K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 04. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 04. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
neviditelny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.8.99
Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 12:57:32    Odkaz na tento příspěvek  

Stejne je skoda, ze se ten novy Tudor nevyrabel..
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 13:36:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbavte se už té paranoie, že nám vždycky všechno někdo zakázal, abychom ho nezlikvidovali našimi superauty...nebylo to tak ani za komunistů...

Řekl bych, že nemáš pravdu..a netýkalo se to jen aut.
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 1-2011

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 18:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AdMagiq (8706):
To automatické parkování jsem viděl zatím jen v TV - ale nejsem tím nadšený.
Osobně to po 32 letech řízení auta nepořebuji, ale mám nedobrý pocit, že to je další krok k tomu, aby lidi za volantem uměli ještě větší H . . . O, než umějí teď.
Každý se bohužel spolehne na různé systémy, ale pak nezvládne základní situaci, protože fyzikální zákony nejde žádným systémem obejít.
Někomu to možná bude vyhovovat, ale je to další stupeň pasování řidiče do role pouhé loutky ...
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8708
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 18:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Pavián: Já ti rozumím. Já bych to zatím také určitě nechtěl, mužská ješitnost by mi to nedovolila. Ale když jsem viděl, jak krásně s tím korábem zaparkovala příslušnice něžnějšího pohlaví , tak nejsem vyloženě proti.
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 1-2011

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 19:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Magiq:
To asi jo - z tohohle hlediska určitě.

Ale napadla mě ještě jedna věc: zaparkuje Ti to "samo" jen do podélné mezery k chodníku nebo třeba taky v podzemním parkovišti do toho nemožně úzkého chlívku - což by třeba s poměrně velkým Superbem mohl být problém?
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8709
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 19:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatím do podélného. Ale testovaný vůz měl i přední senzory, takže pomůže i při tom strefování do chlívku.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7108
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 20:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někomu to možná bude vyhovovat, ale je to další stupeň pasování řidiče do role pouhé loutky ...

Na druhou stranu systémy, které dokážou za tebe rozeznat, že usínáš a míříš do pangejtu nebo že ti skočil chodec do cesty a začnou za tebe brzdit mohou být nápomocné. Většina neštěstí je způsobena lidským faktorem. Můžeme si to demonstrovat třeba na železnici...
České registrační značky

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 1-2011

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 21:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 3260 (7108):
Což - to je také nutné vzít v úvahu.

Ale: předloni s podzimem jsem si projel testovací Mercedes S cca za 3 mil, prostě v nejvyšší výbavě - samozřejmě hybrida. Ale o to nejde: představ si, že jedeš, ale malinko levým předním kolem "chytneš" středovou čáru. Okamžitě se ta kára začne klepat jak při záchvatu padoucnice - nebo - chceš někoho předjet a šlápneš na plyn. Automat podřadí o tři kvalty a sedadlo Tě ve zlomku vteřiny sevře a nepustí. Protože to nečekáš, tak se lekneš ... A malér může být na světě.
Já se radši spoléhám na instinkty. Ale když to někomu vyhovuje a nepřipadá mu to jako tahání penez z kapsy, proč ne?
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 10:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Mirous: Mluvím jen o autech a i když zamlada jsem si myslel úplně totéž, tak čím dál víc pronikám do historie vývoje a pokusů o výrobu různých aut, tím víc zjišťuju, že jediným faktorem, proč se to či ono nezačalo vyrábět, byla neschopnost centrálně řízené ekonomiky tu výrobu rozjet, případně nedotaženost projektu pro sériovou výrobu. Stačí si přečíst něco knih, které o těchto projektech vycházejí v poslední době. Ono to nakonec sice vždycky skončilo tím že soudruzi nahoře rozhodli, že se to dá k ledu, ale podkladem pro to rozhodnutí bylo jen a jen to, že se prostě přes všechnu snahu nepodařilo to rozjet, takže jediným řešením pro ně bylo vykašlat se na to a pokračovat ve výrobě starého typu.
PO revoluci je to sice jiný kafe, ale vidět v nezahájení výroby Tudoru ohrožení prodeje TT je fakt paranioa. Dneska rozhoduje ekonomika - náklady versus zisk, plus šance na uplatnění nového vozu na trhu. Ono v době, kdy se to auto představilo, fakt nebyla prestiž značky taková, aby nkdo dělal ramena se sportovní škodovkou v téhle třídě. (pro srovnání třeba BMW versus Hyundai Coupé). Viděno podobně paraniodně by bylo ideální, kdyby VW zavřel škodofku celou, protože by si lidi místo škodovek koupili Polo, Golf, Passat a Tiguan?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 10:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavián: Naprostý souhlas. Ideální důkaz toho, že celý autoprůmysl je o tahání peněz z kapes.Sebedražší technika nezpůsobí, že debil za volantem se přestane chovat jako debil. A debil za volantem vždycky způsobí nehodu, když bude chtít, a žádná technika mu v tom nezabrání. Nic proti věcem typu ABS, ESP, airbagy apod. ale myslet za řidiče fakt nejde.
Hřib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 10:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: "U Rapidu se už sloupky nechaly, sklon čelního skla zůstal stejný. Šlo to udělat z důvodu minimálních změn oproti základní řadě."}

Vím, že jsi tady jeden z největších odborníků na Škodovky, ale vysvětli mi, proč má potom Rapid jiné delší čelní sklo a trojúhelník v předních dveřích... Ze sedanu tam, co se týče kastle, zůstaly počínaje Gardem akurát přední blatníky, kapota, světla a trocha bižuterie, jinak je to "jiné" auto včetně náprav, které se od řady M rozšířily i na sedany
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 13:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlas, čelní sklo a jeho sklon se liší..
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 14:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim (1208): Napsal si to velice dobře, s tím se dá souhlasit. Většina aut šla k ledu z důvodu ,,nezkušeností" či technické neproveditelnosti vzhledem k tehdejším možnostem. Píšu možnostem, páč se to tak všude uvádí. Ve skutečnosti spíš nechuti a neschopnosti. Materiál by byl, český lid je šikovný o tom žádná, spolupráce se západem nepřicházela ve většině případů v úvahu, tak proč se vymlouvají na to, že nebyl materiál a lidi a podobný nesmysly. Každopádně v jiných oborech (např. železnice, zemědělství) to omezení z Moskvy bylo a tuším že u minimálně jednoho typu auta taky ale nemůžu si zaboha vzpomenout u kterýho.

Ad Tudor. To že by byl konkurence pro TT je blbost. TT má úplně jiný segment zákazníků. Těžko říct, proč se nevyráběl. Slyšel jsem i ze zdroje z MB že to bylo skutečně kvůli VW, nadruhou stranu právě VW by z toho měl prachy. Těžko spekulovat o tomhle. Němec zůstane Němcem a pokud chtějí být v prodejích dominantní, klidně omezí Škodovku. To si myslím paranoia není. Nadruhou stranu je taky správná úvaha o tom, jestli by se vůbec prodával. Ale já si myslím že ano. Nešlo by to měřit s Octávií či Superby, ale to od sportovního coupé ani nikdo nečeká.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6049
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 14:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlas, čelní sklo a jeho sklon se liší..

Přesně tak. Viz těsnění, které je prakticky nesehnatelné, ale každý ho chce. Kdyby bylo sklo stejné jak u sedana, tak by bylo po problémech :-) Kupříkladu je tam jiná i taková blbost, jako tryska ostřikovače.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 15:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zapomínáte na jednu podstatnou věc: plno prototypů a studií vznikne s tím, že od prvního okamžiku není ani na vteřinu uvažováno o sériové výrobě. Firma si potřebuje otestovat nové agregáty, potřebuje vzbudit pozornost na autosalónu, ukázat, že její designéři na to mají apod...Vy jste někde četli, že s Tudorem se počítalo pro výrobu? Kdyby ano, nepochybně by ten prototyp byl plně pojízdný, se skleněnými okny atd., aby se daly zkoušet třeba jízdní vlastnosti. Rohle byla pouhopouhá designová studie...Pokud si vzpomínám, výrobce nikdy neuváděl, že se jedná o něco, co by se mělo vyrábět, byly pouze spekulace v Blesku a podobných médiích. Zdroj z MB je pro mne stejně směrodatný jako ten Blesk, pokud to není předseda představenstva...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2573
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 16:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím že Tudor byl designovou studií sloužící k upoutání pozornosti a pozvednutí prestiže značky Škoda - a to se povedlo. Na druhou stranu, co se v té době prodávalo od VW a Seatu sportovně střiženého? Snad nic, ne? Byl už v tu dobu venku alespoň Seat Leon, španělská oktávka bez kufru?
Filozofie koncernu VW byla mimo Audi dost konzervativně nesportovní.

A z jiného sudu:
Garde a Rapid nemají stejný skelet, sklon přeního skla, přední sklo atd?!? No, pro mně překvápko? Co je skloněnějšího? Na Garde to vývojáři přehnali a tak je na Rapidu sklo přizvednuté?
To jste mě dostali.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 16:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Porovnání znělo ne Garde vs Rapid, ale stovková řada vs erko a stodvacítková řada vs její kupé. Původní tvrzení bylo, že přední sklo kupé je stejně skooněné jako u sedanu.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 16:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V blesku se píše o autech? To ani nevim :D. No zdroj z MB má postavení slušné, ale předseda to není..a je fakt, že nové logo bylo taky dříve prezentováno někerými zaměstnanci škodovky jako cosi hrozného v zeleno-modrém kruhu.

A na to, že vzniknou pouze jako studie nezapomínám. Nechoďme daleko do minulosti. Letos představená Škoda Vision D taky nejde do výroby. Ale o tom tudoru jsem tehdy ani nečetl že by to byla ,,jen" studie. Samozřejmě je to možné a asi i pravděpodobnější, každopádně je to škoda, protože to bylo/je krásné auto.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2576
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 16:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jé, Slime, děkuju za uklidnění. Už jsem propadal panice, že_by se lišily skelety Garde a Rapida... Uf, děkuji za uklidnění. Obraťme to a můžeme naopak tvrdit, že jediné MBX z éry od Š 450 po Rapida mělo standardní přední okno (ale jinak to byla zcela nestandardní kára).
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 17:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak, Vision je taky studie a ta hovadina, co byla údajně zachycena v Indii jako nová střední škodovka, je evidentně počítačová montáž...Jinak o tudoru jsem nikdy nečetl, že se s ním počítá pro výrobu, takhle bych ro řekl přesněji. Ono upřímně řečeno - pokud firma představí auto, které má být vyráběno, udělá to ve chvíli, kdy jsou první možné objednávka na dosah ruky a rovnou řeknou, že se to začně vyrábět v říjnu, v opačném případě tvrdí, že to je studie a zkoumá, co tomu lidi řeknou a pak se podle toho na ten segment zaměří nebo ne. To byl případ Roomsteru nebo Yetiho, v podstatě i Joyster byl něco na ten způsob, ostatně o něm se taky několikrát uvažovalo, že by měl přijít do výroby a pak to zase usnulo.
Ono pro marketing je důležité vědět, co by zákazník od té které značky akceptoval, a na to, aby to zjistili, potřebujou mít něco reálného v ruce...ptát se potenciálních zákazníků, jestli by chtěli velké kupé od škodovky je něco jiného než ptát se, jestli by si koupili takovéto auto...a navíc my fandové aut jsme něco úplně jiného než reálný zákazník, který by připadal v úvahu, že by so toho tudora opravdu mohl koupit, kdyby ho něčím zaujal a přitáhl...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3062
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 17:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím že Tudor byl designovou studií sloužící k upoutání pozornosti a pozvednutí prestiže značky Škoda - a to se povedlo.

Přesně tak, chtěli na stánku škodovky něco vystavit, co by nápadně vybočilo ze zavedené škatulky "menší hatchback / menší hatchback s batohem". Pokud se správně pamatuju, tak Jahn tehdy v nějakém rozhovoru o Tudoru řekl, že to je druh auta, který se velmi mnoho lidem líbí, ale velmi málo lidí si ho kupuje. A něco na tom bude - velká cestovní kupé jsou skoro na vymření, ostatně ani malých kupátek se moc nedělá. Jedinými výjimkami, které udržují nebo i rozšiřují nabídku i v oblasti kupé, jsou prémiové značky, hlavně německé. Jinak jsou to spíš jen takové výstřely...

Ono taky čemu se divit, typická klientela kupátek (mladí a taky "věčně mladí" muži, dobře situované bezdětné páry, "zlatá mládež", sportovně založené slečny, dámy s bohatými partnery...) dnes sedlají typicky SUV nebo nějaký ten "stylový crossover". Před dvaceti, třiceti nebo čtyřiceti lety bylo "cool" prohánět se městem v nízkém kupátku nebo ještě líp vystavit se v kabrioletu, dnes móda velí "opevnit se" v něčem velkém drsném pokud možno tak trochu obrněném.


A s těmi komunisty - souhlasím se Slimem ve vztahu k prototypům ze 60. a 70. let. Nicméně poválečné nadějné (Aero Pony, Aero Rekord, Aero Minor III) nebo dokonce i úspěšné (Tatraplan, Jawa/Aero Minor II) modely skutečně strana a vláda zařízla, protože "bylo třeba" budovat těžký průmysl a chrlit do světa vojenskou techniku nebo aspoň těžké náklaďáky.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 17:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano to je pravda. To s tou Škodovkou v Indii. To je taková komedie trochu. Příjde mi to jako hon bulvárního novináře na průsery celebrit. Jestli pod tím černobílým maskováním byla škodovka, chtěl bych vidět profíka co by to rozslousknul. Navíc, já si prostě stojím za názorem, že se to Rapid jmenovat nebude.
Každopádně dneska je stejná fotka akorát ve žluté barvě i ve Světě motorů. A já si myslel, že je to seriozní časopis :D . Ovšem pravda, článek uvnitř jsem nečetl. Poslední tři týdny mně ho někdo krade ze schránky
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 1-2011

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 19:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco podobného jako je Tudor, postavili poč. 60. let na chassis tehdejší Felicie. Laminátová kastle, vypadalo to trochu jak nafukovací člun, udělali to v Karose, široce se o tom všude psalo, už se málem braly zápisy do pořadníků - a bylo to plácnutí do vody.
Nikdy to nemělo přijít do výroby, jednalo se pouze o vyzkoušení možnosti výroby celoplastových karoserií (srovnatelných materiálově třeba s Corvette či Kaiser-Darrin) v čs. podmínkách.
Naštěstí se auto dochovalo, snad už dojde na renovaci.
Naprosto typickým příkladem "stranovládou" zastaveného nadějného vozu je Škoda 973. To byl příkaz, na jehož konci sem začaly proudit GAZy 69.
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 09:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...máte pravdu, myslel jsme na prototypy ze šedesátých let a později a na ty dřívější jsme zapomněl, souhlasím...co se týkalo přesměrování průmsylu na zbrojní výrobu a nekompetenentí zásahy při reorganizaci po znárodnění, je to tak, zařvaly mnohé nadějné projekty, nejen auta. Co se týkalo vojenské výroby, tam samozřejmě docházelo k podobným věcem i později, ale nebylo to kvůli omezení konkurence pro sovětské vozy, důvodem zde byla unifikace armádních technik v rámci varšavské smlouvy. (Doporučuju na toto téma knihu o OT 64, tam je to vypsáno do neuvětřitelných detailů a je to zároveň obrázek celé socialistické ekonomiky).
Já jsme jen chtěl říct, že neznám případ, kdy by skutečně zásah shora (nebo z RVHP) zakázal výrobu něčeho u nás z toho důvodu, že bychom někde někomu něco ohrožovali v prodejnosti...
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 09:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ohrožení prodejnosti u RVHP fakt nebylo.
"Ber, co je, nebo vypadni a bere to jinej" - to platilo vždy a všude a nejen u aut - viz spotř. elektronika, atd.
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 10:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...přesně se pamatuju, jak při náběhu eMkových stodvacítek docházelo zezačátku dlouhou dobu k tomu, že jak se auta připoutávala k podlaze vagonů, nižší přední eMkový spojler byl na dvou místech na hraně promáčknutý a odprejsknutý od vázacích drátů a že by to někdo v Mototechně chtěl řešit, to opravdu nehrozilo ani náhodou...nechceš? neber...Takhle nám to chodí. A v AZNP to nikdo dlouho neřešil, protože nechceš? neber. Pošleme to jinam...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 14:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je pravda. Vyprávěl mi známý, který takhle strávil v mototechně celej den, jelikož se nenechal odbýt. Jedna škodovka měla netěsnící okno, u druhý zas nešlo něco jinýho. Tak na ně naléhal, až mu přivezli auto v pořádku. Tehdy to muselo být dobrodružství kupovat nový auta. Ale rád bych si to v dnešní době pro tu srandu zkusil :D
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 17:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snad ve Světě motorů jsem kdysi dávno četl, jak se vypravili tenkrát do Trnavy pro pět sanitek 1203 - a do Prahy dovezli jen dvě. Ostatní pošly cestou ...
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 18:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pavián: Na ten článek si taky pamatuji. Dokonce prý pro sanitky jezdili do Trnavy s pojízdnou dílnou, nějak to dopravili do Prahy a ve vlastních dílnách zprovoznili. Dnešní kapitalismus je holt nuda.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4662
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 19:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolegové, mohl by mi někdo vysvětlit (anglicky umím jenom tak "ilustračně" a gůglit se mi nedaří), co to je RPO kód? Viz zde na stránkách věnujících se 3rd camaru a 3rd firebirdu?:

http://www.austinthirdgen.org/index.php?pid=30
Den ode dne víc znechucen.
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2497
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 20:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha (4662): Kolegové, mohl by mi někdo vysvětlit (...), co to je RPO kód?


Regular Production Option; je to systém označování konfigurace dodatečných a alternativních prvků výbav vozů u GM.

Aspoň tak to podává Wikipedie.
RegioMap trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 08:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavián: Snad ve Světě motorů jsem kdysi dávno četl, jak se vypravili tenkrát do Trnavy pro pět sanitek 1203 - a do Prahy dovezli jen dvě. Ostatní pošly cestou ...

Takto oddelili "plevel od zrna"
Ked si mal stastie na tie 2, ktore presli touto skuskou ohnom tak bola perspektiva, ze ich len tak cosi nepolozi, no nie?
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4433
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 10:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem si objel "kolečko" Pardubice - Prešov - Bardejov - Krynica Zdroj - Vysoké Tatry - Pardubice, celkem cca 1200 km. Celou dobu jsem čekal na nějakou historiku, zážitek či postřeh, jak se píše v nadpisu této diskuse ... ale nic se nestalo. Snad jen počasí, to se změnilo za tu chvíli pořádně, cestou zpátky přes Makov jsme si užili i sněžení.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Vober
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 11:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...ta ukrutná mýtina v těch Tatrách to je pozůstatek po těch polomech před pár lety? Koukám, že už je tam nová výsadba.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vober: ...ta ukrutná mýtina v těch Tatrách to je pozůstatek po těch polomech před pár lety?

Tipujem, ze ano
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Šmolko (1394):
To je pravda - zrno se oddělilo od plev.
A další oddělení zrna přišlo na dálnici - kdysi jsem kousek před Brnem na dálnici předjel sanitu, jela asi 70 a blikala a blikala a blikala....
Ale jinak mám 1203 rád a je mi po nich smutno - byly nedokonalý, ale takový lidský ...
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1070
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chudák malá...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2583
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení kolegové, také míváte někdy neodolatelnou touhu vzít buldozer a trochu přeparkovat auta na parkovišti?

K tomu snímku dodávám, že se jedná o sídliště se všeobecně známým trvalým nedostatkem parkovacích ploch. A také dodávám, že pátý "umělec" který dodržel tento skvělý rozestup mezi podélně parkujícími vozy, se mi už nevešel do záběru.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem se taky kdysi bavil s bývalým šéfem dopravy plzeňské záchranky a ten mi říkal, že když vezli v záchrance pacienta do Fakultní nemocnice na Borech a jeli přes Doudlevce (pro mimoplzeňské, jedná se o trasu, která zahrnuje i poměrně prudký kopec, v jehož prostředku je železniční přejezd trati Plzeň-Klatovy), tak vypínali úplně maják, protože se plazili na jedničku.
A druhá historka je o cestě po dálnici do Prahy, tam maják také vypínali, protože když jeli po rovině max. devadesát, tak je všichni předjížděli maják nemaják.
Úsměvnost těchto historek ovšem končí v situaci, kdy si uvědomíme, že vezli člověka, kterému šlo dost často o život.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3864
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 14:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by: Škoda sa rozčulovať, mam chuť niekedy vypustiť všetkym kolesa
Karosa ŠL 11 1310 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk

šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 15:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavián: Ale jinak mám 1203 rád a je mi po nich smutno - byly nedokonalý, ale takový lidský ...

1203 patrili spolu so skodovkami 1000/100/105/120 ku kolorite Ceskoslovenskeho motorizmu takze v spomienkach urcite ostanu dlhsie nez na cestach.

Vdacnymi uzivatelmi 1203 boli svojho casu vietnamsky predavaci, ale aj ti uz tiez upgrade-ovali na novsie stroje typy VW Transporter, MB Vito a mnoho dalsich..

Hehe my s bratom sme mali 2 hrackarske 1203. Tie umelohmotne so zotrvacnikom a dali sa tam otvarat tie zadne dvere. Ci aj predne si nepamatam, ale snad.
Jedna bola sanitka a druha obycajna zlta dodavka.
Tiez 2 skodovky: jedna vo farbach VB a druha vo farbach PO
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 15:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmolko: daly se otevírat jen zadní dveře. :-) já je mám dodnes :D :D.. Mám jednu oranžovou a jednu sanitku. A pak Š 120 žluto bílou ale civilní, u tý se dá otevírat kapota i motor, ale tu jsem jako malej ,,tunil" tak že jsem to urval takže je to zalepený a ještě upravený na rally verzi :D občas mě dnes s...re kolik jsem jako malej zlikvidoval aut, dneska bych za ně byl vděčný. Taky jsem měl velkou čtyřokou modrou užovku na takovej drát pojízdnou, a nedávno jsem viděl inzerát že někdo shání plastovou oranžovou Tatru 148 na písek, taky jí ještě máme :D
Soooc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 15:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedávno se tady bavilo o odtahu na zvednutych prednich kolech - tak tady to nekdo nabizi i s papirama :-) Docela drsne je, ze to je vlastni vyroba http://auto.aukro.cz/pozor-rarita-motyl-na-tahani-aut-s-doklady-a -spz-i1595330135.html
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 15:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil - Na dalnici majak vypiname i dneska a to ze stejneho duvodu. I kdyz 1203 davno nemame...)))
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 16:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: občas mě dnes s...re kolik jsem jako malej zlikvidoval aut, dneska bych za ně byl vděčný.

Ja som na tom podobne. Ako mali sme podostavali od otca kopec anglicakov, zvacsa taketo Matchbox-i.
Vacsina v povodnych krabickach a neobuchane. Krabicky sa postracali/potrhali, vela aut to neprezilo a poslednych par ktore prezili si chranim ako oko v hlave.
Ach vzdy mi je luto, ked si spomeniem na to kolko je ich znicenych. Len cas sa uz neda vratit spat
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6139
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 16:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Á vida, zrovna tohle autíčko mám někde po otci u babči, ovšem bez krabičky.
fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 17:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Peto5220 (3864):
To je zbytečné vypuštět kola - ty auta za to nemůžou. Ale mohli bychom těm pitomcům lámat hnáty.

Ad Šmolko (1397):
Tak teď jsi mě donutil zavzpomínat , čím ti Vietnamci jezdili tenkrát u nás? Jeden měl Zuka - to si pamatuju, protože mi bylo děsně líto, jak ho zrasoval.
Ale ti ostatní? Tak to fakt nevím - i když třeba poč. 90. let v ZR jako v okresním městě byly velké trhy, tak co vím, že ti bohatší už jezdili hodně obytnými Aviemi. Tam se jim vešlo i zboží. A ti chudší, tak ti měli třeba stovku nebo Ladu a přívěs. U nás takhle oni těch 1203 tolik neměli.

Za mého mládí ty plastové Tatry nebyly. Ale měl jsem krásnou metr dlouhou Tatru 111, dřevěnou - ta mi padla za oběť, a pak plechovýho trambuse, taky tak velikýho, ten měl snímací valník a dal se tam místo toho dát jeřáb na kličku. Ale RTS to asi nebyl, ten předek mi připomíná spíš Bussing. Taky není, ale občas se se stejným projedu u kamaráda. Jinak plastových a plechových aut na setrvák mi zbylo dost - naši mě hlídali, abych moc "nerecykloval", tak jich mám hodně dodnes. Matchboxů, Schuco, Corgi, apod. taky, ale skoro všechno bez krabiček - ty pro nás tenkrát moc velkou cenu neměly ...
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6140
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 17:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oranžovou 1203 jsem měl taky a taky velkou zelenou Škodu 120, u které se daly otevřít dveře, kapota i víko kufru. Kde jim je konec...
Na písek byly dvě velká Tatra 815.

Vietnamci si pamatuju ponejprv v 1203 a Favoritech pick-up, později se přešlo na starý Transity a Felicie, teď tu aktuelně mají T4 Transportera a Felicii.
fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 17:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já mám jednu sadu autíček po strejdovi a s těma jsem si hrál jako malej, tudíž jsou obouchaný a bez krabiček (Corgi, Schuco, Matchbox). Jako starší jsem pak dostal druhou část od táty. Ten je měl všechny v krabičkách v peřináku. Já sice o nich vedel ale jeho pevná vůle mi je nedala dřív, dnes jsem za to rád. To jsou ,,jen" schuca, ale všechny v krabičkách jako nový. Je jich asi 7. A pak mám všechny angličáky z dob kdy jsem byl malej já. Některé zachovalé, některé mín. Spíš jsem měl taková obdobý kdy jsem je ,,tunil" takže jich mám pár přelakovaných což mě štve. Třeba mám Š135 LR od Matchboxu původně v závodních barvách a já vůl jí přestříkal na stříbrno :D..
každopádně dneska co se tak dívám, tak ty rádoby angličáci stojej za pendrek. Dneska tak akorát dražší modely 1:43, z levnějších pak kultovky. Ale to je do vitrínky. Pro děti na hraní jsou samý obludy.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5644
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 18:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že_by (2583):

Co se rozčiluješ? Vždyť mezi nima je dost místa pro Smarty.
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2011
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2011
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2011
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 18:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmm hmmm apropos kdyby někomu přebývala kompletní karoserie na Škodu 120 LS (ta velká) bez podvozku tak bych měl zájem.Nabízím výměnu za Tatru 148(velkou oranžovou).Jinak u mě na skříni parkují škoda 105, 2xškoda 1203, erko, Liazka, Tatra 613 a traktor(poslední 4 na bowden), na repráku ŠD 11(s RC ovládáním) a Škoda 120LS na RC ovládání.A jelikož mi přebývá podvozek tak sháním tu karoserii.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4566
Registrován: 7-2003

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 18:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

George : POdivam se, nekde mam 3 kusy S120 :-) Ale tatru nechcu , ty mam 2 jednu dokonce s modrou kabinou :-)
Koupím otáčkoměr, pořádám soutěž ve vytáčení kindermafie.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 18:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pvvs:to bys byl moc hodný, dík.Zbytek po meilu asi zitra dopol.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 19:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavian:Rákosky začínali s ohromnýma RVHP taškama.Pak přesedlali na Š105 s černou barvou mezi chladičem a nárazníkem + ooohromnej batoh na střeše.Co jsem jednou pozoroval tak celej stánek se vešel do 105, neuvěřitelný.Pak měli 1203 a pak už to frčelo favority, formany pak jakýkoli bílý dodávky a teď už je člověk na silnici ani nepozná co přešli na kamenný obchody.
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 19:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna provozni naprosto shnila felda s pravostrannym rizenim.
O tom, ze by s ni snad ve Zdibech u Prahy jezdil anglan silne pochybuju. Spis jde o levotu - auto pritazeny zpatky za par stovek na dily i se znackama /v GB se myslim neodevzdavaj/ a tady provozovany dokud se ucho neutrhne :-)



Myslim, ze Mauricio sbira ruzny atypicky napisy ze skodovek. Onehda jsem mu sem daval origo napis z Feldy "1.6 SLX", ted tu mam jeden napis z exportni verze "SUPER i"

Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6072
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 19:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ted tu mam jeden napis z exportni verze "SUPER i"
Krása, díky :-)
Soooc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 19:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S215sl: Ono to vcelku hrave muze mit anglicke origo papiry, pojistis to na VIN a nikdo ti u nas nemuze nic rict
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1812
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 21:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se tu vzpomínalo na sanitní 1203, několik stařenek na odpočinku...

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2503
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 22:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky jednu přidám:


RegioMap trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 22:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad George (852):
No, na ty Favority pickupy jsem zapomněl, ale jak jsem psal, 1203 u nás moc neměli. Pak se sem hodně začaly vozit různý otřískaný Ducata a Peugeoty, to byly takový čoudící hrobky - a tím si polepšili. Ale ať si dopřejou, doma měli akorát bůvoly ...
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...