K-report
 

Archiv do 22. října 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Automobily, lodě a letadla » Zahraniční SPZ » Archiv do 22. října 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Crazyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 14. října 2009 - 19:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ahaaaa... a ja to sleduju takovou dobu co se stane az se cela serie dokonci.. nu dobra.. Dekuji..
Jihoceske rr - www.jc-rr.de.tl
nejvyssi videne rakouske SPZ http://www.crazy-k.de.tl/spz_rakousko.htm
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. října 2009 - 12:36:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dodge z Marylandu konečně odchycen z Českým US formátem
Kterejsi den červnu...

A kterejsi den, včera v říjnu...

Líbí se mi preciznost přišrubování, že to majitel "něpřibyl" černýma orezlíma šrubama, za to dávám palec nahoru
Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
Mrberliet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 16. října 2009 - 12:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak snad se nebudete zlobit , když sem opět hodím něco na výměnu , případně prodej.
kdyžtak se ozvěte do emailu s nabídkami
pokud sháníte nějakou jinou spz, tak se zeptejte, třeba jí doma mám..
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 14:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin I 3210
To je čisté slovíčkaření. Prosazujete přinejmenším svůj názor.

Ano, musím přiznat, popisem německé praxe prosazuji přinejmenším svůj názor, což v rámci myšlení typu: není rozhodující CO ale KDO to říká, můžete vnímat jako závadné...
K věci - sezónní čísla nejsou v Německu odjakživa a souvisí hodně se životním stylem a životní úrovní. Každopádně v tom prvním se české poměry těm německým podobají více než např. francouzské nebo třeba polské a to druhé není až zas tak vzdálené. Tak jak rostla motorkářská obec a dobře situovaní lidé si pořizovali více aut vznikla potřeba jezdit pořád v každé sezónně. Motorkář potřebuje na zimu nějaké auto (2. rodinné např.) a majitel kabrioletu či džípu s ním chce jezdit maxim. do prvních dešťů a pak zase až napřesrok. Neustále odmontovávat a přimontovávat tabulky asi něm. úřady neřešily to je blbost par excellence - našlo se elegantní řešení - rozhodně pro německého občana. Jak to řeší jinde na západ od nás nevím, určitě benevolentněji než Němci, logika říká, že tabulky na autě můžou zůstat pouze se odhlašuje a přihlašuje pojištění příp. silniční daň = naprosto odpadají zbytečné úkony prodražující správu PZ a dalších institucí. Státu postačí silniční kontroly a pokud někdo jede s odhlášeným vozidlem dostane flastr. Samostatnou kapitolou jsou samořejmě výhodné pojišťovací tarify atd. atd.

Rozveďte konkrétně, v čem je způsob správy PZ v ČR tak náročný, že je nutné, aby existoval jeden den bez provozu. V čem je to v Německu výrazně jednodušší?
To se ptáte mě? Vy obhajujete zdejší praxi. Úřední hodiny většiny českých státních institucí nebo korporací jsou ve srovnání s německými výrazně kratší (FÚ, Prac.úřady, Pošty atd.)...
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 15:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pavel2 6582
mě sice ještě není tolik let jako tobě (v diskuzích na netu si zpravidla tykáme), ale s tím jakkoliv bych byl častokrát hodně opatrnej.
S člověkem (věk nehraje roli), který mne permanentně a bezdůvodně uráží si nemohu tykat. Věta: "Vážím si každého, kdo k tématu nějakým způsobem přispěje a to jakkoliv" z mé strany myšlena oblast PZ vozidel platí a nezahrnuje samozřejmě nabádání nebo pomoc k páchání nějaké nepravosti.
to už můžeme glorifikovat i jistou publikaci, která byla prej kvůli jakýmsi hořícím termínům ušitá horkou jehlou a z mnoha jiných důvodů obsahuje klubko nepravd a ukradených obrazových podkladů.
Glorifikace mé knížky na tomto fóru opravdu nehrozí, Vy konkrétně (a nejen Vy) jasně a nepokrytě vyžadujete glorifikaci a bezvýhradnou akceptanci jiné práce. Proto si dokážete zdůvodnit i ty nejhrubší urážky směrem k lidem, kteří se podobnou tématikou také zabývají. Proč to děláte tu nemíním rozvádět, na to jsou specialisti a bylo to tu už probráno do hloubky.
Má knížka neobsahuje "klubko nepravd" a už vůbec ne "ukradené obrazové materiály". Papouškujete lži protože si myslíte, že se to tak má...nemá, pohybujete se na velmi tenkém ledě a na Vašem místě bych byl opatrný.
argumenty se dají všemožně přiohýbat a překrucovat, ale určitá sorta housenek už tenhle slovní balast nežere. je dobrý to vědět a taky se podle toho chovat
Sprostá urážka zůstává sprostou urážkou, tam není co ohnout nebo překroutit,...co chutná vašim "kontrolním orgánům" je mi jedno, nejsem u vás organizován a tudíž vázán jejich (ne)chutenstvím.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3234
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 20:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minor: To se ptáte mě? Vy obhajujete zdejší praxi. Úřední hodiny většiny českých státních institucí nebo korporací jsou ve srovnání s německými výrazně kratší (FÚ, Prac.úřady, Pošty atd.)...

A koho bych se měl ptát? Vy tvrdíte, že německý systém správy poznávacích značek je o tolik jednodušší, že dovoluje otevírací dobu každý pracovní den. Jinými slovy tvrdíte to, že česká správa systému PZ je náročnější a proto čeští úředníci potřebují zavírací den. A já se ptám v čem? Podle mě všechny zavírací dny plynou čistě ze zkostnatělosti systému (dělalo se to tak vždycky a nikdo po nás nechce změnu). Ilustrovat to jde např. na té poště - všechny nově otevírané poštovní úřady mají otevírací dobu PO - NE 9-21 hod., ty "staré" jedou jen do pěti odpoledne v pátek. Takže já neobhajuju zdejší praxi - jen si myslím, že není problém zavést úřední dny ve všech pracovních dnech. Vy tvrdíte opak, takže bych byl rád, kdybyste zdůvodnil proč.

Má knížka neobsahuje "klubko nepravd" a už vůbec ne "ukradené obrazové materiály". Papouškujete lži protože si myslíte, že se to tak má...nemá, pohybujete se na velmi tenkém ledě a na Vašem místě bych byl opatrný.

Kolegu Pavla2 znám osobně a i když je mi jeho jazykový styl cizí a mnohdy se v lecčems i zde na fóru neshodneme, tak v některých věcech se jej musím zastat. K "ukradeným obrazovým materiálům" se musí vyjádřit ti, kterým bylo něco ukradeno. Ovšem "klubko nepravd" je poměrně výstižné označení a já můžu začít nepravdy, nepřesnosti, omyly nebo soukromé názory autora povýšené na ověřená fakta z vaší knížky začít citovat. Ostatně o existenci duplicity, jednom ze základních rysů systému 1960-1998 jste se poměrně překvapeně dozvěděl až zde na fóru, není-liž pravda? Opravdu myslíte, že člověk, který nezná alespoň elementární fakta má morální kredit psát o tom publikace? Takže nikdo nikomu neupírá právo vydat si na své podnikatelské riziko cokoliv a v jakékoli kvalitě. Musí ale přinést kůži na trh a podrobit se konstruktivní kritice, tím spíše pokud vyprodukuje takovýto paskvil, který svojí odfláknutostí poškozuje všechny, kteří se snaží téma poznávacích značek a jejich historie popularizovat mezi obyčejnou veřejností. A je plivnutím do tváře takových autorů publikací, kteří jdou v uchopeném tématu do hloubky a jsou ve svém oboru mistry (na mysli mi tane např. jméno motoristického novináře Jana Tučka).
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2084
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 23:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v podvečer v Olomouci

Moje sbírka českých SPZ/RZ

Kia Shuma II
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3889
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 23:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Frl (2084):

CH = Cahul
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2009
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 10.10.2009
Regiomap Zlínského kraje - update k 10.10.2009
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2086
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 23:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul:
Ovšem neznalého (jakožto mě) by mohla podložka v kombinaci s prvními dvěma písmeny lehce oklamat
Moje sbírka českých SPZ/RZ

Kia Shuma II
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3083
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 01:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: MINOR (762)
Glorifikace mé knížky na tomto fóru opravdu nehrozí, Vy konkrétně (a nejen Vy) jasně a nepokrytě vyžadujete glorifikaci a bezvýhradnou akceptanci jiné práce. Proto si dokážete ...
Glorifikace opravdu nehrozí na tomto fóru a pravděpodobně ani jinde ... to bývá už osud každého autora, který se pustil do díla poněkud narychlo. Trochu by mne ale zajímalo, co si představujete pod pojmem "akceptance". Nejsem žádný rýpal ani promovaný češtinář, ale ten výraz mi nějak "nesedí" ...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6606
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 10:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

minor #762:
Vy konkrétně (a nejen Vy) jasně a nepokrytě vyžadujete glorifikaci a bezvýhradnou akceptanci jiné práce.

aha, vyžaduju, a dokonce bezvýhradnou! a na to ctěný pan welminor přišel jak? prosím konkrétní příklady.
tomcat: pokud rozumím, jsem ochoten takovýhle detaily přehlídnout.

Proto si dokážete zdůvodnit i ty nejhrubší urážky směrem k lidem, kteří se podobnou tématikou také zabývají. Proč to děláte tu nemíním rozvádět, na to jsou specialisti a bylo to tu už probráno do hloubky.

velice stručně: osobou tvých morálních kvalit pohrdám, od čehož se mimojiné odvíjí i můj styl vyjadřování. o tom co je správný a co špatný nás bude poučovat všehoschopná bezpáteřní karikatura. jak typický pro současnou českou společnost... (nebyls taky náhodou Mývalovým studentem na FPr ZČU? )

Má knížka neobsahuje "klubko nepravd" a už vůbec ne "ukradené obrazové materiály". Papouškujete lži protože si myslíte, že se to tak má...nemá, pohybujete se na velmi tenkém ledě a na Vašem místě bych byl opatrný.

:-) ano, když jde do tuhýho, nejlepší obranou je útok. aby ses nakonec o ty fotky v knížce nesoudil
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2100
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 12:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2:
Mysíš, že takové příspěvky patří do diskuze o zahraničních poznávacích značkách? Já bych řekl, že ani moc ne
______________________________
Dneska jsem v Jeseníku odchytl na naše poměry velmi netradiční vůz. Však také není (bohužel) od nás, ale z blízkého zahraničí

OB - Województwo Opolskie, powiat Brzeg


2100
Moje sbírka českých SPZ/RZ

Kia Shuma II
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3897
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 13:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Frl (2100):

Polský, krásně pasující, "u.s. formát" nemá chybu.
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2009
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 10.10.2009
Regiomap Zlínského kraje - update k 10.10.2009
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 8-2006

Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 14:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nafoceno v pátek 16.10. na Proseku u obchoďáku Billa na parkovišti...

Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.

chcete dostávat pohledy z celého světa? Registrujte se na www.postcrossing.com/about - posíláte a dostáváte pohledy od ostatních uživatelů
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 17:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Subaru Legacy, dnes na Sokolskej ul. v BA


ad Freelander: ten Town Car bol EU spec.? teda sudim podla toho "sirokeho" miesta pre SPZ-tku..
Martin_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 21:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

litevská "104ka":

... v létě před OC Chodov,...odkud, prosím, že to přikodrcala?

...a pro pobavení jeden exkluzívní export:

...zdroj internet
Regioanalýza krajů J-A-S,...chronologie SPZ O53, O86 a O94
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3236
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 22:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_h: odkud, prosím, že to přikodrcala?

Z Vilniusu, pakliže s tím kodrcáním po Litvě začala už před rokem 2003 (první ze dvou V = Vilnius).
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Martin_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 23:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:
Dík za info. Jsem si to řikal, ale někdo nejmenovaný mi tady u nás doma drze tvrdil, že Vilnius je vedle v Lotyšsku a v Litvě že je Riga .
...pakliže s tím kodrcáním po Litvě začala už před rokem 2003...
Mám to chápat tak, že pokud by kodrcání nastalo až po tomto roce, pak už by to nebyl Vilnius?
Regioanalýza krajů J-A-S,...chronologie SPZ O53, O86 a O94
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3237
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 23:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_h: Jsem si to řikal, ale někdo nejmenovaný mi tady u nás doma drze tvrdil, že Vilnius je vedle v Lotyšsku a v Litvě že je Riga

No mě taky dlouho trvalo, než jsem si to zapamatoval (taky Talinn to ještě trochu komplikoval), ale teď je tam kamarád na montáži a jak se o tom neustále mluví, tak se mi Riga s Lotyšskem spojily.

Mám to chápat tak, že pokud by kodrcání nastalo až po tomto roce, pak už by to nebyl Vilnius?

Po tomto roce by to taky mohl být Vilnius, ale poznat by to nijak nešlo, neboť Litva v roce 2003 zrušila regionální kódování.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Martin_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 23:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ML:
Po tomto roce by to taky mohl být Vilnius, ale poznat by to nijak nešlo, neboť Litva v roce 2003 zrušila regionální kódování.
Tak jo, tak dík za vysvětlení .
Regioanalýza krajů J-A-S,...chronologie SPZ O53, O86 a O94
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 23:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Tomcat
Akceptance = totéž jako akceptace = přijetí, souhlas; české slovníky cizích slov zatím neuvádějí protože toto slovo je vlastně germanismus s latinským základem (něm. Akzeptanz, Akzeptanzprobleme apod.)což strážci čistoty češtiny celkem právem odmítají a já nadužívám, protože mi zní lépe...

ad Martin I
Zatím ještě, možná ne dlouho, může člověk v této zemi psát svobodně a své dílo dokonce na své náklady vydat.
Že tím někdy mohutně namíchne lidi, kteří budou tvrdit že by to napsali rozhodně lépe a že na to mají dokonce nějaký nárok se holt stává. Já si hrozně moc vážím těch, co si dávají tu práci a po přečtení knížky reagují na mou prosbu co vní stojí a posílají různé podněty a připomínky (kritizují). To je normální čtenářská reakce.

Obecně: Zahraniční značky vozidel a stejně i české jedno z jaké historické epochy, jednoduše všechny PZ jsou v euroatlantickém prostoru považovány za úřední dílo. V praxi to znamená, že nikdo si nemůže zobrazení jakékoliv PZ přivlastnit jako své "autorské dílo" a to pod žádnou záminkou (např. že sám vytvoří napodobeninu úředního díla).
Jistí lidé mi tu velmi hrubě a primitivně neustále vytýkají, že jsem někomu "ukradl jeho obrázky" do mé knížky a podobné nesmysly. Stokrát opakovaná lež se bohužel stává "pravdou", tak to chodí.
Titíž lidé nabádají ostatní debatéry, aby si přede mnou své obrázky značek chránili nejlépe vodoznaky a dalšími způsoby.
Hloupost, neznalost a naivita někdy plodí bizarní plody a tenhle je opravdu výživný. Pikantní na tom je, že zveřejnění samotné PZ (úředního díla) s nějakým autorskoprávním ochranným označením je jednoznačně protiprávní.
Ač jsem před vydáním knížky byl od právníka ujištěn, že si s původcovstvím značek nemusím lámat hlavu, doufal jsem, že některá kompetentní čs. instituce v této věci jednou a provždy rozhodne. Konečně se tak stalo, nález je na světě ve formě usnesení Nejvyššího soudu ČR (prý tu jsou i právníci takže pro ně: 5 Tdo 815/2009) a stává se tak závaznou judikaturou k výkladu autorského práva v ČR (v této konkrétní oblasti PZ úplně první v historii čs. práva).
Pro mmne osobně se tím nic nemění, pokud budu znát autora snímku značky kterou budu zveřejňovat, milerád ho uvedu, bude-li chtít. Od vydání knížky to ostatně běžně dělám. Já na mé snímky žádné odkazy k mé osobě nežádám, protože touto ctižádostí rozhodně netrpím...
Píšu to tu hlavně pro publikum, které je tu nové a spíše ještě pro ty, co jen čas od času nahlédnou a...zase jdou dál
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 00:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že tím někdy mohutně namíchne lidi, kteří budou tvrdit že by to napsali rozhodně lépe a že na to mají dokonce nějaký nárok se holt stává.
Kdybych si vydal knihu o současném českém ústavním právu a v ní napsal, že hlavou státu je král Václav VI. a hlavním zákonodárným orgánem je Leprament, který má dvě camorry - Senní sněmovnu a Poslanát, tak by mě za to (oprávněně) taky všichni zjebali - takže asi tak.
Hromadná doprava, pořádná votrava a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka (Ivo Jahelka)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3846
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 11:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minor:
Už se Ti zase nelíbí, že někdo píše Tobě nepohodlnou pravdu?
Každá fotografie je autorským dílem a tudíž se na ní vztahují autorská práva.
Navíc si použil i (minimálně) jednu mojí kresbu.

Už jsem se k tomu nechtěl vracet, ale když se k tomu vracíš Ty....

K obsahové stránce se výstižně vyjádřil 218.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3238
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 11:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_h: Tak jo, tak dík za vysvětlení

Není zač, jsem rád, že jsem mohl skromným příspěvkem rozšířit obsáhlou množinu Tvého vědění.

Minor: Zatím ještě, možná ne dlouho, může člověk v této zemi psát svobodně a své dílo dokonce na své náklady vydat.
Že tím někdy mohutně namíchne lidi, kteří budou tvrdit že by to napsali rozhodně lépe a že na to mají dokonce nějaký nárok se holt stává. Já si hrozně moc vážím těch, co si dávají tu práci a po přečtení knížky reagují na mou prosbu co vní stojí a posílají různé podněty a připomínky (kritizují). To je normální čtenářská reakce.


Přečtěte si, prosím, znovu můj příspěvek č.3234 a pak na něj reagujte. Pro ušetření práce vám jen srhnuji, že nikdo nikomu neupírá svobodně cokoliv napsat a své dílo na své náklady vydat v jakékoliv kvalitě. Ovšem je logické, že normální čtenářské reakce jsou přímo úměrné té kvalitě onoho díla. Já jsem vaši knížku přečetl a teprve potom na ni reagoval, ostatně vzpomeňte na debatu před více než dvěma lety, která tu k tomu probíhala - to jste tu ještě vystupoval pod jinou identitou. Můžete sám posoudit, nakolik jsem si dal práci a rozebíral konkrétní připomínky a nakolik jsem podle vás papouškoval názory těch, kteří si dle vašeho názoru činí patent na psaní publikací o poznávacích značkách.

V praxi to znamená, že nikdo si nemůže zobrazení jakékoliv PZ přivlastnit jako své "autorské dílo" a to pod žádnou záminkou (např. že sám vytvoří napodobeninu úředního díla).

Pokud je mi známo, tak fotografie je autorské dílo, které požívá ochrany autorského zákona, tudíž není možné její užití bez souhlasu autora pro jakékoliv účely. A i pokud byste měl přeci jen pravdu a fotografie úředních listin se mohly volně a bezmezně zneužívat, tak pořád je tu jakýsi morální rozměr toho, že si někdo dá práci s tím, že pořídí určitý obrázek (a mnohdy jde o fotografie vzácných PZ, které se každý den pořídit nedají) a vy si jej z tepla své kanceláře přivlastníte. Tedy i kdyby váš výklad zákona byl platný, tak zapomínáte na to, co bylo z českého prostředí vymýceno a stále se sem dostatečně nevrátilo - elementární lidská slušnost.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5690
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 11:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nález je na světě ve formě usnesení Nejvyššího soudu ČR (prý tu jsou i právníci takže pro ně: 5 Tdo 815/2009)

Zajímavé - ani na serveru Nejvyššího soudu nelze rozhodnutí této spisové značky nalézt ("Nenalezen žádný vyhovující záznam.")... Čímž nezpochybňuji, že existuje, bude určitě zajímavé hledat judikaturu k PZ v rozhodnutí, které se podle spisové značky týká dovolání v trestní věci.
Pane Minore, bylo by možné ho sem zkopírovat? Stačí i jen text rozhodnutí bez odůvodnění.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6611
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 12:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218:

dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 13:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad schizofrenní WelkoMinor a ostatní:
- neřeším Kdo něco říká, ale Co říká. Pro se domnívám, že v debatě s Martinem L. ohledně sezónních značek popisujete pohodlný a funkční německý systém, který je mnohem dál, než CZ depozit (ten má smysl pro jednorázové odstavení vozu - viz moje debata s Bobykem).

I mně však už unavuje Vaše neobjektivní a neoprávněné moralizování, vymýšlení novotvarů, poučování, ukřivděnost, vykrádání cizích fotografií etc. - jen nemám chuť a sílu to tady po každém Vašem excesu psát. Bohužel se tím v tom okamžiku řadím k mlčící většině. Lidé s nižší soudností si však rádi mlčení většiny vykládají jako souhlas
Nemám co dodat. WelkoMinore, prosím, nereagujte na můj příspěvek.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 21:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Quex
Samozřejmě tam ještě není v elektronické a stáhnutelné podobě protože jednotlivé nálezy/usnesení se tam dávají se zpožděním (toto bylo vyneseno 26.srpna 2009)pro zveřejnění na webu se upravují, aby tam nebyla uvedena celá jména účastníků řízení. Ale to právníci vědí a prostě počkají.....Ano bylo to trestní řízení, protože lidé v této zemi objevili, že nejsnazší a nejlevnější cesta jak po někom vystartovat a zkusit z něj vyrazit tučný peníz je podat trestní oznámení - neplatí se soudní poplatky, můžete úkolovat policii, nahlížet do spisu a získávat např. důvěrné údaje o odpůrci, kydat na něj hnůj atp. Nedokáží ovšem domyslet následky pro případ, že jim to nevyjde

Vy byste Quexi na mém místě, takovému člověku jako jste Vy, podobné materiály jen tak beze všeho poskytl?
Můžete mi zaručit, že po přečtení řeknete nebo vysvětlíte svým souvěrcům - karamba, ten z...ý WeleMinor má žel přírodo pravdu a u soudu to vyhrál, a tento fakt tady zveřejníte? A pokud jste právník podáte k tomu stručný výklad? To je samozřejmě iluzorní, že...

Přitom tato otázka je tu pro všechny uživatele a nejen tohoto diskusního fóra zásadní - zveřejňují se tu neustále různé snímky.

Pro základní informaci především těch, co tu příležitostně hostují nebo jen nahlížejí zopakuji to nejdůležtější:

1. Poznávací značka vozidla (PZ) jedno jakého původu a z jaké epochy, není autorské dílo, nýbrž jedná se vždy o úřední dílo.

2. V souladu s českým a celým euroatlantickým právem nelze k zobrazení PZ a to i ve formě jejího napodobení (např. přemalování, namalování napodobeniny) vznášet jakékoliv autorské nároky.


Příklad A: Počítačový grafik vykreuje pro fu. ŠKODA reklamní banner "Zátiší s Tudorem" kde na vozidlo namaluje věrně čsl. SPZ vz. 1953 a ten se pověsí na web. Někdo si tuto reklamu stáhne, vyřízne SPZ a použije např. k dokumentaci tohoto tématu. Vše je v pořádku, ničí práva nenarušil. (viz níže)
Příklad B: Sběratel se dostane do soukromé sbírky motocyklů kde si vyfotí ty nejzajímavější vč. jejich dobových PZ. Tyto snímky zveřejní např. na svém webu. Ty pak použije stejně jako v příkladu A. Vše je v pořádku, ničí práva nenarušil. (viz níže)
Příklad C: Odvážnému aktivistovi se podaří za mimořádně složitých podmínek dostat do garáží pohlavára autoritativního režimu a vyfotit si jeho limuzíny. Snímky obletí celý svět. Aktivista se stane slavným. Někdo si snímky naskenuje/stáhne z webu a z nich vyřízne pouze samotné PZ. Ty pak použije stejně jako v příkladu A. Vše je v pořádku, ničí práva nenarušil. (viz níže)


Úřední dílo = cokoliv, kde figuruje jako vydavatel stát a jeho orgány = PZ, silniční značky, úřední dokumenty, platidla atp.
Autorské dílo = představuje především výsledek jedinečné tvůrčí činnosti autora
Pořízení snímku konkrétní PZ neznamená vytvoření autorského díla. Jedná se pouze a výhradně o zaznamenání skutečnosti a tou je právě toto úřední dílo = PZ.

Pro tvůrčí obec, laické i profesionální vydavatele je toto usnesení a následný rozsudek důležitým milníkem a konečně poskytuje odpovídající právní zázemí, jaké mají kolegové v zahraničí.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5692
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 22:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy byste Quexi na mém místě, takovému člověku jako jste Vy, podobné materiály jen tak beze všeho poskytl?

A proč ne? Vždyť to stejně bude zanedlouho zveřejněno ve sbírce rozhodnutí Nejvyššího soudu. A anonymizovat údaje snad můžete i sám. Nicméně si myslím, že mluvíte o nečem jiném - zde se objevuje pravidelně informace, že jste použil čísi fotografie a nákresy bez souhlasu autora, a ty jsou samozřejmě pořád předmětem autorského práva. Ve Vámi uváděném judikátu soud (asi) vyložil, že poznávací značka sama o sobě nemůže být předmětem autorského práva, což je podle mně jasné a zatím v tom nějaký zásadní průlom nevidím...
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3902
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 22:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle už není OT, ale prachsprostý SPAM, prosím o promazání a navrácení se k původnímu tématu, tj. zahraničním PZ!

Dále vyzývám Minora, ať přispívá věcně a k tématu, popř. řeší své výpady prostřednictvím osobních e-malů, ne na tomto fóru!
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2009
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 10.10.2009
Regiomap Zlínského kraje - update k 10.10.2009
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3242
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 23:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak abych to tedy vrátil k tématu diskuze, tj. zahraničním PZ:
V materiálech ke svému novému autu jsem našel, že mu byla v Německu 11.8.1997 přidělena značka GRZ-FA 38. Jaká je historie okresu Greiz? Předpokládám, že zanikl se vznikem Vogtlandkreis, je tomu tak? Děkuji za odpověď.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6613
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 23:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul:
jen klid, pane kolego. pan nejvyšší nejvzdělanější nejprotřelejší nejsvětaznalejší JUDr. MUDr. PUDr. Dipl. ing. RNDr. CSc. promluvil, nechte ho exhibovat, ještě se něco dozvíme

zítra nám nenápadně sdělí, že všichni, kdo tady zveřejnili jakoukoli formou zaznamenaný poznávací značky vlastně porušili zákon, častokrát opakovaně a pan WelMinor s námi povede velký proces a všichni si nakonec pudem sednout na několik let do chládku.

ještě před tím nás ale během soudního řízení, táhnoucího se dlouhý desetiletí, stačí s pomocí svých renomovaných právníků připravit o všechny naše peníze, protože jak známo, ten kdo u soudu prohraje, platí náklady celýho toho divadla.

mám pocit, že tomu pánovi v minulosti někdo strašně moc ublížil a teď se mstí každýmu, kdo se mu připlete do cesty a má nedejbože jinej názor než on.
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5736
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 07:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pořízení snímku konkrétní PZ neznamená vytvoření autorského díla. Jedná se pouze a výhradně o zaznamenání skutečnosti a tou je právě toto úřední dílo = PZ.

Nicméně je to pořád fotografie (něčí: Rulova, moje, Vámosova, Feudalova, etc...) Nebo jsi ty výřezy z fotek přemalovával ve Photoshopu?
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
14.10.2009 – 6 let na K-reportu
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2061
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 10:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ježkovy zraky. Během krátké doby nejdřív "české slovníky cizích slov zatím neuvádějí protože toto slovo je vlastně germanismus s latinským základem (...)což strážci čistoty češtiny celkem právem odmítají a já nadužívám, protože mi zní lépe... ", teď zase "Úřední dílo = cokoliv, kde figuruje jako vydavatel stát a jeho orgány = PZ, silniční značky, úřední dokumenty, platidla atp.", do toho demagogie o pořízení snímku, kterým není vytvoření autorského díla, protože je to přece jen zaznamenání skutečnosti... tudíž by fotka nemohla být autorským dílem, protože její podstatou je přece vždy "zaznamenání skutečnosti"... nebo se snad stane dílem až tehdy, když ji zmrcasím ve Photoshopu k nepoznání?

Pomáhat si v diskusi slovy a slovními spojeními, která si sám průběžně a podle potřeby vymýšlím, to ostatním opravdu nedává šanci argumentovat - až budu v úzkých, zaženu všechny novotvarem, který nikdo nebude znát, vyložím ho po svém, a v případě potřeby budu jeho výklad měnit...
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 12:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Informace o tempu výdeje německých "Hornohavelových" exportních značek:
OHV 25 E - platnost do června 2009
OHV 39 F - platnost do listopadu 2009
Lze z toho vyvozovat, že šel výdej OHV 10 - 99 E, 10 - 99 F? Tedy cca 20 exportů za měsíc? A to pomíjím drobnost, že dnes už asi většina exportů opouští D se žlutým proužkem a tedy s jiným kódováním značek. Docela tempo, ne?

Prosím schizofrenika, aby se zdržel komentáře.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3090
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 13:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: MARTIN L (3242)
Jaká je historie okresu Greiz? Předpokládám, že zanikl se vznikem Vogtlandkreis, je tomu tak? Děkuji za odpověď.
Pokouším se o odpověď jako první, ale nečiním si nárok na dokonalost.
V Europlate je uvedeno:
GRZ = Greiz 91- (Thüringen)
V = Vogtlandkreis /Plauen/ 96- (Sachsen)
Předpokládám, že je to správně; obsah Europlate bývá docela rychle aktualizován ...
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3092
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 14:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedávno se zde diskutovalo o polském systému; přidávám docela zánovní powiat Nyski (Freelander možná potvrdí) ...
V dostupné tabulce je uváděno ONY 45X4 (17.10.).
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 14:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Quex
Já to připravím, nemám ovšem Váš eMail.
Ten průlom spočívá v tom, že když někdo vizuálně zachytí (vyfotografuje, natočí, namaluje) a posléze vizuálně zveřejní (internet, tisk, film atp.)poznávací značku nebo jiné úřední dílo, nevytvořil autorské dílo ve smyslu autorského zákona. To, že nemůže na tuto vizualizaci uplatňovat absolutně žádné nároky, považuji za naprosto logické a jasné už od počátku.
Vyfotím si výuční list/diplom/cest.pas, pověsím si to na net a když si to někdo stáhne a poté použije tak ho budu stíhat za to, že zneužil mé autorské dílo? To je přece blbost jak hrom, že. Ale jistý člověk (nepochybně inspirován i z útrob tohoto debatního spolku) to viděl jinak a dospěl k nápadu že se z toho dají vytřískat pěkné peníze....
Všichni nadávají na PČR, často právem, já jsem byl ovšem pozitivně překvapen, jak dost kompetentní lidi tam už mají. Bohužel se to už nedalo říct o dozorujícím st. zástupci..a tak se mašinka rozjela

ad 3260
Ano je to fotografie konkrétního fotografa, který tu PZ vyfotografoval. Může ji klidně rozšiřovat, prodávat, když ji někdo koupí. Ale když ji použije někdo další (jen ten výřez samotné PZ!), nemůže uplatňovat žádné autorskoprávní nároky (honorář, licenci atp.), protože zobrazil úřední dílo...to je ta vyjímka (doporučuji pozorně pročíst Autorský zákon s vysvětlivkami).
Mimochodem není to žádné novum, je to i u nás takhle chápáno už od předválečných let.

ad Jef and Co.
Zadejte si ve www.seznam.cz slovo "akceptance" a uvidíte jaký je to novotvar...Že ho neznáte nebo mu nerozumíte je s prominutím Váš problém, ne můj...Já si to slovo nevymyslel, jen ho, s dovolením, používám. A pokud je tady někdo v úzkých, tak to rozhodně nejsem já
Msm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 15:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolegové, navrhuji ignorovat příspěvky, které k tématu fóra nepatří. Moderátory prosím o přesun těchto příspěvků někam jinam (např. do odpadkového koše).
Děkuji :-)
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 15:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

www.fremdwort.de

Akzeptanz ist eine Substantivierung des Verbes akzeptieren, welches verstanden wird als annehmen, anerkennen, einwilligen, hinnehmen, billigen, mit jemandem oder etwas einverstanden sein. [Wortherkunft: 'accipere' (lateinisch) für annehmen, übernehmen, billigen, gutheissen].

Dementsprechend kann Akzeptanz definiert werden als Bereitschaft, etwas zu akzeptieren (Drosdowski, 1989).

Es wird deutlich, dass Akzeptanz auf Freiwilligkeit beruht. Darüber hinaus besteht eine aktive Komponente, was durch das Wort Toleranz ausgedrückt wird. Sie steht im Gegensatz zum passiven Dulden. Akzeptanz drückt ein zustimmendes Werturteil aus und bildet demnach einen Gegensatz zur Ablehnung.

Der Akzeptanzbegriff gewinnt einen ersten Bezugsrahmen, in dem Akzeptanzsubjekt, Akzeptanzobjekt und Akzeptanzkontext unterschieden werden


-připravenost něco akceptovat (přijmout, povolit).

Glorifikace mé knížky na tomto fóru opravdu nehrozí, Vy konkrétně (a nejen Vy) jasně a nepokrytě vyžadujete glorifikaci a bezvýhradnou akceptanci jiné práce.

Glorifikace mé knížky na tomto fóru opravdu nehrozí, Vy konkrétně (a nejen Vy) jasně a nepokrytě vyžadujete glorifikaci a bezvýhradnou PŘIPRAVENOST PŘIJMOUT/AKCEPTOVAT jinou práci.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 17:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minor : protože zobrazil úřední dílo ... to je ta vyjímka

V týhletý „porevoluční kotlině se už vůbec nemá cenu něčemu divit ... Kocourkov se zde stává oproti našim krajím vzorovým a uspořádaným pojďme se bavit raději o značkách než o bludech a jejich nositelích ...
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3244
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 21:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat: Pokouším se o odpověď jako první, ale nečiním si nárok na dokonalost.

Já jsem vůbec rád, že se někdo ozval, v této komoře jsme zůstali v debatě na odborné téma sami dva. Podle tebou předložených údajů tedy okres Greiz zanikl v roce 1996 s vytvořením vogtlandského okresu. Jak je ale potom možné, že se ještě v srpnu 1997 přidělovaly kombinace s kódem GRZ?
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3095
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 21:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: MARTIN L (3244)
Podle tebou předložených údajů tedy okres Greiz zanikl v roce 1996 s vytvořením vogtlandského okresu. Jak je ale potom možné, že se ještě v srpnu 1997 přidělovaly kombinace s kódem GRZ?
Ne-e ... ; zřejmě jsme si vyložili uvedené údaje každý jinak. Okres GreizGRZ od roku 1991dosud; okres Vogtland vznikl v roce 1996 a od té doby je vydávána značka V. To je můj výklad, netvrdím však, že musí být nutně správný. Pokouším se jen interpretovat údaje z Europlate, kterým se snažím věřit.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3245
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 21:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat, č.3095: Aha, tak to jo. Já to zase pochopil tak, že v roce 1991 vznikl v Durynsku okres Greiz, který byl v roce 1996 připojen k Sasku a sloučen s ostatními okresy do nového Vogtlandkreis. Tedy že dva zvýrazněné řádky v tvém příspěvku na sebe chronologicky navazují. Ale správný je tedy tvůj výklad, že okres Greiz nemá se Saskem nic společného. Děkuju za odpověď.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Crazyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 7-2009
Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 22:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Matin_L; Tomcat: Vogtlandkreis (V) se vramci krajske reformy v roce 2008 sloucil s mestskym okresem (statutarnim mestem ?) Plauen (PL).. jeste predtim -> Vogtlandkreis vznikl 1.Ledna 1996 spojenim okresu Auerbach (AE), Klingenthal a Oelsnitz (oba OVL), Reichenbach (RC) a Plauen (PL).

tak praví nemecká Wikipedia
Jihoceske rr - www.jc-rr.de.tl
nejvyssi videne rakouske SPZ http://www.crazy-k.de.tl/spz_rakousko.htm
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3097
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 23:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: CRAZYK (47)

Děkuji za upřesnění, souhlasí to i s údaji v Europlate, kde je uvedeno, že AE, OVL(Obervogtland) a RC byly vydávány v letech 1991-1996, PL v letech 1991-2008.
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 21. října 2009 - 00:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konečně se diskuze vrátila do normálních koleji Tak jsem dám nějakou zahraniční ilustraci...

O této octavii jsem už kdysi ve spojitosti s GB auty s dlouhodobým pobytem v ČR psal.. Potkávám jí docela dlouho teda




Včera jsem opět potkal toho světlého freelandera s Islandskou značkou. Někde se tu v mém revíru pohybuje..
Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 21. října 2009 - 08:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5_0409: nie je vidiet na vozidlach z UK nejaku nalepku dokedy mu plati technicka kontrola? bolo by zaujimave sledovat co sa stane s autom ked mu prestane platit
na tom postarskom Transite v pozadi si prisiel ty?
druhy postreh: nie je to vybava L&K?
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 21. října 2009 - 09:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko: Hej s tou technickou mně to ani nenapadlo Ale jak se tak dívám na tu octavii, nikde nic nemá přilepené, beztak to bude napsané pouze v techničáku..
Docela by mě i zajímalo jak platí pojistku, jestli to má u nás v nějaké pojišťovně nahlášené

na tom poštovním transitě v pozadí jsem přišel já
Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 21. října 2009 - 10:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad feudal V týhletý „porevoluční” kotlině se už vůbec nemá cenu něčemu divit ... Kocourkov se zde stává oproti našim krajím vzorovým a uspořádaným..
Zmiňované usnesení Nejvyšího soudu ČR se opírá nejen o aktuálně platné zákony ale také o judikaturu (celek soudních nálezů) už z předválečných let, kdy bylo tehdejší Československo plně integrováno do právního prostředí Evropy. Jinými slovy, co platilo r. 1930, platí bezvýhradně i dnes.
Jestliže někdo označí nepřetržitou platnost nějakého zákona/pravidla už z předválečné doby, (který m.j. a kupodivu respektoval i předchozí režim 1948-89, protože patří do základní právní výbavy každého civilizovaného státu), za "Kocourkov", tak buď vyznává anarchismus (odmítání jakékoliv autority zejména státní, disciplíny, pořádku atd.), nebo chce vnutit svému okolí svůj výklad toho, co je právo a spravedlnost. Pak by se dotyčný dal považovat třeba za revolucionáře. To je ovšem dost nevýhodná startovní pozice v zdejší kotlině, kde Listopad 1989 je stále vykládán jako "revoluce" ač to byl naprosto normální nekrvavý převrat stejně jako Únor 1948.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5694
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 21. října 2009 - 11:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to připravím, nemám ovšem Váš eMail.

Já bych o to zájem měl, můj e-mail je redakce@k-report.net, díky.

Jinými slovy, co platilo r. 1930, platí bezvýhradně i dnes.

To určitě ne, některá předválečná judikatura je použitelná i dneska, to je pravda, ale jiná absolutně ne. Od té doby je úplně jiné třeba dědické právo, rodinné právo apod. - pochybuji že byste dnes uspěl např. s ležícími pozůstalostmi nebo rozlišováním mezi manželskými a nemanželskými dětmi... On už jaksi neplatí obecný zákoník občanský z roku 1811.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2064
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 21. října 2009 - 11:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, jestli je to pořád stejné, ale Britové mívali takové dost výrazné barevné kartičky s vyznačením platnosti své MoT (tedy STK) přímo za předním sklem. A platilo to vždycky jen na rok, aspoň u starších vozů určitě a nové možná na nějakou kontrolu chodí taky... za propadlou by ve VB jistě byla hned tučná pokuta, ale kdo by u nás řešil detaily zahraničních papírů...
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 21. října 2009 - 14:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Quex ...Jinými slovy, co platilo r. 1930, platí bezvýhradně i dnes.
Doplnění: "Jinými slovy, co platilo v tomto daném případě aplikace autorského práva r. 1930, platí bezvýhradně i dnes"...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5695
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 21. října 2009 - 15:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to asi ano, zrovna autorské právo je dost svázané mezinárodními úmluvami vesměs z 19. století...
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 21. října 2009 - 16:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenom tak na pokoukání dva cizáci z dnešního Rousínova - Kalifornie a Itálie z počátků celostátního kódování.


Rulův celorepublikový SPZ přehled
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3853
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2009 - 10:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řidič s espézetkou "XXXXXXX" dostává pokuty i za ostatní


Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. října 2009 - 10:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Ta přední tabulka je trochu zvláštní. Jednak nemá daňovou nálepku, druhak to z dálky hodně připomíná vojenské US z Německa (nedávno jsem tu orig. švédský US formát dával, teď nemůžu najít). Ta plocha nad ní nemá žádné šroubky na uchycení (nerozeznal jsem v podvečerním šeru ani nekvalitní snímek z mého mobilu to neukazuje)asi to tam měl před tím nějak přilepené. Má to asi chycené nějakým roháčkem (Honda SUV). Majitel je prý občan ČR dlouhodobě pracující ve Skandinávii, takže to vyřešil kreativně...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3914
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. října 2009 - 11:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nic kreativně nevyřešil, přední tabulka je originál švédský "u.s. formát" i s oficiálním fontem.

To, že přední tabulka nemá nálepku není také žádná zvláštnost, zvláště pak u nových registrací.

(Příspěvek byl editován uživatelem rul.)
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2009
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 20.10.2009
Regiomap Zlínského kraje - update k 10.10.2009
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3101
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. října 2009 - 12:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: RUL (3914)
To, že přední tabulka nemá nálepku není také žádná zvláštnost, zvláště pak u nových registrací.

Správně ; majitel vozidla při registraci může, ale nemusí ... viz Europlate:
"From 1st April 2003 plates have a euroband at the left as standard, although the owner may opt for plates without the band; these plates measure 520×110 mm."
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3915
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. října 2009 - 12:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat (3101):

Asi jsme se nepochopili, měl jsem na mysli emisní nálepku, ne europroužek - ten si samozřejmě můžou zvolit.

A když tak zapřemýšlím, tak nálepku na přední PZ nemají ani staré registrace ze 70. let.
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.9.2009
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 20.10.2009
Regiomap Zlínského kraje - update k 10.10.2009