K-report
 

Archiv do 24. prosince 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Všeobecná autobusová diskuse » Archiv do 24. prosince 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jojo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 9-2009

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2009 - 11:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnus velebnosti.
Nie som umelecký fotograf,preto v mojich príspevkoch uverejnené fotografie nepodliehajú spoplatneniu.Možno ich voľne šíriť,upravovať a samozrejme aj MAZAŤ.Howgh.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2047
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 25. listopadu 2009 - 09:50:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den,
rád bych poprosil, zda by sem někdo nepleskl fotky autobusu z doby provozu Ajky Kolin.Děkuji
Správný šoutouš je ten, který 20 minut čeká na autobus, aby s ním pak jel dvě minuty.
Marais
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 25. listopadu 2009 - 17:16:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

malá vychytávečka co potěšila, takovouhle rezervaci mají v jednom Italském hotelu v restauraci pro řidiče autobusů,jedná se o podomácku udělanej model busu Scania ze dřeva

... první v ČR VANHOOL ASTROMEGA T9 ...
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2981
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2009 - 12:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


lc.rajce.net
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7017
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 13:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkaz - dávám sem jeden článek o novém nádraží v Přerově. Protože mám teď čerstvou zkušenost s jiným nádražím, tak bych chtěl znát názor více stran. Moje představa takové stavby je, aby spojovala funkčnost a estetiku. Ani jedno z toho na úkor druhého. Líbí se mi třeba terminál Hradec Králové. V tom článku kromě trochu arogantního vystupování architekta mi dost vadí zejména tyto věci - představa, že kvůli nádraží se mají měnit JŘ. Takže nádraží je důležitější než cestující? Autobus vysoký 4 m nemá nárok zajet na nádraží? Za vaše názory díky.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 14:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Magiq:
Četl jsem dost rychle, možná tedy něco zjednodušeně, nicméně postřehy:
Střechy lze stavět i jinak, než na těžké železobetonové konstrukci. Osobně mám raději lehké subtilní konstrukce ocelové a zastřešení skleněné nebo např. v podobě abstraktního cirkusového stanu - např. odstavné stání autobusů ve vozovně ve Strasbourgu (ve střeše ventilátory na odvětrání) nebo tramvajový terminál ve Vídni u universitní knihovny. Pokud je zadavatel či architekt porovázán s betonovou lobby, nic nového čekat nemůžeme.
Pokud si zadavatel striktně nadiktoval počet perónů a jejich směrovou orientaci, tak na architektovi už zůstává POUZE způsob zastřešení, protože to, co dělá dobré řešení, tedy poměr vozovek a ostatních ploch už je nepřímo zadán.
Regionální dopravci jsou rádi, když všem obcím vyhoví stejně, tzn. hlavní odjezd na venkov okolo 15. hodiny. Výsledkem jsou standardní kolony autobusů odjíždějící z AN (týká se většiny měst) v rozmezí 14.55 až 15.15 hod. Sice vyhovíme vesnicím, ale ve městě se s toho mohou po. Hromadný odjezd znamená a) veliká plocha pro nástup do hromadně přistavených vozů, b) kolony při odjezdu a ucpané křižovatky, c) nepoužitelnost regionální dopravy v rámci IDS ve městě - např. 20 spojů za 20 minut městu nijak nepomůže,pak je hodinu a více díra mezi dalšími spoji.

Z toho plyne, že pokud by dopravce měl AN platit ze svého (viz článek), tak raději změní JŘ, aby se vešel na menší AN a hlavní odpolední rozjezd rozvolní do cca 40 minut. Takže je to věc priorit: má větší váhu hromadný odjez v 15 hodin do všech koutů okresu nebo je lepší menší, ale kultivovanější AN a jeho okolí ve vztahu k architektuře a urbanismu města.
Autobus vyšší než 4m podle přiložené fotografie má nárok přijek na AN, ale nesmí zajet až k obrubníku, aby si neshrnul střechu. Toto vidím jako nesmysl - tedy pokud tam ale není speciální perón pro "zájezdy", kde by mírně odstoupené zastřešení nevadilo.
Kombinace úzkých perónů a tedy úzkých střech s jejich výškou je za šikmého deště nesmyslná. Mnohem sympatičtější je mi např. autobusové mininádražíčko v Zittau s nižšími skleněnými přístřešky a prosklenými zadními stěnami přístřešků. Cestující pod nimi nezmokne a ten 1 krok k busu (libovolně vysokému) pod širým nebem vydrží. Takže střecha kopírující půdorys perónu nemusí být to nejlepší řešení.

Můj celkový dojem z přerovského AN: Předražená slabota, betonová architektura z 80. let 20. století. Věřím, že za stejné prachy šlo postavit celozastřešené nádraží se subtilní střechou a s náporovými střešními ventilátory. Je ale otázkou, která AN pan arschitekt ve světě viděl a jaké autobusy tam jezdily - jestli nějaké staré čoudící hajtry (CS - 80. léta či UA současnosti) nebo něco soudobého v D, A, F atd.
Asi mají přerováci peníze na rozhazování.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7018
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 14:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky. Ale jen tak na okraj, zkus vysvětlit lidem z jedné vesnice, že budou po práci čekat třeba o 30 minut déle než z druhé, protože rozjezdy budou vypadat lépe vzhledově.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1185
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 15:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebudou vypadat lépe VZHLEDOVĚ. Ten obligátní konvoj busů v jeden čas působí ve městě jiné než vzhledové problémy - semafory, propustnost křižovatek a hlavně megaplocha přiblblého AN. Také bych rád jednou za rok na narozeniny pozval celou rozvětvenou rodinu, ale nebudu si kvůli tomu pořizovat šestipokovový dům, abychom se tam všichni vlezli najednou. Nebo ještě jinak, když nebudu mít na údržbu tak velké barabizny prachy, tak ji vyměním za menší, nebo část pronajmu pro nějaké podnikání, abych mohl opravit to v čem bydlím.
No a mít uprostřed města asfaltovou hrůzu kvůli 15 minutám v pracovní den odpoledne - to je rozežranost. Jsou snad tak veliká a mimo špičku opuuštěná AN na západě? Nezaregistroval jsem. V CZ znám takových megaploch plno. Je tam fůra označníků a od některých odjíždí pouze 4 spoje za den. To nemůže dobrý ekonom či správce městského majetku podporovat.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7019
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 15:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.že_by: To mělo být spíše popíchnutí k tomu, že jednu vesnici upřednostníš před druhou. O ploše není sporu.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 15:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do které vesnice pojede bus dříve, to je mi osobně úúúúúplně jedno. I to je věc priorit, třeba který starosta dá dopravci větší kšeft, nebo hezčí svatomartinskou husu. Nebo jak to lépe pasuje do oběhu vozidel :-)
Transportforyou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 17:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím zdejší diskutující,
mám pár otázek, kdyby se našel někdo schopný odpovědět budu velice rád

1.) Dálková autobusová doprava je nějak dotována státem/kraji/obcemi? Nebo je pouze a jen na vlastní podnikatelské riziko? Existují nějaké vyjímky? Co třeba taková konkrétní linka ČSAD Semily 690240 Trutnov-Brno. Zde se mi zdá že se jedná o kombinaci dotací z kraje / podnikatelské riziko.
2.) Dopravce, který nejezdí na dotace, je povinnen uznávat žákovské slevy a ostatní slevy? Případně je mu do celé ceny jízdenky dopláceno státem? Nebo nějaká jiná zvýhodnění?
3.) Kolik se průměrně platí za vjezd za spoj na autobusové nádraží jiného dopravce? Je nějaký rozdíl mezi nádražím třeba v Brně nebo v Hradci a nádraží v malém městě ohledně poplatků, a jak velký?

Odpovědi na mé otázky se mi nepodařilo na internetu najít, tak jsem se obrátil na odborníky, kteří se v tomto vyznají, doufám že se takoví zde najdou
Mnohokrát děkuji
Bovafhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 18:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohu ti odpovědět jen orientačně:
1) Dálková doprava není většinou dotována, tudíž je na vlastní riziko, ale existují i výjimky. U těch vyjímek je to většinou řešeno tak, že některé spoje jsou dotované a některé ne, kvůli průkazné evidenci pro KÚ. Jak je to u tebou uvedené linky Trutnov-Brno nevím, ale snad se najde někdo znalejší místních poměrů, jinak se ti pozeptám, ale je to spíše dlouhodobý výhled ...
2) Žákovské a tudenské jízdné musí uznavat i nedotovaní dopravci a stát jim doplácí rozdíl: žákovská=>poloviční , studenská=> celá
3) Za vjezd na AN se platí dle dohody s majitelem. pro orientaci počítej ze 1 vjezd 250,-Kč u vnitra a 500,- u mezinárodky, záleží kde. Poměry v Hradci ani v Brně neznám tak dobře, takže nemohu poskytnou konkrétnější info.

Mimochodem existuje nějaký web, seznam nebo tak, kde bych jednoznačně poznal, která linka je dotovaná a která ne? Portál CIS dobře znám ...

Jo a omlouvám se jetli zde předemnou napsal něco podobného LC 736 c 954 ale někdy se mi stává, že na hlaví straně je u daného vlákna uveden nějaký uživatel, jež měl napsat poslední přízpěvek ale ten tam vůbec neni.

Nashledanou a dobrou noc
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1917
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 18:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to s těma příspěvkama se stává když autor napíše příspěvek a pak ho smaže ale jeho nick tam zustane jako že přispíval do diskuze poslední.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Bovafhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 18:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, děkuji
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7047
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 18:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Transportforyou: Bovafhd ti to napsal defacto přesně (taky je to Bova, že ), já jen doplním, že někdy může být v závazku veřejné služby (dotovaný) část spoje komerční linky v určitém kraji.

ad.Bovafhd: Veřejně to nikde není, jestli je linka dotovaná nebo ne. Může to zveřejnit přímo krajský úřad. Mám pocit, že někde jsem to viděl na příslušných stránkách kraje.
Transportforyou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 19:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bovafhd: Mockrát díky za odpovědi, jde vidět že se v tomto vyznáte.

Abych se přiznal velice mě překvapuje průměrná cena 250,- za 1 vjezd. Ohadoval jsem tak kolem 50,-. Když si vezmeme nějakou dálkovou linku která zastavuje na 10 autobusových nádražích a má za prac. den 5 párů spojů dělá to za měsíc
500 000,- Což je veliká pálka!
Ještě jednou všem děkuji za odpovědi
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7048
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 19:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pozor, zase všude se za vjezd neplatí, někde se platí třeba měsíční paušální poplatek za výlep. A to je přece jenom přijatelnější částka.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4883
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 19:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq - závazek veřejný služby automaticky neznamená dotovaný spoje. My máme v regionálce řadu nedotovaných spojů, které ale jsou v režimu ZVS a tušímže část jedný pražský linky taky.
Sebenesmyslější údaj, je-li zadán v příslušné tabulce, nemůže být nesmyslem, když slouží k manažerskému rozhodnutí.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7049
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 19:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se nechci hádat, ale mám pocit, že to, co je v závazku, musí kraj platit a pokud mám na téže lince spoje, které nejsou v závazku, tak ty jsou na moje triko.

Prokazatelnou ztrátu vzniklou dopravci plněním závazků veřejné
služby hradí kraj ze svého rozpočtu, jedná-li se o zajišťování dopravní
obslužnosti veřejnou vnitrostátní linkovou dopravou nebo linkami
veřejné městské linkové dopravy, které zabezpečují dopravu v rámci
závazku veřejné služby mimo území města.
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 20:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak 690 240 není linka ČSAD Semily, ale arrivy-osnada.
ICQ:276-583-029
Všechny fotky vozů TAD prosím ke mně na email.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6134
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 20:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Transportforyou
Prvně linku 690240 neprovozuje ČSAD Semily, ale Osnado Svoboda nad Úpou.
To jen na upřesnění.
Ano na dálkové linky lze v kraji pobírat dotace v závazku ZVS a to tím že se integrují do systému v krajích.(U nás v Lbc kraji se to tak provozuje a budou integrovány i v novém systému Idol)
Pokud je linka v Zvs (tudíž jí objednává kraj) tak za ni také platí. Platí i za část linky třeba do Prahy co dělá bus dále je vcelku jedno.(Pokud je to v Karlovarském kraji jinak je to velmi podivné) Vcelku si neumím představit, že by někdo žádal službu, ale už ji neplatil.
Poplatky jsou různé, uplatňují se množstevní slevy, i různé bartry
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Bovafhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 20:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen dodám, že Magiq má naprostou pravdu, protože u nějakých dálkových linek je dotovaná jen část spoje, ale krajské úřady většinou chtějí samostatné spoje pro lepší evidenci a kontrolu. S těmi autobusovými nádražími je to tak, že se buďto platí za vjezd (záleží zda-li tam linka začíná,končí, nebo jen projíždí - vždy je jiná taxa a její povaze) ==>např. Florenc. Druhá možnost je, že se platí paušálně(např. měsíčně-ale zohledňuje se počet spojů) např. Plzeň . No a výše poplatků - někdy jsou pevně stanoveny, někdy záleží na domluvě. Zjednodušeně lze říci, že je to o dané lokalitě a hlavně o lidech.

Kdyby se někdo chvíli nudil, tak by jsem, myslím, že nejen já uvítal přehled o placení silniční daně a dálničních poplatků v rámci EU i mimo ni, nějaký ten sohrn, no.
Někomu, včetně mne by se to hodilo ...
To jen tak kdyby se našla nějaké dobrá duše

Dobrou noc
Transportforyou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 20:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se za svoji chybu, přeskočili mi oči, a linku 690240 provozuje Osnado.
Takže s dotováním dálkových linek je to tak jak jsem si myslel, tedy nějaké části. Mockrát děkuji za potvrzení.
A když jsme u těch "nádražních tax" tak se pokusím zjistit přesnější ceny přímo u provozovatelů, pokud bude zájem vystavím zde, aby jsme mohli porovnávat
Jákékoliv upřesnění přivítám
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4885
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 20:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq - ta citace má dvě trhliny: a) objednat v ZVS se dá i spoj "dotovaný" nulovou dotací, b) nositelem ZVS nemusí být (a taky nejsou) jenom kraje.
Sebenesmyslější údaj, je-li zadán v příslušné tabulce, nemůže být nesmyslem, když slouží k manažerskému rozhodnutí.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7055
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 20:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To nejsou, jsou to například i obce.
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 7-2002

Odesláno Pondělí, 07. prosince 2009 - 14:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím všechny příznivce autobusové dopravy :-)

Na knižní trh přichází dopravní publikace "ČSAD 60 let s Vámi". Publikace je společným počinem ČSAD autobusy Plzeň, AKV a ČSAD Vsetín. Autorsky se na ní kromě mě podílel třeba M_k či Petr_k :-)
Věříme, že se Vám bude kniha líbit...



Publikace bude k dostání od středy 16. prosince, ale již nyní lze provádět objednávky viz. http://www.csadplzen.cz/?ob=aktuality#kniha_csad60let , kde je k nalezení i stručný přehled o knize.
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7059
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 07. prosince 2009 - 14:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to už se těším až si ji přečtu
Erik_pauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 07. prosince 2009 - 14:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hupi: dala by sa ta kniha objednat aj zo Slovenska? mal by som zaujem ale som z Bratislavy
http://erikpauer.rajce.idnes.cz/
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 7-2002

Odesláno Pondělí, 07. prosince 2009 - 15:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erik_pauer: Teoreticky asi ano, zkusím zjistit co by stálo poštovné atd.
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3050
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 07. prosince 2009 - 15:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No zase jeden poznatek od našich sousedů v Polsku. Tento víkend mě 2x vyrazila SORka C9,5 do Polska a po letní zkušenosti, kdy nám policie vyhrožovala pokutou 500EUR za nezaplacenou oplatu, jsem řidiče poučil, že si musí koupit i na SORku oplatu na Polských hranicích. Jaké bylo překvapení, když mi říkal že oplatu nekoupil, protože mu řekli že do 12ti tun jí nepotřebuje. Pak ho za hranicemi stopla hlídka policie a kromě toho že na SORku koukali jak když si jí řidič sám doma vyrobil a furt se ptali co to je za výrobce, tak oplatu taky nechtěli. Jsem z toho už totální mimoň. Jen podotknu že SORka má v TP zapsáno: Hmotnost 12000kg.
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3023
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 08. prosince 2009 - 16:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli koukali jak když si jí řidič sám doma vyrobil a furt se ptali co to je za výrobce na tohle, tak se ani nedivím.
lc.rajce.net

KAROSA - šlechtic mezi autobusy
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3054
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 08. prosince 2009 - 17:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Lc 736...: jj to je vonča. Minulou sobotu i v neděli drandila k Tobě na Kladno.
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3031
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 08. prosince 2009 - 18:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viděl jsem jí, ale nevyfotil, protože byla chudinka v obležení z jedné strany LC 936 a z druhé nevím.
lc.rajce.net

KAROSA - šlechtic mezi autobusy
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7067
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 09. prosince 2009 - 18:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pracovní verze dobrého nápadu Autobus České republiky .
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 7-2002

Odesláno Pátek, 11. prosince 2009 - 11:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erik_pauer: Informoval jsem se u našich učetních ohledně zaslání na Slovensko. Určitě by se požadovala platba předem, s tím že veškeré poplatky za transakci jdou na "triko" plátci.
Druhá věc je cena poštovného. Dle ceníku České pošty by se jednalo o částku cca 240,- Kč vč. DPH.
Schopni odeslat tedy jsme, ale za výše uvedených podmínek. Chápu, že se tím publikace značně prodraží, ale bohužel ekonomika odeslání je taková.
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 12. prosince 2009 - 18:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna netradiční.
Namydlený autobus v Milevsku
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9437
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 16. prosince 2009 - 17:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Netušíte, k čemu to sloužilo? Vidím to na nějaké barvení pásek do Setrightů:

Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
felmel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.89.234
Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2009 - 05:19:20    Odkaz na tento příspěvek  

Study: Vidím, kolego, že jste ještě velmi mlád (a tíše závidím)! Jde o klasickou optickou poloprofesionální filmovu promítačku na 16 mm film. Z doby, kdy ještě neexistovaly počítače, jejich paměťová media, dataprojektory, dokonce ani videa.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9448
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2009 - 10:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Blíže jsem to nezkoumal, ale leželo to mezi Setrighty, cedulemi, brašnami a podobně, takže nad tou promítačkou jsem ani nepřemýšlel.
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4496
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. prosince 2009 - 10:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Posobnou ruční promítačku v podstatně jednodušším provedení na kinofilm mám doma a nevím, co s tím - ne že bych v dnešní době na kinofilmy nefotil (i když letos jsem vyfotil snad jen dva třim, z toho jeden v létě), ale doba, kdy se tohle používalo, je prostě už pryč, a i kinofilm samotný a kinofilmové fotky protáhnu skenerem do počítače, protože na co mi to bude jen v papírové podobě... Jediný, k čemu tu promítačku (nazvěme to tak) používám, je k prohlídnutí kinofilmů, co na nich vlastně je, když to náhodou zapomenu.
Předpokládám, že kdybych to nabídnul nějakému člověku, co to třeba sbírá nebo se o to zajímá, možná bych z toho pár korun dostal, ale nechce se mi se s tím zabývat...
Jaro, léto, burčák, zima.
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 7-2002

Odesláno Pátek, 18. prosince 2009 - 12:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k publikace ČSAD 60 let s Vámi: Jako bonus jsou do publikace vloženy zdarma 3 papírové vystřihovánky autobusů všech společností. V barvách ČSAD autobusy Plzeň se jedná o autobus Crossway 12.8M (model 2008) nebo alternativně autobus Evadys H 12.8M, u společností AKV a ČSAD Vsetín pak autobus Mercedes-Benz Intouro.

Autorem vystřihovánek je opět Petr_k - www.dopravni.net
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 19. prosince 2009 - 16:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuhle mne napadla taková otázka - která větší města mají dnes plně nízkopodlažní vozový park v MHD ? (tramvaje nepočítaje) Mě napadá snad jen Mladá Boleslav, ale vlastně nemám moc přehled...
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
25.11.09 Renault Espace 1986 definitivně vyřazen a prodán novému majiteli
2.12.2009 Nově zařazen do provozu Fiat Multipla s alternativním pohonem na CNG
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6190
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 19. prosince 2009 - 18:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Houmr i v Boleslavi jezdí B 732
Ale pár by se jich našlo třeba jako Přelouč,Náchod,Hořice. Ale problém je ten že tam jezdí jen jeden vůz.
Z velkých asi nikdo.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 19. prosince 2009 - 18:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: Ad Náchod: Turnusy jsou udělány tak, že na MHD Náchod bývá spolu s nízkopodlažními vozidly nasazována i jedna C734 nebo krátká SORka.
FTS Florbal Náchod 12. místo na MČR žáků www.florbalnachod.cz
Uvidíte-li nějakého šotiče s červeno-černou hlavou, tak jsem to asi já
ICQ: 499-501-207 Skype: marmares1
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 19. prosince 2009 - 22:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je větší město?

Třeba v Lounech pokud vím jezdí samé hrbaté SORky. A co Česká Lípa? Z těch "pidiprovozů" s vozovým parkem 1-3 vozy je komplet NP taky Benešov, Slaný, Vlašim, Sušice, Kyjov(?), Luhačovice, Pelhřimov, Moravský Krumlov... Ale v těhle maloprovozech jsou obvykle některé spoje přičleněny do turnusů meziměstkých linek, takže se tam objevují i vysokopodlažní linkové vozy. Takže vozový park MHD je třeba nízkopodlažní, ale vzato spoj po spoji tomu tak není.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6196
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 19. prosince 2009 - 23:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rb Kyjov ano dvě citara,Lípa nee B951 a dvě Sorky Bg
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2668
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 20. prosince 2009 - 19:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

+ ČL někdy B 931 / B 732

AD Moravský Krumlov:
Citebus 12 M a částečně C 934 E
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 09:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsem ani netušil, jak se v ČR vysoké podlahy drží. Tak to zkusím jinak. Zkuste si tipnout, které větší město (řekněme cca od deseti pořadí výše) bude mít MHD plně nízkopodlažní a kdy se tak stane (krom tramvají samozřejmě).
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
25.11.09 Renault Espace 1986 definitivně vyřazen a prodán novému majiteli
2.12.2009 Nově zařazen do provozu Fiat Multipla s alternativním pohonem na CNG
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2009 - 11:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jěště jsem si vzpomněl, že plně NP je MHD Nový Jičín (cca 30 tic. obyv.). Taktéž samé hrbaté SORy.

A které větší město bude mít plně nízkopodlažní MHD?
Podle mě má slušně nakročena Jihlava. Tam "do roka a do dne" zkončí všechny 14Tr, takže v trolejbusech bude vše NP a z autobusů tam už teď přežívá jen pár posledních B700, které vyjíždí víceméně jen jen ve špičkách a pak ještě pár B900/950, a myslím, že také jezdí jen v pracovních dnech.
Potom asi ta Mladá Boleslav je taky horký kandidát.
Dále v Písku už je taky jen poslední B932.
Vysoký podíl nízkopodlažáků má pokud vím taky Zlín, hlavně v autobusech.
No a aktuálně možná Znojmo. Pár vysokých podlah tam sice ještě bude, ale uvidíme, jak dlouho.
Trunking
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 22. prosince 2009 - 11:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přeji všem bez rozdílu pohlaví, národnosti, barvy pleti, věku a vyznání

Karosa forever !!!

Co neubrzdíš - neukecáš !

ICQ: 197-812-113
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3818
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 22. prosince 2009 - 16:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mariánské Lázně mají taktéž slušně nakročeno. Ta B932 byla již vyřazena, zbývá B10.5, jinak Citybusy. Jak je to s trolejbusy, ale nevím?
About me ; web o Mansonovi ; moje články na iDnes
Icq 482-787-172

Moje fotogalerie Nové fotky busů spol. AKV !!!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6207
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 22. prosince 2009 - 22:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R-B opoměli jsme Hranice na Moravě a Hodonín.
Obé NP. A nejblíže má taky Kroměříž tam jezdí 952 a 731 ale jinak samá NP Volva.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Pocket
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 22. prosince 2009 - 22:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: V Hranicích jezdí 4 BN 9.5 a jedna C9.5
Šotograf z Hranic a milovník autobusů všech značek
Web o MHD v Hranicích
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 23. prosince 2009 - 07:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://dopravni.net/zeleznice/5218/podle-cechu-je-nejbezpecnejsim -zpusobem-dopravy-vlak/#more-5218
Raději ani nekomentuji tu část o busech.
Orlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 23. prosince 2009 - 10:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Zzz:
to je vážně výživný !
Tihle pisálkové, to je stejně zvláštní rasa...
Těší-li vás vaše práce, děláte ji patrně špatně...
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 5-2007

Odesláno Středa, 23. prosince 2009 - 14:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení kolegové,
Vánoce jsou na spadnutí, a tak Vám všem přeju jejich příjemné prožití v klidu domova a taky splnění všech přání v novém roce.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7115
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 23. prosince 2009 - 14:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Mazda_6: Já bych si dovolil připojit se s přáním téhož.
Marais
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 23. prosince 2009 - 17:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a já se pánové a někteří kolegové také připojuji s přáním příjemně prožitých svátků a vše nej do nového roku.

... první v ČR VANHOOL ASTROMEGA T9 ...
Bovafhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 23. prosince 2009 - 20:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení čtenáři a diskutující,
dovolte mi, prosím, abych Vám všem popřál krásné prožití Vánočních svátků a hlavně bohatou nadílku. Do nového roku 2010 především mnoho zdraví, štestí, lásky a spokojenosti, hlavně žádné nehody či úrazy a ať se Vám všechny sny reálné i ty méně bezezbytku vyplní.
Bovafhd
Romco
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2009 - 08:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všetkým prajem príjemné prežitie vianočných sviatkov a nový rok 2010 plný pohody, štastia a zdravia.

Yutong ZK6120HE