K-report
 

Archiv diskuse Všeobecná cyklistická diskuse do 18. 08. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Automobily, lodě a letadla » Všeobecná cyklistická diskuse » Archiv diskuse Všeobecná cyklistická diskuse do 18. 08. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 14:07:04    Odkaz na tento příspěvek  

Ste se právě zhlédli ve zpětnym zrdcátku, gratuluju

Jinak kdybyste nespolejhali na Novu, ale hledali zdroje, zjistili byste že ty vozejky nejspíš opravdu nelegální jsou. Jednak je doprava osob v přívěsnym vozejku vyloučena en bloc, a pak jsou vesměs širší než přípustných 80 cm za kolo.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 20:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice netuším, co je zrdcátko, ale s druhou částí příspěvku souhlasím. Původně jsem to sem chtěl také napsat, ale pak jsem si nebyl zcela jist kvůli osobním přívěsům (např. za autobus) a neměl jsem čas to hledat. A pak jsem na to zapomněl.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1871
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 21:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nuž pragu, směl bych tedy vědět, dle kterého zdroje ty vozejky nejspíš opravdu nelegální jsou? Proč mám neodbytný pocit, že vozíky nelegální nejsou...
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Tonda_ježek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 12. července 2011 - 22:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: Hlavní je, že jsi s tím spokojený Ty. Takže přeji mnoho ujetých kilometrů

prag: seděli jste v životě v/na něčem jinym, než je auto, motorka nebo fotel před teleskříňkou

Auto ani motorku nevlastním a v televizi se aktuálně dívám hlavně na Tour de France. Jinak už jsem seděl v životě v / na ledasčem, ale poslední dobou převládá kolo (od jara mám naježděno cca 800 km).A jako aktivní cyklista dobře vím, jak se kolo dokáže rychle zadělat.
Stránky o MHD v ČR
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 61839
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 13. července 2011 - 10:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vida, napřed jsem reagoval vedle (https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2201548), kde jsem s tím začal...

Petr_vlček:
Pokud vždy ještě jede někdo i za vozíkem (nejlépe vyzbrojený klaksonem, aby v případě problému s vozíkem nebo dítětem mohl ihned varovat předního), tak snad. Ale stejně mi přijde klasická sedačka na štangli lepší (i když je v podstatě snad i mnohem méně blbuvzdorná oproti vozíku - nemyslím teď vozík ve smyslu Obecné školy, ale ten soudobý ).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 13. července 2011 - 12:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přileju toluen do ohně :-)
Dětské vozíky: "zákaz“ z opomenutí?
http://mestonakole.eu/blog/
http://www.facebook.com/mestonakole
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4048
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 13. července 2011 - 14:22:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No hlavně by mně zajímalo jak vůbec může ČR neuznávat CE certifikaci, kteroužto ty vozejky maj. I s definovaným počtem dětí, jejich váhou, celkovou váhou etc.

Resp. bych rád viděl seznam výrobků s CE certifikací, které se nesmějí v ČR ve smyslu CE certifikátu používat. Jen mám dojem že takovej seznam si asi žádný ministerstvo netroufne ofiko hodit do světa...

Mch - jelikož "za kopečkama" s tímto jezdit běžně lze, pak je u nás situace podobná tomu jako by bylo zakázaný tahat např. karavan a tento odpojit a zanechat na našich hranicích.

Neboli - umíte si v praxi představit jak rodinka jede polabskou cyklostezku, dojede mezi Schonu a Žleb a tam to zapíchne neb po téže cyklostezce dál už se nesmí?
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 13. července 2011 - 15:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přeposílám ještě z FB cyklostrategie:

Pavel Matejka také okomentoval(a) odkaz uživatele cyklostrategie.cz.
Uživatel Pavel napsal: „Ahoj, napadlo mne udělat petici za legalizaci vozíků za jízdní kolo určených k přepravě dětí. Prosím o připomínkování textu a další lidi do petičního výboru. Kdyztak se ozvete cyklojizdy@seznam.cz.Chtěl bych to dodělat dneska. Bude uveřejněna na www. petice.net, pokud by se toho chytil nejaky odbornik, misto mne tak to uvitam. Vážený pane ministře, Vážení poslanci a poslankyně, senátoři a senátorky parlamentu ČR, Požadujeme legalizace vozíků za kolo určených k přepravě dětí, požadujeme ukončení stávajícího právního vakua. V současné době jezdí v ČR vice než 12 tisíc vozíků a většina těchto vozíků je homologována v ostatních zemích EU. Podle prováděných testů jsou správně vybavené vozíky (osvětlení, vlaječka, odrazové materiály, bezpečnostní pásy, ochranný rám) bezpečnější a pohodlnější než cyklosedačky, které jsou u nás povoleny. Není proto důvod vozíky zakazovat, ale naopak jejich užívání vhodně začlenit do stávají legislativy. Požadujeme urychlenou přípravu legislativy, k legalizaci vozíků za kolo určené k přepravě dětí. Doporučujeme přitom vycházet z legislativy německé, vzhledem k tomu, že nejvíce vozíků provozovaných v ČR pochází z Německé spolkové republiky. V Německu jsou povoleny vozíky o maximálních rozměrech 1 x 2 x 1,4 m (š x d x v). Limitovaná je také hmotnost - u vozíku bez brzdy na 40 kg, u vozíku s brzdou 80 kg. Ve vozíku mohou jet maximálně 2 děti. Cyklistický vozík s dětmi může vést pouze cyklista starší 16 let. Vozíky by měly být vybaveny odrazkami (v předu bílé barvy, vzadu červené barvy) bezpečnostními pásy a vlaječkou ve výšce 2 m z výrazného materiálu. místo: V Liberci , datum 13.7.2011 Petiční výbor ve složení: Jméno, příjmení, trvalé bydliště Pavel Matějka Zmocněnec petičního výboru pro styk s úřady: Jméno, příjmení, trvalé bydliště, případně email“
http://mestonakole.eu/blog/
http://www.facebook.com/mestonakole
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4049
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 13. července 2011 - 15:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: no vozejk bych řek že je násobně bezpečnější než sedačka na štangli. Protože "nezalehneš". Mimoto ve vozejku je chráněný kontrukcí jak z boků tak i zezhora a pokud nebude sešrotován nějakým blbem (přičemž kdesi jsem viděl "crash-testy" a vozejk měl při nárazu osobního auta tendenci spíš "odletět" a nikoli být zaseknut pod) tak ani při případným převrácení/kutálení (a to si neumím představit jak by se povedlo v praxi...) by dítko zůstalo viset v pásech a krom leknutí by se mu asi nic nestalo.

Nebo jinak - vím o desítkách činností který jsou daleko víc o hubu a přesto jsou nejen ofiko legální ale dokonce podporovaný jak "správný".
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 10:59:51    Odkaz na tento příspěvek  

No jelikož existuje českej zákon o provozu na pozemních komunikacích, kde se obecně zakazuje přeprava osob v přívěsu (autobusový jsou už dávno sešrotovány) a jelikož omezuje šířku vozejku za kolo na 80 cm, je celkem jedno kde je to homologovaný, pokud to tady nesmí na silnici. A parlamet se změnama legislativy moc nepospíchá, pokud to neni v zájmu jeho prebend.

A zdůrazňuju že osobně proti těm vozejkům nic nemám, jen hledám kde je ta doga vlastně zahrabaná.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4054
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 11:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A existuje i nějaký další vozidlo homologovaný pro silniční provoz v některé zemi EU které nesmí do provozu v jiné zemi EU? Mch pokud bude vozejk mít cizinec - co potom? To pak je stejný jako kdyby třeba Němci zatrhli vjezd cizím autům nesplˇ%nujícím ani EURO 1. To by byl od nás řev
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 11:35:53    Odkaz na tento příspěvek  

No já nevim, nedavno třeba Škodovka složitě bojovala o nějakopu vyjímku z délky souprav, aby mohli efektivnějc vozit sedačky odněkud z tramtárie, nepochybuju že ty přívěsy byly rovněž homologovaný. Ona přecejen i silniční doprava má všude nějaká špecifika, i když ne tak vyhraněná jako dráha. Správným směrem to vykopává ten požadavek za urychlenou legalizaci vůči MD. Ostatně i v Polsku a na Slovensku to legalizovali někdy teď, možná proto se to i u nás dostalo do medyjálního ryngu
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 11:38:20    Odkaz na tento příspěvek  

Jo a s těma Němcema, dyť to tak je, nesmíš do města pokud nemáš to jejich barevný ekologický lízátko. Vůbec bych se nedivil kdyby tam některý emisní třídy nebyly zakázaný docela ..
Ale u Vráti se píše, že to má nejpozdějc do roka řešit EU, tak uvidíme.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 11:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autobusové přívěsy sešrotované nejsou, vím o jednom, který ještě dnes vozí zemědělce na pole. Nemluvě o hromadě dalších uchovaných jako historické relikvie.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 11:52:20    Odkaz na tento příspěvek  

Ale jo, přece nešlo o jednotkový množství u veteránistů. Vozejků na děti za kolo je tady prej na dvanáct tisíc, tak hledejte nějakej podobnej level.
Mmch s tim generálnim zákazem je to taky jen novinářskej blafák, více v tom odkazu co sem dal Jenda a v diskusi pod.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4056
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 12:18:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je fakt že jejich počet bych řek roste téměř raketově. Předloni a dřív to byla výjimka tak 2x do roka a letos už i při ujetí 5 km po cyklostezce nějkde ve městě skoro vždy někoho s vozejkem potkám.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 15:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě by právě zajímalo, jak je to řešeno, že v nich se přepravovat osoby dají a v tom vozíku za kolo ne. Paragraf 51 zákona 361/2000 Sb. mi na to neodpovídá.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 15:52:40    Odkaz na tento příspěvek  

Viz komentář č.11 zde .. je to taková svýho druhu definice kruhem, prostě podle MD zřejmě není ve smyslu zdekocourkovské legislativy mezinárodně homologovanej vozejk na děti to samý co "přípojné vozidlo, které je určeno pro přepravu osob".
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 14. července 2011 - 15:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6373
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 18. července 2011 - 19:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, který ultracyklista to psal?
http://www.novinky.cz/krimi/239348-ridicka-nabrala-na-kapotu-male ho-cyklistu-ten-zemrel.html?ref=boxE

Po pár set metrech jízdy po hlavní silnici přehlédla nezletilého chlapce, který přijížděl po vedlejší silnici
Nejen tato věta mě nadzvedla ze židličky. Ale co, ono je to v pořádku, cyklista nedal přednost, ale řidička ho přehlédla a ještě měla tu drzost ho sejmout...
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 18. července 2011 - 21:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna věc je být cyklofašista, druhá věc je zase poblázněně na cyklofáška reagovat.
No a třetí věc je vidět cyklofašismus za každým článkem o bicyklech - o to smutnější, je-li to článek o smrti malýho kluka.
Trupmanův profil na TWB - občasné dávky fotografií z ČR i ze zahraničí
---
FOTO-OLOMOUCKAMHD
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 62028
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 18. července 2011 - 21:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mrak:
Co bys taky od novináře chtěl. Kdyby mě měl každý jejich blud znepokojovat, nevyjdu z úžasu.
Bohužel podobný uvažování je i mezi řidiči.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6375
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 18. července 2011 - 23:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trumpane, sorry, ale v tomto článku prostě vidím jasný vzkaz - cyklisti jsou svatí, řidiči aut jsou největší svině. Nic víc, nic míň. Tragédii nijak nesnižuji, jen reaguji na to, jakým způsobem je článek napsán (a že ho musel psát velmi ortodoxní cykloreportér)!

MZ
Dneska se ale dařilo nějak víc. Nebo možná je to tím, že jsem po dlouhé době neměl v práci co dělat a četl si hovinky.cz...
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 62037
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 19. července 2011 - 03:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bude tím, že čteš novinky a ještě se snažím pochopit myšlenkové pochody autora.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 19. července 2011 - 10:38:12    Odkaz na tento příspěvek  

No každej tam asi vídí to, co se mu samýmu chce. Já to čtu jako normální žurnalisticky odfláknutou zprávu, kde evidentně spousta věcí chybí (proč nad tim bádat a ještě zbytečně zatěžovat naši čtenářové) ale žádný lynčování řidičky v tom nevidim, asi deficit představivosti.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 19. července 2011 - 10:48:27    Odkaz na tento příspěvek  

A abyste to neměli tak jednoduchý .. Policistům sice řidička po nehodě řekla, že hocha na kole přehlédla, do jaké míry však nehodu ovlivnil fakt, že chlapec vjížděl na hlavní silnici, a zda žena vůbec měla šanci srážce zabránit, bude muset určit soudní znalec. odkaz
To že vyjel z vedlejší je zřejmě taky jen verze dotyčné řidičky, ten kluk už k tomu zjevně žádný vysvětlení nemoh podat. A nabouranej má ten pažout kupodivu levou stranu haubny, ne pravej blatník ..
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6376
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 19. července 2011 - 16:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To že vyjel z vedlejší je zřejmě taky jen verze dotyčné řidičky

Křižovatka není patřičně označena dopravními značkami? Pokud ano, nevidím důvod, proč řešit, zda je to verze řidičky nebo není.

A nabouranej má ten pažout kupodivu levou stranu haubny, ne pravej blatník
Ona ho klidně mohla sejmout, až když byl skoro ve svém pruhu.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 20. července 2011 - 15:22:06    Odkaz na tento příspěvek  

A jak zpětně zjistíte, kudy ten kluk jel skutečně? Máte jen prvotní výpověď řidičky, která ždíme fusekle, a už ji jistě po konzultaci s advokátem odvolala. Nejlíp se to samozřejmě policii řeší shozenim na toho mrtvýho, ten už přece řízení nemůže komplikovat, stejně jak u Bouchala.
I když v tomhle případě by to asi mělo vést ke stíhání zodpovědných osob .. no uvidíme.

Škoda že ty fotky nejsou z luftu, aby bylo jasný jak daleko od hrany křižovatky ho vlastně nabrala a jestli už třeba hoch nejel dobrých deset sekund po hlavní. Což by odpovídalo tomu prvotnímu "sebebonzu" že ho přehlídla.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1874
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 20. července 2011 - 19:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pragu, když máš tak rád obrázky a animace, obzvláště ty ode mne, jeden sem vložím. Jde o pohled z luftu na místo nehody. Červený čtverec na silnici značí místo vozu po nehodě, červené kolečko jízdní kolo a oranžové tečky rozmístění kuželů-značek. Směr jízdy vozidla zleva doprava. Pakliže chlapec vskutku vjížděl na hlavní, rozhodně po ní nejel dobrých deset sekund a zda-li vskutku vjížděl z vedlejší cesty na hlavní silnici a jaký byl skutečný směr pohybu, místo střetu vozidla a bicyklu a jejich vzájemné postavení před střetem, na to dokáží najít odpověď kriminalističtí technici.


železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.178
Odesláno Středa, 20. července 2011 - 19:55:52    Odkaz na tento příspěvek  

Jo, takhle jsem si to "namaloval" podle fotek taky. Ovšem ani vy nevíte, co ty kužely značej a zda byly umístěny dle nějakých stop na vozovce nebo na základě výpovědi přeživší strany či představy policajta. A co když ten hoch jel ve skutečnosti zprava doleva po té "hlavní" a šoférka "střihla zatáčku", tomu by ta díra v levym koutě skla celkem odpovídala taky (a neberte si to vůči ní jako obviňování, hledám jen možné varianty děje). Něco se prostě plácne do novin, nikdo neví jestli je to podložený nebo JPP, hlavně že NOva má jasno - NEMĚL PŘILBU a všici posuzovatelé maj vesměs stejný jasno, viz diskuse pod těma článkama. Já zatim ne.

S poslední větou souhlas, ale myslíte že se to po tom roce znova propasíruje do médií? Nejspíš se jako obvykle dozvíme kulový. Počkám si ..
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1875
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 20. července 2011 - 23:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kužely či známé cedulky s čísly označují stopy či pro vyšetřování významné předměty na místě činu/nehody. V případě nehody stopy po brždění, úlomky karoserie, vysypané sklo atd. Bez urážky, ale představa, že kužely rozmístili policisté dle svého úsudku či toho, jak jim nadiktovala řidička, je poněkud úsměvné. Na základě tohoto lze tedy teorii o stříhání zatáčky vyloučit. Pomačkaná kapota nebude zřejmě od nárazu do jízdního kola, nýbrž od dopadu těla chlapce na kapotu. Kterou částí vůz do bicyklu narazil, kde se v tu chvíli nacházely a jakým směrem se pohybovaly, to jsou otázky, na které odpoví kriminalističtí technici na základě zkoumání stop.

A jestli se to po roce (či za jiný časový úsek nutný k vyšetření události) dostane do médií? Zřejmě ne a ani nevidím důvod, proč by mělo. I bez informace o této události bychom se obešli. Osudové setkání s tragickými následky. Krutá hra osudu, jejíž scénář svedl v jeden okamžik na jedno místo své aktéry, z nichž jeden zaplatil životem. Je to smutné, žel takových her se odehrává v každý okamžik bytí na celém světě desítky, stovky, tisíce. Tato se jen dostala do momentálního zájmu médií, aby zítra po ní nikdo ani nevzdechnul, krom zúčastněných.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 09:44:41    Odkaz na tento příspěvek  

No asi stejně netušíte, na základě jakých stop .. a ta vadianta bé se s danym rozestavěnim těch čumprdlíků imho nijak nevylučuje. Tak zapomeňme, prostě tam vlít z vedlejší a hlavně neměl přilbu, že. Vymalováno, příkladů jak to vesměs dopadá v neprospěch cyklisty, notabene mrtvýho, je ostatně na netu k dispozici hafo, proč by si tentokrát měla policie komplikovat život.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 11:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pragu, ale z té fotky je to poměrně dobře viditelné. Nejvzdálenější kužel od auta je evidentně místem střetu, odpovídá to poškození Citroëna, navíc vzhledem k fyzikálním zákonům je nepravděpodobné, aby cokoli skončilo před místem střetu. Takže cyklista byl nejspíš v protisměru, ať už jel po hlavní, odbočoval vlevo a nedal přednost protijedoucímu vozu, nebo jel po vedlejší a odbočoval nejspíše taky vlevo a nedal přednost vozu jedoucímu zleva. Ale vysoce pravděpodobné je, že řidička jela ve svém pruhu, odpovídá tomu i postavení vozu po nehodě, kdyby řízla zatáčku, stála by asi trošku jinak a jinde.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 20:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pragu, samozřejmě že tuším, na základě jakých stop. Při troše snahy je možné domyslet si, jaké stopy lze dohledat po dopravní nehodě a bez vynaložení jakékoliv snahy přemýšlet si lze příklady stop přečíst v mém předchozím příspěvku. Zopakuji tedy - brzdná dráha, úlomky laku, části karoserie, střepy skla či světel. Dále doplním - místa a charakter poškození vozidel/jízdního kola, rozmístění vozidel po střetu atd. Na základě těchto stop lze dovodit průběh události, směr pohybu jednotlivých aktérů před srážkou, místo srážky. To je fakt, no věřit tomu nemusíte, dál můžete spřádat spiklenecké teorie. Varianta bé, tedy jízda chlapce po hlavní a sražení protijedoucí řidičkou "řezající" zatáčku, se mi nezdá. Pochybuji, že by se v tom případě dostaly nějaké úlomky až ke křižovatce.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.178
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 21:51:07    Odkaz na tento příspěvek  

Proč ne, když by ho zrovna v tom vrcholu oblouku nabrala? A kdo vám řiká, že to místo zastavení vozidla je autentický, když to kolo letělo ještě o dvacet metrů dál? Ale fakt nechci o tom vést zbytečnej flame, jen v tom vnímám víc možností, dost z nich je "vysoce pravděpodobných" a pár předběžných vět tiskový mluvky rozmazaný po všech médiích nemusí vystihovat realitu, můžou to bejt jen zbožný přání. Proto jsem psal že by mě moc zajímalo jak to dopadne, nemam v tom holt tak jasno jak vy a tv Nova ;-)
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 22:29:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já v tom jasno nemám, neznám okolnosti případu a popravdě, je mi to i jedno. Ale to jsem již psal. Stejně tak se budu opakovat, když napíšu, že skutečný sled události lze dovodit na základě získaných stop. Jinak bude bicykl poškozený při čelním nárazu, jinak při nárazu ze zadu či boku. Atd. Věřím, že technici odvedou svoji práci a dopátrají se pravdy, ať je jakákoliv. A prag bude případně moci říci, že není paranoik, že opravdou jdou po nich, rozuměj po cyklistech.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.178
Odesláno Čtvrtek, 21. července 2011 - 23:25:07    Odkaz na tento příspěvek  

MNo vidim že neznáte klasickou poučku, vyskytující se a plně platnou v obou variantách použití či nepoužití záporu .. to že (ne)jste paranoik ještě neznamená, že po vás nejdou
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 22. července 2011 - 09:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě, že ji znám a právě ta mi vytanula na mysli, když jsem psal svůj předchozí příspěvek
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3232
Registrován: 3-2007

Odesláno Sobota, 23. července 2011 - 19:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boli ste niekto na tom Škoda cyklovíkende?

Ja som bol a oplatilo sa, dostal som plagát Fabie RSky, nový Škoda magazín (ktorý mi už mal dávno prísť poštou a nič...) a takú malú sadu na opravu bicyklov. Veľmi dobrá vec minimálnych rozmerov.
www.SPZ.unas.cz

Toto, hle, jest nynější americká tak vysoce schválená svoboda, kterou oni y jiným národům násilne do rukou vstrčiti sa usilují!
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6398
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 12:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/cestovani/240091-obcas-na-chodnik-proste-mu sime-brani-se-cykliste.html?ref=ostatni-clanky
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4258
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 19:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si po delší době vyjel na kolo obkroužit Brno a zjistil jsem, že o prázdninách se vyrojil zcela nový druh cyklistů kamikaze.

Na "pany závodníky", namačkané v cyklistickém dresu, jedoucí na silničním kole rychlostí okolo 40 km/h bez ohledu na okolní provoz (toto dělají na cyklostezce/trase kdy já se hergot naučím tohle rozlišovat) a kličkující mezi pruhy bez dávání znamení o změně směru jízdy a bez dávání přednosti (toto dělají na silnici) jsem si už tak nějak zvyknul.

Nový druh se nazývá "machrskupina čtyř až pěti členů, věkově okolo 14 let". Dneska jsem jedny předjížděl a jedni jeli proti mně. V obou případech se ze skupiny ozývalo mohutné tuc-tuc (ze zjevně nachlazeného mobilu, chrčelo to jak někdo nemocný přes průdušky), jízda probíhala značně klikatě (bodejť by ne, když má v rámci cool stylu ruku za krkem a nohu na řídítkách ) a samozřejmě roztažení přes celou šíři komunikace. Úchvatně se pak taková formace předjíždí, protože zvonek buď neslyší, nebo dělají, že neslyší.

Je ale zase pravdou, že na trase Olympia - Komárov bylo dneska natolik prázdno, že se dali předjet aspoň na hraně asfaltu. Být tam klasický provoz, tak buď musím do trávy, nebo se za nimi táhnu ještě teď
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 09:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cyklostezka: Uměle vybudovaná nebo speciálně vyčleněná komunikace pro cyklisty, případně smíšený provoz cyklistů a chodců. Vždy označená dopravními značkami C8a, C8b, popř. C9a, C9b. Značky jsou příkazové, cyklista je tedy povinen ji použít.

Cyklotrasa: Směrovými tabulkami vyznačená trasa z bodu A do bodu B, obvykle vedená mimo silnici. Jestli po ní pojedeš, je to tvoje volba. Je to alternativa k turistickým trasám, také obvykle vede po zajímavých místech. Značeno informativními dopravními značka IS 20 a IS 21 a, b, c.

(Příspěvek byl editován uživatelem robert_08022.)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 10:33:03    Odkaz na tento příspěvek  

No "být tam klasický provoz" tak by první náklaďák srovnal do trávy i je holt asi kolo konečně začíná bejt cool, s tim nic nenaděláte .. před pouhými třicíti lety na nás zas blbci koukali jak na exoty.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5810
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 08. srpna 2011 - 22:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iDNES.cz: Cyklostezka po náspu trati je lákadlem, a to není oficiálně otevřena
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 11. srpna 2011 - 00:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Crazy Driving In Asia!
http://mestonakole.eu/blog/
http://www.facebook.com/mestonakole
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4285
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. srpna 2011 - 06:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímalo by mě, kdy se někteří cyklisti naučí, že na silnicích platí něco jako předpisy.

Včera jsem čekal na zastávce Obřanský most na šalinu, když v tom se od Obřan (smyčky šalin) vyřítil cyklista. Kdo místo zná, netřeba vysvětlovat a pro místně neznalé: hlavní se zde lomí a vede od města nahoru do sídliště. Tudíž, šalina jedoucí od smyčky dává přednost všem (občas to podle toho vypadá a docela se čeká) a to platí i pro ostatní (přednost je značena značkou "dej přednost v jízdě" s dodatkovou tabulkou s tvarem křižovatky).

Samozřejmě od sídliště jela slušná kolona aut a co neudělal milý cyklista? Konstantní rychlostí vjel do křižovatky a začala se do této kolony řadit. A to tak, že tam prostě vjel, přednost nepřednost Takže se nalepil na nárazník prvního auta, načež ho to druhé málem sejmulo. Vše se samozřejmě neobešlo bez mohutného vytrubování (já to zadní auto řídit, tak bych měl stejnou tendenci). Ono vecpat se s kolem z vedlejší do mezery asi 2 metry, to chce kuráž.

Do háje, když už na tu silici lezu, tak aspoň dávám pozor na značky. A když už vjedu do křižovatky a zapomenu, jakže je tady ta přednost (to se mi stalo taky... nějaký výpadek, já na Maloměřickým mostu vjel do křižovatky a teď, kudy že byla kreslená ta hlavní?!), tak vezmu pravidlo "přednost mají silnější, tedy auta" a "nervi se všude jak tydýt" a prostě počkám.

Píšu to jen proto, aby bylo vidět, že jsem schopný "střelby do vlastních řad". Sám mám na kole naježděno letos přes 1500 km, z toho po silniích docela solidní část (vesměs místní spojnice vesnic, popř. po Brně, když se potřebuju dostat k cyklotrase). Při jízdě se snažím používat hlavu, sleduju provoz a nemám problém pustit auta z vedlejší před sebe, i když jsem na hlavní. Proč ne, když já se do toho kopečka budu hrabat ještě půl dne a on by se za mnou zbytečně táhl.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5819
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. srpna 2011 - 13:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel se nedá nesouhlasit, někteří jedoucí na kole fakt nemají pud sebezáchovy.
Co mám tak vypozorováno, tak cyklista obecně nerad zastavuje, pač to znamená to kolo zase rozjet, prostě přidat sílu. Z toho plyne, že pokud je milej cyklista línej, tak prostě jede i když nemá přednost, ve smyslu jedu na kole, to je ouzký, ti za mnou se nějak vyhnou. Druhý vysvětlení je obecně kašlat na předpisy, bo kolo není auto, takže může na chodník, svými proporcemi nezabírá tolik místa, takže jede, jak ho napadne..
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 11. srpna 2011 - 14:19:29    Odkaz na tento příspěvek  

No máte pravdu minimálně v tom smyslu, že automobilisty drží na uzdě jen to vědomí, že maj ke dvoum metrům šířky. Jak se chovaj motocyklisti snad netřeba rozvádět ..
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5826
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. srpna 2011 - 21:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iDNES.cz: V Praze se objeví nový typ semaforu, řidiče upozorní na cyklisty
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2897
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 16:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad cyklistocký pud nesebezáchovy.
Včera jsem vyrazil do centra města - autem, pochopitelně. V centru jsem potřeboval odbočit doleva. Proti mě se poměrně pomalu blížilo auto, kterému bych překřížil cestu a jsem povinen mu dát přednost. Stihl bych to před tím autem za cenu, že_bych ho trochu přidusil, musel by zpomalit, ne však zastavit. Protože ale nejsem prase, tak jsem se tam nehrnul. Měl jsem zapnutou levou směrovku, zastavil a vzorně čekal. Za mnou však jel cyklomagor, který zbytečně nebrzdí. Zprava mě objet nemohl (úzká ulice v centru města), tak mě objel zleva. Mou levou směrovku zřejmě zaregistroval, takže věděl, že kříží mou zamýšlenou dráhu, protože mě objížděl ve více jak metrovém odstupu od mého auta. Protisměrem, pochopitelně. A přímo proti tomu protijedoucímu autu, které (bohužel) stihlo zastavit. Ten cyklomagor porušil snad vše, co v tu chvíli porušit mohl. Opravdu si myslíte, že cyklisté patří na silnice? Jsem hluboce přesvědčen, že ne.
(Pro Doktora - ten to tam zná - u Prioru odbočka do Slovenské ul.)

Tentýž den jsem na křižovatce na průtahu městem pozoroval penzistku na kole. (Pro Doktora: sousední semaforová křižovatka od jeho "domovské" křižovatky.) Bába jela od centra, vzorně zastavila na červenou. Po chvíli ji přemohla netrpělivost. Jednou nohou stála na pedálu, jednou nohou se odrážela od země a koloběžkovitě vyrazila vpřed proti červené, překřížila "zelený" přechod a najela si až k jízdnímu pruhu čtyřproudovky, aby se mohla rozjet hned, jak uslyší (dobrá, ještě slyší...) rozjíždějící se auta za sebou na zelenou. Inu, výhodně si nadjela asi 4 metry. Asi spěchala. Kam penzistka spěchá? Na hřbitov?
Ještě stále si myslíte, že chylkista patří na silnici?

O cyklistech rozrážejících chodce na přechodu už jsem tu psal x-krát. Sám jsem takového cyklistu zažil, když měl na vybranou - buď přibrzdit a dát mi přednost (šel jsem po zebře se psem, takže jsme zabírali cca 1,5 m šířky jízdního pruhu) nebo zrychlit (to z kopce udělal) a doufat, že se zastavím a pustím ho (to jsem neudělal). Doleva cyklomagor uhnout nemohl, neb tam byl tramvajový ostrůvek, tak kolo strhnul doprava a přes bezbariérovou hranu mezi zebrou a chodníkem se vřítil na chodník, kde rozehnal kuřáky, kteří nesmí kouřit na zastávce a tak kouří u zebry na chodníku.

Inu, cyklistům 3x zdar!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5829
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 17:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by - taky pěkný případy . Jinak pořád tvrdím, cyklisti na silnice patří. Samozřejmě ti, co ctí pravidla provozu, to však platí o řidičích a ostatních skupinách silničního provozu. Ještě takových pořád převládá většina.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2901
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 17:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, k těm příhodám s cyklisty. Zase jsem tento týden potkal mého známého... Kdysi před léty jel ožralý na neosvětleném kole z hospody domů. Nedal přednost autu a nyní jezdí na invalidním vozíku. Tak jsem ho zase potkal. Jel po silnici z hospody domů. Potmě a neosvětlený...
(Mám ho příště fotit, abyste mi to uvěřili? Tohle se totiž příčí jakémukoliv lidskému chápání.)
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 62301
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 12. srpna 2011 - 23:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik:
Až bude nějaká reálná hrozba trestu v případě porušování pravidel. Tak jako všude (za řidítky, za volantem, ale ostatně i tady na diskusi). :-(

Nejhorší je, když si fůra lidí navíc kromě porušování všeho možného vynucuje i něco, na co nemá vůbec právo.
Na druhou stranu - spíš mi vadí ti, kteří krom sebe (z)mrzačí i ostatní.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4159
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 00:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já včera viděl bouračku tří joudů na Barranďáku se zjevnou příčinou neporovnání se do jízdního pruhu a nedobrždění. Dnes pro změnu pitomce který zas neschopen zacouvat řádně do parkovacího místa u kolejí tramvaje suverénně před tuto vyjel a moc nechybělo a byl trefen. O Filcce zaparkované už tejden na chodníku neb v době příjezdu pana řidiče v okolí jaksi nebylo místo a musel by nedejbože jít možná i 3 minuty pěšky nemluvě.

Ještě si pořád myslíte že auta patří na silnice?
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2903
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 12:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máš pravdu, Martine Z., je to hnus, když někdo zmrzačí sebe a ještě k tomu někoho nevinného přibalí. Toho se bojím, jak čert kříže. Ovšem bohatě stačí pochroumání psychiky, když se Ti nějaký cykloblb rozpleskne z jeho viny o Tvé auto. Ani to bych nechtěl zažít.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.178
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 12:55:30    Odkaz na tento příspěvek  

To je Petře marný. Tady prostě je zvykem, že do cyklistický diskuse se choděj vylejvat nepřátelé cyklistiky, na český dráhy nepřátelé dráhy a na ekolist kamarádi stráskýho s motorovejma pilama. Ti co to maj rádi to totiž praktikujou a nemaj čas blafat.

Já už viděl za život tolik rozplesklejch antomobilistů, že bych silnice zrušil jako třídu.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2905
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 14:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pragu, na tom něco bude. Stráský je sympaťák i s jeho veteránem Škoda Felicia. A na okamžik, kdy už konečně někdo rozpráší tu tlupu čedémanů, se těším celý život!

A také si, Pragu, myslím, že na tuto cyklodiskusi nelze pohlížet totalitníma očima: jedině kolo, nic než svaté kolo. Ale že je dobře, když zde diskutujeme o vlivu cyklistů na dění ve veřejném prostoru.
No, a někdo ten vliv cyklistů vidí častěji od řídítek - a někdo od volantu. Tato mnohovrstevnost je pro každou diskusi mnohem užitečnější, než trvalé utvrzování se v jednotném a neochvějném názoru, že kolo je modla, bez které nelze žít.

(Příspěvek byl editován uživatelem že_by.)
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Sobota, 13. srpna 2011 - 15:39:06    Odkaz na tento příspěvek  

Nemusíte se přiznávat, já vim že sem vás trefil. A a co teda uděláte s těma stovkama rozplesklých automobilistů ročně? Nebo s podstatně většim počtem, co jezděj jak prasata, ale zatim jim to vychází? Mně se právě vůbec nelíbí, když je někdo zaměřenej takhle "totalitně" jednostranně.
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4315
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 18. srpna 2011 - 19:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakékoliv jednostranné zaměření na jakoukoliv věc je mor. Je potřeba si udržet přehled a najít na všem výhody i nevýhody.

Příklad: na kole se po Brně jezdit dá. Když člověk zná uličky, ví, jak se vyhnout frekventovaným úsekům a umí "číst dopravu", tak není problém dosáhnout na přepravě přes město stejného, ba i lepšího času, než MHD. Jenže: kam kolo po dojezdu odstavím? Ve škole sice "koloplac" máme, ale pouze pod širým nebem. Další problém je v tom, že na kole se prostě zpotím. V MHD sice taky, jenže z kola mám mokrou i , což vypadá fakt extrémně dobře, když se s tím člověk musí promenádovat po chodbě (stačí i cesta na WC, kde se člověk může převlíct a nečumí na něj půl školy). Takže na kole jezdím do školy pouze tehdy, je-li ráno hezky a nepočítá se s tím, že by během dne mělo začít pršet. Jindy jedu MHD.

Za úplně nejhorší považuju aktivisty v čemkoliv. Z cyklistiky si vzpomínám na akci "zablokujme parkoviště u radnice / magistrátu, oni papaláši začnou jezdit na kolech". Absolutně jsem nepochopil, o co tam organizátorům šlo. Co se jim povedlo, tak vyrobit v očích neznalé veřejnosti obrázek o cyklistech :-( (blbec obrátí názor neznalých na horší stranu... může být 9 slušných cyklistů a 1 prase, a lidi budou soudit převážně podle toho prasete...).
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 18. srpna 2011 - 19:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtiku, kup si Commutery, blatníky a na sedlo si při parkování dej igeliťák. Poté tě již vhlká prdel nebude trápit. Nevím, na čem jezdíš, že máš problémy s vlhkostí a tramvaj ti dýchá na záda, ale kolo taky udělá hodně.
Jinak k té radnici: Čemu konkrétně nerozumíš? Že se skupina lidí, kterým vadí, že si brněnská radnice s rádoby podporou cyklistiky vytírá i tvoji problémovou partii, rozhodla je na to upozornit? Zas tak černě bych to neviděl. Nikdo neprudil na normální silnici, jen pár zastupitelů zaparkovalo o pár metrů dál ...
http://mestonakole.eu/blog/
http://www.facebook.com/mestonakole