K-report
 

Archive through 18.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archive through 18.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1809
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 10:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Proč to funguje všude jinde, ba dokonce i v Budapešti? Jinak samozřejmě děkuji :-)

Káem:
Pak ta mlčící souhlasící většina existuje v obou případech. A co slýchávám kolem sebe přímo v epicentru, tak ta má jiný názor než ty.

Nedělej ze sbe konečně už blbce. Rok se tu o tom dohadujeme a moc dobře víš, co chci řešit. Ano, problémem jsou jen turisti, neb jsou nepravidelní. Zaměstnanci a obyvatelé Dědiny se dají krásně vysledovat a tomu pak přizpůsobit JŘ. Přívaly turistů z letadel jsou nejen každý měsíc jiné, ale každý den a každou hodinu jiné. 100+B obyvatelům Dědiny a zaměstnancům pomůže především v tom, že jim konečně od května do září nebude 119 připomínat dobytčák a bude jezdit načas. Nákupy jízdenek třicetihlavého stáda bez drobných jsem tu již popisoval nejméně stokrát.

O dlouhodobém řešení tu víme všichni - koleje. O tom se tu nikdo nehádá. Jenomže vše je až za několik let a já chci řešit 119 ze dne na den, protože je čím dál horší. Nikdy jsem ani nepopíral, že AE není řešením. Jenomže má svá ale - její provoz je dražší a město těch peněz moc nemá. Budeš muset nakoupit min. deset nových vozů za 75 melounů a město opět moc peněz nemá. Budeš muset na Dejvické nalézt další nástupní zastávku daleko od 119, protože ti turisti nepolezou do expressu, ale do toho, na čem bude svítit letadélko. Jak jsem psal výše, proud cestujících z letadel je nepravidelný a řešit se musí dispečersky - protože Evropská je během dne zasekaná, záloha se ti vrátí zpět na letiště nejdříve za 50 minut. Pokud pojede na Zličín, budeš jí mít zpátky za 25 minut. Dalé je tu propagace v podobě letáků, reklamy apod. To u 100 není třeba, protože už funguje 4 roky. Pak je to změna tarifu, aby ti do AE nelezli zaměstnanci, to bychom byli tam kde jsme dnes. A jak to řešit? Uznáme 24 hodinové jízdenky a neuznáme tramvajenky? Za vším prostě hledej peníze - AE se zast. na Dejvické je řešení, ale mnohem komplikovanější a dražší. Proto raději oželím 10 minut navíc u lufťáků, než podstupovat vše co jsem napsal výše. AE svůj význam má, jen jí chce řešit úplně jinak - menší vozy (obdoba Student Agency), 100% návaznost na všechny vlaky kategorie IC, EC, SC, neignorovat hlavní nádraží, pro cestující z vlaků R, IC, EC, SC, kteří si zakoupí jízdneku až do stanice Letiště Ruzyně, musí být jízda AE zcela zdarma atd. atd. AE svůj potenciál má a to i bez zast. na Dejvický.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 10:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Věřil byste před 5 lety, že se z Českého brodu bude jezdit ráno po 15 minutách?

To je trochu jiný případ... Železnice je totiž v této relaci o hodně rychlejší a komfortnější než bus a minimálně rychlejší než IAD. Pokud budou vlaky z centra na letiště jezdit minimálně 40 minut přes Semering, tak to dopadne jako u AE. A stejně jako u AE se budou muset zlepšit přípoje na R, IC, EC, protože jedině takové spojení ho jakž takž uživí. Pražáci a turisti, kteří potřebují do centra, stále budou převážně využívat jednu z kombinačních možností 100+B nebo 119+A, které naradí podle mě jen pořádné rychlé spojení vystihující hlavní přepravní proud.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 10:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: proud cestujících z letadel je nepravidelný a řešit se musí dispečersky
Budeš muset nakoupit min. deset nových vozů za 75 melounů


Jestli správně chápu, tak (podle Tebe) pro dispečerskou zálohu nové vozy nepotřebuji, pro pravidelnou linku ovšem ano.

Pak je další "problém" - všichni víme, že Praha 6 nerada vidí "zaparkované busy" kolem Kulaťáku (taky by tam jako záloha pro letištní linku nebyly k ničemu). Na letišti ovšem prostor pro odstavení zálohy taky není místo (všechny odstavné plochy + část (?) průjezdných silnic pod nějakou formou zpoplatnění).

