K-report
 

Archiv do 9. června 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Doprava na střední Moravě » Archiv do 9. června 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 24. května 2009 - 09:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemohla. Je tam uzka ulicka a byl by tam problem pri prujezdu. Pri poruse mave a soru by tam solaris neprojel. Navic v zime na snehu...
Posláno z mobilu.
Binadrub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 11-2008

Odesláno Neděle, 24. května 2009 - 14:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

URBINO12:

Nejvetsi pasqvil je linka 35.
..............................................
Na jizdni rad se nedostanu. Mam mobil.

Tak tomu říkám diskuze o faktech. Argumenty jak ...
Hlavně že víš, že je to paskvil. Heleď řekni panu řediteli v tý vaší školce, ať už vám konečně koupěj nějaký ty plastový autobusíky a tramvajky, ať si s nima můžete jezdit na pískovišti a nevotravovat tady. A taky bys měl konečně ten mobil vrátit mamince, to bude vejprask, až zjistí, koliks jí toho propsal
Retardům zdar!

(Příspěvek byl editován uživatelem binadrub.)
STOP KINDERMAFII # STOP DEMENCI # SPOLEČNĚ ZA VYŠŠÍ ÚROVEŇ K-REPORTU
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1993
Registrován: 6-2002

Odesláno Neděle, 24. května 2009 - 14:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S a-42 to vypadá, jak píše Urbino. Tedy obsluha Hraniční na opačném označníku než doposud, pak objezd smyčky a přetnutí hlavní ulice po IPP (aspoň to naznačují jízdní doby: TV-2min-Hraniční-3min-Tyfloservis). Jinak ty schody na Hraniční se dají v pohodě obejít po chodníku s mnohem menším převýšením než v případě podchodu na Brněnské.
Z nasazení garantovaných NP spojů plyne, že 15min interval na a-16 bude v PD zajišťován 4kursy, v SONE pak 5. To je úspora.
A-35: je zřejmá snaha obsloužit spíš Aquapark než centrum Haná. Řešením by opravdu bylo zřízení zastávek Terno a CH případně Horní Lán i pro opačný směr. V praxi asi bude lepší pro cestu na Hraniční využívat a-21 (která i nadále obsluhuje Horní Lán - další úspora).
já Monitor I.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.167.41
Odesláno Neděle, 24. května 2009 - 22:13:46    Odkaz na tento příspěvek  

To Hanzi a spol.:
Zkuste nejít půl dne na slušnou toaletu (popř. do voňavé toi-toiky nedaleko od zastávky plné cestujících) a pak vám dojde proč má a-42 nově konečnou na TV.
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 24. května 2009 - 22:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prave z duvodu toho, ze ridic nema pristup k wc a pitne vode, byla linka 42 zmenena. Z tramvajove zastavky se da dostat na zastavku hranicni (i pro vozickare). Jva se tu zminoval.

Nevite nekdo proc se zastavka hranicni nejmenuje nova ulice, kdyz je soucasti tramvajove zastavky?
Posláno z mobilu.
Binadrub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 11-2008

Odesláno Neděle, 24. května 2009 - 23:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U12 kdyz je soucasti tramvajove zastavky
Nějak jsem si nevšimnul, že by byla autobusová zastávka součástí tý tramvajový, nebo tam snad vopravdu zajížděj autobusy na samostatný tramvajový těleso s otevřeným svrškem, čili na štěrk?
Ikdyž jmenovat by se stejně mohly, když jsou šikmo vedle sebe, to mimořádně souhlasím.
STOP KINDERMAFII # STOP DEMENCI # SPOLEČNĚ ZA VYŠŠÍ ÚROVEŇ K-REPORTU
810 292-3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.82.18
Odesláno Pondělí, 25. května 2009 - 22:37:30    Odkaz na tento příspěvek  

Uvažoval jsem o možnostech, jak odstranit nebo alespoň zmírnit nedostatky připravovaných změn linek 42 a 35, jak se výše diskutovalo. Narážím přitom na drobné problémy. Posuďte, zda jsou tak závažné, aby tyto úpravy nebyly realizovatelné.


Byl by problém projíždět nemocnicí v opačném směru? Po příjezdu z Tab. vrchu by bus zastavil na zastávce Hraniční pod výstupní tramvajovou zastávkou a pokračoval po Hraniční, Brněnské a Albertově do areálu FN. Po cestě by obsloužil zastávky Pionýrská a FN, a to na stejné straně, kde zastavují příměstské a dálkové autobusy při příjezdu do Olomouce – výhodou proti současnému stavu je přestup v rámci jedné hrany bez použití podchodu (v opačném směru z nemocnice už většina lidí na zastávku dojde pěšky – je to z kopce).
Po příjezdu z Areálu FN po I. P. Pavlově by asi bylo vhodné na Hraniční zastavit zase na straně pod tramvajovými zastávkami, aby byl možný přestup na tramvaje bez přecházení silnice.

Když už potom musí autobus cestou na Tab. vrch objíždět ten okruh, nestálo by za to, aby objel i zastávky Terno a Centrum Haná? Možná by pak před příjezdem na Hraniční z areálu FN bylo vhodné změnit číslo linky (třeba 45 = analogie s 35), aby se nepletlo, zda pojede do FN nebo k Centru Haná.

Po návratu od Centra Haná na I. P. Pavlově před křižovatkou s Hraniční by pak bylo vhodné zřídit zastávku, aby po příjezdu z Centra Haná byl možný přestup na tramvaje. Nebyl by to problém před odbočením do leva na Tab. vrch?

V úseku Hraniční – Centrum Haná by samozřejmě bylo žádoucí vzájemně zkoordinovat s linkou 35, aby z Hraniční jezdily obě linky zhruba v prokladu – v rámci možností daných jízdními dobami okružních linek.

Při popsané úpravě počítám u linky 42 (45) nárůst jízdní doby z Tab. vrchu zpět na Tab. vrch na 24 – 25 minut. Pak by asi bylo nutné zajíždět na Tab. vrch jen jednou za hodinu, aby přestávka na Hraniční (v půlhodině, kdy se na Tab. vrch nejede) byla delší než 10 min. a bylo možné ji počítat jako bezpečnostní. Na Tab. vrchu by však přestávka byla jen do 5 min. Bylo by to bylo dostatečné vzhledem k důvodu, ze kterého se sem má zajíždět, jak popisuje já Monitor I.?
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 25. května 2009 - 23:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autobus fiat mave na lince 42 v useku hranicni - centrum hana by nepostacoval kapacitne. Je to minibus a v danem useku by nemusel pobirat cestujici.

Vsechny svaciny a prestavky maji byt na tabulovem vrchu, kde je plnohodnotne wc s pitnou vodou a odpocinkovou komorou. Na hranicni je jen mala budka... Moc by se mi tam travit prestavku nechtelo.

Pri zmene smeru projizdeni trasy pres nemocnici by bylo nutne premistit zastavky na druhou stranu silnice.
Posláno z mobilu.
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1995
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 26. května 2009 - 08:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

810: pokud by se nemocnice projížděla v opačném směru, nabízí se ještě možnost po výjezdu z FN sjet Vojanovou, příp. u křižovatky s IPP zřídit zastávku jako náhradu za Tyfloservis (vím, nebyla by to náhrada plnohotnotná), a přes Pionýrskou s Hraniční přímo dojet na TV.
A když už se kvůli sociálnímu zařízení má vést linka tak krkolomně, proč i nadále zůstávají spoje ukončené u alergologie (doposud to bylo kvůli svačinovým pauzám, proč se i tyto nepřesouvají na TV)? Takhle přerušený spoj ztrácí smysl jak před přestávkou, když nedoveze lidi k tramvaji, tak po přestávce, když nabere cestující na jediné zastávce na okraji areálu.
810 292-3
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.82.18
Odesláno Úterý, 26. května 2009 - 21:14:15    Odkaz na tento příspěvek  

Urbino12
Kapacita minibusu: neznám podíl cestujících k Centru Haná z Hraniční a ze sídliště Tab. vrch – Neředín, takže tento problém nedokážu posoudit. Ve srovnání s autobusy, které příjíždějí od Stupkovy, by však tato linka vezla pouze cestující z Hraniční (+ z tramvají), takže celkový počet by byl nižší.
Pak je ještě otázkou opačný směr: od Centra Haná na Hraniční by jezdil pouze tento minibus jednou za půl hodiny. Zde by nepobraní cestující asi opravdu zůstávali. Ale všechno zlé je k něčemu dobré – ukázalo by se, dopravní obsluhu Centra Haná nelze řešit tak polovičatě, jak tomu bude od června: pouze tam, zpět není třeba...

Místo pro přestávky: bylo by tu několik možností, podle toho, zda by linka měla jezdit v intervalech 24 + 36 min, nebo pravidelně po 30 min. Při pravidelném 30min. intervalu by to asi nešlo jinak, než delší bezpečnostní přestávku na Hraniční, protože jinde přestávka delší 10 min. nevyjde; zajížďka na Tab. vrch by byla jednou za hodinu jen „na otočku“ kvůli návštěvě sociálního zařízení. V případě intervalů 24 + 36 min. (vhodnější pro přestup z tramvají; otázka je, zda při pouhých 2 spojích za hodinu ještě má smysl koordinovat s tramvajemi; naopak méně vhodné pro přestup z autobusů, které přijíždějí nepravidelně) by bylo možné mít v jedné půlhodině na Hraniční pouze krátkou přestávku před odjezdem dalšího spoje (4–5 min), a na Tab. vrchu plnohodnotnou přestávku delší než 10 min., kterou lze počítat i jako bezpečnostní.

Přemístění označníků bych nepovažoval za problém. Je to sice určitá „investice“, ale jednorázová na dlouhou dobu dopředu.

Jva
„...po výjezdu z FN sjet Vojanovou...“
Z hlediska řidiče by to bylo určitě jednodušší – odpadá 2x odbočování do leva z I. P. Pavlovy na Hraniční, což by se vzhledem k intenzitě dopravy na ní mohlo projevit i na jízdní době. Z hlediska cestujících těžko říct. Pokud by se jelo přímo na Hraniční, přestup na tramvaj by byl myslím docela pohodlný. Pokud by se jelo přes Pionýrskou, lze zde přestoupit na tramvaj – ale podchodem. Na Hraniční by zase při přestupu bylo nutné ještě přejít ulici. Zajíždění na Pionýrskou ale nezlepší možnost přestupu na autobusy, protože ve směru z Olomouce zastavují všechny u FN.



Když se dívám na linku 35, vypadá to, že všechny přestávky budou u aquaparku (pokud se nebude manipulačně přejíždět na Tab. vrch). Pokud tomu tak bude, budou mít asi řidiči možnost trávit přestávku někde zde, vč. využití sociálního zařízení. Pak by se nabízela možnost odstavit autobus linky 42 také u aquaparku. Opět tím vzniká možnost využít toto přejíždění ke zlepšení dopravní obslužnosti aquaparku, ale zase je tu otázka kapacity autobusu.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5464
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 26. května 2009 - 22:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přestávky na lince 35 budou na zastávce Aquapark, kde bude vybudováno sociální zařízení pro řidiče.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754, tomas(zavináč)olomoucan.eu
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 6-2002

Odesláno Čtvrtek, 28. května 2009 - 09:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inovované reklamy na ZOO:
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2118
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 29. května 2009 - 04:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, teď jsem si v Radničních listech Olomouce přečetl článeček o novém Aquaparku v Olomouci, ale z toho dopravního spojení teda moc chytrý nejsem (okrajové části města moc neznám).
V Olomouci jen pracuju a dojíždím sem vlakem. Po denní si občas zajdu zaplavat na (starý) bazén, a pak hurá na vlak, což vpohodě stíhám za cca 2 hodiny i s cestou.

Můžete mi někdo poradit, kdybych chtěl jet na nový aqapark, jak se tam od Tržnice nejrychleji dostanu a jak zas od Aquaparku co nejrychleji k vlakovému nádru?

Díííííííííík
http://www.prototypy.cz
http://www.prototypy.cz/sergeje
http://www.prototypy.cz/tovacovka
pokec na ICQ: 258883797
Hanzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 29. května 2009 - 08:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak od Tržnice k Aquaparku: buď linkou 1 na Hraniční, zde přestup na linku 35 k Aquaparku a nebo autobus 16 na zastávku Karafiátová a přestup na linku 35 k Aquaparku. Linka 35 jezdí cca po 30 min. Cesta od Aquqparku na Hlavní nádraží: buď linkou 35 od Aquapqrku na Hraniční a přestup na kteroukoli tramvaj linek 1, 4, 6 a dojedeš na vlakové nádraží, nebo krkolomější a delší linkou 35 na zastávku Stupkova a v protisměru přestup na linku 19 a jet na Hlavní nádraží. Takže hodně štěstí při cestování a Aquparku zdar!
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1998
Registrován: 6-2002

Odesláno Pátek, 29. května 2009 - 09:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, pokud jde o zaplavání si, zůstal bych spíš u "starého" bazénu, aquapark asi moc příhodné vodní plochy nenabídne.
Jinak pro spojení k aquaparku se dá přímo z hlaváku použít a-21 na zastávku Horní Lán (asi 100m od aqua), ale možná bude vadit jízdní doba 37 minut (a taky tam některé spoje nazajíždí). A-21 je možné použít i s přestupem na tram na Hraniční (při cestě zpět nastupovat opět na H.Lánu, bohužel tam nestaví ve směru zpět a-35, tudíž to chce předem nastudovat JŘ). Osobně bych, pokud bus nejede do 5 minut, šel z/na Hraniční pěšky (tak 10 minut chůze), a jako návaznou použil d-1.
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2119
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 29. května 2009 - 13:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kurňa, to by mně zajímalo, proč muselo město stavit Aquapark tam kdesi na vyhnálkově, kam ani tramvaj nejede. Když to tak sleduju, tak po konci v práci (18:00) se zaplaváním vlak 19:57 opravdu nestihnu, takže raději zůstanu u starého bazénu a původního modelu...

Díky ale MOC za popis cesty!
http://www.prototypy.cz
http://www.prototypy.cz/sergeje
http://www.prototypy.cz/tovacovka
pokec na ICQ: 258883797
Ma..
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Pátek, 29. května 2009 - 17:07:12    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Rosťa Kolmix:
"...raději zůstanu u starého bazénu a původního modelu..." Hlavně levněji a rychleji uspokojen. Však ten Kva-kva park město nestavělo kvůli blahu občanů, ale kvůli blahu některých zainteresovaných občanů (ve stavebnictví).
Ryze teoreticky existovala úvaha o prodloužení tramvaje, ale... je to Olomouc.

Jo, a mimochodem, bude zítra někdo fotit autobuskové překvapeníčko?
Hanzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 29. května 2009 - 19:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nový autobus pro linku 42 přijel do Olomouce ve středu 27.5.2009 kvečeru. V pondělí by měl poprvé vyjed do provozu na upravené lince 42.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 29. května 2009 - 22:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hanzi:
a jaké má vůbec ev.číslo???Díky předem...

ul.Okružní -> poslední den kloubáků na a-16.

Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 29. května 2009 - 22:13:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ev.č. navazuje na Sory, tedy 503.
Ma..- Jaké překvapení?
"Zákaz držení se madel ve dveřním prostoru při otevírání dveří!!!"
Fotogalerie nejen olomoucké MHD
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 29. května 2009 - 22:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ma..: Tajemný jako vždycky? Nechcete tu myšlenku protentokrát rozvinout?

NIИ: "poslední den kloubáků na a-16."

To snad ne zas tak drastické změny snad nebudou.
FOTO-OLOMOUCKAMHD.IC.CZPište česky, prosím.Vždy může býti hůře
Hanzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 11:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však NIN myslel poslední den kloubáků a16 na Okružní. A v pondělí 1.6.2009 bude první den linky 35 a 42 na Okružní.
Mat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 11-2008

Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 12:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Může prosím někdo zodpovědět dotaz?Zajímalo by mě jaká Pragovka bude jezdit na DOD 20.6.Tím myslím odkud bude?Bude to ta z TMB nebo nějaká jiná?
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11411
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 17:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebude to ta béžová, co už před časem po Olomouci jezdila? Tuším, že byla z Městečka Trnávka nebo tam odněkud.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8575
Registrován: 11-2004

Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 19:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jestli není někde bližší specifikace, ale nebude to ten modrý kabriolet?
...
Dodousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 18:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nin: Snad jezdí na okružní kloubáky linky a10 ne?

Dnes jsem jel karosou 773 na lince a19 a nad tlačítky STOP je nepsaný text:

Znamení k řidiči:
2x krátce - ...
1x dlouze - ...
Několikrát opakovaně - ...

A pak něco podobného:

Zneužívání je zakázáno!

Konečně si důchodci nebudou mačkat ta tlačítka (ale když nemají brýle, ...)
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2061
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 20:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dodousek :neboj to já vím

a ještě dnešní z Okružní ulice

Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 15:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezávidím panu řidiči SORu č.502 na dnešní a-42. Při každém kole si vyslechnout tolik cestujících, kteří mu okupují na Tabulovém vrchu vůz, nemusí být nejpříjemnější
Kdo nevěří, ať tam běží.

A výsostnou čest jezdit první den na a-35 dostal SU č.619
FOTO-OLOMOUCKAMHD.IC.CZPište česky, prosím.Vždy může býti hůře
Ivca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 15:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jojo na 42 dneska celkem hodně zmatků, jinak ráno bouračka veoliácké Karosy C954E s IVECEM od ČP, foto dodám později
Na vlak se nedobíhá, na vlak se čeká!! :D
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 17:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a-35:

a-42:

Zatím ne moc zaplněná zastávka Aquapark. Jsem zvědavý na sobotu


(Příspěvek byl editován uživatelem trupman.)
FOTO-OLOMOUCKAMHD.IC.CZPište česky, prosím.Vždy může býti hůře
Ivca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 19:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

foto z toho ťukance (omluvte kvalitu - foceno mobilem)

Na vlak se nedobíhá, na vlak se čeká!! :D
Informátor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.7.89
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 19:37:59    Odkaz na tento příspěvek  

Tady ho máte.

Dodousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 20:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On má penely em-test? Četl jsem že bude mít panely BUSE.
Hanzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 20:17:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

503 pojede naostro s lidmi až ve středu 3.6.2009. Dnes byl jen zkoušen kvůli výšce nástupišť a otevírání dveří. Byl použit současně k aktualizaci zastávkových JŘ v areálu FN
Urbino_18
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 8-2008
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 20:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel EmTest
Jonnyq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 03. června 2009 - 20:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj.. nepamatuje někdo dopravce, který cca v roce 96 provozoval linky na území novojičínska a hranicka? Jezdil takovými žlutými dodávkami (tuším). Na Novojičínsku dělal smyčku Nový Jičín-Polouvsí-Blahutovice atd. a zajížděl snad do všech vesnic, kde bych nečekal velký zájem. Jeho označník je žluté barvy, je menší, než standardní od ČSAD a vypadá jak tyčka s jízdními řády (bez nějaké cedule). Dodnes je tato zastávka viděna např. na zastávce Starý Jičín,Jičina,kaple a Starý Jičín,Petřkovice.

Díky za informace
Jonnyq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 03. června 2009 - 20:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidejte sem prosím nějaké fotky autobusů mezinárodních linek (především z Olomouce). Díky moc :-o) .. to mi tu chybí
Amik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 9-2008
Odesláno Středa, 03. června 2009 - 21:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohu se zeptat co ted bude se SORY 501 a 502 po dodání MAVE? Zůstanou oba? Díky
Tomas25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 03. června 2009 - 22:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Jonnyq: V Hranicích fungovala dřív firma OVD Hranice. Teď tam najdeš ČSAD FM.
Provozuji VDP v těchto městech: Přerov, Bílý Hrad, Valoun, Tomášov a Trojákov.
kakabus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.22.2
Odesláno Čtvrtek, 04. června 2009 - 10:17:46    Odkaz na tento příspěvek  

Jezdilo včera MAVE?
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2001
Registrován: 6-2002

Odesláno Čtvrtek, 04. června 2009 - 12:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera a dnes po ránu jsem na a-42 viděl SOR.
Amik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 04. června 2009 - 15:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak je to s linkou a-60? Dokdy je provozována DPMO?
Jonnyq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. června 2009 - 19:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomas25: to nebude OVD.
B961
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 5-2009

Odesláno Čtvrtek, 04. června 2009 - 20:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


www.harry-trans.wbs.cz - Harry Trans, a.s. www.autobusove.napady.net - můj web o busech ICQ - 576-514-415
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2002
Registrován: 6-2002

Odesláno Pátek, 05. června 2009 - 12:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na a-42 MAVE.
Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.113.69
Odesláno Pátek, 05. června 2009 - 12:54:52    Odkaz na tento příspěvek  

Amik: 23.5.2009 je to v příspěvku, jen se podívat
mhd_ OL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.167.46
Odesláno Pátek, 05. června 2009 - 19:00:55    Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo co se dnes dělo na a-27? Ráno tam byla 767 a SU12 614. Odpoledne již místo nějakého z těchto busů 759. Jinak jsem zahlídl SU12 604 vracet se do vozovny a na signalizaci měla VOZIDLO V PORUŠE. Díky
kakabus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.22.2
Odesláno Pátek, 05. června 2009 - 23:46:20    Odkaz na tento příspěvek  

Jo dnes byl špatný den. Pokazilo se víc vozů.
604 (výměna nějaký ZOObus),
nějaký Olympiabus se pokazil (výměna 770),
767 (výměna 759),
768 (výměna 774(?)),
612 (výměna 605).
abus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.151.253
Odesláno Sobota, 06. června 2009 - 14:25:31    Odkaz na tento příspěvek  

A ještě 761 (výměna 764)
Když se nedaří ...
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2005
Registrován: 6-2002

Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 12:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně před 4 lety se Olomouc rozloučila s Ikarusy.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2072
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 21:30:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

busu SU12 ev.čísla 626 na a-35.



mno nevím, ale tato bus linka tak nějak ztrácí smysl. Z tabuláku směrem Aquapark bus obsluhuje všechny zastávky a to Hraniční, Terno, Centrum Haná, Horní Lán a Aquapark, ale na zpáteční cestě z Aquaparku na tabulák má první zastávku až na Hraniční. Takže na nákupy busem a naz5 pěšky.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5469
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 07. června 2009 - 22:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera byl na a-35 Solaris 612. Bylo škaredé počasí a Dejdar si povidal tak akorát sám pro sebe...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754, tomas(zavináč)olomoucan.eu
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2006
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 08. června 2009 - 10:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a-35: Jelikož je Aquapark víceméně záležitostí města (byť to v současnosti nevlastní většinu akcií, ale počítá s postupným odkupem) a Centrum Haná subjektem soukromým, nemá asi město moc zájem o vlastní vůli dopravu do OC zlepšovat, snaha musí vycházet z vedení OC. A to nějakou souvislost s dopravou pochopí, až dlouhodoběji poklesnou tržby. Pak je otázkou, zda i v situaci s menšími tržbami bude OC ochotno pustit korunu na zlepšení dopravy. Jelikož se v okolí Stupkovy nenachází vhodná plocha na odstavení autobusu vč. sociálního zařízení (protože v oblasti OC je nejjednodušším řešení polookružní linka, avšak s konečnou na sídlišti, aby se OC obsloužilo bez prostoje u Aqua), mělo by se hledat řešení jiné:

a/ OC zainvestuje výstavbu zastávek Haná a Terno (nebo jedné někde mezi u mekáče) ve směru Hraniční.

b/ a-35 se ukončí na Tab. vrchu, jízdní doba kolečka vychází tak 17-18 minut, čili slušná návaznost na a-16 v sedle a víkendu (8 minut obrat + 15interval a-16, a-35 odjede po přestupu cestujících z a-16, nazpět se stíhá další spoj). Pro cestujícího sice nutný přestup, ale zase díky minimálnímu přepravnímu potenciálu bez vazby na areál OC/Aqua (v relaci TV-Hraniční asi moc cestujících, kteří by nepoužili návazných linek s beěžným tarifem, nebude) je možná jízda zdarma (navíc Hraniční lze dle směrů nechat jen pro nástup či výstup).

c/ "Zlegalizovat" a-34 do podoby celodenní a celotýdenní linky (a-35 zrušit), přeměrovat ji z Teoretických ústavů na Brněnskou, Pionýrskou, přes areál OC (zpět okruh přes Kafkovu, IPP k Ternu jako kdysi a-24, aby se nemusely stavět nové zastávky) a Slavonín na Povel, tržnici a NH. Tato změna by asi byla nejrazantnější, ale přinesla by plno nových výhodných spojení např. Neředín - "tradiční" vchod do nemocnice i OC; Slavonín - OC i nemocnice (které jsou sice v dohledu, ale MHD dostupné jen objížďkou přes centrum); OC - sídliště jak Povel (a to, na rozdíl od nedávné a-16 bez okruhu městem), tak pod Tab. vrchem. Nevýhodou ale je, že zpoždění nasbíraná v oblasti OC (zejména předvánoční nákupní horečka s přecpanými obslužnými komunikacemi) se přenášejí na celou trať (v tohoto hlediska je linka a-35 v podstatě ideální).

No, uvidíme, jak se situace vyvine, osobně si myslím, že k nějakým změnám dojde.

(Příspěvek byl editován uživatelem jva.)
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2008
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 08. června 2009 - 20:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z a-42:
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 8-2003

Odesláno Pondělí, 08. června 2009 - 22:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak také přidávám nějaké busu ev.čísla 503



Ad Jva:

nejdřív DPMO a.s. nabídne spojení busem a-16 z Hraniční přes kopec na tabulák a dále do centra a potom DPMO a.s. to s velkou slávou zruší. Hlavně, že si vychvaluje zřízení nových zastávek Technologická a Hamerská pro pár desítek cestujících.

Jinak obsazenost busu na a-35 se dá spočítat na prstech jedné ruky
Urbino_18
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 8-2008
Odesláno Úterý, 09. června 2009 - 10:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nin: Než napíšeš blud přemýšlej. Zrušení linky 16 na CH není rozhodnutí DPMO.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5470
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 09. června 2009 - 11:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nin: napiš stížnost na MMOL, tady to je zbytečné...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754, tomas(zavináč)olomoucan.eu
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2076
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 09. června 2009 - 14:28:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U18a Bart:
Fďaka za rady...........
Od MMOL jsem dostal odpověď a kupodivu hází špínu na DPMO ....
a kdepak vůbec jezdí ušetřenej kloubák z a-16?
Jeliman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.161.187
Odesláno Úterý, 09. června 2009 - 15:16:33    Odkaz na tento příspěvek  

NiN: Pokud se cestující v a-35 dají spočítat na prstech jedné ruky, jen to dokazuje, že a-16 jezdili na Centrum Haná zbytečně. Nebo ne?
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2078
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 09. června 2009 - 21:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeliman:
za B je správně spousta lidí na Horní Lán jelo už z centra.

včera nejezdil kloubák na a-17/1 místo něj jezdila na:
17/1 -> 751
17/2 -> 601
17/11 -> 314






a ještě pro chlapce z a.s.
Kdo z Vás ví, kde to je? Barte teď jsi měl výročí u a.s. tak se ukaž
dopoledne jezdil na a-15/1 bus ev.čísla 774 a poté byla vyměněn za bus ev.čísla 759.





a ještě 503