K-report
 

Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 08. 09. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě v západních Čechách » Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 08. 09. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 4-2014
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 13:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě dodatek: ale ona ta likvidace osobní dopravy na železnici neprobíhá jenom v našem kraji, o no to probíhá skoro ve všech krajích akorát asi o něco menším rozsahu než právě v tom Plzeňském kraji, koukal jsem na to co vymyslel Jikord v Jižních Čechách taky na některých tratích to od nového GVD seškrtal.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9616
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 17:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tu Plzeňskou linku bych spojil s těmi přímími vlaky do Bezdružic
[biggrin][biggrin][biggrin] no jasně a nevadilo by jaksi protočení Bezdružic o hodinu?

megalomanské projekty typu Plzeňská linka
Výše se píše, že ideální by bylo mít okolo Plzně ve špičce takt 30 minut. Když už to někde je, tak je to špatně. Kouzelný [happy]

Be clever - use public transport!
Ú.Di.Š
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.154.10
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 18:04:15    Odkaz na tento příspěvek  

Něco z nákladky: Baruny už jsou opět spolu (187+019) a na 3.záloze v Plzni se skví čmelostroj.
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 4-2014
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 18:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na co budu z Plzně posílat směr Cheb během hodiny 4 soupravy , rychlík, spěšňák, osobák do Bezdružic a osobák do Kozolup, tomu se říká šetření finančních prostředků, je vidět že se šetřit v dopravě nemusí, ale veřejnosti se řekne, že musí.Dřív stačili za hodinu 2 soupravy a také to šlobez problémů. nevím proč třeba má přijíždět Plzeńská linka do Kozolup podle návrhu v 5 50 ráno, když za následně za hodinu v 6 50 tam přijede osobák směr Bezdružice a takhle by jsme mohli pokračovat dál, to v těch kozolupech je nějaká mega fabrika, kde je potřeba aby se Kozolupy obsluhovali 2x do hodiny? Jak říkám ideální grafikon pro to trať by byl návrat k původnímu grafikonu 2002/2003.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5119
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 18:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no jasně a nevadilo by jaksi protočení Bezdružic o hodinu?

Nevadilo by mi PL zrušit. [proud]

Výše se píše, že ideální by bylo mít okolo Plzně ve špičce takt 30 minut. Když už to někde je, tak je to špatně. Kouzelný

To jsou šotosny. Šotouši je sní, ale platíme je my. No a když už, tak by se vláčkodrom mohl posílat na traťě s nejsilnější osobkou, ne s nejslabší... Viz Nýřany, jsou 7x větší, mají nádraží v centru a MHD spoje ve špičce tam nejezdí - tak třeba tam.

Vadí mi pak čisté lhaní, jako že je navrhovaný grafikon výsledkem snahy šetřit - to mi bude vadit vždycky.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9618
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 18:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak říkám ideální grafikon pro to trať by byl návrat k původnímu grafikonu 2002/2003.
No jistě - čili ideální bude jeden R a pak Os, který pojede 3/4 trasy prázdný, ale bude to ideální. Nehledě na to, že tehdy jezdily všechny vlaky natřískané, zatímco nyní jezdí poloprázdné a od nového GVD pojede prázdné úplně všecko [lame]

nevím proč třeba má přijíždět Plzeńská linka do Kozolup podle návrhu v 5 50 ráno
Ta souprava se tam musí nějak dostat, ne? Nebo tam má do těch Kozolup přijet po silnici, či snad vzlétnout, aby se otočila zase zpět? [uhoh] A prázdný ten vlak nejezdí, vídám ho pravidelně. Ale je to špatně, samozřejmě, protože dle modly 02/03 tam Os nejel, resp. jel dříve. Ale pravděpodobně pokračováním diskuze zjistím, že ideální JŘ na této trati byl někdy okolo roku 1945

To jsou šotosny. Šotouši je sní, ale platíme je my.
Jinými slovy - kdyby byl teď co hodinu Os do Chebu, tak by to bylo správně, byť by tím nikdo nejezdil, že? Nehledě na to, že to chce umět počítat a především počítat všechno.

A diskuzi k 170+177+PL končím, točí se to stále dokola kvůli zcela lichým řečem. Kromě toho je mi jasné, že i pokud se koncept Sp osvědčí, stejně jako PL, tak jakékoli pozitivní zprávy budou čirým zlem a podvrhem, proti kterému je nutné bojovat. Připomíná mi to jakéhosi šotouše, který tvrdil, že nejlepší jízdní řád vlaků byl v polovině 80. let, s výjimkou tratě, kde bydlí, protože by se jaksi pořádně nedostal domů. Ale zbytek republiky byl dokonalý, zatímco dnes je všecko špatně.

Be clever - use public transport!
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 4-2014
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 18:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro H-K ano přesně tak, ten nový připravovaný GVD není o žádném šetření, spíš naopak a dále je to o tom jak prostě tu osobku na 170 ještě více domrvit a odradit ten poslední zbytek cestujících, kteří tady ještě používají vlak. A ve finále až se začne podle něho jezdit, tak se zjistí, spíše podle úředníku a si nezjistí, že je několikanásobně dražší, než ten, který je doposud v provozu, takže se opět bude hledat řešení a domrví se to ještě víc, jenže bohužel ti úředníci na odboru dopravy jsou a budou asi poněkud jiného názoru. A teď trochu z jiného soudku, jaký chytrolín vymyslel přestup ze spěšňáku na bezdružickou logálku na zastávce Pňovany? Když pojede cestují z Plané do Bezdružic tak přece nepotřebuje do jet až na zastávku Pńovany, tam přestoupit a jet zase o kus zpět na nádraží Pňovany kde ten vlak z hlavní tratě odkloní na bezdružickou trať. Jedině, že by si udělal místo čekání než mu přijede os. vlak z Plzně do Bezdružic,udělal výlet za místními krásami Pňovan, pak by to možná mělo smysl ten přestup na zastávce. Se divim, že je třeba pro ten přestup nenapadli třeba Plešnice.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10613
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 19:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Výše se píše, že ideální by bylo mít okolo Plzně ve špičce takt 30 minut. Když už to někde je, tak je to špatně. Kouzelný
V Plzeňském kraji je 5 tratí, kde by se měl zvažovat co nejrychlejší přechod na půlhodinu ve špičkách, a to alespoň pro větší sídla:
- 180 Plzeň-Nýřany
- 170 Plzeň-Rokycany
- 183 Plzeň-Klatovy
- 190 Plzeň-Nepomuk
- 175 Rokycany-Mirošov
Do seznamu bych přidal ještě šestou za předpokladu, že se sáhne na souběžné autobusy, a to Plzeň-Plasy. Ostatní tratě na půlhodinu nevidím. Trať 170 Plzeň-Mariánské Lázně vede tak blbě, že tam asi není šance na dlouhodobější udržení kvalitní regionální zastávkové vrstvy. Co tak vím, tak využtí plzeňské linky v tomto úseku je mizerné a stálo by za to zvážit, zda většinu spojů nezrušit a nenechat tam jenom Bezdružice ve dvouhodině jako doplněk ke kvantu autobusů.
Na trati 190 by pak Plzeňská linka by spíš měla být vedena tak, aby proložila vlaky Plzeň - Nepomuk s ideálním vedením až do Nepomuku.

Luboš_3.21: Na co budu z Plzně posílat směr Cheb během hodiny 4 soupravy
Až na to, že nejde o 4 soupravy do hodiny, ale do dvouhodiny, a to ještě jen v období přepravních špiček. Ty nové spěšňáky, nahrazující původní osobáky, mají nepochybně za úkol udržet na trati alespoň frekvenci na střední vzdálenost. Samozřejmě, nutností úspěchu takových vlaků je jejich vedení až do Mariánských Lázní. Ty spěšňáky točící ve Svojšíně jsou spíš odsouzeny k živoření a poměrně brzkému zrušení. Tím získají obyvatelé větších obcí na trati, tedy Stříbro, Planá a Mariánské Lázně rychlé spojení z Plzní. v ostatních zastávkách jsou obraty malé, u Plzně dominují autobusy a v údolí Mže je osídlení velmi řídké, význam tam má spíše rekreační doprava.
Co se týče oběhu souprav, tak kdyby ty spěšňáky byly udělány ve splouprácí z karlovarským krajem tak při spojením s vlaky do Plas by stačily pro trať 170 Plzeň-Cheb 2 jednotky PESA, 2 regíny pro linku Plzeň-Bezdružice a eventuelně další 1 jednotka pro posily Cheb-Mariánské Lázně. Dnešní stav, ale i stav 2002/3 vyžaduje počet jednotek minimálně stejný.

Pro H-K ano přesně tak, ten nový připravovaný GVD není o žádném šetření
Tak u prvního návrhu jsem si spočítal úspory na této trati na výkonech o cca 13,5%. Je pravda, že doplněné spěšňáky do návrhu konečného tu úsporu poměrně dost snížily.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5120
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 19:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyby byl teď co hodinu Os do Chebu, tak by to bylo správně, byť by tím nikdo nejezdil, že?

Vždyť už jsem to tu psal ještě jednou že to by byla píčovina ještě větší. K čemu po hodině osobáky do Chebu???
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9620
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 19:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co tak vím, tak využtí plzeňské linky v tomto úseku je mizerné a stálo by za to zvážit, zda většinu spojů nezrušit a nenechat tam jenom Bezdružice ve dvouhodině jako doplněk ke kvantu autobusů.
Nelze věřit všemu, co se píše na K-reportu. Soudě, dle zbylých příspěvků, jezdí PL prázdná, občas dokonce je počet cestujících v mínusu. Určitě + 160 a PL do Nepomuku - to by se muselo taky všechno vyjezdit. 175 ano za předpokladu ukončení BUS spojů v Mirošově u vlaku (zast. Mirošov město) s přestupem.

H_k: No, mě to tak přijde, že Os do Chebu jsou modla a jezdí tím přece hafo lidí, ne? [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem martinmarilynmanson.)

Be clever - use public transport!
Tomáš180
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 7-2008

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 19:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ú.Di.Š: Díky za info ohledně včerejších aut. Jinak potvrzuji dnešní odpolední směsku do Domažlic se 187+019. [wink]

Než si lehnete na koleje, ujistěte se že není výluka!
Trať 180: Plzeň-Domažlice-Furth im Wald
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2677
Registrován: 12-2011

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 20:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klabavka dnes spí v Radnicích; to znamená, že zítra bude jedzit na Mirošov?

Řídící systém INTELO
Ú.Di.Š
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.154.10
Odesláno Pátek, 05. září 2014 - 08:54:11    Odkaz na tento příspěvek  

Baruny během dopoledne na postrku od Domažlic, odpoledne to vypadá opět na směs.
180
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.225.130
Odesláno Pátek, 05. září 2014 - 13:14:55    Odkaz na tento příspěvek  

Na hlavním catry s autama směr Domažlice.[fotic]
180
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.225.130
Odesláno Pátek, 05. září 2014 - 13:46:09    Odkaz na tento příspěvek  

4*brejle AWT s Wapkami sm.Plzeň před chvílí Chotěšov.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13376
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 05. září 2014 - 15:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749 019 + 187 cca před hodinou viděna v Nýřanech směr Kubice ...

ICQ 191300062
Franta Jetel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.23.52.152
Odesláno Pátek, 05. září 2014 - 18:19:23    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
prosím info, kde jsou Baruny aktuelně ted? Uz jsou dojeli do Furthu nebo ještě ne?
Díky Franta.
Franta Jetel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.23.52.152
Odesláno Pátek, 05. září 2014 - 19:48:18    Odkaz na tento příspěvek  

Diky za info [coze]), odpovím si sám. Ted prijelo dvojce 749 019+187 z Furthu do Domažlic s nějakou směskou do Plzně.
211023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 2-2013
Odesláno Pátek, 05. září 2014 - 21:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


754 019 Blížejov 05.09.2014
novoal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 10-2012
Odesláno Pátek, 05. září 2014 - 21:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska zase hejtman Šlajs hýkal v novinách... [kecal]

článek online sem zatim nenašel..
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13381
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 06. září 2014 - 09:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Kubice do Plzně pojede 749 019 + 187 ....

ICQ 191300062
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2125
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 06. září 2014 - 10:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sp/Os 1960/7547 a 7504/7501 dnes + zítra v řazení 2xB+Ds+BDs+2xBdt(Btee).
R 778/777 a 776/779 neodvěšují vůz řady A(AB) v Klatovech.
Loko tradiční, viz. sledovačka [masinka] www.754-Plzen.jdem.cz

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13382
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 06. září 2014 - 11:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak barči jedou na Plzeň - aktuel Holýšov s budou točit ještě zpět ...

ICQ 191300062
Homer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 06. září 2014 - 12:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odpoledne očekávejte dva autovlaky do FiW, jeden z nich zamračený [fotic]

Má galerie na Flickr.com
Trať Plzeň - Cheb na Facebooku
[masinka] 475.111 IMC Plzeň [masinka]
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13383
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 06. září 2014 - 13:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak už jedou zpět - aktuel viděny ve stanici Vejprnice ...

ICQ 191300062
Homer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 06. září 2014 - 20:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní blekaut z Osvračína:

Má galerie na Flickr.com
Trať Plzeň - Cheb na Facebooku
[masinka] 475.111 IMC Plzeň [masinka]
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2087
Registrován: 2-2012

Odesláno Sobota, 06. září 2014 - 20:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Homer: To je super snímek [ok]

ŽELEZNIČNÍ VIDEA - Videokanál o železnici
850.021, 850.015, 850.030, 742.047, 742.014, 749.051, 749.100, 749.252, 230.066 [andel] Requiescant in pace.
Tomáš180
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 7-2008

Odesláno Sobota, 06. září 2014 - 21:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Homer: pěkné, i když počasí zklamalo. [sad]

Maxipes_Fík: Nevím, kdo to má konkrétně na starosti, ale asi by stálo za to opravit ve sledovačce páteční 029 na 019 - nahoře máte fotografický důkaz od 211023.

211023: pěkné, o chvíli jsme se minuli. [wink]

Než si lehnete na koleje, ujistěte se že není výluka!
Trať 180: Plzeň-Domažlice-Furth im Wald
Sobi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 8-2008
Odesláno Sobota, 06. září 2014 - 22:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes před Zbůchem více štěstí jak v Osvračíně:

Příznivci české železnice - www.ceskazeleznice.cz
Fotogalerie lokomotiv, jednotek a motorových vozů - www.lokomotivy.net
Martin_740_848
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 8-2006

Odesláno Sobota, 06. září 2014 - 22:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z osobky aby jí to nebylo líto:

Plzeňský ranžír pod Teplárnou toť jeden ze zbytků práchmatů Plzeňských.
Ú.Di.Š
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.154.10
Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 11:02:22    Odkaz na tento příspěvek  

Z Domažlic vyrazí mračenky s 34 vozovou směskou do Plzně. A z Plzně se okolo oběda vyvalí katry s kontejnerovým kalounem
Tomáš180
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 7-2008

Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 15:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, hodilo by se také napsat, kdy Cargo obědvá - tam je zřejmě i na jídlo dost času. [crazy] Pardon, musel jsem si ulevit.

Než si lehnete na koleje, ujistěte se že není výluka!
Trať 180: Plzeň-Domažlice-Furth im Wald
Danous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 15:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se přidržíme skutečnosti, stály kontejnery( 753.771+772) ještě ve 14 hod. v Plzni na nádraží a dvojče zamračených (749.019+187) v poledne v Domažlicích i s krásnými 34 vozy směsky na Plzeň.Škoda pro fotiče,nevím, jest-li byla někde do 15.30 hod. nějaká avizovaná bouřka...[kladivo]
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.60
Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 16:14:59    Odkaz na tento příspěvek  

tam je zřejmě i na jídlo dost času.
Jednou jsem z Ledvic do Plzně napočítal šest změn HV a od té doby se nedivím ničemu.
Ú.Di.Š
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.154.10
Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 16:18:51    Odkaz na tento příspěvek  

No jo, jsou dny kdy svítá o něco dřív... no Údiš nevěděl bohužel o zamčení bert v Domažlicích. Proč vyrazili katry až po druhé hodině, to je otázka.
Ú.Di.Š
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.103
Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 19:04:23    Odkaz na tento příspěvek  

Kam s catry pospíchat, když se stejně potom čeká v Domažlicích. Barky odjely po třetí z Dom. Teď už zase burácí zpět se směskou.
Vodnihad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 2-2007
Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 19:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na Valše odstaveny vozy B, Bds, Bt a jeden vůz Ds, vše pravděpodobně určeno do šrotu.
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.160.217
Odesláno Neděle, 07. září 2014 - 20:29:21    Odkaz na tento příspěvek  

W.,Údiš a další: Jen počkejte, až si to přečte Stínové ředitelství ČDC v SOKL Podmokly. Zalomcuje a pošle na vás Opatrovníka(cenzora), protože ČDC přeci zvládá zvÍšené vÍkony naprosto efektivně a narozdíl od ostatních dopravců nikde zbytečně nečučí.Občas mám pocit, že ČDC toužebně čeká na střídání, jen aby se nemuselo hnout a ve výsledku stihne fíra (a reso) za 12h odjet 1 pár vlaků Plzeň-Beroun.
Kdo na 150km 6x střídal, už stojí opodál...

Posláno z mobilu.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10010
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 08:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749243: vy v té Plsni máte furtH nějaké potíže... Jestli ta jízda není omezena nástupem fíry? Na to nějak nekoukáte...Ale zas jsi si mohl umýt někde nohy, jako onehdá při marném čekání na chebský..[happy]
Máš jet fotit k nám, dnes to bude extra výživné.

s Ropidem na věčné časy! ámen...
kutipe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 4-2012
Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 09:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ú.Di.Š
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.103
Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 17:19:09    Odkaz na tento příspěvek  

Na odpolední směsce dnes opět červené dvojče 187+019 [fotic]
Nasranej cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.254
Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 17:40:48    Odkaz na tento příspěvek  

Nechce to takhle náhodou už POVED konečně zabalit tu dopravu? To je zase návrh, stačilo mi podívat se na domažlickou a žateckou a raději jsem to zavřel. Přesně co jsem čekal, má to být pro lidi, tak hned zrušit poslední osobák od Domažlic do Plzně, aby se ani těch pár lidí z odpoledních nemělo už jak dostat, půlnoční vlaky zkrátit jen do Nepomuka či Plas, na co poslední večerní vlaky držet do koncových stanic, je potřeba odlákat další lidi přeci....[sad][crazy][andel][andel][smrt][smrt][ko][zadnice][kecal][kecal][bomba][bomba][bomba][angry][angry][angry]

Myslím, že vlakem v tomto kraji bude jezdit míň lidí, protože právě ti, kteří přijdou o tyto spoje už se nevrátí nikdy a to asi jde....Hlavně že se musí jezdit do Domažlic města, to je důležitý tam ty spoje držet, aby se zastávka využila....Ach jo, tohle vymejšlí jen debilové s prominutím.[crazy]
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9631
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 17:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkaz

Edit: aha, opraveno.

(Příspěvek byl editován uživatelem martinmarilynmanson.)

Be clever - use public transport!
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.47.86.62
Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 17:48:53    Odkaz na tento příspěvek  

Je mi líto, ale odkazuješ pouze na stejnou stránku.
Vladimir Putler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.47.86.62
Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 17:54:11    Odkaz na tento příspěvek  

Můj předchozí příspěvek už tedy neplatí.
Vodnihad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 18:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nasranej cestující: na domažlickej má místo vlaku má jezdit autobus
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 4-2014
Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 18:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nasranej cestující - tak na 180 Plzeň - Domažlice je to ještě dobrý, daleko,daleko hůř dopadla 170 PL - Cheb
Vodnihad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 18:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jsem nepochopil na t183 Sp 1965 a 1967, vždyt oba staví úplně stejně. To nešel udělat jen jeden?
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2127
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 18:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo samá pozitiva, ten novej GVD. Objednavatel možná ušetří, lidi budou nasraný a kvůli ztrátě prvního či posledního vlaku začnou jezdit autem.
Navíc dopravce musí řešit další věci co budou znamenat nemalé náklady.

Dnes jsem byl na přepravním školení ČD a jen tak mezi řečí odposlechnuto:
Půlnočka na t190 končí v Nepomuku, bude se muset zajistit nová ubikace pro fíru a štiplístka.
Na Rudě budou nocovat dva vlaky, tak že opět jako v Nepomuku, nutno zvýšit kapacitu nocležen o 100%.

No a co bude za rok, nikdo neví... Třeba to bude investice jenom na rok. Poved buď po roce vrátí co bylo, nebo to spíše oseká více, tak že všechno na hovno.

Čert nám byl dlužen takové nekompetentní a neschopné organizátory dopravy [sad]
Přitom už dnes není v Plzni, Praze, atd. kde zaparkovat. Ale lidi se budou nabídkou, tarifem, nedomrlýma IDS, typicky IDP a různýma dopravcema apod. i nadále vyhánět z VHD!

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Nasranej cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.254
Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 18:16:17    Odkaz na tento příspěvek  

No já si ty ostatní trati už raději moc neprohlížel, chebská je jeden velkej průser. A co tam jezdilo lidí, vlaky plné, pak do toho hrábli, udělali optimalizaci, která stojí rovněž za hovno, protože trať se rozpadá a lidi přestali jezdit...

Asi je lepší udělat v Nepomuku nocležnu, než nechat dojet vlak do "babin", aby otočil ranní spoj do Plzně. Všichni víme, že hned u toho prvního vlaku nejen tady třeba v Kovčíně, Boru nebo Milavčích kolikrát nikdo nenastupuje, ale co Pačejov, tam vždy někdo nastupuje. To je vážně potřeba odlákat i ty poslední věrný cestující? Asi ano.

Před časem zároveň bylo taky nutno poslední vlak z Klatov do Plzně nahradit autobusem, jakmile tohle někde udělají, už se to nikdy zpět nevrací...

Mimochodem, žateckou ať už zavřou úplně, to je trať, která dostává teď další rány díky výlukám, od GVD další rána v podobě jízdního řádu a možná nakonec převzetí rychlíků Arrivou. Takže tady už to smysl nemá.

POVED = jeden z největších nesmyslů, které vznikly.

No, myslím, že od půlky prosince bude hodně nasranejch cestujících.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9632
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 18:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Případné převzetí rychlíků Arrivou je důvod pro zrušení tratě? Že dlouhá výluka trati nesvědčí, je pravda [uhoh]

Be clever - use public transport!
Nasranej cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.254
Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 18:28:25    Odkaz na tento příspěvek  

MMM: prosimtě, kolik dalších lidí se ti na ty rychlíky od GVD nevysre už. Ať to vozíme my, nebo Arriva. Beztak jednoho dne zaniknou úplně a stanou se minulostí. V Plzni budou stačit jen regionovy, který udělají ráno několik spojů do Plas, přes dopoledne do Kaznějova nebo spíš jen do H.B. a večer poslední spoj do Plas a to bude celá žatecká. Udělá se z toho lokálka v podobě heřmanky. Kde některý spoje budou s "očkem" a na celou slávu žatecké můžeme jen vzpomínat. Ať žije POVED! Jdu blejt.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9634
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 18:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nc: Když myslíš [happy]

Be clever - use public transport!
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2129
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 18:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vodní HaD: Sp 1967 je tzv. Rušící vlak. Jeho trasa koliduje s Os 7546 jedoucím v X (rozuměj kladiva).
Sice mohl celotýdenně jezdit Sp 1965, ale asi SE neche, aby SE muselo o víkendu chodit na vlak dříve, ovšem dřívější odjezd v X (Sp 1965) je pouze mezi Špičákem a Dešenicí, neb v Nýrsku se křižuje s Os 7546.
Tak že tak, ale pravdou je že Sp 1965 mohl být celoroční. No a dalším faktem je uspíšená trasa R 776. Což je se 4 vozama a dobrou mašinou stíhatelné. Holt na 776 nedávat lazary jako je 754.059 atd. [happy]

PS: To je stejný jako když dá depo lazara (dříve běžně 750.078) na Sp 1960 (5-6 vozů) a na R nebo Os 7502 se 4 vozama má turnusák svojí mašinu co by odvezla dlouhej Sp 1960 včas...

Nasranej: Často mám pocit, že vyhnání cestujících z vlaku je cílený záměr. Od dalšího GVD se může říci, nikdo tím nejezdí, tak to taky zrušíme.
Že tím nikdo nejezdí z důvodu "kvalitního" JŘ a nabídky spojů nikdo neřeší.
Jak typické u autobusů... Organizátor: Jezdí málo lidí, bude málo spojů. Lidi: Je málo spojů, pojedu autem. A všichni se diví, že tam kde jezdí 4-5 spojů denně NIKDO nejezdí.
Stejně tak o kolik lidí přijdou vytížené spoje díky zrušení prvních a posledních spojů.
Ale "oni" (zde MMM, či M-k) vám rádi vysvětlí, že PeS provokuje, že oni to vědí nejlíp a že jen blbě kecám. A nebo že kecám, ale jak to udělat nepovím, chá.

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9635
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 18:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až něco budu vědět nejlíp a dokonale, tak to bude průser [happy]
Jistě, že čím míň spojů, tím méně lidí, ale - jestliže kraj rozhodl, že peníze nedá, těžko se vlaky mohou přidávat nebo minimálně neubírat

Be clever - use public transport!
Nasranej cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.254
Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 18:38:37    Odkaz na tento příspěvek  

MMM: ano myslim, dokonce si troufnu tvrdit, že mi dá hodně lidí za pravdu, protože k tomuhle to přesně spěje. Proč už to nezrušíte tedy rovnou?

Spousta cestujících i lidí z oboru Vám řekne, že nejlepší je udělat stabilní jízdní řády, které se budou měnit maximálně v podobě minut a ne že každý rok se mění čísla vlaků, časy, především pak ruší spoje...Protože tím nikdo nejezdí, když se každý rok tohle bude dít, taky to přispěje k vyhánění cestujících....

Ostatně na rychlíky do Mostu je například požadovaná plošina, kterou Arriva nedisponuje. Takže buhví jak to dopadne.

Jinak myslím, že Maxipes to vystihuje docela dobře, tak to prostě funguje v dopravě. Kéž by zrušili celej povedenej POVED....

Co nám POVED řekne k tomu, že se zavádělo na plzeňské lince "očko" které se najednou mění zpátky na vlakové čety?? To ti debilové nevěděli, že to nemůže jinak dopadnout? Není takhle náhodou celej POVED trochu naivní? Řídit a organizovat mají především odpborníci a ne ten ksindl, kterej tam sedí teď... (a abych se někoho nedotknul, určitě tam pár odborníků bude, ale bohužel ti to nevytrhnou)...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9636
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 18:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já zcela souhlasím, že jedině stabilní JŘ má smysl, ale když kraj dvakrát po sobě řekne, že peněz na dopravu dá méně (opakuji, méně), tak těžko se může JŘ stabilizovat. Já se ani nedivím tomu, že jsou lidi nasraný, to je asi každý rozumný člověk, kterýmu se co půl roku nebo rok mění totálně jízdní řád... Ale myslím, že 160 se nezruší, rozhodně ne úsek Plasy - Žihle.
A ještě zcela mimo diskuzi... nedávno jsem také slyšel, že dopravce X začal na spoj A linky B nasazovat zcela něco jiného a že to nařídil ten zk*rvenej POVED, včera jsem ve výlukovém buse dozvěděl od cestujícího, že POVED může za celou výluku na 160, předtím, než rychlíky do Mostu převezme určitě Jančura s RegioJetem.

Be clever - use public transport!
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 4-2014
Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 18:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nasranej cestující - Chebská to jeden velkej průser, bohužel už skoro neřešitelný, protože ta optimalizace a sní ty několika měsíční nepřetržitý výluky poslali spousty cestujících do aut a při tomhle GVD, který má Poved v plánu na 170tku zavést, tak nejen, že ty lidi se z těch aut už na železnici nevrátí a naopak k nim přibudou další automobilisti.
Jednoznačně řečeno je to pohřební GVD a ty logálkové tratě tam už je konečná, ty už jsou rovnou tímto novým GVD připraveny na zavření.
Zajímavé je, že právě na tyto tratě se zaměřuje P.Šatava z Jindřichohredckých úzkokolejek a provozuje tam dopravu skoro na vlastní pěst ve spolupráci s obcemi a ty tratě jsou i nadále života schopné a rozhodně podlepší taktovkou než kdyby byly pod taktovkou kraje a různých povedů, ropidů, jikordů atd., protože ty to společnosti vlastněné kraji jsou likvidátory těchto regionálních tratí.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9637
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 18:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak oživit třeba takovou 178? [happy]

Be clever - use public transport!
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 4-2014
Odesláno Pondělí, 08. září 2014 - 18:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budu opět mluvit p. Šatavovi, když dokázal nemožné z trosek vyhrabat Jindřichohradecké úzkokolejky a dále pak zachránit trať Moravské Budějovice - Jemnice, tak by si i jistě poradil ze 178. Teď má myslím v plánu zachraňovat trať číslo 535.