Řidič na záloze je z pracovně-právního hlediska "zaměstnanec v práci" (= pobírá plný plat), nejsem si jist, zda je taky "řidič v práci" (= limity pro dobu řízení).

Takže, bez ohledu na to, zda by záloha byla pro linku 100, 119 nebo třeba pro všechny linky v širokém okolí, jediná úspora proti tomu, aby tyto vozy byly "rozpuštěny" na pravidelné linky, je v (ne)projeté naftě.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 10:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: CIT: "Dalé je tu propagace v podobě letáků, reklamy apod. To u 100 není třeba, protože už funguje 4 roky." Chichichi, tzv. vlastní gól!
Komentář MK: A po 4 letech jezdí v int. 15-30 minut, tedy po většinu času téměř stejně jako AE. Tak hodnoť AE po této době (to platí pro všechny).
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 11:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3 "vymrzlé vagony (žádný vůz v Praze nemá topení), vymrzlé stanice (budou stále otevřené i když s tepelnou clonou), podkluzující kola"

Topení by se muselo vyřešit, to je pravda. Tuší někdo, kolik stojí třeba klimatizace (což je vyšší kvalita než "jenom topení") do busu či vlaku?

Vymrzlé stanice i prokluzování kol při rozjezdu - dají se postavit "přiměřeně" uzavřené. Buď zastřešení nad stanicí včetně nad kolejemi, které jsou v úrovni terénu; nebo mírným zahloubením kolejiště a využití vytěžené zeminy k mírnému zvednutí okolního terénu.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1810
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 11:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Chápeš to špatně. Pokud to budu řešit přes 100, bude třeba navíc tak +-3 vozy. Pokud zavedu nový express do Dejvic, bez nákupu desíti nových vozů se neobejdu. Pokud 100 budu řídit dispečersky, stačí mi jedna dvě zálohy, protože se mi vrátí ze Zličína za polovinu času toho co z Dejvic.

Omyl. Od 17. 1. 2006 máme na letišti autobusové obratiště pouze pro MHD, které není zpoplatněné. Můžeš tam stát se zálohou třeba 24 hodin denně. Autobusů se tam vejde cirka 10 pohodlně, 15 s problémy.

To není žádná novinka. Záložní řidiči sedí na Dejvické, na Palmovce a ve všech garážích. Proč by nemohl od května do září sedět i na letišti?

Posl. odst.: To si nemyslím. Linka 100 jede na Zličín 15 minut a to pořád, protože cestou neexistují žádné zácpy. Linka 119 jezdí podle JŘ na Dejvickou 25 minut. Každý ví, že se to od 9.00 do 19.00 nedá za 25 minut stihnout. Takže počítejme min. 30 minut = 2X více řidičů + 2X více vozů. A to nepočítám projetou naftu v zasekané ulici Evrospká. Takže úspora nákladů přes Zličín samozřejmě je.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 12:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, přiznávám - nevím, kolik je vypravení na 100 - při stávajícím intervalu 30 minut. Vím, že při poslední akci v Praze někteří z cizinců jeli 100+B (protože jednání na MD a ubytování v hotelech po okolí). Jenže zpátky titíž lidé jeli B/C-A-119, protože plánovat řádově půlhodinovou jízdu Béčkem na přípoj, který má interval 30 minut, je už o strašně dlouhých rezervách a nejistotě.

Takže kolik vozů (navíc) by musela 100 mít při int. 10 minut a všech povinných přestávkách a při garanci odjezdů ze Zličína (protože ti cizinci, nakupující lístek se stokorunou, by zdržovali úplně stejně jako dnes na 119)?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 12:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostatně, poslechněte si dnešní Zelenou vlnu o situaci na křížení D5 a okruhu. Chicht. Prej 100 bez front. A je to tu dřív, než jsem já čekal a Martin vzal na vědomí.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 13:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
30 minut interval na lince 100 je pouze o víkendech. V pracovní dny je interval 15 minut. Dnes mají Řepy 5 vozidel pro linku 100. Při posílení na deset minut by stačilo tak sedm vozů. To znamená + 2 vozy navíc + 1 záložní. Víkendový provoz při půl hodinovém intervalu je extrém a ani já bych něchtěl čekat půl hodiny na Zličíně, ale kdo píše o tom, že by interval zůstal stejný? Už dávno jsem tu navrhoval 10 minut Po-Ne od 6-22 hod. Říjen-Duben interval 15 minut Po-Ne bez dispečera. Dispečera s vysílačkou od května do září a hotovo.
Spočítej si náklady a porovnej je s neustálým posílováním kloubáků po zasekané Evropské a po 2x delší cestě (časově). Káem má pravdu, že expres do Dejvi řešením je, já tvrdím, že ale dražším a komplikovanějším. On to prosazuje kvůli polím a deseti minutám navíc, já prosazuju Zličín kvůli penězům.

