K-report
 

Archiv diskuse Trať Tišnov - Žďár nad Sázavou do 27. 05. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Trať Tišnov - Žďár nad Sázavou » Archiv diskuse Trať Tišnov - Žďár nad Sázavou do 27. 05. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Čtvrtek, 02. května 2013 - 19:51:55    Odkaz na tento příspěvek  

Belinea: 30. dubna v úterý jste tady byl iritován, že místo oprav přejezdů ... a tak dále... Protože jsem vás považoval za slušňáka, neodepsal jsem jízlivě, že KCOD, které akci připravilo, přejezdy neopravuje a ani nezaučuje fíry a neopravuje turnusy.

Překvapil jste mě, že demagogicky tvrdíte co nemám rád pěkných pár let, ačkoliv jsme spolu nikdy osobně nemluvili, takže jste se tímto jen přiznal, že stavíte jen na pomluvách.

Bylo by dobré vzpomenout si, jak jste několikrát kritizoval SŽDC za modernizační práce na úseku Žďár - Nové Město a nikoho zde nenapadlo vám podsouvat, že nemáte rád tato dvě města a úsek trati, který je spojuje, anebo že nemáte rád lidi používající bílou hůl. Připomenu jen to poslední - přejezd u zastávky (vadily vám dva blikače na straně nástupiště) a závory u nemocnice (vadily vám 4 břevna, které jsou tam kvůli bezpečnosti chodců včetně těch se sníženou schopností pohybu a orientace, protože musí mít "zahrádku" z obou stran). Nikdo neřekl ani nic proti tomu, že jste část těchto zařízení chtěl přesouvat do jiné části tratě 251.

Nevím proč vám vadí vyslovení názoru, že se někdo chlubí tím, co v regionu nemá. Je po prostě podvod, zejména když cestující musí vystoupit dokonce ve stanici v jiném kraji (Nedvědici) - rozdíl skoro půl hodiny jízdy. Ano, otázka zdvojení 841 na koncových úsecích je důležitá. Chápu, že ne pro strojvedoucí. Nízká kultura cestování (sardinkování) vyhání z vlaku cestující a pokud budou lidé muset na koncových úsecích stát, jako mezi Jihlavou a Brodem - viz. vlákno "železnice na Vysočině", je to špatně, protože ti lidé budou hledat jiný dopravní prostředek. A pokud to nevíte, pokles přepravy znamená rušení spojů a z toho plynoucí propouštění nadbytečných provozních pracovníků - i strojvedoucích! Proto se divím, že právě tohle mi vyčítáte.

Štádlery do Tišnova mohou klidně jezdit, SŽDC tomu nebrání. Kdo rozšířil fámu, že mohou jen po Bystřici, ví jen on/ona. Naopak dávno tvrdím, že štádler měl co nejdříve nahradit šukafon, který na 251 jezdí. Takže opět čerpáte jen z pomluv a dohadů.

Pokud jde o systém propagace, mám názor jiný, protože dalo by se to udělat jinak a s větší finální výtěžností. Jak, to si nechám pro sebe. A pokud vás tolik tíží, zda mám nebo nemám rád Bystřici, pak vězte, že ta "nad Pernštejnem" je mi úplně ukradená, protože železnice v ČR ani v kraji na její existenci nestojí.
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. května 2013 - 21:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erwin: Nehněvejte se tolik. Nechci zde proflakovat vše, co vím nebo tuším, bo ctím každou osobnost bez rozdílu, ale sám dobře víte, že bychom mohli na toto téma vést diskuzi donekonečna (o zaměstnancích co vám nejsou po vůli, o vaši pestré zaměstnanecké minulosti, o stížnostech atd.). Rád bych se s vámi bavil kolegiálně. Mě jde čistě jen o to, aby zde nebyl nikdo, kdo nepodporuje střední část Tišnovky (a to nejen kvůli tomu, že v tomto úseku bydlím, ale hlavně kvůli tomu, že tato část trati určitě vytížená je, i když nesrovnatelně méně než krajní úseky). Nechápu, proč se tak obouváte do Pernštejna, kraj nekraj, před několika lety byly jen okresy a bylo tisíckrát líp. Tvrdíte, že v regionu Bystřice není Pernštejn - hm, čistě teoreticky není, ale logicky je a vždy bude. Já neřeším region podle čar v katastru, ale podle toho, jak daleko daná věc je nebo není. To je jako kdyby Střešovice neměly v regionu Pražský hrad... Prostě ať si na ten vlak namalují klidně Zelenou horu nebo sněžnej skútr na Harusáku, hlavně že se inovuje a někdo snaží a je ochoten to zaplatit. Zkrátka ať je tam cokoliv z trati 251.
Dodnes si stojím za tím, že blikače v NMnMz a závory se svislým čímsi jsou jen finanční přítěž a zbytečnost, nikdy tam nic nebylo a teď je tam toho přehnaně...ale co už, na to jsou normy, viz. protihlukové stěny pro zajíce a srnky mezi lesy...
Bystřice sice Tišnovku nespasí, ale zcela stejně ji nespasí ani NMnM ani Nedvědice, ani žádné KCOD... Co si nahoře umanou, se holt stane, tak jako o tom hovoří tento článek:
http://marektomek.blog.idnes.cz/c/323565/Ceske-drahy-nici-lokalky -i-sebe-s-pomoci-Ceske-televize.html
Jen dodám, že obsah článku z odkazu výše je mi již mnoho let znám - pokud si myslíte, že nevím, jak to chodí když se cíleně redukuje.
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2736
Registrován: 7-2007

Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 17:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cituji ze článku " Dále jsme se v ČT dozvěděli, že lokální vlaky prý využívá nejméně lidí a jsou prý nejvíc prodělečné. Není třeba vysvětlovat jak, proč a v čem, to přece každý ví a nediskutuje se o tom. Co je ale prodělečnější, z 1/4 naplněný 20-tunový motoráček mimo špičku na lokálce nebo z 1/10 naplněný 200-tunový osobní vlak mimo špičku na hlavní trati? Kde takový vlak blokuje více nákladní dopravy - na koridoru nebo na lokálce zkoušené systematickou likvidací nákladní dopravy v jedno- nebo několikavozových zásilkách, kde byl systém dávno zničen a nyní se jen likvidují zbytky? Co dále podporuje tento nesmysl o ztrátovosti lokálek? Jsou to "memorandové" počty, podle kterých 1 km vlaku bez ohledu na jeho velikost stojí kolem 100 Kč/km. Zákony fyziky a chemie i selský rozum zde musí ustoupit virtuální realitě (viz 5. a 6. odstavec odkazu). Pokud tuto realitu v rámci "debilizace společnosti" přijmeme za svou, můžeme pokračovat v dedukcích např. takto: Zrušíme malé vlaky na lokálkách, místo nich objednáme stejný počet vlakokilometrů na hlavních tratích v podobě velkých souprav a ono to bude stát pořád stejně. Kdo nevěří, ať tam běží! Viz začátek části 3/3 v tomto odkazu. Nevadí, memorandum-nememorandum, ČD už vystrkují růžky a chtějí hradit více za to, že nasadily "moderní vozidla". Nejsou tedy tato vozidla novější a efektivnější na provoz, než ty "hrozné staré vlaky"? Kde je chyba?"

Mohl by mi někdo vysvětlit jak mohou ČD za to ,že trať nemá vyšší propustnost jen díky tomu ,že kraj si objedná dopravu?.

Belinea: Aha, tak jen protože tam žádnej slepec nevzlezl pod vlak, či tam nevjelo auto tak ten přejezd necháme starý?
Divná úvaha. Ač teda zrovna JOPKY nepreferuji.(z důvodu nižšího počtu lidí co se týče údržby a výkyvu počasí)
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Pátek, 03. května 2013 - 21:25:45    Odkaz na tento příspěvek  

Belinea: Na základě vaší druhé věty jsem pochopil, že nemá cenu diskutovat s člověkem, kterému vadí, že „nekamarádím“ se zaměstnanci, kteří svými činy škodí železnici, odhánějí z ní cestující a vymýšlejí nejrůznější zhovadilosti, které ve svém důsledku stahují železnici ke dnu. Takovíto lidé si nezaslouží úctu, právě naopak - cestující si zaplatili plné jízdné a mají právo na plnění služby za které platí nemalé peníze. Jenže někteří železničáři toto pochopí zřejmě až tehdy, kdy se zruší režijní jízdné a i oni budou hradit jízdné v plné výši. A pokud cestující nedostává za své peníze adekvátní služby, pak to svědčí o nedostatečné kontrolní činnosti nebo jejím totálním selhání.

O moji zaměstnaneckou minulost se nestarejte. U jednoho zaměstnavatele jsem byl 26 let a vypracoval jsem se vlastní pílí ze základní dělnické pozice až úplně nahoru a za to se rozhodně nestydím! Přitom jsem musel projít mnoha funkcemi, stejně jako mnozí ostatní. Nyní jsem teprve ve druhém zaměstnání. Až dosáhnete podobného pracovního výsledku, přijdu k vlaku na vaši počest s transparentem.

Tzv. „nepodporování“ středního úseku Tišnovky je virtuální hovadina. Kolik lidí jezdí, taková podpora. Takto je to řízeno z centra a je to správně – a je tomu tak na všech tratích a mezistaničních úsecích. Škoda, že vám informátoři zapomněli sdělit jak se celá desetiletí „nepodporují“ krajní úseky tratě z důvodu vytváření jakési falešné rovnosti – ovšem počty cestujících a nakládka se přitom nezohledňují.

K pojízdnému cirkusu nemám co dodat, stojím za svým názorem, stejně i v případě regionální spádovosti hradu Pernštejna.

Bohužel s nepřekonatelnou závistí investic (v souvislosti s MS v biatlonu) na trati Žďár – Nové Město nikdo nic neudělá. Budete se muset s tím nějak vyrovnat.

Já osobně žádné informace o vás zjišťovat nebudu, bylo by to pod moji úroveň. Pouze se budu muset vyrovnat s tím, že jsem vás považoval za slušného člověka, který má zájem o železnici a podporuje lidi, kteří pro ni řádně pracují (tedy ty, na které si kvůli jejich profesionalitě nikdo nemůže stěžovat a jichž si já vážím) a který nehodnotí lidi, které nezná, pouze na základě špinavých pomluv lemplů a nefachčenků, ke kterým jste se takto dobrovolně přiřadil, protože jejich špinavé pomluvy jsou pro vaše osobní postoje rozhodující. Je to ale vaše rozhodnutí a mě nezbývá nic jiného než ho plně respektovat.
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3658
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 08:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na Sp 1636 / 1637 "Pernštejn" kundál 750.710 s celozelenou čtyřvozovou soupravou.
martinvesely86
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.226.127
Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 20:55:13    Odkaz na tento příspěvek  

Co je to za individua ten Erwin? :D
AntiKušňa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.169.229
Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 22:57:43    Odkaz na tento příspěvek  

martinvesely86: Člověk, který neudělal psychotesty, aby se z výhybkáře (když ještě pracoval v Bystřici) stal výpravčím a tak si tu své ego zřejmě léčí a píše stížnosti na zaměstnance, o kterých píše, jací to jsou "sabotéři" železnice ač sám se uráží, že ho někdo osočuje z pomluv či doslechů, ikdyž on sám to píše o lidech, které pomlouvá na základě svých komplexů. A to už ani nemluvě o tom, že píše stížnosti na to, jak výpravčí ve stanicích organizují dopravu (předpis jasně říká, že vedoucím pracovníkem ve stanici je výpravčí) a ne nějaký exzaměstnanec ČD s nevyléčený komplexem.
šílenec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.248.248.133
Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 10:15:44    Odkaz na tento příspěvek  

Jak se tu psalo o Stadlerech: Kdyby jezdilo na trati nějaké menší vozidlo jako třeba Stadler, tak by se dalo jezdit v celé trase tím vozidlem v int. 1h ve špičce a k tomu mít v těch zatíženějších úsecích posily do půlhodiny.
Na jednu stranu je to více km, ale zase na druhou stranu by se zbytečně netahalo velké vozidlo středním úsekem a zároveň by všichni jeli přímo (odstranění současných přestupů v NMNM a Nedvědici u některých špičkových spojů).
Dnes to je 3* Regionova trio+1*810, takhle by to bylo 6*Stadler.
Tak a teď se na mě vrhněte

P.S.: Pro Vysočinu by to nemusel být nárůst financí , kdyby se částečně omezily busy Žďár-NMNM.
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3661
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 10:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S dovolením naruším tuto plodnou diskuzi.

Dnes na Sp 1636 / 1637 "Pernštejn" opět kundál 750.710 s celozelenou čtyřvozovou soupravou.
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 13:03:39    Odkaz na tento příspěvek  

martinvesely86: Ten člověk jako výpravčí pracoval, udělal psychotesty nejen na výpravčího, ale následně i na strojvedoucího. Má kulatá razítka ministerstva dopravy na motorové lokomotivy i na elektrické, včetně loko II. generace, včetně státních zákonitých zkoušek.
Nenávist těch, kteří byli potrestáni za to že svými činy vyháněli nebo dosud vyhánějí lidi z vlaků je, jak je vidět, velká. I z toho bych si, velebnosti, prd dělala, hlavně, že je aspoň trochu donutili v tom přibrzdit.
Výpravčí, kteří organizují dopravu tak, že narušují GVD, nechávají stát vlak u vjezdového návěstidla když ve stanici není ani kolo, nepouští rozhlas (na zastávce dokonce ani v době konání MS v biatlonu), neočekávají příjezd vlaku na stanoveném místě, tolerují dlouhodobé pobyty osob v dopravní kanceláři, kteří tam nemají co dělat, aby jen sbírali traťové drby, při výluce neprovádějí kontrolu volnosti vlakové cesty (výsledkem je nehodová událost a odřeknutí dvou vlaků), neumí při prodeji jízdenky poradit cestujícímu že existuje možnost potřičné slevy, nechávají stát vlaky u vjezdového návěstidla dálkově řízené stanice Veselíčko, když v následujícím mezistaničním úseku není žádný vlak, nesmyslně zpožďovali vlaky aby lidem ujížděli přípoje, hlásí cestujícím vlaky na jiné koleji než vlak ve skutečnosti stojí, atd. - to jsou vskutku ti nejlepší vedoucí pracovníci ve stanici. A to po takovémto ukázkovém výkonu práce si ještě stěžují pomlouvají a urážejí druhé, namísto toho, aby se zamysleli nad tím, že už i pro mnoho neželezničářů jsou spíše pro srandu.
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 13:12:56    Odkaz na tento příspěvek  

šílenec: Běžte raději rychle od toho, neb na trati je Bystřice, abyste nebyl nařčen, že nemáte rád Bystřici, když chcete posilovat jen na zatíženějších úsecích a ve středním úseku tratě chcete jezdit s menším vozidlem. Tam se musí hlavně nekvalitní prací a obstrukcemi likvidovat právě úsek Žďár - Nové Město. Radím vám dobře - nechte to být, jinak se na vás vrhnou jako sršni - viz. předcházející příspěvky.
martinvesely86
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.237.6
Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 19:33:38    Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se, že jsem Vás nazval individuem. Máte pravdu, alespoň z velké části. Při pobytu vlaku ve stanici, a to především v Novém Městě skutečně vlakové čety vykecávají v dopravní kanceláři a někteří dokonce i v osobní pokladně. Dalším velkým problémem je vysedávání na stanovišti u strojvedoucího, to jak před odjezdem, tak i během jízdy. Nikdo se tak nevěnuje cestujícím a dochází k únikům tržeb.
Osobně jsem několikrát na takové chování upozorňoval oddělení stížností ČD, ale výsledek byl pouze krátkodobý...
AntiKušňa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.169.229
Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 22:32:39    Odkaz na tento příspěvek  

Erwin: Poslyšte, jakým právem si vy dovolujete mluvit do práce výpravčích? Znovu opakuji - vedoucím směny ve stanici je VÝPRAVČÍ a ne žádný cestující s IN100. To, jak ve stanici výpravčí bere vlak na jakou kolej je dáno aktuální provozní situací. Co vy víte, jaký je třeba problém se zabezpečovacím zařízením? Hrdě tu hlásíte, jak výpravčí záměrně zpožďují vlaky, aby cestující nestíhali přípoje? Že to byl jen nepovedený žert ?
Doufám že ano, jinak jste opravdu zralý na nějaké to léčení. Větší zhovadilost na konci dne jsem snad ještě nikdy nečetl.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 13:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AntiKušňa: Nerozčilujte se, tohle může napsat jedinec, který toto vše vnímá pouze za okýnkem vozu. V životě nepřičichl blíže k provozu. Jinak by takový bláboliny nemohl napsat.
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 17:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hustý - od nějakých blikačů v jednosměrce jsme se raketovým tempem propracovali až k životopisům a ambicím pár jedinců. Možná bych navrhl pozvolna ukončit a změnit tuto rozjetou diskuzi, bo stejně máme každý svou hlavu a svůj pohled na věc. Ovšem pokud tu někdo osobně říká, že několikrát psal stížnosti (a hrál si na machýrka a mistra světa), poté přes prsty sleduje kdy se jde vlakoš za fírem poradit nebo napít, pak je to nechutně jeblej grázl, páč si uvědomuje, že v anonymitě je síla (každou stížnost jsou operátoři povinni prověřit a cestující má vždycky pravdu). Vysedávat vpředu sice nemají, ale nezapomeňte, 4 oči vidí více než 2 a i ti fírové jsou jen lidi a mnoho z nich je rádo, když jsou denně v práci od rána do noci, že občas přeruší dlouhé hodiny mlčení a povídání si s budíky v pultu za nějaký "mimopracovní" rozhovor s kolegou...

Ale toto zakomplexovaným jedincům a některým káčkařům ne a ne dojít...

Závěr? Davidismus tu vzkvétá enormní rychlostí
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 2-2013

Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 17:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se zklidníme pánové,přestaňme se do sebe vzájemně navážet a vraťme se raději na trať 251.
Přece nechceme,aby to tu vypadalo jako ve vláknu RJ,račte tam nakouknout,skutečně chuťovka....

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
mjb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.79.38
Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 22:14:41    Odkaz na tento příspěvek  

odbočka od tématu:
zdá se, že bylo trochu pravdy na loňském sýčkování při redukci kolejiště v Novém Městě. Včera večer probíhala nakládka dřeva u zcela zaplněné rampy, vozy stály i na kusé koleji u "pohledeckého" přejezdu. Volno bylo jenom v US. Opravdu se nemůžu zbavit dojmu, že v Novém Městě se (občas, ne trvale) nakládá dost a loňská redukce nemá zrovna tak úplně opodstatnění.
mjb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.79.38
Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 22:18:43    Odkaz na tento příspěvek  

A pro pobavení ještě musím připojit úvod k článku o dopravním termínálu v NM z Newsletteru Regionální rady Jihovýchod č. 1/2013:

V Novém Městě na Moravě byly v minulosti autobusové a vlakové nádraží vzdáleny asi jeden kilometr od sebe. Přestup z vlaku na autobus byl pro cestující zbytečně komplikovaný. Díky projektu podpořenému dotací z ROP Jihovýchod v předpokládané výši 22 milionů korun byl vybudován dopravní terminál, který usnadní lidem z Novoměstska cestování.

Schválně - o kolik se touto akcí k sobě nádraží přiblížila?
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 08. května 2013 - 09:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sp Pernštejn celozelená souprava v čele se 750.712
šílenec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.248.248.133
Odesláno Středa, 08. května 2013 - 19:17:12    Odkaz na tento příspěvek  

Erwin: Asi máte pravdu, raději nikdo nereagoval
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Středa, 08. května 2013 - 20:55:14    Odkaz na tento příspěvek  

novotny: Já jsem naštěstí úplně klidný, na rozdíl od toho agresívního nerva, který tady cosi žvaní o tom, že chci ovlivňovat na jakou kolej má výpravčí vlaky brát. Asi neumí číst, protože kdyby to uměl, pak by viděl, že se jedná o to, aby ten "vedoucí" cestujícím ráčil nahlásit správně kolej na které ten vlak ve skutečnosti stojí. Při dvou dopravních kolejích by se to snad mohlo i povést. Navíc nic hrdě tady o záměrně zpozďovaných vlacích nehlásím, jen konstatuji to, co se v té stanici skutečně dělo a jaký to mělo následek pro cestující ve stanici uzlové. Každopádně touto cestou znovu děkuji pracovníkům GŘ ČD Praha, že tuto věc vyřešili a postarali se o to, aby lidem vlaky neujížděly, takže nepovedený žert to rozhodně nebyl. A že to byla zhovadilost? ANO - plně s tím arogantním křiklounem souhlasím - takovou zhovadilost normální jedinec nejen "nevymyslí", ale ani ji nevnucuje svým spolupracovníkům.

Všiml jste si, jak Belinea označil pana "martinvesely86", - že je to "nechutně jeblej grázl" a zakomplexovaný jedinec? To je podobná úroveň jednání jako u toho agresivního nerva. Když to posunu do absurdity, pak podle tohoto myšlenkového pochodu jsou grázlové kontrolní orgány, které najdou třeba tu samou závadu a provinilce na ni upozorní nebo ho ometou. Zřejmě inspirace z vlákna RJ, ale tam já naštěstí nemám potřebu (ani čas) se tam dívat. A kyž se tak tady napadá osoba Davida, docela rád bych tady shlédl zase nějaké to video s železniční tématikou.

mjb: Řekl bych, že se přiblížila o ten cca 1 kilometr, protože staré autonádr bude redukováno na honosnější zastávku. Místní radní ale dosud v tom údajně úplně jasno zatím nemají. Dnes vozy stály u rampy, u "pohledeckého přejezdu", na US i na vlečce - alespoň něco pozitivního.
perník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 08. května 2013 - 21:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden se ohání Tomkem, druhej Davidem. Kam to ten svět spěje
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3662
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 11. května 2013 - 08:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, že vás to baví...

Dnes na Sp 1636 / 1637 "Pernštejn" blesková 754.049 se strakatou čtyřvozovou soupravou.
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 11. května 2013 - 09:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepík: Na to jak je hnusně je to docela plný
Červená mašina a pak na přeskáčku modrý zelený modrý zelený bymáč:D A ten poslední pěkně obutý...
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 11. května 2013 - 19:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ŽST BnP při SPP 2009:

Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3665
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 09:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na Sp 1636 / 1637 "Pernštejn" 754.009 opět se strakatou čtyřvozovou soupravou.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3701
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 16:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Potvrzuji výskyt 754.009 na Pernštejnovi:

A k tomu v jeho závěsu Trio 814.230+014.015+814.229 od Os 14912, které se z Nového Města na Moravě vrací jako Os 14972 do Žďáru (pak jako Os 14921 ze Žďáru do Tišnova).
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 22:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já taky přidám jednu fotku dokonalé mašinky, která umí perfektně držet rychlost v režimu ARR

I.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.19.72
Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 08:52:30    Odkaz na tento příspěvek  

Mn dnes modrá 731.042.
Haribo7
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 1-2011

Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 14:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jste postřehly, tak minimálně už týden nejezdí na Maňasu hytlák.. už se začíná asi šetřit všude..

Vlaky_Haribo videa
hytlák123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 17:34:34    Odkaz na tento příspěvek  

A k čemu tam je????? 1-2 posunovači můžou být v klidu na mašině. Je to naprosto zbytečné.
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3668
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 19:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haribo7 : Pokud jste postřehly

Děvčata, postřehly jste někdy vůbec šoupák na tišnovce ?
Češtinář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.146.2
Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 21:54:33    Odkaz na tento příspěvek  

Pepíku, to nebyl dobrý příklad, neb správně česky je:
Děvčata postřehla jste atd...
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3671
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 21:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Češtinář : Svatá pravda
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3704
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 14. května 2013 - 18:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes lachtan 714.221 na obratu Os 14916/14925. Tentokrát jsem s sebou bohužel neměl foťák, takže fotkou nemohu sloužit.
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 15. května 2013 - 18:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_kraťas : Přidám jednu řepkovou (mrcha slunko zalezlo) ze včerejška a tři dokumentační z lachtaního nocování v Nedvědici.


Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 15. května 2013 - 18:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Mn do Rožné cestou zpět u Štěpánovic:

Haribo7
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 15. května 2013 - 21:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a 731 003 se dnes protáhla v Kuřimi. Najela na ty prázdné autovozy, zajela na vlečku s celou soupravou ze čtvrté koleje a pak to roztáhla na šestou tak, aby si lidé nezkracovali cestu přes koleje a tím pádem se z toho stala atrakce a začali to využívat jako prolézačku

Vlaky_Haribo videa
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. května 2013 - 16:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haribo7: Mimochodem, v tomto článku (jeho druhá část)
http://www.fscr.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=378& Itemid=1
se lze dočíst něco k tématu: nevození hytláku na manipulácích... Upozorňuji, že je to až směšné...
X-Host
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 7-2009
Odesláno Pátek, 17. května 2013 - 07:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haribo7: kdyby tam postavili dokončení podchodu, tak tam posléze mohou strčit nějakou PHS (klidně průhlednou) a mají po přecházení kolejištěm...

Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 2-2013

Odesláno Pátek, 17. května 2013 - 10:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

X-Host- Otázka protažení kuřimského podchodu durch je na přetřesu již několik let,celkem vážně se o tom uvažovalo,nevím v jakém je to teď stádiu,je možné že pokud se na to schrastí škvára tak by se to snad mohlo realizovat....

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
Krokodyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 17. května 2013 - 11:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na Mn do Rožné 750.103 a jeden Haabbillns

Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu
Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali
Najbrt-Welcome in the darkness time
X-Host
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 7-2009
Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 05:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

novotny: škvára bude vždy chybět a/nebo se rozhází za nějaké v praxi blbosti... Dokud tam nerozjede vlak dítě či známého nějakého potentáta, tak se nestane nic...
Stejně jako protažení podchodu v Kr.Pole.
A nebo ty Řečkovice, kde oni bylo to dítě - tam by se ani nemuselo nic kutat pod kolejemi, stačilo by vyvést schodiště na peron z toho podchodu těsně vedle a chodili by tím prakticky všichni, protože by to bylo přímo do nejpoužívanějšího směru (k bus zastávce i k místním firmám a zástavbě)...

Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Ferniii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 6-2011
Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 16:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spěšňák dneska 750.719
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3715
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 19. května 2013 - 15:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ferniii: V neděli také 750.719 na Pernštejnovi.
martinvesely86
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.232.247
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 11:11:51    Odkaz na tento příspěvek  

Dovolte abych se s vámi podělil o včerejší zkušenost v vlaku v 18.40 ze Žďáru do Nového Města. V čase odjezdu nám přišel vlakvedoucí oznámit, že vlak nepojede, že je mašina rozbitá a do Nového Města pojede vlak za hodinu a do Bystřice neví, to se máme optat v pokladně. Následně celý vlak vystoupil a šel zjišťovat co dál. Část lidí do pokladny a část na autobusové nádraží zda nejede nějaký autobus. Část lidí co byli v nádražní hale byla nahnána zpět do vlaku, že vlak již pojede. Po chvíli se zavřeli dveře a vlak s 5 minutami odjel. Nechci ani domýšlet, kolik lidí zůstalo ve Žďáře. Jednoho jsem ještě viděl již pozdě přicházet. Rozhlas celou dobu mlčel, odjezdové tabule se také tvářili že nic. Takže vlakvedoucí šířil nepotvrzenou poplašnou zprávu... ???
Darwa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 8-2010
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 16:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera na Tišnovce 742 158, do Brna dovezla asi 15 vozů, nejvíc dřevo.
Haribo7
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 19:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Darwa: 15? z Kuřimi odjela se 7... 4easy,2x roos a jeden eas. co přibrala cestou v Krpolu?

Vlaky_Haribo videa
I.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.19.91
Odesláno Pátek, 24. května 2013 - 09:00:03    Odkaz na tento příspěvek  

Mn dnes 750.163
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3635
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 24. května 2013 - 15:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martinvesely: To jsem zažil kdysi u EC v České Třebové. Než se podařilo vyhnat všechny lidi, fíra mašinu opravil a jelo se.
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 24. května 2013 - 15:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska se musel žďárskej manipulák otočit 2x:-) Nad ránem jen do Města a o pauze to dopoledne otočil ještě se sedmi vozy do Bystřice

Darwa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 8-2010
Odesláno Pátek, 24. května 2013 - 18:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haribo: bylo tam hodně dřeva a snad nějaký easy k tomu. Souprava to však byla docela (na poměry) slušná. Viděl jsem ji jen z vlaku v 15 h, skládání soupravy jsem bohužel nezachytil.
Je takoej manipulák pravidelností, nebo to byla jen haluz? Jde mně teda hlavně o časovej rozvrh, kdybych to chtěl v Krpolu zvěčnit. Dík.
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 24. května 2013 - 22:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TAK SE TO VESELÍČKO PŘECI JEN DOČKALO!!! Křižování manipuláku a regíny!!!
Jo a na 14974 jel polepenej štrůdl 009 Chotěboř na závěsu s naší 810.449-9

850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 2-2012

Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 00:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Belinea: Číslo 742 s ukradeným číslem by nebyl, please?

ŽELEZNIČNÍ VIDEA - Videokanál o železnici
850.021, 850.015, 850.030, 742.047, 742.014, 749.051, 749.252
I.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.45.4
Odesláno Sobota, 25. května 2013 - 18:56:14    Odkaz na tento příspěvek  

Sp dnes nějaké najbrt brejle vzor "řez vanou".
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3683
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 07:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

850.015 : Číslo 742 s ukradeným číslem by nebyl, please?

742.329

I. : Sp dnes nějaké najbrt brejle vzor "řez vanou".

750.711
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 27. května 2013 - 00:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepík: Díky za doplnění, nebyl jsem teď na internetu. A teď HORKÁ hnusota stará několik desítek hodin!!!
Nějaký pochybný, typuji amatérský šotoušek sběratel ODCIZIL někdy během pátku nebo soboty z nádraží v Rozsochách tabulky na WC "MUŽI/ŽENY". Stejně tak i kovovou výplň z původních dřevěných dvěří!!! Budu mít samozřejmě tendenci postupně vše navrátit do původního stavu, ale chvíli to potrvá.

JEN BYCH RÁD ZMÍNIL, ŽE VYHLAŠUJI PÁTRÁNÍ PO NEZNÁMÉ OSOBĚ, KTERÁ TYTO RELIKVIÉ ODCIZILA - TEN, KDO MI SDĚLÍ INFORMACE VEDOUCÍ K OZNAČENÍ A DOPADENÍ OSOBY ZA TENTO ČIN ZODPOVĚDNÉ, OSOBNĚ VYPLATÍM ČÁSTKU 1000KČ, DOUFÁM, ŽE SE NĚKDO NAJDE, KDO TO PRÁSKNE, PROTOŽE NEVĚŘÍM TOMU, ŽE BY TYTO KOUSKY SKONČILY MIMO OČÍ LIDÍ NEBO FANDŮ. NEBOJTE SE PODAT BLIŽŠÍ INFORMACE O TOMTO HAJZLOVI.

SOUČASNÝ STAV:


(Příspěvek byl editován uživatelem belinea.)
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 27. května 2013 - 01:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 2-2013

Odesláno Pondělí, 27. května 2013 - 09:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ony už se nekradou jen cedule z lokomotiv,už se očesávají i historické budovy? By chtělo toho hajzla lapnout a řádně si ho podat.
Akorát mi tam nepasuje ta kovová výplň těch dveří. Co by s tím nějaký přiblblý amatérský šotoušek dělal,tohle bych spíš šacoval na zloděje kovů.
Ať je to tak nebo tak,každopádně je to podělaná zlodějská pakáž s kterou by bylo záhodno učinit krátký a rychlý proces....

Pirát

XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost.
Maňasek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.19.71.110
Odesláno Pondělí, 27. května 2013 - 10:11:45    Odkaz na tento příspěvek  

Dneska Mn 731 039 s rajkou a uhlákem