Autor |
Příspěvek |
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 243 Registrován: 9-2002
| Odesláno Neděle, 06. června 2010 - 11:59:11 |
|
K té matematice je potřeba přidat ještě trochu fyziky. Kamion se nezjeví v připojovacím pruhu z ničeho nic a oněch 72km/h dosáhne někde u jeho konce. Odhadněme dobu pobytu kamionu v přiřazovacím pruhu na cca 7s. Za tu dobu ujede auto v pravém jízdním pruhu 210m. či-li ještě když budu nejakých 100m před začátkem přiřazováku, tak kamion musím vidět a mám dost času na rozhodnutí. - mám dost výkonu na zrychlení abych mohl zůstat v pravém pruhu a kamion předjel ještě na začátku pruhu přiřazovacího - mám dost výkonu, že ještě před konfliktním místem s kamionem jsem schopen srovnat rychlost s levým pruhem a zařadit se tam - dám nohu z plynu, nechám kamion zařadit a až se uvolni levý pruh, tak ho předjedu. - ignoruju situaci, spoléhám se na svoji přednost a prdím si to dál svých 108 a pak se divím, že se mi těsně před koncem přiřazovacího pruhu řadí před čumák kamion |
Petr_k Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5509 Registrován: 4-2003
| Odesláno Neděle, 06. června 2010 - 14:19:31 |
|
Míním pruh, který vede třeba od odpočívadla pro kamiony a napojuje se na dálnici. To je připojovací pruh, je jedno, jestli vede od nájezdu, odpočívadla, pumpy, mekáče nebo bordelu s děvkama. Drne, neznalost zákona o silničním provozu neomlouvá... stejně jako neznalost předpisů na dráze. Má to jeden rozdíl - na dráze si při projevu neznalosti už nezajezdíš, kdežto na silnici budeš mezi svýma.
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů. |
|
Výp
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 175 Registrován: 12-2009
| Odesláno Neděle, 06. června 2010 - 18:26:49 |
|
a značka Dej přednost v jízdě je tam k ničemu?Pro ty,kteří mi chtějí tvrdit že tam není,tak jsem se byl na jeden přípoják podívat a byla tam.Ta značka je pro mě svatá a kdo se chce připojit,tak musí počkat.Samozřejmě,když můžu,tak zajedu do levého a pustím,ale jinak..... bohužel |
Drn
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6325 Registrován: 4-2007
| Odesláno Neděle, 06. června 2010 - 18:40:51 |
|
a značka Dej přednost v jízdě je tam k ničemu? Nevím, ale asi jezdíme na jiné planetě, než Petr_k.
|
Vikijous Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 808 Registrován: 4-2003
| Odesláno Neděle, 06. června 2010 - 19:06:17 |
|
§ 12 (7) Je-li pro zařazování do průběžného jízdního pruhu zřízen připojovací pruh, je řidič povinen před zařazením do průběžného pruhu užít připojovacího pruhu. Při zařazování z připojovacího pruhu do průběžného pruhu řidič nesmí ohrozit řidiče jedoucí v průběžném pruhu. Není-li připojovací pruh zřízen, je řidič povinen dát přednost v jízdě vozidlům jedoucím v průběžném pruhu. Takže omezit rychleji jedoucí vozidlo klidně může. |
kamióny na koleje Neregistrovaný host Odeslán z: 81.201.60.143
| Odesláno Neděle, 06. června 2010 - 21:34:17 |
|
"Takže omezit rychleji jedoucí vozidlo klidně může." Zkus podobně omezit s osobákem v průběžném pruhu jedoucí kamión. |
Petr_k Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5512 Registrován: 4-2003
| Odesláno Neděle, 06. června 2010 - 21:57:32 |
|
pokud vidí a může uhnout, uhne, pokud vidí a nemůže uhnout, ubere, pokud je někdo kokot, nepomůže mu ani svěcená voda. Jenže to hoši na kolejích neznají, protože oni mají vlakovou cestu řízenou a zabezpečenou, tudíž se vlastně o nic takovýho starat nemusí...
