K-report
 

Archiv do 07.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nové tramvaje » Staré archivy » Archiv do 07.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.201.229
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 17:53:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin> Opět se pleteš. Faktem ovšem je, že DP v ČR se dobrovolně hlásí k tou, aby si na nich kde kdo dělal pokusy. Taky je mi jasné, že až teda výzkum Škodovky po DP v ČR skončí a vznikne konečně fak dobré vozidlo, bude tak drahé, že tady si jej nikdo nekoupí. Nakonec... přece své kusy, ovšem co kus to originál, už budou mít.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2361
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 17:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trefa :-)

Takže se tu hádáte celkem zbytečně... ale je sranda to číst
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.201.229
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 17:58:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin> Ono je to ale kapku obráceně: Jelikož ti nahoře sice mají své představy (ale pořád jsou to jen představy), ale je jim "řádně" dodavateledm osvětleno, proč výrobek musí vypadat právě tak, jak maj už načmáráno, případně na kladech, tak je jasný kdo vyhraje.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.201.229
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 18:05:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki> Tys to taky hezky trefil. Tvá slova mohu s klidným svědomím potvrdit, páč onehdá jsem měl možnost být jedním z těch, kteří sestavovali technické podmínky na jisté zařízení. Když jsme ovšem chtěli být přítomni u vlastního řízení... se zlou jsme se potázli. No... a taky to podle toho pak dopadlo.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2536
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 18:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison:
Pletu? Ptám se už asi po padesáté. Co brání podnikům (městům) v ČR nakoupit jiná vozidla, než Škodovky? Odpovíš mi prosím? Město vydělává peníze do nějakého rozpočtu. Z toho rozpočtu se platí všemožné mimojiné i nákup vozidel pro MHD. Město rozhodne, že DP dostane na nové tramvaje tolik a tolik. Vypíše se VŘ, které může být zmanipulované, ale kým? Třeba prodávajícím i nakupujícím. Prodávající může sice sypat a podlejzat, ale stejně nakonec rozhodnutí padne od nakupujícího. Takže po jedenapadesáté, kde je chyba?
Jinak nevím o jakých prototypech tu píšeš. Škodovka směřuje svůj vývoj k jedinému vozidlu a tím je 15T, které bude nejspíše nosným produktem celé "Plzně". A Praha jich objednala 250. Tím pádem řeči o tom, že si je DP nebudou moci dovolit, asi nejsou na místě, když si čtvrttisíce někdo už objednal.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2537
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 18:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison:
Jelikož ti nahoře sice mají své představy (ale pořád jsou to jen představy), ale je jim "řádně" dodavateledm osvětleno, proč výrobek musí vypadat právě tak, jak maj už načmáráno
Tak jinak. Jaké má ze zákona možnosti prodávající rozhodnout o tom, že se bude kupovat jeho výrobek? Je mi jasné, že prodávající bude lobbovat a podlejzat, ale kdo bude ten poslední, který vyřkne ortel? Ten blbej nahoře, kterej se nechal zlomit, a kterýho si zvolila většina občanů nebo ten, kdo prodává? Praktiky firem, které tu popisuješ nejsou do doby, než padne úplatek nijak protizákonné a jsou v normálu. Není v normálu to, že těmto praktikám někdo podlehne. Až ti nabulíkuje cikánka u vrat, že je její prošívané deky jsou ty nejlepší a ty je koupíš, nadávej sám sobě. Protože ona se jen snažila prodat, kdežto tys byl ten, kdo si sednul na lopatu.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 18:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: četl jste, co psal Jenki? Pokud ano, vaše poslední dva příspěvky jsou bezpředmětné a nesmyslné...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2538
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 18:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton:
Četl. Kdo sedí v komisi ve VŘ? Představitelé Škody nebo město spolu s DP? Je mi jasné, že Škoda může tlačit a uplácet a veškerými praktikami zlomit město a představenstvo DP. Ale kdo je ten poslední, kdo má to slovo? Není to náhodou ten, kdo ty tramvaje kupuje?
Nebo máte snad pocit, že Škoda vypíše výběrové řízení na nové tramvaje, vybere komisi a pak ty tramvaje nakoupí a nechá je zaplatit někým jiným? To je ale blbost, že?
midar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.9.40
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 18:28:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison: No a co? Vývoj je nutnej a tramvaje Škodovky, které vy označujete jako pokusy, mi nepřipadnou jako pokusy. 14T je špičková tramvaj. Vyjmenujte mi tramvaje západní provinience, které by si poradily stejně nebo lépe s pražskými podmínkami jak 14T. Nová tramvaj (15T) ze Škodovky bude určitě drahá, protože to bude světová špička, ale pořád bude levnější než západní konkurence. Škodovka je ta, která posouvá výrobu tramvají v ČR někam dál a drží se světové úrovně, ať se to někomu líbí nebo nelíbí, že Jenki. Dílny v Martinově to nejsou, že.
Jen nahráváte do karet Jenkimu, kterej se toho musí chytit. Zrovna on by mohl vyprávět o tom, že co kus, to originál.
Kecy o hodných a zlých stříčcích, kteří někomu vnutí takovou či makovou tramvaj si nechte od cesty.
Proč se Praha rozhodla pro 14T a né pro načmáranou tramvaj na papíře od Inekonu??? Protože Škoda měla na světě Vektru... Zamyslete se nad dalšími relevatními důvody!
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 18:34:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin
Nevím, zda jste tak nedovtipný, nebo na "politickou objednávku" podle známé zásady, že 100x opakovaná lež(polopravda) se stává pravdou, zde donekonečna tvrdíte totéž.
Pro Vaši případnou odpověď zdůrazňuji, že nevím - a možná je i jiná varianta...

