K-report
 

Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 24. 07. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě v západních Čechách » Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 24. 07. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9919
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 21. července 2014 - 18:48:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

814:
Vždyť je to v Plzni elitní řada! Čekal bych po nedávné debatě o 363 též znalost WTB.
Když nikdo neřekne, kde je problém tedy vyjma toho, že se opakovaně zapomínají obsluhovat dveře. Každopádně jinde takové potíže nejsou. Pak těžko psát poznatky, že...

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
814914
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 21. července 2014 - 19:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 750 371:
Ty toho o té Plzni nějak moc víš! Nějak mi není známo, že by syslové a syslice byli v Plzni elitní řadou. A kde je psáno. že když mám znalost 362/363, že mám oficiální znalost řady 961. Nejezdím na nich, jezdím v jiné TS. Až je budu potřebovat (nebo zaměstnavatel usoudí, že je potřebuji), tak si udělám zácvik a zkoušky. Mně zatím stačí oficiální znalost 42 řad HV. Co mě štve, jsou tvoje kecy, jak je v Plzni všechno špatně. Na přímou otázku z tebe vypadnou další kydy.
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.160.217
Odesláno Pondělí, 21. července 2014 - 19:35:21    Odkaz na tento příspěvek  

814914: tomu se říká SuDetský lomcovák. Čím míň toho vím, tím víc lomcuji klecovým lůžkem, až se úplně zesměšním, ale to nevadí a lomcuji dál a silněji.
Nepřekvapuje mě to...Stínový řiditel SOKL Podmokly sice neví příčinu neschopností esosyslic, ale ví že se s tím v Plzni (pardon, Plni, on ani neví jak se název města píše), špatně jezdí...jemu to nikdy nezdechlo, on je letadlo a všichni okolo jsou neschopné nuly, zralé na vrácení řidičáků.


Posláno z mobilu.
WTB + sysly
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.221
Odesláno Pondělí, 21. července 2014 - 19:43:39    Odkaz na tento příspěvek  

Co nám k syslům řeknou pánové z plzeňských strojvůdců, ti by snad měli vědět víc o neschopnostech syslů a 363 WTB? [uhoh]
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9920
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 21. července 2014 - 19:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jak mám odpovědět,když se naopak ptám(e) kde je u WTB problém?!
Co je v Plz lepšího než pcEso? Stará 363 nebo 242? To snad néé.
Každopádně něco špatně je,když každou chvilku WTB nedojede, a nebo když shoří 2 čtverky za týden. Jestli ti to přijde normální,pak fakt nemám slov.

749243: holt závist,někdo umí a někdo jen blbě kecá,pak se vzteká, že vlak opět nejedéé. Nejen mně, ale ani v ČT nebo v Brně to nechcípe jako vám.

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9921
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 21. července 2014 - 19:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749243: tuhle jsem v panterech četl tvůj výklad na téma proč panter nemá mazání nákolků. A prosím pěkně, na to jsi přišel jak?

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2067
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 09:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

POVED radí, pátrá, informuje:

http://www.poved.cz/aktuality/aktualni-stav-pripravy-jizdniho-rad u-2014-15.aspx

K trati 183 bych doplnil, že oproti předchozímu návrhu končí R774 v Klatovech a dále je přípoj Os 7550, tak jak je tomu i dnes.

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2014
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 15:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak ta situace kolem nového GVD na 170tce se výrazně zlepšila, stačilo udělat na Poved bububu a je vidět, že to jde ten grafikon vymyslet i jinak než ten původní návrh, který byl o ničem.
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 16:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty vole tady to po pár dnech číst, to je na pozvracení. Nechtěli byste vy dva hoši už třeba dospět, občas někam zasunout klabana a neprudit tady pořád? Brejlovec nebo bára, to je jedno, ty vaše výplody občas, to je katastrofa. Pište si to v mejlech, nebo si založte vlastní diskuzi pod názvem lomcováky, hadi a klecová lůžka a tam si to opakujte do omrzení, tyhle idiotský kecy. Vždyť už jsem v podstatě kvůli těmhle vašim neustálým a po dlouhé ROKY stejně vypadajícím přestřelkám skoro nikdo normální nepíše!