Káem:
A proč? Protože se tam stala bouračka. A pokud se podíváš do statistik, tak Evropská je druhá ulice s nejvíce nehodami za rok v celé Praze. Takže kolony na PO jsou výjmečné narozdíl od Evropské, kde jsou na denním pořádku. Protože nám skáčou sebevrazi pod metro, tak zas já chci ponechat 2 tramvajové linky Karlínem. Stačí?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1812
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 13:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostatně Káeme, když tu píšeš o PO a D5, jak se ti líbí Letenské náměstí a AE uvízlý mezi auty s jedním řidičem?

Víš proč také podporuji cestu "Zličín"? Protože ta zácpa, do které se autobus dostane jednou za uherský rok, omezí max. lidi ve voze. Zpoždění expresních linek se dotkne max. řidiče, nikoliv lidí na nácestných zastávkách. Dovedu si moc dobře představit pravidelnost provozu AE, kdyby zastavoval v Dejvicích. Můžeš mi s jistotou říct za kolik minut se v průběhu dvaceti hodin během dne dá ujet úsek NH-DE? Předpokládám podle mých zkušeností tak za 10-30 minut. A není to náhodou přesně to, co ti vadí u linky 177? Zácpa na Zahraďáku se promítne na Proseku. Zácpa na Letné se promítne v Dejvicích. Zácpa na D5 se promítne na výstupní zastávce
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 13:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Nepravidelnost AE v Dejvicích? Lepší nepravidelně, než vůbec. :-)

Metro venku:
1.problém - Zima ve vlaku: Zajímavé, že v Budapešti to nevadí (myslím metro červené, dvě poslední zatávky, jezdí tam ty samé mitiščinské šroty co u nás na B). Mimochodem, když přimrzne, tak je v tunelu mezi RZ a ČM taky pěkná kosa.
2.problém - Zima ve stanicích. On někdo vytápí zastávky tramvají a autobusů? Přitom čekací doba na "ten správný" bus nebo tramvaj bývá často delší. Podívejte se o padesát příspěvků zpátky na fotku vídeňské U1 a všimněte si té stanice vzadu: Je nadzemní, má zastřešená nástupiště a luft nad kolejema. A zdi z boku nástupišť až ke kolejím, aby tam tolik nefoukalo. A to je všechno.
3.problém - mazání. Kdo chce řešit, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 14:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: že já nemlčel... Já nehledal výmluvy proč ne, jen jsem nastínil možné problémy.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 14:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Jasně, ale jak to dělají třeba v té Bp.? Nemažou vůbec, řeší to jinak, nebo jim to kvůli tříkilometrovému úseku nestojí za to a za deště kloužou?
Stejně to psal Arikbus - vozový park se bude obměňovat. A konečně, co se bude stavět, nebude nikdy na povrchu v celé trase, ale vždycky jen pár kilometrů na koncích. Pokud by někdo chtěl realizovat Zličín-letiště (což ale myslím není to pravé, upřednostňuju "rychlodráhu"), pak povrchové tunely jsou plýtvání na druhou.

Když to uzavřu, tak už je stejně pozdě bycha honit. B i C už vedou těsně pod povrchem nebo povrchovými tunely tak daleko do polí, že prodlužovat jejich trasy nemá smysl. A povrchově v nových úsecích povede těžko (přinejmenším na Petřiny - o moc dál doufám nepovede ;-) ). Příležitost je jedině D - pokud by vedla za Krčí zčásti vrchem. Ale jak TA bude vypadat v reálu, na to si ještě nevsadí ani Děd Vševěd.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 14:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: S tím porovnáním kombinací 100+B a 119+A souhlasím, ale má to přecejen jeden háček a tím je přeplněnost Béčka. Navíc, jak se zdá, posílení je v nedohlednu...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 14:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Nikoliv bouračka. Velikonoce. Dnes velikonoce, příště všechny svátky, pak všechny víkendy, pak už furt. Co jsem říkal? Už je to tu.
Mimochodem, já navrhoval AE ukončit v Bubenči, udělat pořádný 1. nástupiště a z Holešovic tam zajíždět rychlíkama. a byl by to dokonce bezbariérový přestup hrana-hrana. Klid, já vím, že se to nikdy nedělalo.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 15:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: A není ta zácpa spíše na D5 u toho křížení nežli na okruhu?

Jinak k AE z Bubenče: A jak by se to vyhlo Evropské?
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 20:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V nikam nevedoucích diskuzích (tedy do doby, než Martinovi všichni neřeknou aspoň třikrát, že má pravdu) zapadl dotaz na změny po otevření Depa Hostivař...

Jiří_t wrote:
Vratislav: Co jsem někde viděl, tuším že přímo na Ropidu, tak všechno co teď přijede od Uhříněvsi/Štěrbohol na Skalku bude končit na Depu Hostivař (tj.163,26x a všechny RegBusy). Dále tam bude zajíždět 208,212,238. Pro přestup na Limuzskou má být zřízena "úžasná" linka 146 z Depa Hostivař-Limuzská-Sídl.Malešice-Spojovací-Českomoravská, provoz pouze v PdŠ, i=15 minut.

To platilo ještě včera , dnes na Ropidu visí, že budou zkráceny pouze 381, 382 a 387. Přitom plánek rozmístění zastávek s včerejším datem respektuje ještě původní změny. Docela koukám.
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 22:13:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem viděl v AE kolem deváté hodiny na Výstavišti asi 10 lidí, ale při dalším kole už nikoho.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 11:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin: Že by někdo z Ropidu zjistil, že při navrženém pásmovém provozu by až moc lidí čekalo na Skalce na další vlak na DH ? Vůbec mě zajímá, jak to nakonec dopadne, protože kdyby tam měly končit jenom 381,382,387, tak se to nemuselo vůbec dělat.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 12:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, ale problém je, že obratiště Skalka se časem bude rušit tak jako tak. Takže bych to bral tak, že ty linky, co zatim visej na Ropidu jsou 100% )i když co je u Ropidu 100%, že) a o těch ostatních se ještě diskutuje. Mě přijde nejspornější uvažovaná linka 146, na Č-M to podle mě vůbec nemá smysl ji vést... ale do debaty 145+195+177(+146) je lepší se nepouštět (stejně jako do letiště).
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 17:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To co ropid zveřejnil ještě není celý dokument, v další verzi už to bude všecko, stejně jako tady: http://www.ropid.cz/cz/projekt/2006-05a.gif
http://www.metroweb.cz
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 17:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja bych teda chtel videt, jak se bude pri pasmovem provozu otacet na Skalce, kde neni Y ani X a musi se obracet na protismernou kolej. Zelivskeho na Ropidu nikoho nenapadlo ? a zbytek odstehovat k depu. Jinak je to pekne vyhozena skoro 1 mld. jestlize mestske linky budou koncit na Skalce, tak je to vysmech.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 18:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom: ono je to tam obojí - v textu jenom něco a v mapce všechno, stejně jako v tom materiálu Ropidu na celý rok. Taky čekám, že se tam nakonec objeví všechno;)
1099: Želivského ano, ale potom by bylo dobré vést některé linky z Depa dál přes Sídl. Malešice na Želivského => tam ta stanice vůbec nemusela být, ano
k 146: napadá mě, jestli by nebylo lepší místo téhle pochybné linky vést ty linky z Uhříněvse a dalších míst na Sídl. Malešice, přestup na 177 a další by tak byl zachován a použily by se na to ty vozokm, co takhle padnou na 146.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 23:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tam napsáno "dokument je průběžně upravován". Hold byl pátek a webmaster už měl padla.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 01:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To říkám od začátku, že stanice v depu je nesmysl. Škoda, že blbost není trestná.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 15:01:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale kuš, už aby tam byla !!!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 15:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Já myslím, že není třeba znovu opakovat problémy, které nová stanice v Depu přinese pro další možný rozvoj trasy A východním směrem. Nová stanice v depu jsou podle mne vyhozené peníze, které do budoucna nepřinesou žádnou výhodu, ale pouze komplikace.
Pokud někomu vadil terminál na Skalce - myslím, že by lepším řešení bylo prodloužení Áčka na Průmyslovou s případným prodloužení TT (z ÚDu nebo z Hostivaře).
Prodloužení Áčka tímto směrem se výhledově plánuje v každém případě a celkově by to bylo levnější a smysluplnější než po všech stránkách provizorní ukončení v depu.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 15:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox, L_V: souhlas, ale teď už s tím asi nic nenaděláme... navíc je asi potřeba se pochlubit novou stanicí metra, je to před volbama, tak jsem zvědavej, kdo všechno se na otevření ukáže