Z praxe známe postup, kdy výrobce něco vyvine. Pak potřebuje odbyt. Jeho výrobek je k použití, ale ne zázrak. Proto výrobce rád prodeji trochu pomůže. Proto následují návštěvy výrobců na radnicích, návštěvy radních u výrobců a společné návštěvy turistických cílů. Provozovatel čehokoliv, co je v majetku obce, je pod dohledem statutárních orgánů firmy - tedy politických (málokdy odborných) zástupců obce. A protože představitelé protozovatelských firem mají rádi své výplaty a požitky obecně, tak ví, jaké problémy mohou produkovat a jaké už ne.
Tak nechápu, z čeho pramení Vaše přesvědčení, že když výrobce a politická repezentace naleznou společnou řeč (to je moc hezké sousloví...), tak provozovatel ochotně prohlásí, že tento výrobek nechce, protože k tomu má objektivní důvody a navrhuje výrobek od konkurence.
Provozovatel se těší na další velmi příjemnou mzdu a tak objektivní důvody NEMÁ a patřičně to vysvětlí potížistům ve firmě. Jasné?
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 18:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: a nepamatujete náhodou situaci, kdy se bývalý OV primátor snažil, seč mu síly stačily, vypudit Inekon z OVy? Toto je např. jeden z průkazných "jevů", které se odráží i např. na "nestrannosti" našich výběrových řízení...
Příklad poslední (mimo branži):
Obec XY měla školu a u ní jídelnu. A se vstupem země do EU začal platit "nerezový" zákon - zákon nařizující mít v těchto veřejných vývařovnách vše v nerezu a jiné serepetičky (bezdotykové baterie atd...). A milá obec, coby zřizovatel této ZŠ a jídelny, musel zajistit její rekonstrukci. A samozřejmě, EU na toto udělalo dotační fond, přerozdělovaný přes ministerstvo škol, ml. a těl. (MŠMT). A když milí zástupci této obce začali vyjednávat o dotaci (na opravu v ceně cca 6 mil. Kč) s ministerstvem, tak jim bylo řečeno (jistým úředníkem, který to měl na starosti), že ano, že dotace je možná, ale v případě, že to bude rekonstruovat firma AB a on dostane navíc do kapsy 30.000 Kč.
Výsledek? Obec to nebude stát prakticky nic navíc, jestli to bude dělat firma AB nebo CD, jen s tím rozdílem, že pokud to udělá CD, tak žádná dotace, tedy vše z vlastního (a na to obec nemá $$), ale pokud by to náhodou dělala firma AB, tak to sice bude stát "jen" 9,5 mil. Kč, ale dostanete na to dotaci v takové výši, že zaplatíte stejně (škodný bude stát - EU)...
Tak, toliko příklad z praxe. Já se nechci hádat, jen mě zaráží, že buď jste strašně najivní, co se týká politiky nebo se tento fakt snažíte ignorovat... Nechápu.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 18:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Proč myslím, že je to úkrok stranou. Koukni sem: http://www.sin-ter.hu/item.php?id=18752
http://villamosok.hu/nza/dkv385-p.jpg
http://villamosok.hu/nza/dkv282-1.jpg

Jiná elektrika a NP článek, jinak vlastně totéž. No a o těch tramvajích se tvrdilo, že byly zastaralé už v době výroby a PCC (rozměj tramvaj s otočnými podvozky) byla proti tomu dávána, jako výkřik techniky.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 19:00:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:Bingo!Teď jsi trefil hřebík na hlavičku,jak ti tu už vysvětloval Jenki.Jen jsi to trochu zjednodušil a zkrátil.Místo "vypíše" doplň "zajistí".Ale neplačme,takhle to funguje nejen u tramvají.Zkuste Policii ČR "prodat" jiné auto než Škodofku...
midar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.9.40
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 19:01:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: A tohle má být analogický příklad k výběrovému řízení na tramvaje???
A proč to tady uvádíte? AB je pochopitelně podle vás Škoda a CD popřípadě Inekon, že???
Prosím, pokuste si sepsat všechny argumenty pro a proti ke Škodě a Inekonu ve výběrovém řízení na tramvaje pro Prahu. K výsledku stačí selský rozum.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2539
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 19:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no toto:
A napsal jste snad něco jiného, než tu tvrdím já?

Norton:
Kristápán ježíšikriste, já tu snad píšu, že jsou naše VŘ fér? Já snad píšu, že firmy nekorumpují, nelobbují a nechovají se protizákonně? Já píšu jediné, že idiot, který nakonec rozhodne o tom či onom výrobku je primátor, starosta, ředitel, komise VŘ, ale ne VÝROBCE. Pokud tedy někdo vykopal Inekon z Ostravy, pak to nebyla ani Škoda, ani KOS ani žádný jiný výrobce, ale váš pan milý primátor.

Já se nechci hádat, jen mě zaráží, že buď jste strašně najivní, co se týká politiky nebo se tento fakt snažíte ignorovat... Nechápu.
Mě zas zaráží, že si snad myslíte, že já si myslím, že VŘ jsou naprosto čistá a výrobci v nich nejedou. Jenomže mne je jedno, jestli nějaká soukromá firma někoho uplatí. Mně vadí ten, kdo ten úplatek veme, protože on je představitel města zvolen občany a on má nakonec jediné a poslední slovo.
Nemusíte mi tu popisovat sáhodlouze příklady z praxe, sám vím jak asi chodí. Neřekl jste mi nic nového. Jen jste jaxi nepochopil, co se tu snažím vysvětlit. V případě školní jídelny vina nestojí na firmě, nýbrž na jistém úředníkovi z MŠMT.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 19:29:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...který nemá nejmenší kontakt na firmu AB.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 19:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Midar: ano, toto má být příklad toho, jak v této banánové republice funguje právní systém. To, že jste si za AB dosadil Škodu, je jen Váš vývod, který tím nebyl a neměl být naznačen. Já jen uváděl na pravou míru férové jednání v politice této kategorie, jak to vypadalo z příspěvků Martina, že v ni věří.
Martin: viz. odpověď pro midara + toto: ta firma byla vlastněna manželkou onoho úředníka...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 19:33:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad se Martin, Norton a no toto shodnou na tom, že VÝROBCE má na vzniklém stavu jen tu vinu, že nabízí poměrně funkční, ale nikoliff excelentní výrobek. A aby ho úspěšně prodal, tak používá jisté pomůcky, aby ta neviditelná ruka trhu sáhla po tom zboží, na které sáhnout má, a nedívala se, co je zač. Aby mohl výrobce tuto akci završit, potřebuje ještě někoho, kdo hru s ním hraje a uhraje. A také představitele firem, kteří mají raději kariéru, než osobní statečnost.

Slova, která byla uvedena o tom, že provozovatel má poslední slovo a může si vybrat i konkurenční zboží jsou ovšem už z říše snů, že Martine...

Midar patří k dlouhodobým nekritickým obdivovatelům konkrétní firmy, netřeba komentovat. Na to také stačí selský rozum :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2542
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 19:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton:
férové jednání v politice této kategorie, jak to vypadalo z příspěvků Martina, že v ni věří
Cože? Já jsem snad něco podobného tady za poslední dva dny napsal? Já snad psal něco o férovém jednání politiků? Snad právě naopak, ne? Když tu celou dobu píšu, že za zkorumpovanými veřejnými zakázkami stojí radnice (v případě tramvají). Nebo si mě pletete s někým jiným, když mi tu cpete do úst podobné lži? Byl bych docela rád, abyste mě odkázal na příspěvek, ve kterém jsem tu napsal, že jsou kontrakty férové?

no toto:
S prvním odstavcem souhlasím. S druhým nikoliv. Já jsem v žádném případě nepsal o provozovateli. Já jsem psal o tom, kdo nakonec rozhodne o konkrétním kontraktu. Jestli je to radnice nebo představenstvo DP (tvořené zástupci města) je už jedno. Kde jste to proboha vzal, že jsme přesvědčený, že o tom rozhoduje dopravce? Četl jste tuto diskuzi vůbec celou? Nenapsal jsem náhodou ještě včera, že si za "špatné" tramvaje v našich městech můžeme my sami voliči? Nenapsal jsem náhodou, že za špatné tramvaje v našich městech mohou námi zvolené radnice, které rozhodují o věcech, kterým nerozumí nebo rozhodují ve svůj prospěch? Příště raději dvakrát čtěte. Děkuji.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 19:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen ještě doplním: "no toto" to vystihl přesně - jen dodám, že pokud má firma zajištěn odbyt tímto způsobem, není nijak tlačena (v dotyčných končinách) k nějakým úpravám, dodělávkám či změnám na přání zákazníka.
Srovnejte "nadstandardní" úpravy na 14T pro Brno, resp. Prahu s úpravami pro Italy...
Pokud se pletu, umlaťte mě někdo RELEVANTNÍMI FAKTY.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2544
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 19:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton:
Nezapoměl jste na ten odkaz, ve kterém tvrdím, jak jsou zakázky férové?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2240
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 20:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těmi výběrovými řízeními. Opatrně pánové, dostáváme se na tenký led!
Jenki toho z dopravy ví hodně, já teprve začínám. Nicméně tak to také nefunguje.

Uvědomte si, že na radnici není jen koalice a kamarád zastupitelé. To je první chyba a mýlka, ze které tady vycházíte. I ty u vesel jsou pod kontrolou. Ti méně šťastní mají také kamarády v médiích a většinou čekají na chybu těch u moci.
Nepopírám, že se s výběrkem dá dělat hodně věcí, ale nikoliv vše a vše tak jednoduše!

Tady není problém, kdo vyhraje! To je v celku jedno. Má to jít z daní nás všech. A zda to ti volení utratí za dražší tramvaj nebo za armádu je vcelku jedno.
Tady je problém, že chybí tlak na specifikace finálního produktu. A že by to zase nebyl takový problém dobře vím.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 20:48:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo... Taky tak kapku pravda. Sám jsem měl možnos být u toho, jak se technik odběratele s technikem dodavatele nemohli shodnout a závěrem bylo, že jistí nadřízení nebyli schopni správně specifikovat požadavky na produkt, takže dodavatel sice dodal produkt v souladu s ČSN, ale technik odběratele měl požadavky dané vnitřními předpisy poněkud přísnější. To ovšem " obchoďákům" nějak nedocvaklo. Je to prostě jedno k druhému. Jak dole, tak i v politice.
midar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.9.40
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 20:50:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no toto: Ano, jsem obdivovatelem Škody, protože ta posouvá výrobu tramvají v ČR dál. Znáte ještě někoho dalšího??? Už jste si sepsal argumenty pro a proti výběru Škody pro Prahu???
Norton: "Nadstandartní úpravy pro Brno, Prahu"? Co je tím myšleno? Nemusela Škoda vynaložit značné úsilí i peníze na design od Porše na 14T? Není náhodou tento moderní a vskutku světový design jedním z důvodů, proč Praha vybrala Škodu?
Italové chtěli asi design Astry/Vektry, tak ho mají. Škoda také musela vyvinout úsilí pro získání této zakázky. Ovšem ne jak vy si myslíte - především nějakým politickým, ekonomickým tlakem, ale vývojem úzkorozchodných podvozků.
Jak to, že Škoda vyhrála v Itálii, v Polsku? Teď argumenty používané pro ČR poněkud selhávají. Zamyslete se nad "úspěšnými" zakázkami Inekon trams v USA. Na čem mohou stavět???
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 20:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: "Cože? Já jsem snad něco podobného tady za poslední dva dny napsal?"

Asi nenapsal, ale už dva dny tady jako kolovrátek opakuješ: "Co brání městům v ČR nakoupit jiná vozidla, než Škodovky?" !
Tak se ti tady nashromáždilo odpovědí, že nestíháš reagovat...
Problém je v tom, že máš jakési iluze, či co a při tom odpověď je tak snadná.
Protože Škoda...

"Co je wana vím moc dobře a také vím moc dobře, že města, která mají peníze na Combina, Bombardiery nebo ULFy by si nikdy wany nepořídila...."
Nějak mi v tom výčtu chybí Praha se Škodovkou, asi ti nějak nezapadá do koncepce... Má na 14T (čili takový český Combino ) a přesto si k ní pořizuje i wany. Nebude to třeba tim, že se Praze do koncepce dopravy hodí třeba svou délkou ?

P.S. Tak mě napadá, sesumíroval jsi někde vůbec důvody pro který si myslíš, že by si wany mimo českou kotlinu nikdo nepořídil ?
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 20:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: poopravím jednu vžitou nepravdu. Politika na místní úrovni není totéž, co politika na "vysoké" úrovni. Místní "politici" se prostě kamarádí napříč politickým spektrem a výsledkem jsou kamarádšofty, které byste nečekali. Takže tam nejde o to, kdo je za jakou stranu, ale s kým kamarád, jaké má na radnici páky, kontakty...
Martin: jste trochu netrpělivý, ne? Myslíte si, že za 48 sec. dokážu přečíst a reagovat na tak dlouhou litanii? Takže na odkaz jsem nezapoměl, jen psal reakci na příspěvky dřívější, než č. 2542.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2241
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 21:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Já píšu o místní městské politice ve městech cca 70 tisíc a výše.
Zdaleka se tam všichni nekamarádí. Množství lidí v tažených do dění už je tak velký, že to ani nejde.

Opět opakuji, problémem je finální specifikace. Ta je lehce prosaditelná.

A na otázku proč Škoda? Pro politiky zažitá dlouhodobá světově známá domácí značka. Tramvaje v USA, Itálii atd. Se značkou Škoda budou souhlasit i ti opoziční.

Ale když to shrnu. Já považuji tramvaj 14T za v rámci možností (cena a koncepce) podařené vozidlo. Interiér mohl být jinak zvolen. Ale to je zbytečné znovu řešit.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2545
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 21:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Tak já se tě znovu zeptám. Jakou má Škoda moc rozhodnout o konečném rozhodnutí? Magie, natahování zastupitelů na skřipec? A abych tedy tu mou větu specifikoval - co brání rozhodujícím členům VŘ vzít úplatek od někoho jiného, než od Škodovky? Žádné iluze nemám. Pokud si ty jako občan zvolíš nezkorumpovanou radnici, může se jakýkoliv výrobce stavět na hlavu, lobbovat, dávat milionové úplatky a bude mu to stejně k prdu. Protože ty sis zvolil někoho, kdo se uchlácholit nenechá. Pokud je tam někdo, kdo si obálčičku vzal a pak rozhodne, je tvá blbost a tvých spoluobčanů, že jste mu to vůbec umožnili. Tady je zakopanej pes.

Praha a wany: Kdyby měla Praha peníze, dám krk na to, že by o něčem jako je Wana vůbec neuvažovala a dnes bychom měli polovinu tramvají NP.

K poslední větě. Filosofie wany je vyrábět tramvaj, která je levná a maximálně očesaná. Je to tramvaj určená pro podniky, které si nemohou dovolit více. Filosofie Loganu je vyrábět automobil, který se nachlup vejde do norem a ani o píď víc. Je to automobil, který má umožnit méně movitějším vyměnit své staré Žigulíky a Škodovky za automobil s airbagy, pozinkovanou karosérií, s elkologickým motorem a dopřát jim také trochu novoty. Tento účel Logan splnil a Renault na těm docela vydělává. Je tu ale otázka, jestli Logan osloví i ty, kteří mají více peněz a chtějí si dopřát auto hezčí, pohodlnější, bezpečnější bla bla bla. Ty mi namítneš, že tě Logan odveze stejně jako Oktávka. To máš sice pravdu, ale člověk je tvor, který chce víc - mít kůží potažený volant, připojení na mp3 přehrávač, zrcátka a okénka v elektrice atd. Jenom ty tramvajové podniky na západ od našich hranic jsou přeci jen movitějších a sáhnou raději po Combinech (BMW, Mercedes, Audi atp.) Když budeš mít peníze, taky nebudeš bydlet v paneláku a dopřeješ si větší luxus a zahrádku.
Netvrdím, že wana je špatný produkt. Má velké šance se chytnout právě v ČR a dál na východ. Jen mě trochu mrzí, že jsou na tom naše města pořád asi tak jako ti, co si kupují Logana jen proto, že nemají na lepší. Wana=nejlevnější nízkopodlažní tramvaj na světě. A chceš-li něco navíc, musíš si připlatit. Tím znovu opakuju, že mi wany v českých městech za současné finanční situace nevadí a chápu je jako vhodnou alternativu k přestárlým vozovým parkům našich a dalších východoevrospkých měst. Přesto bych byl raději, kdyby se Praha a vůbec česká města z této kategorie vymanila a začala kupovat Octávie, Passaty, Volva a ty Logany přenechala raději někomu chudšímu.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2546
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 21:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton:
A nejsme to náhodou my nepolitici, kteří by tyto kamarády kamarádů měli poslat k čertu? Já mám totiž pocit, že politici jsou obrazem celé naší splečnosti a každý by si měl zamést před vlastním prahem, jestli vždy koná tak jak by chtěl po ostatních. Každý den se přesvědčuju, že tomu tak bohužel není.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 21:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Midar: jasně že znám třeba Inekon, nebo třeba Pragoimex.
Mě to normálně rve uši "Není náhodou tento moderní a vskutku světový design jedním z důvodů, proč Praha vybrala Škodu?"
Kdo posuzuje modernost designu? Všechno ce se v dnešní době splácá bude moderní i kdyby to měla být poklička na hrnec. A vskutnu světový to se pozna jak? Mě se zdá že je to vobluda (a to se mi vektra líbila).
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q má buď FF nebo neumí číst :-)
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 21:24:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdepak... Specifikaci (požadavek) na finální výrobek by měli sestavovat týmy nejen "odborníků". Na několika příkladech jsem ukázal, že zdaleka tomu tak v našich končinách není. Rozhodnutí se podřizuje líbivosti, na úkor účelnosti. A vnitřní uspořádání, uspořádání podvozků je určitě o účelnosti. Design, jméno, značka... to je o té líbivosti.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2548
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 21:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Celkem souhlas. Mě 14T nijak zvlášť nepohoršuje, ikdyž si uvědumuju, že klasická kapacitní náhrada za 2XT to není a že přeci jen se zvyšujícím se počtem Škörlingů budou i strádat koleje. 14T chápu jako mezistupeň k něčemu lepšímu a Škodovka prostě potřebuje získat zkušenosti a zákazníky z jejichž peněz bude umožněn i vývoj nečeho lepšího. Kdo nic nedělá, nic nezkazí, ale také nic nedokáže. Jestli se k výrobě 14T přidá i zaměstnanost, čeští dodavatelé a jednou třeba i zahraniční zakázky, bude to jedině dobře. A to platí o každém výrobci od KOSu přes Inekon až ke Škodovce. Zrovna já jsem rád, že po Praze budou jezdit tramvaje s okřídleným šípem a respektuju, že někdo z Ostravy chce wany.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 21:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

midar:
nečtete příspěvky, jen házíte kváky. Tady ""Nadstandartní úpravy pro Brno, Prahu"? Co je tím myšleno? Nemusela Škoda vynaložit značné úsilí i peníze na design od Porše na 14T? Není náhodou tento moderní a vskutku světový design jedním z důvodů, proč Praha vybrala Škodu?
Italové chtěli asi design Astry/Vektry, tak ho mají. Škoda také musela vyvinout úsilí pro získání této zakázky. Ovšem ne jak vy si myslíte - především nějakým politickým, ekonomickým tlakem, ale vývojem úzkorozchodných podvozků.
Jak to, že Škoda vyhrála v Itálii, v Polsku? Teď argumenty používané pro ČR poněkud selhávají. Zamyslete se nad "úspěšnými" zakázkami Inekon trams v USA. Na čem mohou stavět???
" právě píšete to, co já tvrdím - v české kotlině vítězí schade díky politice, kdežto na cizí trhy se musí protlačit kvalitou. Kdyby italům odmítala úpravy (resp. nadhodila nabídku) v rozsahu, který si dovolila zde, tak pošlou Škodu k šípku. To je celé. Filosofie je prostá: donutíme (skrze politiky, média apod.) české odběratele kupovat náš stroj, ať si můžeme dovolit zaplatit vývoj, kterým poté (snad) prorazíme v (západní) cizině. Za vším hledejte jen peníze, přátelé...

A jedna drobnost: je úsměvné, jak zaměňujete kvalitu za design - to dokáží jen lidé, kteří buď nevidí do "oboru" (např. alespoň na úrovni průměrného zdejšího diskutujícího) nebo mozek darovali a přesto žijí
edit: MayGu, byl jsi rychlejší ... Martin: národ má takovou vládu (resp. politiky), jaké si zaslouží. To už tvrdili klasikové. Já vím, není radost žít v tomto, ale mám-li si vybrat, zda mít práci (a moci např. živit rodinu) nebo být hrdý, že jsem jednal čestně, ale být zavřen/bez práce/jinak postižen, tak to si mnozí rozmyslí. Stačí si přečíst prvý řádek mého zápatí a pochopíš, jaké to tu máme a co můžeme čekat

(Příspěvek byl editován uživatelem norton.)
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 21:37:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin> A nemyslíš, že výzkum, vývoj.. by si výrobce měl dělat doma, na vlastním píssečku za zavřenými branami, aby pak dodal vozidlo, které bude splňovat více požadavků? Já osobně nějaký mezitypy teda zvědav nejsem. To zavání pouhou snahou zatáhnout zákazníka do vlastních pokusů, omylů a zkoušek. Zejména, když.. jak dlouho škodivka slibuje plně natáčivé podvozky??? A to speciálně kvůli práglu. Já si na to pamatuju a to ještě nebyly ani stanoveny nějaké požadavky pro výběrové řízení. Když pak škoda vyhrála se 14T docela jsem čuměl jak puk.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 21:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: "Filosofie wany je vyrábět tramvaj, která je levná a maximálně očesaná"

To jsi mi ale neodpověděl na otázku v čem ti přijde wana tak maximálně očesaná, že by si před ní jinde zhnuseně odplivli ? Napadá mě jedině, že má o 14% méně nízké podlahy...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2549
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 21:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison:
Divil byste se s jakými dětskými nemocemi se potýkají nové typy automobilů, ikdyž do nich automobilky vrážejí miliardy Eur a zkoušejí i několik let. Přesto se velká část provozních much projeví až u prvních nedočkavých zákazníků. Jaké měly závady vlaky TGV při jejich startu? Vela! Netvrdím, že je zrovna nutné z veřejných peněz pomáhat podnikům na nohy, ale zrovna tak nechci, aby z veřejných peněz bylo pomáháno německým fabrikám, aby sem mohly dodávat tramvaje, které podle mého názoru, ty škodovácké tolik nepřevyšují.

Demon3:
../48/49827.html
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absence nárazníku a údajné "hnití" karoserie ?
To jsou fakt důvody...
Dal sis záležet !
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2551
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aneb Jenki na pokračování:

uvědomte si, že z hlediska koncepce je 3W, 14T nebo Superior něco úplně jiného. A nemyslím tím otočné nebo neotočné podvozky, ale celkový přístup k provedení vozidla.

Nízká cena a úspěch různých Wan je dán tím, že základní ideou při konstrukci je pouze minimální "vejití se" do norem a ani o chlup víc. Žádné zbytečné udělátka, žádné hydraulické brzdy, ale (s)prostý "odkopávací" brzdič vzor 1929; žádný sklolaminát v interiéru, ale (s)prosté ABS, žádné složitě (a draze) vyvíjené vícestupňové převodovky, ale (s)prostý hypoid á la ČKD Tatra, vedení kabeláže metodou "kam padlo tam padlo"... není mi sice moc jasné jak, ale "nějak" se to podařilo narvat do norem na nehořlavost, pevnost skříně, chodové vlastnosti atd. Pokud ale můžu pohlédnout na Wanu z hlediska požadavků zahraničního zákazníka (s čímž momentálně bojuji na Portlandu) tak je takový vůz kdekoliv na západně od Plzně absolutně neprodejný.

Ti, kteří kreslili Trio, Astru, 14T nebo Superior kreslili moderní tramvaj. Pragoimex kreslí tramvaj, která se "nějak" narve do současných norem
Jenki - říjen 2006


Jenki mi odpustí, ale mnohdy se člověk dozví i zajímavé věci. Mohl by sem psát častěji.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:17:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin> Pravda... I několik let. To je podstata problému... Škoda však několik let nedělala nic a teď si zkouší a testuje u zákazníka. Moc dobře vím, že ne všechno se během testování projeví a odhalí. Ale tohle je, myslím, až příliš. Rok počkat, mohly se nakoupit rovnou 15T a ne nějaký mezitypy, jak mi 14T přijde. Pro škodu je to samozřejmě velmi výhodné je prodat. Mimo jiné proto, že to otvírá možnosti další spolupráce, veeeeelmi mírně řečeno.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2552
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison:
Jak vidno jste zaujatý a chtělo by to protinázor, nejlépe od někoho ze Škodovky. Já si myslím, že by to viděl jinak a ty vaše léta nicnedělání a zkoušení prototypů by Vám určitě vyvrátil. Nevím co je podle Vás příliš. Mě tramvaje 14T nijak nepohoršují, možná s nimi máte více zkušeností.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:26:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No... jestli to nebude tím, že pragoimex nakreslí tramvaj, kterou si zákazník žádá, kdežto škoda vnutí to, co vyrobila zákazníkovi (a to už vůůůbec nemluvím o tom, jak jakýkoli produkt zákazníkovi vnutit). Víš.. cestujícímu je úplně ukradený, jestli tam je několikastupňová převodovka, bo hypoid, jestli je to DC bo AC, jestli to vypadá tak či onak, jestli design maloval petr bo pavel... Cestujícího zajímá jen několik elemetnárních záležitostí: Kdy mi to pojede, dostanu se s tím do cíle a budu při výstupu zdravý a čistý. 14T vidím jako diametrální rozpor mezi líbivostí a účelností (ty, co potřebují nízkou podlahu pochopitelně mezi cesující počítám taky, ale i jiné vozy mají nízkou podlahu.). To je celé.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Ano podobnou koncepcí obdobnou konstrukci jako maďaři měli i v bývalé NDR. Jenže tenhle nápad se vrací nejen formou vozů Trio nebo 14T, ale i v případě Dráždanských vozů NGTD12 DD. Je snad tahle tramvaj úkrok stranou, nosné články prakticky na principu PCC a je to jen další možnost jak vytvořit NP tramvaj. Která možnost je ta vhodnější to prověří až provoz a čas. Koncepce podvozku pod kloubem byla také svého času dost rozšířená, ale v současnosti převládá konstrukce nosných a nesených článku kde kloubové spojení není tak složité.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:30:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Párkrát jsem měl možnost výrobu 14T vidět. A mohu Vás ujistit, že ta výroba neni o nic preciznější, než třeba v Ostravě, rekonstrukce v Parsu bo výroba karoserií v Krnově. I u šádeho jde pořád jen o přidruženou výrobu.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2553
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison:
Tak v tomto se neshodneme. Dál bychom už probírali to co tu bylo již stokrát probrané. Jestli Škodovka někomu něco vnutila, pak to byla blbost toho, kdo s tím souhlasil. Pragoimex a wany, děkuji to zas nechci v Praze já.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:38:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že vhodnost pevných podvozků je již lééééty prověřena... Záměrně neříkám, jestli pozitivně, bo negativně. Jen vím, že jít např. v Ostravě pěšky obloukem, je to o zlomení nohy, jak ty koleje vypadaj. A od tram s natáčivými podvozky to nebude... :-D I koleje v kříženích jsou konstruovány kapku jinak, než ve městě, kde se jezdí výhradně (už ne) na otočných. Ale to nedovedu ani odhadnout, kolik to prágl bude stát to povyměňovat.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Dík za nahrávku na smeč.
Tak tedy:
- žádná zbytečné udělátka - jasný klad wany,
- žádné hydraulické brzdy - největší problémy jsou právě s tímto druhem brzd,
- žádný sklolaminát v interiéru, ale (s)prosté ABS - snadno se udržuje, esteticky se neliší a 99% cestujících rozdíl nepozná,
- žádné vícestupňové převodovky - největší problémy jsou právě s tímto typem převodů, v DPP se vážně uvažuje o naprosté likvidaci dvoustupů a jejich nahrazení prostými hypoidy,
- vedení kabeláže - obávam se že cestující to až tolik nezajímá, normy splňuje,
- nehořlavost - normy splňuje,
- pevnost skříně - normy splňuje,
- chodové vlastnosti - lepší než "konkurence".

Na něco jsem zapomněl ?
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 22:42:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin> Ani se s Vámi shodnout netoužím... Vím o tom své, viděl jsem výrobu tram všeho možnýho duhu, tak mohu soudit. Naštěstí nejste tím, kdo o nákupech tram rozhoduje. Naštěstí to nejsem ani já, ptz by se mi nejspíš udělalo šoufl.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 23:31:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj typ na nejdokonalejší vozidlo: Astra... Prý se sama opravuje... ../2484/24936.html
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 23:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Edison: hehehe až na to že jsi chtěl udělat určitě link do tramvají a ne do autobusů :-)
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q má buď FF nebo neumí číst :-)
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 23:52:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No.. aspoň jsi to poznal.. :-)))) Máš recht... :-)) Se stane, no... :-))
corelxt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.228.252
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 23:54:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

midar..
"Ano, jsem obdivovatelem Škody, protože ta posouvá výrobu tramvají v ČR dál."

muzete mi laskave sdelit, kterym smerem..? v jakem ohledu..?

treb nerespektovanim haldin rekuperacniho napeti vuci ostatnim vozum..?
mechanickou konstrukci..? jel ste s tim nekdy..? normalni clovek (ja 2m) se do ni nevejde, nedejboze, aby prosel strednim clankem. prujezd ostrymi oblouky trva priblizne 3x dyl nez u T3, ktera je mnohem stabilnejsi.
predimenzovanymi motory, ktere pokladaji napeti v siti..? nic proti, ale skodovka si mozna hraje na mistra vektorovy regulace, ale stale ma jeste dost co dohanet... neni jednickou na trhu a nkdy nebude... zkuste se zeptat ve vozovne v plzni na skodovku, co vam o ni pekneho reknou.. vetsina skodovackejch srotu je odstavena a ceka na servis.. v lepsim pripade jen par mesicu.. vivat marketing skoda..


ano, jsem odpurcem skodovky.. z vlastni zkusenosti uz radsi budu preferovat pars nova... at je jaky je..
corelxt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.228.252
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 00:02:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a jeste maly dovetek...
skodovka svym pristupem a ani koncepci vozu nema narok se prosadit jako spicka v cr, natoz v evrope... nedejboze na svete..

az se svezete vozy od bombardieru.. zjevne pochopite, kdo vytvari nove a moderni trendy v kolejova doprave.. ale to byste musely vytahnout svoje liny zadky z tech zaprdenych vesnic..
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3202
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 00:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prujezd ostrymi oblouky trva priblizne 3x dyl nez u T3, ktera je mnohem stabilnejsi.

T3 jsou v obloucích rychlejší? Účet za tuto rychlost přišel před několika roky na Karlově náměstí... Bohužel, někteří řidiči se opět osmělili...
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 00:08:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu se musím připojit: Konstrukce nesených článků s pevnými podvozky... Škoda takhle "posouvá" výrobu tram někam už drahnou řádku let, jestli se nepleu, ovšem naprosto bez jakéhokoli pokroku... A když už si to nějaký DP SÁM rozjezdí, tak to rozjezdí pro jistotu i s kolejištěm... :-) Takže na 14T není nic převratného, až na předražený design. Zkušenosti s výrobou tram vcelku žádný, oproti lidem u ostatních výrobců, kteří se v oboru tram pohybují i padesát let. Myslím, že ti vědi líp, než manažeři škody, co zákazníci skutečně chtějí (ne politici). Boužel jsou ti lidé rozdrobeni do mnoha "malých" firem, ale vesměs jsou to Tatrováci a ČKĎáci, kteří tramvaje vyráběli, zprovozňovali, zaváděli, opravovali... po celém světě.
corelxt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.228.252
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 00:11:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bkp..
hrusku s jabkama co..

problem vetrelce je v tom, ze mu trva velice dlouho najeti i vyjeti z oblouku, musi si narovnat cely ram...
nepopiratelna vyhoda oproti otocnym podvozkum, ze.

to, ze se gross vratil jako svec, je bohuzel velmi smutne..

projedte si nekdy celou trasu vozem 9111.. obvzlaste si pak vychutnejte napr holesovice.. treba objezd prazske trznice.. s t3 nebudete mit dojem, ze vuz kazdou chvili vykoleji (hluk, vybrace ramu) u pri 15kmph...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3204
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 00:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

problem vetrelce je v tom, ze mu trva velice dlouho najeti i vyjeti z oblouku, musi si narovnat cely ram...
nepopiratelna vyhoda oproti otocnym podvozkum, ze.


Dobře, bavme se konkrétně? Jaký vliv to má na jízdní doby a celkový čas přepravy?
(Zaokrouhlete na celé vteřiny)
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
corelxt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.228.252
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 00:37:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bkp..

zadny samozrejme.. ale pro moje pohodly radikalni.
ziju ve tredni evrope a opravdu nepotrebuji mobilni simulator zemetreseni...
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 08:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja si taky pridam svuj nazor:
Skodou 14T jsem jel asi 3x. Sedel jsem jednou na podelne, jednou na pricne sedacce a jednou jsem stal. Prostorove reseni me sice nijak nenadchlo, ale na mistech k sezeni mam kam dat nohy.

Uprimne receno, vice mi vadi interier Renaultu Agora, Karos B961 a B951. V poslednich seriich Agor nejen ze neni kam dat nohy na mistech k sezeni, ale neni se ani ceho chytit(absence horizontalnich tyci od prostrednich dveri dozadu) B961 a B951 jsou uzasne vozy, kombinuji v sobe 30 let starou konstrukci Karosy n.p., vibrujici hlucny motor a francouzske trpaslici manyry v usporadani sedadel.
Hummus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 10:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pridam i ja svuj dojem z jizdy v 14T

Jel jsem z Palmovky na Palackeho namesti a musim rict, ze 14T je rozhodne tizsi nez T3 nebo KT8D5. Celkove mi prijde i prijemne barevne ladeni interieru a celkove usporadani neni zas tak strasne. Nenadchne, ale ani neurazi. Pote co jsem zde cetl o podelne ulozenych 1,5 sedackach, jsem byl prijemne prekvapen, ze to ve skutecnoti neni vubec tak hrozne jak se zde nekteri psali. Pokud tam sedi lide naproti sobe, tak tam ja bez problemu mezi nimi projdu. Pokud bych chtel srovnavat s tramvajemi Trio co jezdi v Ostrave ( pobyval jsem v Ove 6 let ), tak musim rict, ze 14T je, co se jizdniho komfortu a celkoveho dojmu tyce, rozhodne lepsim vozidlem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hummus.)
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 11:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžu se zeptat, jaká je kapacita 14T ve srovnání s 2x T3?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace