Autor |
Příspěvek |
Vaio
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6 Registrován: 2-2006
| Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 18:27:38 |
|
Boží mlýny melou pomalu, ale jistě... Na každého jednou dojde, doufám, že se konečně někdo začne rejpat do Student Agency a do jejích linek, tachografových záznamů, přestávek řidičů, atd. Souhlasím s tím, že je to docela náhoda, že autobus ZROVNA v ten den byl na technické prohlídce a že ZROVNA byl vpořádku. Já už jsem cca půl roku čekal, kdy se něco takového stane s některým z těch ayatsů, protože to, v jaké stavu jezdí je až hanba. Vrčí, duní, hrkají a vržou víc než Karosy po 15ti letech bez generálky.
www.neoplan.info - web o autobusech NEOPLAN |
|
Liberečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 368 Registrován: 6-2006
| Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 18:29:18 |
|
ad magiq - a ty myslíš, že občas nevypadnou? Akorát plno výpadků nepoznáš, protože to kolo ještě třeba dojedou, a pak to jezděj třeba s míň busama a maj zpoždění, jak se jim stalo naposledy v pondělí na liberci, kdy jeden z busů udělal za pondělí sedm kol s jednim řidičem. |
Magiq
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2508 Registrován: 3-2005
| Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 18:32:25 |
|
ad.Vaio: odkaz |
Vaio
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7 Registrován: 2-2006
| Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 18:42:36 |
|
Zajímavý... Díky.
www.neoplan.info - web o autobusech NEOPLAN |
|
Minibox
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 134 Registrován: 9-2005
| Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 19:05:52 |
|
Je pravda, že Ayatsy stojí po těch 2-3 letech provozu naprosto za h.... a nedá se to srovnávat s dobou, kdy SA začínalo, to se s nimi jezdilo dobře, zvláště v "1. třídě" . Uvidíme, jak dopadnou u SA např. nové Irizary, jestli budou za stejnou dobu taky tak K.O. nebo ne.
www.minibox.webz.cz ICQ 262 816 345 |
|
Study
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2730 Registrován: 11-2004
| Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 19:09:20 |
|
Já nevím co pořád řešíte. Kolik zhoří během týdne aut...? Jednou to prostě potká i nějaký autobus...
|
Ives
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 82 Registrován: 1-2006
| Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 19:49:50 |
|
Aspoň je o 1 Ayats míň.. Myslíte, že ho Radim vyreklamuje? A co Beulasy, ty se dají považovat za kvalitní?
|
Sergeilbc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1444 Registrován: 10-2004
| Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 19:50:54 |
|
Liberečák je teď evidentně ve svém živlu. Pochop, že většina to vidí z objektivního pohledu - pohledu běžného cestujícího (a teď nemyslím žluté mozky, co sednou i do Karosy, pokud bude žlutá!), a ne někoho, kdo musí ČSAD LB neustále lézt do !! Ale chápu že jste spokojení zákazníci, kteří dostali kafe, noviny a filmeček. Dlouho jsem se tu snažil držet prsty vysoko nad klávesnicí, ale TOTO už je skutečně trapné! A říkej si co chceš, Radimovým fandou nejsem, žlutý mozek jsem maximálně ve vztahu k dopravci, jehož vůz mám v ikonce.
|
Stanley
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1932 Registrován: 2-2005
| Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 20:01:41 |
|
Jak tu již jednou psal Magiq: Přihodilo se, o cestují bylo, dovolím si říct vzorně, postaráno (alespoň v televizi se tvářili spokojeně) a myslím, že Radim tím zrovna moc neutrpěl. Liberečákovi argumenty jsou stále trapnější (káva, noviny, film a blablabla...). Rád bych byl u toho kdyby měl absolvovat výuku předmětů, jako je marketing nebo management, kde se o Jančurovi hovoří v téměř každém cvičení a každé druhé přednášce. A určitě ne ve špatném světle.
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete... Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete! Stránky opatovické kopané. |
|
Hummus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29 Registrován: 2-2006
| Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 20:09:55 |
|
Ale musi se uznat, ze to SA s medii umi. Sem se ted dival na TV zpravy a nikde ani slovo o tom, ze ten bus patril SA. Jo jo "kdo maze ten jede". |
Ústečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 923 Registrován: 3-2004
| Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 20:18:23 |
|
Hummus: Koukal jsem se na zprávy veřejnoprávní televize, která v každém příspěvku jasně zmínila, komu zmíněný autobus patřil (včetně záběru na logo), dokonce byl v reportáži i telefonický rozhovor s panem Jančurou. Pokud někdo sleduje "zaručené" zprávy TV Prima či TV Nova, je to jen jeho osobní problém, ale nemůže se pak divit. (Příspěvek byl editován uživatelem Ústečák.)
Slovánek v extralize! |
|
Iaya
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 196 Registrován: 6-2002
| Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 07:30:02 |
|
No pokud sledujete zprávy na Nově, tak není se čemu divit... Ale na Radiožurnálu, ČT24 a ČT1 se jasně řeklo, že šlo o SA.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ... |
|
Hummus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 19:35:30 |
|
Skutecne i v dennim tisku, bylo uvedeno, ze to byl bus SA. V tech zpravch o tom ale nezaznelo ani slovo. V poslednich nekolika letech ale nevidim temer zadny rozdil mezi "zarucenymi" zpravami komercnich televizi a "nezarucenymi" zpravami "verejnopravni" televize. (Příspěvek byl editován uživatelem hummus.) |
Ústečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 924 Registrován: 3-2004
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 10:29:47 |
|
Hummus: Já ten rozdíl pořád ještě silně registruju, jak ale říkám, pokud o tom nezaznělo ani slovo např. na Nově, nejde z toho dělat nějakou vědu. Jim všechna čest za to, že se hořící autobus vůbec dostal do zpráv, i když v něm nikdo neumřel ani se v něm nenarodila malá žirafa.
Slovánek v extralize! |
|
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 358 Registrován: 9-2006
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 11:18:39 |
|
Stanley: jako je marketing nebo management, kde se o Jančurovi hovoří v téměř každém cvičení a každé druhé přednášce. Tak Student Agency už má i vlastní školu? Podle mého názoru není za úspěchem SA ani tak marketing, jako prostě kvalitnější služba. Dopravci Č.N.E. a Čebus téměř vůbec neinvestovaly do vozového parku většinou starých Karos, tak nebylo až tak těžké je převálcovat Ayatsy. Ze začátku asi hrála roli reklama, aby se lidi vůbec dozvěděli o SA, ale pak rozhodla kvalita. Jenom hlupák by kupoval něco, o čem se přesvědčil, že je špatné, protože na to někde visí reklama. Hummus: V poslednich ... letech ... nevidim ... rozdil mezi ... zpravami komercnich televizi a ... "verejnopravni" Ve veřejnoprávní se k některým událostem vyjadřují neznámí rádobyintelektuálové, o jejichž názory normálně nikdo moc nestojí, jinak taky příliš rozdílů nevidím. |
Stanley
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1940 Registrován: 2-2005
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 11:25:15 |
|
Čsad: 3kolu zatím nemá, ale je vidět. A sám Jančura se vyjadřuje tak, že žádný marketing neuznává a dělá pouze to, co považuje on sám za správné...
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete... Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete! Stránky opatovické kopané. |
|
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 359 Registrován: 9-2006
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 11:51:07 |
|
Stanley: Je vidět, to ano. Protože není žádná jiná firma, která by provozovala síť vnitrostátních expresních linek. Vozidla, která by u jiných dopravců byla využívána jenom na zájezdovou dopravu, a to ještě za příplatek, u něj jezdí na běžných spojích. Taková reklama na busportalu si myslím, že je spíš úlitba šotoušům, co z toho může mít? Nebo na idosu, blbost z podstaty. Má reklamy v rozhlase? Nikdy jsem žádnou neslyšel, tak se ptám. Úspěch SA si opravdu myslím, že není dán reklamou. A ještě jedna věc. Myslíte, že SA někdy koupí a nechá opravit historický autobus? |
Achzarit Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 97 Registrován: 11-2006
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 11:58:27 |
|
Čsad_zastávka: moc nerozumím tomu, proč je reklama na IDOSu "blbost z podstaty". Já si myslím, že je to přesně naopak. Když lidé přijdou, aby si vyhledali spoj na určitou trasu a ještě předtím, než vůbec stačí nacvakat všechny údaje do vyhledávacího formuláře, jim už nahoře v pestrobarevném rámečku skáče, že přesně tu jejich trasu jezdí StudentAgency za xxx Kč, věřím že v hodně případech kliknou, což prakticky znamená, že pokud jim bude vyhovovat čas odjezdu a příjezdu, už je má SA ve svém autobusu.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR www.zlatovanek.cz |
|
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 360 Registrován: 9-2006
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 12:14:23 |
|
Achzarit: aby si vyhledali spoj na určitou trasu Právě proto. Kdo přijde na idos, hledá spojení a očekává, že si vybere z více variant a neklikne na reklamu konkrétní firmy. Kdyby chtěl jet s SA, zadá si rovnou stránky SA. Může to sice fungovat i tak, jak popisujete, ale to mi příliš pravděpodobné nepřijde. I když jako šotouš uvažuji jinak než normální člověk, třeba máte pravdu. |
Achzarit Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 98 Registrován: 11-2006
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 12:33:45 |
|
Čsad_zastávka: Já jsem to myslel spíše u lidí, kteří nemají skoro žádný přehled o autobusové dopravě (ač jsem si myslel, že už takových moc být nemůže, tvrdá realita mě ujistila v tom, že je to přesně naopak ). Na takové pak dle mého může platit mnou popisovaný model chování, na lidi poučené asi už ne, jak píšeš (nevadí snad tykání).
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR www.zlatovanek.cz |
|
Minibox
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 137 Registrován: 9-2005
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 17:59:05 |
|
Pánové, můžu vás všechny ujistit, že reklama a marketing v podání SA funguje na lidi naprosto skvěle. Ač se vám možná zdá, že (SA) ani reklamu nemají, opak je pravdou. Jsou vidět všude, marketing není jen reklama někde v médiích ale vlastně všechno co firma dělá proto, aby její produkty nebo služby byly vidět (např. já zaregistroval reklamu na SA linky v rádiích, novinách a dokonce i na vlastní internetové stránce, kde si mi od poskytovatele zobrazují reklamní bannery)... On vám sice každý druhý člověk řekne, že reklamy nesleduje, nepůsobí to na něho ale opak je pravdou (lidi fakt chodí do obchodů, lékáren atd. fakt s tím, že chtějí "to co bylo včera v televizi..."). A u SA mám ozkoušeno, že naprosto perfektně funguje "virální marketing", kdy se reklama šíří sama mezi lidmi - jeden spokojený cestující řekně druhému hele já jel teďka do Prahy tak a tak, to bylo něco - fakt to tak bylo a možná ještě je, sám jsem to ozkoušel na několika známých - a je to jak taky psal liberečák - řekněte lidem, že dostanou kafe, noviny, filmeček se stewardkou a oni hledí s otevřenou pusou, že se tak dá na vnitru cestovat). Vždyť se stačí rozhlédnout třeba na Florenci, co vás "práskne" do očí nepočítám-li že se zajímáme o autobusy jako takové? Žlutá barva a reklamní cedule SA. A co natož "běžného" cestujícího. Běžně je tam k vidění situace, že cestující stojí ve frontě u předprodeje SA a když je jim sděleno, že další volný spoj jede až za dvě hodiny, tak oni pojedou až za dvě hodiny a přitom třeba vedle na jedničce stojí poloprázdný Krodos či o kus dál Eurolines. Proč třeba Eurolines nepoužije "naháněče" jako SA, kteří by oslovovali právě ty cestující u předprodeje SA? Chcete jet hned, s námi můžete, autobus stojí připraven k odjezdu za x minut o pár metrů dál. K tomu přidám nějakou službu navíc nebo akční cenu a hned by byl spoj plnější... SA opravdu má autobusy zmáknuté tak, že lidi ani o jiné alternativě neuvažují, ať se nám to líbí nebo ne. Že z Ayatsů už jsou dnes trosky, je věc jiná, ale zatím jim to funguje.
|
6120
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1124 Registrován: 4-2005
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 18:43:12 |
|
no problem je že lidi kolikrát ani neví že jezdí i nějaký jiný dopravce neumí tabulkový jízdní řády orientovat se na autobusových nádražích atd..nevim jak si mám vysvětlit když se někdo řidiče zeptá jede to do Prahy?když má za oknem ceduli jak prase velkou s nápisem Praha. Dál nechápu jak někdo může jet na 100 km ve stoje když mu za čtvrt hodiny jede jiný spoj třeba jineho dopravce teď tim nemyslim sa ale jiné dopravce.Problém pro ostatní dopravce a výhoda SA je v tom že maj celkem dobrou informovanost a jasný jízdní řád a spoje jezdí pořád ve stejnou dobu prostě jednoduchost a to na plno cestujících platí víc než kafe a noviny.
|
Martin240025
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 207 Registrován: 1-2006
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 18:57:01 |
|
jaké "naháněče" SA používají? Je to něco jako, když řidiči autobusů v Turecku stojí u svých autokarů a vakřikují zastávky, aby měli plný vůz? ale stejně je nejlepší A jak jsou staré Belausy? Jel sme s nim do Berlína za 100 kč a žádné vady jsem neviděl... |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 32775 Registrován: 4-2003
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 20:03:53 |
|
nevim jak si mám vysvětlit když se někdo řidiče zeptá jede to do Prahy?když má za oknem ceduli jak prase velkou s nápisem Praha Na místních linkách často bývá směrovka špatně (opačným směrem/úplně jiná), protože místní přece ví a jiní cestující nejezdí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
|
|
6120
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1125 Registrován: 4-2005
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 20:13:22 |
|
Martin Zlivský:tim jsem nemyslel nejaké vesnické spoje ale dálkové linky v relacích SA.trošku mě ten typ otázky přpomíná Pani doktorko,vy ste doktorka? ale co já to beru tak že většina lidí neni moc zběhlá v cestování VHD a navíc tam jedou poprvé a na dlouhou dobu naposled tak se musí ujišťovat otázkami.
|
Mirbusak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 249 Registrován: 5-2005
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 20:18:44 |
|
6120: To se mýlíš, jezdím busem do/z práce busíkem denně. Jezdím stejným spojem i řidičem domu a vždy přijde stejná holčina a ptá se jestli staví v té vesnici---, to se odehrává 2x týdně a když jede jinej řidič, tak se ptá pořád. Už to vypadá jako provokace, a to ještě jede zadarmo |
6120
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1128 Registrován: 4-2005
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 20:38:30 |
|
Mirbusák:jaktože jede zadarmo to je dcera nějakýho autobusáka? tak ale a jinak postižené jedince do toho zas nemužeme započítavat.si mě teď připoměl jeden vtip
|
Mirbusak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 251 Registrován: 5-2005
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 20:42:12 |
|
Ne jezdí na pseudo IDS z ČB na Hlubokou, tam je to na předplatných DP - a nic z ní nedostanem, vše je u DP |
Verusha Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1920 Registrován: 5-2005
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 22:18:11 |
|
Já nevím jak vás, ale mě na SA vždy spolehlivě odradilo to, že přijdu na nádr, hlavně na Florenci, a vidím, že další volný sedátko je až v buse za tři hodiny. Takovej spoj, byť jsem si ho vyhledal na Idosu, je mi fakt na houno. Osobně opravdu nemám nervy na to ještě si to specielně registrovat nebo kýho výra opatřovat místenku. Já jsem typ cestujícího, co vleze do busu, řekne "jedno Brno", zaplatí a sedne si. Takže zatím jsem SA jel jenom jednou, když náhodou bylo místo, neboť se jedna osoba v čas odjezdu nedostavila a můj oblíbenej poloprázdnej Tourbus byl vyjíměčně plnej jakýchsi zájezduchtivých němčourů. Jinak jsem asi ukázkovým příkladem cestujícího, který se na reklamy SA nechytí, protože mě fakt stačí, když to má kola a jede to (koneckonců horší zážitek než někdejší cesta do Olomouce s Hoffmanovým Granusem už mě asi ani nikdy nepotká). Naposled jsem jel Tredosem, a byl jsem příjemně překvapen, jaká pohodová cesta to byla. Jiná otázka je, že nás tam sedělo z PHy d Brna celou cestu všehovšudy pět lidí, tak jsem si v duchu říkal, jak se jim takový spoj asi vyplatí... Ale uznávám, že jsem mimořádně nenáročnej cestující a tímpádem se na to nedívám pohledem těch obyčejných cestujících.
1997 - 2007 Trolejbusová VOZOVNA KOMÍN 10 LET - Den otevřených dveří sobota, 2. června (Bára!) |
|
Minibox
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 139 Registrován: 9-2005
| Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 22:57:18 |
|
Martin240025: O "naháněčích" se tu mluvilo, když SA spouštěla Karlovy Vary. Jinak Beulasy jsou o něco novější než Ayatsy. Jestli někdo nevěří tomu, že ty Ayatsy jsou už fakt vyježděný, tak buď má neuvěřitelný štěstí na bus nebo to nechce vidět. Já se řadím mezi dříve velmi spokojené cestující SA, nyní už míň a jedním z důvodů je právě stav Ayatsů, kdy skoro pokaždé v tom buse něco nefunguje. O poslední cestě Brno - Praha sem tu už psal, nechce se mi to opakovat. Takže až příští sobotu pojedu do Prahy, doufám, že nepojede Ayats ale něco novějšího. Btw, co jezdí na Zlín? Jen Beulasy nebo se to nějak střídá, neví někdo?
|
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6710 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 13:27:57 |
|
Stojí takhle na Florenci na nástupišti 27 autobus s cedulemi "PLZEŇ" a "KLATOVY" za předním sklem. Na dotaz, jestli jede do Tábora, řidič odpověděl, že tam opravdu ne - a když se ho vzápětí jakási paní zeptala, jestli to jede na Písek, odpověděl, že ne, že na naftu. Kdyby aspoň ty lidi znali zeměpis... Jo, a s S.A. nejezdím právě kvůli místenkám - na autobus chodím zásadně na poslední chvíli a nechci riskovat, že bus ujede.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.
(Lin Yutang) |
|
Tysiq
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1 Registrován: 4-2007
| Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 09:38:34 |
|
Minibox: Zlín jsem jel zatím asi třikrát, pokaždé Beulas, ve srovnání s Ayatsy v dost dobré formě.. U večerního Zl-Pha (19) byl napoprvé dost nepříjemným překvapením přestup v Brně na mezinár. linku, asi až po dvou týdnech provozu o něm začala SA informovat i v jízdním řádu.... |
Sergeilbc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1446 Registrován: 10-2004
| Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 10:25:30 |
|
Martin240025: To by tím vlakem také muselo být v libereckém případě nějaké spojení, a než se tahat 2 hodiny s přestupem, navíc s nízkou frekvencí spojů, to už bohužel musím volit SA. Chtělo by to ten V. koridor..
|
Jef
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1061 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 22:23:13 |
|
Cože, za dvě hodiny z Prahy do Liberce vlakem? Tomu říkám optimismus, toho se dožijem možná tak někdy v roce 2020, dneska to z "hlaváku na hlavák" při ideální návaznosti spojů trvá pod dvě a tři čtvrtě hodiny. A i když uznám, že z Černého Mostu bych měl srovnávat spíš třeba s vlakem ze žst. Praha-Čakovice, tak jsem cca na 2:20... |
Sergeilbc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1452 Registrován: 10-2004
| Odesláno Středa, 02. května 2007 - 13:56:44 |
|
Dobře, přeháním. No, Pendolino tu bude v r. 2024 při dobré konstelaci hvězd, avšak to kdyby se povedlo, jízdní doba by byla jen něco přes hodinu. Ale to už nepatří sem..
|
Martin240025
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 215 Registrován: 1-2006
| Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 10:17:06 |
|
mohl by ste mi někdo říci, jaký vozový park má SA... stačí autobusy, nejlépe, kolik ks... |
Minibox
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 142 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 23:21:04 |
|
Tak podle reklamy v rádiu pořádá SA už i zájezdy pro důchodce myslím že za 50 Kč se dle reklamy můžou zájemci podívat na krásy v okolí Brna - zájezdy mají být žlutými autobusy s průvodcem. Není tam prezentovaná přímo SA, ale investice SA - brněnský "Dům pánů z Lipé", kde je předprodej "zájezdů". Takže by mě zajímalo, jestli to bude jezdit nějaký obouchaný Ayats nebo něco nového, co pak bude chybět na běžných linkách. PS: Martin240025 - o vozovém parku se toho dá v této diskuzi najít poměrně hodně, i když celková čísla si nejsem jistý, jestli tu jsou ;-)
|
Bobyk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6161 Registrován: 1-2005
| Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 23:31:16 |
|
Možná ten vyhořelý Ayats A žluté autobusy má i p. Krátký, i když mají ještě rábu a bílý pruh uprostřed...
|
Stanley
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1960 Registrován: 2-2005
| Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 23:39:34 |
|
Bobyk: Nemá už jen jeden?
|
Bobyk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6163 Registrován: 1-2005
| Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 23:58:49 |
|
Kdoví, s jeho systémem přehazování značek z busu na bus bych se nedivil, kdyby ten druhý měl pražskou z prdeláče...
|
švarc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 674 Registrován: 12-2005
| Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 13:58:14 |
|
Minibox:Tak je to doopravdy SA.Dokonce to mají i na svých stránkách a není to jenom pro důchodce,ale pro všechny,jenom důchodci to maj za 50,- a ostatní kolem 200,-.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR www.zlatovanek.cz |
|
Lukasd
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16 Registrován: 9-2005
| Odesláno Středa, 09. května 2007 - 13:07:51 |
|
Tak jsem si konecne vyzkousel trasu mezi Prahou a Brnem a musim rict, ze jsem byl celkem spokojenej. V pondeli jsem jel do Prahy Eurolinesem - prijela nejaka Setra S315, celkem poloprazdna a do Prahy to zvladla za 2 hodiny a 10 minut a dokonce se ji podarilo dojet i Scanii SA, ktera vyjizdela o 15 minut driv. Zpatky jsem jel dnes rano s SA a vyplnilo se mi prani jet s Ayatsem(v Beulasu jsem stravil asi 30 hodin pri ceste do Italie a zpet,takze jsem doufal, ze ho nechytnu i na lince PHA-Brno). Zdalo se mi docela divny ze nas na dalnici neustale predjizdely kamiony a pripadalo mi, ze jedeme tak 70 km/h, ale vzhledem k tomu ze pustili DVD s Formanovym Muzem na Mesici,tak me to ani nijak nevadilo. Ovsem pred Bitesi stewardka zahlasila, ze mame poruchu na razeni a jedeme do Bitese vymenit bus. Pro normalniho cestujiciho asi blba situace, me to celkem potesilo - nikam jsem nespechal, prohlidl jsem si vozovnu SA a navic jsme v Bitesi presedli do Scanie, takze jsem mel moznost vyzkouset dalsi typ autobusu. Nakonec jsme meli asi 40 minut zpozdeni a prekvapilo me ze SA dokonce vracela cast jizdneho(na to nejsem z ČD zvyklej) |
1714
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1064 Registrován: 6-2004
| Odesláno Středa, 09. května 2007 - 13:14:26 |
|
Lukasd: Mám pocit, že SA mají často problémy s řazením. Přesně toto se mi taky stalo, ale nejeli jsme do Bíteše, ale dojeli jsme to do Brna.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro šalinové fajnšmekry.:-) ====================================
|
|
Iposp
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16 Registrován: 11-2006
| Odesláno Středa, 09. května 2007 - 13:35:51 |
|
Martin 240025: Seznam autobusů - zhruba jak jsem to našel na tomto webu + viděl osobně... |
Karel007
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 67 Registrován: 1-2007
| Odesláno Středa, 09. května 2007 - 14:11:33 |
|
k seznamu: + ? bílejch Mercedesů (Orbix)- často jako posilové spoje (Příspěvek byl editován uživatelem karel007.) |
belausak Neregistrovaný host Odeslán z: 88.103.115.40
| Odesláno Středa, 09. května 2007 - 14:47:33 |
|
A nemate někdo nahodou foto té odtahovky od SA? jestli ano umistěte ho prosím sem na diskuzi Děkuji}}}}}}}}} |
Iposp
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17 Registrován: 11-2006
| Odesláno Středa, 09. května 2007 - 20:20:57 |
|
Odtahovku jsem viděl zatím vždycky jen v Bíteši v jejich areálu, v "akci" zatím bohužel ne (posledně když sem se tam stavoval, tak stála zrovna blbě za plechovým plotem, že byl vidět jen vršek nástavby). Prý jednou vyjeli na dálnici, že si odtáhnou svůj autobus, ale aktivní (a asi i jinak zamotivovaný) policista je vyhnal z dálnice s tím, že on už zavolal Jereše a o tom, jak se odstaní překážka silničního provozu rozhoduje on Takže kdoví, jak je to auto vytížený... Ale asi vzhledem ke končící životnosti Ayatsů to bude čím dál častěji... V seznamu bílé Mercedesy opravdu nejsou - pokud vím, tak jezdí převážně PHA-LBC a měly by být cca 3 - nevím, pokud někdo víte víc, doplňte prosím... |
Bovák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23 Registrován: 4-2007
| Odesláno Středa, 09. května 2007 - 22:03:31 |
|
Bílé mercedesy jezdí hlavně studentské jazykové pobyty do anglie.linky jen nárazově |
Lukasd
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17 Registrován: 9-2005
| Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 08:15:27 |
|
jeden z tech bilejch mercedesu stal vcera ve vozovne,ale nemel na sobe zadnou ceduli. krome nej tam toho moc nebylo - Scanie do ktery jsme presedali, asi dva Beulasy v mycce a jeden Beulas s ceduli London Express. |
Karel007
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 68 Registrován: 1-2007
| Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 10:31:59 |
|
Rodila v autobuse, pomohli cestující-Mladá fronta Dnes Praha - Jméno: Miroslav, váha: 3,26 kilogramu, výška: 48 centimetrů, místo narození: žlutý autobus Student Agency na trase mezi Karlovými Vary a Prahou. Těhotná Věra Hyská cestovala večerním spojem do Prahy. "Během cesty, při které ji doprovázel její známý, si paní stěžovala, že jí není moc dobře. Říkala však, že termín porodu má až za čtrnáct dnů," vzpomíná na pondělní jízdu stevardka Anna Brandejská. "Seběhlo se to celé velice rychle. Autobus vyjel z Karlových Varů v sedm hodin večer, do Prahy měl přijet ve čtvrt na deset. Stalo se to zhruba po polovině cesty. Ten muž, co jel s paní Hyskou, řekl, že jí praskla plodová voda. S porodem pak pomáhali cestující," dodává stevardka. Během porodu autobus pokračoval v cestě do Prahy. Řidič se snažil vyhnout prudkým manévrům. Se záchrankou totiž byla osádka autobusu domluvena, že rodící matku vyzvedne na ruzyňském letišti, kde linka staví. Záchranáři jen přestřihli pupeční šňůru Podle stevardky Brandejské pomáhal s porodem nejvíce mladý pár a paní ve věku kolem čtyřiceti let. Ta si vzpomněla na postup porodníků, když sama rodila. Žádný lékař totiž autobusem necestoval. "Pomohli mi dítě zabalit. Když přijela sanitka, chlapec už byl narozený, akorát nebyla přestřihnutá pupeční šňůra," popsala včera ČTK okolnosti porodu v autobuse sama novopečená maminka Věra Hyská. Byla prý v šoku, ale šťastná, že je novorozenec v pořádku. Pro ni osobně to byl už třetí porod. Záchranáři, kteří paní Hyskou i s novorozencem vyzvedli na Ruzyni, se tak už jen postarali o pupeční šňůru a o převoz rodičky s miminkem do motolské nemocnice v Praze. "Maminka je v pořádku, dítě též," uvedla včera mluvčí pražské motolské nemocnice Eva Jurinová. Podle majitele společnosti Student Agency Radima Jančury se ještě taková událost při cestách jeho autobusů napříč republikou nestala. "Zaměstnanci naší společnosti mezi sebou uspořádali sbírku pro maminku s dítětem. Přesnou částku ještě nevím, ale budou to desetitisíce korun," uvedl včera Jančura.
|
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 478 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 12:13:46 |
|
4. května byl okolo 11h vyhořelý bus S-A v Plzni na Rokycanské - měl vyhořelou jen zadní část - chybělo víko motoru a zadní okenní sklo... |
Martin240025
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 220 Registrován: 1-2006
| Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 18:58:17 |
|
máte někdo přesné informace, jak budou jezdit ČK - ČB - PRAHA ? A co úsek ČB - ČK? Budou mezi těmito destinacemi vozit taky lidi? Jezdí tam 6 dopravců, jak OSOBÁKY-staví všude, tak SPĚŠNÝ-staví jen ve větších obcích, tak RYCHLÍKY-stavící jen v ČB a ČK... tam by se taky mohli nacpat... co třeba SA REGIO EXPRES ? |
Mirbusak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 301 Registrován: 5-2005
| Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:35:55 |
|
Jestli by zavedl rychliky CB-CK, tak ty obce na trase zustanou bez dopravy, jelikoz by se stavajici spoje vyrazne zredukovali, ty linky zivi prima frekvence a tu by vzal SA a tyto linky byly dost prodelecne a tím by se to zredukovalo, jak do nejakého zapadákova. odkaz |
Martin240025
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 225 Registrován: 1-2006
| Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:49:06 |
|
díky ještě by se hodilo něco kolem 17,30 z Prahy... Mirbusak: v Horním Třebonínmě to taky moc nestaví... jezdí tam Jihotrans a výjmečně ČSADČB, Ramvej skoro vůbec... takže tam jede bus po cca 2 hodinách, odpolednce ccca po hodině...... a to jezdí těch busů relativně dost.. třeba v 13,30 2 vozy/ RAmvej s C 935 E , ČSAD ČB s C954... tam karosa ramveje je hodně dobrý svezení |
Jakub Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 909 Registrován: 8-2003
| Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:49:57 |
|
Někdo se tu ptal jaký vůz jezdí do Zlína. Přes Hradiště jezdí téměř výhradně Beulas 3B6 0741, jiný vůz jsem tu zatím ani neviděl. Ale také nesleduji všechny spoje A vytíženost? Případ od případu, někdy až 80%, někdy téměř nikdo.
|
Mirbusak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 302 Registrován: 5-2005
| Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:55:57 |
|
Marti: to je na debatu mimo K. Ale máš pravdu že tam jezdí jen JIHOTRANS z ČB a ani do D.Třebonína, tam jen JIHOTRANS, na to že je to skoro město |
Liberečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 385 Registrován: 6-2006
| Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 21:20:07 |
|
by mě zajímalo jak to SA stihne z florence na knížecí za 5 minut |
Mirbusak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 303 Registrován: 5-2005
| Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 21:22:36 |
|
Vzduchem |
Liberečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 387 Registrován: 6-2006
| Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 21:28:16 |
|
Je pravda že to už trénovali taky. A posledně ten trik se zmizením za ohnivých efektů se moc nepovedl. |
Erťak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 127 Registrován: 2-2007
| Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 21:43:11 |
|
Mirbusak: maš pravdu s SA na PH-CK. Jak začnou tak to balim a tim padem jsou Netolice, Lhenice bez přímeho spojení s prahou i piskem. S toho důvodu nemanrát žlutou!!!
|