Abych zase úplně jen neprudil, pokusím se trochu odpovědět na otázku červenobleskatého vraku. Co je v Plzni lepší než pcEso? Ano, staré eso a nebo plecháč, pro mě tedy rozhodně a nejsem sám. Skutečně to, že stanoviště je zařízeno v aktuálním duchu „čím víc displejů, tím víc adidas” mně nepřijde nutně jako známka vyspělosti, když zároveň musím lovit tlačítko OL2 někde vpravo u okna, místo aby bylo po ruce jako v případě těch dvou starších řad. Na syslu je pro jistotu někde na displeji, takže místo abych brzdil automaticky a takříkajíc poslepu, musím zírat 3-4s někam do displeje místo abych čuměl před sebe když brzdím do stanice nebo zastávky. Drobnost? Možná, ale o lecčems vypovídající. Tohle prostě pro mě NENÍ pokrok, ale krok zpět, fíra má co nejvíc koukat dopředu a ne řešit obsluhu loko způsobem složitějším než před 30ti lety. Takových věcí je tam víc, možná to někomu vyhovuje, mně tedy ne. I když, ano, svezení je s tím pěkný. Ale to i s klasickým esem. Co se týče závad, to je pořád dokola a v drtivé většině případů jsou to nějaké softwarové chyby, které jako fíra nemáš šanci vyřešit. Přejdeš na druhé stanoviště, zapneš řízení a nejde zvednout sběrač. Vypneš/zapneš řízení a už to třeba jde. A nebo taky ne a jde to až napotřetí. Mám z toho mít radost? Ne, to člověka bohapustě sere. Taky je tu jedno nebo dvě wtb esa, kterým se za současných teplot regulérně přehřívá elektronika, takže vykysnou a když pro ně za hodinu přijede náhradní stroj, už by zase klidně jezdily, neboť prostě a jednoduše vychladly (to se mně stalo osobně). Opět - může za to fíra, jak tady nevím už kdo naznačoval? To se asi shodneme, že ne. Můžu ti sem taky zkopírovat, co se mi s wtb esem stalo v zimě, jestli si chceš počíst, to jsem se rozohnil už tehdy taky zde a vyplodil níže uvedené, když tu někdo naznačoval, že je to rukama. Třeba mi řekneš, co jsem udělal špatně.

Eso 069 jsem bral v depu, že prý rychle do stanice na 7815 a jet naproti kolegovi co veze 7818, někde se cestou vystřídáme. Bežné úkony nutné k oživení, ZBHV atd. V depu vyjedu za výměnu, přejdu, zapnu řízení a - sběrač nereaguje na povel zvednutí. Normálka, to některé parsovky dělají, píšeme to, ale nic se neděje. Vypnout/zapnout řízení a už to běhá. Ve stanici teprve tahají soupravu z kopřiv, ačkoliv je 5 minut do odjezdu; odjíždíme při vší snaze s +7. Až na Doubravku vše funguje normálně, jedu na ARR, pohoda. Při rozjedzdu doubravky na obrazovce vyskočí nejdříve „napětí unipulsu mimo meze” a za chvilku „20P - dieference trakčních obvodů” a „porucha mazání kompresoru 1” - současně účinkuje HV. Rychlost asi 43 km/h. Říkám si, dobrý, asi klouzla, vymačkávám poruchu, nahazuji HV a snižuji poměrný tah ARR na 40% ... klidná jízda trvá asi 10s, následuje to samé. Kvitování poruchy, rozjezd, a znova. Rychlost asi 56km/h a pochopitelně, člověk už přemýšlí zda volat dispečera, kam se tak asi dokutálím, z úst létají sprosté tělní otvory, nic příjemného. Říkám si - ARR je 50% problémů, vypínám ji a jedu na ruku. Opatrně najíždím do tahu a hele - stroj drží, jede. Dobrý, cigárko. V Chrástu se máme střídat s protijedoucím kolegou. Opakovač ukazuje na předvěsti výstrahu, shazuji výkon, volá výpravčí - není moc rozumět, vysílačka chrčí, chytám každé druhé slovo (z.s..av..e ..ře. dop..ou u př..ch..u..), současně do toho - ve výběhu! - opět účinkuje HV, poruchy se na obrazovce odrolují dolů, nestíhám zjistit co vlastně buchnutí způsobilo a ani to zjišťovat nehodlám, protože už jedu ke vjezdu a začínám radši brzdit. Nahodím loko, Chrást už bere, stavím před přechodem, jak jsem vytušil, že bylo žádáno. Střídáme se, říkám kolegovi v té rychlosti, co stroj zhruba dělal, ať jede radši na ruku. Dále zprostředkovaně od něj, co mně řekl poté sám - opakované výpadky HV už na zhlaví v Chrástu při odjezdu, jízda přískoky do Ejpovic. Tam se k již výše popsaným závadám navíc ještě začly psát závady jako porucha pomocných pohonů, porucha mazání obou kompresorů, porucha RIO členu ovládacího pultu (to nevím, jestli jsem popsal dobře) a další jalové nesmysly. Co zbývá? Shodit/nahodit baterky, konzultace po telefonu s KV. Ten po vyslechnutí závad řekl jasně - neschopen, s tím nelze zkrátka nic dělat, závada v elektronice.

Tak nevím, je to rukama? Člověk se snaží na trati dělat co může, ale někdy se nedá dělat nic. Syslový eso není Hektor, kde když se nedaří start, jdu na géčka, tlakáč oleje a nebo podobně. Pak skutečně není příjemné číst, když tady někdo hlásá jasné soudy. Kdyby to mělo být rukama, pak bychom s tím druhým fírou museli být kouzelníci.


A k syslům - dá se říct, že jsou lepší. ALE. Jak je možné, že se občas stává závada, kdy uděláš všechny úkony správně, chceš se ze sysla rozjet a - nic! Všechny hodnoty i diagnostika ukazují správný chod, na obrazovce nabíhá poměrný tah a ty přitom stojíš. Už na to pár lidí padlo, nepomohl ani totální reset. No co to je? To je chlív! Mám mít radost z takových „krásných nových strojů?” Ne, nemám ji. Zbývá mi tedy jen napsat záznam do knihy oprav a pokud možno ten záznam napsat podrobně, popřípadě zavolat kontroloru vozby jestli nemá nějaký tip, nic jiného mě nezajímá. Stejně tak mi nepřísluší tady veřejně řešit úroveň plzeňské dílny, na to nemám žádný právo a do jejich práce až tak nevidím - můžu třeba hlásat nějaké domněnky v hospodě po třetím pivu, ale ne na veřejném fóru. Popravdě řečeno, na závěr k tomu, loni jsem byl na syslech v turnusu a jsem rád, že už na nich nejsem.

Tak co, stačí to? Nebo ještě mám napsat něco víc? A je to teda rukama a jsme v Plzni debilové nebo jak to je? To jsou zase moje otázky a jsem zvědav co ty na to, kdyžs chtěl tak neodbytně vědět ty své odpovědi.

Ostatním se omlouvám za takový sáhodlouhý epos, ale diskuze výše mě tak vyprudila, že mám potřebu dát dotyčnému co si žádal, aby si důkladně početl. Klidně se pak může dál zase lomcovat, řešit hovna a případně se tady chovat starším a zkušeným kolegům (ne, sebe tím opravdu nemyslím), jako kdyby byli natvrdlí.

Každý by si jednou měl dát RUC.
Domin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 7-2008

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 16:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bouřka: [ok]

» Plzeňští strojvůdci «
» Nasazení ř. 362/3 DKV Plzeň «
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9922
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 16:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bouřka:
no konečně fundovaná odpověď. Takže se pokusím odpovědět co vím z hlavy.
lokowtb:
- rozjezdy, doporučuji stáhnou P90%,F75%, obecně jsou citlivější na skluz. Při problému lze měření každé osy vyp.ve skříni el.(mini jističe)
- vypadnutí HV, někdy je nuceně vypnut přep.SS, což i napíše. Stačí vyresetit přepínačem.
- chlazení skříně, někdy stačí kouknout na čidlo, hlavně v létě ventilátor musí běžet téměř furt, což není na poslech žádný med...
- OL2 držet déle, odhad cca 3-4 sec, jinak to zahlásí závadu-není úplně odbrzděno
- svit obrazovky lze stáhnout téměř na minimum

Jinak k té popis. závadě. Co zkusit vypnou levé CRW? nutno vypnout ve skříni ručně,pak lze jezdit na pravé CRW. Řekl bych, že bys na 90% dojel. Bohužel loko si sama CRW nepřepne.

Sysel:
- při oživování nepospíchat, nesahat na obrazovky,jinak se kousne a musí se resetit přes bat.
- občas vypadne systém, ale now.soft už automaticky dá na displej nabídku řešení.
- po zastavení nejede, naběhne PT, diagnostika OK. To nic není, zabrzdil jsi ostře, máš cca 1-2 desetinky v potrubí. Rozhodně nedávat HJP z J do BP/BE, tím si závadu jen obnovíš. Takže buď stačí počkat nebo lehce-ťuknutím stisknout to modré tl. po pravé straně (tl.švihu),násl. HJP do S. Pak už to 100% pojede. Na tuhle "závadu" bohužel není signalizace.

Co sig.WTB2 linky? S tím potíže nejsou?

Nicméně tohle jsou klasické věci, které vám někdo měl říct v kurzu, pan KV toho evidentně moc o WTB neví.
Kdyby něco, tak se klidně ptej.

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9923
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 17:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bouřka:
UN mimo mez/výpadek UN. Pokud se to stane pod místem kde je dělení troleje,tak zútočit na dráteníky. UN/WTB je na tohle o dost citlivější než u staré loko.
Výpadek UN může být i nedostatečným chlazením, v létě se v AO může přehřát.
A v létě ještě můžeš kouknout na teploty TM, byť to už můžou být jiné závady...

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
814914
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 17:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bouřka:
Jak už jsem zde psal, sysli neznám, ale jsme v Plzni podle jistého 750 371 všichni blbci. A asi i KV. Jak znám Tebe i naše KV a vaše znalosti, tak bych za tyhle názory tohoto chytrolína někam nakopal. A jestli rozumím (aspoň trochu) jeho příspěvku, co budeš dělat s přepínačem ss, když jsi na střídavině? A o tom, že ESa chtějí chladit, chladit a zase chladit, víme všichni moc dobře.
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.239.36
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 17:28:39    Odkaz na tento příspěvek  

Za nějakou hoďku a půl se vydá 2.219 odstavit autovozy do Výprnic.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9924
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 17:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

814914: někdo je chytrolín a jezdí a někdo je zabrzděný vemeno...když už nic neumíš a jen urážíš. Jsi asi borec!
Nuceně vypnout HV může i na střídavině,je tam dost sig.které to rádi udělají.
Blbec je především ten,kdo to fírům neřekl,a nebo ten kdo se o to nezajímá. Nezlob se na mě, ale nouzové manipulace jsou základní znalosti. A i třeba to,že 961 neumí říct,že nemá srovnaný tlak,resp.v BV 1-2desetinky.
Skříň lze chladit stejně jako u starých loko,dát tam klín a nechat otevřený. Některá klima umí klimatizovat i s přep.řízení ve 2.

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
Čínskej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 3-2012
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 17:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co budeš dělat s přepínačem ss, když jsi na střídavině?
Jak pise jisty pan, zautocim na drateniky, ze tam chci stejnosmer... [proud]
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9925
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 17:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čínskej:
hlavně si občas otevři brožuru,kde se něco dozvíš. To víš,ono psát SMS kamarádům,že držíš klíče od 854 a zítra zas od 242 nestačí. Ale zas ne každý umí hodit 714 do točny,že?

814: a nemůže to být třeba přepnutí S125,S126? což ti WTB takto nenapíše,že?

(Příspěvek byl editován uživatelem 750371.)

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
Čínskej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 3-2012
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 18:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Az budu mit cislo na i na tebe, treba se tez stanes prijemcem techto SMS... [wink]
814914
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 18:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD 750 371:
Opravdu poslední reakce na tebe. Jsi opravdu chytrolín. Ale nejsi borec, ale blb.c!!! Urážet ti jde opravdu jedinečně.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9926
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 19:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

814: s tím jsi začal ty: viz zadele, chytrolín, blbec..být takových lidí víc,dodnes jezdíme na páře, protože WTB je moc náročné na myšlení. Ovšem přínos do debaty 0. Ber to tak, že existují lidi (třeba Bouřka), kteří se chtějí něco dozvědět a jsou schopni normálně debatovat bez jediné urážky.

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9564
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 19:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Změním téma - dnes jsem se byl podívat na nádraží Zastávka v Plzni a musím říct, že to tam vypadá skvěle - mini kavárna, čekárna upravena na galerii, vypadá to tam moc pěkně [ok]

Be clever - use public transport!
242.205-3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 5-2012

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 20:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Netřeba měnit téma, tohle je více než zajímavé, akorát bych se vykašlal na to vzájemné napadání ať s tím začal kdo s tím začal...[happy] Nedávno se v ESech psalo o nějaké změně SW na jedné mašině a syslu v DKV Brno, tak uvidíme jak se to osvědčí, třeba se pohnou ledy a něco se změní k lepšímu. 363.5 či rekolamy se taky rozjezdily, akorát to nějakou dobu trvalo [ko] A ke kvalitě plzeňské správkárny bych řekl asi jen to, co už někde řečeno bylo, v pěti lidech na tak velké depo skutečně nelze stíhat vše...

242.205-3

Jihozápadní dráha, LD Plzeň
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9927
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 20:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

242.205:
nový SW na 163,2 jsem měl před pár dny v ruce. Defakto už bychom uměli jezdit s WTB na dvojčlen. Dále bymáky mají drobnou úpravu, např. blokace dveří již není přes protismyky-huráá. A další vychytávky, to je na delší vyprávění.

PS: ještě k těm kompresorům. Z 0b plní oba, pak se střídají dle pokynů elektroniky. Takže v případě potíží by se asi muselo zkusit,který hází chybu.

(Příspěvek byl editován uživatelem 750371.)

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.160.217
Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 20:44:21    Odkaz na tento příspěvek  

No a odzítra jezdí sysloesa bez jediné závady, ještěže to Stínové ředitelství v Podmoklech máme. Jinak by tady všichni i nadále žili v nevědomosti a temnotě...jeno nevím, jestli výše popsané úkony nenáleží spíš vývojáři SW a ne fírovi v ostrém provozu.
Ad mazání nákolků na Panteru: v Podmoklech asi nikdy neslyšeli slovo joke (lze dohledat v PC, na rodinné škole se to neučí), takže příspěvek o mazání nákolků byl právě a joke...
Posláno z mobilu.
Joudatfd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 20:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na Plzen se Mytem "proritila" dve asi prasatka
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 21:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3371: Vezmu to chronologicky podle tvých odrážek.
- na 100% opravdu nejezdím a ani nevím o někom, kdo by tak na wtb jezdil. Když mám náladu si s tím hrát, hraju si, když ne, plácnu to tam dle počasí, většinou 70/50
- s tím jsem se nesetkal, jezdil jsem se syslem zatím jen na střídavině
- tady jsem to nenapsal přesně - stalo se mi osobně, že jsem jel se „záchranným” strojem pro padlé wtb eso a než jsem se tam dostal, říkal kolega co na tom byl, že je již vychlazeno. Tudíž nevím, co dělal, zda koukal na čidlo atd. Jinak cajk, to je celkem jasný, že v hicech se musí chladit vše a eso obzvlášť.
- OL2 - tož to je ok, ale to neřeší věc, kterou jsem psal; aneb jaktože je hůře dostupná než na starších strojích - to je trošku já o voze ty o koze
- jak stáhnout jas obrazovka samozřejmě vím

k závadě - možná by to zafungovalo, leč jel jsem zpožděnej mimořádně naproti kolegovi a skutečně se to stalo jen 2x, pak loko jela až před Chrást u Plz, takže jsem nebyl nucen to řešit. Pak buchla ve výběhu, ale to jsem to skutečně neřešil, neb jak bylo zmíněno, jel jsem na VÝSTRAHU ke vjezdu a v tom případě se prostě nehodlám s žádným takovým problémem jebat, dopravní stránka je priorita (zkrátka neprojet klacek). Načež jsem ji opět zvedl, nahodil, zastavil v žst. a narychlo se střídal s kolegou. Jemu to začalo pak stávkovat úplně a přepsal jsem jen do toho textu, co jsem pak od něj vyzvěděl. Evidentně tam těch poruch skákalo chaoticky mnoho, nebylo to na dělení a bylo to v zimě. Čili ty v dalším příspěvku popsané věci toto neřeší. Jak to řešil, nevím, ale vykysnul na jednokolejném úseku, KV mu telefonicky poradil jen to, co už sám udělal (k tomu KV se ještě dostanu) a fíra sám je chlap, kterej jezdí skoro 30let. Nejsem ve stavu takovýmto o dost zkušenějším kolegům nějak radit.

Sysel tedy:
- jasná věc, toto dodržuju i u esa
- s tím jsem se nesetkal
- hele tohle je ale věc takřka „ze základní školy” ... opravdu myslíš, že jsem přebití i švih nevyzkoušel? A opravdu myslíš, že to nevyzkouší ostatní? Ta závada se stala po přejití z esa, skutečně žádná signalizace, trojí kontrola všech přepínačů na esu i syslu, shodit nahodit a pak až totál reset, shodit baterky, cigárko, vše nahodit... A pořád stejný.

Nejen z posledního vyplývá - nemůžeš se divit, že je pak někdo z fírů dotčený tvými větami, když na mnou popisované věci napíšeš toto, co - toufám si tvrdit - opravdu každý z fírů tady zná. Bylo by to na dlouho, já měl nejvíc potřebu reagovat na tohle a také na to, že je wtb lepší než klasické eso nebo plecháč. Pro mne zdaleka ne, ale to je možná i částečně subjektivní pohled na věc.

A poslední k tomu ... pan KV toho evidentně moc o WTB neví ... Nezlob se, ale to je věta na lepanec. Nebo snad znáš naše KV? Znáš toho, kterému volal dotyčný kolega a kterému v případě krajní nouze mohou volat myslím všichni? To je člověk, na kterého já osobně nedám dopustit a nejsem sám. A krom toho, že to je férový člověk, jsou jeho znalosti ohromné! A to pochopitelně nejen ze syslů. Tečka, k tomu se víc nedá říct. Jen snad to, že když už jsme u urážek, tak to z tvé strany taky tak čisté není, zvlášť když zřejmě nevíš o kom hovoříš (jinak bys to asi nevypustil na klávesnici). Že někdo o něčem moc neví, to je strašně jednoduchý říct, zvlášť v anonymitě internetu.


PS: Kompresory ano, standartní stav. V případě potíží s jedním jej vypnu přes displej, to je záležitost na pár vteřin. (ovšem z hlediska strojvedoucího při vedení vlaku opět značně nepohodlnější a méně bezpečné - musím zírat po pár vteřin do displeje - v porovnání se starým esem kde prostě cvaknu pakeťákem a je to).

Každý by si jednou měl dát RUC.
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1693
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 21:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jeno nevím, jestli výše popsané úkony nenáleží spíš vývojáři SW a ne fírovi v ostrém provozu

Mám z toho prostě občas stejný pocit, zvlášť při dnešních sedmi i pětiminutových obratech. Když chtěj aby to takhle lítalo, tak to prostě musí lítat bezchybně a ne aby fíra věčně něco ladil. Proto jsem rád za klasické eso a zcela nejradši mám plecháče. Sice kostitřas, ale jednoduchý, příjemný na obsluhu a maximálně spolehlivý.

A 243ce za sebe děkuju za neužití (téměř) žádných oblíbených slov.

Každý by si jednou měl dát RUC.
chuchichästli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2014

Odesláno Úterý, 22. července 2014 - 22:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj,
mám jednu otázku, zítra bych chtěl jet fotit odklony u Janovic/U a zajímalo by mě, zdali zde mezi cca 10. až 15. hod. mám šanci narazit na náklady. Pojedu z velké dálky.
Předem všem děkuji zdvořile za jakékoliv informace!

"Nutze den Tag! (Carpe diem!)" = [fotic], [masinka]

"Friede, Freude, Eierkuchen" Sůra?

"Sonst Finger ins Auge"
Martin_740_848
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 8-2006

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 06:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Blbej čas na náklady [biggrin]. Vše pravidelný se hejbá až po tý třetí hodině. Okolo 14-14.30 odjíždí směska z Domažlic do Klatov směr Plzeň, pak záleží zda jedou auta z Plzně, to si musíš zjistit. Pokud ano tak dojde k přepřahu mezi směskou a autama v Klatovech. Pokud auta nejedou, směs pokračuje na obrat do Plzně.

Slovník české železnice
Zrušíme, omezíme, zredukujeme, nepojede, dáme do taktu, zracionalizujeme, hlavní je jednotný nátěr, přestaneme provozovat, ukončíme, fyzicky zlikvidujeme...
Hon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.92.250.254
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 08:21:11    Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych se zeptat, kdo to je "pan KV". Omlouvám se za neznalost, nejsem z oboru.
Honza_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1490
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 08:26:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hon: Kontrolor vozby = cvičnej

chuchichästli: Auta dnes nebudou tak jen ta 67751 z Dom a možná nějakej externista.
chuchichästli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 2-2014

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 09:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin 740 848, Honza i: Děkuji za informace! To mám tedy smůlu. Tak vyfotím alespoň odkloněné R [happy]

"Nutze den Tag! (Carpe diem!)" = [fotic], [masinka]

"Friede, Freude, Eierkuchen" Sůra?

"Sonst Finger ins Auge"
Hon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.92.250.254
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 09:33:04    Odkaz na tento příspěvek  

Honza j: Díky za vysvětlení.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9928
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 09:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9.243:
já ve tvém příspěvku hlavně četl podstatnou větu: panteři TO NEmají...tak asi v Bulharsku nemažou...
Proč by zásahy jako přepnutí CRW,vypnutí jedné TM a další měli být pouze pro techniky? Nechápu...víš kolik by pak bylo neschopností? Když WTB neumí dělat záskoky jako panter, tak si to holt musí poštelovat fíra sám.

Bouřka:
pak je divné, že totožná závada lze u peršana odstranit výše popsanými postupy. Viz přepnutí CRW, viz přebití atd.
A jak zde zaznělo výše, v Brně, Třebové, Děčíně to jezdí.

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9929
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 10:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bouřka:
ten bod u sysla, volba systému, HV...atd. Neříkej, že si se s tím nesetkal, jak to tedy oživuješ z baterek? To když nenavolíš, tak nejedeš. Sysel nepozná zdali máš na zadku 750,7 nebo 163 a co je v troleji...

To stejné výpadky HV, klidně S125,126. Na STARÉ 163,363 se ti občas také rozsvítí přepětí, podpětí, KO3...atd. Ale tam resetíš tlačítkem v noze.

A k tomu CRW, když to levé nepřepneš, nepoznáš že je zrovna zde chyba. WTB prostě auto záskok neumí. SW je prostě 1/2 panter.

Dokonce pokud se CRW odporoučí úplně, nenaplníš HP, resp. začneš plnit, použiješ OL2 a už je vše špatně - souprava bude přebouchaná, nesrovnáš ani v ARR. Nicméně tu hlášku o chybě-KO CRW to umí napsat...

A tebou popsaná závada PT/nejede (stává se jen ze sysla, WTB napíše) je opravdu zbytek tlaku v brzdě. Jinak bys našel někde ve snímku jinak zbarvený čtvereček.

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
Bouřka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1694
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 17:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, když oživuju, tak normálně navolím. Nějak teď nevím k čemu se to vztahuje...

Ale z poslední věty vidím, že tedy nic. Pokusil jsem se to říct jasně a evidentně to nemělo významu, takže: zbytkem tlaku v brzdě to NENÍ a NEBYLO. Tím definitivně končím.

Každý by si jednou měl dát RUC.
Jirka67
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 7-2011
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 17:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevím, asi jsou důvody chybovosti Syslů různé. Ale neměl by to už někdo konečně řešit? Dnes jsem si pěkně sedl do 7811, párkrát jsme popojeli sem a tam (fíra chodil střídavě do Esa a Sysla, asi to zkoušel nahodit a nic). Naštěstí sysel chcípnpnul ještě ve stanici, tak jsme mohli přejít do Ex 355. Co ale chudáci lidi, co nejedou do Rokycan? Počkají... Měli jste ty lidi slyšet - ono je to pěkný, klimatizovaný, ale k čemu to je, když to věčně je rozbitý? To přeci není normální, aby skoro každý den jeden Sysel nechcípnul. Jo... pak se asi rozjel - 42 min.zp.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9930
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 18:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bouřka:
K čemu se to vztahuje? K podmínkám jízdy. Jenže ten systém vč. volby HV ti může vypadnout i během jízdy/stání. Starý SW ti tu nabídku nedal, nový už ti to napíše a ty dáš volbu. Stejně tak může dojít k rozpojení např. S125,S.126. Neříkej, že obyč eso (163) tohle nedělá-viz to co ti občas problikne nad hlavou! jen tam jinak resetíš.

Přechod, brzda, výpadek CRW...atd. to vše ti může rozhodit tlak. HJP v S, tah 10% a nic, snímek bez poruch. A jak poznáš na manometru, že tam ta desetinka nezůstala? SW ti to napsat neumí, jen ví, že nedá pokyn k jízdě. Ptám se znova, z čeho poznáš, že to není nevyrovnaným tlakem? Ten tvůj popis totiž sedí 100% jen na tohle.

A další možnost. Hrábnout do nouzových manipulací, vše odpojit a postupně připojovat. Jít hned do baterek nic nic neřeší, max. vymažeš mašině "myšlenku," ale pokud je problém, tak tam stejně zůstane.

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16748
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 19:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 779 Klatovy - Plzeň s 210.021... Das ist normal?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9931
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 23. července 2014 - 20:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opět nejezdící syslovka, žehle na R...prostě běžná věc...Asi to někdo jen špatně vyrobil.

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
Danous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 23. července 2014 - 21:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Plzeň-zastávka:Ano, souhlasím, je tam uděláno kus práce.
Potkani,bezdomovec a letité nálety jsou pryč,využití čekárny je také dobrý nápad, v rámci možností.V pondělí tam byly dvě slečny z výtvarky ještě večer.[ok]

Přikládám zpožděný odkloněný expres při průjezdu zastávkou, na čele 223.069 s atypickým designem.
Chvíli předtím projel Pn ČDC od Klatov s 3x742 a několika vozy.Něco po šestnácté hodině z Klatov brejlovec KDS s cisternami.

Joudatfd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 07:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7833 1h zpozdeni, ze by neco chciplo?
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9932
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 07:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle dispečera 363.054, Plzeň - Chrást 68min.

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
novoal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 10-2012
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 09:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to vypadá s odklony přes KT dneska a zítra?? Budou auta?

A nejezdí něco kolem třičtvrtě na devět večer? Já vždycky doma slyším takovej hluk, ale nevim jestli to jezdi od sušice nebo od plzně....

Díky moc [fotic]
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7584
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 10:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371:Jj, dneska to trvalo 7833 poněkud déle... 54 eso ale takhle prý normálně (ne)jezdí. Aspoň jsem si zase vyzkoušel jak se píšou zpožděnky.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Jirka67
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 7-2011
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 11:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že Eso 363.054 bylo to včera na 7811 (jak jsem psal výše). Takže dnes ráno asi zkolabovalo úplně, co?
Ondra810
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 12:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

363.054 dneska dojela do Plzně na 7806 a na 7805 šla 064. [happy]

Má fotogalerie na Flickr.com [happy]
[vypravci] DKV Plzeň [vypravci]
[blesk] 362.052-3 [blesk]
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8374
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 13:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A dnes dorazila do Berouna 7865 s nějakými +18. Proč to netuším...
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2070
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 13:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Plzně do Nýrska pojede 730.602 a 6 sypáků.

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Jirka67
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 7-2011
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 13:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A dnes dorazila do Berouna 7865 s nějakými +18. Proč to netuším...

Vždyť to tady píší, že 7833 do Rokycan měl + 1h a ten pak za 45 min pokračuje z Rokycan jako 7865, takže to je jasné.

(Příspěvek byl editován uživatelem jirka67.)
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9933
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 13:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bouřka, 814 a spol.:
v rámci dobré spolupráce s CZ Loko bude rozdán dotazník k WTB, takže máte možnost se vyjádřit, napsat požadavky. Ale srozumitelně, nikoliv tímto stylem jako na krp, tedy že je to na ho...lidsky!

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
Ú.Di.Š.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2014
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 14:52:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tedy se jedná o interní dotazník, k jehož zvěřejňování má jistě diskutér 750371 od svého zaměstnavatele ČD, a.s. svolení.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16750
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 15:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3x dokumentačně


Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9935
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 16:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PES:Dotazník nikdo nezveřejňuje, dostane ho každý zaměstnanec ČD ve své PP/PJ, která jezdí na WTB. Rozhodně nebude nikde volně ke stažení a už vůbec se k němu nedostanou lidi z různých pofiderních organizací. Není důvod...

Nic nevím, šel jsem náhodou kolem...
no_comment
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 2-2012
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 18:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin J: to rozhodně není normál, jen 750371 ti bude s hrdostí tvrdit, že nová vozidla made in Škoda, CZ Loko atd. jsou naprosto bezporuchová, napsal mi o tom x mejlíků, jen jich prostě x denně nejezdí:-)))

A dobrá spolupráce s CZ Loko vypadá nejspíš asi nějak takto.....https://www.k-report.net/discus/obrazky/21/72/962172.jpg
Lexa_karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 18:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden takový laický dotaz:
jsou problémy se syslem pouze v působnosti DKV Plzeň, nebo i jinde?
Pokud i jinde, tak v jakém rozsahu - srovnatelné či zanedbatelné?
Ú.Di.Š.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2014
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 18:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problémy jsou samozřejmě všude, jen stínové ředitelství zeměkoule ze sebe dělá mistra světa.
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 21:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych dotaz.
Posiluje se R765 s ohledem na odřeknutí Einsteina v úseku Plzeň-Praha, nebo se předpokládá, že tou dobou do Prahy nikdo nepojede?

Loxodonta urbana
no_comment
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 2-2012
Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 21:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slyda: neposiluje, ČD zřejmě předpokládají frekvenci konvergující k nule.
Žíža
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 24. července 2014 - 23:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Posila spociva v tom, ze z Plzne odjede nahradni souprava a ten tranzitujici zbytek z Einsteina se nejak rozpusti do nasledujiciho vlaku.