K-report
 

Archiv do 02.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Brně » Staré archivy » Archiv do 02.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 11:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdysi jsem zde vznesl dotaz na to, jak má vypadat linkové vedení po dostavbě tramvajové trati k Chemické fakultě. Ví se už něco?

P.S. - To jako má jezdit v Brně třívozová tramvaj?
754037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 5-2007


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 11:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peas:
Ad prodloužení: Měly by se pouze prodloužit d-12ky a d-13ky do nové smyčky.
Ad trojče: Trojče jezdí už dlouho. viz: odkaz
Moye stránky o virtuálním ČSAD Vyšehrad
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 19:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad prodloužení: připadá mi to v době šetření vozokm jako nešťastný krok. Podle mě by měly jezdit obě linky pod Palačák jen v době, kdy by byl interval mezi spoji delší než 10 minut.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 20:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David jaša:
A to jako proč? To by se pak nemohlo stavět žádné prodloužení, protože by to znamenalo vždy nárůst vozových kilometrů.
Když už tedy šetřit, mohla by být linka č. 12 ponechána na Červinkově. Jinak možná prodloužení linky č. 12 bude alespoň částečně vykompenzováno tím, že některé výjezdy a zátahy z/do Medlánek budou moci být realizovány po nové spojce, čímž se nějaké ty kilometry ušetří.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 21:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi tak. Šetřit vozokilometry lze i jinak, než neprodlužováním té a té linky, které je kolikrát velmi žádoucí vzhledem k rostoucí výstavbě. Nebo částečně nahrazením autobusové trakce za kapacitnější tramvajovou.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 21:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bude mít vůbec prodloužení linek č. 12 a 13 na novou smyčku nějaký dopad na provoz linky č. 53? Je škoda, že tramvajová trať není prodloužena ještě dál ke kolejím, myslím, že by to nemusela být zbytečná investice... Je třeba někdy do budoucna toto v plánu, nebo současným prodloužením rozvoj tramvajové trati v této oblasti skončí?
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 21:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wang - už jsem slyšel zprávy o možném prodloužení trati dál do Medlánek. Jestli to je pravda nebo není, neumím posoudit, každopádně nynější ukončení trati "v polích" rozhodně tuto variantu umožňuje.
Ostatně je pouze otázkou času, kdy se ta pole okolo zastaví, čili význam prodloužení do budoucna poroste.

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 21:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě, jde mi o to, aby se ta pole nezastavěla tak, že tramvajovou trať už dál nebude kudy vést, protože na ni jednoduše nebude místo. Ale to je nespíš otázka několika dalších let, snad bude v budoucnu využit její potenciál...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 23:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těžko říct, ale v případě vůle protáhnout trať až do Medlánek by toto řešila stavební uzávěra.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 00:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad ta vůle bude, nebo alespoň představa o dalším eventuelním prodloužení tramvajové tratě, než se začne se zastavováním veškeré volné plochy...
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 01:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wang, Janatak: Když už tedy šetřit, mohla by být linka č. 12 ponechána na Červinkově.

