K-report
 

Archiv do 24.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Mostě, Litvínově a okolí » Staré archivy » Archiv do 24.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jirik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 03:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak DP koupil nový bus, jejím Crossway. Dnes by měl vyjet poprvé.
http://sweb.cz/jisa19/
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 09:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirik: Tak to je pro mě překvápko! Určitě je pořízen z letošní dotace na 2 meziměstské busy, můžem se tedy těšit ještě na jeden kousek . Jsem rád, že DP nakupuje nové meziměstské busy právě od Iveca. V budoucnu by nebyl špatný i cenově zajímavý Crossway LE.

Vladass: Jojo ZDARko potvrzuji. Nasazujou na linky DP jen C954 a C954E, většina z nich parkuje na bílinském autobusáku. Žádné ojeté Mercedesy jsem dosud neviděl. Oproti minulým dopravcům je vidět rozdíl v kvalitě, ale určitě bude i rozdíl v ceně.

Moli: Sorkama snad nahradí B732 ex. Brno + některé další C734. Nevíš kolik jich má DP od DPÚK koupit? Nevíš taky ex. dopravce C934 evid. č. 5, kterou jsem několikrát viděl na Teplicku? Děkuji
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2801
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 12:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu vás požádat až budete vědět RZ nového Crossway prosím dejte to do diskuse o těchto vozech.Udržuji seznam a není v mých silách pročítat všechny diskuse díky Bude.li foto dejte ho tam též.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 16:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad PES: Obě C744 (ex. DP Děčín 217 a 218) jsou prodány v letošním roce a měli by jít někam úplně mimo ČR. ližší info snad zjistím.

ad Crossway: Tak to je překvápko veliké. Na podzim by měli býti snad i u nás.

něco malého z archivu...
 
rok 2007 - dvě autobusová výročí na Chomutovsku
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 17:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Crosswaye mají být do konce roku 4. 2 úplně nové a 2 budou předváděcí vozidla. 2 z nich LE!
Jediné, co mě trošku mrzí, že to budou všechno 12 m stroje. 12,8 už cenu tolik nezvedne a 4 místa navíc jsou hned znát. A navíc delší autobusy jsou hezčí! Že jo?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2376
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 17:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak vykecali to jiní tak jen doplním. Ano, skutečně na ploše stojí nový Crossway. Má už i RZ, už se objednávala i AdBlue (močovina). Je to Euro 4, dvoje jednokřídlé dveře, klimatizace, záclonky a pestré (ne základní) čalounění sedadel, jinak je celý bílý.
Překvápko to není, dalo se to čekat. Já to věděl už docela dlouho

Kolik jich bude netuším a ani bych to neřekl. O dvou vím, to byly ty dotace.
Další nemůžu potvrdit, opravdu nevím, ani jsem neslyšel. LE se ale dá čekat, je to ideální vozidlo na to, co si kraj naporoučel.

Jestli ten Crossway je 12 nebo 12,8 nevím. Já bych spíš řekl po prohlídce 12,8, ale nevím.

Zmiňovaný Crossway vypadá skutečně parádně, vybaven je vysoce nadstandartně. Jen doufám, že si toho cestující budou vážit.

Zdar musí nasazovat na Bílinsku taková vozidla, jaká jsou jednak ve smlouvě, a ta musí plnit podmínky kraje. Dřívější dopravci neplnili, proto museli skončit. Navíc ta pokuta nebyla malá, to také není žádné tajemství, tak se musela hledat opatření, aby už přístě nebyla.
Jaak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 21:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass,Slayer: Já také potvrzuji ZDAR Že nasazují 954ky mě nepřekvapuje, hádejte co teď jezdí u nás na Žďársku?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 21:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jaak asi to co máš pod nickem
ad Vladaas 12metr od 12,8 m poznáš snadno na straně řidiče má 12,8 kufry rozdělené na 4 kdežto 12m má jen 3.Pokud by si měl foto tak ti to řeknu na 100% je to poměrně jednoduché.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Atmák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 22:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak oba děčínské Kavkovy klouby (+ ty další výše zmíněné vozy) stojí už od minulého týdne na jednom nejmenovaném vrakovišti a čekají na odprodej do Afriky.

S pozdravem Atmák
Důchodce komentující výluku na 148: "...až ta další stanice je nenormální"

COACHWORK BY
D U P L E
BRITAINS LEADING COACHBUILDER
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 11:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl jsem potíže s počítačem a tak po delší době zdravím všechny.

Ty Crosswaye mě překvapily. A zůstanou v Mostě, nebo půjdou do Loun či Bíliny?

Zde posílám pár fotek z Loun:

 
 
 
 
 
 
 
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2377
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 12:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Crossway je opravdu moc pěkný bus. Určitě neprozradím nic tajného, když si trošku přiblížíme vybavení. Jeho součástí je klimatizace, výrazně zatmavená okna, vysoká sedadla, která jsou sklopná, modročervenožluté čalounění sedadel, žluté vnitřní tyče a stop tlačítka, pneu Michelin a stříbrné kovové puklice. Víc jsem neviděl.
Nicméně nejen já si určitě myslí, že to koncepčně není vhodný vůz na venkovské a příměstské linky, ale ne všechny mají tento charakter. Linek, kde své uplatnění a přínos má je dost. Snad si toho i cestující budou vážit!!
Jinak parkuje ve vozovně v Mostě, to není také nic tajného, z venku je vidět. Počítá se s ním především na Bílinsko, což je také zřejmé, tam pálí vozová bota nejvíc. To ostatně také veřejnost ví z médií.
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 14:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro info: Dnes jsem viděl dvě SORky v areálu DP v Litvínově a už i v laku DP pod ev. č.157 a 158
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2378
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 17:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Litvínově jsou nově dva Sory C 10,5. Ode dneška už v provozu. Ostatní zůstanou v Mostě.
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 18:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Vladass: chceš říct, že v Lítvínově teda budou 3 MANy a 2 SORy na meziměstkou dopravu a zbytek se dá jinam, popřípadě vyřadí??
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2379
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 21:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono se to stále vyvíjí. Současný stav jsou v Litvínově dvě Sorky. DP nátěr jim vyloženě sluší
Jsou tam nějaké vozové přesuny, to je nutné z mnoha hledisek, které sem nepatří. Určitě jsi si všiml (přes plot je to hezky vidět), že tam přibyla i celá modrá Karosa 935. Many v Litvínově už uvidíš stát jenom dva.

Jenom pro zajímavost, přestože jsou v litvínovské vozovně meziměstské vozy, oblast Litvínovska obhospodařuje Kavka. Obě linky spojující Litvínov s Teplicemi a Teplickem spadají pod Bílinsko, dle rozdělení kraje.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 16:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak na ty SORky se těším (nesdílím to všeobecné šotoušké odsuzování SORek).
Myslím, že je to dobrá volba (i když mít rozšiřující se počet tří různých značek není nic dobrého). Doufám, že se s ní už dneska večer svezu na lince z Teplic do Záluží.

Už je známo něco o tom, jak se bude posilovat doprava v září a říjnu ? Přece jenom 5000 lidí je 5000 lidí. Předpokládám správně, že hlavní tíha bude ležet na tramvajích ?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Pavel_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 09:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechybí vám na nějakém služebním voze DP pravé přední dveře?
 

Kdyby to někoho zajímalo, tak je to focené v Muzeu Tatra Bítov.
e-mail: hlavac.h @ quick.cz (bez mezer)
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 19:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_h: Nechybí. Chybí nám totiž celé vozidlo.
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 20:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové mostecké SORky se už vesele prohánějí na linkách. Na obrázku je vůz ev.č. 158 na lince 572489 u teplické nemocnice.

 
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 21:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_h: mno jo, ten znak už bude taky 50 let starej-ale od těch dob se nijak nezměnil

Už několikrát byla na K-reportu diskuze, jak v tom kterém městě byla oraganizovaná doprava na 1.Máje.
Ptám se teda: jak tomu bylo na "svátek všech pracujících" v Mostě, Litvínově a přidružených dědinách ? Jak byl organizován provoz, kde byly odstavovány ramvaje, busy atp. Možná Ibar by to mohl vědět
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 00:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Orlí_spár : Tak to bohužel nevím přesně......Od roku 1985 jsem sice jezdil brigádně,ale na 1 máje jsem se asi 2x zůčastnil průvodu za zaměstnance CHZ ČSSP...Jinak jsem byl asi vždycky v práci......No a od roku 1990,kdy jsem přešel na tramvaje na stálo,se už prvomájové oslavy neorganizovaly.Ale myslím si,že to nebylo tak složité.Tramvaje jezdily normálně s tím rozdílem,že bylo určeno,kdy která zatáhne.Stejně se to tak dělá i dnes pokud je plánovaná nějaká výluka.To znamená,že řidiči měli normální nástup do služby,ale všichni se řídili vyhláškou,kterou na ten den vydala dopravní kancelář.V té době ještě na chemických dělalo spousty lidí a málokdo se vozil do práce autem.Takže se musela odvést směna do práce a z práce a pak se zatáhlo.Odpoledne se všechno vrátilo do normálního stavu jako nedělní provoz.
Jirka93
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 10:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte, zda v Mostě zůstávají SORky B 7.5 z Hradce Králové? Poté, co skončila linka 200 jsem je v Mostě neviděl.
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 14:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Jirka93: pokud vím tak jsou dvě a jedna ev.č.109 (nedávno jsem fotil) jezdí v Litvínově a denně jí potkávám na 6, 27, 13 a 15

O té druhé 110 nevím a také by mě to zajímalo.. nevíte někdo?
Jirka93
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 20:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě se zeptám, proč nemají meziměstské autobusy na karoserii ty oválná loga DP Most, ale mají tam jen nápis?
Jaroslav_Č
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 21:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přeji hezký den,

díky panu řidiči Lukavskému jsem mohl stránky obohatit o informace o jízdách zručnosti řidičů tramvají, které se konaly v roce 1983 v Košicích (nultý ročník) a v roce 1984 v Praze. Text najdete v části TRAMVAJE - PROVOZ - RYCHLODRÁHA - 3. odstavec. Fotografie z Košic najdete zde http://www.mosteckamhd.cz/jizdy1983.htm a z Prahy zde http://www.mosteckamhd.cz/jizdy1984.htm

Dále jsem, opět díky panu Lukavskému, doplnil fotografie meziměstského autobusu evid. č. 11 http://www.mosteckamhd.cz/a181.htm a evid. č. 172 (4. až 7. fotografie) http://www.mosteckamhd.cz/a172.htm
http://www.mosteckamhd.cz
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2380
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 21:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkný dveře. Sice jedny chyběly, ale ty by tam nepasovaly

Obě Sorky 109 i 110 jsou v Litvínově. Tak nějak se střídaj.

Jirka93: Nevím, proč tam ta loga nejsou. Budu se muset zeptat. Taky už mě to několikrát napadlo, ale nějak jsem se k tomu nikdy nedostal.

Jinak z tisku. Možné jste zaznamenali, že vlakotramvaje do Žatce se odkládají. "Krajský úřad nepožádá o dotace z EU na tuto stavbu. I v rámci dotací z EU se jedná o obrovské investice a přínos tomu neodpovídá." Tím je to asi u ledu!
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 09:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LOGO vs. NÁPIS

Na meziměstských autobusech loga jsou. Narozdíl od tramvají se dá říct, že autobusy mají - až na výjimky - označení jednotné... Městské i linkové BUSy mají logo pod evidenčními čísly na předních rozích. Loga nemají akorát linkové MANy, SORy a Crossway.

Dle zákona musí být každé vozidlo nad 3,5 t označeno z pravé a levé strany názvem provozovatele. Označení má předepsané parametry - např.: písmo musí být vysoké minimálně 3 cm, nápis musí být ve vodorovném provedení, atd...

Městské autobusy by tento nápis měli obdržet v nejbližší době.

Když nebudou nápisy na BUSech, tak budou v novinách - "Další pokuta pro DP!" ...ale to snad ne...
 
 
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 09:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde jedna fotka z internetu: http://www.citybus.cz/fotodatabaze/aktualni/php...

Jsou tam i fotky BusMutu
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2048
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 20:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, ona další pokuta byla. U vás i u nás. A do třetice to schytal busmat. Více na
stránkách ČNDS
rok 2007 - dvě autobusová výročí na Chomutovsku
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2381
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 22:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igbt: Víme známe Ono to je spíš v jeho prováděcím předpise. Musím se přiznat, že tak podrobně jsem to nepitval. Ona je otázka, zda tam také není termín, do kdy to musí být.
Městské busy to také dostanou, to je pravda. Na termín bych byl zatím opatrný.

Pravdou také je, že to zdaleka ne všichni dopravci mají.

S tím logem. Já myslím, že přispívajícím zde šlo asi spíš o to, zda by ten nápis (označení dopravce) nemohl být spojený s logem. Myslím si, že by to bylo docela pěkné a efektní

Zrovna ten modrý podklad na jedinné 935 Karose v DP, ev. číslo 47 v Litvínovské vozovně není nejlepší. Jinde, na jiných vozech, je nápis červený.

Musím se přiznat, že Sory ale DPmML, a. s. nátěr se mi líbí.

Orlí spár. Jak jsi se ptal na to posilování dopravy. Netuším. Nicméně si myslím, že v tramvajích je pořád rezerva v kapacitě. Nehledě na to, že si určitě většina firem zajistí dopravu vlatními prostředky. To je dnes běžné.
Nehledě na to, že případné posílení dopravy musí někdo zaplatit a nevím nevím, jestli by to pro soukromou firmu chtěl kraj nebo města zaplatit. Vlastně vím, nezaplatí. A Unipetrol si firmy najal, tak ať se staraj, to není jeho problém. Takže asi tak
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 11:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samot: ev.č.109 (nedávno jsem fotil) jezdí v Litvínově a denně jí potkávám na 6, 27, 13 a 15
No na 13 teď přes prázdniny určitě nejezdí (jezdí posilové spoje, které teď jsou mimo provoz). A na 15 ? to taky ne.

Vladass: ty exDPÚK SORy jsou vážně pěkný

No o tom, že se jedná s DPmMl se několikrát psalo. Budou i nějaké provizorní parkoviště atd., ale hlavní tíha by měla být asi na tom DP. Určitá kapacita volná je, ale ne na 5000 lidí (i když asi ne všichni tam budou dělat na jedný směně). Třeba by mohlo jezdit víc sedmiček nebo budou na 3 nasazený soupravy...uvidíme .

Taky by to asi chtělo posílení početního stavu policajtů vobou městech.

Ještě jedna starší zpráva-v novinách to bylo před cca. 1,5 měsícem:

Dopravní podnik měst Mostu a Lit-
vínova, a. s., předložil Krajskému úřadu
Ústeckého kraje návrh na vybudování In-
tegrovaného dopravního systému. „Při-
pravujeme pilotní projekt, na němž by se
v první fázi podíleli zatím dva dopravci,
kteří by si vzájemně uznávali své čipové
karty a také si jejich použití uměli navzá-
jem vyúčtovat. Podle projektu můžeme
IDS spustit v relativně krátké době, a to
od 1. ledna 2008,“ řekl předseda před-
stavenstva Dopravního podniku měst
Mostu a Litvínova, a. s., Pavel Stehlík.
Realizace Integrovaného doprav-
ního systému vychází ze zákona O sil-
niční dopravě a z memoranda o budo-
vání integrovaného systému železniční
osobní dopravy, linkové autobusové
dopravy a městské a příměstské hro-
madné dopravy na území Ústeckého
kraje. Memorandum společně s do-
pravci a ministerstvem dopravy po-
depsali zástupci Ústeckého kraje již
v roce 2002. Ústecký kraj má celkovou
rozlohu 5 334 km2. V pilotním projektu
Integrovaného dopravního systému Ús-
teckého kraje by bylo pokryto území
o rozloze cca 1 900 km2. Nově konci-
povaný systém by měl využívat progre-
sivní prvky používané v zemích Evrop-
ské unie, tarifní a dopravní integraci
železniční a silniční dopravy s propo-
jením na dopravní systémy měst a apli-
kaci čipových karet pro cestující.
(red)

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 16:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v Lounech v areálu DPÚK: Crossway - ev.č.1 - SPZ 4U5 5636
 
 

SORka - ev.č.156 - SPZ 4U5 5937
 
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 16:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Orlí_spár: ale ano (ne vždy), jezdí 15náctku sice možná jedno kolo, ale ráno 5:08 z Náměstí Míru.Ok ten posilový spoj ke koldumu ju, ten třeba teď nejezdí v době prázdin, ale 15ctka se nemění.
Jirka_most
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 18:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Louňák: Hezké stromy
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 20:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_most: Snažil jsem se udělat nějakou fotku, ale ty stromy tam překážejí.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2914
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 20:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyporážet!!!Tam jen překáží
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 23:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Přesně tak!

Ještě přidávám foto ev.č. 21,28 a 6
 
 
 
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 19:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass => Zrovna ten modrý podklad na jedinné 935 Karose v DP, ev. číslo 47 v Litvínovské vozovně není nejlepší. Jinde, na jiných vozech, je nápis červený.

Jediné s čím mohu souhlasit je ten červený nápis...

Pošli foto a uvěřím i zbytku Tvé informace.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2382
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 21:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igbt: No jo, dobře sestavená věta Chtěl jsem tím sdělit, že na 47 není modrý podklad nejlepší pro červený nápis! Jak koukám, on je tam černý. Tak se omlouvám.

Orlí spár: O posilování dopravy nevím, tím ale netvrdím, že tomu tak nebude! Ale jak jsem psal, bude to muset někdo zaplatit a nebylo by to málo.
Že se o tom psalo vím.
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 18:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass => Jaká 47? Jaká jediná 935? Litvínov? ...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2383
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 17:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igbt: Karosa C 935. Koupena jako starší, nasazována z Litvínovské vozovny (tam také momentálně zařazena) na linky v rámci oblasti Bílinsko. Je tam už minimálně 14 dní. Dnes odpoledne tam třeba stála. Moc pěknej bus, hlavně pohodlný, vysoký a hezky barevný sedadla!
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1743
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 11:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem už taky viděl Crossway, včera v Teplicích. Doufám, že brzy dostane nátěr DPmML.
A je super že má klímu. Jen tak dál.
 
www.fotodoprava.com
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 19:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Díky za parádní foto Obávám se, že Crossway zůstane bílý.

Jinak nemá náhodou dávno přiděleno evid. č. 1 vozík na tramvajovém podvozku se sněžným pluhem?

Vladass: Neznáš ex. dopravce té C935? Díky za info
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 11:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SORka, ev.č.160, RZ - 4U5 6082

Foto Louny 19.8.2007 :
 
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2386
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 21:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tisku v týdnu proběhla řada informací. Ty jsou veřejné, tak je tady uvedu a nastíním (protože detailně si to nepamatuju)

- na příměstí budou další Crossway, bude se jednat i o nízkopodlažní verze

- mnoho institucí kritizuje stáří vozového parku a nákupy starších autobusů ze západu

- od září bude mezi 7 a 8 ranní posílena linka 30 a během dne posílí i linka 18

Slayer: Od koho je ta 47 přesně nevím, to by musel někdo z dílen, tohle jde dost mimo mě. Ale je to opravdu pěkněj bus.

Crossway rozhodně zůstane bílý.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 21:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Těmi staršími autobusy ze západu myslíš ty vaše linkové Many, co byly pořízeny z Německa? Nechápu, co proti nim kdo má... Jinak je hezké, že někomu vadí stáří vozového parku, ale kde brát peníze na nákup zbrusu nových vozů???

Pozornost je teď u vás asi soustředěna jinam, ale zeptám se, jak to vypadá s tramvajovou dopravou v budoucnu? Nějaká nová trať asi těžko, tak aspoň nějaké nové vozy. Např. Vario LF nebo Vario LF2 u vás v nejbližších letech nehrozí? Díky
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2967
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 22:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Wang s tím musíte počítat.Mě osobně se také moc nelíbí dovoz ojetin z Německa.
Ale na druhou stranu jak k tomu přijdou jiní dopravci kteří ty nové vozy kupují(ČSAD Semily) a také nenají bohatého strýčka.Obávám se,že si někteří nabrali víc,než jsou schopni zvládnout.(asi typickým příkladem je Severočeská dopravní, která je snad vybrána omylem)
Jinak chválím DP Most za plánovaný další nákup včetně LE
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Překvapení od září 2007 u ČSAD Semily
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2387
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 16:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wang: Nebylo to myšleno na DPmML. Obecně některé instituce, které se tímto zabývají kritizují přístup dopravců k nákupu ojetin ze západu.
Na druhou stranu já je chápu. Naši dopravci nedostanou srovnatelné dotace od měst, samosprávy nebo státu (myslím srovnatelnou a přepočtenou na náklady, mzdy atd. u nás) jako na tom "západě".
Ty ojeté Many jsou velmi solidní. Projít masivní renovací interiéru, mohou se postavit i novým vozům. Jejich zpracování a nerozvrzaný interiér i na českých silnicích je velmi zajímavý!

K tramvajím nic nevím. DP se určitě zajímá, ale víc opravdu nevím. A kdybych věděl, stejně nepovím. Až bude případně rozhodnuto, co kdy se koupí, dostane se to i sem. Zatím nevím o ničem.
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 20:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass => Tak jsem si počíhal na tu 47... Já o ní vůbec nevěděl. Měl jsi pravdu, je to C 935. Ale ty moje nápisy na modrém podkladě mají 60 a 61. 47 má také černý, ale už ten větší - předpisový...

Slayer => Crosswayí jednička není jediné zdvojené ev. č. a další přibudou - předpokládám, že zbytek Crossů bude vozit čísla 2, 3 a 4, která už jsou také obsazena.

Když nám DP nedopřeje barevného Crosse, tak se můžem těšit aspoň na Kavčího - bude mít toho předváděcího, se kterým už 10 dní jezdil a POZOR - dalšího úplně nového v laku červeném. Oba 12,8 m.

Jinak ta naše 47 je koupená od nějakého zemědělského družstva, či co, ale 1. majitel byl kdosi ze země, kde se píše azbukou... Až budu mít víc času, zkusím vypátrat další info....
 
 
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2388
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 21:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igbt: Vidíš, číhal jsi pěkně. Mě se ten bus moc líbí.
Já myslím, že je od někoho jiného. Mám i tušení, ale já to tady vykecávat nebudu. Jistej si nejsem, ale viděl jsem, jak vypadal před koupí.

Další čísla těžko říct. Možné to je, že to bude 2, 3 a 4, ale může to být i něco jiného.

Ty jo, Kavka jede. Jen by mě docela zajímalo, jak to dokáže ufinancovat! Faktem je, že ty podmínky kraje jsou hodně kruté a přísné.
A jen bych rád dodal, přestože se to běžně neví (ale tajné to také není), že na příměstí městských linek jsou podmínky velmi podobné!

Jinak něco news!
Včera dopoledne dokonce dvě výluky tramvají. Ráno někdo zase ukradl závaží na napínání trolejí a za Cestou do Kopist směr Most orvala souprava T3 234+XXX oba panťáky a trolej.
Po opravě této nehody to nějakej šikula s BMW napral do sloupu trolejí a skončil na kolejích těsně za zastávkou Nádraží ČD směr Litvínov.
Pravdou je, a v tisku to i zaznělo (tuším přímo od Ing. Dundra), že je to nepříjemné a poslední dobou časté.
Už jsem o tom i psal, bude to problém a přijde určitě čas, a tramvaje se budou muset minimálně svodidly oddělit.

Ještě něco na obranu DP. Na stránkách DPÚK je info, jak kraj kompenzoval pokudu udělenou DPmML zvýšením dotace na tramvajovou meziměstskou dopravu o 1 mil. Kč.
NENÍ to pravda, a DPÚK si jen zase bere do úst ty druhé na obhajobu své pravdy a názorů!!!
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 23:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úterní mimořádné výluky
- první výluka zhruba mezi 5.30 a 7.30
- druhá výluka přibližně mezi 9.15 a 10.45
Ráno byla odtažena souprava 234+250 dvojčetem 243+283, tak bylo možné po dlouhé době vidět v provozu čtyřče. Dopoledne pak za deště dostalo auto smyk a zahučelo přímo do kolejiště v prostoru zastávky Sídliště ČD, jsou tam vidět ještě oranžové čáry od policejního spreje.

V obou případech byl provoz rozdělen do dvou částí, tj Litvínov-CHZ a Most,nádraží-Most,DP/Interspar.

Do kolejiště tu a tam vlítnou auta, často právě v době přepravní špičky, ale není to tak časté, aby se kvůli tomu musely stavět kraviny v podobě zábradlí. Lepší by byla přeložka silnice a její zkapacitnění. A na některých přejezdech by byla podle libereckého vzoru vhodná světelná signalizace (např. u měnírny v Záluží nebo v Kopistech).

Vladass: Když si pozorně pročítám jak stránky DPÚK, tak i kraje, musím se pousmát, jak obě strany při různých příležitostech manipulují s fakty. Pravda je asi někde uprostřed.

Jinak nejen DP bude pravděpodobně platit smluvní pokuty až do doby, než zmizí veškeré herky. Nedávno mě pobavil jeden pan řidič od Kavky. Zeptal jsem se ho ze zvědavosti: jak je ten vůz starý? Odpověděl: "V techničáku je napsán rok 1994, ale kdo ví..."
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 01:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska odpoledne se už proháněla souprava 234+250 na zkušební jízdě s krásnými novými panťáky.
Když nevíš, logaritmuj!
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 11:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igbt: Já si myslím, že evid. č. na dílenských přípojných kolejových vozítkách byli dány v tu dobu spíše symbolicky. Nevím jestli maj vozítka taky svou knihu provozu apod. jestli jejich evid. č. plní vůbec nějaký účel. S příchodem dalších tří Crosswayů také počítám se zabráním evid. č. 2, 3 a 4. Pak se zase budou hledat mezery, anebo 196 až 200 jsou volné. Mimochodem, nevíš jestli dispečerská Fabia má taky evid. č.?
Já tu Kavčí předváděčku neviděl, jakou měl barvu? Tuším že bílou. Takže jeden bílý?, druhý červený. No pochybuju, že je bude nasazovat jen na litvínovsko, do Prahy se taky určitě podívaj. Mě osobně se jeho červený celolak na busech líbí. Červeného Crosswaye 12,8 m má i dopravce PIDu Martin Uher a vypadá parádně. Jinak díky za konkrétní info a pěkné fotky

Vladass: Ta C935 je opravdu pěkná, podle sedadel si také myslím, že se jedná o exportní verzi. Když ten bus DP pořídil, byl už takhle modrý? Jedná se totiž o stejný (nebo hodně podobný) odstín modré, jako maj dvě LC736, 60 a 61. Jak ten bus vypadal předtím? Myslím si, že to neni přece nic tajného.

Moli: Kavka má různé praktiky. Já vidim jeho nově pořízenou C734 před rozkladem, kterou má krátce a má RZ 1U2... (čili rok přihlášení 2002), takže to už něco napovídá.
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 12:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to možné, že mají pracovní vozidla ev. č. jen tak, aby se neřeklo... ...ale...
U většiny prostředků MHD je ev. č. shodné s volacím znakem vysílaček, takže tady je to jasné - u linkových busů, které vysílačky nemají už to tak jasné není - ale zřejmě jde o zjednodušení podnikové evidence a s tím souvisejících záležitostí. Takže nějaký význam budou mít i na 1, 2, 3 a 4. V neposlední řadě jsou evidenční čísla také záchyté body pro cestující, kteří posílají děkovné dopisy na naše řidiče...
Některá čísla najdeš na více vozidlech a některá zase nenajdeš vůbec. Např. cvičný BUS má také ev. č., ale na voze není... Dispečerská Fabia má číslo 350 (dle volacího znaku) - dříve měl stejný znak dodnes u podniku sloužící Favorit. Dispečinky v Mostě a Litvínově mají samozřejmě také volací znaky, ale u budov se asi nedá říct, že jsou to současně evidenční čísla...
Ta zdvojená čísla s linkovými BUSy mají další pracovní vozidla - plošiny, pojízdná dílna, atd. Také odtahové LIAZky mají čísla. Zaměstnanci mají čísla, všichni máme čísla, hihi...

Na obrázku ve spěchu zachycený předváděcí Crossway u Kavky a příklad zdvojeného ev. č.
 
 
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 13:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igbt: Takže koukám, oni ty volací znaky jsou všude stejný. Naprosto ti rozumím, dokonce i já mám svoje evidenční číslo a zatim mě nikdo z veřejnosti nepochválil, ani neposlal děkovný dopis No vidíš, na Favorita jsem se chtěl zeptat, zda-li ještě existuje a existuje. Liazka má 334, B732 autoškola má tuším 155, k ostatnímu se jako nezaměstnanec DP nemůžu dostat, proto jsem se zeptal. Hlavně že se evid. č. linkáčů nedvojí s evid. č. busů MHD a tramvajemi. To by byl už úplnej bordel
Přesně tento Crossway od Tezasu jsem měl na mysli. Nevím jestli jich mají víc, ale někdy před měsícem se pohyboval po ústecku, pod hlavičkou ČSAD Semily.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slayer_.)
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2389
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 18:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moli: Hezky popsaná výluka. Tyhle info se ke mě už nedonesou. Navíc, v té době už jsem pracoval.

Já bych ta svodidla až tak moc nepodceňoval. Oni existují i jiné typy, než známe u nás (tedy kovové profily). Existují esteticky nerušivá lanová svodidla, která zadrží i těžší váhy. Ono se to bude přehlížet do té doby, než něco většího sejme čelně tramvaj plnou lidí.

K silnici bych toho moc nepsal. Ruku na srdce! Pokud dojde k její modernizace, rozšíření na čtyřpruh, nebude válka, životní úroveň neklesne apod., tak budou tramvaje bojovat s větrnými mlýny (nebo-li boj, který nemohou vyhrát!!!). Čtyřproudová silnice je začátek konce tramvají (a teď to nemyslím jako zaměstnanec DP), ale jako člověk ekonomicky vzdělaný!

Zabezpečení je dobrá věc. V Kopistech to policie nedovolí, o tom jsem přesvědčen a navíc, zase jsem u financí, které nejsou!!
Ale souhlas, chtělo by to zabezpečení a v Kopistech a u nádraží ČD podjezd (ale to je, přiznejme si, sci-fi).

Stačí se podívat, co přibývá nejen statisticky aut. A dle prognóz přibývat budou. To prostě půjde v ruku v ruce s úbytkem cestujících všude (teď nemluvím jen o tramvajích a DPmML). Z toho plyne vše ostatní. Stačí se podívat, každá 18 slečna má blond vlásky a svý auto, u kluků to není většinou jiný. Tyhle lidi už do T3 nikdo nedostane! Tatínek a spol. seženou po škole fajn protekční práci, penízky jsou, auto bude vždy.
To jsem se zase rozepsal, ale teď bych nerad, aby to někdo vztahoval na DP, to ne. Tak se to prostě v ČR utváří, a proti tomu nelze se současnými rozpočty měst atd. atd. bojovat.
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 19:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: hezké rád si čtu od Tebe psané úvahy apod. myslím to v dobrém

Ono je na tom vždy něco k zamyšlení a projekt na 4proudou komunikaci jsem měl v práci k vyjádření..
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 23:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: já bych to tak černě neviděl. Možná s tím životním stylem jo, ale ne každý má protekci na dobře placené místo. To by totiž ani jiná, než dobře placená a i jinak dobrá práce nebyla. A dobrý osmnáctiletý micinky lze potkat i v rychlodráze (Igbt určitě potvrdí). A prostředky MHD se dost často objevují i v TV reklamách., takže to zas tak strašný nebude.

Auta musí mít na co jezdit-vodík je de facto výrobní odpad, ale když by se musel uměle vyrábět, tak se na jeho výrobu spotřebuje 3x víc energie (tak nás to aspoň učili ve škole). Na bateriový pohon zase potřebuješ výrazné množství různých spešl kovů (kterých je taky málo) apod. (+taky tu elektriku). Když budem chtít jezdit na biopaliva, tak budem muset celou zeměkouli osázet různejma řepkama olejnýma. Zatím máme ropu...ale je tu stále se zvyšující se počet uživatelů-Čína, Indie...Rusko asi už i Afrika, jižní Amerika...

Já si třeba z hodin ekonomiky pamatuju to, že životní úroveń je vlastně taková sinusovka-teď se zřejmě blížíme k jejímu vrcholu...
Nějaký konflikt(asi ne celosvětový) se zřejmě taky časem vyskytne (chci, aby to tak nebylo, ALE...).


Nějakej štyrproud určitě houfy lidí nepřitáhne...možná nějaké velmi malé procento. Zas až tak moc ta silnice opravdu frekventoavná neni. Jsou mnohem, mnohem horší úseky. Večer pak můžou jeden pruh uzvařít a můžem na něm hrát gorodky . Sice asi jednou bude, ale bude to vykompenzvaný několika kruháčema jak v Dejvicích (aspoň podle toho projektu, který jsem kdysi viděl). Taky mě zajímá, kde na to ty 2 miliardy vezmou (už v 60. letech se na čtyřproud Most (od koridoru) -Litvínov počítalo s investičníma prostředkama ve výši 150 000 000 Kčs).
Ale co hlavně: když už se ten štyrproud do Litvínova postaví, tak bude následovat další fáze-fungl nová silnice z Litvínova-s obchvatem Lomu,Oseka a Duchcova na dálniční přívaděč do Teplic-tím pádem bude přes Litvínovsko odkloněná kamionová doprava z Bíliny (kde se tak ušetří za nákladný obchvat s tunelem).
Myslím, že zatím bude lepší řešit mnohem důležitější záležitosti, které ovlivňují poptávku po tramvajích-třeba nepřípoje autobusů na tramvaje v Litvínově atd.

Já si myslím, že jednou opravdu vzniknou i další tramvajové tartě v Mostě, ale určitě to nebude podle základní koncepce z 50. let s projektem konkrétních tratí z konce 80.let. Ty projekty patří do archivu a muzea. Dneska by se to stejně vyprojektovalo úplně jinak-a asi i líp. Ale zatím je to fakt těžké sci-fi...to spíš měl "samet" přijít o 5 let později-Mostecko by na tom spíš získalo.

Jestli píšu blbosti, tak mi to nějak logicky vysvětlete (mebo mi třeba rozbijte držku v průjezdu )
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 23:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzkaz pro Igbt-tou poslední páteční )první sobotní) 14 jelo od nádraží 5 lidí+já (asi 3+já z tramvaje od Osady), na náměstí nevystupoval nikdo, nastupovalo asi 6 lidí. U Máje nastoupilo asi 7 lidí. Tři lidi a já jsem vystoupil.

Děkuji neznámemu šoférovi rychlodráhy, který neznámému prostáčkovi z Litvínova pokynul, že již může opravdu tu silnici v Mostě u Prioru přejít...příště se již opravdu bude řídit podle těch panáčků a ne podle toho zajímavého cvakání.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 08:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malinko (odbočím) upřesním, teď se spíše podle mých dostupných informací soustředí plánování na zkapacitnění a napojení se na čtyřproudou komunikaci Komořany(Chomutov)-Most(Souš), tady to info ohledně přeložky týkající se mě, bylo v přesunu zastávek a dotažení celého spojení do konce, ukončeného v Komořanech ve sjezdu na Litvínov. Asi před 3měsíci byla u nás poslední změna projektu. Tam by se to týkalo autobusových linek č.11,12
Tak že dle mého názoru, tohle bude vybudováno dříve a soustředit se teď bude vše na propojení obou úseků. Je to jedinný po Bílině jednopruhový úsek Teplice-Chomutov.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace