K-report
 

Archive through 21.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archive through 21.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5571
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 00:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč ty xenofobní nálady?

co je na tom xenofobního? Podle mě je to prostě fakt.

Snad nelituješ pádu železné opony. Tehdy byl v Praze opravdu svatý klid...

tak to si nemyslím. V té době bych řekl právě qetla kasta vexláků, taxikářů a kurev, která dobře profitovala z turistického ruchu devizových západních Němců.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 00:07:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když se tedy vrátím ke zde oblíbenému tématu, tak doufám že potěším Martina, protože pan Bursík dle svého vyjádření, až zasedne ve vládě, bude prosazovat na letiště železniční spojení. To už je přeci "světlo na konci tunelu" a důvod k malé oslavě.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 00:15:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Fakt to sice je, ale pomalu v celé Evropě. Takže tvoji poznámku asi správně chápu jako prosté postěžování si na ten "zatracený" svět, leč zhola nic s tím nepořídíme :-(.

To sice kvetla, ale jinak bylo v Praze dost chvil, kdys mohl meditovat docela o samotě
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5573
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 10:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže tvoji poznámku asi správně chápu jako prosté postěžování si na ten "zatracený" svět, leč zhola nic s tím nepořídíme :-(.

Ano. Naprosto správně...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 10:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, jako kdybyste vy nikdy nebyli aspoň jednou za život turisty v cizí zemi. Kdybyste slyšeli od místních, jak je s prominutím serete, asi byste se tam v životě nevrátili.

Turistický přínos pro Prahu je nedozírný a plky - mě vadí turisti, protože překážej, jsou xenofobní. My zas můžeme překážet někomu úplně jinému. Každý ať si zamete sám před svým prahem, jestli se vždy choval a chová tak, aby nikomu nepřekážel. Já jsem osobně rád, že žiju ve městě, které je světoznámé a obdivované. A pokud se tu turisti budou chovat slušně, pomohou zaměstnat 10% obyvatel Prahy a "přinést" 7 miliard do poklady, vadit mi nikdy nebudou.
www.kostnidren.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5576
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 10:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, jako kdybyste vy nikdy nebyli aspoň jednou za život turisty v cizí zemi. Kdybyste slyšeli od místních, jak je s prominutím serete, asi byste se tam v životě nevrátili.

naprosto souhlasím. Jenže já si myslím, že já se v cizích zemích snažím aspoň trochu chovat jako inteligentní, samostatně myslící člověk. Ono je totiž něco jiného se snažit cizí zemi alespoň trochu poznat, a něco jiného jí převálcovat jako tupé stádo, nápadně podobné kobylkám.

A pokud se tu turisti budou chovat slušně, pomohou zaměstnat 10% obyvatel Prahy a "přinést" 7 miliard do poklady, vadit mi nikdy nebudou.

Kolik Japonců sem bude muset přijet, abysme mohli vyplatit jejich Nomuru? To jen tak pro zajímavost...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 11:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm turistům-kobyklám: Zrovna předvčerem jsem byl poprvé v životě v Benátkách, měl jsem na to 2,5 hodiny, takže jsem se akorát prošel (no,spíš proběhl) od nádraží právě k sv.Markovi (kam taky jinam) a zpátky, ještě k tomu z kufrem. Nic jsem si tam nekoupil (kromě mapy), protože jsem neměl čas. Prostě kobylka nejhorší - zabírá místo a ještě za to nic nedá . A přesně jsem cítil, jak se na mě místní ksichtí - hlavě v těch vedlejších uličkách, které jsem v časové tísni musel použít, abych se neprodíral davem ostatních turistů.

Ale abych byl férový, tak vejvar ze mě měli v sousední Padově, kde jsme měli dva dny jednání. Mimochodem nevíte, co to tam jezdilo za prapodivné trolejbusy s odběrem proudu tramvajovým vrchním vedením a střední kolejnicí? Těleso (střední kolejnice a dva pruhy rovných dlaždic na kola) vede celým centrem, vypadá ještě provozuschopně kromě náměstí Prato Dela Valle, kde je snesené vrchní vedení.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 12:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
...i tak je její dostavba architektem Plečnikem velmi zdařilá...


pán je asi odborník...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5579
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 12:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je na tom tak divného?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 9-2004
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 12:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, ze ta pseudogoticka dostavba katedraly je dilem panu Mockera a Hilberta. Plecnik mel "ponekud" odlisny styl...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5580
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 13:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba tím MK myslel celý Pražský hrad... A nebo kostel Nejsvětějšího srdce páně na Náměstí Jiřího z Poděbrad? Ale tam vlastně davy Japonců nikdy nikdo nezavede...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 13:29:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rád se nechám od odborníků poučit, leč na tom, že je Hrad magnetem pro turisty se nic nemění. Chápu, že z čistě odborného hlediska mohou být názory odlišné. Osobně jsem ale ani jiné verze dostavby Hradu nikdy neviděl. Jsem rád, že výsledný dojem je takový jaký je a v názoru na dostavbu se tehdy dokázali dohodnout. Staroměstské náměstí zatím to štěstí nemělo a o VN se nekonečně diskutuje.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 9-2004
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 13:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK, samozrejme, na veci to nic nemeni. Me se Prazsky hrad taky libi, z davu turistu v Praze nadseny nejsem, ale chapu je. Ja jsem rozeny prazak, takze jsem to moc nevnimal, ale az kdyz jsem se podival trochu po svete, tak jsem si uvedomil, co to mame doma za unikat. A kdyz mi lidi z celeho sveta rikaji, ze v Praze uz byli a velmi se jim libila, nebo ze o ni slyseli a radi by tam jeli, tak mi to dela moc dobre.
Ja taky jezdim i jako turista po ruznych mistech, tazke se snazim byt tolerantni k turistum v Praze. Nicmene treba nemoznost volneho pruchodu po Karlove moste me dost stve.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1723
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 15:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Jenomže ne všichni turisté v Praze se chovají jako tupé stádo. Asi by se ti nelíbilo, kdyby tě někdo po setkání se Sparťanskými fanoušky v Německu, přirovnal právě k nim, jen proto, že jsou z Čech.

Jak může řadový Japonec za to, že jsme prohráli arbitráž? Pokud byla arbitráž v pořádku, pak jsme to my, kdo je nebo spíš byl blbej.

All:
Copak je hrad jen katedrála? Ikdyž je 1/3 katedrály dostavěná v minulém století, tak taková Zlatá ulička, bazilika sv. Jiří a spol. nejsou taky přeci k zahození? A co takový světový unikát jako palácové zahrady? Vrtbovská, Valdštejnská...

Stejně si připadám trochu pokrytecky, když vím jak ostatní regiony bojují o každého cizince - Telč, Kutná Hora, severní Morava aj. a my tu naopak žehráme na to, že jich je tu moc.
www.kostnidren.cz
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 15:39:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitá nevraživost možná pramení i z toho, že jsme nikdy nebyli typicky turistickou, ale průmyslovou zemí. Nemáme zde tradici a k turistům, na rozdíl od Rakušanů, Maďarů, Chorvatů, aj., se zatím neumíme patřičně chovat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20583
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 15:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Leckde už jsou turistů nabaženi . A asi k tomu mají důvod.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 15:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský:
Jenomže pro někoho jsou turisti chlebodárci. A v Praze 10% obyvatel je přímo zaměstnáno v turistickém ruchu - ať se třeba jedná o hoteliéry, či číšníky na Staromáku.

Je to asi jako říct, že už se některý číšníci nabažili hostů a maj jich až po krk.
www.kostnidren.cz
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 15:46:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V řadě zemí byl za totáče i opačný extrém - podbízet se turistům. Např. inostranci nemuseli čekat dlouhé fronty v obchodech i jinde, na rozdíl od místních, a jak jsem slyšel, na Kubě tomu tak je i dnes.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20586
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 16:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
To souhlasím. Cestující přeci taky obtěžují drážní zaměstnance .
Jen jsem to napsal, aby tu zaznělo, že turisti nemusí vždy znamenat jen přínos (jedno, zda finanční, společenský, či jiný).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 16:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic na světě není jen pozitivní. Jen mě trochu zaráží, jak si každý stěžuje na nezaměstnanost, nedostatek peněz na všechno a pak se tu prapodivně nadává na slepice snášející zlatý vejce. Jestli někomu, i přes ty pozitiva, vadí turisté u hradu, může se odstěhovat a dělat baču v horách. Mně v Praze taky vadí statisíce aut a chci je snad zakazovat? A ty mi vadí 100X víc, než pár turistů u hradu, kam stejně nepáchnu. Tam se podívám - i na most, jen když tu mám známé.
www.kostnidren.cz
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 16:38:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: Nedělám si iluse, z čeho ta nabaženost většinou pramení. Bohužel jde u nás většinou o závist. Ale né že si ti "zatracení" turisté mohou cestovat, ale že někdo z těch turistů má u nás profit, a mě akorát jejich rozjařená natěšenost otravuje. Pokud ale nebudu líný, a dokáži něco vymyslet a jejich přítomnost využít (něco prodávat, nabízet,...), budu se na ně dívat jinak. A pokud to nedokáži, ale jsem slušný člověk, a ti turisté se chovají také jako slušní lidé, měl bych to tolerovat.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 16:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy já se dobře bavím: Jeden si postěžuje, že se mu turisti motaj pod nohama, a tady je z toho málem odborný seminář o turistice :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5584
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 17:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin - Asi by se ti nelíbilo, kdyby tě někdo po setkání se Sparťanskými fanoušky v Německu, přirovnal právě k nim, jen proto, že jsou z Čech.

nelíbilo. Ale většina turistů prostě tupé stádo je.

Stejně si připadám trochu pokrytecky, když vím jak ostatní regiony bojují o každého cizince - Telč, Kutná Hora, severní Morava aj. a my tu naopak žehráme na to, že jich je tu moc.

a proč tam ti turisti nejezdí? Protože jsou tupé stádo, které je tak maximálně schopné projít si tzv. Královskou cestu v Praze...

Jenomže pro někoho jsou turisti chlebodárci. A v Praze 10% obyvatel je přímo zaměstnáno v turistickém ruch

já naštěstí patřím mezi ten devadesátiprocentní zbytek. I když obživu turisty - tehdy ještě především Němci - jsem si v roce 1993 vyzkoušel. Byl to na Malé straně zlatý důl, akorát to bylo mírně řečeno nedůstojné (prodával jsem u stánku cigára a Algidu, aby si to někdo nevyložil nějak jinak ).

Jen mě trochu zaráží, jak si každý stěžuje na nezaměstnanost, nedostatek peněz na všechno a pak se tu prapodivně nadává na slepice snášející zlatý vejce.

já si na nic z první části souvětí nestěžuju. I když netvrdím, že to není problém.

Mně v Praze taky vadí statisíce aut a chci je snad zakazovat?

já určitě nic zakazovat nechci. Ani turisty. Ale rozhodně nejsem nijak našen představou násobení jejich počtu.

P.S. - stejně se nemůžu zbavit dojmu, že z tvých příspěvků pořád cítím (skrytou) argumentaci pro další růst ruzyňského letiště. Čím víc turistů, tím větší (lepší, hezčí) letiště.

MK - Bohužel jde u nás většinou o závist

já určitě nikomu nic nezávidím.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1728
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 17:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mcbain:
Ale proč ta silná slova?

Proč nejezdí jinam? No protože Praha je taková Paříž ČR. A ačkoliv má Francie mnoho krásných míst, Paříž byla je a bude jedinečná. A nemysli si, že nejezdí - takový Krumlov či Vary bývají v létě také plné. Pokud jedeš ty do ciziny, vždy jezdíš po celé zemi, nebo jen na to nejnejnej? Pokud jedu do Itálie, nevynechám Řím, Florencii nebo Benátky. Nikde na světě jsem nezažil, že by byli turisti rovnoměrně rozloženi po celé zemi. Prostě meka turistiky v ČR je Praha a také jí zůstane. Nečekej, že se ti poženou do Ústí.

Pokud se tě turismus netýká tak, že bys v něm přímo pracoval - tak se tě týká nepřímo = bohatá Praha>vyšší životní úroveň. 7 miliard udělá v rozpočtu své.

Ale rozhodně nejsem nijak našen představou násobení jejich počtu.
To není o nadšení. Ber to jako fakt nebo jako menší zlo, než kdyby sem nepáchla ani myš. Poptej se na Mostecku na pracáku.

Kdepak o letiště tu nejde - to poroste i bez turistů. Zkrátka a dobře vím, že turistický ruch přináší obrovské peníze a velkou zaměstnanost a švejkovské řeči "oni jsou jak dementi" asi ničemu a nikomu neprospějí.
www.kostnidren.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5585
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 18:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale proč ta silná slova?

silná slova?

Pokud jedeš ty do ciziny, vždy jezdíš po celé zemi

snažím se. A rozhodně se snažím vyhybat místům s davy (japonských) turistů. I když vždy to samozřejmě nejde.

Nečekej, že se ti poženou do Ústí.

ale tys mluvil o Telči nebo Kutné Hoře - což je jako ta Florencie nebo Benátky (obrazně řečeno). O mostecku nebo Ústí (nad Labem?) tu řeč nebyla.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20591
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 18:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takový Krumlov či Vary bývají v létě také plné

Nejen v létě... Dost často potkávám skupinky přestupující z večerní Plečky na šukafon (Os 8113), o denních typických spojích (Os 8109, zhusta ale také Os 8105 a Os 8107) nemluvě...

Co přinese turista „styl Japonec” (nic proti nim, tak to prostě bohužel dost často je), kterej přijede, vyfotí, sotva zajde někam na jídlo a jede zase pryč? Myslím, že Mcbainovi vadí hlavně takovýto „turismus”... V Praze asi ne tolik typický, ale jinde téměř charakteristický :-(.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5586
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 18:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že Mcbainovi vadí hlavně takovýto „turismus”

tak. A už mě to nebaví - o výhodách masového turismu mě prostě nikdo nepřesvědčí, takže už bych toho nechal a raději diskuzi přetpčil z5 k linkovému vedení v Praze...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1730
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 18:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MB:
Pokud někdo bude chtít aspoň jednou za život vidět Paříž a Eifelovku, davům Japonců se nevyhne. Pokud bys přeci jen jejich myšlení otočil a naučil je jezdit po celé zemi, nečekej, že ti vynechají Prahu. Takže se ten jejich počet nezmenší, ale zvýší se počet dnů v ČR. Prostě jim nemůžeš vyčítat, že když chtěj vidět ČR, že jedou do Prahy. Je to normální a naprosto přirozený. Já byl v Maďarsku jen jednou v životě a hádej kde? Přesto si jako černá ovce nepřipadám.

Pokud jsou tedy Telč a Kutná Hora podobné Florencii a Benátkám, tak si stejně nemyslím, že poměr turistů Řím v. Benátky je o tolik menší než Praha v. Kutná Hora. To není jen o tuposti turistů, ale o tom jakou má region propagaci a jak moc daný region turisty chce. Český Krumlov je přitáhnout dokázal, proč to nedokázala Kutná Hora, nevím. Tady bych to neházel na vinu turistům. Když jsem projížděl Itálii, chtěl jsem se vyhnout Sieně (to bude asi taková normálka) a ejhle. Daleko hezčí než Florencie s Pisou a Veronou dohromady. Byla to má neznalost nebo to, že se o Sieně píše a mluví méně než o Benátkách či Florencii. Asi obojí. Prostě si nedovedu představit vidět ČR a nevidět Prahu - tak to asi ty Japonci chápou taky.

Martin z.:
Pokud tu nechají 7 miliard, tak to nebude jen o pivu a focení. Na druhou stranu ten Telč se dá projít za 3 hodinky, déle bych tam být taky nemusel.
www.kostnidren.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1731
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 18:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdo se tě přeci nesnaží přesvědčit o výhodách masového turismu. Jen ti chci naznačit, že výhody existují a jsou obrovské, ale jako vše ostatní, s sebou přinášejí i nepříjemnosti. Pokud ti takové nepříjemnosti vadí, můžeš odejít do hor. Pokud žiju v Praze, nečekám, že mě bude budit kokrhající kohout a zurčící voda. Každý ty misky vah má nasatvené jinak.

Ale nemůžeš přece popřít to, že turismus výhody přináší - globálně.
www.kostnidren.cz
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 18:44:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych rozvíjel pobytovou turistiku. Např. tichou rodinnou nebo seniorskou u jihočeských rybníků.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5589
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 00:12:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vytáhnu jen tohle Prostě si nedovedu představit vidět ČR a nevidět Prahu - tak to asi ty Japonci chápou taky.

to je právě to, v čem si nerozumíme. Podle mě ti stádní Japonci vůbec neví, kde vlastně jsou, co na Hradě obdivují (skrze objektivy svých foťáčků) a kde se to tu vzalo.
A to je to, co je mi na "turistice" tak odpudivé. Ta masová povrchnost. A nějakých ušmudlaných 7 GKč ročně mě opravdu nedojímá.
Mě totiž napadá, že vůbec nejlepší by bylo postavit v nějakém ekonomicky slabém regionu umělé "středověké" město, a pak ho prodat davům globálních turistů. Na co devastovat skutečné památky? Kdo pozná, co je skutečná Kutná Hora nebo Český Krumlov? Japonec (Američan, Číňan) určitě ne.

