K-report
 

Archiv do 15.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 15.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 10:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem tak rád, že jsem se tý příšerný diskuse o Hostivaři-Českomoravské-Letňanech nemusel/nemohl zúčastnit. Proč vytváříte se vznikem nových stanic i nové přepravní proudy? To je přeci nesmysl, přepravní proudy nevzniknou žádné nové, jen se ty stávající modifikují podle nových stanic metra. Například když dneska nikdo nejezdil od ÚDDP na ČM, nebude tak činit ani od Depa Hostivař.
Ale vyplynulo vám z toho to co mě? Že spojení Prosek-Palmovka v budoucnu zajistí pár 3XX, které původně jezdily na Českomor. a budou zkráceny jen k MC Letňany, aby úplně nezmizela jejich návaznost na B... a bude vymalováno.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 12:14:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nojo,Káeme, jenže přepravní proud, a to dost silnej, z Proseka na Palmovku vždycky byl, je a bude tam dál, i když bude na Proseku metro. Ono prostě pojede úplně opačnym směrem, než chce většina lidí z Proseka cestovat. Možná i proto na Proseku to metro nechtěji, busy na Palmovku ano. Takže tam něco aspoň trochu slušně jezdícího bude muset zůstat. A to určitě není pár spojů 3xx.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 12:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nové přepravní proudy nevzniknou, už jsou, jenže linkové vedení na to kašle (čest světlé, leč nedoladěné výjimce 240).
Uvědomte si, že se přepravní proudy posouvají ven z Prahy, jak se ven z Prahy posouvají lidi. A jestli veřejná doprava nenabídne přímé spojení koncových stanic metra, kde končí "hrozny" PIDlinek, tak se může jít celý PID v okolí Prahy vycpat. Ostatně, sám sem si už auto koupil a to ne kvůli nedostaktu spojů do Ondřejova, ale kvůli mizernému spojení Černého Mostu a Kutnohorské, speciálně pak kvůli délce přestupů ze 181 a 240 na 3XX a neexistenci zastávky "nádraží Horní Měcholupy" na lince 240.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 13:23:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t: Dodatečně tam vytvořili ostrůvek pro chodce velikosti tak 2x2 metry.... Nechápu.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 23:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuálně z Ropidu (změna k 28.5.)

linka: AE, zřízena zastávka:Dejvická
zřízena mezi zastávkami "Nádraží Holešovice" a "Terminál Sever 1", resp. "Terminál Sever 2": směr Letiště Ruzyně (určena pouze pro nástup cestujících) - ve stávající nástupní zastávce linky PID č. 218
směr Nádraží Holešovice (určena pouze pro výstup cestujících) - ve stávající výstupní zastávce linky PID č. 218
charakter: stálá

Co na to Sibyla?
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 00:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když to tak čtu, ona by se asi vůbec nejdřív měla vyřešit kardinální otázka, a to jaký vlastně má být funkce tramvají a autobusů, tj. nakoli jsou žádoucí tangenty a diagonály ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 07:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 218: Copak Sibyla, ale co letištní Martin, chichichi!
ad LV: Ale ony busy i tramvaje mají funkce vyřešeny, jen to furt někdo nerespektuje a výsledkem jsou 20 nebo 177. Nemusím to tu opakovat, že.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 09:32:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Co máš proti dvacítce???
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 09:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvanáctku. :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1866
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 09:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem, 218:
Tak jsme u toho.
1) ROPID přiznává, že AE je propadák a zachraňuje ji nácestnou zastávkou. Kdo tu dokola mlel o tom, že AE se chytne opět neměl pravdu jako vždy.
2) Zastávkou Dejvická se popírá veškerý důvod zavedení této linky a to jako spojení letadlo-vlak
3) Nevím, co se sleduje zastávkou na Dejvické? 30 minut interval stejně nestačí na to, aby všechny turisty linka pobrala.
4) Nastane bordel, který tu dokola opakuju - na Dejvickou přijede bus s letadýlkem na transparentu, který dá do pohybu 50 lufťáků s kufry od zast. 119, kteří ovšem záhy zjistí, že jim není uznána týdenní jízdenka, na kterou se po celou dobu pobytu v Praze pohybovali. Všichni si dokážou představit komunikaci s pražskými slušnými jazykově vybavenými řidiči.
5) Jsem moc zvědavej jak vyřeší oznančníky a jejich informační tabulky - kam se dá letadélko? K 218 taky? Tak to se můžu těšit na nechápající turisty na Sídl. Na Dědině.

Takže je to přesně tak, jak jsem se obával. Na základě absolutní ignorance pochopit přepravní proudy na letiště, se tonoucí AE chytá stébla v podobě Dejvické, která ji stejně nezachrání, jen vnese, do už tak pro cizince složitého systému MHD v Praze (tarif, absolutní dezinformace na letišti - čím mají vůbec jet), pěkný bordel.

Můj další typ pro záchranu AE je snížení ceny na klasickcýh 20 Kč, následné posílení s nákupem X nových vozů, které Keller stejně sám nezaplatí a konečný výsledek bude ten, že nám do ní polezou i zaměstnanci a budeme tam, kde jsme dnes. Bravo!

A než se Káesčeme rozohníš, zkus se zamyslet nad pádnými argumenty, které jsem popsal výše a nezačni tu plkat něco o polích. Ono to totiž opravdu tak dopadne. Jen to nemusí znamenat, že je to tak dobře - pamatuješ 20 a 26 přes celé město?

Když už chce někdo mermomoci vyhazovat peníze oknem a tahat lufťáky do Dejvic, tak a´t se zavede express, na který se výraznými směrovkami z metra turisté navedou, ať má nástupní zastávku daleko od 119 - letadýlko a ať jsou na ní uznávány klasické přepravní doklady krom tramvajenek. Varianta AE za 45 Kč zastavující pět metrů od 119 je ta nejhorší možnost, kterou ROPID zvolil. Nic nevyřeší, jen vnese do cestování z/na letiště ještě větší chaos.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 09:56:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jj, ten souběh je špatný... Ale vzhledem k tomu, že se 12 a 14 setkávají ještě v Holešovicích, tak bych možná nechal 20-ku na Barrandově celotýdně a 12 namísto třeba čtyřky poslal na Kotlářku.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 10:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: No, jednak bych rád nějakej napaječ k metru po Evropský (ale to by mohla být i 2) a jednak bych nějak rozšířil nabídku směrovou na Barr. Přijde mi to takové divné, ale dramatický to není.
Martin - ty to vidíš úplně, ale úplně opačně. Tys zářný příklad, jak tatáž fakta lze vykládat i opačně (a mylně). NAOPAK. Dejvická je posílením významu AE a jejím zasazením do kontextu potřeb přepravy z Letiště. Takový ty blbosti s informačníma tabulkama a intervalama a jazykovým vybavením řidičů a tarifem jsou fakt ubohý voloviny. Pořád to bude jednodušší říct Z letiště se jezdí na Dejvickou, než říkat: Z letiště se sice jezdí na Dejvickou, ale když je vás moc tak se jezdí na Zličín.
Hele a nekomol můj nick. to bysme se v tom létě nemuseli sejít. Grrr.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 11:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Na Barrandov by bezproblému šlo zavést 4,7(ve špici),14 a 20 (13 zrušit) a na Řepy by jezdila 9,10,12 (jen ve špici) a 21 (z Paláckého).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1867
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 11:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Tak znovu.
1)Dejvická je posílením významu AE
Není. AE se zaváděla jako spojení letiště a nádraží. Zastávkou AE se tento význam zcela ruší.

2)jejím zasazením do kontextu potřeb přepravy z Letiště
Pokud vím, tak AE na letiště jezdí a potřeba spojení letiště není v jedné zastávce jedné linky jedoucí po půl hodině.

3)Takový ty blbosti s informačníma tabulkama a intervalama a jazykovým vybavením řidičů a tarifem jsou fakt ubohý voloviny
Lžeš! Informační tabule, celkové pojetí navedení turistů do jedné linky a nulová jazyková vybavenost řidičů MHD je současný největší problém celé dopravy z letiště.

4)Pořád to bude jednodušší říct Z letiště se jezdí na Dejvickou, než říkat: Z letiště se sice jezdí na Dejvickou, ale když je vás moc tak se jezdí na Zličín.
Ne, jednodušší bude říkat - Z letiště se jezdí expressem za 10 minut na metro a nijak jinak. Vás je moc od května do září. Zaměstnanci a všichni ostatní, co vědí o spojení na Dejvickou, budou i nadále jezdit 119. Ti ostatní, co jsou v Praze poprvé a ani netuší, že letiště se nachází na severozápadě Prahy sednou jako tupé stádo do něčeho, co je odveze na recepci o dest minut déle, levněji, jednodušeji a bez komplikací.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 11:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvická je posílením významu AE a jejím zasazením do kontextu potřeb přepravy z Letiště.
To je teda věta. To je z Ropidu, nebo z nějakého volebního programu?.
Jinak teda to zastavování na zastávce 218, to mě taky pobavilo, co tím sledujou nevim. Co kdyby se problém turistů 119 vs. AE vyřešil prostě tak, že AE bude mít směrovou tabuli "Letiště - Airport" s obrázkem letadýlka a v druhém směru "Metro - Centrum" (s obrázkem hradu) a 119 tam bude mít "L. Ruzyně" a "Dejvická"?
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 11:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:
Ano, vyřešeny své funkce tramvaje a autobusy mají.
Ale špatně. Dnes už nelze vycházet z konceptu 30 let starého, který ostatně byl špatný od samého počátku a vždy byl z velké části jen na papíře: Tramvaje na VN a na Pankráci chyběly a chybí, koncept napájecích linek na Praze 6 po otevření A v roce 1978 vydržel ani ne půl roku.

akže je třeba to celé redefinovat a následně předělat celé linkové vedení (což se už několik let pomaličku děje, viz 20 a 177), a ne řešit odděleně jen severní terasu.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1868
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 12:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Než opět schytám od ostatních, že tu rozebírám letiště, doporučuji se podívat o pár příspěvků výše a ty mé vůbec nečíst. A teď jen pro demagoga Káema:
Položím několik jasných otázek, na které chci přímo od tebe odpovědět.
1) Oba víme, že doprava z letiště zastávkovou linkou je hovadina. Oba víme, že se musí řešit expressem. Oba víme, že pokud jezdí 119 po deseti minutách plná "kufrů", nebude stačit AE po půl hodině. Kde chceš vzít peníze na její posílení a s tím související nákup dalších vozů?

2)Před nedávnem jsi mě osočil, že pokud bys přeci zavedl AE na Dejvickou, musela by se linka bezpodmínečně posílit. K žádnému posílení ovšem nedochází. Jaká tedy bude funkce AE, když pojede po stejné trase jako 119, ale s nepoměrně delším intervalem?

3) Jak chceš řešit tarif?

4) Představ si, že budeš sedět v informačním středisku na letišti, přijdou k tobě turisti a zeptají se tě, jak se mají dostat do centra a jestli prodáváš jízdenky. Mrkneš se do compu a zjistíš, že AE odjíždí za 29 minut. Oni ti řeknou, že tu jsou na týden a chtějí jednu jízdenku na celý týden vč. cesty z letiště. Na jakou linku je tedy odkážeš a jakou jízdenku jim prodáš?

5) Jak vyřešíš to, aby turisti na Dejvické nelezli do 218, když dnes na letišti lezou i do 319?

6) Jak vyřešíš informační letáky? Napíšeš tam, že z letiště mohou jet na Dejvickou linkou 119 za 20 Kč a AE za 45 Kč a ať si vyberou?

7) Pokud snížíš cenu jízdenky z DE na letiště a necháš jí za standartní cenu. Jak vyřešíš to, aby ti do ní potom nelezli i zaměstnanci a netřískali se tam s turisty jako ve 119?

8) Pokud posílíš AE aspoň na přijatelných 10 minut. Co uděláš s úsekem DE-NH?

9) Pokud se tedy shodneme na to, že není možné vozit turisty s bágly ve 119 spolu s davy lidí z Dědiny. Jak chceš vyřešit to, aby na Dejvické nelezli do 119, pokud tam přijede bus s letadélkem? To samozřejmě platí i o letišti. Nepředpokládám, že by byl někdo inteligentní a AE nechal odjíždět hodně daleko od 119!

Pokud má být AE ekvivalent k 119 a převzít její hlavní zátěž - turisty, musí se celá doprava z letiště řešit koncepčně a ne křečovitými nekoncepčními a nic neřešícími kroky. Zastávka na lince s 30 minutovým intervalem, která bude ještě umístěna u zastávky linky 119, ale s rozdílným tarifem je pitomost. A pokud jsem tady před pár měsíci psal o tom, že pokud někoho chorého napadne zachraňovat AE Dejvickou zastávkou, dopadne to přesně tak, že se neudělá nic s tarifem, nic s intervalem a ještě se umístí ke 119. A měl jsem bohužel pravdu.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1869
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 12:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
No vidíš a jsme u toho. Už teď musíme řešit vzniklé problémy transparentů a letáčků. Máš samozřejmě určitou pravdu, ale pak mi vysvětli jak chceš nahradit kloubovou 119 po sedmi minutách jedním AEčkem? Budeš jí muset posílit a na to nemáš ani vozy, ani peníze.

Po otevření terminálu Sever 2 vznikl na letišti problém, že turisti nelezou do 119 směr centrum, ale lezou do všeho, co přijede na 1. zastávku od haly, ikdyž na vozech svítí velké trnasparenty NO CENTRUM, z reproduktorů na nástupišti se ozve "TENTO AUTOBUS NEJEDE DO CENTRA" vč. aj. a na zastávce je cedule jak hrom - z této zastávky nejedou autobusy do centra, musíte popojít o 30m vpřed. Přesto je každodenní problémem vidět nastupovat davy turistů s bágly do 319 směr Jeneč, do 119 směr Airport i do linek jako 225 či 254.

V poslední době se rozmohlo placení v Eurech, kdy si to řidiči zaokrouhlují za jednu jízdenku - 1 Euro. S vrácením si samozřejmě hlavu nelámají. 119 samozřejmě už tak 14 dnů jezdí zase zpožděná a řidiči neznalí základy slušného chování nevybíravým způsobem vyhazující turisty z vozů, jsou tu po roce opět znovu. A pak se tu dočtu o Káemových volovinách letáčků a jazykových znalostí řidičů. Ach jo...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 12:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, chce to kloubový expres z Dejvické na letiště každých 5 minut a nekloubový courák z Dejvické tamtéž každých 12 minut ve špičce a 20 minut v sedle.

Martin: Existuje něco jako letištní špička a jak moc se to kryje s normální dopravní špičkou? Předpokládám, že rozlišovat u letištního expresu intervaly špička versus sedlo, prac. den versus so/ne by byla asi ptákovina. Jak je to večer a v noci, to tam tuším nějaké přistávací/vzlétací omezení je, jednak kvůli třeba Petřinám apod., jednak proto, že málokdo chce přiletět domů ve dvě ráno?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1870
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 12:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme mám řešení pro Karlín a pro 177:
Zasypeme stanice metra Křižíkova a Invalidovna a do Karlína přidáme posilovou linku 27-Nádraží Libeň-Palmovka-Florenc. Tím urychlíme cestujícím z východní části Prahy cestu do centra, protože jedny z nejméně vytížených stanic v Praze (Křižíkova a Invalidovna) úplně zrušíme. A Karlínu poskytneme vyhovující posílenou povrchovou pohodlnou tramvajovou dopravu.

177 vyřešíme expresní linkou 178-Chodov-Opatov-Skalka-Spojovací-Vysočanská-Prosek-Ládví-Kobylisy-Odra-Poliklinika Mazurská. Necháme jí jezdit jednou za půl hodiny a dáme na ní expresní přirážku 50 Kč. A máme po problému.

178 je posílením významu linky 177 a jejím zasazením do kontextu potřeb přepravy z Chodova do Bohnic.

A co kdybychom ty malé mikrobusíky Airport-Centrum přemalovaly do barev DP a nechaly je jezdit po trase Náměstí Míru-Pavlák-Karlák-Újezd-Malá Strana-Hrad? Dáme na ně přirážku 100 Kč a garanci nevyskytujících kapsářů. No a máme po problému turistické linky 22.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 13:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L_v: nekloubový courák z Dejvické tamtéž každých 12 minut ve špičce a 20 minut v sedle.

Nejsem si jist, zda to bude Dědině stačit
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1871
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 13:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:
No, chce to kloubový expres z Dejvické na letiště každých 5 minut a nekloubový courák z Dejvické tamtéž každých 12 minut ve špičce a 20 minut v sedle.
a) kdo ho zaplatí?
b) každé ráno jezdím 119 do Dejvic na st. 4-5 a mnohdy stojím na schodech. 99% cestujících ovšem jede pouze ze zast. Dědina-DŠ. Jak chceš, aby pobíral autobus po 12 minutách?
c) Pokud něco podobného zavedu, začne se mi expres plnit i zaměstnanci letiště a základní problém celé 119 (oddělit každodenní cestující od turistů s bágly) se mine účinkem.

Letištní špička je široký pojem. Tato špička opravdu existuje a je určená přidělenými sloty, které se ovšem liší každým dnem, každým týdnem i každým měsícem. Stačí juknout na letový řád letiště Praha a zjistíš, že přistávající letadla se pomalu každým dnem liší. Např. teď v pátek jsem pracoval na letišti až do pozdních večerních hodin a přistávající letadla jsem slyšel tak každé 2-3 minuty do 22.00. Když jsem tam byl v pondělí, tak ten provoz utichl už kolem osmé večerní.
Teď se také opravavovala hlavní VPD a vše létalo na Řepy a tedy i přes nás, takže jsem krásně mohl poslouchat startující letadla. A mohu potvrdit, že byly dny, kdy jsem slyšel řev každou chvíli skoro do jedenácti a někdy utichl už kolem té osmé.
Předpokládám, že rozlišovat u letištního expresu intervaly špička versus sedlo, prac. den versus so/ne by byla asi ptákovina
Ano, v tom máš samozřejmě pravdu. Linky AE, 100 a 119 mají konstantní interval celý den. Bohužel už ne celý týden, což je chyba. Zvláště v letní sezóně bývá o víkendech Ruzyně plná charterů, protože většina turnusových zájezdů se střídá v sobotu. A 100 a 119 mají delší interval než v pracovní den. Také se to na nich, ale projevuje. Jediným řešením a to tu píšu už dlouho, je dispečer a záložní vozy. A pro zálohu je nejvhodnější Zličín, protože mám autobus hned zpátky.

V současné době existuje omezení pouze od 22:00 do 6:00, myslím na 2 vzlety a 2 přistání do hodiny. Po půl noci létají hlavně chraterové společnosti na Kanáry, na Kypr apod. Pozdní večerní spojení jsou ještě do Izraele. Je pravda, že do těch 22:00 se to snaží většina spol. stihnout, pak totiž platí přirážky a před desátou večer je tu hlavně v sezóně velmi rušno. Proto není problém vidět ještě po půl jedenácté odjíždět 119 narvanou k prasknutí. Sám jsem se do podobných spojů už na letišti nevešel.

jednak proto, že málokdo chce přiletět domů ve dvě ráno?
To právě neplatí pro chartery. Mnoho lidí ti přizná, že na dovolenou odlétali třeba ve 3 ráno.

Zrovna v pátek jsem se dozvěděl, že nová VPD se nestihne začít stavět dřív než v roce 2009. A prý probíhají jednání mezi městem a letiště o prodloužení omezení do 23:30.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 13:42:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se pouze snažím rozdělit 119 na 2 linky tak, abych při stejných vozokilometrech (od oka) od sebe oddělil dopravu na letiště od všech ostatních funkcí, které 119 dnes má.

Pokud to ovšem Dědině nestačí (oni nemají 218?), pak smůla, ale není kde brát.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1872
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 14:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:
A proč se je snažíš oddělit?

218 obsluhuje úplně jinou část Dědiny, než 119. 119 obsluhuje především sídliště kolem ulice Navigátorů a bytovky na Nové Šárce. 218 obsluhuje Dolní Liboc, sklady a samotné sídliště Dědina. Obě linky jezdí ráno po pěti minutách do centra úplně plné a odpoledne zpět. Ti, co bydlí v ulici Navigátorů nikdy nepůjdou kilometr na 218, která je ještě odveze oklikou.

119 jezdí RÁNO plná zaměstnanců z Dejvické až na letiště a z Dědiny až Šárky plná do Dejvic. ODPOLEDNE se ten proud vymění a 119 jezdí plná z Dejvic tak max. do zast. Dědina a v opačném směru po celé trase letiště-Dejvická. Sedlo, večer a víkend využívají předvším cizinci.

Takto máš 119 obsazenou oběma směry celý den a nemusíš si lámat hlavu s jalovými kilometry jako u většiny napaječů, které jezdí plné ráno a odpoledne k/od metra a v opačném případě prázdné.

Znvu a znovu, proč trhat 119, když funguje dobře? Jediným problémem jsou nárazové návaly turistů, které se musí přesměrovat. Pokud chce někdo do Dejvic, tak budiž, ale důsledně (krátký interval, oddělit zastávky od 119 a zabezpečit tarif, který bude použitelný pro turisty celý týden, ale zároveň nepoužitelný pro zaměstnance).

pak smůla, ale není kde brát.
Je! Stačí 2 vozy navíc - bývalým letištním 3386 a 3388 vrátiti police a linku 100 posílit z 15 min. na deset po celý týden. Postavit tam dispečera se zálohou a velké cedule BUS CENTRUM No. 100. Takže je, kde brát. Chce to jen chtít a neřešit to křečovitě přes AE s novou zastávkou.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 14:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bych musel bejt magor, abych jel z letiště do centra přes Zličín.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 14:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ergo, jsem ochoten "přesměrovat" návaly do nějaké expresní 119, a to za cenu oslabení 119 samotné, ale nejsem ochoten vozit lidi přes Zličín.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 14:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:
Budeš se divit, ale Evropská je od rána do večera zasekaná a časově to přes Zličín není o moc delší.

Já bych to každý den jezdit taky nechtěl, ale ten, kdo je v Praze poprvé v životě a nemá ani potuchy jak daleko leží Ruzyně od centra, tomu je úplně jedno, že jede o deset minut dýl. On o tom totiž ani neví. Ale s obrovským rozdílem - má si kam dát bágly a neřvou na něj sprostý báby z Dědiny, že jim zaclání ve voze.

Těch turistů, co jezdí přes Zličín není málo. Jsou to ti, kterým prostě ta Stovka přijede dřív. A nikdy jsem si nevšiml, že by měli nějaký problém. Dokonce i letiště tuto trasu preferuje a když si všimneš, tak na většině ukazatelů na letišti je napsnáno Bus centrum No. 100. Nikomu to problém očividně nedělá. Jan pár magorům z k-reportu.

Ergo, jsem ochoten "přesměrovat" návaly do nějaké expresní 119, a to za cenu oslabení 119 samotné, ale nejsem ochoten vozit lidi přes Zličín
Já zas nejsem ochoten přijmout zavedení drahého expresu na úkor oslabení 119, která jezdí plná lidmi z Dědiny jen kvůli nějakým idiotským předsudkům, že cizinec, který je poprvé v Praze, musí jet do hotelu deset minut kratší cestou.

Takže ty oslabíš 119, která jezdí plná lidmi za prací, do škol, za kulturou jen, aby náhodou někdo nejel do hotelu déle? Tak to zas akceptovat nechci já a pošlu tě s tím do hajzlu. Najdi si jiný a smysluplnější řešení.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 15:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, oslabím 119, protože z ní současně dostanu zy lidi z letiště s kuframa, jak tvrdíš. Měl by ses rozhodnout, kdo tedy 119 přeplňuje, zda turisti s kuframa, nebo lidma z Dědiny jedoucími "za prací, do škol, za kulturou". Tvrdíš obojí, obojí současně platit nemůže.

Ale pokud mne máš za idiota, pak je zbytečné se o tom dál bavit.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1874
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 16:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:
Pokud nejsi slepý, tak sis mohl přečíst, že 119 jezdí v ranní špičce z letiště úplně prázdná a zaplní se až na Dědině a z Šárky odjíždí již na st. 4-5. Pak tedy nevím, kde bereš to, že bys mohl oslabit 119 na int. 12 minut ve špičkách, když ti ráno Dědina zaplní kloubák jednou za 5 minut? 119 si klidně omez, ale v sedle, večer a o víkendu. Se špičkou totiž u mě neuspěješ. Dědina 119 plní dostatečně.

Dále by mě zajímalo, co uděláš se zaměstnanci letiště? Pokud zavedeš express, čekej ho plný i těmi zaměstnanci a to se dostaneš přesně tam, kde jsme dnes. S rozdílem, že nám tu bude jezdit 2X víc spojů, ale expressy ráno DC úplně prázdné, neboť kdo by s nimi jezdil, když budou projíždět Dědinou bez zastávky, že?

Měl by ses rozhodnout, kdo tedy 119 přeplňuje, zda turisti s kuframa, nebo lidma z Dědiny jedoucími "za prací, do škol, za kulturou". Tvrdíš obojí, obojí současně platit nemůže.
Pak si tedy znovu a prosím pečlivě přečti příspěvek z dneška ve 14:01:36, 3. odstavec. Já mám jasno, kdo přeplňuje 119, ale vidím, že ty nikoliv.

Ty si možná budeš při cestě přes Zličín připadat jako magor, ale nikdo tebe konkrétně tou cestou jezdit nenutí. Já bohužel 119 musí používat víc jak 2X denně. A pak si připadám zas jako magor já, když se do ní leckdy nevejdu - ráno kvůli školákům, dopoledne kvůli cizincům a odpoledne kvůli končícím směnám na letišti a večer si na netu přečtu, že stačí 119 roztrhnout, že Dědině stačí 12 minut, že stačí na AE zast. Dejvická apod.

Co takhle zrušit linku 144 a linku 200 v neposílené verzi zavést v trase Kobylisy-Odra-Mazurská? Lidem z okolí ulice K Pazderkám stačí dojít na Odru a lidem z okolí zast. Sídl. Bohnice stačí dojít na Mazurskou, že? Když lidem z okolí ulice Navigátorů stačí dojít 1,5 kilometru na tramvaj nebo kilometr na 218.

Jen mě trochu zaráží, že tu od tebe zaznívají výkřiky v podobě zakažte turisty na Pražském hradě a na druhou stranu je ti jich líto, když maj jet o pár minut déle na recpeci do hotelu. Tady si zas protiřečíš trochu ty. Jak to? Tady zas buď trochu solidární s náma, co se nemůžeme někdy do 119 dostat (pro méně chápavé - mimo špičku, třeba když jedeme večer po šesté do divadla), leč tam sedí 50 Taliánů obsypaných kufry. Tedy pokud prosíš o soucit, když se mezi nimi prodíráš na II. nádvoří.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 16:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že já se s Tebou vůbec dával do řeči. Moje chyba.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1875
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 17:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Došly argumenty?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 17:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale vůbec ne, jen mne nebaví opakovat je pořád dokola a vyvracet tě větu po větě. Já Tě klidně nechám žít v bludu, na věci to stejně nic nezmění. Kromě toho se nemíním bavit na této úrovni - chápu, že jsi přesvědčený o své pravdě a nadto na tom máš osobní zájem, ale to ještě neznamená, že se musíš chovat jak děcko, kterému právě rozbili bábovičku.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 18:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Já nevim kolikrát ještě potřebujete aby Vás a Káema tady usvědčili z šíření nepravd až bludů, aby Vás to přestalo bavit...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 18:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, takže:
1) ve špičce se ve 119 žádní turisti s kuframa nevyskytují,
2) turisti s kuframa se vyskytují v sedle, večer a o víkendu. (C) Martin.
Ergo dopravní obsluha letiště je naprosto v pořádku a není třeba měnit vůbec nic: Když je 119 přeplněná, tak je přeplněná v jednom směru zaměstnanci a v druhém směru lidmi z jednoho prťavého sídlišťátka. Tudíž nechápu, co tady Martin pořád řeší ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 18:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Číst některé názory tady je lepší zábava, než číst Dikobraz blahé paměti ... proč bychom se s KM-em měli o tu šou připravovat? Pravda, občas si musím dát pozor, abych se samým smíchem neudusil.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 21:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, bohužel, pravda je taková, že argumenty došly tobě. Spolehlivě to poznám podle toho, když mě někdo začne nazývat Káesčemem a demagogem. Ono to tu není poprvé. Prostě tady neplatí, že stokrát opakovaná lež se stane pravdou, a že si stačí hodně si přát a zázrak se stane. Tady platí, že kritériem teorie je praxe. A praxe dává za pravdu mě. Až jsem někdy sám překvapen, v kolika případech, ale je to tak. Poptej se na konkurenčním fóru, jak mě měli za idiota, když jsem jim napsal, že se budou střídat přestávky s nástupem na jinou soupravu.
Já jsem spokojen.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 23:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Trochu se vmísím do vašich sporů... Přestože s Martinem nemohu v něčem souhlasit (tram na Dědinu), tak ve sporu zvaném letiště s ním souhlasit musím. Myslím si, že Martin má své názory velmi dobře podložené argumenty, které vycházejí z fakt (nestálost zaplnění 119-ky, nacpaná Evropská), které si pravděpodobně denodenně ověřuje (100/119). A některé názory vyvozuje z logických úvah, které přece musí být všem zřetelné a zdát se prakticky nezpochybnitelné (AE). Myslím si, že naopak vy dva "vaříte z vody" a navrhujete řešení, která jsou buď zbytečně drahá nebo nekomplexní. Toť názor (a doufám, že ho zastávají i jiní) pozorovatele vašeho sporu.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 23:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě jen fascinuje, jak "my dva" jsme házeni do jednoho pytle, ačkoli každý jsme úplně někde jinde.

Takže znova:
- vozit lidi z letiště do centra přes Zličín je buzerace,
- špička z/na Dědinu a špičky z/na letiště se nekryjí (viz Martin výše).

Přeplněnost není problém jen Dědiny, přeplněnost je problém každého druhého sídliště, takže Dědinu neřeším, alespoň ne teď - ta může leda tak profitovat z toho, že má letiště za rohem a sveze se, doslova i obrazně.

Řeším letiště - jednak proto, že lidi jako Martin ho chtějí rozšiřovat a těch cestujících bude víc, jednak proto, že je to "brána do Prahy" a z nějakého důvodu chceme, aby letiště vypadalo světověji než zbytek Prahy. Je to pěkné pokrytectví, ale budiž.

Řešení, které mi z toho vychází, je oddělit letištní dopravu od dopravy na Dědinu. Vozit lidi na Zličín je blbost, 100 má být určená pro Pražáky z jihu a západu města (až bude okruh na severu, umím si představit severní obdobu do Kobylis či do Letňan), ale nemůže to nikdy být páteřní letištní linka. Takže zbývá expres Dejvická - Letiště, a to do doby, než bude na letišti buď vlak, nebo příměstský vlak na Kladno (kterému z jakéhosi stupidního důvodu říkáme rychlodráha a tím od něj všechny odpuzujeme), nebo metro. Klasický expres Letiště - Revoluční je dnes bohužel díky ucpanosti Letenského tunelu nesmysl. A pokud má někdo pocit, že Evropská je také ucpaná, je mi líto, ale za tohle si na Šestce mohou sami, že si zavetovali modernizaci Buštěhradky - tak teď holt trpí.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1944
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 00:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin, LV: Teda, tady to zase žije. :-) Proč jen mám ten pocit, že všechny argumenty už jsem tu v minulosti nejednou četl?

Snad s jednou výjimkou - když Martin popsal téměř idylické doplňování proudů cestujících z/na letiště a obyvatel Dědiny a Šárky. Pokud je někdy přetlak, tak nejjednodušší je operativní posílení současné 119.

AE je úlet a se zastavováním na Dejvické při zachování zvláštního tarifu to bude naprostý chaos!

Mimochodem, jakou máte zkušenost s dočasnou linkou 470 k nádraží Bubeneč? Dle mých pozorování je obsazenost podobná jako u AE, ale předpokládám u ni značnou návalovitost (příjezdy vlaků). Proto mě zajímá zkušenost cestujících.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 01:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co dodat, myslím, že Dejvice to vystihl(-y? (opravte mne)) přesně.

LV:
- špička z/na Dědinu a špičky z/na letiště se nekryjí (viz Martin výše)
nechť Martin upřesní, ale kdysi tu, myslím, zaznělo, že směny se střídají především v 6, 14 a 22 hodin.
Teď mám s tím související dotaz na Martina: kolik zaměstnanců dojíždí na letiště za prací o víkendu a jak se toto číslo liší od toho pro pracovní den? Pokud jich (těch zaměstnanců) je méně, kdo "se stará" o chod letiště a turisty? A kdy se mění směny o víkendu? (To jen kvůli tomu, aby tu mohl zaznít definitivní a konkrétní (trasy, intervaly linek) návrh na rozseknutí tohoto gordického uzlu.)

- vozit lidi z letiště do centra přes Zličín je buzerace
Turistům, kteří cestovali letadlem hodiny by bylo jedno, zda pojedou do hotelu o deset minut delší dobu (jakože pokud je zasekaná Evropská, tak ani delší dobu nepojedou, resp.nejeli by, kdyby B jezdilo na Zličíně v lepším intervalu), i kdyby o tom věděli, jakože to nemají šanci poznat. A kdo bude potřebovat do hotelu v Dejvicích, pojede na Áčko tak jako tak (ale těch je oproti všem tak zanedbatelné množství, že s nimi není při konstrukci JŘ třeba počítat). Jak to Martin kdysi říkal: běžte na letiště vylepit cedule s nápisy "centrum bus no.319" a uvidíte co se stane. Ač se to může zdát neuvěřitelné, řešení je opravdu v primitivních cedulích (pro ty, kdo chtějí slyšet vznešenější název tedy v informačním systému pro cestující). Schválně si představte sebe na letišti v cizí zemi, kde uvidíte cedule jako hrom "centrum bus no.x", tak pojedete busem x a ne busem y, o kterém nikde není ani zmínka, jen ho můžete vidět stát na odstavné ploše. Nebo alespoň normální cestující se tak zachová.

takže Dědinu neřeším, alespoň ne teď - ta může leda tak profitovat z toho, že má letiště za rohem a sveze se, doslova i obrazně
Pokud je letištní špička (pro zaměstnance) opravdu v uvedených 6, 14 a 22 hod., pak není třeba Dědinu od letiště oddělovat, neboť se zhruba kryje s tou sídlištní. Pokud se špičky nekryjí, existují v zásadě dvě řešení:
- oddělení Dědiny od letiště
ovšem to jen pokud mě to nakonec nevyjde dráž nebo to nebude méně výhodné pro obyvatele Dědiny (nevyhovující interval)
- přejezdy 119 na jinou linku
ovšem protože jezdí kloubovaná, lze toto praktikovat poněkud těžko. Opět je řešením (jak se zdá stejně jako všeho ostatního) navést turisty do 100. Turisté se zavazadly pojedou 100, kde si pěkně zavazadla odloží + s nimi pojedou zaměstanci bydlící ve spádové oblasti B od Zličína po Anděl + bydlící v okolí Karlova náměstí (potud to vychází rychleji) (že nějaká 179 nebo 225 nemá v dopravě na letiště vůbec šanci uspět, protože ačkoliv by cesta mohla být bez přestupu, trvala by dvojnásobnou dobu než cesta pár stanic metrem a pak linkou 100). Že je z celé východní části Prahy (včetně té obsluhované B) rychlejší přestoupit na A a jet 119 je způsobeno s prominutím dementním situováním stanic V.B (zbytečně mnoho a pak to způsobuje dlouhou cestu z centra až na Zličín). Ale zpět k věci. Pokud přesměruji turisty do 100, zůstanou mi ve 119 především lidé z Dědiny (počítejme pro teď, že jezdí většinou v opačném směru než lidé z/na letiště, to už bylo řešeno výše) a zaměstnanci letiště s výjimkou těch, pro které je výhodnější (rychlejší) 100. A předpokládám, že 119 jezdí kloubovaná jen z důvodu náhlých a neočekávatelných návalů turistů. Příval zaměstnanců se denně opakuje a mohu ho tedy vysledovat a následně řešit zkrácením intervalu i autobusů zároveň.;)

Jinak se mi ale líbí expres letiště-(po severní části okruhu)-Praha 8. Zajistí to rychlé a zajímavé spojení, autobusovou linku, která pojede po okruhu v části Čimice-Rybářka jako alternativu pro rychlé spojení P6<->P8 neberu, toto však nabízí rychlé spojení až na letiště a to je něco jiného.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 09:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L-v+KM: Nevím jestli jste zrovna Vy dva každý někde jinde, ale rozhodně jsou Vaše názory v neuvěřitelné shodě zcestné!
Takže znova:
- vozit lidi z letiště do centra přes Zličín je buzerace, : to rozhodně nikoliv, je to sice kilometrově delší, ale časově rychlejší a pohodlnější, denně se o tom můžeš přesvědčit a po posílení l.B už vůbec nebude co řešit.
- Tady platí, že kritériem teorie je praxe. A praxe dává za pravdu mě. : neřekl bych že to tak je ve víc než jednom případě, navíc i v tomhle případě to bylo více méně jasné, jen jsi měl osobně zainteresované odpůrce kteří si to z osobních důvodů nepřáli (kromě toho je to stále ve fázi zkoušky)....
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 10:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice jsem se tisíckrát zařekl, že už tomuhle tématu nic psát nebudu, protože se vyvíjí skutečnost podle mých představ, ale ta vaše zabedněnost je donebevolající. Turista z ciziny NECHCE řešit české problémy, že Evropská a 119 nestíhá, když ví, že nejsnažší, nejkratší nejobvyklejší nejfrekventovanější nejtradičnější cesta je po Evropské. Jezdí tam 119, jezdí tam taxíky, jezdí tam mikrobusy, jezdí tam ČSAD které jede přes letiště, jezdí tam velcí soukromí dopravci (Letuška) a náhle několik skupin turistů v určité časy (protože turistická špička, jak sám přiznává Martin, trvá jen velmi vybrané úseky dne a roku) bude vezeno přes jakýsi Zličín. A budou se ptát, proč taxík jede tam a my jinam. Probuďte se, ty lidi sem přestanou jezdit, když zjistěj, co na ně chystáte vy šotouši.
Ostatně, asi začnu uvažovat o zrušení 100. A vy už víte, jak se moje úvahy naplńují.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 10:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Turista z ciziny NECHCE řešit české problémy....když ví, že nejkratší....
Turista z ciziny neví!!! Turista z ciziny chce nejsnažší a nejpohodlnější řešení a tím není kodrcání se narvanou 119 po ucpané Evropské nebo půlhodinové čekání na AE a opět kodrcání po Evropské, kdy už to pochopíte i vy dva?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 11:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Schválně jsem si nechal vyjet spojení Letiště-Anděl a vychází to časově nastejno (100 proti 119)
119+A+B - 42 min., 17 km
100+B - 41 min., 23 km!.a to jen díky tomu, že náhodou jede těsně před 119
Co z toho plyne? Že 100 je smysluplně použitelná jen pro spojení Smíchovské nádraží (Radlická, Butovice, JZM, Zličín) - Letiště.
Ale dobře, uznávám, že ve směru do města se en turistá dá do 100 nahnat. Ale divil bych se, kdyby se na cestu zpátky nesnažil najít rychlejší spojení. Nebo se v hotelu zeptá recepčního, jak na letiště a co ten mu asi poradí? Myslíte si, že ho napadne nějaká 100?
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 11:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co byste říkali na takovou ceduli na nástupišti:
BUS CENTRUM
no. 100: přes pole, 45 minut
no. 119: nebezpečí uvíznutí v zácpě, 35 min.
A vyberte si sami, páni turisté...
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 11:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Démon: Ale řešení spočívá v posílení 119 a AE a uvolnění Evropský a ne ve vození lidí do polí. Drbeš se levou nohou za pravým uchem a přitom tě svrbí záda, já nevím, k čemu už schůdnost vašich řešení přirovnat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 11:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: V zájmu ještě větší objektivity si nech vyjet totéž, ale s cílem Můstek (nesporné centrum, to nemám z hlavy vlastní, ale z hlavy Martinovi podobných šotoušů, kteří v jiných, naštěstí už odeznělých diskusí tam chtěli zavádět tramvaje jako atrakci pro turisty - které by přivezli oklikou přes Zličín, jak tak na to koukám) nebo Staroměstská nebo 5 libovolných hotelů (např. Forum, ten na Želiv, ty na Těšnově - já nevim jaxe jmenujou:-)))
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 11:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokus odvést diskusi jinam:
193 od Nám.bří.Synků a 148 od Podolský vodárny ze zast PP společně: - Kavčí hory - Sídl. Pankrác - Pankrác- Krčský hřbitov-Na strži - a dále obě na MBÚ. Proklad 20/30
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 11:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon:
Já to chápu, co tvrdíte. Já s tím nesouhlasím. Není tady nic k vysvětlování.

Stále mi nikdo nevyvrátil rozdělení 119 na 2 linky, jedné klasické a jedné expresní. 100 je možná řešení, ale toto je také řešení.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 12:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ale řešení spočívá v...uvolnění Evropský... - odpověděl sis sám ! jak snadné...
A co třeba nehledat spojení na všechny hotely na áčku, ale kouknout se na spojení na autobusová nebo vlaková nádraží a hotely jako třeba Olympic...
I když teď sem se dostal někam, kde sem být nechtěl, debata s demagogama neni nic pro mě, radši budu dál jen pozorovat vývoj...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 12:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:Reakce na pokus odvedení diskuze jinam,protože číst tu rok o letišti mě nebaví.
Uniká mi smysl týhle úpravy 148 a 193. A ten proklad 20/30, to má být výslednej interval? To by bylo 40/60 na lince. No nevim, taková 193 by určitě nepobírala...
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 12:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak prozatím by šlo razantně posílit l.č.100,třeba i kloubovými vozy ze 119.Přes ten Zličín je cesta lepší,rychlejší a bez zácp.Ty tam ještě nějakou dobu určitě nebudou-než se dobuduje okruh.Turisti se do 100 nasměrují cedulemi a oni do ní půjdou.Je logické,že pokud přijedete do města poprvé a chcete k centru,pojedete tím,co je označené centrem.Já tak při svých návštěvách měst nejezdím,ale já a Dromolog,se kterým obvykle jezdím,jsme šotouši.Renata,moje skoro žena,by naopak použila bus s označením centrum.Jestli pojede o 5-10 minut déle jí bude jedmo,po letu chce být s kufry pohodlně a bez zbytečného stání v hotelovém pokoji a koupelně.Šotoušů je minimum a tak se s nimi při tvorbě JŘ nemusí počítat.
Linku 119 pak ale půjde oslabit,protože cizinci už v ní skoro nebudou a samotná Dědina jí zase nemůže zaplnit.Tuto linku bych pak nazval "dělnickou" a sloužila by především návozu zaměstnanců na/z letiště+obsluhou Dědiny.Kdy začíná naprostá většina zaměstnanců na letišti lze zjistit a intervaly tomu přizpůsobit.Pak klidně ve špičce ať jezdí po 4 minutách,mimo špičku i po 20 minutách.
Zaměstnanci letiště z jihozápadního města by nadále používali,tak jako dnes, 179,225.
Mezitím bych začal s budováním TT DŠ-Sídliště Dědina a absolutní preference tramvají na Dejvickou.Po jejím zbudování by 119 jezdila od Dejvické na Letiště bez jediné zastávky.
Ve stejné době by probíhalo budování metra B od Zličína na Letiště částečně po povrchu.Po jeho dostavbě by 100 byla zrušena a 119 by jezdila v sedle v int.20-30 minut.Jinak dle potřeb většiny zaměstnanců.
TT i metro může být postaveno v horizontu 2 let,nejlépe otevření-a tím i změny ve vedení linek-najednou.
Že Vám to ale musel říci poslední z tramvajáků
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 12:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokus o odvedení diskuze jinam nr.2: ..v souvislosti s prodloužením jízdních dob nočních tramvají také dochází k časovým posunům nočních autobusů..heh?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 13:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

193 od Nám.bří.Synků a 148 od Podolský vodárny ze zast PP společně: - Kavčí hory - Sídl. Pankrác - Pankrác- Krčský hřbitov-Na strži - a dále obě na MBÚ. Proklad 20/30

No i kdyby každá jezdila 20/30 tak 193 nebude z Nuslí pobírat. Navíc vynecháním stanice Pankrác (de fakto odříznutím od Nuslí úplně) to situaci taky nepomůže. Oblast Pankráce je dopravně totálně zmršená. A jelikož se zde mohutně buduje a zpravidla to nejsou provozy tkalcovské ale s platy těmi vyššími, jezdí ti kdo nemají cíl na M-C zpravidla IGK. Všimli jste si že Jeremenčí ulice dole ve Dvorcích začíná být zacpaná i přesto že doleva už se smí dvěma pruhy?

A stran letiště - pokud cizince povezete do centra MHD ve stylu "v pohodě na B, pak 10 minut čekat v díře, na SN mu dav deroucí se dovnitř sešlape kufry, na Karláku se neprodere se zbytkama kufrů z vozu a pak bude 5 minut vyfárávat a hledat který východ z těch dvou", asi si pomyslí cosi o Balkánu a nepoužitelnosti pražské MHD. A co se týče ucpání Evropské - na pražské a venkoncem i evropské poměry to není žádné drámo. Stačilo by vyčlenit v ranní špičce d.c. a odpoledne z.c. pruh pro busy. A asi by ani nemusel být v celé délce ale jen na pár místech.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 13:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.Vlček: No, já to chtěl taky namítnout, že 193 by nepobírala ani při 20min. intervalu, ale čekal jsem co na to Káem. Jinak ona kolikrát na Synkáči 193 málem nepobírá ani při int.8 minut. Pokud jde o oblast Pankráce, tu by částečně spasila před x lety zrušená tramvaj. Jenomže tamní páni radní asi radši IGK.
A stran letiště, ten příklad s cestou Béčkem je hezkej, ale uznejte že pokud dav cizincovi rozšlape kufry na SN nebo v Dejvicích je jedno, stejně tak jako výlez z B na Karláku, nebo třeba z Áčka na Můstku...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 13:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: ono když ty časy vyjdou stejně na Anděl, tak ten Můstek snad ani nemá význam

193: ten interval je trochu divočárna. Chápu oslabení souběhu s tramvají na NBS, ale chtělo by to takový interval, aby v úseku PP - MÚ zůstal interval 193 zachován.
(nebo 193 nechat a zkrátit 18 jen na NBS, trať k vozovně by zůstala jen pro výjezdy a zátahy,stejně to tam jezdí prázdné...oblast Soudní ul. by se vykryla nějakým místním busem (třeba 192 z Budějovický)
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 13:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:To je vtip, žejo? Jezdím ze Synkáče na PP celkem často, a 18 ani 193 tam vzduch rozhodně nevozí. Občas je to dokonce i pěkná dobytčárna, takže tam bych rozhodně nic neoslaboval.
Oblast Soudní a Na Veselí už je slabší, ale cestující tam jsou, a navíc nejezdit tam nic, tak je to k nejbližší dopravě pěkně dloouhá procházka.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 14:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všichni-Pankrác: to jsem chtěl zjistit, jak to tam jezdí plný, ta 193 mezi NBS a PP. Mě šlo o to, že na Kavčí hory a do celého okolí zastávky Sídl. Pankrác se asi cestuje blbě jak z PP tak z PA - obvykle chodím nakonec pěšky. Tímhle by vzniklo slušné spojení z obou míst (z PA díky různým int. jezdí obvykle 193 a 188 společně).
P.Vlček: Nevynechává zast. Pankrác - naopak víc se po sídlišti motá - od Kavek jede jako 188 a pak se vrací ke hřbitovu (nově pojížděný úsek). Tramvaj by to nevyřešila, protože vedla NAD metrem, nemotala se přes sídliště, což právě to podstatné.
Kubix: kde to píšou?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 14:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo ještě:
Jiří t: ne , to byl int. jednotlivejch linek.
Demon3: není třeba počítat nějaký spojení k nádražím, když tam je AE jasně daná. Navíc B vede pokud vím ke třem pouze MÍSTNÍM nádražím. Kdybyses bavil s demagogama, moh bys vývoj předpovídat a ne jen pozorovat. Co chceš vědět dalšího jak se bude řešit?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 14:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nechci, už jen pozoruju a žasnu co všechno chcete omezovat a rušit a vypadá to že až do úplnýho zrušení... Zatim každá Vaše změna je k horšímu, tak jen tak dál.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace