.

Třída A - letadla charakterizovaná takovými výkony, že při vysazení kritické pohonné jednotky v kterémkoliv okamžiku vzletu je možné buď vzlet přerušit nebo v něm pokračovat.

Třída B - vrtulníky schopné přistání i po vysazení kritické pohonné jednotky.

Třída C - letouny, které mohou bezpečně pokračovat v letu i po vysazení pohonné jednotky po zahájení stoupání po vzletu.

Třída D - nemají stanovené požadavky na výkony v případě vysazení pohonné jednotky, mají stanoveny jiné požadavky zajišťující přiměřený stupeň bezpečnosti.
Nový nízkopodlažní velkokapacitní trolejbus Škoda 28Tr Solaris.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6067
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 09:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin Zlivský:
Velký voči. Nevěřím v jedinou pravidelnou mezinárodní linku. Z Českých Budějovic je to relativně kousek do Prahy i do Lince. Pokud Brno i Ostrava po čtyřech letech fungování nových terminálů nesehnaly prakticky jedinou zahraniční aerolinku (vyjma Ryanu a jediné linky do Londýna - Mnichov vrtuláky, který vydrží vždy půl roku, se snad nedá ani počítat), u Českých Budějovic to bude ještě horší. Semtam možná nějaký charter s koupákama do Egypta.
Qöp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 11-2008

Odesláno Čtvrtek, 07. ledna 2010 - 10:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda_solaris:
Díky za odpověď, přesto se však domnívám, že to není úplně přesně to co jsem potřeboval.

Rozdělení do kategorii A, B, C, D, E by mělo být podle IATA. Po dlouhém pátrání a doptáváním jsem se dostal na tuto stránku kde je rozdělení uvedeno jinak. Bohužel jsem při hledání typů letadel nenalezl konkrétní příklady letadel tzn. nemohu najít informace o letadlech a jejich rychlostech na přiblížení.

Mohlo by to být např:
Kat A: Cessna 180
Kat B: ?
Kat C: Boeing 737, A 320
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 52991
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 10. ledna 2010 - 19:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin:
To by bylo, aby Budějce neměly krom přístavu na Labi i letiště... :-(

Nějaký reálný význam bych v tom moc nehledal.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6142
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 14. ledna 2010 - 10:36:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.vodochodyairport.cz/cs

animace
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. ledna 2010 - 12:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Článek na téma Vodochody je dneska ve všech novinách (papírových i www). Akorát mne tam zaujalo, že na "fotkách" stojí před terminálem hafo taxlíků, ale žádný bus - zřejmě investor předpokládá, že co cestující ušetří za "drahou letenku", to rád obětuje za "laciné taxi"

Jinak třeba v článku Práva je uvedeno, že Vodochody jsou od centra Prahy vzdáleny půl hodiny busem. Podle www.mapy.cz to je z obce Odolena Voda (obec s názvem (Straškov-)Vodochody nemá s letištěm nic společného) na Florenc cca 22 a půl km. Docela by mne zajímal správný a objektivní časový údaj někdy ve špičce, tedy od někoho, kdo denně tuto trasu dojíždí do práce či školy. Mám pocit, že tak posměšný smajlík v nabídce neexistuje.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6143
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 14. ledna 2010 - 14:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arj:
Pokud bude vybudován sjezd z D8 přímo k terminálu, může autobus k metru v Letňanech dojet za 20-25 minut. Mimochodem, já na těch vizualizacích autobusy vidím. Stojí ve spodním patře pod budovou. Jestli to bude autobus PIDu nebo nějakej Pentabus za 500,-, se necháme překvapit. V září hodlám přestupovat z Gatwicku na Heathrow a přímý autobus vyjde na nějakých 650 Kč jednosměrně. Z Heathrow na Stansted jakbysmet.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin.)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. ledna 2010 - 15:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na těch vizualizacích autobusy vidím

To já taky - ale zdá se mi, že je to pohled ze strany od stojánek - a tedy bus, převážející od haly k letadlům.

autobus k metru v Letňanech dojet za 20-25 minut

Metro z Letňan do centra ovšem jede další čtvrthodinu, nepočítaje čekání na vlaky v pásmovém provozu. Takže za vhodné konstelace to bude hodinka

V září hodlám přestupovat z Gatwicku na Heathrow ... za 650 Kč

S kým to letíš? BA převážely cestující mezi svými spoji zadarmo (otázka, zda to ještě platí). Navíc LHR ani LGW nejsou loukostová letiště. Mimochodem, zkus se podívat na autobusy National Express - mám pocit, že jejich ceny budou přijatelnější (za 600 = 20 GBP jezdí z letišt poměrně dál, než na sousední letiště).
V případě STN (a třeba "Bruselu-jih") ovšem souhlas - tam je přesně ona politika "co ušetříš za letenku, to zaplatíš za spojení s městem", o ztrátě času nemluvě.
Ale možná Penta počítá s tím, že - aspon české -loukostové cestující dovezou na odbavení příbuzní autem a ti "západˇáci" mi opravdu připadají, že jsou strašně odvázaní z toho, že koupili letenku za pár euro a už nepřemýšlejí o dalších nákladech.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6149
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 14. ledna 2010 - 18:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To já taky - ale zdá se mi, že je to pohled ze strany od stojánek - a tedy bus, převážející od haly k letadlům.


Takže za vhodné konstelace to bude hodinka
Což je pořád proti Lutonu, Stanstedu, Charleroi, Beauvais a Skavstě luxusní čas.

Letím s Fly Emirates do Dubaje. Přílet z Prahy na Stansted, večer odlet do Dubaje z Heathrow. Zpátky přílet na Heathrow v poledne a odlet večer z Gatwicku. Cena s National Express mezi dvěma jakýmikoliv londýsnkými letišti je 22,5 GBP = 675 Kč. Nediv se, že letím takhle, je to záměr projet si londýsnká letiště. Na Lutonu a na City jsem již byl. Jen mám trochu obavy o ten přestup Heathrow - Gatwick. Přílet z Dubaje kolem poledne a odlet z Gatwicku v 18:30 - vyložení báglů, odbavení, celní kontrola, zasekaná M25... ještě to rezervovaný nemám, tak ten odlet z Gatwicku asi nechám na ráno. Co myslíš?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1881
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 15. ledna 2010 - 10:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine,

1. tak busy pod střechou jsem přehlédl
2. souhlas, že "hodinka" je pohodový čas - ale podle prezentace pro tisk to má být půl hodina. Na což jsem si ovšem v "prezentacích" zvykl - kdejaký hotel taky (v Praze třeba v oblasti Jižního města - Průhonic) inzeruje, že je 15 minut od centra

3. Přílet z Dubaje kolem poledne a odlet z Gatwicku v 18:30
Těžká rada; když bude vše načas, tak to stihnout lze, ale už při jakémkoliv zpoždění na příletu na LHR ...

Jak se vůbec odbavuje při přestupech mezi loukosty a vlajkovými dopravci? To si musíš vyzvednout kufr v přestupním bodu a znovu podat?
A jak to funguje při "návazných" letech stejným loukostem - vím, že prodávají letenku jen na jednotlivý úsek, ale na letišti mne odbaví (nebo aspon kufry) na celou cestu nebo se musím odbavit při přestupu úplně znovu?

Já mám jen "vlajkové" zkušenosti a tam mne při stejné alianci odbaví na celou cestu, při různých dopravcích se sice já (jako "držitel pasu") musím odbavit zvlášt, ale kufry letí až do cílové destinace na jednu visačku.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6160
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 15. ledna 2010 - 13:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, při letu LC musíš projít komplet celým odbavením znovu, i kdybys přestupoval na jednom terminálu. Myslím, že ani nejde tak o low costy jako spíš o let mimo alianci. Pokud poletíš ČSA do Madridu a tam přestoupíš na Iberii do Buenos Aires, kufr si budeš muset přeložit taky sám. Tedy pokud mezi ČSA a Iberií není code share.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 15. ledna 2010 - 13:28:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud poletíš Iberii

Iberií nepoletím ani přímo, ani na ni nebudu přestupovat. Musel jsem s ní několikrát svézt na codesharu OK i SN ... a děkuji, již více nemám zájem. Snad jedině španělské vnitro, ale tam to pro ně létá nějaký subdodavatel.
Na interkontinentálních letech mají lepší služby než po Evropě?

mimo alianci ... kufr si budeš muset přeložit taky sám

Kufr jsem si překládal akorát mezi AF-vlakem (Thalysem) a AF-letadlem - ale zase jsem palubenku dostal už na Brusel-Midi na oba úseky, totéž zpět.
Naopak při cestách SN - SAS (tehdy dvě úplně jiné aliance) jsem se musel starat o svoje odbavení, ale kufr měl visačku na celou trasu. Totéž Icelandair-SN (tam mám dokonce pocit, že mi v Keflaviku dali rovnou i SN palubenku).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6162
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 15. ledna 2010 - 15:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arj:
To je zvláštní, od koho sis kupoval letenku? Představa, že poletím na trase Praha-Paříž-Los Angelese-Auckland, tak při koupi letenky přímo do společnosti Air France se dostanu maximálně do LAX. Pak bude následovat přestup třeba na Air New Zealand, ale s kufrem v ruce. Pokud si tu letenku koupím třeba přes Matrix nebo Student Agency na celou trasu, bude to jak? Air France nespolupracue s ANZ, proto by mě zajímalo, která ze dvou aerolinek (Air France a ANZ) bude kufr překládat?

Neměly SN se SAS a s Icelandairem code share?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 15. ledna 2010 - 17:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Icelandair je "přidruženým" partnerem věrnostní karty SAS (ale karty LH Miles-and-More už nikoliv, bohužel), ale SN byla až do lonského října konkurentem SAS.

Jinak to ovšem stejně nebylo na jednu letenku - protože ta cesta byla BRU - CPH - OSL - někam k "severnímu polu" - OSL - CPH - KEF - CPH - BRU, takže minimálně na 3 doklady (SN, SK, TF).
Knyta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 16. ledna 2010 - 04:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arj,Martin: záleží na tom, zda jsou společnosti mezi sebou domluvené a jestli odbavovací systém na jinou aerolinku through-checkin umí. Někdy to jde, jindy ne. Nemusí se jednat jen o lety v jedné alianci, např. pax letící PRG-BUD-ATH s ČSA a poté s Malévem, se na přestupu o kufr starat nemusí, je mu odbaven až do finální destinace, ačkoli ČSA jsou ve Skyteamu a MA v One World...ČSA spolupracuje takto např.s Rossiya, Ural Airlines, Vietnam Airlines, atd...je toho opravdu hodně...dokonce jsem slyšel i o případech, kdy se podařil nakombinovat lowcost a klasická společnost (konkrétně pax letící z Maroka s Ryanairem na letiště Hahn, poté přejezd busem na letiště Frankfurt a let s Lufhnasou do Prahy - z Maroka mu kufr (nevím jak se jim to podařilo) odbavili až do Prahy...samozřejmě kufr skončil v Hahnu a Ryanair ho pak nechtěl na vlastni náklady přeposlat do Prahy...) V USA (a možná i v dalších zemích) si cestující VŽDY musí vyzvednout kufr na místě prvního vstupu do země a pokračuje-li do další destinace, využít přepážky baggage drop off nebo se jít znovu odbavit...

K Iberii: mám toho nalétáno poměrně hodně a s velkým množstvím společností a Iberia je jedna z mála společností, která mě dovedla na pokraj zoufalství svou neuvěřitelnou dezorganizací, bordelem, pomalým a nepříjemným personálem, službami na palubě (které se na evropských linkách neliší od lowcostu), zpožděními, atd... pří cestách po Španělsku jsem po letu s IB rád přesedl na palubu Air Europy, Spanairu nebo Vuelingu...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6163
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 16. ledna 2010 - 11:32:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Knyta:
Díky
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17070
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 17. ledna 2010 - 14:18:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arj - Na což jsem si ovšem v "prezentacích" zvykl - kdejaký hotel taky (v Praze třeba v oblasti Jižního města - Průhonic) inzeruje, že je 15 minut od centra

A není snad?


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6192
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 18:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Průměrné katalogové ceny letadel Airbus (v mil. dolarů):
Model Ceny 2010
Airbus A318 62,5
Airbus A319 74,4
Airbus A320 81,4
Airbus A321 95,5
Airbus A330-200 191,4
Airbus A300-200F 194,8
Airbus A330-300 212,4
Airbus A340-300 228,0
Airbus A340-500 250,8
Airbus A340-600 263,8
Airbus A350-800XWB 225,2
Airbus A350-900XWB 254,5
Airbus A350-1000XWB 285,2
Airbus A380 346,3
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 04. února 2010 - 09:51:46    Odkaz na tento příspěvek  

T. č. údajně probíhá výběrové řízení: Město Liberec, evidentně finančně vyčerpané loňskou šaškárnou s vrcholovým klasickým lyžováním, nabízí za 104,9 miliónu korun letiště v Ostašově. Rozhodne prý pouze cena, kterou zájemci radnici předloží. Sedmdesátihektarový pozemek chce zatím jen jedna firma.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2750
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 02. března 2010 - 18:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.handelsblatt.com/newsticker/technologie/luftverkehr-st alingrad-als-a380-spitzname-gescheitert;2537350
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 03. března 2010 - 11:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K jedné starší diskusi

Pokud poletíš ČSA do Madridu a tam přestoupíš na Iberii do Buenos Aires, kufr si budeš muset přeložit taky sám.

To se vám vážně stalo? Mne špatné zkušenosti s Ibérií překvapují. Letěl jsem s nimi do JA pětkrát, z toho 4x v průběhu posledních pěti let a nikdy žádný problém. Naposledy dokonce zvládly při mezipřistání v San José přečipovat zavazadlo z MAD (kam ho maximálně byla schopna odbavit TACA) do PRG, ač bylo v někde v zavazadlovém prostoru. Dvakrát jsem letěl s AArgentinas (velké zpoždění), jednou s Lufthansou, jednou TAP, jednou Aerosur. Možná mám kliku, ale můžu Iberii jedině doporučit.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Čtvrtek, 04. března 2010 - 11:36:13    Odkaz na tento příspěvek  

Nebo jsem to měl dát do vtipů... špatných vtipů?

http://www.letectvi.cz/letectvi/Article68905.html
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2751
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 21:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.flightglobal.com/articles/2010/03/09/339205/northrop-g rumman-declines-to-bid-on-latest-kc-x-rfp.html
Taky takovy, v podstate velmi trapny, vtip naseho velkeho bratra a vzoru soucasnosti ... teda aspon podle nekterych ... :-/
Ale co, dalo se to cekat.
Pavel
ALBATROS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.125.110
Odesláno Úterý, 09. března 2010 - 21:36:16    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/194256-letadlo-nepristalo -na-vezi-chybel-dispecer.html
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17445
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 10. března 2010 - 15:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

letadlo-nepristalo -na-vezi-chybel-dispecer.html

U sockoryanairu nic přeqapivého, když si vybírá taková maxiní letiště.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2753
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 17. března 2010 - 19:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://digiweb.ihned.cz/c1-40996350-boeing-747-prezil-vybuch-bomb y-jakou-pouzil-atentatnik-z-letu-do-detroitu
Tonda_ježek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 22. března 2010 - 17:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nové letadlo z Kunovic:
http://ekonomika.idnes.cz/podivejte-se-kunovicka-firma-vyrobila-n ove-dopravni-letadlo-pru-/ekoakcie.asp?c=A100319_131015_ekoakcie_ spi
Stránky o MHD v ČR
Letadélko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.192.74
Odesláno Úterý, 23. března 2010 - 18:31:57    Odkaz na tento příspěvek  

Znáte tohle? Aktuální poloha letadel: http://www.sledujto.cz/
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 54499
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 24. března 2010 - 09:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17556
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 24. března 2010 - 23:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je pěkný.


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pavluscha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 30. března 2010 - 21:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jednou o EV-55 Outback z Kunovic. Vypadá dost dobře:
http://ekonomika.idnes.cz/podivejte-se-na-nove-dopravni-letadlo-z -kunovic-uveze-az-14-lidi-p7e-/ekoakcie.asp?c=A100330_180907_ekoa kcie_vem
Jirka93
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 18:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim. Dnes jsem na portálu planes.cz četl, že B737-800 s imatrikulací OK-TVD společnosti Travel Service bude přelakován do barev Smart Wings. Můžete mi někdo potvrdit tuto informaci a zároveň říct, kdy se očekává změna livery? Díky moc.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6322
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 01. dubna 2010 - 20:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka93:
Ano, jedna B737-800 půjde do barev Smart Wings. Časem přibude i druhá.
Kdy to bude, netuším.
Jirka93
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 03. dubna 2010 - 22:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin:
Díky moc za info. Znamená to, že Tvs nahradí 737-500 novějšími 737-800? Nebo pětistovky zůstanou nadále ve flotile? Nicméně jsem zvědav na osmistovku s winglety v barvách sw. Bude jí to slušet...:-))
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 05. dubna 2010 - 19:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes budou dávat v TV na Nově ve Víkendu reportáž o dispečerech řízení letového provozu. Začíná to ve 21:15.
Maintt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 11. dubna 2010 - 00:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klip HEČKOVCI-Mesto snov 89, kde skupina vystupuje z lietadla Tu-134 Československých Aerolínií.

http://www.youtube.com/watch?v=cf5T_rbt8bA&feature=related
Love is a bird, she needs to fly...


Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 11. dubna 2010 - 13:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/letadlo-ve-kterem-zemrel-kaczy -ski-se-uz-nebude-vyrabet.html
ŘVP = řízení vlakového provozu. Z jedné budovy se řídí všechny železniční stanice v republice. Fantazie,nebo budoucnost ?
Maintt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 11. dubna 2010 - 22:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tulák: prvou náhradou bola Tu 204, dnes sa snažia Rusi presadiť nový typ :
MS-21: náhrada za Tu-154, B737 i A320?
Love is a bird, she needs to fly...


Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 54885
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 15. dubna 2010 - 12:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Leteckou dopravu nad Atlantikem ohrožuje erupce vulkánu
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 54918
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 16. dubna 2010 - 11:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak už se nelítá nad půlkou Evropy...

ON-LINE: Kvůli popelu z islandské sopky hrozí uzavření Ruzyně
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 54920
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 16. dubna 2010 - 11:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel radar (jeho veřejné rozhraní) je asi přetížen, takže už hodinu ho nejde sledovat, moc se nechce ani stránkám http://radar-virtuel.com/. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 16. dubna 2010 - 11:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Má s tím nějakou souvislost,že nefunfuje:
http://www.sledujto.cz/

Ruzyně bude opravdu uzavřena:
http://www.novinky.cz/ekonomika/197716-letiste-ruzyn-se-v-poledne -uzavre-kvuli-popelu-z-islandu.html
ŘVP = řízení vlakového provozu. Z jedné budovy se řídí všechny železniční stanice v republice. Fantazie,nebo budoucnost ?
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 16. dubna 2010 - 12:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych dotaz, proč se při startu a při přistání letadla zhasínají světla v interiéru letadla, říkali, že z bezpečnostních důvodů. Díky za odpověď.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://corllin.rajce.idnes.cz
ICQ:349 415 692
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 16. dubna 2010 - 15:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uzavřena jsou všechny naše a slovenská letiště
http://www.novinky.cz/ekonomika/197716-vzdusny-prostor-nad-ceskem -je-uzavren.html
ŘVP = řízení vlakového provozu. Z jedné budovy se řídí všechny železniční stanice v republice. Fantazie,nebo budoucnost ?
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3863
Registrován: 11-2003

Odesláno Pátek, 16. dubna 2010 - 18:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Popel ze sopky zastavil letadla v Česku do zítřejšího rána
SINE AMICITIA VITAM ESSE NULLAM. (MARCUS TULLIUS CICERO)
Bez přátelství není pravého života - bez přátelství je život nicotný.

SAC 2000-2022: Život okolo nás
Maintt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 17. dubna 2010 - 01:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_zlivský: odkaz má správne znenie www.radarvirtuel.com
Love is a bird, she needs to fly...


Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6363
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 17. dubna 2010 - 10:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.flightradar24.com/

Tak to je mazec. Evropa stojí.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 17710
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 17. dubna 2010 - 11:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Finanční krize přišla z Islandu, letecká krize přichází s Islandu...

Myslím, že tenhle mrak bude mít na ledacos velmi očistný vliv a že mnoha "nízkonákladovým" společnostem zasadí poslední ránu z milosti.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 54944
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 17. dubna 2010 - 13:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nad střední Evropou jediný civilní letoun...

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 17. dubna 2010 - 20:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/197808-finska-stihacka-me la-kvuli-sopecnemu-prachu-velke-problemy.html
ŘVP = řízení vlakového provozu. Z jedné budovy se řídí všechny železniční stanice v republice. Fantazie,nebo budoucnost ?
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 54979
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 17. dubna 2010 - 21:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nad Holandskem (ale dost nízko - v 300 metrech) se pohyboval nějakej Boeing 737. Možná zkouška...


Jinak je nad většinou Evropy vymeteno.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Peter_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 17. dubna 2010 - 22:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jediné místo, kde se v severní a střední Evropě úplně nezastavil provoz je Kaliningrad. Během dne zde přistálo několik letadel z Ruska (UTair, Aeroflot). Rusáky nic nezastaví :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Peter_M.)
Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 54989
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 17. dubna 2010 - 23:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem to asi trefil :-) - Sopka drtí dopravu víc než teroristé z roku 2001:
...
Nizozemsko a další evropské země se kvůli rostoucím ztrátám rozhodly při zkušebních letech prověřit, jaký dopad má sopečný popel na letadla. Nizozemská společnost KLM podle agentur uskuteční takový let dnes večer na trase z německého Düsseldorfu do Amsterodamu.
...

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6367
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 18. dubna 2010 - 10:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je pěkný. Mámu mu mám v Izraeli a má se vracet v úterý. Začínáme shánět letenky, ale Řecko, Itálie a Španělsko jsou vyprodaný, tak doufám, že mě nečeká cesta autem někam do Portugalska
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 54998
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 18. dubna 2010 - 10:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono i to Portugalsko nemusí bejt jistý, začíná se zavírat i středomoří - Itálie nelítá, Sicilie se Sardinií taky a v Portugalsku už jsou taky dvě letiště zavřený...
Snad ještě Řecko nebo Turecko.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6368
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 18. dubna 2010 - 10:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to je čím dál tím horší
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 54999
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 18. dubna 2010 - 10:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo z tisku. Sice proběhly prý úspěšné testovací lety, nicméně provoz má být zastaven minimálně do pondělního poledne...

ON-LINE: Česko zavřelo nebe do pondělí, nelétá se nad většinou Evropy
Sopkou paralyzovaná Evropa: na letištích vznikají kempy, problémy hlásí i Afričané
Další testovací lety kvůli prachu z Islandu, tentokrát byly bez problémů
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Tonda_ježek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 18. dubna 2010 - 10:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Letiště Praha a ČSA pořádají na uzavřeném letišti den otevřených dveří:
http://www.csa.cz/cs/news/news_tz_data/tz_17042010.htm
Stránky o MHD v ČR