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů. |
|
Drn
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6328 Registrován: 4-2007
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 08:13:48 |
|
Jenže to hoši na kolejích neznají, protože oni mají vlakovou cestu řízenou a zabezpečenou, tudíž se vlastně o nic takovýho starat nemusí... To víš, my jsme proti vám, pilotům kamionů a busů, úplní blbci a vlastně se nemusíme starat vůbec o nic, když máme přeci tu vlakovou cestu. (Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
|
Tomulas84 Neregistrovaný host Odeslán z: 195.189.3.34
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 12:56:40 |
|
> Drn - možná nejste blbci, ale evidentně nechcete (nebo nemůžete?) pochopit, že to tak ohledně těch připojováků prostě je. |
Drn
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6330 Registrován: 4-2007
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 14:03:36 |
|
Tomulas84: Evidentně na to moje kapacita mozku nestačí. Když vyjíždím do připojováku od Mekáče na výjezdu D8 z Prahy, je tam jakásil trojúhelníková značka postavená na špici. Doteď jsem si myslel, že je to "dej přednost v jízdě".
|
Kosac
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 85 Registrován: 1-2006
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 14:21:10 |
|
Pustit musim pouze pokud mam kam uhnout, tedy pokud je vedlejsi pruh volny, ne? Jinak mi musi dat prednost. To by jinak byla ta trojuhelnikova znacka nad prubeznym pruhem... |
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 15:42:24 |
|
> Kosac - a o čem tady už dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho? Samozřejmě, že když tam z toho připojováku vletíš, aniž by ses podíval do zrcátka, je to chyba. Ale stejná chyba je, když tam borec jede a nezájem, že by se někdo chtěl zařadit, ikdyž má levej pruh volnej. A Drne - ta značka tam být ani nemusí, abys tam tu přednost dát měl. Ale to, že ten kdo jede v průběžným pruhu ti má uhnout, pokud může, je prostě fakt. |
Vikijous Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 810 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 16:05:06 |
|
kamióny na koleje: Co si budu zkoušet v autě nechte laskavě na mě. Drn: Možná by stačilo se podívat do vyhlášky. Sice máte pravdu, ale ne tak uplně. název dopravní značky: Dej přednost v jízdě! popis: označuje vedlejší pozemní komunikaci; této značky se může užít i uvnitř větší nebo složitější křižovatky nebo na místě, kde se řidiči přikazuje, opakuje nebo zdůrazňuje povinnost dát přednost v jízdě |
Karlshaus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 780 Registrován: 12-2009
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 16:43:43 |
|
Za chvíli jedu z Jihlavy do Prahy po dálnici. Zkusím přepočítat, kolik nájezdů má dej přednost v jízdě a kolik ne. Večer dám vědět. |
Kosac
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 86 Registrován: 1-2006
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 16:47:09 |
|
To sice ctvrthodinku jo, ale kdyz tady ctu, ze sice nesmi ohrozit, ale omezit muze, jezi se mi chlupy i v nose. Co na tom, ze kousek vedle se v te vyhlasce pise, ze nesmim nikdy ohrozit ani omezit... |
RadekŠ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3790 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 16:53:07 |
|
"Ale stejná chyba je, když tam borec jede a nezájem, že by se někdo chtěl zařadit, ikdyž má levej pruh volnej. " Pokud je někde chyba, tak v konstrukci té dálniční komunikace, protože tam chybí připojovací pruhy a rozhledové poměry jsou mimořádně špatné. Jinak ta D8 je v daném místě u McD víceproudou komunikací v obci (sice jen pár metrů, ale je), takže zde sice neplatí povinnost jízdy v pravém pruhu, ale není žádná povinnost někoho pouštět, kór když ten dotyčný má značku dej přednost v jízdě. Naopak ti co jedou prostředkem či vlevo a nepředjíždí by se měli v místě toho McD přeřadit doprava, aby po podjetí mostu (a opuštění Prahy) neporušovali silniční zákon. PS: Já ta jezdím prostředkem, ale to je u určité slušnosti+tam nemíním nikoho sejmout. Stejně tak vím, že není problém se připojit od toho McD a spol. |