Však to je přesně to, o co mi jde. Uvědomte si, že jediné brněnské tramvajové tratě, kde se nevyužívají nácestné smyčky, jsou na Lesnou a do Komárova - na všech ostatních jezdí až na konec tratě jen část spojů. Tak by to podle mě mělo být i na trati pod Palačák: konečná linky 12 by měla zůstat na Červinkově a vozokm "nevyplýtvané" na její prodloužení by se daly mnohem efektivněji využít na posílení např. a-53 nebo zmenšení toho 40M manka, o kterém se před pár dny psalo.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 01:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S takovým přístupem by se ale jen těžko mohly realizovat nové úseky, protože by to automaticky znamenalo vozové kilometry navíc, které by mohly být využity jinak...
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 15:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stále se asi nechápeme. Dřív jezdila k TMB pouze d-13. Proč by tomu po prodloužení mělo být jinak? Kolik tisíc bytů a pracovních míst tam za dobu uzavírky přibylo, aby bylo možné využít dvojnásobnou nabídku spojů?
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 16:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K TMB jezdila jenom d-13 taky z toho důvodu, že smyčka byla jednokolejná. Tudíž by vznikaly problémy s řazením souprav. Největší zátěž čekala na šalina na zastávce Červinkova, kde se na dalších zastávkách nedalo ani nastoupit. Jak jezdí vytížená a-53 nevím, ale určitě se část frekvence z KOlejní přesune na šaliny, protože se zmenší docházková vzdálenost.
2337 je super stroj!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4454
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nehoda 6182 a tramvaje
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 19:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David jaša:
Přesně z toho důvodu, jak píše Vojtik. Myslel jsem, že linka č. 12 byla na Červinkově ukončena jen proto, že do smyčky u Technického muzea by se dvě linky nevešly, jinak by snad poptávka i byla. Proto nechápu, proč by neměla nyní, když by to bylo možné, být prodloužena na novou smyčku společně s linkou č. 13. Také si myslím, že poté, co se tramvaje zase o něco přiblíží Kolejní, tak možná někteří budou využívat tramvaj s tím, že zbytek dojdou pěšky.
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 23:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hodně studentů to docházela pěšky i od Technického muzea. A často se ozývalo reptání, proč dvanáctka končí zdánlivě nesmyslně dvě zastávky před další smyčkou (o nějaké kapacitě běžný cestující nepřemýšlí). Prodloužení obou linek bude určitě přínosné.
Už i moje stránky mají fotogalerii MHD. Je to jako mor. ALOU
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 23:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky si myslím, přecejen se ta vzdálenost po prodloužení zase o něco zkrátí...
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 00:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vojtik:
Vytíženost a-53 bývá v exponovaných časech extrémní, stává se, že lidé zůstávají na zastávkách. Též předpokládám, že prodloužení tramvaje autobusům odlehčí, už jen díky odpadající nutnosti přestupovat.
Arrival
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 08:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak trojče zatím nejede. Termín vypravení není znám.
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 17:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O výkendu jsem sem byl podívat na ty vaše šalinyv brně ale čekal sem teda mnohem víc! První lenknutí T3R.PV má starý interier dokonce i starou podlahu (to mě nejvíc šokovalo) a starou zástěnu řidiče.Chi se zeptat to je nové nebo to vyhrabali z něaký starý.No potom K2R vevnitř doslova ohnilá točna a zadní která měla zdi přelakované snad všemi barvami.A eště jedna T3 kde se odlupovala omítka na stropě :D:D a spadla mi přímo na hlavu.Ale zas taková T3R.EV to byl největší zážitek.Plastová kabina řidiče,zářivka vedená prostředkem vozu a krásná signalizace zavírání dveří (červená led diodová)která se používá na našich vozech metra M1.Celé to shrnu. Dokonalý zážitek občas zklamání ale jinak příjemná návštěva .Ps co máte vymakaný jsou Zony A ve vozidlech na teploměrech zastávky na znamení ;)
Regiosprinter by Regionova
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 18:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rhomanosapienc:
Ne všechny T3R.PV mají gumovou podlahu. Laminátová sedadla v rekonstrukcích tramvají bývají často kritizována. Jejich jediná výhoda spočívá ve snadné očistě.
Jinak všechny T3R.PV mají "unifikovanou" zástěnu řidiče, která je použita ve všech ostatních T3/K2 (vyjma rekonstrukcí jako jsou T3R.EV, K2R apod.)
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 19:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktualizace fotogalerie "z let minulých":
http://bmhd.goo.cz/aktualizace/nove.php?nove=20071029
Tomislav_stokurev
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 20:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rhomosapienc: vy máte ve školce interiér místností natřen ve stylu interiéru tramvaje? Ale asi nějak nekvalitně, když vám padá omítka...
Tomislav Stokurev - postrach českých DKV
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 20:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minulý týden jsem měl na přednášku někoho z VUT z Brna a jen tak mezi řečí padlo, že jezdí MHD zadarmo protože má malé děti. U vás máte tuto možnost? Jako že doprovod dětí jezdí zdarma? Nechce si mi hledat přepravní podmínky, mohl by mi to někdo jednoduše přiblížit jak to funguje a jake jsou podmínky?
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747,777,750,770,749
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 21:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rhomosapienc: omítka v tramvaji? Tak to se Ti zas něco povedlo Kalfasníci ve vozovně by s tím loupáním už měli začít něco dělat.
Už i moje stránky mají fotogalerii MHD. Je to jako mor. ALOU
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 21:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to chápu tak: přijdeš s rodným listem dítěte do 3 let, vyplníš žádanku, zaplatíš 10Kč a máš šalinkartu, kterou ale můžeš používat jenom když máš to dítě u sebe. Průkazka má platnost max.3 roky, ale 10Kč musíš zaplatit každý rok. Vymysleli to prot, aby maminky s kočárky se nemusely zatěžovat dalšími povinnostmy.
2337 je super stroj!
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 08:49:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

10,- Kč každý rok - a za co?. Průkazka je vystavena jednou pro vždy a kupon má platnost do data 3. narozenin dítěte.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 08:55:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda provždy. Trochu mě znejistěla druhá věc. Díval jsem se do tarifu, průkazka pro doprovod platí v zónách 100 + 101, lze využít kombinace jízdenek při cestách mimo tyto zóny.
Tak jsem koupil manželce jednorázovou jízdenku pro mimobrněské zóny, označil, sednem do vlaku - a kouknu na průkazku kde je napsáno: platí v zónách 100 + 101 mimo vlak. Ale průvodčí to bez problému uznal, doopravdy může doprovod dítěte jezdit zdarma i ve vlaku.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7711
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 13:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem se svezl s 1593 a musím říct, že vnitřní výzdoba obrázků dětí ze ZŠ Rašínova je příjemnýmpohlazením v dnešní době reklam na Videochaty, večeře s Bohem atd. Díky za to.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
1560
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 14:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě zajímavější je interiér 1033 s bojem proti mentální anorexii...
Já bych to všechno zrušil a hotovo.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 16:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk:
Ano, souhlasím. Krásné tramvajky

T6A5 1215 dnes na zkušební jízdě po VP.
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 18:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu prodloužení dál k Medlánkám - v územním plánu (http://www.brno.cz/index.php?nav01=4297) je zakresleno prodloužení asi ještě o jednu zastávku na severovýchod - proti prodloužení dál do Medlánek protestují místní starousedlíci, protože by to pro ně znamenalo buď likvidaci části parku a části náměstí kolem kruhového objezdu. Návrh vést tudy tramvajovou trať (tehdy spolu s čtyřproudovkou) se vyskytl už někdy v 70. letech.
 
Brnenskadopravka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 21:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaj č. 4 Z náměstí Svobody a Masarykovy ulice zmizela v září. Nejdříve kvůli vinným trhům, teď vjezdu „čtyřky“ na centrální brněnské náměstí brání oprava Rašínovy ulice. Ta podle odhadů potrvá až do dubna či května příštího roku. Od srpna 2008 bude přes náměstí Svobody jezdit hned několik linek, protože tudy budou odkloněny některé tramvaje z ulice Husova, kterou začne brněnský dopravní podnik druhý prázdninový měsíc opravovat. Teď jezdí: ve směru do Masarykovy čtvrti v úseku Malinovského náměstí – ulice Česká jede přes ulici Rooseveltovu, ve směru do Obřan v úseku Komenského náměstí -Hlavní nádraží odklonem ulicí Husovou.
Děkujeme Vám, že dodžujete ZÁKAZ KOUŘENÍ!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1558
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 01:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

13T 1901 půjde do provozu s cestujícími v pondělí 5.11. (nenastane-li nějaká nečekaná situace). Bude se jednat o pořadí 6/3 (00306). Ve stejný den by měla z Plzně dorazit druhá 13T budoucího ev.č. 1902.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 08:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ta d-3 je asi nejrozumnější... tu jsem preferoval...
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Ms222
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 5-2007


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 08:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mohly by konečně znízkopodlažnit 12, jestli je to v plánu.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 09:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ms222: tam bych ale poslal raději jezevčíka (K3), tu 13T si tam nedovedu představit.
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 09:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obávám se, že na linky 12 a 13 se z dnes dostupných NP tramvají hodí tak akorát NP KT8 a případně dvojčata aniter. K3 i 13T mají málo volného místa u dveří a to je na těchto linkách docela kritické pro výměnu cestujících a kapacitu ve špičce.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 14:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RT6 na tom s prostorem u dveří není o nic líp a nezdálo se mi, že by v ní na d-13 bylo nějak moc víc tlačenic. Problém byl spíš v prostředním článku, díky podélnému sezení. K3 je dostatečná na d-13 a jistě bude i na d-12. Což se ale už nedá říct o 13T, která bude mít problém nejen na d-12 a 13, ale i na d-1. Jediné vhodné linky v Brně pro ni jsou d-3 a 9.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 14:36:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V RT6 je místa fůra - na levé straně jedna řada sedadel, vpravo prostor pro kočárek..
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 15:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

d-3 mi taky přijde jako nejvhodnější linka.
Přes víkendy by měla jezdit na d-1
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 15:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: no ještě by nebyla špatná třeba zkouška na d-9, tam by se také mohla chytit. Pak bych ještě třeba dal Porše na linky 6 a 7. Porše neberu jako náhradu za 30 metrové tramvaje, ale jako posílení kapacity pro Brno místy nevhodných K2 - Porše by se hodilo na d-2, tam by kapacitně úplně bodlo, ale to by Medlánky museli vypravovat d-2... dříve ji o víkendech vypravovali T6A5 případně RT6N1, to byl luxus... (ta RT6 tak 4,5 roku zpět), dál tu d-9...
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1565
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 15:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na d-2 byl v době výpravy dvojčat (nebo RT6) interval 20 min., nyní 7-8. V pd mi přijdou K2 adekvátní, dvojčata jezdí pouze v případě nedostatku kloubáků, a sice pouze na pořadích, které zatahují nejdříve.

13T na d-9 možná stojí za úvahu...
Deleter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 65.218.132.157
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 16:22:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To s tím prodlužováním tratě do Medlánek je zajímavé. Taky v Řečkovicích je v plánech smyčka na Žilkově, ale tam si nejsem jistý, že by to mělo smysl, když autobus tam stejně jezdit musí. No v blekfíldu se taky válej nějaký nevyužitý koleje...
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1160
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 16:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: v roce 2003 byl o víkendech interval na d-2 krom v neděli dopoledne 15 minut (v neděli dopoledne 20 minut). Navíc ještě jezdila d-7, kde byla sóla z Medlánek (pamatuji např. častý výskyt 1560, 1497, 1531, 1562, 1558, 1517, 1589...).
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Adamav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 16:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle d-5 tam by 13t bodla hodně ale to by ju museli Medlánky vypravovat.
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 17:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deleter: Co je to Blekfíld?
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7735
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 17:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Černá pole
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 00:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adamav:
Zcestný návrh...

ris:
"dobová" fotka: :-)
http://bmhd.goo.cz/foto.php?bm1211+1589:20070303:nove

Ten interval tak možný je, přesně už si ho nepamatuju. Ikdyž ale d-7 zajišťovaly posilu na SO, větev Nádraží - Hřbitov - Modřice zůstávaly s dlouhým intervalem (po cestě 2 obch. centra, hřbitov...).
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 05:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: jj, to úplně sedí , jinak to byl jeden z prvních dnů, co 1589 jezdila (o dva dny dříve jsem s ní jel na d-4).
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7736
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 11:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pošrotra včera večer brousila koleje v Husovicích a Majlontě.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Fysk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 11:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co já vím,tak lítala všude možně např. Komárov, Juliánov, Mendlák. Aby se nezavařila!
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 11:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: no chtěl bych ji vidět v úseku před zastávkou a za zastávkou Mostecká. Dále třeba otáčení v Majlonstské smyčce, to by určo byla také podívaná
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Fysk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 12:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo,tam by se na tu d-4 hodila i kapacitně.Oni moc dobře vědí,proč pomaže na d-3,protože by d-1 kapacitně ve všední den nezvládla a lidi by hned od začátku nadávali.No jo,ale když si nikdo ve vedení nenechá vymluvit,že to není náhrada za 2xT3...
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 12:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fysk: Porše na d-4 je nesmysl, protože ta 4 jezdí pak už méně vytížená (od Tkalcovské a dál, od Tomkova náměstí by pak do Obřan vezla 10 lidí...). Já bych Porše viděl ideální na: 2,3,9. Poršata do Pisárek asi nepůjdou, alespoň ne v dohledné době, takže leda že by Medlánky vzali nějaký dvojkový kurz. Pak by mohl být jeden garant Anitrou krátkou a druhý tou dlouhou.
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 12:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže ony se ty 13T asi nekupovaly proto, aby byly vypravovány společně s Anitrami, takže jeden garant s krátkou, jeden s dlouhou, to je trochu uhozené.

Že 13T kapacitně soupravě T+T neodpovídá, je věc druhá. Proto by bylo dobré najít nějaký kompromis, tzn. linku, kde stačí něco mezi K2 a T+T. Proto si myslím, že z tohoto pohledu je vypravení na linku č. 3 nejlepší volbou...
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7737
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 13:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris: Viděl jsem ji z okna Restaurace U Pavouka, netuším, kde to obracela. Ale na tu Mosteckou jsem taky myslel, že to mohlo být žůžo.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 13:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wang: s tou d-3 to je pravda, ale už bych pomalu začal hledat další linku (třeba d-9), protože ve všední dny asi ne všechna poršata půjdou na d-3...
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Fysk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 13:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je. D-3,d-9 jsou linky,kde by byla přínosem,ale už by se konečně mělo něco vymyslet na linky d-1,12,13 ?když 13T za 58 melounů je tam na prd!Buď nakoupit sedmičlánkové a nebo snížit intervaly.Nebo že by varia? Ty čtyřicetileté babičky jezdit pořád nebudou.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace