K-report
 

Archiv diskuse Železniční muzea a spolky do 12. 07. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Železniční muzea a spolky » Archiv diskuse Železniční muzea a spolky do 12. 07. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pravapara
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 08:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo chce podpořit maleho bobše, může tady:

http://www.milicak.cz/nzdm-klub-maleho-bobse/

malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 08:31:31    Odkaz na tento příspěvek  

pravapara:
dík za odkaz, někteří ze zdejších přispěvatelů by to mohli ještě stihnout

"Klub malého bobše: pro koho tu jsme
děti ve věku od 6 do 14 let"
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 09:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mandrake:

Potrefená husa se ozve ne? Ty máš snad jasno v tom, že malý bobeš neurguje případné nedodržování předpisů a vyhlášek interně? Ten statečnej, který by to tady vytruboval jak jeho chlebodárce prdí na co může je téměř jistým klientem úřadu práce... Mimoto, jak ukazují ty fotky, tak dost velká část šenovky byla opravena leda tak kecama a ten zbytek do značné míry patří do učebnice pro traťováky "Jak se to dělat NEMÁ". Jestli něco reálně hrozí, tak je to razie na všech muzeálních železnic po té, co na poctivě-nostalgicky opravéné šenovce nějaký motorák vypadne
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 14:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé to tady sledovat. Že by potvrzení rčení zloděj křičí "chyťte zloděje"? Jinak možná by bylo dobré osvěžit si §4a odst. 2 zákona o drahách a nechat vzájemného obviňování.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2834
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 15:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt: Já myslím, že nejlepší je zůstat v klidu. Do nás opět veřejně ryjí, že nemáme ani kolejové připojení. A s námi to nehne. Žádné nadávání, výhružky, soudy. A to mě to od kočky bolí dvojnásob
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Kraken_470
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 4-2011

Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 16:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žmz:tak jsem udělal doma velký úklid a našel pár fotek co jsem cca před 6lety udělal ve zlonicích na nádraží,ještě když tam stávala ta rezatá 434,co se sní pak vlastně stalo?
Scarsdale
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.90.144
Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 17:13:10    Odkaz na tento příspěvek  

Delší dobu sleduji zdejší diskusi o šenovské lokálce a docházím k nezvratnému závěru. Společným zájmem všech, kdo se v této sekci účastní jakýchkoli polemik na tohle téma, by z podstaty věci měla být záchrana a udržení prvků železniční historie, specifické památky na staré časy. Tato sekce přece sdružuje lidi, kteří tomu fandí a železniční minulostí žijí a ne posedlé drážními normami a technickými kvalitativními podmínkami. Pokud tomu tak není, tak tu není něco v pořádku! Já osobně se nemohu ubránit názoru, že tady s tou lokálkou někdo začíná nebezpečně žonglovat coby s rukojmím svých ryze osobních zájmů. Dokonce to vypadá, že i z důvodu nějakých svých skrytých frustrací, do kterých nikdo nevidíme. Všechny zdejší kritické a vážené přispěvovatele bych rád poprosil, aby za všech okolností udrželi ohledně Šenovky elementární soudnost. Osobní věci sem nepatří a mají se řešit osobně! Nikdo není dokonalý a současný provozovatel učinil nejnutnější opravy, získal osvědčení a rozjel provoz, což není málo. Stav před 3 lety a nyní, to je skok dopředu. Takže jestli se nepletu, zájem nás všech, co tu jsme, je, aby v tomto trendu pokračoval. Nechme ho pracovat, ať ukáže, že problémy, které mu zbývají řešit, vyřeší.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2835
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 17:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kraken_470: Čtyřkolák přešel z majetku KkVK do majetku KHKD a dne 2.9.2007 odjel ze Zlonic do Buben k deponii. Přiložené foto: Jaroslav Křenek

ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2063
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 18:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, v muzejní sekci vše v pořádku. Bratro i sestro vražedný boj, pomluvy, závist, zášť, vše funguje jak má. Jen tak dál muzejníci....
TJ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.92.11.26
Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 22:08:23    Odkaz na tento příspěvek  

Mandrake; Scarsdale: Bohužel, stále se zde řeší následek následujících faktů, kterými vše začíná a asi i končí. To se jednoho krásného dne , před drahně lety, zjevil na muzejním poli jeden člověk. Ambiciózní, ale stále zneuznávaný, odborně způsobilý, ale kolektivu nepřizpůsobivý. Vstoupil do jednoho sdružení, přesto šel proti němu, byl odejit. Našel si další oběť o několik desítek km dále, nějaký čas pobyl, udělal něco podobného, byl opět odejit. Následně s ambicí sobě vlastní neváhal své odstřelit tím, co sám způsobil a na jejich zádech donést sám sebe a své nové chlebodárce k cíli. Otázkou je, jestli to, co se na zdejším fóru píše, řeší, fotí, vůbec stačí k postižení a odměně úspěchů tohoto mohykána protřelého ZMŽ, KPL ( + fy. Česká severní dráha s.r.o. )a naposledy KŽC. Ono se říká: oplácet se nemá, ale také se říká něco o džbánu, se kterým se chodí déle než má k vodě..
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.38
Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 22:30:21    Odkaz na tento příspěvek  

Jen podotknu, že je zajímavé, že na jedné straně se "poctiví nostalgici" obávají udání kvůli ne zrovna nejlepšímu technickému stavu jejich "poctivě" získané trati. Na druhé straně ale je dosti známo, za kolika škodičskými udáními, pomluvami, podrazy aj. křivárnami stáli oni. Nebo se to na rozdíl od situace za minulých zhruba 10 let v poslední době nějak výrazně změnilo? Ale - asi bude nejlepší, nechat jim "klid na práci", jak si přeje neznámý Scarsdale (podobně, jako si přálí "normalizátoři" po roce 1968, či jak si to přejí současní političtí mafiáni).
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 22:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Scarsdale, Mandrake a další:

co může odstartovat jeden vysypaný motor v režii nostalgiků, kteří se strašně snaží na muzejní dráze? krom jednorázových kontrol DÚ a médií kde se dá? změnu v legislativě, která nostalgii položí (nějaké to pojištění, na které nostalgici nebudou mít?)?

není diskuze o tom, že někdo hazarduje s existencí železniční nostalgie v republice za pár zlatek od obcí a kraje (úterky a čtvrtky a cíl ve službě veřejnosti mi osobně nějak nejdou dohromady..) pro své podnikání?

opravdu pak do toho není nic tomu, kdo o stavu věci z hlediska své profese ví? je bonzákem nebo tím, kdo může (a měl by) zabránit průšvihu?

mě osobně to, co tu čtu, připadá jako stav, kdy, abych nebyl bonzák (nebo proto, že na mne něco ví nebo ho potřebuju), toleruji připuštění labilního pedofila k dětem ve své komunitě...
nemusí se nic stát a ten člověk může nabídnout super program, ale v případě, že se stane, bude to zásadní problém pro celou komunitu, která bude u veřejnosti a sponzorů mimo jiné zdiskreditována a legislativně šikanována.. smutné čtení ale váš boj - já na sponzorování a občasnou ruku k dílu v muzejnictví rezignoval s odchodem KPL z lokálky a podporuju radši draha a žrádlo pro ovečky, protože ty snad nikdo s takovým PR nepřebere..


(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Katalog veřejné hromadné dopravy :: http:://doprava.vhd.cz
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2836
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 22:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není fakt lepší teď už psát přímo KŽC a tady to nechat spát? Teď se zas probudí "ti druzí" a další várka je tu

Alespoň, že naše slunce ve vašem světě už navždy zapadlo a od 97. výročí sarajevského atentátu nás odděluje "kamenná opona"
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Sobota, 09. července 2011 - 22:51:31    Odkaz na tento příspěvek  

pročetl jsem si své předchozí příspěvky a je pravda, že z nich je cítit frustrace; frustrace nad tím, jak je možné provozováním dopravy pod hlavičkou "poctivé nostalgie" hazardovat s dobrým jménem nostalgie jako takové ...

abych napříště neplevelil diskusi, doplním jen několik faktů:

1) už několik let se (naštěstí) nepočítám mezi "muzejníky" = z mé strany tedy rozhodně nejde o bratrovražedný boj
2) na "záchraně prvků železniční historie" se myslím občas podílím i bez tohoto zařazení a těší mě to
3) zákon o drahách znám, jsou tam i další paragrafy; pro M. Kunta: §20 odstavec 1), §50 odstavec 2a) atd
4) považuje-li část z vás současný stav Lokálky za skok kupředu, nebudu vám to vymlouvat - přestože se domnívám, že díky čtvrt století praxe v oboru dovedu rozeznat "opravenou" trať od trati regulérně nesjízdné...

Shrnu-li to:
co jsem chtěl říci, to jsem řekl
komu není rady, tomu není pomoci

Loučím se s touto diskusní skupinou a přeji vám (a i když to tak nevypadá i "Lokálce" ) mnoho úspěchů
Vypusťte krakena
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.43.190
Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 01:06:00    Odkaz na tento příspěvek  

"Mandrake:podívej se,přestan tady poučovat,pokud chceš dále takto psát,založ si diskuzi "psychologická analýza na dálku".pak si můžeš jít postěžovat Langustovi na šenovku.Rovnou mu tam můžeš posekat porost(ten na přejezdu"

Navrhoval bych kol. "Kraken_470" (pokud chce dále takto "psát") naopak založiti diskusi s názvem "Vliv inteligenčního kvocientu pisatele na jeho písemný projev". Domnívám se, že by jeho názory byly platnější ve zmíněném diskusním okénku.

P.S.: Klub malého bobše končí, kdepak asi skončí děti ve věku šest až čtrnáct let? Inu, doufejme, že ne v motoráčcích odporného KŽC na životu nebezpečné Šenovce.
Kraken_470
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 01:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vypusťte krakena:to víš že ano,já to bych to založil,ale obávám se,že jediný stálý návštěvník by jsi byl ty sám a to bysis moc nepopovídal.
P.S. jestli jsi mandrake tak to je hodně trapný
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2837
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 01:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Chčije a chčije" ...

EDIT: Kraken_470 - Tebe jsme nemyslel


(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Kraken_470
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 01:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žmz:ale pořádně
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2838
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 03:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kraken_470: Jojo. I ze zdánlivě zelené trávy to nakonec udělá jen humus k vyvežení

ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2070
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 07:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žmz - vcelku si Tě vážím, hlavně pro entuziasmus a smysl pro humor. Jsi ale úplně přesvědčený, že všichni návštěvníci tohoto vlákna znají pozadí těch vašich třenic ? Já ne. Patřím taky mezi ty neznalé.
Pokud na někoho něco mám a je to pravda pak to zveřejním bez jinotajů, náznaků a narážek.
Komu čest, tomu čest.
Jenže se mi nechce věřit, že by hluboký rozkol mezi muzejníky zvládla jedna osoba. Nebude psisko zakopáno někde jinde ?
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2839
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 08:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2: Děkuji. Ale v tomoto případě nejde rozhodně o jinotaj. Naznačil jsem oběma stranám, že jsem rád mimo připojené koleje (komplet odvezené mašiny), když to tak čtu, a začíná se to točit v kruhu. No a Bobeš to za svou starnu utnul.
Tak pak už jsem jen po následujícím příspěvku naznačil, že je čas vyvézt hnůj (odsud). Mně až tak hádačky nevadí, ale když je to 200 příspěvků furt dokola, ... Když to napíšu otevřeně, víc než kdy jindy jsem šťastný, že jsem se nepokoušel dostat spolek do role dopravce nebo provozovatele vlečky
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Vypusťte krakena
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.244.15
Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 10:40:09    Odkaz na tento příspěvek  

"Vypusťte krakena:to víš že ano,já to bych to založil,ale obávám se,že jediný stálý návštěvník by jsi byl ty sám a to bysis moc nepopovídal."

Roztomilá snaha o přechod ze svahilského na český sloh.

"P.S. jestli jsi mandrake tak to je hodně trapný"

Trapné. Nejsem.
Mandrake
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 9-2008
Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 18:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vypusťte Krakena: Mandrake jsi být nemohl. Mandrake totiž strávil mimořádně příjemný víkend s několika přáteli a křovinořezem na Šenovce...
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2840
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 19:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mandrake: Tak snad, že bys nám ještě napsal, zda se jednalo o teplý víkend, ne? Já bych toho tady fakt už nechal
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Kolečko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 8-2008
Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 21:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smích prodlouží život o 5 minut, děkuji Žmz za čtvrthodinku navíc
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 21:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žmz: já myslím, že nejen tento víkend byl pořádně teplý
On ten Klaus nakonec bude mít pravdu ve věci globálního oteplování...brrr!!!
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 10-2009
Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 21:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jsem šťastný, že jsem se nepokoušel dostat spolek do role dopravce nebo provozovatele vlečky
To je asi ten důvod, proč mi Vaše snažení přijde sympatické. Vy prostě nejste "nostalgik", ale muzejník, který se může skutečně věnovat předmětu svého zájmu kvalifikovaněji, než strejci hádající se o GPK a provozní způsobilost svých vraků.
PS: pojem "nostalgie" vnímám už spíše jako nadávku.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 22:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pojem "nostalgie" vnímám už spíše jako nadávku
Já bych to až tak tragicky neviděl...nostalgie je hodně široký pojem, který je především o slušnosti. A když bude o slušnosti, v lepším případě o spolupráci (to ale vetšina nostalgiků umí), pak to bude vše v pohodě a k dobru věci Jenže je tady "poctivý nostalgik" a to je bohužel jablko sváru...vím o čem mluvím, jednoduše "prase zůstane prasetem!"...a teď nemluvím ani o řadě T 211.0 ani o jednom bývalém pracovníkovi generální inspekce
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2841
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 22:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přednosta: Zatímco nostagik teskní po ztracené královničce, muzejník ví, že vitriny by pro ni bylo škoda

Omlouvám se "Mad noodle 2" za zcela úmyslný jinotaj Nemohl jsem si pomoci a musel jsem opustit železnici alespoň zdánlivě

(Příspěvek byl editován uživatelem ŽMZ.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 10. července 2011 - 23:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žmz: není třeba tesknit, klálovniček (nemyslíš-li tu vaší zastávku ke Slanénému) je hafo
Jirkahagen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 5-2008
Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 08:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ŽMZ: To není vyvážení hnoje, to jsem se jen pokusil spářit s Csepelem, aby jsme měli malý Csepelátka.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2843
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 08:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přednosta: Já nejsem právě nostalgik. Takže můj problém je v počtu vitrínek, ne ve stezcích
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Marek1242
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.213.74
Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 09:00:16    Odkaz na tento příspěvek  

jsem zvědavý, jak nám to tady tedy bude vlastně jezdit?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2789
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 09:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek1242: Holt ta nafta do M262.1 teče proudem mírně řečeno o trochu silnějším, než do hurvínka.

Jsem zvědav, kolik se ozve potrefených hus, které budou tvrdit opak.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 10:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: sám dobře víš, že to není jen o naftě, to není ta rozhodující položka... a potrefenej jsem od okamžiku, když jsem podepsal pracovní smlouvu ještě s tehdejšími ČSD
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 10:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, místní zdroj mi hlásil, že nějaký spolek si možná i s vědomím SŽDC, s.o. demontoval pravostranou vyhybku ze žst. Trojany na trati 162 v ůseku Mladotice - Kralovice. Kdo to byl? Nikdy by mne nenapadlo, že muzejníci budou demolovat nezrušenou dráhu!
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 11:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: kdypak jsi byl naposledy v dopravně Trojany?
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 11:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přednosto, já tam nebyl nikdy:-(

(Příspěvek byl editován uživatelem nikki.)
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 11:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: já jen, že případná demontáž výhybky je v podstatě "hlubinná těžba"...proto se už o to nepokusili dříve naši snědí, neustále diskriminovaní, spoluobčané. Tedy z mého pohledu menší zlo A pokud by se tam obnovoval provoz (a to bych byl moc rád!!), tak v dopravně Trojany stejně kolejové rozvětvení zmizí.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 11:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: http://www.mapy.cz/#q=trojany&x=13.430464&y=49.978619&z=17&l=3&d= ward_11345_0_1&c=h
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 11:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přednosto, díky. Já o tom povědomost samozřejmě mám. Ale jen ze znalosti správního spisu. Jsme účastníky řízení o zrušení dráhy regionální a dokonce jsme aktivně uplatnili i některé procesní prostředky.

(Příspěvek byl editován uživatelem nikki.)
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 12:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: on bývalý radní pro dopravu Pavel Stelzer měl spoustu dobrých myšlenek včetně zprovoznění úseku Mladotice - tehdy ještě Čistá, spoustu potřebných kroků i udělal, ale...přišli jiní a je to o nečem jiném :-( Celá dopravní obslužnost po "žatecké" je na blití!! přes den jezdí v taktu do Plas prázdné Regiosráče a jsou dny, kdy se mezi 18 a 23 hodinou tímto směrem nedostaneš... Co dodat? koho jsme volili, toho máme :-(
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 12:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přednosto, souhlas.
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3030
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 14:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přes den jezdí v taktu do Plas prázdné Regiosráče

By mi zajímalo kde je pravda. Kamarád co tam jezdí jako průvodčí si obsazenost vcelku pochvaluje.

a jsou dny, kdy se mezi 18 a 23 hodinou tímto směrem nedostaneš

Které myslíš? IDOS toho jak v pracovní dny a o víkendech nabízí vcelku dost.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Lokálka Pňovany - Bezdružice slaví 16.-17. července výročí 110 let!
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 14:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikky, Přednosta: je ale pravdou, že v dopravně Trojany (při mém procházení si tohoto neprovozovaného úseku někdy loni na podzim) chybí výhybka na Kralovické straně... Ale ta bych řekl, že by měla být zrovna levostranná... Ale ono těch kolejí už tam v jednotlivých lesních úsecích chybí bohužel více...
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 14:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

si obsazenost vcelku pochvaluje
Toť otázka, čemu říkáme slušná obsazenost. Ta frekvence tam před den prostě není, protože lidi odjedou ráno do práce (to jsou vlaky opravdu našlehnuté), děti do škol...mezitím možná pár staroušků k doktoru a do marketu za slevami...a odpoledne děti zpátky ze škol, dospěláci zpátky z práce. Ve večerní hodiny by byla určitě větší frekvence, ty informace přímo z terénu mám.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2844
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 21:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf, př. 4821 ze dne 4.7.2011: Když už jsem si tu rejpnul v mé předchozí odpovědi, tak považuji za morální povinnost hlásit, že jednání ve věci Tvého dotazu (myslím "šup do domečku") započala právě dnes

ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
M_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 22:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

application/octetstream
trat_redukovany_sklon.pdf (225.7 k)


Redukovaný sklon naší lokálky. Zbytek si šťouralové můžou dopočítat v trakční mechanice. Pak jim vyjde přípustná zátěž pro M131.1. kolem 11ti tun.
M_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 22:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě trakční charakteristika červených krabiček.
application/vnd.ms-word
trakcni_char_M_131.1.doc (26.6 k)
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2845
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 22:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rád bych po čase toto vlákno využil ke konzultacím, ke kterým asi bylo i vymyšleno. Tak zde je můj "problém":
V rámci postupného zahánění gumokolní dopravy do vyhrazeného sektoru a posílení vedoucí úlohy imperiálních drah chci stavět lanovku k lomu a dolu, aby to jezdilo nahoru - dolu.
Žádnej zázrak. Prostě z hlavní trati ZPD kiplora přesuvnou o 10 metrů vedle a odtud asi 15 metrů mírným svahem k "pískovcovému lomu". Tedy kolejničky, uprostřed kladky, kiploru zaháknout a hurá nahoru. V katalogu č. 850 Orenstein & Koppel - Artur Koppel (jednou Imperátorku za ty vánoční dárky praštím) jsem si našel, že buďto strojovnu, nebo by šlo to honit lokomobilou. Nemá někdo tip na něco přiměřenějšího? Vcelku klika-převodovka by stačila. Ale něco obstarožního by bylo fajn. Děkuji za nápady

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 23:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žmz: Co takhle nějaký stabilní motor - Lorenc Kroměříž nebo podobně?
Kdybyste si vzpomněl před pár lety, tak jsem Vám ho věnoval... škoda
http://www.staretraktory.cz/index.php/stabilni-motory-slavia/
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2846
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 11. července 2011 - 23:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johny11: Dík za reakci. To já mám TS15-ku (pro železničáře - jednoválcový traktor znárodněného Svobody s náhonem na transmisi / pro některé týpky - transmise není sestra sexmise), která by šla vcelku také použít. Hlavně to chce nějakou převodovku, aby jel vozík úplně pomalu a mohl se měnit směr. Každopádně, stabilní motor je zajímavá varianta
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 07:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žmz: mě zase napadlo použít stavební vrátek ( pro neznalé taková žlutá kostka s navijákem, dole to má dvě ocelové trubky). výhodou je že to má pomalý a oboustranný chod . nevyhoda je že je to na elekřinu, ale tu tam nepochybně imperium má :-)
nebo se nechat inspirovat postapo realitou a použít nějaké staré auto s navijecím bubnem nasazeným na hnací nápravě
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
http://www.modelarimhd.tym.cz/
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 09:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A což Burlaci na Volze, GAZu, ZILu...ti vás nenapadli ? Éeeeej uchněm....
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 10-2006

Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 11:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žmz: Kdyby si nějakým stabiláčkem honil toto: ZDE , tak by to nevypadlo vůbec zle. Nic méně těžko říct jak je to zpřevodované atp.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 14:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poptejte se bunkrologů. Ve vchodových objektech dělostřeleckých tvrzí se na svážnici používal vrátek. Mám dojem, že šlo o mírně (pro armádní účely) upravený seriově vyráběný vrátek, používaný na průmyslových drážkách v lomech, cihelnách, příp. pilách. Viz třeba tady:http://www.boudamuseum.com/gal_sub.php?id=60
Wodě vale!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 14:22:53    Odkaz na tento příspěvek  

Firma www.idapro.cz z Malých Svatoňovic zase nabízí různé původně havířské vrátky (nejen na vzduch, ale i elektrické). Koukněte na "výčet důlních strojů". A kdybyste náhodou pro imperiální cihelny chěli pořídit důlní lokomotivu DH 30 D.0, snad i ta by se našla.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 15:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdo si netiskne peníze, do Svatoňovic ať raději nejezdí...
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 15:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jestli fungujou na doma tisknutý peníze, tak to zas tak strašný nebude, no ne ?
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2847
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 21:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji všem za náměty, rady a hlavně snahu Nějak to promyslím. Hlavně jste mě přesvědčili, že má cenu dělat na muzeu dál, a i zde se dá o tom diskutovat, i když jde vlastně jen o takovou prapodivnou kravinu
Takže jsem si na zítra v 11:00 s JCB domluvil přemístění výhybky KHKD (kolejničky na ní už nejsou) a hned potom "slavnostní" výkop A tam co stála tůhle švestka, tak tam to povede

Vzkaz do Roztok: Rozvoj přesuvny je možný od 13.7.2011, 12:00 VEČ bez omezení
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY