K-report
 

Archive through 18.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archive through 18.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 09:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si osobně myslím, že jak metro na Dlouhou míli, Dědinu nebo až na letiště, tak dvojkolejná trať z Kladna do centra Prahy mají své opodstatnění a mohou existovat vedle sebe, protože každé bude sloužit jinému účelu.

Metro nepomůže Kladnu a SČ kraji, s oklikou přes Motol bude možná pomalejší než stávající autobusy na Dejvickou. Pomůže ale Praze 6 (trasování přes Motol se mi ale zdá zbytečné, prodraží celou stavbu určitě min o 10 mld a nevím, zda tam bude nastupovat/vystupovat dost lidí na to, aby tam jezdilo metro např. po 5 minutách).

Hlavním účelem tratě Kladno - Praha naproti tomu není řešit obsluhu P6. Řeší snad např. trať 221 obsluhu Hostivaře, Vršovic a Strašnic?

Dalším nesmyslem je dle mého názoru snaha P6 ukončit trať z Kladna na Dlouhé míli. Požaduje snad někdo ukončit např. trať z Benešova v Hostivaři (až tam povede metro)? Trať z Kladna na sebe stáhne plno dnešních autobusových linek, a proto si myslím, že by měla být dotažena až do centra, aby "nezasekávala" metro už z Dlouhé míle. Navíc nepovede přes P6 žádným hustě zastavěným územím, jak jsem si dnes přečetl v jednom článku na novinky.cz. Na Dlouhé míli bude beztak dostatek jiných autobusových linek, které 120 "nestáhne", např. zmíněná oblast Slaného. Má snad vzniknout na Dejvické "druhé Smíchovské nádraží"? (Chápáno tak, že tam přijede metro již tak plné, že se tam již skoro nikdo nenacpe.)

Já jsem pro vlak centrum - Kladno + odbočka na letiště a metro z Dejvické na Dědinu a Dlouhou míli (a nejspíš ne přes Motol a ne na letiště). Jak se to zaplatí, to je druhá věc.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 10:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
1) Tady jsi mě špatně pochopil. Já vím, že P6 nemá špatnou dopravní obslužnost, jen tvrdím, že KDYŽ UŽ NĚCO STAVĚT za tak šílený peníze, tak to má sloužit všem.

2) Celospolečenský prospěch neuznávám, protože CELOspolečesnký prospěch nemůže existovat u ničeho nikde na světě. Dostal se mi do ruky několikaset stránkový projekt, který porovnával obě varianty a rozhodně nelze říci, že jedno či druhé má celospolečenský prospěch. To je tak složitá otázka, že je zkrátka blbost, aby jedno či druhé bylo o tolik lepší. A pokud si celou věc bude financovat sama Praha, ať ta si rozhodne co je pro ní lepší. A celopražského hlediska má větší prospěch metro.

3) Nepodsouvej mi něco, co jsem neřek. Já tu od začátku tvrdil, že když si stát vyřeší své celorepublikové letiště, tím, že to zafinancuje, neřeknu ani píp. Pokud to má stavět Praha jako samotná, tak má myslet i na své občany.

4) Luxus metro pro P6 rozhodně není. P6 má nejkatastrofálnější spojení IAD, jediná možnost jak se z P6 dostat je Chotkova, Milada Horáková-Letenský tunel nebo Korunovační, když pojedu tunelem, narazím na Smíchov. Denodenně zacpaná Evropská, Letná, Prašný most jsou jasným důkazem toho, že tramvaje asi lidem nenabízejí, to co chtějí. Praha 6 má 150 000 obyvatel, Ruzyně se stane za chvíli 3. největším zaměstnavatelem v zemi po Škodovce a ČD, letiště je obrovská rozvojová oblast, kam bude za pár let jezdit víc lidí než na Zličín nebo na Černý Most.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 10:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Kecáš, rychlodráha, která se absolutně vyhýbá jakékoliv zástvbě NENÍ další metro. Docházková vzdálenost ze sídlišť Dědina nebo Červený Vrch je k Buštěhradce 1-2 kilometry, proto rychlodráha není žádné povrchové metro - jen to bude stát 25 miliard a výsledek? Pendl pro turisty.

Letišti může být úplně jedno, co sem povede, proto neexistuje jasná odpověď na to, co sem patří! Tady je důležitá dopravní obslužnost části mezi letištěm a městem a to rychlodráha v žádném případě neřeší, jen tudy projíždí, proto s ní nesouhlasím.

Další blábol je Áčko na Zličín.
1) V současné době neexistuje žádné přímé spojení Dejvická-Zličín, proto nevidím jediný důvod, proč by to bylo třeba.

2) Spojení Dejvice-Motol-Řepy dnes zajišťuje jedna jediná linka, která nejezdí ani o víkendu.

3) Sídliště Řepy mají své centrum na Andělu, které je dobře obsloužené tramvajemi, Řepy nepotřebují metro do centra přes Dejvice.

4) Na Zličíně už jedno metro mám a Zličín-Stodůlky je dnes nejméně vytížený úsek v celé síti pražského metra, proto opět nevidím jediný důvod, proč cpát na Zličín další metro.

5) Pro Prahu 6 jsou přirozeným centrem Dejvice, kde končí dost nešikovně metro - největší zátěž VHD je ve směru Dejvice-severozápad, proto nevidím důvok k tomu, aby metro směřující na Zličín jakkoliv popíralo hlavní dopravní proudy a stáčelo se úplně jinak, kde není poptávka.

6) Rozvojová oblast Ruzyně - letiště bude v budoucnu největším zaměstnavatelem na území Prahy, poroste zde obchodní i občasnká vybavenost, počítá se s masivní výstavbou bytů v oblasti ulice Drnovská atd. atd. A hlavně Zličín už jedno metro má...
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 10:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to víš, že je to další metro. Jen není určeno pro Prahu 6, nevím, proč by mělo být. Praha 6 ať si má trasu A a rychlodráze říkejme třeba trasa K (jako Kladno). A protože je absurdní, aby se trasy A a K překrývaly, a protože trasa K je pro letiště výhodnější - je přímá, nevede přes Motol a navazuje na vlaky do celé republiky - než trasa A, je třeba trasu A odklonit mimo letiště. Tím pádem pro trasu A zbývá role "výpletovky" pro celou Prahu 6 - to by cestující z letiště zdržovalo a podruhé by letěli radši do Vídně - a via Zličín ji napojit na Poberouní.

(Příspěvek editován uživatelem lord Vetinari leden 18, 2006)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 10:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych to shrnul. Já rozhodně nejsem zastánce tohoto debilního a drahého trasování metra přes Motol, ale už také rozhodně nesouhlasím s vlakem za tak ukrutný peníze, který řeší JEN letiště.

Až přijde Paroubek se Sobotkou k Šimonovskýmu a hoděj mu na stůl 40 miliard, že ať spojí centrum Prahy s Kladnem, tak ani nepípnu a letiště si může s městem doplatit odbočku na letiště.

Pokud budeme realisté, víme moc dobře, že stát nic podobného platit nebude a vše zůstane na bedrech Prahy. Ta ovšem nikdy (to slovíčko si zapamatujte) nebude financovat nic, co je za jejími hranicemi. Proto ikdyby se realizoval projekt rychlodráhy, bude jezdit jen mezi letištěm a centrem, bez významu pro 90% území přes, které pojede. Proto bych v této variantě radši volil metro, které zabije dvě mouchy jednou ranou a pomůže i Praze 6 jako takové. Nechci ho ve variantě přes Motol, stačilo by mi, kdyby na nádraží Veleslavíně vyjelo na povrch a jelo po trase Buštěhradky s odbočkou k sídlišti Dědina a tady plnilo podobnou roli jako S-Bahn. Žádné ražené stanice v Motole, na Bílý Hoře nebo na Dědině nechci. A vlak za více jak dvě desítky miliard, který zastaví u věznice a dva kilometry od Červeného Vrchu, tu tedy rozhodně nechci také.

Ideální varianta by byla, kdyby stát zmodernizoval trať do Kladna a Praha s letištěm si zafinancovaly odbočku. Až se dostaví Déčko, může pomalu Praha začít přibližovat Áčko letišti, ale hlavně ať se přesune konečná Áčka dál z Dejvic. Jenže buďme realisté, žádný stát nic platit nebude a Praha zůstane investorem. A ten, kdo platí ať si rozhoduje. Z pražského hlediska má větší význam metro, z regionálního hlediska má větší význam vlak. Ale kdo to bude nakonec platit? Na to si každý může odpovědět sám.
Středočeský kraj nemůže počítat s tím, že mu Praha bude platit výstavbu vlaku, tak jako ČR nemůže počítat s tím, že nám z Mnichova do Prahy postaví vysokorychlostní ICE sama SRN!
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 10:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm. Martin pochopil že rychlodráha - sakra, nepoužívejte termín rychlodráha, mluvte, prosím, laskavě o VLAKU! - tak tedy že vlak ohrožuje jeho 100 a vytáhl do boje i proti ní. Tak si přečti dnešní noviny. Vlak SAMOZŘEJMĚ bude financovat stát, protože jeho význam přesahuje Prahu. Tak jako Nové spojení nefinancuje Praha. Připojí se fondy EU a ty budou chtít něco jasného a srozumitelného, a to je vlak, a ne metro s oklikami. To si zafinancuje Praha sama.
Vlak na letiště bude mít POCHOPITELNĚ význam pro celé Čechy. Argumentovat tím, že DNESKA jezdí linka 180 jen v PD je přesně ten samý argument, který se uplatňoval před 20-40 lety o letišti (stačí jedna 119) a jsme s dopravou na letiště tam kde jsme - kdo by si dokázal před 20 lety představit, že tam bude 10 mil. cestujících? Čili martine, to že si něco nedovedeš představit, neznamená, že to nemůže být.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 10:39:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

1. Ve spojení IAD se P6 nijak nevymyká porovnání s ostatními pražskými obvody. Oč je na tom taková P5 lépe? IAD doprava je problém v celé Praze.

2. Ve spojení letiště rychlodráhou vidím pro ČD i město obrovskou příležitost, jak železnici více integrovat do řešení dopravy v pražské aglomeraci.

3. Naopak v naznačené výstavbě metra na letiště vidím nahodilost, která do celkového řešení dopravy v Praze a okolí příliš nepřispěje.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 10:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KMe, "vlak" rozhodně ne. To by pak byl zas někdo určitě moc iniciativní. Je to prostě metro nové generace - trasa K :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 10:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Ale to víš, že je to další metro. Jen není určeno pro Prahu 6, nevím, proč by mělo být
Protože ho bude platit Praha a bude stát ukrutný prachy, proto si radši připlatím a postavím ho i pro P6.

protože je absurdní, aby se trasy A a K překrývaly
Tady si trochu protiřečíš. Najednu stranu trasa K nebude mít význam pro P6, ale bude se překrývat s metrem, který pro P6 význam mít bude. H?

trasa K je pro letiště výhodnější - je přímá, nevede přes Motol a navazuje na vlaky do celé republiky - než trasa A
Není výhodnější! Ažž 70% všech pasažérů odbavených na Ruzyni má cílovou stanici Praha. A poloprázdný expres navazující na vlaky je toho jasným důkazem. Další maličkostí je to, že rychlodráha pojede na Masaryčku, no nevím, jak tu cestující budou přestupovat na vlaky SC,EC,IC? Jestli sis nevšiml, já tu variantu přes Motol nepodporuji a ikdyby tak zůstala, stejně je turistům jedno, jestli jedou k hradu o 5 minut délel přes Motol.

Z pohledu cizinců (většina všech odbavených na Ruzyni) je výhodnější Áčko, protože je rozveze po celé Praze. Rychlodráha je vyklopí na Masaryčce, kde si tak jako tak budou muset přestupovat. To dělají dnes taky, akorát na Dejvické. Rozdíl bude akrorát v +-25 miliardách.

je třeba trasu A odklonit mimo letiště. Tím pádem pro trasu A zbývá role "výpletovky" pro celou Prahu 6
Není, důvody jsem uvedl viz. Zličín výše. A pokud má plnit roli výpletovky pro P6, pak nevím, co v tvém návrhu dělá Zličín a nevím proč ti tam chybí oblast PRAHY 6 - letiště Ruzyně, což bude za pár let jistojistě významnější část než Zličín a dojíždějících tam bude samozřejmě také víc.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 10:55:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

1. Jakou myslíž, že má většina obyvatel Jižního Města a Jihozápadního Města docházkovou vzdálenost na metro; 1 - 2 km? Co ti tedy tak vadí na přímém spojení letiště s Praho Buštěhradkou?

2. Opět si odporuješ, pokud tvrdíš, že zastávka vlaku v Ruzyni nemá žádný význam pro obyvatele přilehlé oblasti a zároveň jedním dechem říkáš, že v okolí Drnovské vyrostou stovky bytů. Vždyť ta zastávka leží přímo na Drnovské.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1479
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:
Ne, jenom ten Martin popisuje své důvody na k-reportu, kam chodí 99% vlakofilů, kteří celý život zasvětili dráze. Ano, tady rozhodně Martin nepochodí. Napsat na k-reportu něco proti železnici je jako jít hlavou proti zdi. A napsat něco, co neodpovídá Káemově petiletce na píře, je úplně to samé. Když si Káem před pěti nakreslil, že to bude takto, tak to samozřejmě tak taky musí být a nikoliv jinak. V tomto si můžeme podat ruce.

Jak jsem zde uvedl, pokud to stát financovat bude, nebudu proti. Osobně tomu, ale nevěřím.

Po druhé. 70% všech pasažérů letiště má cílovou destinaci Prahy. Vycházím z tvých ročenek.

Pokud chce někdo tahat metro podél 180 namísto 2,20,26,119,218 a ČSAD Kladno, nemá to v hlavě v pořádku.

MK:
Oč je na tom P6 hůře než ostaní části?
P4-magistrála, která je sice ucpávaná, ale oproti Letný jede.
P5-Starkonická, Plzeňská
P6-Letná, Chotkovy sady (jedna z nejkatastrofálnějších oblastí Prahy IAD.)
P8-V Holešovičkách, Argentinská
P9-Sokolovská, Rohanské nábřeží
P10-Vinohradská, Vršovická

Jakékoliv cestování IAD představuje ve směru centrum med oproti tomu, jakou možnost má člověk z P6. Všichn ostatní mají možnost to nějak objet, z Šestky uvíznu v zacpaném hrdle v Korunovační nebo na Miladě Horákový. No zkus se dostat z P6 na severovýchod Prahy, pokud totiž nepojedeš přes Kralupy, nic jiného než Horáková ti nezbývá.

Lord vetinari:
Jo, je to sice metro nové generace, které stojí stejně jako klasické metro, ale těm, kteří ho maj kilometr o domu, neposlouží.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
Jenomže obyvatelům Jihozápadního a Jižního Města jezdí k tomu metru autobus, metro jim jezdí každé 3 minuty a rozveze je po celém centru. Já dnes jedu autobusem do Dejvic 10 minut, kde si přestoupím na metro a za 8 minut jsme na Můstku. Kdybych měl používat rychlodráhu, pojedu 3 minuty na nádraží, kde si 15 minut počkám, dojedu na Masaryčku za 20 minuta tam si přesednu na 3,5,14,24,26. A výsledek 45 minut oproti dnešní půl hodince, akorát s nárůstem několika miliard korun.

Vysokou výsavbou bytů v okolí Drnovské jsem argumentoval proto, protože tu někdo tvrdí, že metro je pro P6 luxus. A satnice metra Dědina má být umístěná pravě tam, kde ta výstavba bytů bude. Nádraží Ruzyně sice leží u Drnovské, ale ne tam, kde by ta výstavba měla být.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:11:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Můžeš jet i Chotkovou a dál po nábřeží E. Beneše.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
Jo a pokud pojedu Chotkovou tak uvíznu už u hradu nebo ještě lépe na Špejcharu a ještě k tomu mě tam budou provokovat modrý majáčky na kolejích.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:24:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

1. Tak jako jsou autobusové svozy k metru, mohou být i k vlaku. V tom problém nevidím.

2. Na rozdíl od JM a JZM je P6 velmi dobře pokryta tramvajovou dopravou a těch několik málo výjimek je možné velice rychle řešit prodloužením stávajících tratí.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 18.1., 10:16: Letišti může být úplně jedno, co sem povede

Aha, takze ROPID/DP/Magistrat mohou za to, ze dnesni spojeni na letiste je mizerne (resp. zpusobuje problemy obcanum, kteri bydli mezi metrem a letistem), titiz nebyli rok schopni se vyjadrit, jak si obsluhu noveho arealu (Sever 2) predstavuji ...
ale letisti to vlastne muze byt jedno !!!

Kdyz uz tady obcas argumentujes zahranicnimi letisti, tak tem to jedno neni a jsou vyznamnymi investory v ramci ruznych "Airport-expresu", napr:
Viden - spolecny podnik letiste + OeBB, LHR - BAA je majoritnim vlastnikem (+ nejakym podilem prispela i na podzemku, ale tehdy jeste jako statni podnik), Arlanda Ex - letiste jako majoritni vlastnik, Oslo - totez.
Druha varianta je stavba letiste "nad kolejemi" (ale ta se prosvihla uz v roce 1937) - viz AMS, CDG, FRA, LGW.

Nechat obsluhu letiste na nekom jinem a sam byt "ja nic, ja muzikant", to je priklad FCO. Letiste MUC je asi jiny pripad, protoze tam byl cely presun (vcetne zeleznice) zorganizovan spolecne vsemi urovnemi statni spravy a slo o "statni zajem".
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, ale součástí VLAKU bude i to že ČSAD Kladno ukončí (bude donuceno) svoje linky u kladenských nádraží a těch 25000 lidí denně T i Z pojede tak jak to lidé od Nymburka, Kolína, Benešova a Berouna považují za zcela normální a jak to taky odpovídá požadavkům na kapacitu - VLAKEM. Tím se rázem hodně Evropská uvolní.
Já mám rád VHD jako celek, proto se snažím preferovat ten druh VHD, který jí jako celku prospěje nejlépe.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:33:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:

Na www.ospea.cz je článek o pochybení policie při měření max. povolené rychlosti. Mohl bych tě poprosit o tvůj právní názor?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
Na rozdíl od JM a JZM je P6 velmi dobře pokryta tramvajovou dopravou a těch několik málo výjimek je možné velice rychle řešit prodloužením stávajících tratí.
1) Abys toto mohl posoudit, musel bys tu bydlet, já cestovat tramvajemi do Dejvic nechci, stačí mi, když s nimi musím jet na Šárku - všude to staví, čeká, jezdí to plný atd. A když lidem z Dědiny seberš expres na Dejvickou a nacpeš je do tramvaje, která tam jede o několik minut déle, akorát je z MHD vyženeš.
2) To je přesně to, co mi vadí. Postavíme rychlodráhu za miliardy, ale ještě to přeci jenom nebude ono, tak prodloužíme tramvaje za daších X stovek milionů. To je výborný...

Arj:
Větou "letišti může být jedno, co sem pojede" jsem myslel, že cestujícím je úplně jedno, čím se do Prahy dostanou. Tedy pokud si sednou a do vozu se vůbec dostanou. Tím jsem v žádném případě nemyslel to, že Letišti Praha jako podniku je toto šumák.

Káem:
Jenomže autbusy z Kladna nejsou na Evropské jediný problém. A už po několikáté tu píšu, že stát zřejmě nic financovat nebude. Proto se v horizontu dalších deseti-patnácti let s vlakem do Kladna rozluč.

Já mám taky rád VHD jako celek. A co člověk to názor a každý může mít na optimální variantu jiný pohled. Nemusí hned znamenat, že ta tvá varianta je ta nejlepší. Já tu prostě nechci něco placené z rozpočtu Prahy, co nebude mít pro 90% území přes, které pojede, žádný význam. To doufám chápeš?

Rychlodráha v. metro je tu věčné téma. Mě nikdo o pravdě nepřesvědčí, jako já nepřesvědčím ostatní. Jediný v čem se liším od ostatních diskutujích je to, že tu bydlím a přeci jen to tu znám o trochu lépe než nějakej vlakofil z Hodonína, kterej byl v Praze jednou v životě s rodiči jako malej kluk, podívat se na orloj. Psát na k-reportu něco o tom, že železnice není ideální řešení, je jako na diskuzi auto.cz, psát, že jsou všichni pitomí ať používaj MHD. Tam by tě taky s tímto názorem poslali do hajzlu.

Já proti vlaku na letiště vůbec nic nemám a dvojkolejku do Kladna jedině podporuji, ale za podmínek, že to zaplatí stát. Pokud si to má stavět Praha ať ta se rozhodne, co je pro ní výhodnější. A ta se už rozhodla...
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono by to A mohlo klidně větvit někde v tom Motoule - na Zbličín a na Letiště přes Dlouhou Mýli. Aspoň by nebyl tak dlouhej kus s pásmovým provozem.

Pokud někoho napadne nezkulturnit trať a busy z Kladna ukončit na Dlouhé Mýli tak asi část lidí přejde na IGK která bude odstavovat kdesi u stanice Velekravín. Neb to bude propastně rychlejší než denodenní okružní jízdy Prahou pod zemí.

To že nejede nic ze Zbličína kde končí hafo busů na P-6 je dementnost. Minimálně 180 by tam měla zajíždět v ty kladiva. Nebo se vám zdá normální hnát cestující dejme tomu z Louděnice na Hladovku nebo do VŠ na Kulaťáku via Můstek?

Pokud se tedy toho metra dožijeme (ony snad byly zase změněny priority D a pak A?) tak jsem zvědavej jak si za pár let bude Martin stěžovat že se na Dědině nemůže dostat do kanálu protože s tím z Letiště jezděj turisti a jelikož zcela logicky v sedle i=10 až 15 takže pár příletů vlak metra spolehlivě zaplní a že by to chtělo nějakej expres nejlíp na B v trase dnešní 100

A na Drnovský u letiště s neustále rostoucím provozem bych fakt chtěl mít byt.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:23:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

1.A Praha se rozhodla špatně. Jen bude neúčelně mrhat miliardami za situace, kdy peníze budou scházet na aktuálnější projekty.

2.Možná víc než ty by si měli stěžovat např. obyvatelé Řep. Ti jedou na Anděl tramvají 20 min. Pro tebe tak nevyhovující tramvaj jede z Divoké Šárky na Dejvickou 13 min.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr vlček:
Já nemám nic proti protažení 180 do Zličína, ale nechápu, proč by jednou linku 180 mělo nahrazovat metro? Dopravní proudy cestujících tu v tomto směru nikdy nebudou zas tak vysoké, aby bylo třeba tudy vést metro.

Pokud nebude metro stačit, tak se jednoduše posílí, pokud nestačí 119 a jednoduše se posílí, začne mi kolabovat časem Evropská a Kulaťák.

MK:
1) To je tvůj názor, já ho mám jiný, tak to nepaušalizuj a mluv za sebe. A pokud se ti to nelíbí, zvol si jiné radní nebo jdi do politiky sám a prosaď změnu. Ale nepiš tu za všechny. Lidi z Šestky chtěj metro a těm 150tisícům obyvatel prostě nevysvětlíš, že je rychlodráha lepší, když jí nebudou moct ani využít.

2) Tramvaj na Anděl jezdí z ŘEP v intervalu 2/2,5-5/2/5-10. Špojení Řepy-centrum bylo vždy přes centrum Prahy 5 a tím je Anděl. Tady si zase protiřečíš ty. "Obyvatelé P6 budou jezdit oklikou přes Motol" a pro Řepy by snad cesta přes Dejvice nebyla zajížďkou? Ale byla a jaká. Řepy mají své centrum na Andělu, Ruzyně v Dejvicích.

Všem tu metro připadá do Ruzyně jako vyhazování peněz, ale do Řep už nikoliv.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:41:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě malá poznámka k domnělé PŘECPANOSTI tramvají z Dejvické směr Šárka. Z vlastní zkušenosti mohu říci že to vůbec není tak žhavé. Většinou na stupni 3, a to se ještě při příjezdu na ČV velice rychle vyprázdní. Podobně, ale v obráceném sledu, je to ve směru opačném. Takže co se týče tebe, většinu své cesty na Dědinu bys dokonce mohl i sedět.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:45:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neprotiřečím si, jen tvrdím, že obyvatelé přilehlé oblasti Evropské mají již nyní lepší spojení s centrem než obyvatelé kolem Plzeňské.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
1) Jak často jezdíš tramvajemi po Evropské, abys mohl udělat závěr o jejich obsazenosti?

2) není to tak dávno, co se tu na k-reportu probíralo, že tramvaje z ČV do Dejvic hlavně ráno mají kapacitní problémy. A natřískané první vozy, kde lidi stojí na schodech vídávám každé ráno.

3) Jo z Dědiny bych si sednul, to si, ale v 218 sednu taky a jedu k metru NONSTOP a když se chytne zelená vlna, tak jsem na metru hned.

4) Ve směru z Dejvic si už, ale nesednu, protože tramvaj nemá Dejvickou jako nástupní, ale přijíždí už plná z centra.

5) Autobus začínající na Dejvické najíždí do zastávky na minutu přesně, tím mohu vytvořit krásné proklady. 26 z Hostivaře, která se sekne ve Strašnicích mi přijede i o 10 minut později a sjede s linkou 20. Tím jsou veškeré proklady v háji a tramvaje rozhodně nepřipomínají kulturu cestování 21. století.

Nic nemám proti tramvajím, byl bych rád, kdyby se rozšiřovaly tam, kde pomůžou - Suchdol, Malešice, Bohnice. Ale přesměrovat lidi z Dědiny do tramvají by rozhodně k pověsti tramvajím nepřidalo. Cestující nemá myšlenkové pochody jako šoutuš zde. On chce, aby mu jezdila MHD rychle, pokud možno načas a sednul si. To Dědině tramvaje nesplní.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
Tak to zásadně nesouhlasím. Tramvaje na Evropské jezdí pouze 3, na Plzeňské 3 + jedna zdvojená Devítka. Tramvaje na Plzešnké nemají tolik semaforů jako na Evropské a průměrná rychlost tam dosahuje vyších hodnot než tady.

A pokud budeme brát v úhavu obyvatele používající IAD, tak ty podél Plzeňské mají cestování do centra komfortní oproti těm, co schytají Letnou nebo Chotkovu.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsaď se, Martine, že stát peníze na vlak na letiště v té či oné formě (ev. i třeba jen garance na úvěr odněkud) dá do 5 let! Praha se vlakem nebude zabývat, ta si bude patlat metro.
Znova, Martine, neříkej "nikdy": mezi BH a Motolem a Stodůlkami je veliký volný nezastavěný prostor.
petr Vlček: Je to stejně divné,jako hnát lidi z Kladna do P4,10 a 5 přes Dejvickou, když by mohli jet vlakem přes Semmering na Smíchov či Hl.n nebo do Vršovic a Strašnic. jakkoliv se to zdá divné, před MS v hojeji si taky nikdo ML1 nedoved představit, že...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

26 z Hostivaře, která se sekne ve Strašnicích mi přijede i o 10 minut později

Takze vlastne konstatovani, ze daleko horsi spojeni maji v Hostivari a Zahradnim meste (protoze teoretickou kapacitou vyhovuje, ale neni dost rychle a na Zahradaku si lidi nesednou).
Ja chci zpatky prekryvny bus v trase puvodni linky 136, usetrene soupravy 2xT3 se klidne mohou pouzit na Praze 6.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Jednou jsme se už vsadili. Pokud stát opravdu vlak do Kladna zafinancuje, neřeknu ani píp.

Zrovna tak je veliký nezastavěný prostor kolem Dlouhé Míle. A pokud se zastaví prostor kolem Bílé Hory, budou lidi jezdit tramvajemi. Tam nevidím problém. Zkrátka a dobře 30tisícové sídliště Řepy bude potřebovat vždy hlavně spojení na Anděl. A kdyby Řepáci tak toužili jezdit do Dejvic, dávno by se omezily tramvaje a 180 jezdila po třech minutách.

Metro se nestaví podle toho, co by mohlo být, ale podle toho, co je potřeba teď. A jakékoliv spekulace, že ta či ona oblast bude možná jednou zastavěná jsou dnes bezpředmětné. Až se nám začnou vylidňovat sídliště jako v Berlíně a z Jižního Města se stane slum pro pár tisíc Turků, budeme moct Céčko zasypat.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1490
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Ne, poukazuju na to, co tu již dávno načal Káem. Dopravní problémy v Hostivaři se na 177 promítnou v Bohnicích. Čím kratší linka, tím je spolehlivější. Jen konstatuju fakt, který nastane. A že cestování 218 je dnes komfortnější a spolehlivější, než v budoucnu 26 z Dejvic.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:14:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Napsal jsem ti přesně, kolik minut ty cesty trvají dle JŘ a v reálu se to liší minimálně. Jinak tramvají do Řep a do Šárky jezdím alespoň jednou týdně.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
Jenomže k těm 13 minutám musíš připočíst dalších 5 na sídliště Dědina a pak kulturu cesování zrychlovač-brzda-dveře-zvonek-dveře-zrychlovač-semafor-brzda-dveře...

I já se někdy svezu tramvají z Šárky do Dejvic a vždy se přesvědčím o tom, že příště raději už ne.

Když se na Šárce zavřou dveře 218 a otevřou se až na Dejvický, sedím a je mi teplo, opravdu nestojím o to, jezdit na laminátový sedačce.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:28:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Souhlasím s tebou, že obyvatelům Petrovic a Hostivaře, ale i ZM se o spojení, jaké již dnes má Dědina ani nesní a ještě dlouho se budou muset spokojit s tím, co mají.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
Tak pokud vím, tak z Petrovic jezdí kloubová 271 na Háje a na Skalku ráno po čtyřech minutách, pak ještě 154 a další. Zahradní Město? 26 na Strašnickou za pár minut, 177,154 na Skalku za 4 minutky.

Mimochodem proto, protože ZM má horší spojení než Dědina, tak radši zhoršíme spojení na Dědinu, než abychom ho zlepšili na Zahraďáku.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: jasně, stačí jen určit termín, kdy tu sázku naplníme a ten bude i dnem mého velkého vítězství.
Chichichi ten tvů příklad s tramvají a 218 je kouzelný. Hned ti ho přeložím - místo abys lidem z letiště dopřál expres ala 218 a pak 5x tyristorový rozjezd-brždění-dveře-ukončete nástup-rozjezd... tak ty jim to první dopřeješ sice taky, ale to druhé ne 5x ale 13x. Proč by to měli trpět lidi z letiště a ty ne???
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:40:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Varianta prodloužení metra A a ještě tak hezky klikatého se mi moc nelíbí.Nevím zda by nebylo lepší prodloužit trasu B ze Zličína-částečně po povrchu k letišti.Je to kapacitní,operativně lze zařadit posilu-třeba jen na Florenc a hlavně:investice proti A takřka nulová.
Části P-6 jsou dobře obslouženy tramvajemi,ale samozřejmě musí fungovat jejich preference nikoliv jen o víkendech,ale právě hlavně ve všedních dnech.
Evropskou jezdí linky tramvají přeplněné,ale to lze řešit úpravou linkového vedení,příp. úpravou intervalů.Osobně bych prodloužil TT z DŠ až na Dědinu a možná i k letišti-jako další spoj pro zaměstnance.Ale opět platí,co už jsem psal výše-nutnost preference.To pak cestu na Dejvickou zkrátí o další 2-3 minuty a popularitu tramvajové dopravy zvýší.
Další z argumentů byla obsluha největší nemocnice Motol.Tam bych rád viděl TT-větší kapacita,nízké náklady oproti metru a Motolská vozovna nebude při každé výluce Plzeňské zcela odříznuta.
Jenom nevím,jak naložit s vlakem.Je jasné,že propojení St.č. kraje s Prahou a letištěm není špatné,ale pokud by po Evropské de facto přestaly jezdit městské busy,tak by jejich počet tam snad nebyl problém.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:49:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omyl Martine. Protože spojení na Dědinu odpovídá celopražskému standardu, tak tam nebudeme stavět metro za 38 mld. Např. l. 26 vychází cesta z konečných do centra nastejno.

2. Možná by ti řidiči z oblasti Petrovic, Hostivaře a ZM pověděli, jak se dostávají přes myší díru v ZM.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

akri: Při každé výluce Evropské jsou odříznuty Vokovice. Při každé výluce Nám Hrdinů je odříznut Pankrác. Při každé výluce Sokolovské na 100 metrech mezi Balabenkou a U Balabenky je odříznut Hloubětín. Při každé výluce Klapkovy jsou odříznuty Kobylisy. Při každé výluce Koněvovy je odříznut Žižkov. Jedině MK bude vyjíždět imrvére :-))))
Šikovnej řidič na Evropský na semaforech nečumí, viď, MK?
Bohužel - objížďka přes Stodůlky na B je stejná jako objížďka přes Motol. Čili vlak. Jedině.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 13:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Protože já bych to musel trpět denně, za to cizinec 2X za život TAM a ZPĚT.

Akribius:
Nezvýší, prteference je hezká věc, ale já dnes busem jedu zastávky 2 a tramvají 10. A to je výrazný rozdíl. Ikdyby tu jezdily samé Poršetry s preferencí, nikdy nepřekonají rychlost autobusového expresu. A kaštanům je jedno, jestli to jede po kolejích, hlavně ať je to rychlé.

Se Zličínem souhlasím. Béčko po poli na letiště by bylo za babku.

Motol opravdu metro nepotřebuje.

Co mi, ale vadí, je ukončení Áčka v nevhodné oblasti, kde nemůžu vybudovat žádné autobusové nádraží, ani záchytné parkoviště. To, že je toto zakončení nevhodné, dokazuje 130 000 cestujících za den právě na Dejvické. Aspoň to Áčko prodloužit k Veleslavínu, tam bych tou tramvají z Dědiny snad i dojel. Pokud mne město donutí přesedlat z expresu do couráku, budu uvažovat o automobilu do Dejvic. Tak jak to dělá Hnidopich.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
Mně je jedno, co je standart, rozhodující je to, že by nastalo zhoršení oproti stávajícímu stavu - express 218. A cestující pokud někdy okusil něco lepšího, hořce si zvyká na nižší luxus. Ten, kdo jezdí autem vyšší střední třídy, by do nákupní tašky alá Činkvečento nikdy nevlez. Člověk je pohodlný tvor a když se mu několik let dostává pohodlí, nerad o něj přichází. A dám krk na to, že by se lidem do tramvají na Dědině sakra nechtělo. Cestu do Dejvic, bych ještě překous, zpátky už ne. Jedině při návratu linky 20 na Podbabu v intervalu čtyř minut.

Pokud vím, tak 271 jezdí Rabakovskou.

Káem:
objížďka přes Stodůlky na B je stejná jako objížďka přes Motol. Čili vlak. Jedině
Jo, ale s rozdílem dvaceti miliard.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem-jízdní doba A a B by asi byla v zásadě stejná,ale B by bylo výrazně levnější.
Martin-no já bych taky chtěl express ze Sídliště Řepy k Andělu a ne zastávkovou tramvaj,ale Dědina má zkrátka nadstandardní spojení k metru jenom kvůli letišti.A až se doprava tam vyřeší,tak o nadstandardní spojení zkrátka přijde.Nelze pak platit bus,který jede 75% trasy stejně jako tramvaj a ještě má perfektní interval.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No tak v tom případě se ti cizinci můžou mačkat 2x v životě ve 119 a místní ať jedou 218 nebo 26,20. A debata je ukončena - jinými slovy, zase jsem tě přistihl, že ses prostě jen zamiloval do 100 a snažíš se to nějak reálně podložit. :-)))))
To B SAMOZŘEJMĚ po povrchu nepůjde. Nejméně poslední 3km od letiště bude muset být schováno. navíc překračuje údolí, že... krom toho by povrchové vedení trasy začalo okamžitě přenášet rozmary počasí do podzemí. Zasněží a téměř se nejezdí. Vidíme to u vlaků. Ostatně... i u tramvají.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
Dědina nemá, nemá, nemá a ještě jednou nemá nadstandartní dopravu kvůli letišti. 119 ještě před deseti lety neměla o tolik delší intervaly a plnila se hlavně na Dědině. 218 nemá s letiště společného už vůbec nic.

Už jsem to tu také psal. Na Evropské se nejedná o žádný souběh, protože jak tramvaje tak autobusy obsluhují úplně jinou část města.

Znovu a znovu, 119 se při stávajícím špičkovém intervalu naplní jen ze zast. Dědina, Nová a Divoká Šárka, takže nemá nadstandartní dopravu kvůli letišti.

Káem:
Místní z okolí zastávek Dědina a Nová Šárka to maj na 218 daleko a musíš jim nechat nějaké spojení. A když se ti na těchto zastávkách naplní kloubák po pěti minutách, není o čem diskutovat.

Proč 100 jsem tu vysvětloval stokrát pádnými a jasnými argumenty. Ty jen polma a Ikeou.

To B by SAMOZŘEJMĚ po povrchu šlo, to ty máš jen utkvělou představu, že se to tak nikdy nedělalo, tak se to tak dělat nemůže dál. Sovětský způsob stavby metra by Praha měla už dávno opustit.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Jak je vidět, Praha se k sověrskému způsobu stavby metra ráda vrací. Proto budou na klikatícím se A stanice pěkně daleko od sebe, po vzoru ex-CCCP měst.
A metro po povrchu půjde, koneckonců se toho dočkáme už letos. Do depa Hostivař se totiž jede po povrchu...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 15:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proto budou na klikatícím se A stanice pěkně daleko od sebe, po vzoru ex-CCCP měst.


Nedá se říci, že stanice daleko od sebe je znak CCCP-METPO. Ale tento typ vedení metra má své mouchy a občanům bude muset někdo pěkně cpát vatu do hlav, aby si náhodou nespočítali, že kdo nebude bydlet na metru pojede možná déle (pokud se omezí dosavadní povrchová doprava).
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 15:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sovětský způsob stavby metra by Praha měla už dávno opustit. versus Zasněží a téměř se nejezdí. Vidíme to u vlaků

Docela zabavna diskuse.

Ale prestoze se mi taky "sovetsky zpusob" stavby metra nelibi (mimochodem - proc sovetsky? V Moskve jezdi metro i po povrchu, i po mostech), tak zrovna treba v blizkosti letiste bych pro nej byl. Jak sam Martin mnohokrat rekl, letiste generuje mnozstvi pracovnich prilezitosti. K cemuz dodavam, nejen na nem samotnem, ale i v blizkosti > staci se podivat na adresy mnoha vyznamnych firem a pak na mapu prislusneho mesta a srovnat, kde ta firma sidli a kde je nejblizsi velke letiste (i v Praze na "Lenince": Siemens a kdovikdo jeste). Takze zabrat pozemky mezi Ruzyni a Repama kolejemi [vykoupeno ve verejnem zajmu] nebo je prodat za vysokou komercni cenu [protoze blizkost letiste a dalnic smer Nemecko pres KV i PM] - tady by rozhodnuti melo byt dost jasne.

Koneckoncu - viz opacny konec Prahy - srovnani atraktivnosti uzemi kolem (povrchove) trati Vrsovice smer Benesov - CB - Linec ci smer Branik versus ("nesmyslne" zakopane) trati Strasnicka - Skalka.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 15:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Jenomže obyvatelům Jihozápadního a Jižního Města jezdí k tomu metru autobus, metro jim jezdí každé 3 minuty a rozveze je po celém centru.

Jako ještě nedávný obyvatel JZM se musím ozvat. Parametry spojení metrem se u dvou výše jenovaných oblastí nedají ani omylem srovnat. S trochou nadsázky: ty 3 min jsou na C sedlo a na B špička (a jatka).

Mimochodem proto, protože ZM má horší spojení než Dědina, tak radši zhoršíme spojení na Dědinu, než abychom ho zlepšili na Zahraďáku.

Nebo bude prostě Dědina muset na čas odložit požadavky na další zkvalitnění dopravy. Jiní ho potřebují více...

Motol opravdu metro nepotřebuje.

Předpokládám, že kdybyste bydlel v Motole, Řepích, tak řeknete, že P6/Dědina (narozdíl od Motola) metro nepotřebuje...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 15:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že kdybyste bydlel v Motole
v místech budoucí stanice Motol vpodstatě nikdo nebydlí. Je tam nemocnice a nad ní jedna stará ulička s pár domkama a hospůdkou. Za tím pláň Vypich, dosud nezastavěná, ale velkokřižovatka už je narýsovaná.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 15:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Todle je tu furt dokola. V místě budoucí stanice Letňany taky nikdo nebydlí a garantuji vám, že do 5 let od otevření se zařadí mezi standardně frekventované místními i přespolními. Todle vidění na den dopředu je strašlivý. Kdyby todle dělali naši předci, tak doteď přelejzáme cestou do Karlína a Vinohrad hradby.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 16:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

"Jo, je to sice metro nové generace, které stojí stejně jako klasické metro, ale těm, kteří ho maj kilometr o domu, neposlouží."

A proč by mělo? Mně ta letadla, co budou přistávat nad Bohnicema, taky neposlouží. Nebo myslíš, že tam budou mít zastávku?

Praze 6 má posloužit hlavně trasa A, proto je také vedena přes Petřiny a do Motola, kde je superspádová nemocnice. Jen okrajově má Praze 6 posloužit trasa K, a to tam, kde nic jiného není a bude to při cestě: to znamená Dědině. (Ale kdybych chtěl být důsledný, tak by byl jen přestup mezi A a K na Hradčanské a ve Veleslavíně a přes Dlouhou Míli by se frčelo bez zastavení až na letiště. Což bohužel nemohu, a to nikoli kvůli Dědině, ale kvůli autobusovému nádraží.) Na letišti je K naprostá samozřejmost, protože letiště má nadregionální význam a tudíž je nesmysl vést tam jen lokální metro. To by bylo skoro totéž, jako nasadit na dvoustovku minibusy.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 16:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Ale to víš, že je to další metro. Jen není určeno pro Prahu 6, nevím, proč by mělo být
Protože ho bude platit Praha a bude stát ukrutný prachy, proto si radši připlatím a postavím ho i pro P6.


A hele, ty toho nějak víš. Já o tom metro pro Střední Čechy zatím jenom mluvím a ani neznám konkrétní trasy, a ty už víš, kdo ho bude platit. Mohl bys mi tu kříšťálovou kouli občas půjčit?

Tady si trochu protiřečíš. Najednu stranu trasa K nebude mít význam pro P6, ale bude se překrývat s metrem, který pro P6 význam mít bude. H?

No, někde se A a K protnout musí, aby se dalo přestoupit. To máš jako s dopravou na letiště, tam se zas musí protnout železnice s vlakem.

trasa K je pro letiště výhodnější - je přímá, nevede přes Motol a navazuje na vlaky do celé republiky - než trasa A
Není výhodnější! Ažž 70% všech pasažérů odbavených na Ruzyni má cílovou stanici Praha. A poloprázdný expres navazující na vlaky je toho jasným důkazem. Další maličkostí je to, že rychlodráha pojede na Masaryčku, no nevím, jak tu cestující budou přestupovat na vlaky SC,EC,IC?


No já to pořád říkám, vést to na Wilsona a Masaryčku zbourat. Ale pořád mi to různí nostalgici rozmlouvají, pod trapnou záminkou, že z Masaryčky je blíž na Republiku. /A z Wilsona ke Koni :-)/

A co se týče těch turistů ... nebuď sobec a nechtěj všechno pro Prágl. Dej šanci taky zbytku Republiky. Možná to povede k tomu, že počet turistů bude ještě ohromnější a na letišti budete moct začít lobbovat za třetí přistávací dráhu :-)

Jestli sis nevšiml, já tu variantu přes Motol nepodporuji

Ale já ano.

a ikdyby tak zůstala, stejně je turistům jedno, jestli jedou k hradu o 5 minut délel přes Motol.

No, já být turista, tak jedu nejdřív do hotelu, a pak teprve k Hradu. Už tak tu není k hnutí, ještě aby se nám tu courali s kuframa.

Z pohledu cizinců (většina všech odbavených na Ruzyni) je výhodnější Áčko, protože je rozveze po celé Praze.

Ne, ne. Káčko. To je rozveze na všechny ostatní linky metra a na přípoje do celých středních Čech.

Rychlodráha je vyklopí na Masaryčce,

Dobře, ukecals mne. Masaryčku zbouráme. Nebo tam uděláme železniční muzeum, aby šotouši moc neřvali.

kde si tak jako tak budou muset přestupovat. To dělají dnes taky, akorát na Dejvické. Rozdíl bude akrorát v +-25 miliardách.

Opět tě musím poprosit o zapůjčení křišťálové koule.

"je třeba trasu A odklonit mimo letiště. Tím pádem pro trasu A zbývá role "výpletovky" pro celou Prahu" 6
Není, důvody jsem uvedl viz. Zličín výše. A pokud má plnit roli výpletovky pro P6, pak nevím, co v tvém návrhu dělá Zličín

Zličín je něco jako centrální přestupní bod pro západ středních Čech. Když přijedu autobusem z Berouna, můžu si na Zličíně vybrat, jestli pojedu A nebo B. Pojedu-li do Radotína, vyberu si B. Budu-li student té university, co na Suchdole nikdy neměla stát, použiji metro A. A Budu-li bydlet na Červeném vrchu a pracovat na Lužinách, použiji obojí.

a nevím proč ti tam chybí oblast PRAHY 6 - letiště Ruzyně, což bude za pár let jistojistě významnější část než Zličín a dojíždějících tam bude samozřejmě také víc.

Ale vůbec ne. Tam je přeci supermetro, trasa K. Pouhé metro by bylo málo. :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1498
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 16:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
Nebo bude prostě Dědina muset na čas odložit požadavky na další zkvalitnění dopravy. Jiní ho potřebují více...
Dědina žádné požadavky nemá, ta jen chce, aby se ulevilo 119 převedením od kaštanbáglů do Stovky, čímž se nakonec ještě ušetří, protože nebudu muset v následujícíh letech posilovat 119 do intervalu dvou minut, linku s dvakrát delší trasou. A Dědina chce, když už se něco bude stavět za nehorázné peníze, aby z toho měla prospěch a ne, aby se jí to vyhýbalo kilometrovým obloukem. To je prostě přirozené chování každého. Já jsem proto, aby hluk z letadel kompenzovalo letiště výměnou oken, výstavbou kanalizací, novýcmi chodníky apod. A když na to přijde, tak třeba i v těch Bohnicích.

Předpokládám, že kdybyste bydlel v Motole, Řepích, tak řeknete, že P6/Dědina (narozdíl od Motola) metro nepotřebuje
Dědina metro samozřejmě nepotřebuje, ale když leží při cestě, proč nezabít 2 mouchy jednou ranou? Letiště bude v budoucnu potřebovat kapacitní systém. A když to bude metro, tak ano, letiště ho potřebuje víc, než Motol. Nevztahujte to celé jen na Dědinu.

Káem:
Zrovna tak se mohou rozvojové plány stát skutečností na Dědině. Proto nevím, kde bereš to, že spíš se splní na Vypichu než na Drnovské?

Lord vetinari:
bude to při cestě: to znamená Dědině
Dědina dnes jezdí do centra za 30 minut s jedním přestupem, s rychlodráhou to bude za 45 minut s dvěma přestupy a s 25 miliardami navíc. Děkuji, nechci.

letiště má nadregionální význam a tudíž je nesmysl vést tam jen lokální metro
Buď mě nečteš nebo ignoruješ. Nadregionální význam samozřejmě letiště mají, jenomže z Ruzyně jede 70% pasažérů na Karlův most. To si podtrhni, zvýrazni a přečti si to ještě několikrát.

nesmysl vést tam jen lokální metro
To lokální metro ty turisty rozveze po celé Praze až k hotelu. Já mám zas názor, že nemá smysl tahat na letiště rychlodráhu, která má jen význam pro tranzitní cestující letiště/vlak ČD, když jsou v podstatné menšině oproti těm, co končí ve staré Praze.

Btw: Jaký je rozdíl mezi letiště-rychlodráha-Masaryčka-pěšky-Hlavák a mezi letiště-metro A-metro C-Hlavák? Když už jsme u toho nadregionální významu? Tedy pokud nebudeme nadregionální význam brát z pohledu Žabotlamy do Kralup a Ešusu do Kolína?
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1499
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 16:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Protože zatím stát na dopravu v Praze úplně kašlal a nevím, proč by se to mělo změnit zrovna u rychlodráhy?

Nejsem sobec, jen chci, aby nabídka odpovídala poptávce. A pokud je poptávka vyšší po orloji než po Hlavasu, je mi jasné, co upřednostnit.

Ale kdepak. Áčko je rozveze také na všechny přípoje ostatních linek a pražský akční rádius má metro daleko větší než vláček stavící v Bubnech.

To není o křišťálové kouli, ale o projektech běžně dostupných na internetu.

A proč zas ty nadřazuješ zájmy Berounskejch před zájmy letištních? Proč by měli mít na Zličíně takový luxus, aby si mohli vybrat ze dvou linek a Ruzyně ani z jedné? Já si myslím, že letiště má daleko větší význam, než Zličín a v budoucnu tam bude pracovat víc lidí, než dnes na ZL. A proto bych spíš navrhoval, ať tam si vyberou jestli metro nebo rychlodráhu. - tady čekám, že se ozve KáMen a začne řvát, že přeci dvě metra do toho zapadákova s polma, je přeci vyhazování peněz.

Tak k té supertrase K přidáme ještě trasunahovnoA, ať tam té jedné není smutno.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro se nestaví podle toho, co by mohlo být, ale podle toho, co je potřeba teď.

No tak to by zajisté nebyly konečné na ČM, Zbličíně a nově v Letňanech. Staví se tam kde si to kdo vylobuje. Třeba Letňany nepřinesou místním vůbec nic.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:17:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S vývody pro přímé napojení letiště na dráhu plně souhlasím. Právě oblast Slánska má jednu z nejvyšších nezaměstnaností a P6 s letištěm je jeho spádovou oblastí.

Jako chybný se též ukazuje Martinův argument, že s rozpadem sídlišť jako jsou JM a JZM pozbydou důvody tam vést metro. Podle posledních statistik je právě JM vůbec nejdynamičtěji se rozvíjející oblastí Prahy.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stát na dopravu v Praze úplně kašlal

To zakladni metro (trasy I.x + JM, JZM) bylo za statni penize. Ze stat nechce platit "nadstandard" (napojeni zbylych sidlist), bych i docela chapal.

zájmy Berounskejch před zájmy letištních? Proč by měli mít na Zličíně takový luxus, aby si mohli vybrat ze dvou linek

Teda ja mam pocit, ze obyvatele Berouna museli behem poslednich 10 let hodne slevit. Kdysi jim jezdily autobusy k Andelu (pred metrem I.B pravdepodobne na Florenc), ted jen nekam do poli (jeste ze se aspon tomu JZM rika "Sidliste na predmesti Berouna"). A to byly dokonce napady, ze by jim Stc kraj zrusil jednu ze dvou zeleznic
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
Já to nemyslel vážně

Arj:
Nemůžeme přece porovnávat dobu minulou s tou dnešní. Praha v posledních letech dostala od státu na metro jen velice malou almužnu.

No nic, já se debatě o rychládroze vždy na k-reportu vyhýbal jak čert kříži. Bohužel jsem se dnes nechal unést. Ostatní nepřesvědčí mne, já zas nepřesvědčím je. Jediný rozdíl je ten, že mě se tato doprava týká asi nejvíc, protože tu bydlím, proto mám právo říct svůj názor, že semi vláček vyhýbající se sídlištím, nelíbí. A když prostě nesouhlasím s rychlodráhou, neznamená to hned, že souhlasím s metrem.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:40:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pokud bych uvažovaj jako hospodář, tak nejdříve bych pečlivě, i s perspektivou do budoucna, zvážil možnosti integrace již existující železniční sítě do VHD v Praze. Tu pak zrekonstruoval a zmodernizoval a až pak uvažoval o obrovských investicích na vybudování nových tras metra. Tady mi připadá, jako bychom se těšili, že to již existující pomalu zchátrá a my proto můžeme bez výčitek stavět za drahé peníze "nové a moderní". Možná je to také proto, že magistrát k výstavbě toho nového blahosklonně a furiantsky použije peníze z daní nás všech. Železnice, bohužel, takový bezedný zdroj ale nemá.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 17:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč zas ty nadřazuješ zájmy Berounskejch před zájmy letištních?

a) Protože někde ten přestup být musí a přijde mi poněkud hloupé Zličím zakopat a postavit ho někde jinde.

b) Rozlišuj mezi Beroun a Berounsko.

Tak k té supertrase K přidáme ještě trasunahovnoA, ať tam té jedné není smutno.

Na Petřinách a v Motole by jistě měli jiný názor. Ale obecně ano, i linky metra by měli mít nějaká ta práva, tak proč jim neumožnit soužití :-))

(Ale registraci toho soužití si necháme radši zas na jindy :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 18:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Kde si přišel na to, že by stála rychlodráha na letiště 25 mld.? (že by Chalupa?!) To byla tušim částka za metro pod Evropskou... Ale rychlodráha by měla stát méně...

Dědina dnes jezdí do centra za 30 minut s jedním přestupem, s rychlodráhou to bude za 45 minut s dvěma přestupy a s 25 miliardami navíc. Děkuji, nechci.

1) s jedním přestupem - na nádr. Ruzyně či zast. Liboc
2) za 20-30 minut
3) metrem též za 20 minut minimálně
4) je tam plánovaná tram, tj. za 30 minut v centru bez přestupu
Proč???

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace