K-report
 

Archiv diskuse Železniční muzea a spolky do 07. 07. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Železniční muzea a spolky » Archiv diskuse Železniční muzea a spolky do 07. 07. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 25. června 2011 - 17:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem na 15.km D1 ve směru na Brno předjížděl trajler s naloženým plošiňákem (nejspíš Pao nebo něco podobného). Podvozky 26.2.8, z ložné plochy vozu rostla tráva... Není to nějaká historická přeprava?
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2791
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 01:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouváme se všem zklamaným, kteří na základě -původně naší vnitřní- informace, chtěli dnes sledovat stěhování další lokomotivy do nového areálu. Přestože nám Malý Bobeš (ani nikdo jiný) koule neodřezal, proběhlo pouhé podvečerní fotografování na původním místě, neb nás postihly důvody jiné. Bližších informací se dozvíte v nejbližcích dnech z tiskové zprávy, případně z médií

ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Polabský
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 10:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tome, a proč by Ti někdo měl, či chtěl uřezat kouléé?????
On Tě někdo nemá ráád??
!!
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2792
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 17:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ministerstvo propagandy Imperia se omlouvá: Není již co hlásit, protože "pravda a láska konečně zvítězily nad lží a nenávistí"

P.S. Omlouvám se za časový posun v mém předchozím příspěvku, přeprava byla plánována na pondělí a když jsem to psal, opomněl jsem, že už je den "D", den výročí, kdy ten, který si prosadil nerovný manželský svazek, i ta, pro kterou to udělal, zesnuli společně rukou mrzkého anarchisty a v srdci Evropy začaly vznikat republiky. Den výročí, které si zaslouží využití pro posílení malého Imperia

Polabský: Mě maj všichni rádi, až na jednu výjimku, která mě upřímně nenávidí. A budou mě mít rádi alespoň do chvíle, než si zítra ráno koupěj noviny a večer to Nova odvysílá

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2796
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 29. června 2011 - 20:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krátký přehled přeprav 2009-2011 lokomotiv a drezíny
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
V.Vraný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.186.81
Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 09:51:40    Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem neodolal pokušení přesvědčit se o tom, jak KŽC splní svůj příslib o ukončení výluky na trati z České Kamenice do Kamnického Šenova a slavnostně dnes zahájí letní provoz jedním ze svých "produktů". Obrázky o následcích rázného se vypořádání s vegetací nechávám bez komentáře - z mého mobilního telefonu bez plné palby. Tímto dnes přeji produktovému strojvůdci, či strojvůdcům pěkné počasí a dostatek písku. Nedokonanou krádeží narušený úsek byl dokompletován formou kanibalizace konce kusé koleje v Kamenickém Šenově, takže cestující na palubě dnešního produktu mají poměrně značnou šanci se dostat až do cílové stanice. Očekával jsem ale závěrečné horečné pracovní nasazení tvrdého jádra spolku, případně za úplatu najatých námezdních sil, ovšem nikde nebyla ani noha, pokud nepočítám zaměstnance města, které jsem zprvu mylně za tyto síly považoval a kteří pouze kosili okolí místní silniční komunikace. O vydařeném zahájení letní sezony bude oddělení P.R. KŽC zajisté okamžitě informovat.

Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 11:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapče, chlapče, ty nevíš, že nesmíš tuto lokálku fotit drahým profesionálním fotoaparátem 1Mpix a podávat o ní nevyvážené informace ?

A ve fotošopu tam sázet trávu a trhat kolejnice ?

Počkej pokej, vyskočí na tebe z poza až k zemi vysekaného křoví "malej" známý pod přezdívkou "bobeš" a uřízne ti koule !
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2798
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 11:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V.Vraný: Oni jezdí už dneska? Já myslel, že úterky a čtvrtky. Ale je fakt, že poslední obchodní návštěvě jsem moc nedal, byla zaměřena na distribuci brožurek a plakátů, hosty jsem pro všeobecně panující bordel ani neprovedl. Nakonec, i partneři neměli čas se zdržet ...

ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Golemklusacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 12:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tedy je to síla KŽC mě překvapuje čím dál víc. Zkracovat délku železnice na jejím konci - to je brutus. Čekal jsem, že těch pár metrů zeberou z pozůstatků po vlečce, která byla zlikvidována a místo toho toto. A jak mluvili o postřiku proti zeleni, tak to je asi taky jen kachna. začínám si myslet, že píšou na své stránky jen sny, co se jim zdají. A něco pro KŽC: Tento článek píši za sebe. Jsem Martin Klusáček, tak můžete být při špinění na svém webu konkrétnější:-)
V.Vraný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.186.81
Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 12:14:00    Odkaz na tento příspěvek  

Panu Reiserovi bych odpověděl, že se za parametry svého zobrazovacího přístroje poněkud hanbím, ale prozatím nebyl důvod po éře starých zlatých zrcadlovek na kinofilm pořídit patřičného důstojného nadupaného digitálního nástupce za dobrou cenu(jak by řekl znalec z autoprůmyslu "f plný palbě f tédéíčku na hlínách", jak praví jedna definice velmi populárního modelu značky Schade von Jungbau) s neméně nadupanou paměťovou kartou, či pravověrnou šotoušskou obcí oblíbenou low cost mýdlovou krabičku, což by se nechalo přirovnat k levnějšímu easy modelu Schade nižší řady s "hodně trapným pohonem." Co já vím, třeba právě v tuto chvíli se po trati ozývá řev do vysokých otáček vytočeného sekacího nástroje zvaného křovinořez a šum nikoliv svistu (pan Nekonečný promine), ale svist struny, jako toho posledního, co bujně rostoucí vegetace bude ještě registrovat, než bude knokautována k zemi. Myšleno tím skutečné živé vegetace, neboť s příruční Nokií by toho photoshop moc nesvedl. Jak jsem již uvedl, nikde nebylo živáčka, tím méně známek po Malém bobšovi, jenž má nyní zřejmě uřezaných koulí dost a asi se jimi kochá ve svém úkrytu, takže nemá důvod atakovat své okolí za účelem dalšího rozhojnění jejich počtu v soukromé sbírce. Pro velký úspěch přidávám několik dalších obrázků ze včerejšího dne dokumentačně pořízených.

V.Vraný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.186.81
Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 12:30:01    Odkaz na tento příspěvek  

Pro pana Martina Klusáčka bych uvedl na správnou míru kanibalizační krok KŽC za účelem doplnění rozkradeného místa v km 3,2. Perníček se neloupal na samotném konci tratě směrem na varhany, ale z kusé koleje směrem k České Kamenici. Upřímně řečeno, šlo v dané situaci o pochopitelný krok. Se šroťákem, který likvidoval vlečku Lustry jsem měl tu čest jednat o získání drobného kolejiva z jedné jejich likvidační akce, ale nic z toho nebylo. Jak se firma dá do práce, musela by mít za pozadím stín, který by jí hned odebíral zdemontovaná upevňovadla z rukou a hned si je třídil, než v poněkud horším případě přehazovat obsah plných železných van a úplně v nejhorším případě jako zde utřít nos, nehledě k nějakému byť symbolickému finančnímu vyrovnání a poděkování. O stavu vegetace vypovídají snímky výše.
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 13:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemůžu si pomoct: http://www.kzc.cz/clanek-detail/stanovisko_KZC/cz::action:31101

Členové KPL se tedy podle našeho přesvědčení o dráhu nestarali svědomitě a řádně, jak jim ukládala nájemní smlouva, ale jen laxně.

Taky si říkáte, jak to tam mohlo dnes vypadat i za laxního přístupu KPL?! Jestli dnešní stav je svědomitý přístup KŽC, tak to potěš jouda teda...
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 17:16:59    Odkaz na tento příspěvek  

Musím přiznat, že jsem byl přesvědčený že u Kříže a Augusty zvítězí pud sebezáchovy a celou akci se zahájením provozu "odpískají"; vše se posléze svede na Bobše a život půjde dál...

Jak to vypadá
http://www.kulturaks.cz/clanky/turisticke-informace/slavnostni-za hajeni-provozu-historicke-lokalky.html
bohužel jsem se spletl - Augusta patrně definitivně zešílel a hodlá na trať pustit vlak s lidmi

Ono mít odvahu a sebevědomí je hezká věc - ale je potřeba vědět "která bije"... Na webu kžc se píše, že dnes bude ukončena výluka; opravdu si neumím představit, KDO SI TROUFNE se pod zápis o ukončení podepsat a tím PŘEVZÍT ODPOVĚDNOST za hrozící škody na majetku a zdraví (a na základě jakých výsledků zákonem nařízených měření a prohlídek si troufne)

Traťmistruju něco přes čtvrt století a ledasco jsem už viděl, ale přeci jen jsou jisté hranice...
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 17:20:20    Odkaz na tento příspěvek  

Pepa I:

vypadalo to tam asi takhle (na postřik s obchodním názvem Dominátor nebylo, tak jsme to holt sekali...)


malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 17:22:10    Odkaz na tento příspěvek  

a ještě dokončení:


Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 01. července 2011 - 18:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na postřik s obchodním názvem Dominátor nebylo, tak jsme to holt sekali...
Sekali, sekali...ale asi ne nostalgicky poctivě!
Ale teď vážně - fakt na tu štreku dnes poslat vlak je šílenství!! ale on Gusta zešílel všeobecně...ale to je z jiného ranku
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 11:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo Bobeš, to se teď chluběj, co ? Ale že měli tenkrát trávu cvičenou, co před focením slyšela na "K zemíííí lehnoooout, teď ! a Bodlákýýýý přikrčíííít !" to už nenapíšou, co ?!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.38
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 12:02:14    Odkaz na tento příspěvek  

Metody "poctivých nostalgiků" sice nemusím, ale úsek trati z K. Šenova do Č. Kamenice jsem si na jaře (v předvečer 1. máje) procházel. Stav trati a geometrie koleje mi "okometricky" tehdy nepřipadal zas až tak katastrofální. V nádraží Kamenický Šenov se ten večer dokonce vyskytovalo jakési "prasátko" se služebním a plošinovým vozem a kolem se rojili nějací pracanti (asi brigádníci?) po šichtě na opravách tratě.
Nechme se překvapit, jak to tam dopadne. V dlouhodobější perspektivě tam ale už vidím spíše cyklostezku (postupně prodlužovanou od Č. Lípy-Střelnice až do Č. Kamenice).
V tomto kraji bych si hlavně přál, aby zůstala v provozu krajinně a "šoto" atraktivnější trať z České Kamenice přes Mlýny a Kytlici na Jedlovou, jejíž oprava po povodních se snad už také dokončuje.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8254
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 12:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

malý bobeš: rozhodně nechci zlehčovat stav tratě, ale se podívej do Polska, kam všude jsou schopni pustit vlak. Při různých "impresách" po často roky nepojížděných tratích... Ale kdo ví, třeba účastníci těchco akcí předem podepisují nějaký "reverz" (narozdíl od běžného substrátu), kdyby se vlak někde propadl...
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 15:09:07    Odkaz na tento příspěvek  

tož jezdit se dá skoro po všem



(ale možná to není muzeum = nepatří to sem - v tom případě se omlouvám...)
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.22.62
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 17:46:06    Odkaz na tento příspěvek  

kdyby se vlak někde propadl...
...nebo rozpadl.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2151
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 18:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KOLEŠOVKA 2011 - muzejní provoz
Neoficiální stránky o výstavbě IV.tranzitního železničního koridoru aktualizace 26.06.2011
Zubatej Toník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.173.194
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 20:53:58    Odkaz na tento příspěvek  

Od doby kdy převzala pod svá křídla společnost Výtopna Zlíchov trať 014 Kolín-Bečváry-Ledečko,zde opět panuje čilý dopravní ruch. Foto je ze soboty 1.července,při křižování Lv s Os 22207.
Small42
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2010
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 21:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám hrozně rád, když začnou kecat lidi, kteří nemají bledé ponětí o tom, jak to někde vypadá, ale jsou přesvědčení, že vědí všechno.

ZKUSTE si jednou objednat vlak na polskou trať, která je roky nepojížděna. A pak, až poznáte, co to všechno stojí, co je třeba udělat a jaké papíry dostat (a jaká je opravdová šance, že se to vůbec povede), kecejte dál. Pokud ještě budete mít o čem.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 21:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Small42 - Vám nezakázal Nejvyšší psát na k-report ?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8255
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 22:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Small42: a on tu někdo napsal, že to je lehké? Že se jen vezme mašina, vozy a vijó do "džungle"? Mám-li mluvit za sebe, tak si to nemyslím. Rovněž si ale nemyslím, že u nás by bylo něco podobného vůbec kdy realizovatelné. Jediné, co sem tím srovnáním chtěl naznačit, je to, že vlak může vyrazit do daleko většího "neznáma", než je v (místy metrové) trávě skytá trať..
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2799
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 02. července 2011 - 22:12:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vaše starosti do našeho prasečáku, ...
Nevíte radši někdo, jak to udělat, aby první hezká mamina s korporátním designem nepřišla až před polednem a aby ze 120 zákazníků uvedených návštěvnic byla příště alespoň 5% menšina? Já mám všechny rád, ale dřít 4x týdně 6 hodin, to chce alespoň po hodině něco pro povzbuzení zraku a mysli, když už se člověk nestihne ani najíst ...

ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 3-2006

Odesláno Neděle, 03. července 2011 - 00:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáši, tak si vem sváču na mašinku. Než projedeš třikrát kolem (třikrát jsem dokola obejel, kůň se na vrata vzpíná...) tak stihneš i ten oběd, teda pokud nebude imperiální o deseti chodech, že.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2800
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 03. července 2011 - 00:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kovářmirek: Tak jinak. Bez hezkejch mamin: "Ani jíst mi nechutná, ani pít mi nechutná ...", natož ještě ta další slova "Tvé" písničky s tím děvčetem, co nechce otevřít...
I kdyby chtělo, nemělo by co, páč na ta nová vrata zasejc nemám. Vše jsem, pro svou nejmilejší, vrazil do slavobrány, resp. do švestek. To ale bude slivovička...

P.S. Hlavně ať už to daj zejtra v těch Televizních novinách, ať už to má za sebou komlet a Imperium může chystat další úder
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4817
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 04. července 2011 - 00:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedá mi to hloupý dotaz..ty mašiny se dočkají alespoň mimo sezóny střechy nebo takhle venku budou časem tiše hnít?Fakt se jen ptám..že všude vidím jen obrázky jak to stojí venku,ale žádný otevřený chlíveček v pozadí kam by se ta mašina zastrčila..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 04. července 2011 - 00:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musí se dodělat koleje, ale rozhodně budou trávit mimosezónní období uvnitř. Ta stodola má 9 metrů hloubku a bylo kumšt vyšpekulovat, kde má co stát. Protože prostřední dírka je původní, musí tam být ty dvě štíhlé orensteinky tisknoucí se k sobě (teoreticky jde i 6289 + Bn60). No a Bn 60 je na jedné koleji s Vm52 otočenou čelem k vratům, kdy Hugo na zimu najede na zadeček drezíny a vše chodí, jak má
Nícméně ano, ty koleje ještě dovnitř nevedou
P.S. Proč bych platil výrobu těch dírek, kdyby to nejezdilo dovnitř ???

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4819
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 04. července 2011 - 00:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PS-no to mi právě vrtalo hlavou..Dík za odpověď..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2805
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 04. července 2011 - 08:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, každej je zvědavej, že. To já chválím, že máš zájem o osud těch mašin, co už některé po desítkách let na pomnících toho maj za sebou až moc. Prostě ale vevnitř je trochu bordel, tak byl přísný zákaz to nechat při přepravách otevřené, páč nepotřebuju, aby mi tam chodili fotiči/filmaři.
Mě by zase zajímalo, zda pan majitel najde sílu si dát 433.014 pod střechu topírny, když za to od něj konkrétního nic nechceme. Předpokládám, že při troše dobré vůle mu to tam umí strčit náležitosti některého z námi placených zvláštních vlaků. Nebo třeba někdo jinej, že si bude chtít levně schovat mašinu před deštěm...
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4821
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 04. července 2011 - 08:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona není ani přikrytá kusem plachty,že?
Každý člověk je jiný,ale tohle prostě nechápu..
..pořádná mašina má kotel a komín..
kozoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.178.35
Odesláno Pondělí, 04. července 2011 - 13:35:36    Odkaz na tento příspěvek  

Jak to, že PP vlastně nechal spadnout tu svojí topírnu v Ledečku? Co já vím, propadl jim krov, zůstalo jen torzo obvodových zdí... Nemýlím-li se, tak ten objekt je zničen díky (ne)péči vlastníka. Jak to, že starostlivým odborníkům na Nostalgii tady na Káčku nevadí, že se v Ledečku rozvalila historická topírna v péči a v majetku PP? Ta by přece měla mít jistotu záchrany, když už je pod soukromým vlastníkem a ne pod SŽDC? Jak to, že nikomu nevadí, že místo aby ten objekt za každou cenu zachránili a opravili, tak jen vypsali nějakou alibistickou sbírku? Je to přece jejich majetek, tak jakápak sbírka?
ERA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.20.75
Odesláno Pondělí, 04. července 2011 - 13:50:37    Odkaz na tento příspěvek  

kozoun:
Nejdřív by stálo za to, si zjistit fakta. Původní vlastník topírnu odprodal ve stavu, v jakém je teď.. To znamená že PP už dostalo topírnu v tomthle stavu..
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 04. července 2011 - 14:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ERA - když ono je jednodušší plácat nepravdy a spravedlivě se nad nimi rozhořčovat...
Napsat dotaz stylem : Nevíte proč je topírna v Ledečku v takovém stavu v jakém je ? je totiž asi přetěžké...
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2806
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 04. července 2011 - 15:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kozoun: Stačilo to nekupovat a nechat spadnout. Měli by alibi bez práce a navíc dost peněz bez nutnosti vypisovat sbírku, že ...

Alf: No, dokud s námi komunikoval, tak jsme ji dvakrát ročně stříkli naftou s olejem. Kluci od čtyřkoláka ji každoročně namažou to, co považují za nutné. Já to už prostě ale neřeším. Dost na tom, že stání "jde za náma". Mám svejch na zachraňování až dost a žádný příjem ...
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Pondělí, 04. července 2011 - 18:52:12    Odkaz na tento příspěvek  

z oblíbeného webu www.kzc.cz: "Na lokálce se jezdí a má budoucnost"

"Nyní již nebude žít jen skomírajícím životem, skládajícím se z občasných jízd, posekání trávy, charitativní výměny pražců a čekáním na konec ranou z milosti. "
"Řidiči aut na přejezdu hlavní silnice I/13 si začali rychle zvykat, že jsou po devatenácti letech opět oživené blikače a že se znovu ozývá jejich něžné cinkání."

(a o záložku vedle):
Jízdní řád Kamenického motoráčku
Trasa: 3 páry vlaků na muzejní železnici z České Kamenice do Kamenického Šenova a zpět
Jede: každé úterý a čtvrtek od 5. 7. do 30. 8. 2011

(a v tabulce odjezdů: ) 11.16 a 13.16

ještě že jsou ty páry tři; lokálka tak nebude skomírat - a té něhy (škoda mluvit )
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2807
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 04. července 2011 - 21:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

malý bobeš: To máš těžký. Na Nově to řekli sice přesně, ale v archivu VOYO se to jmenuje "Odpolední noviny 7.4.2011" a nejde to pustit
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 20:56:23    Odkaz na tento příspěvek  

Protože jsem zahajování provozu Sklářské lokálky zažil už dvakrát (1997 a 2009), vynechal jsem sobotní trachtaci a vypravil se do Šenova až dnes = o prvním dnu pravidelného provozu "Šenovského motoráčku"
Jako hlavní náplň výletu jsem si vybral návštěvu muzea, otevřeného podle stránek
http://kzc.cz/UserFiles/files/J%C5%98%20Kamenick%C3%BD%20motor%C3 %A1%C4%8Dek%202011.pdf
právě ode dneška...

Na rovinu, nepochodil jsem; podle slov Pavla Kříže muzeum ZATÍM není (s důrazem na slovo zatím) - ačkoli jeho otevření inzerují už od roku 2009 (včetně stanovení vstupného)

Že by poctiví nostalgici vyvěsili na zamčené dveře alespoň cedulku "Omlouváme se, ale naše ambice byly větší než naše schopnosti" - to si návštěvníci zřejmě nezaslouží...
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 21:07:34    Odkaz na tento příspěvek  

Mohl jsem tedy alespoň zhodnotit, jak se trať "za plného muzejního provozu rozvíjí do krásy" (konec citátu kzc.cz)
Po příchodu na nádraží mne přivítal čerstvě zametený, byť poněkud pustý peron

(za KPL tu byly alespoň lavičky, květináče s kytkami a základní výzdoba - ale to je pryč...)

opodál oba dva přítomní brigádníci pracovali na teréních úpravách - a to už přijíždí vlak 2406

Vystupuje 5 dospělých a 6 dětí - prohlédnou si T 211 + Da a odcházejí; posádka strojvedoucí P. Kříž a vlakvedoucí B. Augusta se věnuje své agendě, já si prohlédnu "upravené okolí"

a odcházím (jak je mým dobrým zvykem) do restauračního zařízení poblíž dráhy
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 21:20:52    Odkaz na tento příspěvek  

jak je patrné, vynechám dnes hodnocení technického stavu Lokálky; na závěr snad jen pár dobře míněných rad:

1) nejezděte pánové tak rychle; 3 minuty jízdy za těch 50 Kč nestojí

2) Jistota je jistota - ale nechcete z kombinace předvěst - vjezdové návěstidlo - lichoběžníková tabulka něco vynechat???

3) Při čekání na vlak stály u vašeho jízního řádu dvě maminy s dětmi; první plánovala zítřejší výlet vlakem do Babylonu - druhá jí na to říká: blázníš, za ty prachy (200+200+100+100, to celé tam a zpět)tam pojedu taxíkem -
nemáte někde chybu???

a na rozloučenou: manažer v plném nasazení spěchá něžně rozeznít zabezpečovací zařízení
Kraken_470
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 22:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle stavu kolejiva a geometrie trati na foto doufam,ze ten hurvinek je upraveny na nekolejovy provoz,nebot se asii
brzy mimo koleje ocitne
Kraken_470
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 22:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak z jizdniho řádu je patrné,že na zapomenuté lokálce roste zdatná konkurence pendolinu a regiojetu
Mystikon88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2011
Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 22:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moic by mě zajímalo jestli se Kžc udrží..Hlavně Pražský motoráček
Mystikon88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2011
Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 22:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak všechno si to konkuruje a za chvíli se ČD rozpadnou a bude to tady samý soukromý dopravce
Mystikon88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2011
Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 22:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná by se Pražský motoráček udržel ,ale ten Podlipanský motorák asi dlouho nevydrží je málo vytíženej
Mystikon88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2011
Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 22:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uvidíme jak to bude}
Mystikon88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2011
Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 22:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to si vemte že Podlipanský motoráček finančně podporuje Středočeský kraj a město Pečky a prý zrovna ne malými částkami..Ted je otázka kdy bohužel Podlipanský motoráček přestanou sponzorovat a financovat
Kraken_470
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 22:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mystikon88:jestli chceš,můžeš si založit vlastní železniční spolek,vozidla maš třeba zde:http://www.ceskedrahy.cz/verejne-zakazky/prodej-vozidel/-10476/
Mystikon88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2011
Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 22:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JJ už nemjí peníze
Kraken_470
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 22:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mystikon88:pojdte se podivat do rubriky Trat 220/221
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2811
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 22:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to je zas, do háje, za blitky? Když chci někoho kritizovat, tak snad tam zajedu jako "malý bobeš" a pobere-li mi to hlava, tak o tom poreferuju (pokud možno ne po jedné větě příspěvek co 3 minuty). Tohle je čirá onanie sesmolená z příspěvků na netu.
Ano, taky mě štve, že na Kladně nebyla akce v rozsahu slibovaném na plakátu MDT a že muzeum KŽC v Šenově opět není, jakkoli mediálně slíbené. To dělá ostudu všem a pak se mě blbě lidi telefonem ptaj, zda jsme se fakt přestěhovali, páč předpokládaj, že jsem taky marketingový sedmilhář. To ostatní v posledních příspěvcích jsou ale fakt bláboly na zvracení či odstranění
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Kraken_470
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 23:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žmz:v klidu,mystikon88 je tu novej a ještě si zatim plete sekce.nejsou to o moc větší blitky než to tvé:ministerstvo propagandy,imperium a cely ten tvuj star wars.znam ho a poradím mu,co ma kam psát,abys z toho neměl špatné spaní.tímto se všem omlouvám
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2812
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 05. července 2011 - 23:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O.K., jen ten "můj" Star Wars je o nás a ne o mytí zadku druhým. Mně prostě nějak nedochází, proč alespoň někdo není rád, že to do Šenova jezdí. Když to vadí někomu kvůli stavu trati (a rozumí tomu), tak to chápu. Ale proč jen proto, že to jelo, musí někdo zpochybňovat všechny ostatní vlaky KŽC-D? A jestli chceš někoho na kamenování, tak se hlásím, páč ten zvonek k VÚD jsem jim sehnal já
P.S. A přesto mi to (zvonek pro KŽC-D) nebrání, abych úhlavnímu nepříteli KŽC-D půjčil dokumentaci 1435BN60, kterou potřebuje. Prostě budu rád, když jedněm bude fungovat dráha a druhýmu lokomotiva

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 06. července 2011 - 08:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, byl postaven jednoduchý koncepční webík pro osvětu širší veřejnosti. Kdo chce pomoci ať šíří, kňouralové a rýpalové nechť se zdrží komentářů. Díky

http://www.proti-hejtmanum.cz/ (prohlášení)
http://www.proti-hejtmanum.cz/jde-to-i-jinak/ (příklady táhnou)

Spolky se můžou k prohlášení přidat. Kontaktujte mne na mailu info@klub-pratel-lokalek.cz

Dále je možno podepsat i petici proti nesmyslným optimalizacím http://www.zmenpolitiku.cz/petice/112/proti-optimalizaci-zeleznic ni-dopravy/
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Středa, 06. července 2011 - 12:20:34    Odkaz na tento příspěvek  

Zahajovací jízda Lužického motoráčku:


Ve vozovně vystoupilo asi 9 dospělých a 6 dětí ;
je-li to v příjemně slunečném svátečním dni úspěch mi nepřísluší hodnotit
;

a poznámka zájemce o svezení: když inzerujete na svém webu kzc.cz příjezd do Liberce v 10.35 a NÁSLEDNÝ odjezd na vlečku Dopravních podniků, není dobré odjíždět už v 10.31 ;věřte, že to pár lidí pořádně otrávilo
nahodny_cestovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.49.19
Odesláno Čtvrtek, 07. července 2011 - 15:37:05    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den.

Vim, ze to sem nepatri, ale prosim o radu

Netušíte jaká je správná adresa na Tanvaldskou zubacku? info@zubacka.cz se mi porad vraci zpet...

The reason for the problem:
5.1.0 - Unknown address error 554-'5.7.1 <info.zubacka.cz@centrum.cz>: Recipient address rejected: Access denied'

Reporting-MTA: dns; ironport3.centrum.cz

Final-Recipient: rfc822;info.zubacka.cz@centrum.cz
Action: failed
Status: 5.0.0 (permanent failure)
Remote-MTA: dns; [10.32.32.46]
Diagnostic-Code: smtp; 5.1.0 - Unknown address error 554-'5.7.1 <info.zubacka.cz@centrum.cz>: Recipient address rejected: Access denied' (delivery attempts: 0)
nahodny_cestovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.49.19
Odesláno Čtvrtek, 07. července 2011 - 15:46:27    Odkaz na tento příspěvek  

Uz jsem nasel email na admina. Snad odepise Muzete prispevek smazat... Diky