Brr
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1291 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 16:56:30 |
|
Nám říkal učitel v autoškole: "dát přednost v jízdě = počínat si tak, aby jiný účastník silničnío provozu nemusel náhle změnit směr nebo rychlost jízdy." K tomu měl výklad: podstatné je to slovo "náhle". Dokládal to příkladem: nelze si počínat tak, aby ten, komu se dává přednost, musel dupnout na brzdu nebo prudce stočit volantem. Ale podle něj, pokud ten druhý musí pouze mírně přibrzdit nebo jen dát nohu z plynu, tak to tomu ustanovení neodporuje - nemusel totiž měnit směr nebo rychlost náhle. Mnoho řidičů si prý myslí, že když jim druhý dává přednost v jízdě, tak to znamená, že oni jeho přítomnost na silnici ani nezaznamenají - ale to prý není správné. Na druhou stranu, do autoškoly jsem chodil ještě v době za komančů, třeba se něco změnilo. |
kamióny na koleje Neregistrovaný host Odeslán z: 81.201.60.143
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 17:26:20 |
|
"Za chvíli jedu z Jihlavy do Prahy po dálnici. Zkusím přepočítat, kolik nájezdů má dej přednost v jízdě a kolik ne. Večer dám vědět." Pro ostatní stačí maps.google.cz, fce StreetView a půjde to i bezpečným způsobem. |
ČD vs. RJ Neregistrovaný host Odeslán z: 78.102.117.165
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 18:39:41 |
|
Počítám, že Jančura svou premiéru na kolejích zvládl a zvládá bez zásadnějších zaváhání, když tu ČD falanga tiše přešla na "řešení" silničních záležitostí... |
Karlshaus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 784 Registrován: 12-2009
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 20:46:30 |
|
Tak několik nepříjemných překvapení. Měl jsem za to, že trojúhelníky jsou všude kromě nájezdu I/3. A trojúhelníky nejsou (tudíž přednost zprava) na výjezdu z parkoviště na 72km, pak u Zajíčka první výjezd (druhý, kamioňácký - má) a ke všemu za šikanou na budovaném sjezdu na jihozápadní spojku na výjezdu z benzinky taky není (a tam to vidím jako nejhorší). Tudíž bych řekl, že něco jiného je mapa a něco realita. Na těch 110km nejpoužívanější dálnice docela problém. Jinak zajímavé téma na vlákně o soukromých dopravcích v osobní dopravě na kolejích. Abych se vrátil k tomuto tématu: tak jsem se dnes zeptal na tu Jančurovu představu Havl.Brod - Znojmo v dvouhodině za 1,5h jízdy. Odpověď: 1) s nikým odpovědným na Vysočině nejednal 2) dvě motorové soupravy zjevně neodpovídají tomuto provozu 3) cestovní doba je zcela nerealistická (známe z Koziny). 4) protože se jedná o mezikrajskou dopravu, tak to kraj nezajímá, neboť na mezikrajskou dopravu nepřispívá (nebo-li řečeno, pokud to MD zaplatí, nebo to bude komerčka, tím lépe, očeše se dotovaný krajský zbytek). 5) vzhledem k tomu, že Moravské Budějovice daly přednost Kordisu, tak končí podpora místním šukafonům |
David
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6212 Registrován: 12-2007
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 21:03:10 |
|
Karlshaus: 1. Proč by taky měl, když platí bod 4. 2. To jsme teď řešili v diskusi "Tratě 240 atd.". Buď stihne rychle projet z Havlíčkova Brodu do Okříšek, aby nepřekážel protijedoucímu rychlíku od Brna, a pak je reálné, aby to vyjezdily (i když s hodně ostrými obraty) ve dvouhodinovém intervalu jen dvě soupravy (bez uvážení zálohy), anebo to z HB do Okříšek nestihne, pak to nestihnou ani dvě soupravy, a ty vlaky nebude možné (bez překopání provozního konceptu široko daleko nebo vybudování jedné výhybny) tudy procpat. 3. Viz 2. Jinak souhlas, 20 minut na 27 km z HB do JI, které tam uváděli, je nesmysl. Na té trati je maximální rychlost 80 km/h, víc ne. Těch 20 minut je vycucaných z prstu. 4. To je pravda, ale - opravdu to kraj to nezajímá? Nepsalo se nedávno, že kraj Vysočina (a taky Jihomoravský kraj) o ty rychlíky právě usiluje (ale chce, aby to byly právě rychlíky, aby na ně nemusel přispívat)? 5. ??? (Příspěvek byl editován uživatelem David.) |
Marian Kechlibar Neregistrovaný host Odeslán z: 88.103.63.172
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 21:29:38 |
|
Brr: Mne loni v autoškole učili v podstatě totéž. "Dát přednost v jízdě" rozhodně zahrnuje "neohrozit" (počínat si tak, aby žádnému jinému účastníku provozu nevzniklo nebezpečí). "Neomezit" však pouze podle situace. Nelze považovat za překročení vyhlášky, musí-li řidič v průběžném pruhu sundat nohu z plynu nebo mírně přibrzdit, aby umožnil vozidlu z přípojného pruhu zařadit se. |
RadekŠ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3791 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 21:44:16 |
|
"Mne loni v autoškole učili v podstatě totéž. " To je krásný a teď ještě vyřešte, jak dlouho si to budete pamatovat, když ty papíry si děláte na +- 50 let. |
Pisecan Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 848 Registrován: 2-2009
| Odesláno Pondělí, 07. června 2010 - 22:09:02 |
|
A trojúhelníky nejsou (tudíž přednost zprava)... A jste si jist, že se nejedná o místo ležící mimo pozemní komunikaci? Nakonec mně osobně je úplně šumák, jaké značení má někdo z odbočky. Vždy se budu řídit, tím, co mám já, a předpokládat, že se na silnicích pohybují i ...
|
Brr
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1292 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 09:05:26 |
|
teď ještě vyřešte, jak dlouho si to budete pamatovat, když ty papíry si děláte na +- 50 let Tak já si to pamatuju už přesně 20 roků. Ono to není nic nezapamatovatelného, ale u nás je zakořeněná představa, že když mi má někdo dát přednost v jízdě, tak o něm vlastně nemusím vědět, a to není pravda. Přirovnal bych to k chování řidičů na přejezdech se závorami - 90% řidičů je přesvědčeno, že když se závory začnou zvedat, tak se můžou rozjet. A pak se diví, když mají půl auta pod závorou, že se závora začala zase spouštět. Na formulaci z vyhlášky si málokdo vzpomene. |
Glagol
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 229 Registrován: 10-2006
| Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 11:04:12 |
|
Kristovanoho. On ten pablb ani neví co je to účelová komunikace a co z toho vyplývá To je teda matroš. Není nad to se svézt autobusem.
"Detailní znalost předpisů, grafikonů a služebních pomůcek ke každému uprdnutí nenahradí všeobecný politicko-společensko-ekonomický rozhled" - Kuzma Atomovič Malomozkov, vedoucí noční směny JE Černobyl, 26.4.1986. |
|
Drn
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6334 Registrován: 4-2007
| Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 16:06:25 |
|
když tu ČD falanga tiše přešla na "řešení" silničních záležitostí. Ona tu na "silniční téma" přešla falanga ČD? Počítám, že Jančura svou premiéru na kolejích zvládl a zvládá bez zásadnějších zaváhání Co a jak zvládá a jestli případně lépe, než jím oplivávaný konkurent, se prokáže, až budou jeho případné dálkové vlaky lítat napříč republikou v taktu, stejně jako jeho případná regionálka v krajích, budou na sebe navazovat a obracet v minutových obratech ve vratných stanicích. A to vše tak po roce provozu ve všech podmínkách. Pak budeme moci třeba i něco srovnávat a jsem ochoten se na dálku Žlutým i omluvit za "nactiutrhání". (Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
|
Drn
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6335 Registrován: 4-2007
| Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 16:08:41 |
|
Jinak ta D8 je v daném místě u McD víceproudou komunikací v obci Jo, to je pravda, značka "konec vsi" je až za Mekáčem.
|
| Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 17:11:17 |
|
Jaká přednost z prava??? |
Zdenek84
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 396 Registrován: 4-2007
| Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 18:05:38 |
|
drn: pak napíšeš, že se to pozná, až budou vozit tolik vlaků jako čd |
Karlshaus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 786 Registrován: 12-2009
| Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 18:25:52 |
|
Ad Tomulas84: Pravidlo pravé ruky. Na srovnatelné komunikaci vždy má přednost vozidlo po pravé ruce. Takže tři místa na dálnici D1 jen v úseku Jihlava - Praha! Zvláště v noci noční můra všech řidičů. V podstatě to znamená, že nelze spoléhat na to, že jedu-li po dálnici, tak mám přednost před auty vyjíždějícími z parkovišť. Pěkně hnusná představa a potencionální obecné ohrožení. |
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 244 Registrován: 9-2002
| Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 18:39:32 |
|
Pěkně hnusná představa a potencionální obecné ohrožení. No jestli máte máte řidičák, tak to jste teda obecné ohrožení. Přečtěte si co sem dal Vikijous: § 12 (7) Je-li pro zařazování do průběžného jízdního pruhu zřízen připojovací pruh, je řidič povinen před zařazením do průběžného pruhu užít připojovacího pruhu. Při zařazování z připojovacího pruhu do průběžného pruhu řidič nesmí ohrozit řidiče jedoucí v průběžném pruhu. Není-li připojovací pruh zřízen, je řidič povinen dát přednost v jízdě vozidlům jedoucím v průběžném pruhu. a pak proveďte opatření za účelem pochopení! |
Karlshaus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 790 Registrován: 12-2009
| Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 20:35:13 |
|
Jenže tento pruh zrovna na těchto místech není vyznačen (rozšíření dálnice na více pruhů s PŘÍMÝM napojením - dvakrát stoupací pruh, jedenkrát stavební převedení: nejhorší zvěrsto) a chybí právě ten trojúhelník na vjezdu. Tak a teď zkuste špekulovat. Já to vidím na jednoznačné pravidlo pravé ruky. |
Lukfi Neregistrovaný host Odeslán z: 80.188.88.247
| Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 21:14:14 |
|
Jenže to řidič jedoucí po dálnici neví, takže i ten najíždějící musí tiše předpokládat, že by nebylo nejvhodnější tam jen tak vjet. |
Žmz
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1524 Registrován: 9-2007
| Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 21:49:52 |
|
Vy teda máte starosti. Tady mládež pořádá akci a nosnou fotkou (ty dvě druhé jsou kradené) je karosa na zastávce s pořadatelem bez papírů. A pak, že neplatí, nechte auto doma P.S. Ne, nejsem ukřivděnej, že nám okopírovali akci, použili na plakát naši fotku a karosa je před naším muzeem, páč jsou to naši paraziti. Pouze se bojím jezdit autem po silnici, kde i autobus řídí neřidič (nemyslím bez papírů k řízení autobusu, myslím bez papírů k řízení čehokoli)
|
Pisecan Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 849 Registrován: 2-2009
| Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 21:59:03 |
|
§ 23 Vjíždění na pozemní komunikaci (1) Při vjíždění z místa ležícího mimo pozemní komunikaci na pozemní komunikaci musí dát řidič přednost v jízdě vozidlům nebo jezdcům na zvířatech jedoucím po pozemní komunikaci nebo organizovanému útvaru chodců nebo průvodcům hnaných zvířat se zvířaty jdoucím po pozemní komunikaci. To platí i při vjíždění z účelové pozemní komunikace nebo ze stezky pro cyklisty nebo z obytné nebo pěší zóny na jinou pozemní komunikaci. (Příspěvek byl editován uživatelem pisecan.)
|
Babilon Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 498 Registrován: 12-2007
| Odesláno Úterý, 08. června 2010 - 22:05:33 |
|
Já to vidím na jednoznačné pravidlo pravé ruky. A na železničním přejezdu pouštíte vlaky taky jenom zprava? S jakoužeto firmou jezdíte, abych se vám velkým obloukem vyhnul? |
RadekŠ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3792 Registrován: 4-2003
| Odesláno Středa, 09. června 2010 - 08:14:59 |
|
"Já to vidím na jednoznačné pravidlo pravé ruky." ovšem dle ust. §12 odst. 7 zákona č. 361/2000 Sb. : (7) Je-li pro zařazování do průběžného jízdního pruhu zřízen připojovací pruh, je řidič povinen před zařazením do průběžného pruhu užít připojovacího pruhu. Při zařazování z připojovacího pruhu do průběžného pruhu řidič nesmí ohrozit řidiče jedoucí v průběžném pruhu. Není-li připojovací pruh zřízen, je řidič povinen dát přednost v jízdě vozidlům jedoucím v průběžném pruhu. |
Glagol
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 230 Registrován: 10-2006
| Odesláno Středa, 09. června 2010 - 08:19:00 |
|
Ještě jednou OT, prostě musím §23(1).... *Netýká se autobusů řízených exotama, kteří po 20 letech praxe nejsou schopni pochopit elementární záležitosti. V jejich případě platí pravidlo pravé ruky, což je to ujediné co si jsou tato individua schopna zapamatovat. Tedy většinou. Není radno se na to spoléhat, zvláště při poměru hmotnosti 15/1 a kvíkvé 1/10 Jo, proto vlastně takový veliký pravičák Jakpak by to asi vypadalo při návratu před rok 1939? Obden střelba z Potěmkina a konečně by odbory zpacifikovaly ty prašivé vykořisťovatele.
"Detailní znalost předpisů, grafikonů a služebních pomůcek ke každému uprdnutí nenahradí všeobecný politicko-společensko-ekonomický rozhled" - Kuzma Atomovič Malomozkov, vedoucí noční směny JE Černobyl, 26.4.1986. |
|
Valis88 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 94 Registrován: 6-2007
| Odesláno Středa, 09. června 2010 - 11:00:12 |
|
Jak to vypadá s RegioJetem na Votvírák? zahájení festivalových jízd a jř nikde, na stránkách pouze info o posílení souprav ČD, tak že by se nic nekonalo? |
Tomulas84 Neregistrovaný host Odeslán z: 85.70.56.218
| Odesláno Čtvrtek, 10. června 2010 - 23:57:58 |
|
> Karlhaus - já se znova ptám a pořád kroutím hlavou: jaký pravidlo pravé ruky, proboha??? Mám řidičák osmej rok, najeto cca 250 000 km, nepovažuju se za extrémně zkšenýho řidiče, ale tohle teda považju za totální hovadinu. Jestli jste řidič z povolání, tak potěš koště. Nechtěl bych jet za někým, kdo začne na dálnici dávat přednost z prava |
Honza Z. Neregistrovaný host Odeslán z: 62.168.57.75
| Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 06:51:59 |
|
Nevíte někdo, kam zmizel dopravce ČSD - Česká severní dráha? Ten vlastnil údajně lokomotivy 701.755, 716.507 (ta by mě zajímala nejvíc) a V60 18105 - kam tyto lokomotivy zmizeli? díky |
prag Neregistrovaný host Odeslán z: 88.100.223.130
| Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 11:24:42 |
|
Tomulas84: možná vás to udiví, ale při spojování pruhů má opravdu obecně přednost vozidlo v pravym. Je to až v nějaký z posledních novel, stojí za to si občas přečíst platný znění. Nevim zda se to vztahuje na připojováky, ale formálně jsou odpočívky součástí dálnice, tj. neni to rozhodně výjezd z místa mimo vozovku. |
doZnM Neregistrovaný host Odeslán z: 96.31.92.52
| Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 12:09:46 |
|
prag, tohle ale platí u spojování pruhů, které nemají vyznačeno, který je průběžný. Připojovací pruhy k dálnici mají zcela jasně dopravní značkou vyznačeno přímo na vozovce, že tím průběžným pruhem jednoznačně nejsou. To, co je namalováno na silnici a dokonce i na okrajích chodníků jsou platná dopravní značení. Račte se to, vážení, naučit, jinak nevyjdete z údivu, že vám někdo napařil pokutu u volného chodníku se žlutým obrubníkem a přitom nikde v okolí žádná svislá značka se zákazem stání. Pokud jezdíte popaměti podle vyhlášky 80 nebo 100, tak dnes jsme trochu jinde a koukněte se na přednosti na kruhovém objezdu, když má jeden plné vyznačení s trojúhelníky na vjezdu a uvnitř žluté vagíny a totéž kruhák s jen informativními šipkami ale bez vagín (takových je jen po Praze hafo). |
RadekŠ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3793 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 11. června 2010 - 21:13:05 |
|
Nevim zda se to vztahuje na připojováky Viz můj příspěvek 3792 - nemusíte myslet -stačí číst. Co se týče přednosti v pruzích, na to je jiný odstavec §12 zákona č. 361/2000 Sb. a nijak s to s probíranou problematikou nesouvisí. |
Peoza
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 69 Registrován: 11-2009
| Odesláno Úterý, 15. června 2010 - 21:08:54 |
|
Jen takový upřesňujécí dotaz pro Boblicka: Jak se má zachovat podle "pravidla pravé ruky" řidič, který má obě ruce levé? ZAPLAŤ PÁNBŮ, ŽE JENOM DĚLÁTE JÍZDNÍ ŘÁDY A NESDÉTE ZA VOLANTEM !! Kolegu s takovými znalostmi o silničním zákoně, jako máte vy, bych oprravdu nemusel přežít... |
Bílý_petr Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 974 Registrován: 7-2005
| Odesláno Středa, 16. června 2010 - 22:06:29 |
|
Dnesek na trati 180:
|
Honzasl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2831 Registrován: 3-2004
| Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 09:32:30 |
|
Zajímavý kontrast těch nových moderních souprav s oprýskaným starým nádražím. S berjlákem a béčky to člověku ani tak nepříjde, ale takhle to krásně vynikde ( já vím, drážní "romantika") |
Pavlík
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1170 Registrován: 5-2005
| Odesláno Neděle, 20. června 2010 - 14:41:16 |
|
Jančurův vlak pendolino nedohoní, rychlíky však hravě předjede V článku ale není zatím nic o tom, jaké vozy budou jezdit.
|
Mladějov Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1420 Registrován: 3-2007
| Odesláno Neděle, 20. června 2010 - 17:16:20 |
|
A taky řazení by sem moh někdo dát Hlavně to bude finančně náročné. |
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 662 Registrován: 5-2009
| Odesláno Pondělí, 21. června 2010 - 06:33:42 |
|
Klidek hoši, na tohle si počkate ješte dva roky.A jestli vůbec se začne jezdit.Zatim porád samé kachny od novinářu, ale až uvidim ty zmíněné (koupené) loko na hranicích při mimořádné přepravě tak začnu něčemu veřit.A to už jsem slyšel fámy, že mašinky stojej někde v Praze zamčené v nějakém depu metra a tak |
Agent
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1688 Registrován: 9-2002
| Odesláno Pondělí, 21. června 2010 - 10:46:53 |
|
No ja se vsadim, ze kdyby ty masiny uz vyrazili do cz, tak uz by se to vedelo. Zatim se tak nestalo. Na famy neverim.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran... |
|
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 663 Registrován: 5-2009
| Odesláno Pondělí, 21. června 2010 - 11:09:08 |
|
Agent: Jasný, ja se tomu taky zasmál.Pač vim své.Zatim všemu co se o tom píše, říkám jen blafy.Novináři si tomu přidaj taky svoji kašičku.Necháme se překvapit, ale jisté je že dřív jak dva roky se nic dít nebude. |
Číslo příspěvku: 100 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pondělí, 21. června 2010 - 14:51:51 |
|
V návrhu už je to psaný a já tomu zatim věřim. Pochybuju, že Student agency stojí o to, aby se pak na každým nádraží hlásilo, že vlaky nejedou a všude x změn jako při RT expressu. Doby, kdy se vozidla schvalovala 2 roky jsou pryč. Pokud neni v plánu řídící vůz, tak to vidim jako dost reálný. Ale přidávám se k tomu, že idnesu neni radno ve všem věřit. Naposled jsem si přečetl, že přejezd vybavený světelným přejezdovým ZZ bez závor je vlastně nechráněný přejezd |
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 666 Registrován: 5-2009
| Odesláno Pondělí, 21. června 2010 - 15:26:31 |
|
Doby, kdy se vozidla schvalovala 2 roky jsou pryč Tady nejde o schvalování vozidel, i když ty italské 163 nějakým schvalovanim projdou.Spíš o všeobecné otevření rychlíkové dopravy soukromníkům.Nikam se s tím nespěchá. |
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 667 Registrován: 5-2009
| Odesláno Pondělí, 21. června 2010 - 15:28:35 |
|
A v návrhu GVD může být co chce,není ješte konečny, změny a opravy se daji dělat vždy. |
Lukfi Neregistrovaný host Odeslán z: 80.188.88.247
| Odesláno Pondělí, 21. června 2010 - 15:48:12 |
|
=>Valis88: No já ti nevím, ale přijde mi, že schválit kolejové vozidlo v ČR je pořád neskutečnej labyrint. 380, jak dlouho už jsou hotový? Nebo tramvaj 15T, do Rigy dostali první vůz a šup s ním do provozu, tady už rok jezdí bez cestujících... |
Číslo příspěvku: 101 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pondělí, 21. června 2010 - 17:09:08 |
|
Nevim, ale nabyl jsem dojmu, že v poslední době se věci hýbají trochu rychleji. Např. nedávno schválený FLIRT, teď TRAXX DE. Možná také tím, že to nejsou příliš sledovaná vozidla, ale rozhodně ležela jejich složka na DÚ nesrovnatelně kratší dobu než u 189 apod. Tady jezdí rok, aby vyvětrali ten smrad Tak dotované dálkové vlaky nepřipadají v gvd 2010/2011 v úvahu, ale věřim že IC Regiojet vyjedou. (K dotacím) Jinak v návrhu na trati 180 čeká Os tuším v Nýřanech na předjetí Sp Regiojetu takže nějaká jednání nejspíše byla... Času je ještě mnoho, spuštění provozu je plánováno na 7.3.2011 né náhodou následující den po I. změně, pro kterou končí přijímání žádostí 21.1.2011 |
David_jaša
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2048 Registrován: 5-2004
| Odesláno Pondělí, 21. června 2010 - 17:36:28 |
|
Valis88: píše se někde o tom Flirtu a Traxxu? |
Agent
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1692 Registrován: 9-2002
| Odesláno Pondělí, 21. června 2010 - 22:27:54 |
|
Dokud Jancura nedoveze vagony, tak zadny zluty IC NEPOJEDE !!! protoze to nema s cim vozit, leda ze by si neco nekde narychlo pronajal. Ani ty masiny jeste nedorazily. A kdyz pro ne nebude mit praci, tak je mozna muze nekomu pronajmout. A talgo podle myho nazoru asi mit nebude, protoze (pkud se nemylim) neni schvaleno. Ono nechat si schvalit u nas neprovozovane vozidlo asi taky neco stoji a zkousky plati bud vyrobce (pokud je to nove,) nebo ten, kdo si to doveze a chce s tim u nas jezdit.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran... |
|