(Příspěvek editován uživatelem 218 duben 17, 2006)
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 19:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Souhlas - je třeba se pochlubit novou stanicí metra, ať má nebo nemá smysl.
...ovšem na druhou stranu, každá stanice metra před volbami otevřená MÁ smysl...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 20:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alternativa k Depu nebyla nějaká jiná stanice, ale NIC. Tak kušte a buďte rádi.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 20:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nooo, a nebylo by to NIC lepší? Pokud by se za ty peníze postavilo cokoliv jiného.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 21:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšemže by NIC bylo v tomto případě lepší.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 21:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Je zajímavé, že v tomto případě je ti nutno vysvětlovat, že peníze utopené na tuto zbytečnou stanici v depu, se mohly použít na cokoliv smysluplnějšího ...

- např. stavbu TT na Radlickou, která právě byla pro nedostatek finančních prostředků odložena (realistický pohled).

Nebo se peníze mohly uložit jako rezerva na budoucí prodloužení Áčka na Průmyslovou (optimistický pohled).

Je tady však riziko, že by ty peníze také mohly skončit někde mimo kapitolu veřejná doprava a použily by se, třeba na obnovu "zastaralého" vozového parku Magistrátu (pesimistický pohled).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 22:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Proxi, copak nepoznáš KMovu ironii ...?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 22:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lorde,
spíš jak ne/znám Káema - tak myslím, že chtěl naznačit, že ta moje pesimistická varianta by se mohla stát realitou
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 07:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox+Lord vetinari+218: Ta stanice v depu vyšla v porovnání s jakokoliv jinou stanicí v Praze velmi velmi levně a určitě smysl má, minimálně pro několik tisíc v okolí bydlících a pracujících (tfuj, to je argumentace jak z RP ) Odvede dopravu z pořád přetížený Skalky a Černokostelecký a podstatně zkrátí dojezdovou vzdálenost k metru (i mě).
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 08:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta stanice smysl má, pokud se tam odvede drtivá většina linek ze Skalky. Ovšem pro pásmový provoz fakt nemám slušných slov.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 10:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za ty peníze by se nepostavilo skutečně nic. Tramvajová trať do Radlic nepřinese vůbec nic, ani jednu zkrácenou busovou linku, ani kousek nové osoby, která by vlezla do MHD - to by bylo (a bude - i když, vzhledem k tomu jaxe to oddaluje myslím, že spíš opak bude pravdou a toto slepé střevo pražské sítě se zkrátí, chichichi) vyhazování peněz.
Depo přinejmenším přemístí přestup bus-metro mimo obydlenou oblast, zkrátí souběhy busů a tramvají a pod.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 10:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Však si to dlouho pochvalovat nebudete (klíčové slovo začínající písmeny "pp" zmínil Slimman). Jezdím (223)-ČM-RZ-(181), takže vím, jaký je opruz jezdit jednu stanici na trase s pásmovým provozem. A přesně tak to budou mít všichni zoufalci, co jezdí z vně Prahy na Limuzskou (a dál na sever) nebo přes Skalku na Zahradní Město. Jenže těch bude příliš málo na to, aby měli nějaký silný hlas (a navíc ani nejsou z Prahy, takže si nemají co stěžovat, že?).
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 11:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

těch bude příliš málo na to, aby měli nějaký silný hlas (a navíc ani nejsou z Prahy, takže si nemají co stěžovat

Ono bylo příliš málo (a navíc mimopražských) i těch, kteří si po ROPIDizaci říčanských linek stěžovali na jejich odklon ze Želivského na Skalku - protože tato úprava jim kromě prodloužení jízdní doby při cestě do centra nepřinesla vůbec nic.

Ale možná to bude vyhovovat těm, kteří dojíždějí IGK, protože odpadne (resp. zkrátí se) fronta u jednoho blbého levého odbočení. Tedy pokud bude u nového terminálu P+R.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 11:14:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Beru, že pro směr DO centra to neznamená výrazné zhoršení jízdní doby - teď 3-4 minuty, potom 5-6 minut (protože pásmový provoz), tedy JEN +2 minuty, to se přece jen skousne. Ale jak to odnesou ne nevýznamné přestupy na tangentu 177+195, to bude hrůza. Počítám pro směr Hrdlořezy časovou ztrátu jednoho intervalu sedmičky, což je +8 až 10 minut. 146 je s 15 minutovým intervalem irelevantní (i když se naváže na příjezdy 3XX, těžko na všechny a navíc tyhle linky na čas zrovna napřijíždějí). Ve směru Zahradní Město bude časová ztráta taky 8-10 minut (interval metra 6 minut + fárání dolů a nahoru), takže to tu vyjde už málem stejně metrem i na Limuzskou.
A těším se také na ty, kdo z autobusu uvidí někde na Malešické továrně tramvaj, a budou hazardérsky přebíhat Černokosteleckou, aby jí stihli, protože vědí, že další jede až za 7 minut a tedy mohou jít na Limuzsoku pěšky.

Takže sice ušetříme na soubězích, ale 90% šťastlivců bude jezdit "jen" o 2 minuty dýl a 10% smolařů si přidá přestup a pojede dýl o 8-10 minut. To je vážně super zlepšení.
8060
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.207.63
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 11:17:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blížej se volby, jsem zvědav, kdo zas navrhne zrušení té nesmyslné d-13!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 11:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Bohužel máte pravdu. Zrovna Říčany si ROPIDizaci linek 3XX odnesly docela hutně. Bohužel zrovna teď navíc chybí "konkurence" železniční trati, která je rozkopaná a tedy značně nespolohlivá.
Sám jsem už teda blbé spojení na východě Prahy vyřešil jinak...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 11:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: A ukončit 3XX na Václaváku by venkované nechtěli??? No tak ať do toho centra nejezděj, pokud najdou práci u nich. Nebo ať si ty firmy pozvou k sobě do vesnice.
Autobus jen k nejbližší koleji - o tom se nediskutuje.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 12:29:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Já bych taky bral, aby Říčany jezdily do Prahy vlakem a na metro jel jen nějaký courák, co obslouží všechny ty továrny, takže by na DH dojel praktický prázdný.
Ale to by ten vlak musel:
1. Jezdit ve špičce po 15-20 minutách
2. Mít nedlouhé (prostorově i časově) přestupy na tangenciální bus linky v Uhříněvsi, Horních Měcholupech, Hostivaři, posunutou zastávku na Zahradním Městě, atd.
3. Jezdit spolehlivě podle jízdního řádu - a nebo by všechny linky MHD na vlak navazující (267,240,181, atd.) hezky čekaly.

Zkrátka: Tvrdím, že pokud zavedení Vaší zásady "bus k nejbližší koleji" znamená pro významnou většinu cestujících (>75%) prodloužení jízdní doby, nelze jí aplikovat.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 13:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: A ukončit 3XX na Václaváku by venkované nechtěli???

Asi chtěli - koneckonců, minimálně 20 let (1950-72) tam končil (konkrétně před hlavním nádražím).

Autobus jen k nejbližší koleji ... a auto od baráku k baráku - řekl bych, že tady platí "o tom se nediskutuje." Zvlášť, když se podíváš na výstavbu ve všech vesnicích a městečkách bývalého okresu Praha-východ.

Vratislav: nedlouhé (prostorově i časově) přestupy na tangenciální bus linky v Uhříněvsi, Horních ... atd.

Mám pocit, že tohle je "(hodně) málo muziky za hodně (moc) peněz". Tomu, kdo z východního směru jede do *marketů v Průhonicích pracovat, nabízí zaměstnavatel služební bus z Říčan. A ti, kdo jedou do oblasti ex-Prahy 4 šéfovat nebo aspoň koordinovat, stejně jedou autem (většina z nich stejně "musí", protože za ten IGK platí daně). Takže jediné, koho se celé úpravy MHD týkají, jsou studenti.

+ dotaz na oba: Kolik by stálo vybudování přestupu mezi busy a vlakem v Říčanech? Můj odhad je, že i při "veřejném zájmu" by se žádný baráček v těch místech pod 10 M nevykoupil.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 13:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: Ale ať jezděj autem, proboha, co jim kdo bude furt nařizovat? Když na to budou mít (a oni většinou nebudou, protože splácej hypotéku za ten barák a vůbec vše je okolo Prahy dražší než si mysleli, protože všechno je daleko) a když budou mít povolání, kde jim šéf bude tolerovat plus/mínus rozdíl hodiny příchodu do práce podle toho jaká bude zácpa na silnici (což tenhle typ lidí mít nebude), tak spánembohem. a navíc ono prodloužení při přestupu o 5-10 minut bude po přesednutí do auta ve skutečnosti prodloužení o 30 a více minut, pokud budou jezdit v klasickou špičku. Chápu že auto o půlnoci je rychlejší než MHD, ale to je asi tak vše.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 13:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: souhlas, ovšem ono se na tom pracuje a stav se k tomu blíží. Na 011 a 171 se už chvílema jezdí po 15-20 minutách, čekání se rozšiřuje a pravidelnost příměstské dopravy je taky lepší. Prostě myslím, že vývoj půjde tímhle směrem, a až se pantografy protáhnou skrz hlavní nádraží (po dodělání Nového spojení) tak to získá úplně jinou dimenzi. O úloze vlaku v MHD jsem optimista.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 13:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo ještě arj: ono i auto bude k nejbližší koleji. Řekl bych, že na západě je běžné, že se dojede k nádraží a že se autem nejede až do centra Bruselu...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 14:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Opravdu budu a věřím že to bude přínos i pro ostatní, jen jste mě trošku zaskočili informací o prodloužení jízdních dob, protože já to vidim přesně opačně. Jestliže tvrdíte, že dojezdová doba autobusem 3xx na metro Želivského a odtamtud dál bude menší než 3xx na metro DH, tak jste tudy asi moc často necestovali. Vždycky byla a je kratší trasa bus na Skalku, než tram na Strašnickou nebo Želivského, takže z mýho pohledu jde jednoznačně o posun k lepšímu.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 14:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Ale ona ta muzika už hraje, akorát že falešně. V Uhříněvsi 267 k nádraží nezajíždí (návaznost na vlaky z Piccasovy jsem raději nezkoumal), v Horních Měcholupech 240 projíždí po mostě nad vlakovou zastávkou, aniž by stavěla kdekoliv blíž, než 1.5 kilometru od ní, v Hostivaři 181 (v sedle) váže na vlak každý rok v jiném směru. Takže jediné, co by bylo zapotřebí, jsou jedny housle (zastávka autobusu) a lepší dirigent.

V Říčanech mě teda něco jako bourání vilek za nádražím vážně nenapadlo. Ono by pro začátek stačilo stáhnout busy z Černokostelecké k nádraží zapředu.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 14:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: O Želivského jsem netvrdil nic, porovnával jsem variantu DH a Skalka - a pozor, nejsou to oficiální čísla, ale čistě můj výpočet ze současných jízdních dob. Vycházel jsem z toho, že jízdní doba metra Skalka-DH bude 2-3 minuty a ve špičce pojede každé druhé metro (= +3 minuty). Ty doby na 177/195 jsem odhadnul podle znalosti místa a současného intervalu tramvaje 7 (7/10 minut).
Ve směru do centra to bude vycházet o něco líp, protože dotyční můžou mít štěstí a pojede jim to (tj. metro horší v průměru o -1 - +5 minut - větší rozptyl, s tramvají 7 horší o 0-7/10 minut - zase přestup navíc a větší rozptyl ve výsledné jízdní době s průměrem ca +5). Ve směru z centra ale budou muset lidé počítat s delší cestovní dobou, aby byli na nástupní zastávce včas (ony ty 3XX nejednou jednou za 10 minut)

(Příspěvek editován uživatelem Vratislav duben 18, 2006)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 14:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stačilo stáhnout busy z Černokostelecké k nádraží zapředu

Vratislave, nevím, ale mám pocit, že příjezdová ulice k nádraží nevyhovující a obratiště by bylo na couvání. Přičemž ten pocit není z mé hlavy, ale spíš vzpomínek, že mi lidi z ROPIDu říkali, že tahle myšlenka byla a skončila právě na busu zašprajcovaném mezi ploty, zábradlí a koleje při "policejní obhlídce".
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 14:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Řekl bych, že na západě je běžné, že se dojede k nádraží a že se autem nejede až do centra

Je to běžné, pokud to má smysl. Ale nevěř všemu, co Ti (zejm. některé strany před volbami) vypráví - chci dát na nějaký web "švýcarskou realitu" neboli fotky z ranní Ženevy = 3 pruhy na mostě v centru stále plné, občas v některém mezi IGK i bus.

Ale k Tvému konkrétnímu dotazu moje konkrétní zkušenost z "naší" trasy Lovaň-Brusel: ve špičce 8-9 vlaků za hodinu (z toho 2 zastávkové); autobusové trasy po 2 hlavních silnicích, z nichž jedna "kopíruje" dráhu - na ní špičkový interval 15 minut, na té druhé trase expres dvakrát za hodinu, obojí s konečnými u nádraží v Lovani i Bruselu. K tomu po obou trasách další linky v int. 30 min., které kličkují přes mimo hlavní silnici ležící vesničky, chvíli jedou po hlavní a nakonec v poměru 1/2 na 1/2 část pokračuje do centra Bruselu, část se točí k metru. K tomu je tam ještě několik školních spojů do gymplů a jazykově odlišných základních škol a taky universitní školní spoje.
No, a k tomu mezi oběma městy vede 3-5 pruhová dálnice (ve špičce na stupeň 5) a ty 2 hlavní silnice, po kterých jedou i busy (celkem sjízdné, kromě pátků odpoledne ven z BRU).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1815
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 14:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak bude vůbec vyřešen proklad linek 145,146,195 a 177? Dnes se prokládají 145,195 a 177 v intervalu 3/7-8/3-4/10 minut. Jak tam chtějí nacpat ještě 146? Nedojde doufám k obnovení linky 127 a k výraznému oslabení linky 177 na int. 12/15/15/20 min, aby se linky mohly prokládat?
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 14:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem (13:52)
Před měsícem jsem se jedno pondělní ráno potřeboval přemístit z Čerčan do Prahy. Příjemné bylo zjištění, že špičkový interval na této trati je 30 min. Nepříjemné zjištění, že vlak mezi Benešovem a Čerčany může nabrat až 20minutové zpozdění. Poté to zkušenosti jsem na úvahy o vytvoření pražského S-Bahnu za pomocí Českých drah definitivně rezignoval.

Demon3 (07:44)
Moc levná podle mne ta stanice nebyla, vždyt se kvůli ní muselo předělávat vše kolem - nové kolejové rozvětvení, úprava zabezpečovače, nová myčka... a tak dále, a tak dále. Myslím, že by nebyl větší finanční rozdíl postavit povrchovou trať rovnou do uvažovaného terminálu Průmyslová.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 14:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Přiznám se, že jsem tam byl jednou, takže znalec nejsem. Souhlasím, ulice mi tehdy přišla hodně rozbitá (taková ta klasická dlážděná ulice, co bývá k nádraží, ale v tomhle případě pekelně rozježděná). Takže beru, nějaké stavební úpravy by se tam udělat musely, nejspíš takové, aby se tam dalo jezdit kolem bloku. Nakolik je to na demolice, jsem nebyl schopný rozeznat ani z ortofota. Ale za dva roky bude hotový koridor - a nová zastávka u ulice Olivova - možná by nebylo od věci táhnout ty autobusy přes ní.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 15:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Inu, může. Když se tam ZROVNA dělá koridor tak může. Kolik nabírá např 177 při své cestě Prahou? Kolik nabere Akribius na libovolné lince? :-))))) Zkus si to nějaké pondělní odpoledne autem.
Chichichi, levná byla asi jako reko T3RP versus úplně nová tramvaj. Já se ti divím, takovýhle argumenty...
arj.: velká frekvence, no. Z Říčan to zatím není. Ale bude.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 17:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad proklad 145/177/195/146: no já bych řekl, že kdyby už náhodou někdo uskutečnil takovou podivnost jako 146, tak by stačil proklad 145/146/195 a do toho pouštět 177 zcela libovolně, protože rozdíl v prokladech oproti dnešnímu stavu by byl veškerý žádný
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 17:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
1/ Pokud stavba koridoru není zohledněna v JŘ tak je to také špatně.
2/ Počítáš VarioLF za novou tramvaj???

Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace