K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 05. 06. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 05. 06. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 31. května 2011 - 21:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zvídavej: viz můj příspěvek 668... vlak je prostě opožděn, je dodrženo prováděcí nařízení ke GVD. Nic více, nic méně.
Samozřejmě, že kraj může uplatnit sankce.
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10457
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 01. června 2011 - 14:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: jistě víte o mé lásce ke spojování a rozpojování vlaků. To by vám mělo napovědět, jak bych ty vaše rébusy řešil.
OPĚT jsem oběť, ne viník.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 01. června 2011 - 18:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky 5025: Každá kolej dobrá.

Káem: Ty třetí, případně čtvrté koleje v některých místech by byly dobrý hlavně kvůli nezávislosti dálkovky a příměstské dopravy. Aby pak nenastávalo to, co třeba ve Vysočanech. Že po odjezdu ešusu v 16:02 k nám v 16:04 tam přijede žabák S9 od Strančic...

ad dálkovka: Nemyslím si, že by třeba všechny pomalé R musely nutně jezdit z/do Prahy. U relace Pha-Choceň lze použít např. variantu typu IC571 + Sp1669 s přestupem v Pcích. Případně EC173 + Os5027, IC573 + R253,apod.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.150.195
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 14:07:13    Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Já mám pocit, že vlaky smyslem IC-vlaků by mělo být úplně něco jiného, než vození lidí, co potřebují z Prahy do Chocně. Pak se nedivte, že to jezdí plné a nemá úroveň... InterCity, chápete?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6362
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 16:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"jeden rychlík za hodinu (na kolín dva) ..... spojování a rozpojování vlaků. To by vám mělo napovědět, jak bych ty vaše rébusy řešil."

Dobrý nápad!
Z Prahy vyrazí jednou za hodinu vlak na Olomouc a jednou za hodinu vlak na Brno. Oba budou v kategorii R. Pro vlaky Ex IC, EC a SC už nezbyde v úseku Praha-Kolín volná kapacita, protože na základě nových drážních předpisů bude mít přípražská doprava absolutní přednost před všemi ostatními vlaky, a to jak při přidělování dopravních cest, tak při tvorbě GVD, tak i v provozu. Požadavkům Ropidu na zastávkové vlaky bude vždy nutno vyhovět v plném rozsahu, včetně přesných časových poloh, zatímco požadavkům na dálkovou dopravu bude vyhověno jen v případě, že po objednání přípražské pražské dopravy zbyde volná kapacita.
Zrušení vlaků vyšších kategorií nebude třeba litovat, protože všechny relace budou obslouženy pomocí spojování a rozpojování vlaků, nebo pomocí přestupů. Požadavek na jízdu s malým počtem zastávek beztak je zcela nemístný.

Mezinárodní R z Prahy směrem na Olomouc (nahrazující všechny stávající Ex, IC, EC, SC) vyjede z Prahy podle denní doby s 8-22 vozy. Zastaví v Kolíně, Přelouči, Pardubicích, Chocni, Ústí n.O., České Třebové, Zábřehu, Července, Olomouci. V Přerově bude odpojeno několik vozů směr Břeclav. Zároveň bude připojeno několik vozů od Brna a několik vozů od Vídně. Dále Lipník n.B. a Hranice, kde bude odpojeno několik vozů směr Žilina. Pokračovavat bude do Suchdola, Studénky, Svinova, Ostravy hl.n. a Bohumína, kde bude opět rozdělen na část směřující do Varšavy a Krakova, na část směřující do Českého Těšína.

Mezinárodní R z Berlína bude v Ústí spojen s vlakem od Chomutova, dále Lovosice, Bouhušovice, Roudnice, Hněvice, Kralupy. V Praze hl.n. budou vozy od Chomutova odpojeny. Dále Kolín, Pardubice, Česká Třebová, Svitavy, Březová, Letovice, Skalice, Blansko, Brno. V Brně budou připojeny vozy směr Hodonín. Dále Šakvice, Zaječí, Podivín, Břeclav. Zde budou odpojeny vozy směr Hodonín, a vlak se rozdělí na směr Bratislava a směr Vídeň.

R z Prahy směr Havlíčkův Brod bude zkrácen o úsek Praha-Kolín, a spojen s R Ústí-Kolín a R Rumburk-Kolín do nové páteřní linky Ústí/Rumburk-Nymburk-Kolín-H.Brod-Jihlava/Brno.

Díky tomu všemu bude Ropid moci objednat absolutně dokonalou zastávkovou 15-minutu do Poříčan, a absolutně dokonalou zastávkovou půlhodinu do Kolína, bez předjíždění rychlíky. V Poříčanech se budou všechny vlaky samozřejmě dělit, půlka na Nymburk a půlka do Kolína. Posilové spěšné vlaky budou zrušeny pro nadbytečnost. Každý bude moci použít zastávkový vlak v krátkém intervalu. Pro další zdokonalení příměstské dopravy bude prověřena možnost přidání dalších 15 zastávek do úseku Praha-Kolín, z toho 10 v úseku Masaryčka-Klánovice. Dále bude prověřena možnost zřízení intervalu 7,5 minuty v úseku Praha-Klánovice.
No řekněte, má to nějakou chybu?

Tak mě napadá, proč se podobný princip ještě neuplatnil u pražských tramvají?
Například linka 22 by mohla z Bílé Hory vyrazit s jedním vozem, na Vypichu by se přidaly další dva vozy. Na Malovance by se odpojil jeden přímý vůz směr Hradčanská, a zároveň připojily další dva vozy pro posílení centra. Přes centrum Prahy by se tak projelo se čtyřmi vozy. Na Náměstí Míru by se dva odpojily do Korunní, další dva by pokračovaly až do Radošovické, a do Hostivaře by dojel jen ten vůz, který vyjel z Bílé Hory. To by přece byla krása!
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1875
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 18:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: Takže plný vlak je špatně? Zastavování v Pcích je špatně? (Co kdyby náhodou chtěl někdo přestoupit, že.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6363
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 18:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Vlak, který by z Ostravy tahal spoustu železa, aby se zaplnil hlavně v Pardubicích, je špatně.
Počet celotýdenních dálkových linek by určitě šel mírně zredukovat. Rozhodně bych ale úplně nerušil pravidelné přímé spojení Choceň-Praha a Ústí n.O.-Praha
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 19:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych je taky ÚPLNĚ nerušil. Navíc se tam střídají pomalé brněnské a olomoucké R. A taky jsem psal, že je to JEDNA z možností, nikoli JEDINÁ možnost. U relace Pha-HK je taky možnost jet přímým R přes Nymburk, nebo dálkovkou přes Pce s přestupem tam...
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 19:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vyjede z Prahy podle denní doby s 8-22 vozy. Zastaví v Kolíně, ... V Přerově bude odpojeno několik vozů směr Břeclav.

No a co, vývoj v kruhu. Rychlíky složené z kursů už tady byly ...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7333
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 21:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:


Pro spokojenost "PID cestujícího" přejmenujeme všechny vlaky EC a IC v úseku přes území ČR na R (moooožná Ex, by-li by s tím svolný). Takový návrh tady mám tak s 0,5-1 roční periodicitou a nějak se ne a ne ujmout.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Attilius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 22:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zítra se můžeme těšit na kolaps na otevřené 173, neb je zavedena pomalá 30km/h Smíchov - Řeporyje. Dle pohledu chybí hlavně finální podbití obnovených ůseků. Dále se na několika kilometrech měnily pražce ve stycích, následkem čehož je z trati polygon. To se musí ještě srovnat.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2743
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 06:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Dost lidí dojíždí denně(!!!) z Chocně a Ústí do Kolína, ale také do Prahy. Je to sice obtížně pochopitelné, ale je to tak. Sám několik takových lidí znám........
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5237
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 08:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Attilius: Ona podobně otravná je ta pomalá v hlavních kolejích na Smíchově, nicméně tohle bude maso.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6364
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 08:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Z doslechu vím o lidech, co jezdí 3-4x týdně z Jihlavy do Prahy autobusem, nebo denně z Plzně do Prahy, také autobusem. Takže dojíždění z Chocně do Prahy mě až tak nepřekvapuje. Spíš se divím tomu dojíždění do Kolína, protože tam prý většinou jsou bídné platy, z kterých se těžko zaplatí dojíždění z větší dálky. Asi půjde o nějaká "vyšší" místa ...
Mírnou redukcí celotýdenních dálkových linek jsem měl mysli buď nějaký kompromis v zastávkové politice jednotlivých linek, nebo ponechání jen špičkových spojů z některé linky. Ve špičce by byla dvouhodina Praha-Choceň asi málo. Na druhé straně, kolik přímých vlaků z Prahy jezdí do trojnásobně větší Chrudimi nebo Jindřichova Hradce?

Pokud se chytí soukromí dopravci, a budou zastavovat v Ústí n.O., Zábřehu, Hranicích, tak se bude muset počet nešpičkových vlaků v trase Praha-MuN-xxx dřív nebo později snížit.
Ilustrativní příklad: určitě si lze představit, že by jedna z dvouhodin EC Praha-Brno zastavovala Praha-Pardubice-Svitavy-Blansko-Brno a R linka z Brna do Třebové by buď nepokračovala do Prahy, nebo pokračovala jinam. To ale opravdu je jen ilustrativní příklad. V tuto chvíli moc nemá smysl předjímat, jak přesně by ta redukce měla vypadat, protože se neví, kolik procent cestujících v trase Praha-Olomouc-Ostrava soukromí dopravci uloví, a zda se trvale chytnou.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10466
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 09:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bruč6362, poslední odstavec: nechtěně dokazujete své neználkovství, vozy se připojovaly a odpojovaly při zavádění T3 již na počátku 60tých let na lince č. 5. Vlečňáky se připojovaly a odpojovaly u starejch dvoutisícováků na trase běžně.
Opravdu nevím, proč by rychlík do chebu na jehož konec najíždí v ústí stejně nová lokomotiva, nemohl mít navíc 3 vozy, které by lokomotiva původní dovezla do děčína. Opravdu nevím, proč by rychlík do břeclavi via přerov nemohl vézt pět vozů do Ostravy a po dvou vozech do Luhačovic a Zlína. Navíc tady ani neplatí výmluva "nikdy se to nedělalo" nebo "v předpise to neni".
Dále prokazujete neznalost vývoje: Soukromí dopravci skočí, tak jako u busů, po přímých nezastávkových spojích (aby jim cestující cestou neutekli) a na ČD zbydou právě ty "zastávkové" rychlíky.
takže ten váš pokus o ftipnou esej je spíš tragikomedie.
Hroch: celkem zkreslujete, přibylo spousta R který byly EC a IC a hádejte proč?
Víte, kdybyste uměl vyřešit kapacitu tratí jinak, pak vám do toho nebudu kecat.
OPĚT jsem oběť, ne viník.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 09:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na 173 zacina pomala od rudne uz kousek za podjezdem prazskeho okruhu a je prakticky az na smichov...jel jsem prvnim vlakem po vyluce, ktery se nikde nekrizuje a na smichove jsme meli cca +15. ve spicce to tedy bude maso,pocitam ze semtam se neco zrusi ale celkove to bude loterie. jeste budem vzpominat na zlatou NAD...co se tyce kvality svrsku a pocitu z jizdy, tak nekde se to zlepsilo,ale na hodne mistech, treba mezi holyni a reporyjema mi to prijde jako stejnej tankodrom co tam byl..celkovy umelcky dojem po mesicni vyluce zatim dost silne rozpacity...
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 10:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Káem:
Opravdu nevím, proč by rychlík do chebu na jehož konec najíždí v ústí stejně nová lokomotiva, nemohl mít navíc 3 vozy
Protože nám SŽDC postavila v Ústí nad Labem "krásné nové kolejiště", na kterém mohou rychlíky Praha - Cheb otáčet jen na jediné koleji, která má na délku jen 206 metrů, tzn. vaše "tři vozy do Děčína" by šly vozit jen ve chvíli, kdy R do Chebu je jen pětivozový (některé dnes jezdí šestivozové) a zároveň by musela lokomotiva zastavit při příezdu vlaku od Prahy až na zhlaví, aby se těch 8 vozů natvrdo (rezerva 0cm) vešlo k peronu (200m) a bylo okdud najet lokomotivou zezadu. Vlak by pak odjížděl do Západu nouzově, protože na konec přivěšená lokomotiva by také stála již za odjezdovým (cestovým) návěstidlem - nešlo by ani postavit regulérní vlakovou cestu pro odjezd vlaku...

Btw: V opačném směru byste to spojoval jak? R "od Děčína" by měl v Ústí nad Labem hl.n. pobyt nějakých 15 minut v kopřivách mimo peron, aby mohl na "R od Chebu" nacouvat???
PEVA
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6367
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 10:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: "Opravdu nevím, proč by rychlík do chebu na jehož konec najíždí v ústí stejně nová lokomotiva, nemohl mít navíc 3 vozy, které by lokomotiva původní dovezla do děčína. Opravdu nevím, proč by rychlík do břeclavi via přerov nemohl vézt pět vozů do Ostravy a po dvou vozech do Luhačovic a Zlína. Nebo jen doufáte, že si jako obvykle nikdo nevšimne, kdo začal?"

Současný vývoj mimoaglomerační dopravy v ČR i v Evropě Vám zjevně uniká.

"prokazujete neznalost vývoje: Soukromí dopravci skočí, tak jako u busů, po přímých nezastávkových spojích (aby jim cestující cestou neutekli) a na ČD zbydou právě ty "zastávkové" rychlíky."

Tak to jste si znamenitě naběhl. Doporučuju prohlédnout JŘ tratě 270, sloupeček vlaku "Regiojet".

Káeme, ještě něco. Já jsem uchopil myšlenku a vyjádřil se k ní, aniž bych se jediným slůvkem otřel o autora. Vy naproti tomu okamžitě začnete mít komentáře směrem k autorovi. Pak ještě máte tu drzost tvrdit, že já jsem agresivní a vulgární. Co ale očekáváte, když každou diskusi "ad rem" okamžitě stočíte "ad personam"? Vážně Vám nedochází, co děláte? Nebo jen doufáte, že většina čtenářů bude tak znechucena, že nezaznamená, kdo je ten prudič, který si furt začíná?
Cestující 173
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.92.244.111
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 10:04:53    Odkaz na tento příspěvek  

Na 173 Os 19947 v 8:00 z Nučic odřeknut. Cca 15 na nový zážitek z jízdy po spravené trati natěšených cestujících s menším či větším brbláním přechází na blízkou autobusovou zastávku. Čekám na další Os v 8:40. Cca v 8:15 přijíždí od Berouna pracovní vůz SŽDC s asi deseti pracovníky. Patrně se na trati bude ještě intenzivně makat. Os 19949 již odjíždí načas. Průvodčí je viditelně značně nakvašená. Zjevně si během rána vyslechla od cestujících své. První viditelné práce jsou patrné za zastávkou Zbuzany za dálničním podjezdem. Trať lemuje vykopaná zemina a suť až do Řeporyj. Mezi Řeporyjemi a Smíchovem není rekonstruovaný úsek úplně souvislý, ale odhadem 75% je opraveno. V Hlubočepích ve stanici vyrovnány staré dřevěné pražce. Bohužel rychlost vlaku je omezena cca na 30km/h. Docela by mne zajímalo jak bylo naplánováno obnovení provozu. Vždyť přece muselo být dopředu jasné, že třicítkou se jízdní doby, které jsou nutné pro dodržení půlhodinového taktu ve špičce, nedají zvládnout. To se nedal po dobu zajíždění tratě nasadit takt hodinový a zároveň zdvojnásobit kapacitu souprav spojením dvou 810 či nějaké jiné opatření respektující realitu??
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10467
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 10:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: technologické postupy mě moc nezajímají. Mě šéf řekne :"Ušetřete!" a musím ušetřit. Jinak neušetří on mě. Asi by to bylo potřeba praktikovat i jinde.
Bruč.: Ok, považoval jsem vaši literární úvahu tak nějak za odlehčenou, že by nějaká hodnocení snesla. Sorry, za "neználkovství" se omlouvám, nicméně trvám na tom, že příměstská regionálka má násobně větší význam i proto že převeze násobně víc lidí než dálkovka.
OPĚT jsem oběť, ne viník.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3937
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 10:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K denně nebo skoro denně dojíždějícím dálkově poznámka - vesměs dojížděj na Ingold. Jakmile se tuto nabídku podaří zlikvidovat tím že bude více dopravců i na jedné trati tak za jednotlivý se skoro jistě počet pravidelně dojíždějících a tím i cestujících sníží.

Hrací automat na webovkách žlutýho na mně vyhodil Praha - Plzeň na kreditovku 85, zpáteční tedy 170. Při třech jízdách za týden je to 510, za měsíc 2040 za rok ca. 25000. IG resp. IN100 je za 22500 = dojíždět busem z Plzně do Prahy může leda ten kdo dělá na Zličíně nebo neví co s prachama
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6370
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 10:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"příměstská regionálka má násobně větší význam i proto že převeze násobně víc lidí než dálkovka"

Pokud by se počítaly "člověkokilometry" těch lidí co jedou z/do Prahy, a ne jen člověci, tak je otázka, jaký druh dopravy by vyšel lépe.
Infrastruktura okolo Prahy je bohužel zoufale nedostatečná. Je obtížné správně vyvážit potřeby dálkovky a regionálky, aby ani jeden druh dopravy příliš neutrpěl a plnil svou funkci.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5238
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 10:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stav na 173 je silně nezvládnut. Když si vzpomenu jak se často hledají oběti, ke zdůvodnění zpoždění dosahujících max. 5 min, tak tohle bych někomu omlátil o hlavu. Nedej bože, aby se něco vysralo dole u vody a jezdily tudy odklony.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 11:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak dlouho takove "zajizdeni" opravene trati muze trvat? dva tydny? mesic? na to se fakt muzu vysr... jsem zvedav, jak dopadne odpoledne
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 11:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dojíždět busem z Plzně do Prahy může leda ten kdo dělá na Zličíně nebo neví co s prachama
Pokud dojíždím denně takovou dálku, tak nejspíš proto, že tam mám výrazně vyšší plat. A jestli zaplatím měsíčně 2k (vlak) nebo 3k (bus) je už skoro jedno a budu si vybírat to, co mi víc vyhovuje.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10468
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 11:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud tam budu mít TAK výrazně vyšší plat, budu dojíždět autem.
OPĚT jsem oběť, ne viník.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.150.195
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 12:01:29    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Vlaky IC a EC jsou od toho, aby spojovaly významná města. Z EC/IC se nemá přestupovat na vlak, ale maximálně na . Tudíž je kravina i to, že v Olomouci R do Krnova navazují na Ex/IC/EC z Prahy. Mají navazovat na rychlík, co zastavuje v Července!!!

Nicméně se přiznám, že by se mi velmi líbílo, kdyby to šlo seřídit tak, aby svitavské rychlíky během dlouhého pobytu v Pardubicích byly obou směrech předjížděny EC/IC. Mezi Prahou a Pardubicemi by těmito rychlíky nejezdil vůbec nikdo a rychle by se z toho stal skutečný spěšný vlak a Pečky by konečně získaly kulturní spojení s Prahou.

Ještě to jednou za hodinu proložit HB-rychlíkem a bude to super. S1 by pak do Kolína mohla jezdit jednou za hodinu. Ve špičce to proložit linkou Kolín - Plaňany (-Zalešany ???) vedenou Regionovou.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.150.195
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 12:04:56    Odkaz na tento příspěvek  

Opravuji - HB-rychlíkem jednou za dvě hodiny samozřejmě.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6372
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 12:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"je kravina i to, že v Olomouci R do Krnova navazují na Ex/IC/EC z Prahy. Mají navazovat na rychlík, co zastavuje v Července!!!"

Myšleno vážně?
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2964
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 12:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.cd.cz/cd-online/vyluky/mimoradnost.php?mimo=3424
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5239
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 13:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Takhle to bylo plánovaný a zjistilo se, že to opravdu nejde, nebo je v tom ještě něco jiného? Oprávněně jsme totiž za šašky.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.150.195
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 13:08:45    Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Ano, vážně.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 13:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: aspoň že tak, ale asi se to buhužel nevědělo dřív, že se to nevyjezdí Teď ještě, aby se ten výlukový JŘ dostal do příslušných zastávek dřív než výluka skončí a aby plechová huba na Smíchově do úmora o výluce informovala a ne že bude ticho po pěšině jak je tam občas zvykem
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 13:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, vážně.
Tak to doufám, že o takových věcech nebudete nikdy rozhodovat.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6374
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 13:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně by se ale nelíbilo při cestách z Šumperku, Jeseníku, Brunálu a podobně přestupovat na pomalý R, a nebyl bych sám. Osobně bych se v takovém případě šel podívat, jestli nejezdí nějaký přímý autobus. (Z Jeseníku do Prahy například jezdí, jednou, když zrovna nebylo dobré spojení vlakem, tak jsem ho použil. Nemálo lidí jelo až do Prahy.) Jiní by to zase řešili autem. Pomalý R je na na takové vzdálenosti hodně nepřitažlivé spojení. V dávných dobách jsem se takovými couravými rychlíky najezdil dost, i na Slovensko nebo do Polska, takže vím o čem píšu.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.150.195
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 13:33:40    Odkaz na tento příspěvek  

Pak se ale nikdo nedivte, že vlaky vyšší kvality jezdí přeplněné, je tam bordel atd. Vzpomeňte na dobu před cca 10 lety, kdy to ještě mělo úroveň.
Rozhodně trvám na tom, že EC není od toho, aby tím lidi jeli z Prahy do Pardubic a tam přestoupili na Sp do Chocně. To je špatně!
Vlaky vyšší kvality byly zavedeny jako jakýsi nadstandard pro trochu náročnější cestující. Mají sloužit pro spojení velkých měst, ale jak vidím, je to velmi těžké pochopit.
Zásadní krávovinou bylo zrušení příplatků, dost lidí by si potom rozmyslelo i to, jestli tím pojedou Praha - Pardubice apod.
Ono plný vlak ne vždy znamená, že je vše v pořádku. To tady před lety Dr. Železný nakazil lidi názorem, že hodně sledovaná TV = úspěch. Ano, úspěch pro jeho kapsu, společenský přínos však žádný, kulturní devastace národa zjevná...
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 13:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozhodně trvám na tom, že EC není od toho, aby tím lidi jeli z Prahy do Pardubic a tam přestoupili na Sp do Chocně. To je špatně!
A od čeho je tedy EC? Aby bylo drahé a jezdilo prázdné? Pro delší cesty prostě často může být rychlejší jet s přestupem, ale většinu cesty vykonat vlakem vyšší kategorie. Když to nebude EC, může to být třeba Ex, který taky nezastavuje všude jako normální rychlík.
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6375
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 14:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Pak se ale nikdo nedivte, že vlaky vyšší kvality jezdí přeplněné, je tam bordel atd. Vzpomeňte na dobu před cca 10 lety, kdy to ještě mělo úroveň. .... Dr. Železný nakazil lidi názorem, že hodně sledovaná TV = úspěch. Ano, úspěch pro jeho kapsu, společenský přínos však žádný, kulturní devastace národa zjevná..."

Bordel nepochybně dělají nekulturní vidláci z vesniček typu Šumperk. Jejich úroveň se ani zdaleka nepřibližuje úrovni velkoměstských měšťanů. Turisti co jezdí do hor, ti už jsou úplná spodina národa, ti do vlaku nepatří vůbec. Raději prázdný vlak, než aby s ním jezdil takový póvl.

Přesto se nemůžu zbavit dojmu, že k rozsortování cestujících podle úrovně kdysi sloužily třídy, protože tehdy se nevyplatilo pro náročné vypravovat zvláštní vlaky.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 14:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč z Prahy do Pardubic v EC smějí jezdit lidé jedoucí z Prahy do Pardubic, ale ne lidé jedoucí do Chocně či z Kladna? Prapodivná logika.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10470
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 14:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Člověk neznalý vlak vyšší kvality často ani nerozliší. Pokud pak vlak vyšší kvality jede o 30 minut opožděn a zastávkovej rychlík včas, je mu to jedno již tuplem. Obávám se, že bolestí dráhy není ani tak rychlost,nebo počet spojů ale PLYNULOST. Čili nevadí, když rychlík do Ostravy zastaví 20x, ale to, že zastaví jednou na hodinu nebo jede odklonem nebo se courá pomalejma rychlostma.
Cestující by si jistě raději přestoupil v berouně z přesně jedoucího plzeňáku na přesně jedoucí budějčák, než jel odklonem přes rudnou přímym budějčákem, který se nevejde na přímou trať kvůli plzeńáku.
OPĚT jsem oběť, ne viník.
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1306
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 14:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Káem 10467:
No jo, pak se nedivme, že občas vypustíte na fórum něco , co je od začátku nereálné... Chtěl jsem Vám naznačit, že spojování v Ústí by ten R od Děčína zpomalilo natolik, že by se stal pro děčínské nezajímavý (bylo by rychlejší udělat pendl Ústí - Děčín a v UnL přesedat...)

Zavedl byste po Praze šestivozové metro v delších intervalech, kdyby Vám šéf řekl "ušetřete" při znalosti faktu, že se ve stanicích šestý vůz nevejde k peronu? (Když Vás tedy "technologie nezajímá")
PEVA
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 15:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spojování a rozpojování vlaků je v principu dobrá myšlenka, ale aby to tolik nezdržovalo, muselo by se spojovat i s lokomotivami. Význam by to mělo hlavně při výlukách.

Výluka 171: za Švejka se připojí plzeňský rychlík včetně elektrické lokomotivy, takhle to dojede po 173 do Berouna, tam se rozpojí.
Výluka 011 Praha-Kolín: za rychlík z Prahy přes Kolín se připojí rychlík na Lysou a HK, v Lysé se to rozpojí, kolínský hned pojede dál, královéhradecký si odstanicuje a pak pojede taky dál. (V případě, že rychlík na Kolín bude něco do Brna s jízdními dobami pro 362, zpoždění může dohnat nasazení 380).
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1877
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 19:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: Omyl. EC vlaky by měly být standard a nikoli nadstandard. Tím by měly být jednotky ICE, AGV, případně pendolino,apod. Dále by mne zajímalo, co jsou to "velká města". Tipuju, že Olomouc, Ova a Brno. Takže IC/EC spoje stavět jen tam? A třeba Ústí n.L. nebo Děčín projíždět? Nebo jak by to mělo vypadat v reálu?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5042
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 21:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nadstandrad by měla být 1. třída. To, že tam může kde kdo z režijkou, je věc druhá.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3791
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 21:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže IC/EC spoje stavět jen tam? ... Nebo jak by to mělo vypadat v reálu? - no v těch zemích, kde IC/EC není nadvlak ala nadvlak je až TGV případně ICE se zastavuje právě tak často, jak žádá komerční využití vlaku. Tedy v Česku často i Kolín, a nejen ČT ale i to (pro Jančura SA znova aktualizováno) Ústí Choceň nebo Přelouč apod. Ale jsou vlaky co projedou Kolín a ČT a zastaví v Zábřehu (a díky správně postavené nabídce pro pátek správně)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 22:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To pěkně děkuju, že když mi z R11xx od Lípy ujelo v Kolíně EC a já jel pomalým rychlíkem až do Brna, tak to vlastně bylo v pořádku, protože Kolín není dostatečně velký, aby byl hoden cestujících do 190km vzdáleného Brna
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 23:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ta 173 je fakt povedena fraška, po měsíci to mohlo být vyšperkovany, ten viděný pracovní vůz operoval dnes v Rudné mezi přejezdy Masarykova, Jinočanská cca v 11:30, viděno z gumokolu, včera byl vidět pracovní vůz ráno v zářezu před Rudnou od Zbuzan. Vzhledem k tomu že pražce v prokopáku snad na některých úsecích měnili ručně, aspon tak mi to přišlo,když jsem jel kolem a viděl několik dvoucestných bagrů a nové pražce rozmístěné v pravidelných rozestupech podél trati. Trošku mě ta salámová metoda výměny dřevěných za betonové pražce vyvedla z míry. To už nezbyly peníze na podbiječku a srovnání geometrie, nebo se zase někdo zamyslel a zapomněl?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2746
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 07:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Giba: Správný postup opravy trati v Prokopském údolí by byl: Vyčištění štěrku, souvislá výměna VŠECH dřevěných pražců za betonové, dosypání štěrku a podbití. No a samozřejmě také odstranění čtyřicítky na bývalém řeporyjském zhlaví taktéž bývalé žst. Hlubočepy. To, co se ve skutečnosti provedlo, je na měsíc trvající výluku naprosto žalostný výsledek.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2747
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 07:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jsem zapoměl na posvařování kolejnic.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 08:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: něco se snad posvařovalo, ale určitě ne všude. Tenhle systém fakt nechápu, kdy se semtam něco vymění, aby se to za rok za dva zas na pár týdnů zavřelo a vyměnilo pár pražců, které mezitím uhnijou a něco se někde zas přesvařuje. A to to má snad v dohledný budoucnosti sloužit jako odklonová trasa na Beroun po dobu rekonstrukce 171. Rozhodně jsem po výluce nečekal trať koridorových poměrů, ale to co se předvedlo je tristní.

(Příspěvek byl editován uživatelem suri.)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2749
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 08:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Pokud jsem si dobře všiml, tak se posvařovalo několik oblouků, jinak skoro nic.
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 13:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co jsem si mohl vsimnout cca pred 2 tydny kdy jsem prokopak projizdel na kole a kde to bylo mozne na trat tak i kde nebyly meneny drevene prazce, tak byly aspon vytazene pod styky, ze se bude varit snad vsude. Nevim jestli se menilo v miste byvale vapenky/lomu na Reporyjskem konci prokopaku, tam prazce byly totalne vyhnile, stejne jako na miste te 40 po Reporyjskem zhlavi v Hlubocepich. Prislo mi ze prazce se menili hlavne skrz Hlubocepy, krom useku od prejezdu v Hlubocepich smerem ku praze cca 200m pod mostek. A potom od Holyne nahoru, prostredek prokopaku jsem nikde nic nevidel, jeste doplnili kotvy. Coje vlastne spatne? I kdyz to takhle sflikovali tak snad tam podbijecka musela jet a geometri srovnat, nebo se pletu?
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 16:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

173 se asi zapotí s odklonovými vlaky už v červenci při velkých výlukách na 171 v úseku Rado-Dobři. To bude první atest.
Údajně existuje návrh, který na měsíc absolutně překopá GVD na 171 i na 173. Na 173 se mají objevit dokonce plzeňské R s dieslovou přípřeží.
Zatímco na 171 se úplně vyruší takt a vlaky budou jezdit v takových časech aby co nejméně kolidovaly v místě výluky. Časy odjezdů jsou údajně podle toho návrhu totálně změněny. Odjezdem R na Plzeň z hlaváku počínaje a lokálkou v Třebáni konče. Jestli to je pravda tak cestující na 171/172/173 čeká v červenci docela maso
Josef_sandr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 6-2009
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 18:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K výlukám 171, a udělá se i nové TZZ + SZZ v Dobřichovicích? Dá ve výměna ZZ začít dělat ze dne na den, nebo to musí být nějakou dobu schválený? A je nutné aby nějaká výměna ZZ byla napsaná v dlouhodobém plánu výluk?
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 19:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud vím tak účelem výluk je pouze výměna části kolejnic v daném úseku, nic víc.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5241
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 19:23:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost: Ono to s těmi odklony nebude, podle toho návrhu co mám já, zase tak žhavé. Dva R po ránu, kvůli ranní osobákové špičce do Prahy, víc asi ani kolo. Základem bude pro Os Radotín - Beroun hodina, mezi 5 - 7 posílená z Berouna o nějaký ten vlak, odpoledne zpátky doplněná o prodloužené Řevnice, bohužel po čtvrthodině, takže pak bude díra 45 min. Zajímavý ovšem je, že se mi podle toho návrhu hromadí vlaky v Berouně, protože zpátky jen po hodině. Taky je možný, že tam mám blbě značky. Uvidíme jak to nakonec dopadne až vyleze oficiální verze.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 19:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: No kdoví jak to nakonec všechno bude.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7338
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 21:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost, Zapa, ad.:
Diesly na plzeňkých R, pokud vím, budou. Cca sedí, co psal Zapa, já slyšel asi o 2 párech.

Josef Sandr:
ZZ nové nebude, bude se konat "jen" údržba.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5242
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 22:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: bude se konat "jen" údržba

Odstraní-li to 50% letošních problémů, tak budeme i spokojeni.

Teď jsem si ještě vzpoměl, že úvalský rameno bude po dobu výluky provozováno odděleně (ono by to asi ani jinak nešlo).
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2973
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 07:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, na červencovou výluku na 171 se zcela mení JŘ, při výluce Radotín - Dobřichovice to ani jinak nejde. V zásadě platí to co píše Zapa, byť se to zrovna před asi 3 dny zase trošku překopávalo, aby se zahrnul vliv pravidelně zpožděných R od Plzně (kde konstruktér GVD ve snaze vyřešit všesměrné přípoje do Příkosic jaksi nedal do jízdních dob žádné přirážky kvůli pomalým na koridoru....).
Tedy plzeňské R budou odklonem 2 ráno a 1 opačně dopoledne. První ranní R by měl přiojet z Plzně se 754 (přes Řevnice), zpět v 7 z Prahy přes Rudnou. R z Prahy v 6 by měl jet s 750.7 do Plzně přes Rudnou, zpět s 351 též přes Rudnou.
Příbramské R budou vedeny ze Smíchova autobusem, a protože po většinu času bude souběh s výlukou tuším Plzeň - Březnice, tak v busu až do Březnice, v období toho asi týdne, kdy výluka na 200 nebude, jen do Berouna.
Os vlaky budou uporaveny s jasnou preferencí špičkového směru. Proto se z Berouna vlaky odpoledne "nevracejí". Naopak ráno zase 2 hodiny nepojede nic z Prahy přes Řevnice do Berouna, pouze 1 vlak tam bude převezen autobusem. Cílem bylo zachovat cca 15 min. (značně nepravidelných) ráno přes Řevnice a odpoledne alespoň 2 vlaky v hodině. Úvaly budou samozřejmě provozovány samostatně. Kvůli odklonům se ráno odřeknou ráno tuším 2 vlaky Praha - Nučice a něco se nahradí busem (Beroun - Nučice), ve směru Nučice - Praha ale vše pojede. Výlukový JŘ bude mít kvůli zajištění přípojů v Třebani i trať 172.