Ale nemůžeš přece popřít to, že turismus výhody přináší - globálně.

Ale nemůžeš přece popřít, že turismus přináší devastaci - globálně. Vexláky, štětky, taxikáře, atd. atd.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5590
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 00:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdo se tě přeci nesnaží přesvědčit o výhodách masového turismu. Jen ti chci naznačit, že výhody existují a jsou obrovské, ale jako vše ostatní, s sebou přinášejí i nepříjemnosti. Pokud ti takové nepříjemnosti vadí, můžeš odejít do hor.

a proč bych měl odcházet do hor? A co jsou ty obrovské výhody? 7GKč pro 10% obyvatel Prahy, tzn. pro 1% obyvatel ČR? A do jakých hor - třeba Krkonoš, postupně obsazovaných Holanďany?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5591
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 08:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jinak takhle po ránu navrhuji tuhle celkem zbytečnou debatu zde ukončit. Zbytečně zde akorát zabíráme místo.
Můžeme pokračovat u piva...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Honzik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 141.2.179.36
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 11:29:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevite, jak se vubec ujala nova linka 240 ?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 13:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, todle znáte? http://blok.rozanek.cz/komentarova-sluzba/
Jinak to že ty turisti jezděj jen do Prahy? Nepřipadne vám to nějak podobné s tím, že jezděj jen 119? Nebude to tedy zase jen a jen NAŠE chyba?
Jinak z hlediska hodnocení turistického ruchu plně souhlasím s Martinem.
Z hlediska hodnocení architektury Hradu bych zboural tu zeď (=barák:-)) na třetím nádvoří, aby se z Prahy odkryl výhled na celou katedrálu a ne jen na její věže.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5598
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 14:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ještě naposled OT - jsem si trochu "zagůglil" a zjistil jsem, že se svým odmítáním masového tupého turismu jsem "na jedné lodi" hlavně s různými levičáky až ekoteroristy . To mě tedy moc nepotěšilo... . Asi stárnu, nebo co...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 14:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem kdybych ti to napsal přímo, to bys řval, co? :-)
Ani Amíky bychom nechtěli? A myslíte že Řím je rozladěn stejně?
CIT ČTK:
Praha získává oblibu mezi Američany cestujícími do zahraničí. Zčásti je to kvůli nízkým nákladům a zčásti díky rostoucí nabídce levných aerolinií působících v České republice a dalších východoevropských zemích, napsal americký deník USA Today. Zvyšující se zájem o cestování do Evropy se týká i dalších destinací, především tradičních turistických cílů, jako je Londýn, Paříž a Řím.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5599
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 14:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem kdybych ti to napsal přímo, to bys řval, co? :-)

já mám naštěstí vzácnou schopnost sebereflexe . A jednou mi stejně dáte za pravdu...

Praha získává oblibu mezi Američany cestujícími do zahraničí.

to je nějakej citát z roku 1990? Nebo se to zas vrací?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 15:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je dnešní četka, sakra.
Každej máme něco - já zase jsem nepřetržitě IN.
(Frý a kůl taky, samo,woe) :-)))))
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 16:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

díky rostoucí nabídce levných aerolinií ... To je dnešní četka

Vysvetleni ovsem dost podivne. Evropske levne erolinky letaji po Evrope a levne jsou, pokud se letenka (v zasade na fixni cas) koupi hodne s predstihem. Ale mozna Americani vedi, ze toho dne v tolik hodin budou schopni odskocit si z Londyna do Prahy a tehdy se zase vratit ...

McBain - nedele 13:22: A nebo kostel Nejsvětějšího srdce páně na Náměstí Jiřího z Poděbrad? Ale tam vlastně davy Japonců nikdy nikdo nezavede

Presne tak. Vsechny pruvodce popisuji "Prahu" jako prostor mezi Pohorelcem a Muzeem, v nejlepsim pripade se jeste zmini o Vysehrade; k tomu zadny nezapomene doporucit cestu z letiste busem 119 na metro . Ale cokoliv za Muzeem je uz zrejme pro cizince nezajimave nebo mozna zakazane.

Takze kdyz jsem dopravnim a urbanistickym odbornikum udelal pred mesicem okruzni jizdu po stavbach, ktere by je mohly zajimat, byli velmi prekvapeni a posledni vyjadreni diku jsem dostal pred 5 minutami.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1735
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 18:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Jistě, že turismus s sebou přináší i svá negativa - ty štětky na hranicích jsou toho krásným důkazem. Jen každý z nás ty pozitiva a negativa vnímá jinak. 7 miliard Kč do rozpočtu jen Prahy je tak obrovská částka, o kterou jsou Budapešť, Varšava nebo Bratislava připraveny. Já jsem prostě přesvědčený, že v globálním kontextu turismus souvisí i s tím, co se tobě objeví na výplatní pásce. Ikdyž v turistice třeba vůbec nepracuješ. Ty číšníci, hoteliéři a průvodci =10% obyvatel Prahy, by dnes seděli na pracáku = vyšší nezaměstanost = vyšší nároky zaměstnavatelů = pokud se ti nelíbí plat, jdi pracovat jinam = Ostravsko.

Celá ta debata je tak max. na dlouhé zimní večery u piva a každý na to má jiný pohled zkreslený různými okolnostmi - věk, práce, bydliště. Pro mě je prostě Praha bohatá, protože je světoznámá a firmy a "Japonci" tu zakládají svá sídla a jezdí na hrad. Já bych ty Japonce, co se týče znalostí o historii, nepodceňoval. Tam bych zařadil jiné národnosti - nebudu jmenovat, každý asi ví sám.
www.kostnidren.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1736
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 18:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MB:
A co na Bajkalu, Kamčatce nebo v Tundře? Tam by se ti nelíbilo? Žádná auta, turisti, vodka za 3 koruny za litr...
www.kostnidren.cz
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 20:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: Bohužel, není to tak. Měl jsem tu zprávu dát celou, a ne jen perex. Ono se tam totiž píše, že právě na Vinohradech a Žižkově roste počet hospod vysloveně pro cizince, co sem přijedou třeba na měsíc či dva a třeba učí angličtinu nebo jinak pracují. A ti si nacházejí právě tyto čtvrti jako zajímavou a osobitou alternativu k "turistické" Praze. Já vím, že ty jseš v Bruselu, ale stejně mi to nedá: Kdybyste pánové po té Praze chodili a jezdili s očima taky pro něco jiného něž tramky :-)
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 21:42:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A třeba učí angličtinu..., zrovna čtu knížku o Američanech, co po převratu žijí v Budapešti a pak Praze. Taky učí angličtinu, a hlavně se chodí bavit do barů. Připomíná mi to návštěvy cestovatelů s korálky. Je to ponižující a v určitém směru začínám chápat třetí svět.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5603
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 22:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM Ono se tam totiž píše, že právě na Vinohradech a Žižkově roste počet hospod vysloveně pro cizince, co sem přijedou třeba na měsíc či dva a třeba učí angličtinu nebo jinak pracují.

a já se znova zeptám - to je nějaká novinka?? Jsem myslel, že hlavní boom byl tak v roce 1990. A hospody pro cizince na Žižkově ani Vinohradech neznám, a to tu žiju už hezdkou řádku let.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 09:29:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidíš, McB, já to pořád říkám: Myslet znamená h*v*o vědět! :-))))))))))))) Inu ano, je to novinka , že se to po 15 letech opakuje na trochu vyšší úrovni.
U Jiřáku bych věděl o jedný, na Letný (pravda Vinohrady to nejsou, ale charakter čtvrti podobný) je Fraktál...
MK: Co je na tom ponižujícího?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 09:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mc Bain: třeba jsou myšleny podniky jako U Dědka v naší ex-ulici :-) ale tam sem dycky potkal víc čechů
Kopřivu a Šotouše ani mráz nespálí.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 09:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Fraktál je hospoda pro cizince? Nevim, párkrát jsem tam byl a přišlo mi to jako ryze česká chlastací hospoda...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 10:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří T: Řekl bych, že tam převažují cizinci. I personál je přinejmenším anglicky mluvící lépe než česky (a nejsou to slováci nebo úkáčka)
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 10:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No, asi to tam znáš líp než já. Já tam byl asi jenom dvakrát, ale cizince jsem tam nezaregistroval, čímž ovšem netvrdim že tam nebyli. Ale hospodu pro cizince bych si stejně představoval jinak...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 10:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde o to, jak si jí představují ti cizinci :-)
Že je to lepší než to letiště, co tu bylo donedávna? :-))))))
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 10:58:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že je to lepší než to letiště, co tu bylo donedávna? :-))))))

Oh, ano, pln7 souhlas! :-)

Ale nějaké pražské dopravní téma bysme tu taky mohli pitvat - pokud si dohodneme moratorium na Prahu 6, Bohnice, atd. . Případně můžeme diskusi přejmenovat na "Optimalizace linkového vedení v Praze s výjimkou míst, kde bydlí kterýkoliv z diskutujících"
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 11:13:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Už jen ten fakt, že to není obráceně.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 11:25:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdo řekne, že využívají situaci. Ale může se to vnímat i jako zneužívání. Kde berou na drahé nájmy v centru, na bary, ... Mohou si to dovolit naši učitelé???

Už vidím, jak mě napadnete ze závisti a bůh ví ještě z čeho. Jednoduše mi to nesedí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 11:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK, ale my můžeme odjet např. do Bukurešti nebo Tallinu a budeme tam ty samí kingové, jako ti Amíci tady, to je prostě vývoj, nemůžeme mít všechno hned. Hele, a v ruských městech by ses ani nemusel zaučovat na novej typ tramvají :-)
Vratislav: Bohužel každý ze zdejších diskutujících všude byl všechno viděl a všemu rozumí, takže bydliště nerozhoduje (vidím to na sobě) :-))))))))))
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 13:32:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je prostě vývoj. Ty tomu říkáš vznešeně vývoj, často je to ale obyčejná agrese, i když beze zbraní. I posuzování a vnímání "vývoje" je silně individuální: je to propouštění lidí z práce bez udání důvodů nebo naopak ochrana zaměstnanců, je to ryze individualistická společnost nebo společnost solidární. (To abych se držel tvého odkazu na návod, jak diskutovat.)
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 14:15:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A protože zdaleka nedosahuji v daném oboru znalostí osob zde diskutujících, dovolil bych si dát jeden osobní všeobecný návod (snad i vynález hodný patentování), jak optimalizovat linkové vedení v Praze bez "složitých rozborů co kam vede" (ale jak jsem předeslal, platí pro veškerou dopravu a kdekoliv). Za tím účelem provedeme rozbor pocitů lidí při přepravě tramvají z hlediska obsazenosti.

Stupeň

1: lidé se v tramvaji cítí osamoceni, někteří se i bojí,
2 - 3: lidé mají příjemný pocit nenásilné pospolitosti,
4 - 5: začíná pocit stísněnosti, nepohodlí, některým se i špatně dýchá.

Samozřejmě jsou vynechány extrémy patologických samotářů na jedné straně a frotýrníků na druhé.

Určitě vám již začíná být jasné, co z uvedeného plyne: optimalizovat linkové vedení v Praze tak, aby tramvaje byly za každé situace v rozmezí obsazenosti 2 - 3.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 14:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK: Já nevim. Celej život je agrese. A tahle forma je ještě přijatelná.
Stupně obsazenosti: Definice souhlas, využití: špičky 3-4, sedla 2-3 a současně nejít přes int. 15´ :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 15:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi. někdo nebude mít radost...
ČTK: Přilákat ještě více zahraničních turistů na starý kontinent je cílem nové strategie Evropské komise, která dnes spustila nový internetový portál www.visiteurope.com pro váhající zájemce o výlet do 34 evropských zemí. Kdo zadá do vyhledávače třeba "Prague", ocitne se na stránkách vládní agentury CzechTourism.
"Ačkoli Evropa představuje nejnavštěvovanější část světa, počet zahraničních turistů stoupá méně rychle než světový průměr," vysvětlila komise potřebu hledat nové cesty, jak čelit i v turistice globalizaci, stárnutí populace či vývoji dopravy.
Demon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.60.20
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 15:46:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To MK: Navrhuji bod 1) sednu si kam chci, 2) najdu místo k sezení, 3) stojím celou cestu, pro získání místa k sezení nejsem dost rychlý, 4) stojí už i důchodci a zarputilí čtenáři, 5) slovy klasika: stojím na jedné noze a to ještě ne na své. Bod 5 nepřijatelný (přesto se vyskytuje), bod 4 maximálně vyjímečně ve špičkách, bod 2 a 3 je žádoucí, bod 1: něco není vpořádku.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace